Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

eXTReMe Tracker


Zondag 7 augustus 2011

Elim: "De Krim" weer op pad in Drenthe.
Zoals wel vaker voorkomt, rukte de blusgroep van De Krim zondagavond uit naar Drents grondgebied, nadat gemeld was, dat er in een "schuur of garagebox" aan de Marten Kuilerweg in Elim brand woedde.
Bij aankomst bleek, dat het allemaal wel meeviel: er was weer eens fikkie gestookt in afval in de container bij de jongerenhangplek.
Het vuurtje moest met één straal "hoge druk" te blussen zijn, maar al snel bleek, dat de pomp van de tankautospuit kuren vertoonde, zodat brandweervrouw Ina onder ademluchtbescherming het bluswerk in haar eentje voor haar rekening nam, terwijl de rest van de ploeg uiterst deskundig de weigerende pomp bekeek ;-).
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hasselt: oldtimer motor met zijspan valt in sloot aan de Vaartweg: vier gewonden
Zondagmiddag rond tien voor twee heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Vaartweg bij Hasselt.
De bestuurster van een zware BMW oldtimer motor met zijspan en aanhangwagentje verloor de macht over het stuur in de S-bocht ter hoogte van de Holtrustweg.
De vrouw en haar twee kinderen van vier en zes jaar oud, die in de zijspan zaten, vlogen over de kop en vielen ondersteboven in een sloot.
De vrouw kon zelf uit de sloot klauteren.
De vader, die op een andere motor zat, sprong met omstanders in het water om de kinderen uit de zijspan te redden.
Bij de redding liep één omstander brandwonden op, toen hij met zijn arm met de hete uitlaat in contact kwam.
De kinderen werden snel op het droge geholpen en medisch personeel ontfermde zich over het drietal.
Ook de helpende omstander kreeg medische hulp voor de brandwond aan zijn arm.
De brandweer van de post Hasselt legde een plank over de sloot en hielp bij het dragen van de brancards met gewonden.
In totaal waren drie ambulances nodig om de slachtoffers over te brengen naar het ziekenhuis.
Berger Hooikammer heeft de motor -een 1000 cc BMW R100T uit 1982- met zijspan en aanhangertje uit de sloot getakeld en afgevoerd.
Foto's: Henry Wallinga - zwartewaterkrant


N48 / Ommen: bijna-frontale aanrijding loopt goed af
Het is aan de tegenwoordigheid van geest van een jonge automobilist te danken, dat een verkeersongeval beperkt bleef tot materiële schade.
De man reed zondag tegen de middag met een mannelijke passagier over de N48 in noordelijke richting, toen er net voorbij de afslag naar de Balkerweg (R101) een auto met daarin twee vrouwen hem op zijn weghelft tegemoet kwam.
De bestuurster van die auto was even afgeleid, toen haar navigatiesysteem van de voorruit viel en ze het instrument van de vloer wilde rapen.
Gelukkig voor beide partijen kon de bestuurder van de rode Renault Mégane zijn voertuig fors remmend vlak langs de vangrail de berm in sturen, waardoor hij een zware frontale aanrijding voorkwam. De Renault kwam total loss tegen een ANWB-bord tot stilstand.

De gschrokken automobiliste zette haar auto stil op de parkeerplaats tussen de rotonde bij het Ommerkanaal en de afslag naar de R101.
Politiemensen maakten een registratieformulier op; berger Autax zorgde ervoor, dat beide auto's weggetakeld werden.
De oostelijke rijbaan van de N48 werd afgezet, totdat de wegbeheerder het bijna vijf meter hoge bord, dat over het asfalt hing en flink heen en weer zwaaide in de wind, weghaalde.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

A28: personenauto total loss na buiteling bij tankstation
Op de A28 richting Hoogeveen is zondagmorgen ter hoogte van parkeerplaats Lageveen een Honda Civic van de weg gevlogen.
De auto kwam in de bermsloot terecht en sloeg zeker drie keer over de kop, zoals uit een voorlopig onderzoek naar voren kwam.
Mensen op de parkeerplaats, die getuige waren van het voorval, haalden de bestuurster uit het wrak.
-
Aan de sporen was te zien, dat de auto enkele malen op de walkant van de bermsloot terecht was gekomen.
Tot geluk van de medewerkster van het tankstation en diverse autobestuurders die aan het tanken waren, bleef de auto in de bermsloot en kwam een 50-tal meters verder tot stilstand tegen de staanders van een groot verwijzingsbord en niet tegen de LPG pomp -op slechts enkele meters afstand- of het tankstation zelf.
De verkoopster had gelukkig -zoals ze zei- alleen de klap gehoord. Toen ze naar buiten liep, waren diverse mensen reeds bezig de vrouw uit de auto te helpen.
Over de aard van de verwondingen van de bestuurster is nog niets bekend. Zij is naar het ziekenhuis vervoerd.
Berger Kraal verzamelde alle verloren onderdelen uit de bermsloot en voerde het wrak van de vijftien jaar oude Civic af.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Slagharen: bijna honderd oldtimers bij Anbergen Motoren
Bijna honderd deelnemers aan de Dedemsvaria toertocht 2011 stopten zaterdag rond half twaalf voor een koffiepauze bij Anbergen Motoren in Slagharen.
Het was een mooie gelegenheid, de fraai gerestaureerde motoren en bromfietsen eens van dichtbij te bekijken en de eigenaren vragen te stellen.
Vooral de oudste tweewielers en de imposante Honda Goldwing met zijspan (bouwjaar 1992) stonden in het middelpunt van de belangstelling en er werden volop ervaringen en tips uitgewisseld.
Na koffie en cake vertrok het interessante gezelschap voor de resterende deel van de circa vijftig kilometer lange toerrit.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 6 augustus 2011

Schoonebeek: deel museumboerderij ontsnapt aan vurige ondergang
Zaterdagavond werd er groot alarm geslagen, nadat er brand gemeld was in een schuur van museumboerderij De Engelenweij aan het Oostersebos in Schoonebeek.
-
Niet alleen de Schoonebeeker brandweer spoedde zich naar het zeer brandgevoelige gebouw; ook de hoogwerker en de watertankwagen van de Emmer brandweer rukten met spoed uit. De rookontwikkeling was al op flinke afstand te zien.
Door snel ingrijpen -o.a. met een drietal brandblussers- werd voorkomen, dat het vuur (dat waarschijnlijk door kortsluiting op de vliering begonnen was), zich verder door de grote houten, rietgedekte schuur kon verspreiden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hasselt: brandweer redt ree van verdrinkingsdood

Zaterdagmiddag om 13:19 uur werden brandweerlieden van de posten van Hasselt en Zwartsluis opgeroepen, omdat er bij de kruising van de Vaartweg met de Hogenbergweg in Hasselt een ree te water was geraakt.
De opkomst bij de post Hasselt was meer dan genoeg, dus konden de leden van de post Zwartsluis, die vanwege de vakantieperiode eveneens gealarmeerd waren, in hun kazerne blijven.
De tankautospuit en het waterongevallenvoertuig rukten uit naar de opgegeven locatie.
De bemanning van de dierenambulance, die eerst voor deze klus was opgeroepen, stond daar al op de komst van de brandweer te wachten. 

De ree was al zwemmend op zoek naar een uitweg, maar kon die niet vinden.
Een duiker zette snel de achtervolging in, maar hoewel de ree net iets sneller was, raakte het dier na vele meters uitgeput en verschool zich achter een paar planten.
Duiker Tiemen bedacht zich geen moment en greep het dier snel. Nu was de vrijheid weer nabij voor  het bange diertje.  
De duiker en ree werden aan de kant opgevangen en uit het water geholpen.
In een weiland werd de ree weer uitgezet en na enige twijfeling koos het de vrije natuur en verdween het in het hoge gras.
Foto's: Henry Wallinga - www,zwartewaterkrant.nl

Almelo: vreemde plantjes in opslagruimte sportclub
Na een melding werd vrijdag rond 09:15 uur uur een kwekerij met ca 255 hennepplantjes gevonden in een gebouw voor opslag van materialen van een sportvereniging aan de Rietstraat in Almelo.
De kwekerij is In opdracht van de officier van Justitie ontmanteld. De energieleverancier heeft aangifte van diefstal van stroom gedaan.
De recherche in Almelo en het Drugsteam zijn een onderzoek gestart naar de eigenaar van de kwekerij, waaruit moet blijken, of de sport-vereniging betrokken is bij deze kwekerij

Vrijdag 5 augustus 2011

De Krim: mega-brandweerkinderwagen voor mama José
Om brandweervrouw José van Dijk, die in het ziekenhuis bevallen is van een tweeling (meisjes), te verrassen, togen haar collega's van post De Krim vrijdagavond rond kwart over zeven naar haar woning aan de Hoofdweg om daar een grote, in brandweerkleuren uitgevoerde kinderwagen in de voortuin te plaatsen.
Uiteraard ontbraken de luidruchtige sirene en het zwaailicht niet, dus als José, die al twee kinderen had, zaterdag thuiskomt, staat haar één en ander te wachten !
José speelde begin vorig jaar als kapster/brandweervrouw mee in het slapstick videofilmpje, dat inmiddels al bijna 40.000 keer is bekeken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Ommen: vrouw gewond en twee auto's total loss na ongeval op de Smitstraat
Bij een ongeval op de kruising van de Smitstraat met de Nering Bögelstraat is vrijdagmiddag rond 15:30 uur een automobiliste gewond geraakt.
De vrouw reed in haar Renault Twingo van de Nering Bögelstraat de kruising op, zonder voorrang te verlenen aan de bestuurder van een van rechts naderende Citroën C5.
Na de daarop volgende bosting kwam de Twingo op een gazon aan de overzijde van de kruising tot stilstand.
De vrouw werd door ambulancepersoneel uit de zwaar beschadigde 17 jaar oude auto geholpen, nadat haar veiligheidsgordel doorgesneden was.
De man, die de Citroën bestuurde, kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar ook de C5 was rijp voor de sloop.
Berger Bé van de firma Autax haalde beide auto's op en ruimde de resterende wrakstukken op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 4 augustus 2011

Erm: motorrijder gewond na botsing met kerende auto met caravan (update)
De 53-jarige berijder van een Harley Davidson motor is donderdagmiddag rond kwart voor zes gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oude Rijksweg in Erm. De man reed in de richting van de Emmer Rondweg, toen een voor hem rijdende automobilist uit Beemte zijn auto met caravan keerde ter hoogte van het terrein van RijksWaterstaat.
De motorrijder probeerde door krachtig remmen een confrontatie te voorkomen, maar raakte eerst de auto en vervolgens de caravan.
De brandweer van Emmen stond de ambulancebroeders bij bij de verzorging en bescherming van de gewonde motorrijder. De man had o.a. een gebroken schouderblad opgelopen.
Het gezin en hun hondje, die zich tijdens de aanrijding in de auto bevonden, kwamen met de schrik vrij.
De omstandigheden rond de aanrijding werden onderzocht door een expert van de VOA Drenthe.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Peter Kramer

Een "beetje" uit de koers - alweer...
Dat er nogal eens wat mis gaaat bij het doorgeven van alarm-meldingen, heeft u in de afgelopen weken diverse keren kunnen lezen.
En ook donderdag 4 augustus vormde daarop geen uitzondering.

Het begon om 12:20 uur met de persmededeling van de meldkamer NOG, dat er "op de verlengde rijksweg 36 / N48" een materiële aanrijding zou zijn gebeurd.
Op en rond de rotonde bij het Ommerkanaal bleek echter niets te vinden, dat op malheur leek; zelfs niet op de N48.
Pas aan het andere einde van het nieuwe gedeelte van de N36 werd duidelijk, dat het ongeval zo'n tien kilometer verderop -op de rotonde bij de Witte Paal- (N36-N34) had plaats gevonden.

Deze aanrijding ontstond, toen een Litouwse vrachtwagen, die tegelijk met een personenauto op de rotonde reed, naar links uitweek en daarbij de personenauto in de rechter flank raakte.
Gelukkig bleef het bij relatief lichte schade aan de zij- en achterkant van de auto, doordat de automobilist snel naar links uitweek en de vluchtstrook van de rotonde op reed.
Kort daarop (om 13:22 uur) kwam weer een mededeling van dezelfde instantie: opnieuw een materiële aanrijding "op de N48 bij Ommen" .
Ook dit keer bleek op en in de ruime omgeving van de N48 -tussen Balkbrug en Ommen- geen spoor van een aanrijding te vinden.
Na het nodige speurwerk kwam aan het licht, dat de bewuste aanrijding "iets verderop' en helemaal niet op de N48 had plaatsgevonden, maar in Dalmsholte, op de kruising van de Oude Raalterweg en de Ommerweg met de Dalmsholterdijk.
Juist: meer dan 20 kilometer verderop dus....
-
Een automobiliste uit Amsterdam was op de kruising in verwarring gebracht en toen ze van de Oude Raalterweg linksaf de Dalmsholterdijk op reed, zag ze de auto van een jonge man uit Eerbeek, die over de Dalmsholterdijk de T-kruising naderde, over het hoofd.
Beide auto's liepen flinke schade op en moesten door bergers Klaas en Bé van de firma Autax weggesleept worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Rechercheteam doet opnieuw een beroep op getuigen Rijssen
Het Team Grootschalige Opsporing van de politie Twente dat de toedracht en oorzaak van de dood van een 20-jarige Wierdenaar onderzoekt, wil opnieuw een beroep doen op mogelijke getuigen.
De Wierdenaar is op zondag 10 juli jl. overleden aan de gevolgen van een ruzie, die plaatsvond omstreeks 03.45 uur boven in een rokersruimte van een uitgaansgelegenheid in Rijssen.
Specifiek is het team op zoek naar personen, die het rechercheteam van informatie kunnen voorzien over gebeurtenissen, die zich voor de fatale ruzie hebben afgespeeld. Mogelijk is er eerder op de avond in of rondom de uitgaansgelegenheid onenigheid geweest.
Informatie hierover kan van belang zijn voor het onderzoek van het rechercheteam.

Daarnaast wil het rechercheteam alles weten over hoe de uitgaansavond van het slachtoffer is verlopen.
Iedereen, die het slachtoffer die avond heeft gesproken of gezien, binnen of buiten de uitgaansgelegenheid, wordt verzocht, dit te melden bij het rechercheteam.
Getuigen, die al gehoord zijn, maar die nog informatie hebben over de uitgaansavond van het slachtoffer of over gebeurtenissen, die zich hebben afgespeeld rond de uitgaansgelegenheid, worden verzocht zich opnieuw te melden.
Op ongeveer hetzelfde moment (03.45 uur) van de fatale ruzie in de rokersruimte boven in de uitgaansgelegenheid heeft er buiten in een rokersruimte ook een ruzie plaatsgevonden, waarbij meerdere personen betrokken waren. Over deze ruzie heeft het rechercheteam voldoende informatie verzameld. Getuigen hiervan hoeven zich niet te melden.
Het nadrukkelijke verzoek van het rechercheteam aan mogelijke getuigen is om informatie met je naam en telefoonnummer te mailen naar norah@twente.politie.nl. Leden van het rechercheteam nemen dan telefonisch contact op met de afzender van de mail. Als er getuigen zijn die anoniem willen reageren dan kan dit door te bellen met de CIE (criminele inlichtingen eenheid) via tel. 06-45042232. We verzoeken getuigen om niet te reageren richting het rechercheteam via twitter


A37 / Nieuwlande: twee gewonden door ongeval tijdens hoosbui
Op de A37 -even voorbij de afslag Nieuwlande- zijn woensdagavond twee mannen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
Tijdens hevige regenval is hun VW Golf van de rijbaan richting Holsloot geraakt en 3 à 4 meter lager de bermsloot in gevlogen.
Daar gleed de auto zo’n 25 meter door, waardoor onderweg berkenboompjes als lucifershoutjes afknapten.
Bij één van die klappen draaide de auto om zijn as en kwam in de bossages en boompjes aan de overkant van de bermsloot tot stilstand.
Beide inzittenden zaten klem in de zwaar beschadigde auto.
De hulpdiensten hadden moeite de lager liggende auto te bereiken en alle apparatuur ter plaatse te krijgen, want het bleek dat het dak van de auto verwijderd diende te worden om de gewonden op een veilige manier uit hun positie te bevrijden.
Het duurde dan ook ruim 45 minuten voordat het eerste slachtoffer, gefixeerd op een wervelplank, naar de ambulance gebracht kon worden. Enkel minuten later kwam ook de bestuurder, ook gefixeerd op een wervelplank, naar boven.
Beide mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De brandweer bleef nog even ter plaatse om berger Koolen behulpzaam te zijn om de auto uit de moeilijke positie te halen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 3 augustus 2011

Zuidlaren: Citroën C4 prooi der vlammen
Woensdagmiddag rond kwart voor vier werd de brandweer van Zuidlaren gealarmeerd vanwege een autobrand aan de Verlengde Stationsweg in Zuidlaren. Onderweg waren de zwarte rookwolken, die vanaf de carpoolplaats opstegen, al in het dorp zichtbaar, wat duidelijk maakte, dat de auto volledig in brand stond.
Na het blussen kreeg  berger Hamstra uit Tynaarlo de opdracht, de restanten van de Citroën mee nemen.
-


Hoogeveen: onbekende automobilist veroorzaakt flinke aanrijding
Aan het begin van de woensdagmiddag is op de A28, 500 meter voor de afslag Hoogeveen en net aan het begin van de spoorwegtunnel, een ongeval gebeurd, waarbij één gewonde is gevallen.
De bestuurder van een klassieke Mercedes Benz 220 (uit 1972) moest uitwijken voor een auto die plots van rijbaan veranderde.
De Mercedes raakte in een slip door de onverwachte manoeuvre en maakte een spin van 180 graden, waardoor hij met zijn neus de verkeerde kant opstond op de linkerrijbaan. Daar reed een stevige Volvo V70, die via de muur van de tunnel een stukje omhoog ging en zich in de klassieker boorde.
Achterop komende automobilisten konden door een noodstop het ongeval ontwijken.
De bestuurder van de Mercedes Benz is voor nadere controle naar het ziekenhuis gebracht.
De twee inzittenden van de Volvo raakten niet gewond.
De veroorzaker van het ongeval is doorgereden, waarbij het de vraag is, of hij/zij heeft waargenomen, wat zijn of haar actie voor gevolgen had. Doordat er slechts één rijbaan open was voor het overige verkeer, vormde zich een langzaam rijdende file van enige kilometers.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Geesbrug: bosbrand blijkt uitslaande brand in vakantiehuisje
Woensdagmorgen rond kwart voor zeven werd de alarmcentrale gebeld met de mededeling, dat er een bosbrand woedde aan de Coevorder-straatweg in Geesbrug. De brandweer van Zwinderen kwam hiervoor in actie.
Na aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand in een vakantiehuisje, dat tussen bomen in stond.
Vanwege de mogelijke aanwezigheid van gasflessen werd het vuur met de nodige voorzichtigheid benaderd.
-
Het huisje brandde tot de grond toe af.
Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld, waarbij brandstichting niet uitgesloten wordt.
Meer foto's op 112-inactie.nl

Fluitenberg: bedrijfswagen brandt uit
Rond het middenachterlijk uur in de nacht van dinsdag op woensdag vloog een Mercedes 108 bedrijfsbusje in brand op de Fluitenbergseweg, even buiten het dorp Fluitenberg.
De bestuurder, op weg naar Hoogeveen, rook eerst een vreemde lucht en plots sloegen de vlammen onder het dashboard vandaan.
De man wist niet, hoe snel hij het busje moest verlaten.
En dat was maar goed ook, want binnen de kortste keren stond de Mercedes in vuur en vlam.
Zowel van de binnenkant als de buitenkant bleef nagenoeg alleen het kale metaal over.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dinsdag 2 augustus 2011

Hoogstede (D): geen gewonden bij ongeval op de Bathorner Diek
Dinsdagavond rond acht uur zijn twee auto's vernield als gevolg van een verkeersongeval op de Bathorner DIek in Hoogstede.
De bestuurster van een VW Polo reed in de richting van Bathorn, terwijl een haar tegemoet komende VW Caddy bestuurster linksaf een erf op wilde draaien, maar daarbij geen voorrang verleende aan de Polo.
Na de botsing werd de Caddy de weg over geslingerd en kantelde.
Gelukkig bleef het in dit geval bij fikse materiële schade: de twee vrouwen waren ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht.


Coevorden: vrachtwagen zakt door brug

Dinsdagmiddag rond kwart over één werden politie, ambulances en eenheden van de Coevorder en de Emmer brandweer gealarmeerd in verband met een verkeersongeval op de Mars in Coevorden. Toen duidelijk werd, dat er een voertuig te water was geraakt en er mogelijk nog een slachtoffer in bekneld zat, werd ook een waterongevallen-eenheid uit Emmen opgeroepen.

Men trof ter plaatse op het industrieterrein een vrachtwagencombinatie aan, die bij het verlaten van een bedrijfsterrein door een noodbrug gezakt en gekanteld was en nu gedeeltelijk in het water lag.
De chauffeur zat met een voet bekneld onder zijn luchtgeveerde stoel. Het was dus zaak, de man eerst uit zijn benarde positie te bevrijden.
Een medewerker van Materieel Service Coevorden wist de man in no time los te krijgen, waarna het slachtoffer, ondersteund door hulpverle-ners, naar de brancard liep. Zijn letsel leek erg mee te vallen, maar de trekker èn de oplegger waren slooprijp en ook de brug was total loss.
Om de combinatie weg te takelen bestelde berger Kraal telekranen van Stouwdam (Oldebroek) en Pol (Hoogeveen), die weinig moeite hadden met het optillen en in de berm rechtop zetten van het gehele voertuig - minus de lading tuinmateriaal, waaronder zo'n 15 ton aan shingles en hout voor tuinhuisjes. Deze goederen waren grotendeels onder water verdwenen en moesten nog geborgen worden.
Inmiddels werd de weggestroomde dieselolie met een tank/zuigwagen van de firma Reym van het wateroppervlak verwijderd, onder toezicht van mensen van Waterschap Velt en Vecht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Twente: politie zoekt getuige na wilde rit automobilist
Een 21-jarige man uit Westerhaar Vriezenveensewijk is maandag aangehouden voor poging tot zware mishandeling van politieagenten.
De agenten zagen de automobilist, toen hij over de Watermolen in Rijssen reed en ontdekten, dat de auto geen binnenspiegel had en dat één van de buitenspiegels kapot was. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar die reed door via Wierden in de richting Goor, waarbij hij de maximumsnelheid en rode verkeerslichten negeerde.
Uiteindelijk reed de verdachte de A1 op in de richting Almelo Hengelo 170 km/u, achtervolgd door de politie, die inmiddels optische en geluidssignalen had ingeschakeld.
Ter hoogte van het knooppunt Azelo reed de verdachte de A35 op in de richting Almelo.
In de bocht kwam hij achter een kleine rode auto te rijden, bestuurd door een vrouw. Deze bestuurster had kennelijk in de gaten dat de achter haar rijdende automobilist niet wilde stoppen voor de politie. Zij week niet van haar baan af, waardoor de verdachte haar niet kon passeren en de agenten kans zagen, de politieauto naast de auto van de verdachte te brengen. De verdachte rukte echter zijn stuur naar rechts, kennelijk met de bedoeling om de politieauto van de weg te rijden.
Door krachtig remmen en bij te sturen kon de bestuurder van de politieauto een bijna zeker lijkende aanrijding voorkomen.
Uiteindelijk kon de verdachte tot stoppen gedwongen worden op de afrit Almelo Zuid/ Centrum.
De 21-jarige man werd aangehouden voor diverse verkeersovertredingen en poging tot zware mishandeling van politieambtenaren.
Hij zit voor nader onderzoek in de cel en zijn auto werd in beslag genomen.
De agenten zijn op zoek naar de bestuurster van de rode auto, die de verdachte achter zich hield, waardoor de politie langszij kon komen.
Zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie, team Rijssen Holten op 0900-8844.

Dedemsvaart: fietsster gewond na aanrijding met auto
Een over de Langewijk fietsend echtpaar zag plotseling, dat een fietsster van de De Magnolia de Langewijk op reed om zich in de richting van het centrum te begeven. 
De man probeerde de fietsster, die in trance leek, nog te waarschuwen voor een achter hen rijdende auto, maar ze reageerde totaal niet.
De auto, die net op dat moment het fietsende echtpaar passeerde, schepte de fietsster, die -volgens de getuige- een "salto mortale" maakte en tegen het asfalt smakte.
Ambulance- en politiepersoneel snelde toe en verleende eerste hulp.
De gewonde vrouw is op een brancard gefixeerd en per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd
De auto, die niet hard had gereden volgens  een getuige,  liep relatief lichte schade op aan de rechter voor- en zijkant.
De kruising bleef afgesloten, omdat een verkeersongevallenanalist de omstandigheden zou onderzoeken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A37 / Zwinderen: auto over de kop
Dinsdagmorgen om 07.00 uur is een gezin, dat op weg was naar huis nadat hun vakantie er op zat, op de A37 met hun auto bij parkeerplaats de "Groote Veldblokken" ter hoogte van Zwinderen in de middenberm geraakt.
De bestuurder kreeg de Peugeot 307 niet meer onder controle op het natte gras, waarop de auto slipte en over de kop ging.
De vader, moeder en twee jongetjes liepen slechts lichte verwondingen op.
Een passerende automobilist verleende eerste assistentie. Vervoer naar een ziekenhuis bleek dan ook niet noodzakelijk.
De beduusde jongetjes kregen van de hulpverleners een knuffelbeertje, dat enige troost gaf.
-
Foto's: Persfotografie HoogeveenMaandag 1 augustus 2011

A1 / Bornerbroek: vrachtwagencombinatie dwars door middenvangrail
Maandagavond rond half acht is een trekker met koel-oplegger van een horecagroothandel uit Nijkerk dwars door de middenvangrail van snelweg A1 bij Bornerbroek geschoten, een halve slag gedraaid en op de rijbaan voor verkeer in de andere richting tot stilstand gekomen.
Eén van de inzittenden -waarschijnlijk de bestuurder- is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, een tweede liep licht letsel op.
Experts van de afdeling VOA hebben ter plaatse de omstandigheden onderzocht, maar op dit moment is de toedracht nog onduidelijk.
Voordat berger Wolves de vrachtwagen kon bergen, moest eerst een flink stuk vangrail uit de trekker verwijderd worden.
Het incident leidde tot flinke files en langdurige vertraging.
Foto's: Kevin Sand


Wijthmen: veel schade na ongeval door keren op de Heinoseweg

Maandagmiddag rond vijf uur zijn twee auto's zwaar beschadigd als gevolg van een aanrijding op de Heinoseweg (N35) net buiten Wijthmen.
De bestuurster van een zilvergrijze Opel, die richting Heino reed, wilde via de parkeerplaats keren om terug te rijden naar Wijtmen, maar verleende daarbij geen voorrang aan haar tegemoet rijdende blauwe Peugeot, waarop de Peugeot zich ter hoogte van de bijrijdersstoel in de Opel boorde. In de Peugeot viel één licht gewonde, die ter controle naar een ziekenhuis is vervoerd.

Nadat een verkeersongevallenanalist de situatie opgetekend had, mocht berger Leerentveld de beschadigde voertuigen ophalen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.