Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2011 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 14 augustus 2011

's Lands wijs, 's lands eer.... HV in België
Een van onze trouwe fans -tevens hulpverlener- was in het Belgische kustplaatsje De Panne, dat tussen Duinkerken en Oostende ligt, getuige van een reddingsactie. Op de Duinkerkelaan was een auto gekanteld na een hardhouten paaltje uit de grond te hebben gereden.
Onze zuiderburen brachten een keukentrapje in actie om het slachtoffer te kunnen bereiken, hoewel we twijfelen, of dit attribuut tot de standaard uitrusting van de voertuigen van de lokale brandweer behoort.
Het slachtoffer werd met een neksteun via de voorruit uit de auto en op de ambulance geholpen.
Niks gecertificeerde auto-ambulance...een 4x4 met lepel werkt toch ook?


N381 / Beilen: pool rijdt BMW tot schroot na "vliegreis"

Zondagmiddag een 28-jarige Pool met zijn BMW bij Beilen van de Twee Provinciënweg (N381 / Emmen - Drachten) gevlogen.
De term gevlogen is hier wel op zijn plaats, want de auto heeft inderdaad een lange weg door de lucht afgelegd, waarbij hij talloze malen over de kop is gegaan.
Waardoor de auto, die richting Emmen reed, links de berm is ingegaan was nog niet duidelijk.
Nadat de BMW links in de berm was gekomen is hij via het talud in een greppel terechtgekomen en tientallen meters verder gelanceerd, dwars door de omheining en in een weiland bij een kudde koeien tot stilstand gekomen. De zwaar gewonde man werd buiten de auto aangetroffen.

Van de auto was inmiddels niet veel meer over dan een pakketje schroot, dat op de resten lag van wat kort daarvoor nog het dak was.
Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, spoedden zich ter plaatse om de mannelijke inzittende te hulp te schieten.
Het slachtoffer werd drie kwartier nadat het ongeval had plaatsgevonden, in bewusteloze toestand per ambulance naar het UMC Groningen gebracht. De trauma-arts bleef bij het slachtoffer.

De boer en zijn familie hadden inmiddels de koeien in een ander weiland gedreven, de paarden op stal gezet en gingen aan het werk om de kapot gereden omheining te repareren.
De brandweerlieden van het korps Westerbork zochten na de hulpverlening het weiland af naar de talloze onderdelen, die over een grote oppervlakte waren verspreid.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Emmen: evacuatie na explosie in berging flat (update)

Zondagmorgen rond kwart over vijf heeft zich in een berging onder een flat aan de Tammingekamp in Emmen een explosie voorgedaan, waarbij een deel van de gevel is weggeblazen. Er zijn echter geen gewonden vielen.
Uit veiligheidsoverwegingen zijn de bewoners van vier nabijgelegen appartementen geëvacueerd. Voor drie gezinnen was onderdak voorhanden; het vierde is in een hotel ondergebracht.
Volgens de politie is in deze zaak tot nu toe geen arrestatie verricht, maar men heeft wel indicaties van brandstichting gevonden

Het Explosievenopruimingscommando onderzoekt de flat zondagmiddag op de aanwezigheid van springstof en componenten.
UPDATE 19:00 uur:
De politie heeft aan het eind van de middag een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden bij de flat aan de Tammingekamp, die vannacht door een explosie zwaar werd beschadigd.
Hij wordt verdacht van bedreiging van twee personen en van betrokkenheid bij de ontploffing. Hij zit nu in de cel.
Foto's: Peter Kramer


Zaterdag 13 augustus 2011

Slagharen: Opel Corsa total loss na botsing met boom
Een inwoonster van Hardenberg had in de nacht van vrijdag op zaterdag een engeltje op haar schouder, zo leek het.
De vrouw reed tegen middernacht over de Herenstraat van Schuinesloot in de richting van Slagharen, toen ze door nog onopgehelderde oorzaak in de rechterberm een boom schampte. Hoewel de complete voorwielophanging afbrak, slaagde ze er in, de volgende bomen te ontwijken.
De vrouw bleef ongedeerd; haar Opel Corsa was total loss. Berger Klaas van de firma Autax bracht de auto naar het depot in Ommen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 12 augustus 2011

N34 / Hardenberg: mesttanker in brand
De chauffeur van een Mercedes Actros trekker met mesttankoplegger wachtte vrijdagmorgen een onplezierige verrassing, toen hij over de N34 van de Witte Paal richting Hardenberg reed. De man ontdekte ter hoogte van de Boshoek, dat een achterband klapte en dat er brand was uitgebroken aan de rechter achterzijde van de oplegger.
Hij wist de combinatie de oprit naar de Haardijk op te rijden, stopte daar en rende naar het tankstation van de firma Mastebroek, waar men hem te hulp kwam met drie poederblussers.
Toch brandde het achterstel van de oplegger nog flink, toen de Hardenberger brandweer arriveerde. Gelukkig wisten de spuitgasten de vlammen te doven, voordat de brand zich verder kon verspreiden.
De brand is waarschijnlijk ontstaan door een vastgelopen rem.
De afrit is enige tijd afgesloten geweest, maar het doorgaande verkeer op de N34 had geen last van de afhandeling van het voorval.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 11 augustus 2011

N36: opnieuw botsing door keren op autoweg
Als je verkeerd rijdt en zo'n twintig kilometer om moet rijden om weer op de gewenste route te komen, komt menigeen in de verleiding, om snel even te keren; ook als dat niet mag.
En rijd je van de rotonde De Witte Paal (N34 - N36) het nieuwe gedeelte van de N36 op, dan kun je nergens "legaal" keren, totdat je bij de rotonde in de N48 tegenkomt.
Dat leidt er zeer zaak toe, dat er op dat traject , dat van begin tot eind voorzien is van een dubbele doorgetrokken streep is voorzien, toch gedraaid wordt, ook al rijdt de rest van het verkeer daar tot 100 km/uur.
Dat leidde er donderdag tegen de middag toe, dat twee auto's op de N36 bij Stegeren -even ten noorden van de rotonde bij de Witte Paal- onzacht met elkaar in aanraking kwamen.
Een inwoner van Dwingeloo reed na de rotonde in de richting van de N48 , maar ontdekte al snel, dat hij verkeerd reed en besloot na de midden-geleider te keren.
Helaas reed daar in zuidelijke richting net een vrouw uit Almelo in een Toyota Aygo, die de Fiat van de Dwingeloër niet meer kon ontwijken. De Fiat schampte de Toyota in de flank. De Toyota schoot daardoor naar links, raakte de stoeprand van de middengeleider en kwam aan de overzijde van de autoweg een diepe greppel tot stilstand. Beide bestuurders bleven ongedeerd, maar de schrik zat er goed in.
Vreemd genoeg werd ook in dit geval weer ten onrechte gemeld, dat het ongeval op de N36 bij Ommen gebeurd zou zijn, waardoor kostbare tijd verloren ging, omdat de hulpverleners er van uitgingen, dat de aanrijding nabij de N48 gebeurd zou zijn.
Om de berging, die door de firma Autax werd uitgevoerd, te vergemakkelijken, werd de afslag richting N48 op de rotonde bij de Witte Paal tijdelijk afgesloten moest worden. De berging verliep voorspoedig, zodat de wachtende truckers al snel hun weg konden vervolgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuw Schoonebeek: brandweer vindt stoffelijk overschot achter afgebrande boerderij
Even na drieën in de nacht van woensdag op donderdag rukte de brandweer uit, nadat er alarm geslagen was vanwege wat in eerste instantie aangezien werd voor een afvalbrand aan de Europaweg in Nieuw Schoonebeek.
Al na enkele minuten bleek het om brand in een boerderij te gaan, maar bij aankomst van de eerste brandweerwagens bleek er al geen houden meer aan: het pand brandde tot de grond toe af. Achter de woning vonden brandweerlieden het ontzielde lichaam van de bewoner.
De politie heeft na onderzoek vastgesteld, dat de man zelf een eind aan zijn leven heeft gemaakt.


Winschoten: woning ontspringt de dans tijdens brand in auto
Woensdagavon rond 21:50 uur werd gemeld, dat er een gebouw in brand zou staan aan de Potgieterstraat in Winschoten.
Toen de brandweer arriveerde werd direct duidelijk, dat niet de bewuste woning, maar een daarbij op een oprit geparkeerde personenauto, die inmiddels uit zichzelf achteruit de straat op was gerold, een prooi van de Rode Haan was geworden en inmiddels al volledig in brand stond.
Wel dreigden de vlammen over te slaan op coniferen en de woning alsmede de garage, maar de spuitgasten wisten dit te voorkomen, hoewel er al wel enige schade door stralingshitte en rook was ontstaan.
De Technische Recherche onderzoekt de zaak.

Woensdag 10 augustus 2011

De Krim: wielrenner gewond na botsing met auto
Een inwoner van de Krim, die in zijn Citroën Berlingo in de richting van zijn woonplaats reed, kreeg woensdagmiddag rond 15:20 uur de schrik van zijn leven, toen hij over de (voorrangsweg) Nieuwlandseweg de kruising met de Tweede Blokweg naderde.
De man (27) ontwaarde plotseling, dat van de Tweede Blokweg een wielrenner zonder te remmen de T-kruising op reed.
De wielrijder klapte hard tegen de rechter voorzijde van de bedrijfsauto en kwam te vallen, waarbij de racefiets in meerdere stukken brak.
De 61-jarige wielrijder (een inwoner van Erica), die onder andere bloedend hoofdletsel had opgelopen, was in eerste instantie buiten westen, maar kwam enige tijd later bij bewustzijn. De man is na eerste behandeling per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De Berlingo liep schade op aan de rechter zijkant, waar de ruit van het portier sneuvelde.
De ruime omgeving werd met linten afgezet om de sporen voor het VOA-onderzoek te behouden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Balkbrug: kop-staart-aanrijding door keren op autoweg N48
Woensdagmorgen rond half tien ontstond er op de N48 ter hoogte van Balkbrug een kop-staart-aanrijding, toen de bestuurder van een zwarte Toyota Corolla, die in eerste instantie richting Hoogeveen reed, besloot ter hoogte van de oprit vanaf Balkbrug te keren, hoewel dat verboden is.
De bestuurster van een VW Golf GSI, die vanaf de oprit richting Hoogeveen reed, kwam er te laat achter, dat de auto vóór haar nagenoeg stil stond op de 100-km/uur-weg en botste achterop, waardoor de voorste auto ruim een halve slag maakte en op de rijbaan richting Ommen tot stilstand kwam.
Hoewel gemeld werd, dat er een gewonde gevallen zou zijn, bleek na controle in een ambulance, dat de Toyotabestuurder ongedeerd was gebleven. Ook de twee vrouwen in de Golf (een lease-auto van het NOC*NSF) kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.
De onvoorzichtige automobilist kan rekenen op en proces verbaal vanwege zijn ernstige overtreding en het veroorzaken van een verkeersongeval.
Beide auto's werden opgehaald door bergingswagens van de firma Autax.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Emmen: opnieuw brand in BAD-gebouw
Woensdagmorgen rond kart over zeven werd de Emmer brandweer verzocht met spoed naar het gebouw van het Bureau Administratieve Diensten (B.A.D.) aan de Kapelstraat te rijden, omdat daar op de bovenste verdiepingen brand was uitgebroken.
Het was niet de eerste keer, dat er brand woedde in het al jaren leeg staande gebouw.
De brand was vrij snel bedwongen. Of de kraker in het pand aanwezig was, toen de brand uitbrak, is nog niet bekend.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Roswinkel: ernstige aanrijding op de N391
Dinsdagavond vilen er twee gewonden bij een ernstig verkeersongeval op de N391 tusen de rotondes van Roswinkel en De Maten.
Het ongeval ontstond, toen een auto in en flauwe bocht met twee wielen in de rechterberm belandde en de bestuurder overmatig corrigeerde. Een tegenligger kon de slippende auto niet meer ontwijken en botste op dat voertuig, dat daardoor ondersteboven in een droge bermsloot tot stilstand kwam. De bestuurder was bij aankomst van de hulpverleners al uit het wrak en is na behandeling naar het Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal overgebracht.
-
-
Twee inzittenden van de andere auto zijn door de brandweer van Ter Apel uit de auto bevrijd.
De passagier is eveneens naar het ziekenhuis in Stadskanaal vervoerd.
Het Mobiel Medisch Team, dat per heli arriveerde, assisteerde het ambulancepersoneel.
De weg is 2.5 uur afgesloten geweest.
Berger Koolen ontfermde zich over de wrakken.


De Krim: einde oefening voor flitspaal
Woensdagmorgen half acht werd duidelijk, dat de flitspaal aan de Hoofdweg (N377) in De Krrim ter hoogte van de Dommerswijk de afgelopen nacht niet heeft overleefd.
De paal is van buitenaf met een aan een ketting opgehangen materiaal in brand gestoken en daardoor volledig uitgebrand.
Bij navraag bleek, dat zowel de brandweer als de politie nog niet van dit voorval op de hoogte waren.
Kennelijk hadden voorbijgangers op deze drukke weg niet zo'n haast om de brand te melden...
Degenen, die daar recentelijk geflitst zijn, omdat ze harder reden dan 87, hoeven dus waarschijnlijk niet meer op een bekeuring te rekenen.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 9 augustus 2011

Vilsteren: met de Doblo het bos in

Dinsdagmiddag rond uur werd gemeld, dat er zich op de Vilsterseweg tussen Ommen en Vilsteren een "ongeval letsel" had voorgedaan.
Er bleek een Fiat Dobló op zijn kant aan de rand van het bos te liggen.
De auto, die in de richting van Vilsteren had gereden, was op circa 1 km van Ommen in de rechter berm beland, waar hij een boom ramde en vervolgens schuin de weg over schoot, een tweede boom raakte, waardoor het rechter voorwiel afbrak en de auto kantelde.

De bestuurder is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De onherstelbaar beschadigde bedrijfsauto wer door berger bé van de firma Autax op de resterende wielen gelierdd en geborgen.
Het verkeer op de Vilsterseweg moest zolang even gduld hebben..
-
Foto links: erg veel profiel zat er niet meer op de voorbanden....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Kampen: automobilist gewond na uitwijken voor koe
Dinsdagmorgen vroeg is een 54-jarige automobilist uit Dronten gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Flevoweg bij Kampen.
De man week uit voor een uitgebroken koe, waarop de auto in een sloot belandde en over de kop ging.
De opgeroepen brandweer heeft de man na een bevrijdingsactie van ruim een uur uit de auto gehaald.
Het slachtoffer werd met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De koe werd ondanks een zoektocht langs een groot deel van de Flevoweg niet aangetroffen.
Kort voor het ongeval was er al wel een melding over een losgebroken koe in de omgeving binnengekomen.
Ook de politie-eenheid, die op weg was naar het ongeval, heeft de koe gezien.
Bergingsbedrijf Leerentveld mocht de totaal vernielde Volkswagen uit het weiland takelen en afvoeren.
Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.
Foto's: Henry Wallinga - zwartewaterkrant


Emlichheim: vluchtende scooterrijder botst tegen onopvallende politieauto
In een poging, aan een politiecontrole te ontkomen, is een 23-jarige scooterrijder uit Emlichheim maandagavond op de Coevordener Strasse tegen het portier aan de passagierszijde van een onopvallende surveillance-auto van de Nederlandse politie gebotst.
Voor zover nu bekend wilden de leden van het grensoverschrijdende politieteam (GPT) tegen 19:20 uur een scooter met daarop twee personen controleren. De bestuurder gaf in eerste instantie gehoor aan het stopbevel, maar toen de politieagenten uitgestapten, gaf hij gas en wilde er vandoor gaan. Hierbij botste de scooter tegen de geopende deur, waarbij voor ca € 2.000 schade ontstond aan de politieauto en aan de scooter.
Na controle werd duidelijk, dat de scooter geen geldig kenteken had en niet verzekerd was.
De eigenaar van de tweewieler, die als passagier meereed en de rit had toegestaan, bleek onder invloed van alcohol te verkeren.
Tegen de twee mannen worden strafrechtelijke maatregelen genomen.


Westerhaar-Vriezenveensewijk: auto slipt tegen boom aan de Grintweg
Maandagavond rond half twaalf heeft zich een eenzijdig ongeval met een zwarte Audi A3 voorgedaan op de Grintweg in Westerhaar.
Vlak na een bocht vond de politie sporen in het gras, die er op duidden, dat de auto, die in de richting van Westerhaar reed, uit de bocht is gevlogen. De auto is vervolgens aan de andere zijde van de weg zijdelings tegen een boom tot stilstand gekomen, waarbij de zij-airbag is afgegaan.
-
De bestuurder was al uit zijn voertuig, voordat de brandweer arriveerde.
Hij na onderzoek door ambulancepersoneel meegenomen naar een ziekenhuis.
De brandweer heeft alleen de accu afgekoppeld, waarna de berger de Audi (bouwjaar 2000) meenam.

Maandag 8 augustus 2011

Schuinesloot: afgebroken achteras oorzaak aanrijding
De rit van Almelo naar Hoogeveen met een terreinwagen en een daarachter gekoppelde -zojuist aangeschafte- marktwagen verliep voorspoedig, totdat de bestuurder op de Hoogeveenseweg in Schuinesloot na het nemen van een verkeersdrempel merkte, dat er iets grondig mis ging.
Al snel bleek, dat de complete achteras van de marktwagen finaal afgebroken was.
Snel zette de chauffeur de combinatie aan de kant, maar hij moest constateren, dat dat de schade aan de aanhanger, die vol textiel zat, onherstelbaar was en er bovendien al een achter hem rijdende Duitse Audi op de achteras gestrand was.
Gelukkig bleef het bij materiële schade, maar de bergers Kraal en Autax hadden de handen vol aan de berging van de loodzware aanhanger.
Het verkeer van Slagharen naar Hollandscheveld v.v. kon de ongevalslokatie via het fietspad passeren.
Ook de Audi moest weggesleept worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zuidwolde: nare verrassing voor Rotterdams gezin
Na een gezellig dagje uit in Hoogeveen wachtte de drie leden vaan een gezin uit Rotterdam een zeer nare verrassing, toen ze maandagmiddag arriveerden bij de door hen tot a.s. zondag gehuurde recreatiebungalow aan de Noorderweg in Zuidwolde.
Ze vonden een aantal brandweer- en politieauto's op hun pad en hun vrees werd helaas bewaarheid: er had tijdens hun afwezigheid brand gewoed in hun vakantieverblijf.
Gelukkig had een andere vakantieganger de brand vroegtijdig ontdekt en maatregelen genomen, zodat de brandschade voornamelijk tot de buitenzijde en het dak beperkt bleef, waarbij een tuinslang en een brandblusser goed van pas kwamen.
De Zuidwoldiger brandweer kon de resterende brandhaard aan met twee slangen "hoge druk" uit de tankautospuit.
Het interieur van de vakantiewoning liep voornamelijk rook- en roetschade op.
De brand is waarschijnlijk ontstaan in een kunststof afvalbak, die tegen de bungalow had gestaan.
Het dochtertje van het echtpaar was ontroostbaar, totdat een attente politieman haar verraste met een knuffelbeer.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hasselt: grote schade door uitslaande brand in woning

Een korte, maar felle uitslaande brand heeft maandagmorgen rond acht uur zware schade aangericht in een rijtjeshuis aan de Meent in Hasselt.
In het pand woonde een gezin met vijf kinderen, waarvan er twee aanwezig waren op het moment, dat de brand uitbrak; drie logeerden elders.
Allen zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht vanwege rookvergiftigingsverschijnselen.
De brand was snel bedwongen, maar de woonkamer brandde volledig uit.
Een coördinator van de stichting Salvage zal voorzieningen treffen voor het gedupeerde gezin.

-
-
Foto's: Henry Wallinga - zwartewaterkrant

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.