Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2011 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 28 augustus 2011

Slagharen: Renault slipt sloot in
Een inwoner van Schuinesloot werd zondagmiddag onaangenaam verrast, toen zijn Renault Mégane in een flauwe bocht van de Weverijweg in Slagharen van achteren uitbrak. De auto slipte van het natte wegdek de rechter berm in en plette een lichtmast, waarna hij via het fietspad doorgleed en achterste-voren de sloot in kantelde. De onfortuinlijke bestuurder kon zonder letsel op eigen kracht uit zijn dierbare voertuig komen.
Berger Autax takelde de Mégane voorzichtig uit de sloot, waarbij de schade mee scheen te vallen.
Er waren vooralsnog alleen deuken in de flank en in het dak te vinden, er stond water in de cabine en de voorbumper was aan vervanging toe.
Uit inspectie bij schadeherstelbrijf Ekkel in Dedemsvaart moet blijken, of er bij de crash verborgen schade ontstaan is.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vroomshoop: BMW botst tegen gevel bankfiliaal (update)

Zaterdagavond rond middernacht kreeg de brandweer opdracht, naaar Julianaplein 13 te rijden vanwege een "bedelving/instorting".
Er bleek een BMW 518 tegen de gevel van het filiaal van ABN-AMRO te zijn gereden.
De 47-jarige bestuurder, die met een passagier voor het pand was gestopt om te pinnen, ontdekte, nadat hij uitgestapt was, dat de schakelpook van de auto nog in de Drive-stand stond en dat de auto begon te rijden. Hij sprong in de auto om het euvel te verhelpen, maar trapte daarbij op het gas- in plaats van op het rempedaal, waardoor de auto onzacht tegen de gevel botste en de bestuurder met zijn hoofd tegen het stuur sloeg.
De man liep een flink bloedende wond aan zijn mond op en is met zijn passagier per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Berger Wolves haalde de beschadigde BMW op. De schade aan het bankfiliaal viel mee.
Foto's: Bert Kamp - www.reggestreekfotografie

Hoogeveen: "woningbrand" in schuurtje
Zaterdagavond werd de brandweer van Hoogeveen gealarmeerd vanwege een brand in een woning aan de Tamboerlaan.
Het viel echter allemaal mee: het bleek te gaan om een brandje in de schuur, dat de bewoners zelf al bijtijds wisten te doven, voor de brandweer arriveerde. Wel bleken enkele ruiten door de hitte gesneuveld.
De oorzaak van het brandje is nog niet opgehelderd, maar er zijn aanwijzingen naar brandstichting ten gevolge van relationele problemen.
Na controle kon de brandweer retour kazerne voor een rustige nacht.
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Zaterdag 27 augustus 2011

N36 / Beerze: motorrijder en passagier gewond bij aanrijding op beruchte kruising
De beruchte kruising "Marinus de Bruin" in de N36 bij Mariënberg en Beerze was zaterdagmiddag het toneel van het zoveelste verkeersongeval, dat daar plaats vond. Dit keer raakten een motorrijder en zijn passagiere, die over de N36 in de richting van Almelo reden, gewond, toen ze geen voorrang kregen van de bestuurder van een grijze Mitsubishi Colt, die de autoweg overstak in de richting van Beerze.
De Honda RC-36 motorfiets raakte de Colt aan de voorzijde, waarop de bestuurder en de passagiere op het asfalt vielen en de man tegen de zijkant van een Ford C-Max sloeg. Getuigen en voorbijgangers verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpverleners.
Beide slachtoffers zijn na eerste hulp per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De beschadigde Colt en de motor zijn, nadat de VOA de situatie uitgebreid had onderzocht, naar het Autax-depot in Ommen overgebracht.
Het verkeer op de drukke verbindingsweg Almelo-Ommen ondervond enige hinder van de nasleep van het ongeval.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Hoogeveen: twee auto's tegen de vangrails
Op de A28, ter hoogte van de Hoogeveense wijk Venesluis, vond vrijdagavond laat een ongeval plaats tussen twee voertuigen.
Een Opel Astra met een man en vrouw als inzittenden, ging links tegen de vangrail van de middenberm; een Opel Vectra taxi zonder passagiers reed tegen de rechter vangrail. Er vielen geen gewonden.
De taxichauffeur verklaarde, dat de bestuurder van de Opel Astra hem waarschijnlijk niet had gezien, want de bestuurder zou plots naar rechts
hebben gestuurd, waardoor hij de andere auto onmogelijk kon ontwijken. Of die versie van het verhaal juist is, is nog onduidelijk.
Zowel links als rechts op de A28 stonden auto's, die ofwel waren betrokken bij het ongeval, getuige waren of bij de bij de hulpverleners hoorden, die waren te hulp geschoten. Het verkeer kon er slechts langzaam tussendoor, totdat berger Kraal de beschadigde voertuigen had weggehaald.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: VW Vento in brand aan het Stoekeplein
Inwoners van Zwolle die op een bruiloft in Hoogeveen te gast waren en hun auto geparkeerd hadden op het Stoekeplein achter de Hoofdstraat, werden vrijdagnacht onaangenaam verrast, toen zij bij hun auto terugkeerden en ontdekten, dat die in brand stond.
De emoties liepen hoog op, want men ging er van uit, dat de gearriveerde politiemensen de brand zouden blussen, maar met de brandblussers aan boord van een politieauto begint men niet veel.
Het was dan ook wachten op de brandweer.
Tot opluchting van de familie konden nog een geleende tent en spulletjes van de kinderen uit de brandende auto worden gered.
De VW Vento raakte aan de voorkant bij de bumper in brand, zodat ook deze keer brandstichting voor de hand ligt.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Lemelerveld: opnieuw botsing tussen personenauto en bedrijfsauto
Zaterdagmorgen vond er opnieuw een verkeersongeval plaats in Lemelerveld; dit keer op de kruising van de Twentseweg en de Lemelerveldse-weg. De bestuurder van een Toyota personenauto verleende geen voorrang aan een van rechts naderende Opel Vivaro bedrijfsauto.
De Toyota ramde de Vivaro in de flank, waardoor die aan de overzijde kantelde na een verkeersbord en een boompje geraakt te hebben.
De bestuurder van de bedrijfsauto liep slechts wat licht kneuzingen op.
De personenauto dook na de crash met de neus een sloot in. De (oudere) bestuurder bleef ongedeerd.
Berger Leerentveld haalde de zwaar beschadigde voertuigen op. Hij was net gereed met het opladen van de wrakken, toen de weg vrijgemaakt moest worden voor een stoet van zo'n zestig oldtimervoertuigen, die bezig waren met de Stoppelhaene toerrit.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

De WIjk: auto vliegt tegen boom aan de Commissieweg
Vrijdagavond, even na 22.30 uur, is een autor op de Commissieweg nabij De Wijk met hoge snelheid uit de bocht gevlogen en tegen twee bomen gereden.
De bestuurder reed richting Zuidwolde en verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur, waarna de auto de eerste boom raaakte met de rechtervoorkant en een slag draaide. Daarop knalde de auto met het linkerportier tegen de tweede boom.
Deze klap was zo hevig, dat de auto ter hoogte van het stuur knikte.
De rondingen van de boom waren duidelijk een stuk naar binnen gedrongen.
De brandweer van de Noordwijk (De Wijk) haalde de bestuurder uit zijn Opel Astra Tailgate uit 1993.
Ondertussen was het traumateam opgeroepen voor assistentie, want het liet zich ernstig aanzien.
De traumahelikopter landde in een weiland langs de weg.
De man is uiteindelijk overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen en maakt het volgend de laatste berichten goed.
 
Volgens omwonenden, die te hulp waren geschoten, was de man, die zei afkomstig te zijn uit Hoogeveen,  aanspreekbaar.
Hij zou hebben verklaard met muziek bezig te zijn geweest.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Vrijdag 26 augustus 2011

Emmer Compascuum: blikseminslag in schoorsteen
Vrijdagmiddag sloeg de bliksem rond twee uur in in de schoorsteen van een woning aan de Westelijke Kielweg in Emmer Compascuum.
Buurtbewoners sloeg de schrik om het hart, ton ze een extreem felle lichtflits en tegelijk een zware donderslag waarnamen.
Ze ontdekten, dat de bliksem in een leegstaande woning was ingeslagen. De brandweer was daarom genoodzaakt, de voordeur te forceren om vast te kunnen stellen of er eventueel schade en brand was ontstaan.
De schoorsteen bleek door de inslag flink beschadigd en zal vervangen moeten worden.
Het pand was door woningbouwstichting Lefier onlangs verkocht.


N377 / Dedemsvaart: Seat zwaar beschadigd na slippartij door klapband
Drie inwoners van Amsterdam schrokken zich vrijdagmiddag wild, toen ze na een plezierige vakantie in Attractiepark Slagharen huiswaarts reden en de Seat op de N377 tussen Slagharen en Dedemsvaart door een klapband onbestuurbaar raakte.
De Seat schoot via de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer in de richting van de Lutter Hoofdwijk, maar kwam achterstevoren tussen een aantal jonge bomen tot stilstand en wel zodanig, dat alle deuren door het groen geblokkeerd werden.
Gelukkig bood de achterklep soelaas en eenmaal buiten bleek, dat alle inzittenden de schuiver zonder kleerscheuren overleefd hadden.
Een toevallige getuige belde 112, waarna de meldkamer voor de komst van een surveillanceteam van de politie en van berger (Autax) zorgde.
De zwaar beschadigde auto werd door berger Jan Schuurman met een zaag en de lier uit het welige struweel bevrijd en naar het depot in Ommen overgebracht, van waar het voertuig volgende week naar de hoofdstad wordt vervoerd.
De Amsterdammers kregen een lift van de hulpvaardige getuige, die met een personenbusje ook naar Amsterdam onderweg was.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Stormschades in Slagharen en Dedemsvaart
Direct nadat de onweers- en hoosbui in het begin van de vrijdagmiddag losbarstte, kwam de P2000-pager tot leven. Zo werd stormschade gemeld bij garagebedrijf Leka aan de Hoogeveenseweg in Slagharen, maar daar kwam het personeel al naar buiten, omdat hen niets van schade bekend was. Er was niets van schade te bekennen.
Wel kwam later aan het licht, dat er bij een woning aan de Herenstraat een flinke partytent na een luchtreis ondersteboven op het dak van een tuinschuurtje neergekomen was.
Rond kwart voor acht vrijdagavond kwam de Slagharense brandweer opnieuw in aktie; nu vanwege een half afgescheurde tak boven het wegdek van de Herenstraat. De tak zat toch minder los dan gedacht, dus kwamen er een ladder en een zaag aan te pas om het gewas te kortwieken.
Ook hun collega's uit Dedemsvaart kregen een klus toegewezen: daar was namelijk een dikke, maar volledig doorgerotte eik dwars over een zijweggetje van het Rheezerend neergekomen. Hier bewees de kettingzaag goede diensten.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Lemelerveld: twee gewonden en twee auto's total loss na botsing (update)
Op de kruising Oude Twentseweg met de Averkampseweg liepen twee automobilisten vrijdagavond letsel op, toen hun voertuigen onzacht met elkaar kennis maakten. De personenauto, die over de Averkampseweg de kruising op reed, kreeg geen voorrang van de bestuurder van een witte Ford Transit, die van links over de Oude Twentseweg aan kwam rijden.
De personenauto boorde zich in de flank van de Transit, die daardoor uit de koers raakte en tegen een boom botste.
De 36-jarige man in de Transit, een inwoner van Sneek, zal zich waarschijnlijk nog lang heugen, dat veiligheidsgordels niet voor de sier zijn bedoeld, want hij liep een forse buil op zijn voorhoofd op, nadat hij na de dubbele botsing een forse "dakkapel" in zijn vooruit had gekopt...
Bovendien werd van hem een bloedproef afgenomen in verband met alcoholgebruik.
Berger Wolves haalde de wrakken op en kreeg daarbij de helpende hand van enkele mannen van de Luttenberger brandweer.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 25 augustus 2011

Anderen: historische boerderij brandt volldig af
In de nacht van woensdag op donderdag is de boerderij met het oudste gebint van Europa volledig afgebrand.
Rond half vijf werd de brandweer gealarmeerd vanwege brand in een woning aan het Hagenend in Anderen (bij Gieten), maar er viel geen eer aan het bluswerk te behalen. Het pand, waarvan de dakconstructie dateerde uit de veertiende eeuw, brandde volledig af. Ook een auto ging in de vlammen verloren. De bewoners konden het brandende pand tijdig verlaten.
Later op de middag moest de brandweer nogmaals naar de plaats des onheils; nu om na te blussen.
Foto's: Herman van Oost - van Oost Media


Sibculo: één gewonde en zware schade na kop-staart-aanrijding op de Kloosterstraat
Op de kruising van de Kloosterstraat met de Boerendijk vond donderdag rond kwart over vier een fikse aanrijding plaats, waarbij drie auto's aanzienlijke schade opliepen en een man naar het ziekenhuis werd overgebracht .
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een blauwe Ford Focus, die richting Kloosterhaar reed, tijdens een gesprek met zijn meereizende collega niet in de gaten had, dat er twee auto's voor de kruising gestopt waren, omdat de bestuurster van de voorste auto af wilde slaan naar de Boerendijk.
De Focus raakte eerst een twee maanden oude Ford C-Max, die aan de achterzijde forse schade opliep. Ook de voorste auto -een Citroën Xsara- liep aan de linkerzijde relatief lichte averij op.
De passagier van de Ford Focus werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De overige betrokkenen bleven voor zover bekend ongedeerd.
De twee zwaar beschadigde Fords werden door berger Autax en berger De Jonge naar hetzelfde garagebedrijf in Hardenberg gebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Lingen (D): Nederlands schip vaart tegen brug
Donderdagmorgen is een Nederlandse binnenvaarttanker in het Dortmund-Ems-Kanaal bij Lingen tegen de Bienerbrug brug gevaren.
De 34-jarige Poolse kapitein en zijn dito bemanning hadden waarschijnlijk door de dichte mist niet in de gaten, dat het schip te hoog (5.50 meter) was om onder de brug -doorvaarthoogte 4.50 meter- door te kunnen varen.
De stuurhut werd bij de aanvaring losgerukt en viel in het water.
De kapitein, die de stuurhut naar beneden had moeten draaien, kwam met de schrik vrij. Het schip, dat als thuisbasis Rotterdam heeft en kort daarvoor gelost had bij de raffinaderij in Lingen, is even verderop bij een betonfabriek afgemeerd.
De schade aan het schip wordt geraamd op honderdduizend Euro.
Het bovenste gedeelte van de stuurhut, die achter het schip in het water lag, is inmiddels uit het water getakeld.
De schade aan de brug bleef zo te zien bij wat afschaafde lak. De politie en het Wasserschiffahrtsamt Meppen onderzoeken de zaak.
De resten van de afgerukte stuurhut liggen achter het schip in het water.
Deze binnenvaarttanker -met omlaag gedraaide stuurhut- passeerde zojuist de Bienerbrücke.
In de verte de schoorstenen van de raffinaderij Holthausen, waar de tanker, die de brug ramde, zojuist gelost had.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 24 augustus 2011

Hooghalen: rietgedekt pand door brand verwoest
Woensdagavond werd er groot alarm geslagen in verband met een brand in een woning in Hooghalen, naar verluidt aan de Oosthalen; niet ver van het Herdenkingscentrum Kamp Westerbork dus. Er steeg een flinke witte rookwolk uit een bosperceel op. De brand woedde dus niet in een pand, dat direkt aan de Oosthalen gelegen was, maar op een moeilijk te bereiken plaats in het bos en was alleen bereikbaar via smalle zandweggetjes.Tot overmaat van ramp bleek het niet alleen om een rietgedekte woning met houten wanden te gaan, maar was er totaal geen waterwinningsmogelijkheid in de omgeving, zodat er gependeld moest worden met watertankwagens, die voor enkele minuten aan bluswater konden voorzien. Nadat de tank leeg was, moesten de spuitgasten met lede ogen aanzien, dat de vlammen weer oplaaiden en vrij spel hadden, totdat de volgende voorraad bluswater arriveerde.
Het gebouw ging dan ook volledig verloren en het nabluswerk zal waarschijnlijk tot ver na het invallen van de duisternis voortduren.
Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet duidelijk. Er was wel een gasaansluiting in het verder leegstaande gebouw aanwezig.
De aardgastoevoer is in de loop van de avond door een employee van de netbeheerder afgesloten.

Het Kamphuis V.C.J.C werd gebruikt voor schoolkampen, reünieën, familie-bijeenkomsten etc.
De stichting, die Het Kamphuis exploteerde, had besloten, het gebouw per 1 oktober 2011 niet meer te verhuren, omdat het o.a. verouderd was, onderhoud te kostbaar werd en de boekingen sterk terugliepen.

Heino: schuur uitgebrand bij melkveeproefbedrijf Aver Heino
Woensdagmiddag werd al snel opgschaald naar "Grote Brand", nadat om 15:35 uur gemeld was, dat er brand woedde in een woning aan de Lemelerveldseweg in Heino. Al snel wrd duidelijk, dat het niet om brand in een woning ging, maar dat de Rode Haan had toegeslagen in een opn schuur met landbouwmaterieel bij melkveepoef bedrijf Aver Heino. Het ging inmiddels om een uitslaande brand, waarbij de vlammen al door het dak kwamen. Omdat niet direct duidelijk was, of er asbest vrijkwam, werd de omgeving ruim "afgelint".
Volgens onbevestigde berichten is de brand aangestoken. Getuigen zagen drie kinderen uit de schuur rennen, vlak voor de brand uitbrak.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N340 / Ommen: vier gewonden bij twee ernstige ongevallen op hetzelfde traject
Het eerste ongeval ontstond rond half twaalf op de N340 (Varsenerdijk) ten westen van Ommen, toen een personenauto met daarin een vrouw en twee kleine kinderen door onopgehelderde oorzaak begon te slingeren en bijna frontaal op een tegemoet komende lijnbus klapte. 
De bestuurster van de Suzuki Swift raakte hierbij zwaar gewond; de twee kinderen zijn ook met letsel naar een ziekenhuis overgebracht
De personenauto was total loss, de bus was aan de voorzijde zwaar beschadigd, maar vervoerde op dat moment gelukkig geen passagiers.
De buschauffeur bleef ongedeerd.
Het tweede ongeval vond even later plaats op de N340, in de file tussen Ommen en het eerste ongeval.
De bestuurder van een veegwagen van een bedrijf uit Westerbork had niet in de gaten, dat er een rij auto's vanwege het ongeval stil stond op de hoofdrijbaan van de N340 en klapte hard op de achterste. 
Deze Ford Mondeo werd gelanceerd, schoot de weg over en kwam in de linker berm tot stilstand.
De bestuurder werd liggend naast de auto aangetroffen en door getuigen gestabiliseerd.
Een arts van dienst verzorgde de man tot er weer een ambulance beschikbaar was.
De veegwagen schoot via de rechter berm de parallelweg op en kwam daar met flinke schade tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd.
Het verkeer, dat na het eerste ongeval nog via de parallelwegen omgeleid werd, moest nu noodgedwongen via de Hessenweg West naar Ommen rijden, hetgeen tot forse vertraging leidde. Alle vier de voertuigen moesten worden weggesleept.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 23 augustus 2011

Beilen: brand in GGZ-instelling

Bij de omstreden gesloten GGZ-kliniek voor dak- en thuislozen, w.o. drugsverslaafden, aan de Klateringerweg in Beilen, is in één van de woon-eenheden dinsdagavond kort na zessen brand uitgebroken.
Hulpdiensten spoedden zich er naar toe en na aankomst van de brandweer Beilen werd opgeschaald naar "middelbrand".
Twee ploegen uit Beilen, twee ploegen uit Westerbork en een Hoogeveense team met de hoogwerker hadden de brand snel onder controle.

-
Van buitenaf was er weinig van de brand en de gevolgen te zien, omdat de brand binnen in de keuken van een woning woedde.
Twee vogelkooien met vogels werden door bedrijfshulpverleners in veiligheid gebracht.
Het is nog niet bekend, of er gewonden zijn gevallen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Gasteren: autobrand drama voor Fries gezin

Dinsdagmiddag kreeg de brandweer van Rolde een uitruk-oproep in verband met een autobrand op de Visvliet in Gasteren.
Het bleek te gaan om een aangepaste rolstoelbus voor een gehandicapte jongen, waarin tijdens een rit brand was uitgebroken.
De bestuurder rook een vreemde lucht en voor hij het wist, sloegen de vlammen de cabine in.

Door daadkrachtig in te grijpen wist de vader zijn zoon, die in een rolstoel zat, uit het brandende voertuig te halen.
Zijn vrouw en het hondje konden op eigen kracht het voertuig verlaten. Het gezin kwam uit het Friese Oosterwolde.
Hoewel de brandweer het vuur wist te doven, bleek de bus niet meer te redden.
-


Sibculo: brandweer voorkomt uitbreiding brand na blikseminslag in woning
Dinsdagmiddag trok en stevig onweers- en buienfront over Oost-Nederland.
Tegen half twee werden bijna tegelijkertijd twee branden na blikseminslagen gemeld en wel in in een afgelegen pand en de Oude Hoevenweg in Vriezenveen en in een nieuwbouwwoning aan de Voorakkers in Sibculo.
In Sibculo bleek snel ingrijpen noodzakelijk, omdat er rond de nok van de woning al brand was ontstaan, die zich dreigde te verspreiden.
De hoogwerker van de Hardenberger brandweer was vanwege een APK-keuring op dat moment niet aanwezig; die van Almelo reed al met spoed naar Vriezenveen, zodat de hoogwerker van de brandweer Hellendoorn naar Sibculo diende te komen.
Men besloot daarom op de ouderwetse, maar snellere manier de brandhaard aan te pakken: via een ladder.
Nadat diverse dak- en nokpannen verwijderd waren, slaagden de mannen-zonder-hoogtevrees er in, de vlammen te doven.
Kort daarop ariveerde de Hellendoornse hoogwerker, die alsnog goed van pas kwam voor nablus- en controlewerk.
De schade bleef door het doortastend ingrijpen van de brandweer voor zover bekend beperkt tot het dak.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vriezenveen: brand na blikseminslag tijdig gedoofd door alert ingrijpen
De brandweer van Vriezenveen en van Almelo werd opgeroepen voor een woningbrand aan de Oude Hoevenweg in Vriezenveen, die -net als in Sibculo- het gevolg was van blikseminslag.
Bij aankomst bleek dat -mede door een alerte buurman- de brand al geblust was met twee poederblussers.
-
De brandweer controleerde of het vuur ook echt uit was.
Het was overigens wel even zoeken naar de brandkraan: er stond er een auto bovenop geparkeerd en hij bleek bedekt te zijn met een laag aarde en groen. (Let er dus op, dat u uw auto nooit parkeert bij een op de weg geschilderde (rode, gele of witte) driehoek of een rood bermbordje (al of niet met de letter B).
De hoogwerker van Almelo hoefde gelukkig meer niet ingezet te worden bij dit incident en was ook in Sibculo niet meer nodig.
Foto's: Kevin Sand - 112Twenterand

Vroomshoop / Westerhaar: slippartijen door oliespoor
Brandweereenheden uit Vroomshoop en Vriezenveen kregen dinsdagmorgen rond acht uur een flinke klus op hun bordje
Niet alleen de Tonnendijk, maar ook nog de Sibculoseweg (vanaf de N36 richting vroomshoop) en de Hammerweg (tot aan het zwembad) waren spekglad geworden door een spoor van weggelopen olie en dat leverde een gevaarlijke situatie op.
Enkele auto's waren al op de smurrie geslipt.
Een oldtimer Mercedes 200D -bouwjaar 1983- reed zich daardoor op een T-kruising in een bocht vast op een betonnen schampblok.
De brandweer is uren bezig geweest met het reinigen van het wegdek.
WIe er verantwoordelijk is voor het oliespoor is nog onduidelijk.
Foto's: Alwin Winkel - 112twente.net


Maandag 22 augustus 2011

Emlichheim: brand in eik
Om 18:00 uur werd de plaatselijke brandweer van Emlichheim ontboden aan de Volzeler Mühlenweg, waar in de holle stam van een oude eik een brandje woedde.
-
Onder het motto "Wie het kleine niet eert..." rukte een zes man sterke brandweerploeg uit, die de brand zonder moeite wist te blussen...
Foto's: Hartmut Gosink - Vrijwillige brandweer Emlichheim


Twentse politie zoekt info over Jan Diphoorn  
De 59-jarige Jan Diphoorn uit Hengelo die donderdagochtend 18 augustus omstreeks 07.30 uur dood werd aangetroffen in het Twentekanaal, is door een misdrijf om het leven gekomen. Sectie heeft dit uitgewezen.
Het Team Grootschalig Opsporing, genaamd TGO Maureen, zet het onderzoek voort met 20 rechercheurs. Naar aanleiding van een eerdere getuigenoproep hebben vijf mensen zich gemeld.
De politie is echter nog steeds op zoek naar mensen die:
  • Regelmatig contact hadden met Jan Diphoorn, nadrukkelijk ook via internet, aangezien hij daar zeer actief was. De politie wil graag spreken met mensen die via e-mail, chat, social media of profielen op websites contact met hem hadden.
  • Jan Diphoorn hebben gezien tussen woensdagavond 17 augustus en donderdagochtend 18 augustus om 07.30 uur, het tijdstip van zijn aantreffen. Ook mensen die bijzonderheden hebben gezien in de omgeving van zijn woning aan de Bornsestraat in Hengelo en/of het Twentekanaal nabij het Grasbroek zijn welkom.
Donderdagavond zullen er in de uitzending van Onder de Loep van RTV Oost beelden worden getoond van de woonomgeving van het slachtoffer en de locatie, waar hij donderdagochtend werd aangetroffen.
Heeft u informatie die relevant is voor dit onderzoek? Weet u waar Jan Diphoorn is geweest of met wie hij contact heeft gehad, heeft u hem zelf nog gezien of contact met hem gehad via e-mail, chat of internet?
Neemt u dan contact op met de Politie Twente, TGO Maureen via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. Mailen kan via tgo.maureen@twente.politie.nl. Alle contact en informatie worden vertrouwelijk behandeld.

Neunehaus (D): twee licht gewonden na frontale botsing op de L44
Maandagmiddag om 13:10 uur rukte de brandweer van Neuenhaus (D) met drie voertuigen en negen man uit in verband met een verkeers-ongeval op de Veldhausener Straße (Landesstraße 44).
De bestuurder van een uit de richting van Veldhausen komende Opel Corsa wilde afslaan naar de Scholtenstiege en zag daarbij een uit de richting van Neuenhaus komende Smart over het hoofd.
De auto's botsten frontaal op elkaar. De bestuurder van de Opel en de vrouw, die achter het stuur van de Smart zat, konden zelfstandig, zij het met lichte verwondingen, uit hun auto's stappen.
De bemanning van een ambulance verzorgde de betrokkenen, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis voor nadere behandeling.
De brandweer hoefde niets meer te doen dan het verwijderen van wggegelekte vloeistoffen, het beveiligen van de ongevalslokatie en bijstand bieden aan de berger. Tijdens de werkzaamheden was de Veldhausener Straße ter plaatse gestremd.
Rond 14:15 uur waren de werkzamheden volledig afgerond.

Foto's: Christian Bergmann - Freiwillige Feuerwehr NeuenhausErmerstrand: jongetje uit water gehaald
Een zes jaar oud jongetje uit Hoogeveen is maandag rond de middag uit het water van de recretieplas bij het Ermerstrand gered.
Het Mobiel Medisch Team werd om 12:27 uur verzocht, zich naar de plaats des onheils te begeven voor bijstand aan het ambulanceteam.
Het slachtoffertje is met spoed per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht.
Een badgast had het kind, dat met zijn gezicht naar beneden in het water dreef, ontdekt en sloeg alarm.
-
Foto's Peter Kramer


A37 / Wachtum: MMT-inzet geannuleerd na crash in dichte mist
De twee inzittenden van een Dacia Sandero beleefden maandagmorgen vroeg een angstaanjagend avontuur op de A37 bij Wachtum.
Door nog onopgehelderde oorzaak kwamen de twee in dichte mist met hun auto na een forse slippartij (waarbij een groot ANWB-bord rakelings werd gemist) ondersteboven in de middenberm van de snelweg tot stilstand.
Omdat de situatie ernstig leek, werd ook het Mobiel Medisch Team opgeroepen - per ambulance.
De twee mannen leken echter ongedeerd en weigerden de aangeboden medische hulp. De anderhalf jaar oude Dacia liep flinke schade op.
De berging, die uitgevoerd werd door berger Koolen, werd uitgesteld vanwege de dichte mist en begon rond half tien.
Foto's: www.cuzzo.nl


Zondag 21 augustus 2011

Zuidvelde: brandweer voorkomt woningbrand
Zondagmorgen rond 11:40 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Peesterstraat in Norg.
Omdat de brand inmiddels ook de woning zou aanstralen, werd opgeschaald naar 'middelbrand', waarna ook de brandweer van Vries en de schuimblusser en hoogwerker uit Assen gealarmeerd werden.
Onderweg werd duidelijk dat het zou gaan om de Peesterweg in Zuidvelde.
Bij aankomst bleek er een uitslaande brand te woeden in een schuurtje naast een woning.
Meteen werden twee stralen hoge druk ingezet, waarna het vuur snel onder controle was.
De Asser brandweer kon binnen blijven en "Vries" kon onder prio 2 doorrijden.
Met de warmtebeeldcamera werd het pand gecontroleerd op mogelijke hittebronnen, maar die werden niet waargenomen.
Er werd nog enige tijd nageblust en na een uurtje kon de brandweer terug keren naar de kazerne.
Het schuurtje was geheel opgebrand.
De oorzaak van de brand waren restanten van een vuurkorf, die in de container terecht gekomen waren.
Foto's: Arnaud Poelman www.brandweernorg.nl

Hardenberg: brandweer op zwanenjacht
De mannen van de blusgroep Slagharen hadden zondagmiddag vanaf circa kwart over vier de handen vol aan een klus in de Hardenberger wijk De Marslanden, nadat om hun assistentie verzocht was door een medewerkster van de Dierenambulance.
In de vijver bij de Edelinckstraat was een jonge (lichtbruine) zwaan gesignaleerd, die volgens de melder een vissnoer met haak en dobber had ingeslikt. Het dier, dat met zijn ouders, broers en zussen in de vijver rondzwom, had duidelijk last van de obstructie: het dronk regelmatig water en probeerde door plantjes te eten het ongewenste voorwerp uit z'n keel te krijgen.
In eerste instantie rukte -vanwege onderbezetting door de vakantieperiode- ook een brandweerwagen uit Hardenberg uit, maar die kreeg direct na de melding opdracht, door te rijden naar het politiebureau, waar een automatische brandmelder af ging.
Wel rukte een eenheid met de Hardenberger brandweerboot uit.
De dieren bleken zich voor de Rigtershof-flat te bevinden, waar bewoners door ze voeren naar toe gelokt hadden, maar het water bleek te diep om de zwanen met brandweerlieden in waadpakken in het nauw te drijven.
Ook met de brandweerboot bleek het niet mogelijk, ze in de gewenste richting op te jagen, maar het gevederde groepje van zes zwom wel een doodlopende sloot in. Nu konden de twee in waadpakken gestoken brandweerlieden de dieren het riet in drijven, waar de jongen zich uiteindelijk gewonnen moesten geven. Aangezien niet meer te zien was, welk jong problemen had, werden ze alle vier onderzocht, maar ook toen kwam niet aan het licht, welk dier in problemen verkeerde.
Men besloot daarop, alle vier de jongen voor onderzoek aan de dierenambulancemedewerkster mee te geven, die de jongen door laat lichten bij een dierenarts, waarna de gezonde dieren zo spoedig mogelijk vrijgelaten zullen worden. Na de lange jacht keerden de bezwete, vermoeide maar voldane Slagharenaren terug naar hun tankautospuit.
Even na half zes keerde de rust weer rond de vijver.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N366 / Nieuwe Pekela: bejaard stel beleeft angstig avontuur
Zaterdagmiddag rond vijf uur heeft een ouder echtpaar een angstig avontuur beleefd op de N366 bij Nieuwe Pekela.
Hun Suzuki personenauto werd door een Citroen Berlingo geraakt, raakte uit de koers en gleed -rakelings langs bomen- meters van het talud naar beneden.  De auto kwam in een slootje tot stilstand.
De brandweer van Nieuwe Pekela heeft het voertuig gestabiliseerd en een portier verwijderd, zodat de twee slachtoffers er veilig uit gehaald konden worden. De twee konden met hulp van ambulancepersoneel op eigen kracht via een ladder tegen het talud op klimmen en werden vervolgens onderzocht in de ambulance.
De VOA heeft een sporenonderzoek gedaan.
De weg naar Stadskanaal is enige tijd afgesloten geweest; het verkeer werd omgeleid


Zaterdag 20 augustus 2011

Hardenberg: motorrijder gewond na val op kruising
Zaterdag rond 19:20 uur is een 39-jarige motorrijder uit Stadskanaal hard onderuit gegaan op de J C Kellerlaan in Hardenberg. De man reed in de richting van de N34 en wilde op de kruising met de Parkweg een taxi inhalen, net toen de voor hem rijdende auto hetzelfde deed.
De motorrijder remde hard en ging daardoor vlak na de kruising hard onderuit, waardoor hij gewond raakte aan een arm en een been.
's Mans motor schoof nog een meter of dertig door over het asfalt tot aan de wegversmalling en kwam half in de rechter berm tot stilstand.
Het letsel (botfracturen) van de motorrijder werd beperkt, doordat de man goede beschermende kleding droeg.
Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De inzittende van de taxi en de twee vrouwen in de inhalende auto kwamen met de schrik vrij.
Omdat de toedracht duidelijk was, kon afgezien worden van de hulp van de afdeling VOA.
De motor werd opgehaald door berger Jan van de firma Autax.

-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dwingelo: verrassing voor nieuwbakken echtpaar
Vrijdag trouwde vrijwillig brandweerman Arjan Bel met Rachmilde Ossendrijver "met assistentie van" de brandweer Dwingeloo.
Arjan's collega's hadden een verrassing voor het stel in petto in de vorm van een "erehaag".
-


Vrijdag 19 augustus 2011

Beuningen: zeven gewonden bij aanrijding op de N342 (update)
Bij een aanrijding op de Denekamperstraat (N342) tussen een taxibusje en een auto zijn zeven inzittenden gewond geraakt.
Rond 21.00 uur reed het busje met zeven inzittenden over de Denekamperstraat in de richting van Oldenzaal.
De bestuurder stopte om linksaf de Populierendijk in te rijden, maar een auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Denekamp botste achter op het busje, dat daardoor over de weg schoot en gekanteld in de bermsloot tot stilstand kwam.
Alle zeven inzittenden van het busje raakten hierdoor gewond; één is door de brandweer bevrijd.
De gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis. (zie update).
De Denekamper bleef ongedeerd. Hij is voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau, waar de ademanalyse een promillage van 0,6 uitwees.
Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Twente onderzoekt de toedracht.
-

De slachtoffers zijn een 31-jarige chauffeur uit Reutum en zes passagiers (allen afkomstig uit Denekamp): twee vrouwen van 21 en 25 jaar en vier mannen, drie van 26 jaar en één 25-jarige.
Het letsel van de vier zwaargewonden is niet levensbedreigend.
Het onderzoek naar de toedracht is nog niet afgerond.

Foto's: Pascal Vlutters - PVS Fotografie

Emlichheim: Nederlanders door het oog van de naald

Een Nederlands gezin met twee kleine kinderen had vrijdagmiddag geluk bij een ongeluk op de B403 (Emlichheimer Straße) bij Emlichheim-Överingen. Ze reden in de richting van WIlsum, toen een voor hen rijdende tractorbestuurder linksaf sloeg naar de Grenzweg.
Dat was de bestuurder van de Mitsubishi ontgaan, toen die de tractor in ging halen.
De auto werd van de weg geduwd, schampte een verkeersbord en een berk en kwam via een droog slootje in een weiland tot stilstand.

-
De kinderen en hun moeder liepen slechts licht letsel op; de vader bleef ongedeerd.
Het gezin werd met ambulances van het Duitse Rode Kruis naar het ziekenhuis in Nordhorn vervoerd.
De politie stelt een onderzoek in.
Foto's: Hartmut Gosink


N377 / Dedemsvaart: container met kippenveren valt van vrachtwagen
Vrijdagmiddag werd de brandweer van Dedemsvaart en de blusgroep van Balkbrug verzocht, naar de N377 bij Dedemsvaart te rijden, waar zich volgens de melding bij hectometerpaal 26.2 een verkeersongeval had voorgedaan, waarbij sprake was van gewonden.
Bij aankomst bleek, dat een container vol kippenveren van een aanhangwagen was gevallen en gedeeltelijk op de rijbaan richting Balkbrug lag.

De aanhanger, die vlak voor de container losraakte, was tijdens het optrekken - vlak voor de oprit naar Dedemsvaart- gaan slingeren, waarop de kettingen, waarmee de stalen bak vast was gemaakt, het begaven.
De aanhanger en de vrachtwagen bleven overeind en er vielen geen gewonden.
De lading was afkomstig van een pluimveeverwerkend bedrijf in Dedemsvaart.

Het verkeer op de drukke N377 werd om en om langs de ongevalslokatie geleid.
De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse.
Nadat ht VOA-onderzoek was afgerond, werd de lading veren met een wielkraan in de container geladen en daarna naar de parallelweg gereden, waar de aanhanger ook naar toe verhuisd was. Berger Kraal voerde de aanhanger af, nadat een telekraan van de firma Stouwdam uit Oldebroek deze op de dieplader geladen had. Tot ca 18:00 uur was de N377 in westelijke richting afgesloten vanaf de rotonde Rollepaal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zwartsluis: grote zoekaktie naar vermiste man en hond (update)
Donderdagavond werd er groot alarm geslagen: er werd een man vermist, die zich in het gebied rond het grote gat ergens in de kraggen bij Zwartsluis zou moeten bevinden.
De man was tijdens het wandelen één van zijn honden kwijtgeraakt en probeerde die te vinden.
Hij had eerst de waterkant uitgeplozen en haalde daarna een bootje op om zijn zoektocht uit te breiden, de kraggen in.
In dit verraderlijke gebied was hij uit zijn boot gestapt om aan het land verder te zoeken.
Toen hij later naar de boot terug wilde, kon hij die niet meer vinden.
Duikteams uit Hasselt, Giethoorn en Zwolle en brandweermannen uit Zwartsluis, Vollenhove en Hasselt waren opgeroepen om de man te zoeken. Ook een ambulance stond ter hoogte van het zwembad klaar om de man eventueel van medische hulp te bieden.
De kraggen werd systematisch uitgekamd en de vermiste man werd na drie kwartier gevonden, toen hij op op geroep van de brandweermannen reageerde. De man werd snel aan land gezet en tot rust gebracht.
Na zijn verhaal gedaan te hebben aan de politie werd een tweede poging gedaan om de hond te vinden.
De manschappen van de post Zwartsluis hielpen de man. Helaas was ook deze poging op niets uitgelopen.
Tegen kwart voor negen reden de laatste wagens naar de kazerne.
-
UPDATE: de vermiste hond is vrijdag gezond en wel aan de andere kant van de kraggen teruggevonden.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.