Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2011 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 20 februari 2011

Coevorden: brandend dak blijkt vuurkorf
De Coevorder brandweer rukte zondagmorgen tegen tienen met spoed uit, nadat de meldkamer had doorgegeven, dat er brand woedde op het dak van een fotozaak aan de Bentheimerstraat in het centrum.
Bij een eerste verkenning bleek er geen sprake van rook of vuur, maar op het dakterras aan de achterzijde vond men een vuurkorf, die kort daarvoor nog gebrand had, maar zo te zien -voor de brandweer arriveerde- snel met een emmer water geblust was.
Volgens omwonenden werd er wel meer afval in verbrand. Herhaling lijkt na de uitruk van die morgen nu aanzienlijk minder waarschijnlijk.
-
Foto's: Don Stolwijk en Peter Kramer


Ane: schoorsteenbrand in woning aan de Melenbergweg
De bewoners van een woning aan de Melenbergweg in Ane keken zondagmorgen rond uur half elf vreemd op, toen ze gezellig koffie zaten te drinken: er sloegen opeens grote witte rookwolken van het dak neer. Een snelle blik op het dak leerde, dat de schoorsteen in brand stond.
Toen de rook veranderde naar grijs en vervolgens naar zwart, werd het tijd om resoluut in te grijpen: zout op het vuur en 112 bellen !
In allerijl werden alvast wat spullen van het gezin, dat een paar dagen geleden uitgebreid was met een zoon, naar buiten gebracht.
Toen de brandweer uit Gramsbergen arriveerde, was de rookontwikkeling al flink afgenomen. De tankautospuit uit Hardenberg, die kort daarop aankwam, bleek niet nodig, maar de hoogwerker kwam goed van pas bij het vegen van het rookkanaal.
Dat was door de steenkoude oostenwind bepaald geen pretje !
De speelse herdershond van de familie vermaakte zich echter uitstekend door alle nieuwkomers uitbundig en vrolijk te begroeten, hoewel het er op de foto misschien wat angstaanjagend uitziet....
Foto's: Don Stolwijk - US MediaZaterdag 19 februari 2011

De Krim: automobiliste licht gewond na botsing op kruising
Zaterdagmorgen rond elf uur is een automobiliste uit Hardenberg bij een verkeersongeval in De Krim licht gewond geraakt aan een hand.
De vrouw reed in haar Seat Inca bestelwagen over de Parallelweg richting Coevorden en kwam in botsing met een Volkswagen Caddy, die op dat moment van de Drentseweg de kruising op reed in de richting van de Hoofdweg.
De bestuurder van de Caddy -een inwoner van Nieuwlande- bleef ongedeerd.
De Caddy raakte aan de rechterzijde flink beschadigd; de Inca was total loss. Beide auto's werden door bergingsbedrijf Autax opgehaald.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Nijverdal: automobiliste overlijdt na frontale aanrijding op de N35; vier gewonden. (update)
Een 47-jarige automobiliste uit Nijverdal is zaterdag tegen 14:30 uur bij een frontale aanrijding op de N35 (Wierdensestraat) nabij de Burge-meester H. Boersingel in Nijverdal om het leven gekomen.

De bestuurder van de andere auto (een 35-jarige inwoner van Wierden) was ernstig gewond.
Hij is door ambulance- en MMT-personeel ter plaatse behandeld en vervolgens per traumaheli naar het ziekenhuis in Enschede overgevlogen.
Drie kinderen, die in deze auto zaten, zijn met ambulances overgebracht naar een ziekenhuis.
De wrakken zijn na het VOA-onderzoek opgehaald door bergingsbedrijf Wolves uit Wierden.
Foto's: Kevin Sand en Dirk-Jan van Schooten (foto 7)


Coevorden: technische recherche onderzoekt geweldsdelict (update 4)
GVrijdagavond heeft de forensische recherche een onderzoek ingesteld in de Irisstraat in Coevorden.
De omgeving was ruim met linten afgezet. Het onderzoek werd rond 23:00 uur beëindigd.
Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. De politiepersvoorlichting antwoordde desgevraagd uitdrukkelijk, dat zich in de Irisstraat vrijdagavond geen gezinsdrama of steekpartij heeft voorgedaan, zoals op enkele sites gesuggereerd wordt en dat naar aanleiding van een incident in de Irisstraat en omgeving een onderzoek is ingesteld.
Zaterdag heeft de politie een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld.
Politiebericht:

De politie onderzoekt een geweldsincident, waarbij vrijdag rond 20.00 uur een 15-jarig meisje uit de wijk Tuindorp in Coevorden is belaagd door twee nog onbekende daders.
Wat er precies is gebeurd wordt nog door de politie onderzocht en zal onder andere duidelijk moeten worden uit verklaringen van het meisje.


Op weg naar huis werd het meisje op een donkere plek in de omgeving van de Irisstraat plotseling belaagd door twee jongens.
Toen ze dit even later thuis vertelde werd de politie gewaarschuwd.
Er is vrijdagavond een sporenonderzoek ingesteld en zaterdag een buurtonderzoek.
Nadat het meisje vrijdagavond op het politiebureau aangifte had gedaan is ze naar huis gebracht.
Het meisje schat de leeftijd van de beide jongens tussen de 15 en 19 jaar. Beide droegen donkere kleding en een donkere muts.
Eén van de twee had donker/bruin haar tot op de schouders en één van hen liep op opvallend lichte schoenen.

 

De politie wil graag in contact komen met mensen, die deze twee personen vrijdagavond ergens hebben gezien of weten wie dit zijn.
Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Het meisje bekende later tijdens het politie-onderzoek, dat ze de aanranding verzonnen had en dus een valse aangifte had gedaan.
Er wordt tegen haar proces verbaal opgemaakt.
Foto's: Peter Kramer


Hengelo: brand verwoest deel appartement aan de Herinckhavestraat; brandweer redt hond
Zaterdag rond 12:00 uur brak in de keuken van een appartement op de eerste verdieping aan de Herinckhavestraat in Hengelo brand uit.
De brandweer heeft na een tip van buren uit een woning op de tweede etage, die vol rook stond, een hond gered.
De bewoners waren niet aanwezig.
De keuken brandde volledig uit, terwijl woningen op de verdieping erboven rook- en roetschade opliepen.
De brandweer blies de rook uit het gebouw met behulp van een overdrukventilator.
Foto's: Martin Bakker


Almelo: woning door brand zwaar beschadigd
Een brand in een woning aan de Tapuit in Almelo heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag grote schade aangericht.
Het vuur is rond 02:30 uur ontdekt in de zolder van de woning.
De bewoners, die op dat moment thuis waren, hebben eerst zelf nog geprobeerd de vlammen te blussen, maar toen dit niet lukte, hebben ze 112 gebeld.
De zolder is volledig uitgebrand en de eerste en de benedenverdieping zijn zwaar beschadigd.
Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk
Foto's: Alwin Winkel - 112twente.net


Vrijdag 18 februari 2011

Oldenzaal: nieuw drama voor gezin omgekomen trucker: woning brandt af
Uit betrouwbare bron hebben we vernomen, dat het fatale ongeval op 27 januari bij Oldenzaal ontstond, toen de 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Macedonië na zes uur onafgebroken achter het stuur gezeten te hebben, een hartstilstand kreeg.
Daarmee was de ellende voor de vrouw en de kinderen van de omgekomen trucker nog niet voorbij:
in het begin van de week brandde het huis van het gezin af. De weduwe en de kinderen konden zich gelukkig nog bijtijds in veiligheid brengen.

A1 / De Lutte: vrachtwagencombinatie vol UEFA-materiaal van de A1 na klapband
Trucker Andy (57) uit Carnavon in NW-Engeland was vrijdagmorgen op zijn gemak onderweg van Antwerpen naar Kopenhagen met een lading van 18 ton materiaal voor een UEFA Champions League beursstand.
Alles ging prima, totdat hij om 10:10 uur op de A1 vlak voor de Duitse grens nabij De Lutte een klapband kreeg en de vrachtwagen naar rechts van de weg schoot, rakelings langs viaduct "De Grewe Moat".
De trekker met oplegger kwam de bermsloot tot stilstand. Andy bleef ongedeerd, maar de truck en de oplegger raakten zwaar beschadigd.
Voordat de berging, die door de firma Wolves werd uitgevoerd, kon beginnen, moest de lading (flightcases, dozen met beursmateriaal en andere UEFA-goederen) uit de oplegger geborgen en in een andere truck overgeladen worden. Dat was een tijdrovende klus.
Bovendien liep een deel van de 2.800 liter dieselolie uit de vier brandstoftanks, zodat een zuigwagen van de fa Dusseldorp het goedje uit de afgedamde bermsloot moest verwijderen.
Het verkeer van de avondspits kon via de linker rijstrook de ongevalslokatie passeren, hoewel "rubbernekken" op de vrije rijbaan richting Hengelo voor levensgevaarlijke situaties zorgden door onverwacht sterk af te remmen om toch vooral niets van het schouwspel te missen.
Ook nieuwsgierige weggebruikers op de half geblokkeerde rijbaan remden bijna tot stilstand af en maakten door de zijruit nog even snel wat foto's, alvorens op te trekken. Dat leidde tot verbijsterde blikken van de hulpverleners en woedend getoeter van achteropkomend verkeer.
De combinatie werd met zware bergingsvoertuigen uit de sloot getakeld en stond rond 16:15 uur overeind in de berm.
Voor Wolves was de werkdag nog lang niet voorbij, want rond die tijd kwam het bericht binnen, dat op de N36 bij Almelo een truck met kippen zou zijn gekanteld.....
(Zie de reportage hieronder)
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: aanhanger van vrachtwagen met diepvrieskippen kantelt op de N36
Een aankomend chauffeur, die met zijn baas voor een pluimveegroothandel onderweg was van een pluimveeverwerkend bedrijf in Dedemsvaart naar hun bedrijf in het Duitse Schöppingen mocht vrijdagmiddag even het stuur overnemen om te kijken, of de man geschikt was als truckbestuurder.
Dat ging goed tot de bocht in de N36 bij Bedrijventerrein Twentepark, toen de man op de smalle weg schrok van een hem tegemoet komende vrachtwagen. Door een verkeerde stuurbeweging begon de aanhangwagen van de truck te slingeren, kantelde en schoof nog enkele tientallen meters door over het asfalt. Zowel de eigenaar als de bestuurder kwamen met de schrik vrij.
Van de lading (acht ton diepvrieskippen) in de combinatie, moest de inhoud van de aanhanger eerst handmatig overgeladen worden in twee vrachtwagens van hetzelfde bedrijf. Dat gebeurde vlot, waarbij de bergers en de politie een handje hielpen.
De berging van de aanhanger had meer voeten in de aarde. Nadat de aanhanger door de bergers Wolves en Vorgers overeind was gezet, moest één van de wielen, waarvan de band vernield was, verwijderd worden, maar de wielmoeren bleken muurvast te zitten.
Uiteindelijk lukte ook dat -zij het met de nodige inspanning- en konden vrachtwagen en aanhangwagen naar het terrein van berger Wolves in Wierden worden overgebracht. Onderwijl werd het beschadigde weg provisorisch gerepareerd.
De N36 is van circa 16:00 uur zo'n drie uur in beide richtingen afgesloten geweest vanaf de aansluiting met de A35 tot aan Vriezenveen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Spier: vakantiewoning afgebrand op terrein vakantieoord Sonnevanck
In de nacht van donderdag op vrijdag brak in een houten recreatiebungalow op het terrein van vakantieoord Sonnevanck aan de Wijsterseweg brand uit. Omwonenden ontdekten het vuur rond 02:45 uur en belden alarmnummer 112.
De meldkamer stuurde de brandweer van Beilen er op af en verzocht korte tijd later om bijstand van de brandweer van Hoogeveen en Assen.
-
Een deel van de camping werd ontruimd, omdat er asbest uit het dak vrijkwam. Het vakantieverblijf brandde volledig af.
De brandweer van Ruinen onderzocht de mate van asbestvervuiling.
De bewoners van de bungalow waren op vakantie, toen de brand uitbrak.
Foto's: Brandweer Beilen en Persfotografie Hoogeveen

Hengelo: personenauto brandt uit aan de Aleidastraat
Donderdagavond rond 21:24 uur gaf de meldkamer aan de Hengelose brandweer door, dat er een auto in brand stond aan de Aleidastraat.
Een buurman van de eigenaar van de auto ontdekte de brand en belde direct alarmnummer 112.
De schrik zat er bij de eigenaar goed in, ton hij zijn ruim zeven jaar oude Fiat Doblo MPV personenauto zag branden. De auto was total loss.
De oorzaak van de brand is niet duidelijk.
-


A1 / Holten: vrachtwagencombinatie kantelt; Hongaarse trucker gewond (foto-update)
Donderdag is tegen 17.00 uur een vrachtwagencombinatie met twintig ton lege bierflesjes gekanteld op de A1 Links -tussen Rijssen en Holten- ter hoogte van afrit Holten. De vrachtwagencombinatie reed op de rechter rijstrook, maar begon te slingeren en kantelde.
De combinatie schoot vervolgens door en kwam op de invoegstrook en de vluchtstrook tot stilstand.
De rechter rijstrook en de invoegstrook zijn afgesloten. Het verkeer kan via de linkerrijbaan doorrijden.
De oprit vanaf Holten richting de A1 is eveneens afgesloten voor het verkeer.
Het ongeval werd in eerste instantie als "kleine brand" gemeld.

De 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hongarije is met letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de regiopolitie Twente onderzoeken het ongeval.
De opruimwerkzaamheden zullen zeker nog de gehele avond duren.
Berger Wolves zorgt ervoor, dat de combinatie overin gezet en afgevoerd wordt.
Foto's: Geert Nijland en Kees Verwijs

Donderdag 17 februari 2011

Beilen: grote stroomstoring in gemeente Midden-Drenthe
Rond 12:45 uur maakte de politie bekend, dat de gemeente Midden-Drenthe vanmorgen getroffen was door een grote stroomstoring, nadat er een eletriciteitskabel kapot was getrokken door een graafmachine. Dat zou om 11:22 uur gebeurd zijn.
Er is een GRIP-2 situatie afgekondigd, maar inmiddels is op veel plaatsen in Beilen al weer electriciteit voorhanden, zo meldt onze fotograaf.
Zo'n vijfduizend huishoudens zaten zonder electriciteit.
Enexis meldde op haar site, dat om 12:48 uur 70% van de huishoudens weer stroom had en dat de storing rond 13:30 uur geheel verholpen was.

De noodstroomvoorzieningsruimte bij gemeentehuis Beilen (links op de foto)
Gelukkig hebben zich tijdens de grote stroomstoring voor zover bekend, geen ernstige zaken voorgedaan volgens de woordvoerders van
politie, brandweer en gemeente.
Alle hulpdiensten stonden paraat en waren opgeroepen onder Grip 2. Bij deze alarmfase vind er bestuurlijke coördinatie plaats op gemeentelijk niveau.
Tegen de klok van tweeën begon hier en daar de stroom weer te werken.
De noodvoorziening, die de C1000 in Beilen liet aanrukken, hoefde niet meer te worden aangesloten.
Het gemeentehuis van Beilen bleef bereikbaar dankzij het noodaggregaat.
De winkelier van Primera genoot maar van het middagzonnetje, want de winkelstraten waren verder uitgestorven.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: twee nachtelijke branden

Woensdagnacht kon de Hoogeveense brandweer aan de bak, toen er om 0.50 uur een melding binnenkwam van een winkelbrand aan de A.G. Bellstraat.
Twee minuten later kwam er nog een brandmelding binnen: "Garagebrand aan de Vredenluststraat".
Deze laatste brand stelde niet veel voor: er was in het pand van de oude supermarkt aan de Wolfsbosstraat wat rommel in brand gestoken.

De winkelbrand bleek bij het bedrijf "Autoprofi" te zijn, waar dikke en donkere rookwolken uit het pand kwaamen.
De brand was in de garage naast de winkel, waar een camper in brand was geraakt. Ook een stelling met materialen had vlam gevat.
Winkel, garage en de hallen kwamen vol rook te staan.
Enkele in het pand geparkeerde auto's werden snel naar buiten gereden.
Door tijdige ontdekking werd voorkomen, dat de brand zich kon uitbreiden. De brandweer van Zuidwolde verleende assistentie.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 16 februari 2011

A28 / Zwolle: lange file in de avondspits door eenzijdig ongeval
Nadat om 16:54 uur gemeld was, dat zich op de westelijke rijbaan van de A28 bij hectometerpaal 98.4 een ongeval had voorgedaan, waarbij een gewonde zou zijn gevallen, rukten brandweerwagens uit Hasselt en Nieuwleusen uit om hulp te verlenen.
Ter hoogte van de aansluiting met de N340 bleek een Toyota Aygo tegen de wegbebakening te zijn gereden, waardoor schade aan de rechter voorzijde van de auto was ontstaan. Voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond.
Het voorval veroorzaakte tijdens de avondspits wel lange files in zuidelijke richting. Berger Leerentveld haalde de beschadigde Aygo op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogstede: vader en dochter zwaar gewond bij botsing met vrachtwagen (update)
Woensdagmorgen tegen 11:30 uur raakte een 69-jarige inwoner van Hoogstede levensgevaarlijk gewond op bij een verkeersongeval op de K-19 (Kanalstrasse) tussen Emlichheim en Georgsdorf.
Zijn dochter (42), die eveneens in Hoogstede woont en als passagier meereed, werd daarbij zwaar gewond.
Uit politie-onderzoek is tot dusver vast komen te staan, dat de 69-jarige Hoogstedenaar met zijn Mercedes over de K15 reed en voor de kruising met de K-19 stopte, maar direct weer optrok en daarbij geen voorrang verleende aan een vrachtauto, die over de Kanalstrasse van Emlichheim in de richting van Georgsdorf reed.
De trucker -een 45-jarige inwoner van Bielefeld- kon een botsing niet meer voorkomen. De vrachtwagen raakte de Mercedes vol in de rechter flank.
De Mercedesbestuurder, die gereanimeerd moest worden, en zijn dochter zijn per ambulance naar de Euregio-Klinik in Nordhorn overgebracht.
De man wordt daar in een kunstmatige coma gehouden. De trucker liep een shock op.
De Mercedes was total loss.
De kruising van de twee K-wegen is geruime tijd afgesloten geweest voor reddings-, onderzoek- en bergingswerk.
Foto's: Hartmut Gosink


Weer: Belgische sterrenwacht waarschuwt voor extreem ruimteweer

Bij de Koninklijke Sterrenwacht België (KSB) traden in de afgelopen nacht de automatische alarmeringssystemen* in werking, nadat op de zon een extreme zonnevlam (een "x-flare") werd waargenomen met een piek om 02:56 uur.  

De KSB waarschuwt op basis van gegevens van o.a. de Belgische Proba-2 satelliet, dat een plasmawolk zich richting Aarde voortbeweegt met een vermoedelijke snelheid van 1.000 kilometer per seconde en de Aarde donderdagmorgen vroeg zal treffen.
Een satelliet, die zich vlak voor de Aarde in het zicht van de Zon bevindt, heeft al een stroom van energetische deeltjes waargenomen, maar voorlopig is het stormniveau nog niet bereikt, aldus de KSB.
Extreem ruimteweer kan satellieten storen of doen uitvallen en kan voor kleine afwijkingen in GPS-navigatie zorgen.
In extreme gevallen kan de stroomvoorziening op Aarde beïnvloed worden.
Onder bepaalde voorwaarden zou donderdag noorderlicht te zien kunnen zijn, maar erg waarschijnlijk is dit niet volgens de KSB.
* Zie ook spaceweather.com en KSB

Dinsdag 15 februari 2011

Dedemsvaart: oldtimer Audi in brand aan de Wisseling
Hoewel de jonge bestuurder van een Audi 80 zijn bijna 27 jaar oude auto vorige week nog APK had laten keuren, ging het aan het eind van de middag goed fout, toen hij op de Wisseling reed en bijna thuis was: de auto vatte vlam.
De man zette het voertuig stil op een parkeerplaats links van de weg, waarna de vlammen direkt onder de auto tevoorschijn kwamen.
Een alerte automobilist ging het vuur echter te lijf met een poederblusser en een winkelier deed ook en duit in het zakje door water op de vlammen te spuiten. Hierdoor werd voorkomen, dat de auo geheel uitbrandde en het vuur oversloeg naar de luifels voor de winkels.
Aangezien de brandweer om de hoek resideert, was die er bijtijds bij, maar het vuur was door de resolute aanpak van de eerste blussers al in de kiem gesmoord. Een controle met een warmetebeeldcamera toonde eveneens aan, dat het vuur effectief gedoofd was.
Wel stroomde de benzine nog in grote hoeveelheden uit de brandstofleiding, zodat er beveiligende maatregelen getroffen moesten worden.
Ook moest de omgeving ontdaan worden van bluspoeder.
Of de auto verzekeringstechnisch gezien hersteld kan worden, is nog onduidelijk.
Foto's: © Don Stolwijk - U S Media


Ringe: overstekende voetganger omgekomen op de Kanalstraße (K19)
Dinsdagmorgen rond half acht alarmeerde de meldkamer Nordhorn de brandweer van Ringe Neugnadenfeld in verband met een ongeval op de kruising van de Kanalstrasse met de Industriestrasse, ter hoogte van het kunststofverwerkende bedrijf Bekuplast.
Een circa 45-jarige inwoner van Emlichheim had zijn auto bij een garagebedrijf aan de Industriestrasse neergezet en liep vervolgens in vrij dichte mist de kruising op in de richting van het kanaal.
Daar naderde op dat moment een vol beladen veewagen met aanhanger, die de man vol raakte. De voetganger overleed ter plaatse.
De Kanalstrasse werd in verband met de afhandeling van de aanrijding en het politieonderzoek tot circa elf uur die ochtend afgesloten.
Foto's: Hartmut Gosink en Don Stolwijk - U S Media


Maandag 14 februari 2011

Assen: kop-staart-aanrijding truck - bedrijfsauto op de Europaweg-Noord: één gewonde
Kort na het ongeval op de N34 bij Gieten werd (om 09:08 uur) bekend, dat er zich op de Europaweg-Noord in Assen een soortgelijke aanrijding had voorgedaan. In dit geval ging het om een kop-staart-aanrijding voor de kruising met de Industrieweg tussen een (blauwe) vrachtwagen van een bedrijf uit Krommenie en een bedrijfsauto (pick up) van de gemeente Assen.
Het ongeval ontstond volgens de vrachtwagenchauffeur, toen de voorste auto -een Opel Vivaro- onverwacht hard remde, toen het verkeerslicht op oranje was gesprongen en de achter deze auto rijdende trucker niet meer tijdig kon stoppen.
De schade aan beide voertuigen was minimaal, maar de bestuurder van de pick-up is vanwege nekklachten per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Geen van beide voertuigen hoefde weggesleept te worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N34 / Gieten: frontale aanrijding vrachtwagencombinatie - bestelwagen loopt nog goed af
Maandagmorgen rond half acht werd gemeld, dat er zich op de N34 ten zuiden van de rotonde bij Gieten een aanrijding tussen een "zwaar voertuig" en een auto had voorgedaan. In verband hier mee rukte ook de brandweer van Gieten en Assen uit, maar gelukkig bleek hun hulp niet echt noodzakelijk.
Bij aankomst bleek, dat een trekker met tankoplegger vol boorzuur in de linker berm tot stilstand was gekomen.
De uit Tubbergen afkomstige 48-jarige chauffeur, die in noordelijke richting onderweg was naar zijn bestemming in Farmsum, ontdekte te laat, dat er zich ter hoogte van het nieuwe viaduct een file had gevormd.
De man bedacht zich niet en gooide het stuur om naar links, maar daar doemde een ogenblik later net een hem tegemoet komende Renault Kangoo bedrijfsauto op, die hij niet meer kon ontwijken.
Gelukkig lag de snelheid toen al zo laag, dat de gevolgen van de frontale aanrijding beperkt bleven tot letsel aan de ellebogen (bij de 42-jarige uit Roden afkomstige Kangoo-bestuurder) en flinke materiële schade aan beide voertuigen.
De DAF XF trekker was afgelopen vrijdag door Sent Waninge afgeleverd en had pas 100 kilometer op de teller....
De Kangoobestuurder is per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht; de trucker bleef ongedeerd.
De omstandigheden werden vastgelegd door een expert van de VOA Drenthe, die daarvoor gebruik maakte van hun nieuwe Mercedes Vito, die uitgerust is met een uitschuifbare, op afstand bedienbare camera met verlichting.
De vrachtwagencombinatie werd daarna opgehaald door bergingsbedrijf Poort uit Hoogkerk; de Kangoo door de firma Hamstra uit Tynaarlo.
De filevorming ten gevolge van het ongeval bleef relatief gering, omdat het verkeer over de op- en afritten geleid kon worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zondag 13 februari 2011

Nieuwleusen: weer gewonden bij ongeval op beruchte kruising (aanvulling)
Zondagmorgen was het weer eens raak op de beruchte kruising Paltheweg met de Middeldijk in Nieuwleusen. Op deze kruising kwamen twee personenauto's hard met elkaar in aanraking.
De brandweer van Nieuwleusen, politie-eenheden en ambulancepersoneel werden om 10:47 uur opgeroepen voor het voorval.
Een Citroen Xantia met daarin drie inzittenden en een Opel Zafira met daarin zes personen kwamen door een voorrangsfout met elkaar in aanraking. De Citroen kwam na de botsing in een modderig weiland tot stilstand terwijl de Opel gevaarlijk boven een sloot hangend tot stilstand kwam. Door de grote hoeveelheid personen die bij het ongeval betrokken waren werden 3 ambulances opgeroepen. In totaal zijn drie personen overgebracht naar het ziekenhuis. Naar aanleiding De overige inzittenden, voornamelijk kinderen, konden door familieleden worden opgehaald vanaf de ongevalslokatie.
De brandweer assisteerde het medisch personeel bij het bevrijden van een vrouw. Zij werd met de wervelplank uit haar auto gehaald.
Berger Leerentveld mocht de twee totaal vernielde wagens afvoeren.

De 50-jarige bestuurder uit Vilsteren, die verzuimde voorrang te verlenen aan de van rechts komende auto, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 505 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Zuidwolde: schoorsteenbrand aan de Bazuinerweg
Zaterdagmiddag woedde er aan de Bazuinerweg, even buiten Zuidwolde, een schoorsteenbrand.
De hoogwerker uit Hoogeveen snelde ook ter plaatse naar de boerderij die achteraf was gelegen aan een bijzonder slecht onderhouden pad
(er zaten meer gaten in dan in een Hollandse gatenkaas), voor assistentie.
Tot inzet kwam het echter niet meer, omdat de korpsleden van Zuidwolde reeds op het dak de schoorsteen aan het vegen waren.
=
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.