Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 6 februari 2011

Hollandscheveld: woning op bungalowpark brandt volledig af (update)
Zondagavond rukte de brandweer van Zwinderen uit naar de Meerboomweg, nadat gemeld was, dat daar een caravan of camper in brand zou staan. Bij nadering werd al snel duidelijk, dat de brand niet op het terrein van camping "Tussen de Wieken" woedde, mar op het bungalowpark Schoonhoven en dat het om meer ging dan een eenvoudige caravanbrand: de vlammen sloegen hoog boven de bebouwing uit en een enorme vonkenregen bedreigde de omringende caravans, recreatiewoningen en schuren, alsmede diverse grote, zeer brandbare coniferen.
De brand bleek te woeden in een stacaravan en een woonhuis en niet -zoals veel sites melden- in een bungalow.

De brand zou volgens omwonenden begonnen zijn tijdens frituren in een caravan, waarna de vlammen oversloegen op een woning in aanbouw.
Toen de brandweer op de afgelegen plek arriveerde en de vuurzee waarnam, werd onmiddelijk opgeschaald en kwam ook de Hoogeveense brandweer in aktie.
Van het gezin uit Hollandscheveld, aan wie caravan en woning toebehoorden, waren de moeder en de twee kinderen aanwezig, toen de brand uitbrak. De man des huizes arriveerde later.
Het was direct al duidelijk, dat caravan, woning en een tegen de woning geparkeerde personenauto niet meer te redden waren, dus werd ingezet op het beveiligen van de omringende gebouwen, die door de zware vonkenregen gevaar liepen.
Andere bewoners van het recreatiepark keken ongerust op afstand naar de vuurzee of brachten nog snel goederen en huisdieren in veiligheid. De brandweer was de vlammen redelijk snel de baas; mede dank zij de aanwezigheid van een brede sloot naast de camping, waaruit water kon worden gewonnen. Naar verluidt was de buitenzijde van de woning in aanbouw net gereed en was men bezig met het inrichten van het interieur.

Foto: Don Stolwijk - US Media

Hoogeveen: grote banner dreigt van winkelpand te waaien
De brandweer van Hoogeveen kwam zaterdagmiddag toch nog in actie vanwege een melding van stormschade.
Bij "Seats & Sofa's" aan de Groenewegenstraat dreigde een reclamedoek van ± 20 bij 4 meter slachtoffer van de harde windvlagen te worden.
Deze moest verwijderd worden want als het doek, dat al gedeeltelijk was losgeraakt, geheel los zou komen, was een gevaarlijke verkeerssituatie
niet ondenkbaar.
Met de hoogwerker werd het een eenvoudig klusje voor de korpsleden van de Hoogeveense brandweer.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: hoge spar door de stormwind in onbalans
De stormachtige wind heeft ook in Hardenberg voor problemen gezorgd onder het bomenbestand.
Een bewoner van een split level woning van de Lijsterbeslaan maakte zich in het begin van de zondagmiddag ernstig zorgen over een hoge, door klimop overwoekerde spar in de tuin van zijn buren.
De boom, die ooit een dubbele stam moet hebben gehad, was na het omzagen van de rechter helft kennelijk uit balans geraakt
Het gevaarte raakte nu door de harde wind steeds verder uit het lood en dreigde nu op de buurman's split level neer te storten.
Het probleem was alleen, dat de eigenaar van de boom niet thuis was en ook niet reageerde op telefoontjes, zodat de brandweer geen toestemming kon krijgen om de boom om te zagen.
Mede hierom besloot men de boom vanuit de hoogwerker met een band vast te maken aan een andere, zodat de eigenaar de spar later in eigen beheer op kan laten ruimen door een vakman om het gevaar definitief te keren.
Zo gezegd, zo gedaan; de klus was na ruim een uur geklaard.
-
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Slagharen: huldigingen en herdenking tijdens korpsavond brandweer Hardenberg
Zaterdagavond was de Music Hall in Attractiepark Slagharen gereserveerd voor de jaarlijkse korpsavond van de brandweer in de gemeente Hardenberg. Aanwezig waren o.a. burgemeester Meulman, de meeste leden van de korpsen Hardenberg, Slagharen, De Krim, Gramsbergen, Bergentheim, Dedemsvaart en Balkbrug, alsmede leden van de Ortsfeuerwehr Wilsum (D).
Commandant Martin Cuperus stond in zijn toesprak stil bij het overlijden van de zeer gewaardeerde stafmedewerkster Hilde Valentin op 51-jarige leeftijd.
In het vervolg van zijn rede meldde hij onder meer, dat de brandweerkorpsen van de gemeente Hardenberg in 2010 162 keer uitrukten voor brandmeldingen, 143 maal voor hulpverlening en dat het aantal ongewenste meldingen helaas iets gestegen was.
Vervolgens kwam burgemeester Meulman, die later dit jaar zijn ambt neerlegt, aan het woord.
Hij reikte onderscheidingen uit aan de jubilarissen Bert Kwant, Albert Vasse, Geu Baas, Herman ten Kate en Jelle Nijeboer (allen 12.5 jaar bij de brandweer) en voor 20-jarige dienst aan aan Wout Klinkien, Benny Pieper, Willem van Dalen, Johan van Zandwijk en Harjo Mulder.
Tot slot werd Bert Gaasbeek werd onderscheiden, omdat hij zich al 25 jaar als spuitgast inzet.
Maar daarmee waren de huldigingen nog niet afgelopen, want officier van dienst Gerrit Pullen werd op het podium verzocht te komen en kreeg een koninklijke onderscheiding opgespeld. Gerrit, die velen ook kennen in zijn rollen als Hardenberse Klepperman en Sinterklaas, was naar eigen zeggen stomverbaasd, maar ook -zo te zien- dolgelukkig als nieuwbakken Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is al 32 jaar brandweervrijwilliger.
Na het officiële gedeelte werd de feestavond vervolgd met een door de mensen van gastheer korps Slagharen bedacht (in)spannend brandweerspel en dansen op discomuziek, waarbij een kort optreden van de "Blues Brothers" lookalikes niet ontbrak.
Uiteraard werden de brandweerlieden, die tenslotte op vrijwillige basis altijd voor u klaarstaan in ogenblikken van nood -en hun partners- verwend met hapjes en drankjes, De avond werd rond half één afgesloten.
Tijdens de festiviteiten werd er uiteraard voor gezorgd, dat de brandweer voor eventuele inzetten volledig beschikbaar was.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 5 februari 2011

Losser: drie uitrukken voor Losserse brandweer
Het was vrijdagavond en zaterdag een drukke bedoening voor de brandweer van Losser
Een aantal woningen in de omgeving Oldenzaalsestraat en de Irisstraat in Losser kwamen vrijdagavond zonder stroom te zitten.
Omwonenden merkten, dat de verlichting in thuis knipperde en dat er een steekvlam uit het verdeelkastje kwam.
De brandweer heeft de kast opengebroken en kwam vervolgens tot de ontdekking, dat het vuur al spontaan gedoofd.
De apparatuur in de betonnen kast werd door de vlammen totaal vernield. Medewerkers van Enexis hebben de storing verholpen.
Vervolgens bleek de Broekhoekweg in Losser versperd door een omgewaaide boom. Deze boom werd snel en vakkundig verwijderd en ook een tweede boom, die op het punt stond, om te vallen werd voortvarend opgeruimd.
De weg werd daarom gedurende twee uur afgezet.
De derde klus betrof een stuk dak van een pand aan de Hoofdstraat in Overdinkel, dat los dreigde te waaien.
Twee bewoners hadden het loszittende materiaal vastgehouden tot de brandweer arriveerde en het euvel met een accuschroefmachine verhielp.


Slagharen: boom dreigt op woning te vallen
Ook de brandweer van Slagharen kreeg tijdens de stormachtige zaterdag te maken met één van de talloze stormschades, die in de regio gemeld werden: aan de Coevorderweg tussen Slagharen en de Krim dreigde een boom op een woning te vallen.
Men besloot, de hoge populier te "toppen" : van bovenaf in stukken af te zagen, tot circa twee meter boven de grond.
Eerst moest een satellietschotel, die aan de boom was bevestigd, verwijderd worden, maar daarna kon de boom vanaf het bordes van de Hardenbergse hoogwerker met de kettingzaag zonder bijzonder risico stukje bij beetje ingekort worden.
Dat lukte voorspoedig en ook de dikste takken richtten bij hun val geen schade aan. Al snel lag de tuin bij de woning vol brandhout.
De bewoner gaf aan, dit zelf op te willen ruimen en bood de brandweerlieden na afloop van de klus binnen te komen voor een kopje koffie, hetgeen in dank werd aanvaard.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Internet: langdurige storing bij Online-ADSL verholpen
Sinds vrijdagavond laat zijn veel mensen, die gebruik maken van een ADSL internet-aansluiting van provider Online, verstoken geweest van een verbinding met het wereldwijde web, dus kon men ook geen emails ontvangen en verzenden (Online, Wanadoo en Orange).
De verbindingen zijn in de loop van de zaterdagmiddag hersteld.


Vrijdag 4 februari 2011

Veendam: opnieuw verdachte brand

De oorzaak van de kortstondige brand, die in de nacht van donderdag op vrijdag achter in een kas van voormalig tuincentrum "GroenRijk - Rob de Tuinman bv" aan het Boven Westerdiep woedde, is nog niet duidelijk, maar het is waarschijnlijk de zoveelste in een reeks van brandstichtingen.

Het vuur werd om 23:22 uur aan de Veendamse brandweer gemeld, nadat omwonenden geluiden uit het niet meer in gebruik zijnde gebouw hadden gehoord.
Een kwartier later werd uit voorzorg opgeschaald naaar "middelbrand" vanwege de flinke rookontwikkeling
Brandweerlieden baanden zich een weg naar de brandende deel van het gebouw via tuinen van omliggende woningen en gooiden stoeptegels door de ruiten van de dichtgetimmerde kas, zodat de brand effectief bestreden kon worden.
De brand was daarna snel onder controle.
Het bedrijf werd twee jaar geleden -op dag precies- failliet verklaard.
Ook in dit geval is brandstichting is de meest aannemelijke oorzaak. Naar verluidt zijn er regelmatig jongeren in het pand gezien.
In Veendam woedden al sinds geruime tijd talrijke verdachte branden,
In het afgelopen weekend brandde nog de kantine van de Veendammer hockeyclub "Daring" af.


Donderdag 3 februari 2011
(Geen bijzonderheden)

Woensdag 2 februari 2011

Hasselt: brand in machine tapijtfabriek
Woensdagmorgen om 08:16 werd alarm geslagen vanwge een brand bij Tapijtfabriek Beens aan de Randweg in Hasselt.
Op navraag van de bevelvoerder werd door de MON aangegeven, dat er daadwerkelijk brand was. Hierop werd door de leidinggevende van de eerste tankautospuit "middelbrand" gegeven en kwam de post Genemuiden in aktie om de Hasselters te assisteren.
In de zogeheten backingstraat van de fabriek was brand ontstaan in de oven, die het tapijt met de rug verlijmd.
De ingebouwde blusinstallatie heeft zijn werk bewezen: de eerste klap werd door de installatie gegeven en het vuur , dat daarna nog in de machine zat en op plekken heftig was, werd door de spuitgasten met een viertal stralen hoge druk bestreden.
Aan de rand van het Zwartewater werden de grootvermogenpompen opgesteld om de tankautospuiten te voeden.
Het pand stond vol rook, maar die verdween al snel na het openen van de deuren en de inzet van de overdrukventilator.
Na een controle met de koolmonoxidemeter werd het pand weer vrijgegeven en kon het personeel beginnen met het verwijderen van de verbrande resten tapijt uit de half jaar oude machine.
Na een kleine twee uur werd alles weer opgeruimd en ingepakt klaar voor een volgende uitruk
Foto's : Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Veendam: bejaarde man omgekomen door brand
Bij een kortstondige brand in de benedenverdieping van een woning aan de Frans Spiekmanstraat in Veendam is de 83-jarige bewoner om het leven gekomen. De brand werd rond 13:40 uur door een buurtbewoner gemeld via alarmnummer 112.
Toen de brandweer arriveerde, was al duidelijk, dat er zich iemand in het pand, dat vol rook stond, bevond.
De man, die ontzield in de gang werd gevonden, was slecht ter been.
De politie onderzoekt de toedracht van de brand.

Eschebrügge: dreigende explosie gasflessen bij betonbedrijf tijdig voorkomen.
Woensdagmiddag even na enen kreeg de branweer van Emlichheim een B3-alarm van de meldkamer in Nordhorn: in een betonverwerkend bedrijf op het Europark in Eschebrügge (net over de grens bij Coevorden) zouden acetyleengasflessen in een gebouw in brand staan.
Bij aankomst bleek, dat de aansluitingen en de slangen van de flesssen, die op een kar stonden, in brand stonden.

De brandweerlieden wisten de vlammen te doven en koelden de flessen, tot het explosiegevaar definitief geweken was.
De hulp van de uit voorzorg opgeroepen brandweer uit Coevorden was daardoor niet meer nodig.
De politie onderzoekt de zaak.

Wachtum: tijdens ijzel te water geraakte auto uit kanaal geborgen
Dinsdagavond rond half tien kwam een automobilist uit Veenoord in de problemen door de gladheid op de Verlengde Hoogeveense Vaart , ten oosten van de Panweg bij Oosterhesselen.
's Mans Mitsubishi Space Star slipte van de weg en viel dwars in het water, waar hij nog enige tijd bleef drijven en bijna de overzijde van de vaart bereikte. De man klom daarom aan de Grevenberg bij Wachtum op de wal.
De aangevraagde brandweer hulp werd daarom geannuleerd en de berging van de auto, die geheel onder water was verdwenen, werd daarom naar de woensdag uitgesteld.
De bergers van de firma De Jonge kregen bij de berging rond 13:00 uur assistentie van duikbedrijf Schuite uit Zwartsluis.
Omdat de politie de avond ervoor de plaats, waar de auto gezonken had, had gemarkeerd, vond de duiker het voertuig al snel en kon de auto aan de voorwielen worden "aangepikt".
De Space Star werd eerst half op de kant getrokken om de grote hoeveelheid water, die in de cabine stond, te lozen en vervolgens op de wal getakeld. Al tijdens het takelen werd duidelijk, dat de auto door de klkap, die hij bij het te water geraken had gekregen, al flinke schade had opgelopen. Het voertuig was hierdoor en vanwege het binnengedrongen water verzekeringstechnish onherstelbaar .
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Ommen: horecapand aan de Bermerstraat door brand verwoest

De Rode Haan heeft in de nacht van maandag op dinsdag genadeloos toegeslagen in het centrum van Ommen .
Om 03:17 uur kregen de gehele Ommer brandweer en de bemanning van de hoogwerker uit Hardenberg opdracht, met hoogste spoed naar de Bermerstraat te rijden, waar een winkelpand in brand stond.
Het bleek te gaan om een pand, waarin pizza / kebabzaak Makesa en café Chillout waren gevestigd.
Omdat de kans bestond, dat het vuur zich verspreidde naar aangrenzende panden, werd het sein "Grote Brand" gegeven en werd om assistentie gevraagd van de korpsen van Lemelerveld en Balkbrug.

De brand werd vanaf de voorzijde bestreden, maar ook vanaf de Brugstraat, aan de achterzijde van het pand.
De bewoners van woningen boven en naast de brandende zaak werden op tijd in veiligheid gebracht.
De kebabzaak brandde geheel uit. Het nablussen nam uren in beslag.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand, die waarschijnlijk aan de achterzijde of aan de zijkant van het pand is ontstaan.

De ravage, de ochtend na de brand.
Meer foto's op de site van de brandweer Ommen

Dinsdag 1 februari 2011

Ommerkanaal: te water geraakte auto onvindbaar
De ijzel-waarschuwing, die rond half vijf werd uitgegeven door het KNMI, is kennelijk niet door iedereen gehoord of gelezen, want uit diverse bronnen vernamen we, dat er op veel wegen -met name de A37 en in Twente (A1) veel ongevallen zijn gebeurd.
In de regio IJsselland werd om even na half acht uur alarm geslagen, omdat er een auto te water zou zijn geraakt langs de Coevorderweg in Stegeren.
Er werd zelfs een "middel-incident" van gemaakt, dus rukte een flinke hoeveelheid brandweer- politie- en ambulancevoertuigen uit Ommen uit.
Nu is de Coevorderweg niet bepaald omgeven door waterwegen, dus bij kenners rees al direct de nodige twijfel, die werd bevestigd, toen er in Stegeren geen auto in het water bleek te liggen.
Daarop reed de kolonne zwaailichtend de "nieuwe" N36 en de N48 af, maar ook daar was niets te vinden en iedereen toog terug naar de basis.
Uiteindelijk bleek er toch een auto in een sloot te liggen en wel nabij het viaduct over de N36 bij de nieuwe rotonde over de N48.
De bestuurster reed over het Ommerkanaal Oost richting Dedemsvaart, toen het viaduct spekglad bleek en ze de macht over het stuur verloor.
De auto gleed een meter of zes naar beneden en kwam met de neus in een sloot naast een weiland tot stilstand.
De onfortuinlijke bestuurster bleef ongedeerd en meldde het ongeval.
Berger Jan van de firma Autax slaagde er in, de onherstelbaar beschadigde BMW 320i vanaf het viaduct uit de sloot te takelen, waarop de auto op een auto-ambulance-aanhanger werd afgevoerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


KNMI waarschuwt voor gladheid door ijzel
In Noordoost-, Oost- en Zuidoost-Nederland kan het in de tweede helft van de middag en vanavond verraderlijk glad worden door IJZEL.
Ook elders kan het lokaal glad worden door ijzel en/of bevriezing.


N35 / Raalte: mesttruck kantelt op kruising met N348
De bestuurder van en trekker met tankoplegger van een transportbedrijf uit Kootwijkerbroek, die onderweg was naar Vlagtwedde (Gr), beleefde dinsdagmiddag een angstig ogenblik.
Toen hij van de Oude Zwolseweg (N348) bij Raalte rechtsaf de N35 richting Nijverdal op reed, voelde hij, dat de combinatie, geladen met 38 ton mest, begon te kantelen en niet meer te corrigeren viel.
Trekker en oplegger vielen met en daverende dreun op de linker zij op de middengeleider en pletten en passant een lichtmast en een voetgangerslicht.
Wonder boven wonder bleef de trucker ongdeerd, maar de combinatie liep forse schade op.
Omdat de wagen nagenoeg geheel op de middengeleider lag, kon het verkeer op deze drukke kruising nagenoeg onghinderd passeren.
Toch werd besloten, de berging uit te stellen naar het begin van de avond om de avondspits vrij baan te geven.
Rond zes uur zullen de mensen van de firma's Wielsma en Wolves beginnen met het op zijn wielen zetten van truck en oplegger, waarbij luchtkussens ingezet zullen worden. Waarschijnlijk wordt de N35 dan ter hoogte van de kruising met de Oude Zwolseweg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuwleusen: schoorsteenbrand rietgedekte woning tijdig bedwongen
Brandweerwagens uit Nieuwleusen en Balkbrug rukten dinsdagmorgen met spoed uit, nadat om 10:34 alarm was geslagen vanwege brand in de schoorsteen van een rietgedekte woning aan de Burgemeester van de Grondenstraat.
De wagens stopten voor een woning aan de N377 (Den Hulst), maar omdat al gauw bleek, dat de situatie onder controle was, vertrok de blusgroep van Balkbrug naar haar kazerne.
De schoorsteen werd door de Nieuwleusenaren geveegd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

A28: "aanrijding met meerdere voertuigen" bij Zuidwolde
Om 07:41 uur dinsdagmorgen kwam er een melding binnen: "Aanrijding op de A28, meerdere voertuigen".
Meestal betekent dat: een ravage op de weg, maar dit keer viel het gelukkig erg mee.
Een bestuurder uit Hoogeveen, die richting Meppel reed, kwam in de slip op de linkerbaan, vlak voor de afslag naar Zuidwolde, raakte een vrachtwagen en reed tegen de vangrail.
De auto kwam overdwars op de rijbaan te staan en de geschrokken Hoogevener wist even niet meer, wat hij moest doen, toen zijn Opel Astra Caravan weigerde te starten, terwijl het drukke verkeer op hem afkwam.
Maar hij kreeg de tijd om zijn auto van de weg te duwen naar de vluchtstrook.
-
In het oponthoud vond nog een aanrijding plaats, waarbij een VW Caddy op een trekhaak van een andere auto reed.
Bij beide aanrijdingen bleef het bij blikschade.
De toegesnelde hulpdiensten konden dit keer zonder inzet terug naar hun basis.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: gasfles dreigt te klapppen bij scholen
Een gevaarlijke situatie ontstond maandagmiddag bij het Roelof van Echtencollege aan de Nicolaas Beetsstraat van in Hoogeveen, waar een
gasfles dreigde te ontploffen.
In één van de kassen achter de school voor praktijkervaring was een gasfles bol gaan staan en vertoonde reeds een scheur.
Direct werden de kinderen uit de buurt gebracht, de gasfles buiten de kas geplaatst en de brandweer gebeld.
De gasfles stond echter aan de achterkant van een andere school, dus ook de daar aanwezigen werden gewaarschuwd uit de buurt te blijven. De brandweer nam geen risico, bekeek de toestand op afstand en liet vervolgens de inmiddels bevroren gasfles langzaam leeglopen.
Maandagavond zal de gasfles worden weggehaald door een werknemer van de firma Meppelink, waar men dagelijks met gasflessen omgaat.
De scholen behoefden niet te worden geëvacueerd.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 31 januari 2011

Stegeren: twee gewonden bij eerste ernstige verkeersongeval op versmalde N34
Maandagavond tegen zeven uur zijn twee inzittenden van een Toyota personenauto gewond geraakt bij een frontale aanrijding met een landbouwtractor op het versmalde gedeelte van de N34, pal voor restaurant De Hongerige Wolf in Stegeren.
De bestuurder van de Toyota reed in de richting van Hardenberg en botste practisch frontaal op de hem tegemoet komende tractor.
De personenauto werd hierbij zeer zwaar beschadigd; de tractor raakte door de opgelopen schade aan het linker voorwiel onbestuurbaar en kwam met flinke schade dwars over de weg tot stilstand, waarbij de middelste aanhanger -geladen met maïs- omviel en de lading over de weg viel.
De twee inzittenden van de Toyota werden door de Ommer brandweer uit het wrak bevrijd, waarbij de portieren aan de bestuurderszijde werden weggeknipt. Ze zijn per ambulance afgevoerd. Voor zover bekend bleef de tractorbestuurder ongedeerd.
Personeel van de dienst verkeersongevallenanalyse noteerde gegevens van de aanrijding.
Het wrak van de personenauto werd opgehaald door bergingsbedrijf Autax; de tractor door hun collega's van de firma Wolves.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Heino: woning door brand zwaar beschadigd

Een pand met daarin een woning en een sierbestratingsbedrijf aan de Kleinjansweg in Heino is maandagmiddag door een uitslaande brand getroffen.
Een aangrenzende woning, waar een paardenpension c.q. manege naast gevestigd zijn, kon door tijdig ingrijpen van de brandweer behouden blijven.

Voor zover bekend was alleen een hond in het pand aanwezig, toen de brand uitbrak en kon het dier tijdig in veiligheid worden gebracht.
Vooral de bovenverdieping liep zeer zware schade op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Aadorp: brand in afvalcontainer frituurvetinzamelbedrijf

Bij het bedrijf Plegt Biodiesel op het Bedrijvenpark Twente in Aadorp brak maandag rond 14.15 uur brand uit in een stalen container met plastic verpakkingen, waarin frituurvet gezeten had.
Omdat de container in de bedrijfsruimte stond en de kans aanwezig was, dat de brand naar de andere in het gebouw gevestigde bedrijven oversloeg, werd al na korte tijd het sein "grote brand" gegeven, maar men was de brand al snel meester.
Wel werden aangrenzende bedrijven vervuild door de vettige rookaanslag, die bij de brand was vrijgekomen.

Decontainer werd door een haakarmvoertuig van de brandweer naar buiten gesleept en daar verder geblust.
(Klik op de link voor meer info over het bedrijf)
Foto's: Jeffrey Kastermans (foto 1) en Don Stolwijk - U S Media

Vriezenveen: hoogwerker Nijverdal ingezet bij schoorsteenbrand
Zondagmiddag rond half vier gingen de piepers van de brandweer Twenterand af met het verzoek, naar de Oude Hoevenweg in de Pollen (Vriezenveen) te gaan, waar een schoorsteenbrand was uitgebroken.
De brandweerlieden, die als eersten arriveerden, zijn meteen met een hogedrukslang naar binnen gegaan, terwijl anderen op het dak poolshoogte namen.
-
De kachel is door twee brandweerlieden naar buiten gedragen.
Omdat de hoogwerker van korps Almelo al ingezet was bij een schoorsteenbrand, arriveerde geruime tijd later de hoogwerker uit Nijverdal. Vanuit dit voertuig is de schoorsteen geveegd.
Foto's: Kevin Sand

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.