Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2011 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 18 december 2011

Coevorden: brand in tijdelijk verhuurde woning
Zondagavond rond 17.15 uur hoorden buurtbewoners, dat in een woning aan de Lesturgeonstraat in Coevorden een rookmelder afging.
Na een korte inspectie bleek er brand te zijn in de keuken van de te koop staande woning.
De brandweer van Coevorden ontdekte, dat het pand vol rook stond. Er werd een ruit ingegooid om de brand in de keuken te blussen.
De brand is vermoedelijk ontstaan in de buurt van de kookplaat.
Toen de brand uitbrak, was er niemand in de tijdelijk verhuurde woning aanwezig.
-
-
Foto's: Peter Kramer


Linde: automobilist rijdt rechtdoor in scherpe bocht
Een twintigjarige Dedemsvaarter is zondagavond voor controle naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht, nadat hij met de Peugeot van zijn vader in de scherpe bocht in de Linderweg (begin van de Slagenweg) in Linde rechtdoor was gegaan.
De auto vloog rakelings tussen twee bomen door dicht struikgewas en viel vervolgens voorover de bermsloot van de N48 in.
De schade aan de auto was onherstelbaar en de beginnend bestuurder, die twee weken geleden zijn rijbewijs gehaald had, kopte een flinke dakkapel in de voorruit, omdat hij geen veiligheidsgordel droeg.
De 307 werd uit de sloot getakeld en afgevoerd door berger Kraal.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Den Ham: gladheid eist mensenleven
Een voorbijganger deed zondagmorgen bij daglicht een onthutsende ontdekking langs de Dalvoordeweg bij Den Ham.
Er lag een zilvergrijze Toyota Yaris ondersteboven in het water nabij de kruising met de Daarleseweg.
In de auto, die al enige tijd in het water gelegen moet hebben, werd het stoffelijk overschot van een vijftigjarige inwoner van Vroomshoop gevonden.
Brandweerlieden borgen het ontzielde lichaam, waarna berger Autax de auto uit het water takelde en berger Wolves het voertuig ophaalde.
Verkeersongevallenanalisten onderzochten de omstandigheden. Uit de sporen bleek, dat de auto op het spekgladde wegdek geslipt was.
Het was zondagmorgen vroeg op diverse plaatsen in de regio gevaarlijk glad.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Emmen: rietgedekt woninkje aan de Zuidbargerstraat brandt af
Rond half twee in de nacht van zaterdag op zondag werd er alarm geslagen voor de brandweer, nadat ontdekt was, dat een rietgedekt woninkje aan de Zuidbargerstrat in brand stond. De brand verwoestte het pandje volledig, maar de brandweer kon voorkomen, dat de Rode Haan zich ook tegoed deed aan enkele nabijgelegen rietgedekte woningen.
Het pand, dat geruime bewoond was geweest door een bejaarde dame, was enige tijd geleden verkocht, maar stond inmiddels leeg en werd weer te koop aangeboden. Vanwege sterke geruchten over brandstichting, stelt de Technische Recherche zondagmiddag een onderzoek in.
-
Zondagmorgen maakte de plaats des onheils een ontredderde indruk.
Personeel van een beveiligingsbedrijf hield een oogje in het zeil in afwachting van de TR.
-
Foto's: www.cuzzo.nl en Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 17 december 2011

Schoobeek: auto breekt in stukken na crash tegen boom
Bij een botsing met een boom langs de Lauensteinstraat in Schoonebeek is zaterdag rond 21:00 uur een automobilist ernstig gewond geraakt.
Uit de sporen is op te maken, dat de auto uit de richting van Emlichheim kwam en op zo'n 600 meter na de grens in een flauwe bocht rechtdoor gegaan is. De Opel Vectra raakte daar zijdelings een boom en brak in meerdere stukken, waarvan een aantal bij en in een weiland terecht kwamen. Het voorste deel van de 18 jaar oude auto kwam even voorbij de boom tot stilstand.
Voorbijgangers vonden de ernstig gewonde bestuurder enkele tientallen meters verderop richting Schoonebeek.
De man (een 38-jarige inwoner van Klazienaveen) lag in de berm en was nog enigszins bij kennis, maar verkeerde waarschijnlijk in shock.
Hij werd met spoed door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis overgebracht.
Experts van de VOA Groningen stelden een onderzoek in naar de oorzaak van de crash.
Er werden stukken pizza in het wrak aangetroffen, maar of de bestuurder hierdoor afgeleid was, moet nog uitgezocht worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 16 december 2011

Hoogeveen: bestelautobestuurder naar ziekenhuis na voorrangsfout
Vrijdagmorgen tegen elven zijn twee auto's zwaar beschadigd geraakt bij een aanrijding op de kruising Tamboerlaan - Wolfsbosstraat, die ontstond, toen de 21-jarige bestuurder van een Peugeot Expert bedrijfsauto, die van de Tamboerlaan de kruising op reed, geen voorrang verleende aan de bestuurster van een VW Passat personenauto, die op de (voorrangsweg) Wolfsbosstraat reed.
Na de botsing belandde de personenauto tegen een tuinhek van een hoekwoning.
De bedrijfsautobestuurder (een inwoner van Soesterberg) werd vanwege nek/rugklachten in een ambulance nagekeken en naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De 26-jarige Hoogeveense, die de personenauto bestuurde, bleef ongedeerd, net als haar dochtertje.
De zwaar beschadigde auto's werden opgehaald door bergers De Jonge en Kraal, nadat een VOA-expert de situatie gefotografeerd had.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 15 december 2011

N34: twee zwaar gewonden na frontale crash vrachtauto - personenauto
Donderdagmorgen tegen half elf zijn een automobiliste (76) en haar passagier ernstig gewond geraakt bij een botsing op de N34 tussen Coevorden en Gramsbergen.
Het ongeval werd veroorzaakt door de bestuurster uit Zwartemeer, die richting Hardenberg reed en net voorbij de afslag Coevorden een vracht-wagen inhaalde, waar dat verboden is.
Net op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting een trekker met een met circa 30 ton bagger geladen oplegger, die vanuit Deventer op weg was naar De Krim. De trucker kon ondanks hard remmen een frontale botsing niet voorkomen.
Na de botsing schaarde de combinatie en kwam met de cabine tot stilstand tegen twee bomen. Hierbij vloog een deel van de lading modder over het wegdek en de berm en de bermsloot in.
De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij, maar de bestuurster van de personenauto en haar passagier moesten door de brandweer uit het volkomen vernielde wrak van de personenauto bevrijd worden.
Hierbij werd assistentie van het Mobiel Medisch Team gevraagd dat kort daarop per heli op de N34 landde.
Nadat de twee slachtoffers onder politiebegeleiding naar het Sophia-ziekenhuis waren vervoerd, kwam de bergingsoperatie op gang.
Berger Kraal kwam in actie met een wrecker om de combinatie op de weg te krijgen, bijgestaan door een telekraan van de firma Russcher uit Staphorst en materieel van de eigenaar van de vrachtwagencombinatie.  
Uiteindelijk lukte het, de combinatie op de weg te zetten.
De oplegger werd met een andere trekker weggebracht; de volledig vernielde trekker werd later met een dieplader opgehaald, waarna de modder werd opgeruimd. Inmiddels onderzochten twee experts van de VOA de omstandigheen.
De N34 was zo'n kleine zeven uur voor alle verkeer afgesloten tussen Gramsbergen en Coevorden.
De politie is op zoek naar de bestuurder van de ingehaalde (richting Hardenberg rijdende) vrachtwagen, die kort na het ongeval stopte, maar kort daarop verder is gereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Ook getuigen kunnen zich melden via 0900 884.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 14 december 2011

Vriezenveen: politie zoekt automobilist, die wegwerker op de Garvesingel aanreed
Een 44-jarige man uit Vroomshoop raakte gisteren (dinsdag) gewond, nadat hij tijdens wegwerkzaamheden in Vriezenveen werd aangereden door een automobilist. Politie Twente is op zoek naar getuigen van dit voorval.

Tussen 09.15 en 09.40 uur was de Vroomshoper aan het werk aan de Garvesingel.
Die singel is momenteel gedeeltelijk met hekken afgesloten voor alle verkeer.
De 44-jarige man had één van de hekken bij de wegafsluiting aan de kant gezet om er een kraanwagen langs te laten.
Eén lichtblauwe BMW, nieuw model, bestuurd door een man van ca 60 - 65 jaar oud, met halflang donkerbruin haar, reed echter eveneens langs het hek en moest even verderop stoppen voor een tweede hek. De bestuurder stapte uit en zette het hek aan de kant.
De 44-jarige man sprak hem hierop aan en verzocht de man het hek terug te zetten en terug te rijden.
De automobilist stapte in zijn auto en reed vervolgens op de 44-jarige man in. Die sprong aan de kant, maar raakte toch gewond, doordat de auto zijn knie en handen raakte.

Politie Twente is op zoek naar de bestuurder van de lichtblauwe BMW en wil graag in contact komen met getuigen van de aanrijding.
Getuigen of mMensen, die weten, wie de BMW-bestuurder, wordt verzocht zich te melden bij team Twenterand van Politie Twente (0900-8844).

A28 / Zwolle: twee gewonden na botsing door onwel geworden diabetespatiënt
Op parkeerplaats Haerst aan deA28 even ten noorden van Zwolle zijn rond 11:00 uur bij een opmerkelijk ongeval twee gewonden gevallen.
De bestuurder van een Mercedes 220, die over de snelweg in de richting van Zwolle reed, werd ten gevolge van diabetes onwel, waardoor de auto naar rechts afboog, de oprit naar de parkeerplaats op. De Mercedes ploegde door de rechter berm, tikte een lichtmast aan en botste direct daarop achter op een gepakeerde Ford Transit bedrijfsauto.
Eén inzittende van de Transit en de bestuurder van de Mercedes zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Een tweede man, die kort daarvoor nog in de bedrijfsauto had gezeten, ontsprong de dans, daardat hij net op dat moment een bezoekje bracht aan het tankstation. De mannelijke passagier in de Mercedes bleef eveneens ongedeerd.
Berger Leerentveld haalde de Mercedes op; de tweede inzittende van de Transit reed met de bedrijfsauto naar het ziekenhuis om zijn collega bij te staan.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Zuidwolde: gewonde na slippartij
De bestuurster van een grijze Toyota Yaris is in het begin van de middag voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd na een eenzijdig ongeval op de A28 ter hoogte van Zuidwolde.
Uit de sporen viel op te maken, dat de Yaris eerst in de middenberm gereden moet zijn en vervolgens als gevolg van een ruk aan het stuur slipte en aan de rechterberm tegen de vangrail botste, om enkele tientallen meters verderop op het viaduct over de Spiekampenweg tot stilstand te komen. De zwaar beschadigde auto werd door berger Kraal weggehaald.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 13 december 2011

Emlichheim (D): automobiliste gewond naar ziekenhuis na kettingbotsing

Op de Landesstraße 44 in Emlichheim is dinsdagmiddag tegen 15:30 uur ter hoogte van de Lamberg een ernstig verkeersongeval gebeurd.
De bestuurster van een BMW kwam over de L44 uit de richting van Emlichheim en wilde naar links afslaan, naar de Lamberg.
Vanwege een tegenligger moest ze stoppen, net als een achter haar rijdende bestelautobestuurder.
Een 22-jarige VW Polo-bestuurster zag dit te laat en botste vol tegen de achterzijde van de bestelauto, die daarop door de klap tegen de achterzijde van de BMW botste.

-
-
De vrouw uit de Polo, die waarschijnlijk geen gordel droeg en daardoor onplezierig hard met haar stuurwiel en voorruit kennis maakte, is als enige met verwondingen naar een ziekenhuis in Nordhorn gebracht.
De politie geleidde het verkeer langs de ongevalslokatie en onderzocht de toedacht.
Foto's : Hartmut Gosink


Osterwald (D): garage door brand verwoest

Maandagmiddag tegen 16.35 uur brak er brand in de garage van een eengezinswoning aan het Schorffeld in Osterwald.
De vrijwillige brandweer van Veldhausen slaagde er in, uitbreiding van de brand naar aangrenzende gebouwing te voorkomen, hoewel van de woning een ruit sneuvelde. De schade wordt geschat op circa 25.000 Euro.
De recherche onderzoekt de zaak.

Foto's: Hartmut Gosink


Slagharen: boom breekt af door stormachtige bui.
De regenachtige herfststorm zorgt op diverse plaatsen voor schade.
Zo waaiden in Slagharen vanmorgen niet alleen tientallen zakken met afvalplastic van de trottoirs, maar brak aan de dokter Willemslaan een eik vlak boven de grond finaal af en kwam dwars over de weg en op twee glascontainer te liggen.
Medewerkers van de gemeente plaatsten schrikhekken op de weg om te voorkomen, dat weggebruikers tegen het gevaarte op zouden rijden en een ploeg van de vrijwillige brandweer zaagde het overleden stuk flora tot handzame mootjes.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Maandag 12 december 2011

Gramsbergen: snel ingrijpen voorkomt grote brand in tankstation
De bemanning van een grote trekker met oplegger kreeg vanmorgen vroeg de schrik van zijn leven, toen er voor een telefoongesprek onder de overkapping van het Esso-tankstation aan de Anerdijk gestopt werd en er plotseling rook en vlammen onder de oplegger vandaan kwamen.
Men wist de brand echter snel te doven met twee schuimblussers van het tankstation, waardoor waarschijnlijk een zeer grote brand voorkomen werd. Het vuur was ontstaan door kortsluiting in de elektrische installatie van de oplegger.
Het vuur was zo snel en effectief geblust, dat de gealarmeerde brandweer van Gramsbergen niet in hoefde te grijpen.
De combinatie werd weggesleept door berger Kraal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Uffelte: automobilist overlijdt na frontale aanrijding met verreiker

Maandagmorgen is een 45-jarige inwoner van Smilde om het leven gekomen bij een frontale aanrijding op de N371 (Smilde-Havelte) nabij de kruising met de Anserweg.
De man reed in zijn Audi A4 in de richting van Meppel en begon aan een inhaalpoging van een voor hem rijdende auto, maar zag daarbij in de duisternis en regen waarschijnlijk niet, dat er op de rijbaan richting Smilde een verreiker naderde.
De Audi raakte de machine aan de linker voorzijde, waardoor de linker zijkant van de personenauto volledig uiteen werd gereten.
De Audi-bestuurder overleed ter plaatse. De machinist van de verreiker kwam met de schrik vrij.

Verkeersongevallenanalisten van de Regiopolitie onderzochten de omstandigheden.
Het wrak van de Audi werd door bergingsbedrijf Leerentveld opgehaald. De N371 is ter plaatse geruime tijd afgesloten geweest.

De politie verzoekt de bestuurder van de auto, die door de Audi ingehaald werd, zich te melden via 0900 884.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Gronau: uitslaande brand verwoest zolderverdieping shoarmazaak
Zwei inwoners van Gronau (33 en 39 jaar oud) ontdekten zondag tegen 17.50 uur, dat boven de Ochtruper Straße sterke rookontwikkeling te zien was, maar vermoedden in eerste instantie, dat iemand een open haard aangestoken had.
Toen ze echter direct daarop vlammen zagen oplaaien achter een raam op de zolderverdieping van pizzeria-shoarmazaak "Da Pina", belden ze de brandweer en waarschuwden het personeel en de gasten van de horecazaak, die nog niets in de gaten hadden.
Die konden zich tijdig in veiligheid brengen.
De bovenverdieping van de zaak annex woning ging volledig verloren.
De brandweer kon voorkomen, dat de vlammen oversloegen op een nabijgelegen vrijstaande woning.
-
Pascal Vlutters - PVS Fotografie - www.pvsfotografie.nl


Beilen: man gewond door frontale botsing op de Ossenbroeken

Op de Ossebroeken in Beilen, het industrieterrein langs de A28, vond zondagavond een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De bestuurder van een BMW 525 Touring had even gen zicht doordat hij zijn ruitensproeier gebruikte en reed een knik in de weg rechtdoor, waardoor hij op de linkerrijbaan belandde. Daar reed op dat moment een Mercedes Benz uit 1984 vanaf de rotonde de Ossebroeken op.
Ter hoogte van tankstation Fieten raakten de auto’s elkaar frontaal, ondanks een uitwijkpoging van de bestuurder van de Mercedes, wiens voertuig niet was uitgerust met airbags.
De Mercedes-bestuurder kwam met zijn hoofd in aanraking met de voorruit.  Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
De BMW-bestuurder bleef door zijn airbag ongedeerd. De uitgerukte brandweer hoefde niet in actie te komen.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.