Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 11 december 2011

De Lichtmis: feeëriek verlichte trucks reden weer door de regio
Chauffeursvereniging "De Lichtmis" organiseerde zaterdag de jaarlijkse "Trucks by Night"-rit.
De circa twintig deelnemende vrachtwagens waren versierd met allerhande kerstverlichting, hetgeen voor een kleurrijk geheel zorgde.
De route voerde vanaf Staphorst via de Kerstmarkt aan de Lichtmis en de Kerstmarkt in Meppel weer terug naar Staphorst.
-
-
-


Beerze: auto total loss na botsing tegen boom; één gewonde
Om 04:40 uur in de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer van Ommen en van Bergentheim opgeroepen in verband met een verkeersongeval op de Beerzerweg in Beerze.
Er bleek een auto, die uit de richting van Ommen was gekomen, tegen een boom in de linker berm te zijn gebotst en daarna op de weg tot stilstand te zijn gekomen.
Gelukkig hoefde de uitgerukte brandweer niet levensreddend op te treden.
De brandweer van Bergentheim kon meteen na aankomst weer retour kazerne.
De bemanning van het Ommer hulpverleningsvoertuig hielp het ambulancepersoneel bij het uit de auto helpen van de bestuurder.
Omdat het niet duidelijk was hoeveel personen er in de auto hadden gezeten, werd met een warmtebeeldcamera de omgeving afgespeurd op warmtebronnen. Toen bij deze zoekactie geen verdere slachtoffers gevonden werden, keerde de bemanning van het hulpverleningsvoertuig terug naar de kazerne in Ommen.
De tankautospuit van Ommen is ter plaatse gebleven om na het onderzoek van de verkeersongevallenanalisten het wegdek schoon te maken.
Foto's: Rik Verbeek - RV Fotografie


Epe (D): brandweer weer in de weer bij houtsnippersilo
De houtsnippersilo in Epe (bij Gronau), waarin afgelopen dinsdag brand woedde, stond zaterdagavond opnieuw in brand. 
Dit keer wist men in een twee uur durende operatie het vuur te doven door grote hoeveelheden schuim in de "Spänebunker" te spuiten
Foto: Pascal Vlutters - PVS Fotografie - www.pvsfotografie.nl


Zaterdag 10 december 2011

N34 / Emmen: één gewonde bij aanrijding tussen drie voertuigen bij Emmen-Zuid
Bij een aanrijding tussen drie auto's op de N34 ter hoogte van de afslag Emmen-Zuid is zaterdagmiddag één gewonde gevallen. 
De bestuurder van een bestelbus wilde invoegen om de N34 ter hoogte van Emmen-Zuid op te rijden in de richting van knooppunt Holsloot, toen op hetzelfde moment de bestuurster van een zilverkleurige Toyota van de linker naar de rechter rijbaan reed.
De bestuurder van de bestelbus probeerde de Toyota te ontwijken, maar raakte daarbij een zwarte VW met daarin een man en een vrouw. Doordat de bestelbus de VW van achter aantikte, draaide deze een halve slag en kwam achterstevoren in de berm tot stilstand. 
De Toyotabestuurster verloor de macht over het stuur, waardoor haar auto van het talud af gleed en ondersteboven in een enkele meters lager gelegen sloot tot stilstand kwam.
De vrouw, die bekneld zat, werd door de Emmense brandweer uit haar auto bevrijd en overgedragen aan ambulancepersoneel, dat haar daarna naar een ziekenhuis overbracht.
De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.
De verkeersongevallendienst van de politie, die het vandaag druk had vanwege diverse aanrijdingen, deed onderzoek naar de toedracht.
Hierna kon de berger de drie beschadigde voertuigen afvoeren.
-
-
Foto's: www.cuzzo.nl


Oosterhesselen: vrouw ernstig gewond na slippartij op de Klenkerweg
Zaterdagochtend omstreeks kwart over acht is een automobiliste ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Klenkerweg bij Oosterhesselen.
De vrouw reed van Oosterhesselen in de richting van Sleen, toen haar auto door gladheid in een bocht slipte en met de linkerzijde hard tegen een boom sloeg.
Brandweer- en ambulancepersoneel, bijgestaan door het Mobiel Medisch Team (dat per helikopter ingevlogen was), haalde de vrouw voorzichtig uit het wrak. Ze werd even later per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzochten de toedracht van het ongeval en legden de sporen op de gevoelige plaat vast, waarna het wrak van de net een jaar oude Opel Corsa door een berger werd afgevoerd.
Foto's: www.cuzzo.nl

Berge: gladheid verrast automobiliste op de L44
Niet alleen in het noorden en oosten van ons land ging het op diverse plaatsen mis; ook aan de andere kant van de grens werden weggebrui-kers onaangenaam verrast door de onverwachte gladheid.
Zo kwam een vijftigjarige automobiliste er zaterdagmorgen tegen negenen op de L44 in Berge bij Hoogstede tot haar schrik achter, dat de weg plaatselijk in een ijsbaan was veranderd.
Haar Toyota Corolla was ineens onbestuurbaar en botste zijwaarts tegen twee bomen.
De gewonde vrouw is onder begeleiding van een wachtarts naar een ziekenhuis in Nordhorn gebracht.
De politieonderzoekt de toedracht van de botsing.

Foto's: Hartmut Gosink

Lutten: auto slipt van spekglad viaduct Jachthuisweg tegen bomen: total loss

Zaterdagmorgen in alle vroegte vond een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Jachthuisweg bij Lutten ter hoogte van de WIldkamp.
De bestuurder van een VW Golf reed rond 06:15 uur op de N343 (Jachthuisweg) in de richting van Hardenberg, maar de auto kwam op het onverwacht spekgladde viaduct in een slip. De VW vloog van het talud, knalde hard tegen een boom (die volledig uiteen gereten werd) en kwam nabij de Baanbrekersweg tegen een tweede boom tot stilstand.
De klap was zo hard, dat de autoradio met kabelboom en al uit het dashboard de cabine in vloog.

De uit Dedemsvaart afkomstige chauffeur, die onderweg was naar zijn werk, is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De VW was total loss en werd door berger Autax opgehaald, maar berging vanaf het viaducht was veel te gevaarlijk, omdat niemand in de gaten had, dat het glad was.
Er was inmiddels al CODE GEEL gewaarschuwd en er werd toen al volop zout gestrooid.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Slagharen: reis van indonesische stier voortijdig afgebroken
Het transport van een uit Poolse dierentuin afkomstige banteng naar de Zoo van het Schotse Edinburgh, dat voor dit weekend op het programma stond, is vrijdagmiddag tegen half zes letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.
De stier zou vrijdagavond door een gespecialiseerd bedrijf van De Krim naar een Nederlandse haven worden gereden en vervolgens 's nachts per veerboot naar Engeland worden overgevaren, maar al kort na het vertrek ging het mis: de Iveco Daily, die de aanhanger met het dier trok, kreeg op de N377 net voorbij Slagharen een duw van de "boeggolf" van een tegemoet komende vrachtwagen, waardoor de combinatie begon te slingeren en de bestuurster de macht over het stuur verloor.
De Iveco bus maakte een halve slag in de rondte en kantelde met de neus de bermsloot in.
Worder boven wonder bleef de aanhangwagen overeind en raakten zowel de bestuurster als de stier niet gewond.
Omdat de aanhanger nog aan de bus vast zat, werd het een hele klus om deze veilig af te koppelen en de trekhaak weer recht te krijgen.
Berger Autax, die met twee auto's uitgerukt was, kreeg hulp van een bergingsvoertuig van Kraal, zodat de aanhanger en de bedrijfswagen vrij vlot weggehaald konden worden. De banteng kon in de aanhanger blijven.
Wel werd de N377 tussen de rotondes van de Jachthuisweg en de Rollepaal in beide richtingen afgesloten om de berging mogelijk te maken.
De Iveco was total loss en ook de aanhanger met het rund ging retour De Krim.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 9 december 2011

Almelo: twee doden na schietpartij in winkelcentrum Schelfhorst
Vrijdag 9 december rond 18:00 uur werd de politie gealarmeerd in verband met een schietpartij in winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo.
Al snel werd duidelijk, dat een achttienjarige medewerkster van een supermarkt neer was geschoten en de moglijke dader er kort na het schietincident vandoor was gegaan.
De politie wist al snel zijn identiteit te achterhalen: het betrof een politieman in opleiding bij het korps Amsterdam-Amstelland.
De man pleegde na de daad zelfmoord in een woning in Almelo.
Het slachtoffer en de dader zijn mogelijk bekenden van elkaar.
-
De Politie Twente is een uitgebreid onderzoek gestart en staat hierbij in nauw contact met haar collega’s in Amsterdam.
Of de mogelijke dader gebruik heeft gemaakt van een dienstwapen is op dit moment in onderzoek.
Getuigen van het schietincident werden direct opgevangen en voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.
De politie verzoekt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben contact op te nemen.
Wellicht kunnen zij iets meer vertellen over de route van de verdachte na het schietincident.
Dit kan via het algemene nummer van de Politie Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Foto's: Alwin Winkel - 112twente.net

Hengelo: twee gewonden door steekpartij op industrieterrein
Vrijdagmiddag rond half twee kreeg de politie een melding binnen, waarin gewag werd gemaakt van een steekpartij bij een bedrijf aan de Toermalijnstraat in Hengelo. Het bleek, dat bij het incident twee mannen gewond waren geraakt.
Agenten konden kort daarop aan de hand van het signalement een 24-jarige Almeloër en een 25-jarige man uit Heteren aanhouden in de Diamantstraat.
De slachtoffers zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De politie onderzoekt de toedracht van het voorval.
Foto: Sander Post

Twente (e.o.): vier vrachtwagenongevallen op één dag

Naast de twee verkeersongevallen, die we donderdag al meldden, blijken er die dag nog twee aanrijdingen gebeurd te zijn, waarbij truckers betrokken waren.
Zo werd een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede tijdens een rit in Nijverdal onwel.
Hij reed rond 10.30 uur over de Grotestraat in de richting van Raalte en werd tussen de Constantijnstraat en de Máximastraat onwel, waardoor zijn vrachtwagen onbestuurbaar over de andere weghelft reed en via een muur tot stilstand kwam in de tuin bij een woning.
Hij raakte hierbij geen andere weggebruikers. De vrachtwagenchauffeur is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht

Op de Rijksweg A35 links, ter hoogte van de afslag Borne-West, heeft donderdag een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen, een personenauto, een bestelauto en een motor. Er raakte niemand gewond.
Omstreeks 17.40 uur reed de vrachtwagen met oplegger, bestuurd door een 40-jarige man uit Rusland, van de middelste rijstrook terug naar de rechter rijstrook. Hierbij zag hij een personenauto over het hoofd, die op de rechter rijstrook reed. Een aanrijding was het gevolg.
De personenauto, bestuurd door een 27-jarige man uit Duiven, spinde na de aanrijding meerdere malen tegen de oplegger en raakte ook een er achter rijdende bestelauto (bestuurd door een 46-jarige man uit Vaassen) en een motor, bestuurd door een 60-jarige man uit Vriezenveen.


Donderdag 8 december 2011

Hoogeveen: automobilist vlucht na aanrijding
Woensdag rond 18:00 uur vond op de rotonde bij de Alteveerstraat / Zuiderweg in Hoogeveen een aanrijding plaats.
De veroorzaker ging er na de bosting vandoor, maar de bestuurster van de aangereden auto zette de achtervolging in en wist de auto van de dader te achterhalen.
Met lichtsignalen trachtte ze de man te stoppen, maar deze gooide zijn auto plots voor haar auto en ging er over de stoep van de Eikenlaan vandoor. Daarbij werd de auto van de vrouw opnieuw geraakt en verloor de auto van de vluchtende chauffeur een deel van zijn linker achter-bumper. Mogelijk betrof het een blauwe Peugeot.
De politie onderzoekt de kwestie en roept getuigen op, zich te melden via 0900-8844 of (anoniem) via 0800-7000.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Gildehaus: trekker met tankoplegger dwars over de afrit

Donderdagmorgen rond tien uur is een 57-jarige trucker uit Sleeswijk-Holstein (D) gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de afrit Gildehaus van de E30 (het verlengde van de A1) op circa 1.5 kilometer van de grensovergang.
De man, die zojuist de langs de plek was gereden, waar varkenstruck (zie artikel hieronder) op z'n kant lag, is waarschijnlijk met te hoge snelheid van de snelweg gekomen, waarop de trekker met tankoplegger door te hard remmen in een scherpe bocht op het natte wegdek slipte.
De trekker -eigendom van een Deens transportbedrijf- botste hard tegen de vangrail rechts van de afrit; de aanhanger brak los en kantelde.

De afrit Gildehaus/Westenberg en de oprit naar de E30 richting Osnabrück werden daarop afgesloten.
De brandweer van Gildehaus bevrijdde het slachtoffer uit de cabine, waarna de licht gewonde man per ambulance naar een ziekenhuis werd overgebracht.
Zowel de trekker als de oplegger waren zwaar beschadigd en een klein deel van de lading vloeibaar vet, bestemd voor een biogasinstallatie, lekte uit de tank, maar stolde bijna direct, zodat de vervuiling minimaal was.
De lading moest eerst opgewarmd en overgepompt worden, voordat de combinatie met twee telekranen geborgen kon worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

A1: chauffeur valt in slaap: vrachtwagen in de sloot
In de afgelopen nacht is tegen vier uur een vrachtwagen van een varkenstransportbedrijf van de snelweg A1 geraakt.
De chauffeur reed van de Duitse grens in de richting van Oldenzaal, toen hij ter hoogte van De Lutte in slaap viel en kort daarop onder in de cabine weer wakker werd. De (lege) vrachtwagencombinatie bleek op z'n kant in de bermsloot te liggen. De onfortuinlijke trucker leek ongedeerd.

Door de zeer zachte berm liepen zowel de truck als de aanhanger relatief weinig schade op. Wel werd tussen de vrachtwagen en de aanhanger een dode ree gevonden, maar die bleek al enige tijd geleden het loodje gelegd te hebben.
De berging werd uitgesteld tot donderdagmorgen tien uur om files op de drukke snelweg te voorkomen.
De klus, die werd uitgevoerd door twee wreckers van de firma Wolves uit Wierden, verliep voorspoedig en zonder complicaties.
Wel kwamen er een schep en een hogedukspuit aan te pas om alle opgehoopte modder van de vrachtwagencombinatie te verwijderen.
De A1 is van tien uur 's morgens tot ongeveer halverwege de middag afgesloten geweest tussen de afslagen De Lutte en Oldenzaal-Zuid.
Het verkeer richting Duitsland ondervond geen hinder van de operatie.
Tijdens de berging werd bekend, dat bij Gildehaus -dus aan de andere zijde van de grens- ook een vrachtwagen was gekanteld.

Foto: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 7 december 2011

Hardenberg: flinke schade bij ongeval op de Gramsbergerweg
Woensdagmorgen omstreeks half elf heeft er een ongeluk tussen twee personenauto's plaatsgevonden op de Gramsbergerweg.
Daarbij waren twee auto's betrokken: een Renault Twingo, bestuurd door een vrouw en een Seat Cordoba met daarin een man en een vrouw.
Waarschijnlijk verleende de bestuurster van de Renault Twingo (die van de Westeindigerdijk kwam) geen voorrang aan de Seat Cordoba, die op de Gramsbergerweg reed en uit de richting van Loozen kwam.
Na de botsing schoof de Seat door en kwam tot stilstand in de tuin een woning.
Gelukkig bleef het bij (flinke) blikschade en bleven de inzittenden van de betrokken auto's ongedeerd.
Berger Autax uit Ommen kwam de Renault ophalen; berger de Jonge uit Elim de Seat Cordoba.
-

B403 - Wilsum (D): winterse taferelen tijdens berging vrachtwagencombinatie
De berging van de dinsdag bij Wilsum van de weg geraakte trekker met oplegger had vandaag aardig wat voeten in de aarde.
De ruim twintig ton zetmeel, los verpakt in kleine en grote zakken, kon namelijk alleen met de hand gelost worden.
Zo'n tien mensen van de firma J+B Küpers uit Osterwald kunnen dus voorlopig geen zetmeel meer zíen!
Bijkomend malheur: de lading moest vanuit een modderige akker overgeladen worden in een container en veel van de zakken, die door de klap naar voren geschoven waren, bleken gescheurd. Dat leidde door de harde wind tot flinke witte stuifwolken, die niet alleen de omgeving, maar ook de lossers en de voertuigen een winters uiterlijk gaven.
De B403 (Emlichheimer Weg) was van Wilsum tot Emlichheim tot ver in de middag afgesloten, hoewel veel weggebruikers de hekken negeer-den en halverwege tot de conclusie kwamen, dat ze rechtsomkeert moesten maken.

De 50-jarige Russische trucker, die gisteravond aangehouden werd op verdenking van rijden onder invloed, heeft een groot probleem:
uit de bloedproef bleek, dat hij met een promillage van maar liefst 2.2 achter het stuur had gezeten.

Kampen: de dag na de grote brand bij Ziengs
Woensdag kwamen kijklustigen in groten getale naar de Oudestraat in Kampen, waar de voorafgaande avond en nacht een vestiging van schoenenketen Ziengs, alsmede de bovenliggende verdiepingen volledig uit waren gebrand.
De brandweer lijkt er -ondanks pessimistische berichtgeving en paniekerige twittergeruchten- in te zijn geslaagd, de aangrenzende panden, waaronder een filiaal van modeketen Witteveen, te behouden, hoewel daar in ieder geval fikse ruit-, rook- en waterschade te betreuren valt.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Kampen: groot alarm vanwege uitslaande brand in binnenstad
Dinsdagavond even na zevenen brak er in een schoenenzaak aan de Oudestraat in de Kamper binnenstad brand uit, die na ongeveer een uur uitgroeide tot een grote uitslaande brand.
In rap tempo werden brandweerkorpsen uit de wijde omgeving opgeroepen, omdat het vuur zich uitbreidde naar aangrenzende panden.
Het publiek werd in verband met de gevaarzetting met linten op steeds grotere afstand gehouden.
-
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Dinsdag 6 december 2011

Epe (D): grote brand in houtsnippersilo houdt brandweer langdurig bezig
De brandweer uit de omgeving van Gronau (D) is al sinds maandagmorgen half negen volop in touw om een grote brand in een houtsnippersilo aan het Lasterfeld in Gronau-Epe te blussen.
Een deel van de inhoud van de silo most via een transportband naar buiten gebracht worden, maar het grootste deel van de snippers moest handmatig verwijderd worden. Net toen rond 18:00 uur men dacht, de brand onder controle te hebben, klapte de filterinstallatie op de silo uit elkaar. De installatie heeft daarna tien minuten lang in lichterlaaie gestaan.
Foto's / video: Pascal Vlutters - PVS Fotografie

B403: trekker met oplegger van de weg

Een met twintig ton aardappelzetmeel geladen vrachtwagencombinatie is dinsdag rond 17:30 uur op een recht stuk van de B403 (Emlichheim-Wilsum) van de weg geraakt en de bemsloot in gekanteld.

Omdat de politie vermoedde, dat de vijftigjarige trucker onder invloed van alcohol was, werd een bloedproef afgenomen.
Woensdag zal bij het aanbreken van de dag begonnen worden met het lossen van de lading en het bergen van de combinatie.
Dit kan tot vertraging op de weg van Emlichhim naar Wilsum leiden.
Foto's : Hartmut Gosink

N34 / Hardenberg: weer flinke schade op beruchte kruising

Het was dinsdagmiddag weer raak op de gevaarlijkste kruising in de gemeente Hardenberg, maar gelukkig bleef het dit keer bij blikschade.
Rond kwart voor vijf reden twee automobilisten in de zeer drukke avondspits tegelijk de kruising bij sportpark de Boshoek over van / c.q. naar de Hessenweg en kwamen frontaal in botsing, toen één van hen afsloeg.

Zowel de zwarte BMW uit de 3-serie als de circa tien jaar oude, blauwe Peugeot 206 liepen flink wat schade op.
De voertuigen werden opgehaald door berger Autax. De politiemensen konden volstaan met het invullen van Europese schadeormulieren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Gladheid zorgt voor slippartijen
De winterse buien zorgen voor extra drukte bij de bergingsmaatschappijen, want op veel plaatsen slippen auto’s van de weg.
Maandag was het raak op de A28, waar onder het spoorwegviaduct een auto door de gladheid tegen de vangrail ging.
Vandaag is een personenauto voor de afslag Fluitenberg de bermsloot in gereden en bij de afslag Hollandscheveld op de A37 ging dinsdag-middag na een hagelbui een Volvo V70 van het talud.
Tot geluk van de bestuurder bleef de auto op zijn vier wielen staan, al liep de Volvo wel vast in de drassige grond.
Bij de diverse ongevallen bleef de schade materiëel.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen
Let op de voortekenen van gladheid door hagel en sneeuw en pas uw snelheid aan.
De foto hierboven werd gisteren gemaakt, vlak voor een hevige hagelbui rond knooppunt Holsloot losbarstte
en de foto hieronder kort daarvoor op de N377 vlak voor De Krim

Wilsum: vakantiewoning brandt af op camping Wilsumer Berge
Maandagavond rond half acht kwamen dertig man van de brandweer van WIlsum in actie, nadat de meldkamer in Nordhorn doorgaf, dat er een voertuig en een woning in brand zouden staan op het terrein van camping Wilsumer Berge in Wilsum.
Bij aankomst werd duidelijk, dat er een vakantiehuisje volledig in brand stond en dat er niets meer aan te redden viel.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De uitruk nam zo'n 2.5 uur in beslag.
-
Foto's: Björn Züter

Maandag 5 december 2011

Bruchterveld: geen pakjes in de schoorsteen...
Even na zevenen op Pakjesavond werd er middelbrand-alarm geslagen voor blusgroepen uit Hardenberg en Bergentheim en voor de hoogwerker uit Hardenberg. Dit gebeurde in verband met brand in een schoorsteen in een dubbele woning aan de Emtenbroekerdijk in Bruchterveld. De mannelijke hoofdbewoner van het voorste deel van het pand ontdekte rook in de woonkamer en ontdekte tevens, dat er buiten vlammen rond de schoorsteen te zien waren.
Hij doofde de houtkachel, sloot de smoorklep, belde 112 en begaf zich daarna op het dak om de vlammen ook daar te doven.

Dat gebeurde zo effectief, dat er voor de brandweer weinig te doen viel.
Tijdens de inspectie vanaf de hoogwerker werd de ploeg nog even getracteerd op een korte, maar fikse hagelbui.
En nee: er zat geen pakje in de schoorsteen, dus de Sint gaat vrijuit....

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Beilen: twee gewonden door omvallende isolatiewand (update 2)
Twee bouwvakkers (29 en 37 jaar uit Winterwijk) zijn maandag rond 14:40 uur tijdens bouwwerkzaamheden aan een nieuwe magazijnhal aan het hoofd gewond geraakt op het terrein van zuivelfabriek Friesland Campina Domo in Beilen.
De twee werden bedolven onder tussenwanden van isolatiemateriaal, die onverwacht omvielen; waarschijnlijk ten gevolge van een windvlaag.
In tegenstelling tot wat elders op internet wordt gemeld, ging het niet om een "betonnen damwand".
De twee slachtoffers raakten voor zover bekend niet ernstig gewond.
Ze zijn na primaire verzorging door ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team per ambulance voor eerste hulp weggebracht.
De bouwwerkzaamheden zijn tot nader order stilgelegd. De toedracht wordt uitgezocht door de Arbeidsinspectie.
Foto's: www.cuzzo.nl

Hoogeveen: aanrijding loopt vrij goed af

Op de De Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen vond maandagmorgen een botsing plaats ten gevolge van een voorrangsfout.
Een van rechts komende bestuurster van een Renault Laguna Grand Tour zag een op de voorrangsweg rijdende Seat Ibiza over het hoofd.

Na de botsing schoot de Seat Ibiza over de linkerrijbaan, het fietspad en de stoep de bosjes in aan de andere kant van de weg.
Er waren op dat moment geen tegemoetkomend verkeer, fietsers of voetgangers op de altijd drukke Vos van Steenwijklaan te bekennen, zodat het ongeval relatief goed afliep.
De bestuurster van de Seat laakte slechts licht gewond aan haar linkerpols.
In een gezamenlijke klus voerden de bergers Kraal uit Hoogeveen en De Jonge uit Elim, voor de zwaar beschadigde auto’s af.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Zuidlaren: riskante containerbrand bijtijds bedwongen
Zondagavond rond 22:37 uur werd de Post Zuidlaren gealarmeerd met prio 2: "Containerbrand aan het Hazelaarpad in Zuidlaren".
Al snel werd omgezet naar prio 1, omdat de container onder een afdakje van een aanbouw van het woonhuis stond.
De brandweer heeft twee brandend  containers geblust en  een gedeelte van de dakpannen van de aanbouw verwijderd om er zeker van te zijn, dat daar geen vuur meer onder zat.
Nadat met een rookgasventilator ook de woning van de buren van rook en koolmonoxide ontdaan was, reed de brandweer rond middernacht terug naar de kazerne.


Zondag 4 december 2011

Ruinen: auto ramt twee bomen
Op de Echtenseweg, even buiten Ruinen, is zondagavond een bestuurder van een 27 jaar oude Volvo 360 GLS in een flauwe bocht naar links rechtdoor gereden. De auto schampte een boom en reed vervolgens frontaal tegen wat dunnere boom. Die boom brak af en werd ontworteld.
De brandweer was snel ter plaatse, maar de chauffeur was er, gezien de schade, zeer fortuinlijk vanaf gekomen.
De man, die van zijn werk kwam, werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht want de impact van de klap, die hij gemaakt heeft, moet behoorlijk zijn geweest.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Nieuw Weeringe: slooppand brandt uit
De brandweer van Ter Apel rukte zondagmiddag rond 12:40 uur uit naar de Tussen De Wijken in Nieuw-Weerdinge, waar volgens de melding brand was uitgbroken in een woning. Het bleek te gaan om een uitslaande brand in een voor de sloop bestemd vrijstaand pand.
Vvanwege de aanwezigheid van asbest werd de straat rond het pand met linten afgezet, maar al snel kwam aan het licht, dat het om een kleine hoeveelheid asbestplaatjes ging, die geen kwaad kon voor de volksgezondheid.
De woning brandde grotendeels uit. Vanwege de afwezigheid van nutsvoorzieningen is brandstichting de meest waarschijnlijke oorzaak.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 3 december 2011

Brucht: vrouw gewond door aanrijding; twee auto's total loss
Bij een aanijding op de Hardenberger weg in Brucht heeft zaterdag rond 11:40 uur een vrouw hoofdletsel opgelopen. Het slachtoffer zat in een groene Renault Mégane, die in een langzaam rijdende rij auto's en een tractor in de richting van Hardenberg reed, maar stopte om naar het erf van een woning links van de weg af te slaan.
Een van achteren naderende negentienjarige inwoner van Bergentheim was echter op hetzelfde moment begonnen aan een inhaalmanoeuvre en raakte de Renault met zijn blauwe Peugeot 206 in de linker flank, waardoor de de Renault de tuin van de woning in werd gelanceerd.
De man en een circa achtjarig kind, die in de Renault zaten, bleven ongedeerd; de vrouw is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor onderzoek. De gealarmeerde Hardenberger brandweer, die met twee wagens uitrukte, hoefde ter plaatse niet in actie te komen.

De bestuurder van de Peugeot kwam er eveneens zonder kleerscheuren vanaf, maar beide auto's waren rijp voor de sloop.
Ze werden opgehaald door berger Autax (Ommen) en de Jonge (Elim).
Het verkeer moest tijdens het opladen van de wrakken even worden stilgelegd

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dalfsen: gewonde door eenzijdig ongeval
Op de Schaapskooiweg is rond half drie in de nacht van vrijdag op zaterdag de bestuurder van een zwarte Ford Focus gewond geraakt.
De man verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur, waardoor de auto tussen de Dalmsholterweg en de Venneweg de berm in reed.
Na enkele meters door een weiland te zijn geploegd, kwam de auto op de zijkant tegen een boom tot stilstand.
-
De bijrijder kon zelf uit het voertuig kruipen, maar de bestuurder moest door de brandweer van Dalfsen uit de auto worden geknipt.
Nadat het dk gedeeltelijk was verwijderd stapte de man zelf voorzichtig uit en werd op een wervelplank naar de ambulance vervoerd, die hem overbracht naar een ziekenhuis. De totaal vernielde auto werd afgevoerd door een berger.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Balkbrug: bestelauto ramt twee bomen aan de Hoogeveenseweg
De bestuurder van een witte Fiat Scudo is rond half twaalf in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Hoogeveenseweg, ongeveer een kilometer buiten de bebouwde kom van Balkbrug.
De bestelauto, die in de richting van Zuidwolde reed, was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en ramde twee bomen in de linker berm, waarna het voertuig onherstel-baar vernield in de rechter berm tot stilstand kwam. Hulpverleners vonden de man, liggend naast de auto.
Voor de gealarmeerde brandweer was dit keer voor zover bekend geen levensreddend werk weggelegd.
De gewonde (een 38-jarige inwoner van de gemeente Hardenberg) is voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.