Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2011 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 23 januari 2011

Coevorden: "automaatje" blijkt daadwerkelijk brand
Het gebeurt niet vaak, dat er na een automatische brandmelding ook werkelijk brand blijkt te zijn, maar dat was zondagavond rond acht uur inderdaad het geval.
Een alarte bewoner wist de brand in een meterkast van een appartement in "Het Bastion" aan de Sallandsestraat echter snel te blussen met een poederblusser, zodat de brandweer alleen hoefde te controleren, of het vuur inderdaad tot het verleden behoorde.
De bewoonster van het getroffen appartement zal echter vannacht elders onder dak moeten worden gebracht; onder meer vanwege het ruim aanwezige bluspoeder en het feit, dat er geen electriciteit voorhanden is. De andere bewoners konden binnen blijven.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Norg: VW Transporter in brand
Zondagmorgen om 08:15 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een autobrand op de Langeloërweg (N373) in Norg.
Ter hoogte van huis nummer 67 trof men een Volkswagen Transporter aan, waarvan de voorzijde in lichterlaaie stond.
De bestuurder en zijn vrouw hadden de auto op tijd kunnen verlaten.
Met twee stralen hoge druk werd het voertuig geblust. Met behulp van de warmtebeeldcamera is de auto rondom nog gecontroleerd.
De wagen, die total loss was, werd door een bergingsbedrijf berger weggesleept.
Foto's: Remko Nieboer - www.brandweernorg.nl


Zaterdag 22 januari 2011

Markelo: brand in dak rietgedekt pand
Vrijdagavond tegen zeven uur werd groot alarm geslagen voor brandweerkorpsen in en rond Markelo: in een fraai rietgedekt pand aan de Plasdijk was brand uitgebroken.
Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak, dus werd er opgeschaald naar "grote brand"; mede in verband met de waterwinning.
De bewoner had zelf al vanaf een ladder een bluspoging ondernomen met een poederblusser.
De brandweer voorkwam, dat het pand afbrandde, door grote hoeveelheden water op de brandhaard te spuiten en het omringende riet te verwijderen, waardoor de Rode Haan zijn voedsel ontnomen werd.
Naar verluidt is de brand rond de schoorsteen begonnen. In het pand zijn theeschenkerij en galerie "De Schutte" ondergebracht.
Foto's: Martin Bakker


Vrijdag 21 januari 2011

Veenoord: Hoogeveners bergen gekantelde vrachtwagencombinatie
Berger Kraal en kraanbedrijf Pol uit Hoogeveen hadden vrijdagmiddag de handen vol aan de berging van een DAF CF trekker en een met 25 kuub zand geladen oplegger.
De combinatie was plotseling in beweging gekomen, voordat het zand op het terrein van prefab-betonindustrie Alvon aan de Boerdijk gelost kon worden. De truck plette een hek en kantelde direct daarop een brede sloot tussen het bedrijfsterrein en een weiland in.
Het grootste deel van de lading kwam hierbij in de sloot en in het weiland terecht.
Pol zette een telekraan in om de DAF trekker op te tillen, Kraal trok deze met de lier van de wrecker op het droge.
Het eerste deel van de klus verliep vlot en de acht jaar oude trekker stond om 17: 44 uur op de kant.
Het in veiligheid bregen van de oplegger had -letterlijk en figuurlijk- meer voeten in de aarde; onder meer, omdat het zwaartepunt door het restant van de lading zand ongustig was.
Maar ook deze klus werd succesvol geklaard: rond half zes stond ook de oplegger weer op de wielen.
Waarrdoor de op dat moment onbemande vrachtwagencombinatie in beweging kwam is nog onduidelijk.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 20 januari 2011

Holsloot: man ernstig gewond na val uit hoogspanningsmast
Een medewerker van een Duitse netbeheerder is donderdagmiddag rond drie uur ernstig gewond geraakt, toen hij van een arm van een hoogspanningsmast op een enkele meters lager gelegen werkplateau viel.
Hoewel de alarmering van de meldkamer aan de Coevorder brandweer als lokatie "Schoolstraat Dalen" opgaf , bleek het ongeval kilometers verderop nabij de gelijknamige straat in Holsloot te zijn gebeurd.
Vanwege de toestand van de patiënt werd ook de hulp van een Mobiel Medisch Team, opgeroepen, dat met de heli PH-EMS (Lifeliner 1) naar de ongevalslokatie vloog.
Voor zover bekend is de gewonde niet met de in eerste instantie opgeroepen hoogwerker van de Coevorder brandweer in veiligheid gebracht, maar met een ter plaatse aanwezige hoogwerker.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: automobiliste overleeft bizar ongeval zonder een schrammetje
Een automobiliste uit Pieterburen (Gr) ontdekte vanmorgen te laat, dat er in Hardenberg nog lang niet overal gestrooid was.
De vrouw reed over de J C Kellerlaan in de richting van de N34, toen de auto vlak voor de Willem Alexanderbrug begon te slippen.
Het voertuig schoot de vangrail op, plette een lichtmast, kantelde en kwam ondersteboven boven het ca tien meter hoge talud te hangen.
De enige reden, dat de auto niet naar beneden stortte, was het feit, dat het rechter voorwiel onder de vangrail vast was komen te zitten.
De vrouw bleef ongedeerd en kon op eigen kracht  uit haar tien jaar oude Peugeot 206 CC te kruipen.
Voor berger Autax, die eerst de BMW van het ongeval in Bergentheim even af moest laden, voordat de kraan gebruikt kon worden, lag een moeilijke klus in het verschiet, omdat het wiel muurvast onder de vangrail zat en niet alle vier de wielmoeren losgedraaid konden worden.
Na enkele methoden uitgeprobeerd te hebben, slaagde berger Jan er in, de auto zonder bijkomende schade op de auto-ambulance te tillen.
Het verkeer, dat werd geregeld door stadswachten, ondervond weinig hinder van de berging
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Bergentheim : vrouw gewond bij botsing met boom
Het was donderdagmorgen weer op veel plaatsen glad door opvriezing en dat had diverse ongevallen tot gevolg, zoals in Bergentheim, waar rond negen uur een vrouw gewond raakte op de Kanaalweg West.
Drie mensen in een tegemoetkomende auto zagen, hoe een BMW, die uit de richting van Bergentheim kwam, plotseling begon te slippen en frontaal op een boom botste.
De auto dreigde in de bermsloot te vallen, maar vader en zoon uit de andere auto wisten dat te voorkomen, todat de brandweer arriveerde en het voertuig aan de brandweerauto's van de korpsen Bergentheim en Hardenberg zekerde.
Om de automobiliste, die last van haar nek had, veilig uit de auto te kunnen krijgen, werd er een stellage over de sloot opgesteld en werd het achtrportier aan de passagierszijde met behulp van hydraulische redapparatuur verwijderd.
De vrouw is door brandweer- en ambulancepersoneel op een wervelplank geborgen en daarna per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Berger Autax haalde de onherstelbaar beschadigde auto op en kon direct door naar de Kellerlaan in Hardenberg, waar hem een volgende klus wachtte.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 19 januari 2011

A28 / Pesse: opnieuw gewonde bij ongevallen op berucht traject
Op een beruchte plaats op de A28 (hectometerpaal 149.0 tussen Spier en Pesse; een plaats waar al meerdere ongevallen plaatsvonden), gebeurde woensdagavond wederom een ongeval. Hierbij viel één gewonde.
Dit keer was de oorzaak duidelijk: er lag namelijk een houten balk op de weg.
De eerste auto, die er overheen reed kwam, liep twee lekke banden op.
De bestuurster van een Peugeot 307 kwam er minder goed vanaf.
Haar auto reed een ondiepe bermsloot in en kwam tot stilstand tegen een paar bomen van een bosje in de middenberm. De bestuurster is gewond naar het ziekenhuis vervoerd.
De auto raakte total loss en moest -evenals de eerste auto- worden afgesleept door berger Kraal.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Coevorden: fietsster gewond door aanrijding met bedrijfsauto
Vanmiddag vond er op de kruising van de Printer met de Data en het Modem een aanrijding plaats tussen een busje en een fietsster.
Een man en een vrouw fietsten over het fietspad langs de Printer vanaf de Krimweg in de richting van de J.B. Hemelweg.
De bestuurder van een bestelbus met aanhanger, die vanaf de Data de Printer op wilde rijden, zag de fietsers over het hoofd.
De vrouw werd hierbij geraakt en viel op het wegdek. Ze had flink wat bloed verloren en is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Personeel van de VOA heeft het ongeval in kaart gebracht.
De Printer was vanaf de kant van de Krimweg ruim een uur voor het verkeer afgesloten.
Foto's: Peter Kramer


Raalte: gehandicaptenbusje rijdt kanaal in na aanrijding
Woensdagmiddag heeft zich op de kruising van de Hagweg en de Wolthaarsdijk een aanrijding voorgedaan tussen een personenauto en een busje van dienstverleningsorganisatie Zozijn, waarmee mensen met een verstandelijke handicap vervoerd worden.
Het busje, dat over de Wolthaarsdijk WZ richting Lemelerveld reed, werd aangereden door een Volvo, die over de Hagweg reed in de richting van de Linderteseweg.
Door de klap raakte het personenbusje uit de koers en dook het kanaal in.
Gelukkig was de wagen op dat moment -op de bestuurder na- leeg en verdween het voertuig niet onder water.
Hoewel beide voertuigen rijp voor de sloop waren, liep niemand ernstig letsel op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: man omgekomen door vallend contragewicht tijdens montage sloopkraan
Een zestigjarige man uit Coevorden, die vanmorgen op het terrein van een bedrijf aan de Noorwegenstraat aan het werk was met de montage van de grootste sloopkraan ter wereld, is ten gevolge van een ongeval om het leven gekomen.
Tijdens de werkzaamheden begaf de ophanging van de enorme rupsbanden het en zakte de kraan ineens een halve meter naar beneden tegen het asfalt. Door de klap bezweek de ophanging van de ballastgewichten, waar de man net onder stond.
De man werd door een ballastgewicht geraakt en was op slag dood.
De zoon van het slachtoffer was als leerling-monteur getuige van het drama.
Het overlijden van het slachtoffer werd vastgesteld door een forensisch geneeskundige van de GGD.
Rond 17:00 uur werd het stoffelijk overschot geborgen.
De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
In tegenstelling tot wat er in diverse media gemeld wordt, is het ongeval gebeurd tijdens de montage van een sloopkraan; niet tijdens onderhoud aan een bouwkraan!
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: fietser omgekomen bij botsing op kruising
Woensdagmorgen tegen achten is een dertienjarige fietser, die op weg was naar school, om het leven gekomen, toen hij op de kruising Rembrandtlaan - Gouverneur Hofstedelaan - Dr Picardtlaan werd geschept door een Toyota Starlet, die over de kruising de Dr Picardtlaan op reed.
De jongen fietste van de Gouverneur Hofstedelaan de kruising met de dr. Picardtlaan op en werd geschept door de automobiliste uit Coevorden die vanuit de Gouverneur Hofstedelaan kwam, voor de fietser van rechts.
Het slachtoffer is een familielid van een medewerker van de ingezette hulpverleningsdiensten. Er werd een GRIP-1-situatie afgekondigd, om hulpverlening op te starten voor de getroffen medewerkers van de hulpverleningsdiensten en de vele omstanders.
Aan de auto was nauwelijks schade te zien. De bestuurster van de personenauto was hevig overstuur door het gebeurde.
Personeel van de dienst Verkeersongevallenanalyse onderzoekt de omstandighden. De kruising is daartoe tot nader order afgesloten.
Voor de getuigen van de aanrijding, waaronder een aantal scholieren, is slachtofferhulp ingeschakeld.

Een plaatselijke krant meldde op haar internetsite al kort na het ongeval de personalia van het slachtoffer, inclusief voor- en achternaam, school etc.
Kort daarop bleek men een afschuwelijke vergissing gemaakt te hebben: de vermelde gegevens waren die van de oudere broer van de omgekomen jongen....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 18 januari 2011

Slagharen: koper gestolen van bouwplaats
Uit het gebouw in aanbouw van Woonzorgservice de Praam aan de Dokter Willemslaan is tussen vrijdagmiddag en maandagochtend een forse hoeveelheid koper gestolen.
De daders moeten over het hek zijn geklommen om op het terrein te komen
Naast de vervanging van het gestolen koper, betekent ook de vertraging bij de bouw een schadepost voor de bouwers.
De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Rijssen: brandweer heeft de handen vol aan opruimen lang oliespoor
Vanmorgen om iets voor tien uur werd gemeld, dat er olie op het wegdek van de Markeloseweg in Rijssen lag.
Het was direkt al duidelijk, dat het niet om een klein stukje weg ging, dus werden er gelijk twee tankautospuiten opgeroepen.
-
De eerste begon aan de Markeloseweg en vervolgde via de Verlengde Oranjestraat naar het Hogepad; de andere is bezig gegaan vanuit de Esstraat, de Tabaksgaarden in.
Er hebben zich gelukkig geen ongelukken voor gedaan op de gladde weggedeeltes.
Foto's: Kees Verwijs

Maandag 17 januari 2011

Nieuwleusen: rietgedekte woonboerderij volledig uitgebrand
Maandagmiddag om 16:53 uur werd alarm geslagen in verband met een "gebouwbrand" aan de Jagtlusterallee in Nieuwleusen.
De sterke lucht van nat, brandend riet, die op Den Hulst -kilometers verderop- zelfs in de auto al goed te ruiken was, deed het ergste vermoeden en bij aankomst bleken de vlammen al metershoog boven de rietgedekte woonboerderij uit te slaan.
Er werd dan ook al snel opgeschaald naar "middelbrand" en om 17:00 uur naar "grote brand", zodat de brandweer van Nieuwleusen hulp kreeg van collega's uit Dalfsen en Zwolle.
Aan het brandende pand viel weinig meer te redden, maar door snelle en doeltreffende inzet van mensen en materieel wist men uitbreiding naar twee nabijgelegen woningen en een schuur te voorkomen.
Voor zover bekend is een viertal tieners in de ambulance op rookinhalatieproblemen onderzocht, maar zijn er verder geen gewonden gevallen.
Naar verluidt was één van hen de brandende woning in gegaan om nog wat spullen te redden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N34 afgesloten na fikse kop-staart-aanrijding
De bestuurder van een Citroën C5 kreeg vanmorgen de schrik van zijn leven. De man reed tegen half acht van zijn woonplaats Dalen over de N34 in de richting van knooppunt Holsloot, toen hij te laat ontdekte, dat het verkeer voor hem langzaam reed.
Hij slaagde er niet in, tijdig tot stilstand te komen en botste vol op de auto in de staart van de file.
De aangereden auto schoot via de andere rijbaan de noordelijke bermsloot in, ging over de kop en kwam ondersteboven tot stilstand.
De auto begon te roken, maar gelukkig slaagden getuigen, waaronder een toevallig passerende politieman, er in, de vrouw uit het wrak te bevrijden. De vrouw -42 jaar, uit Coevorden- is met een hoofdwond per ambulance naar het Scheperziekenhuis vervoerd; de bestuurder (56) van de C5 bleef ongedeerd. Beide auto's waren total loss.
Het ongeval had een flinke file in beide richtingen tot gevolg.
Na enige tijd werd de N34 tussen Dalen en Holsloot afgesloten, zodat de VOA in alle rust haar onderzoek kon uitvoeren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vledderveen: auto te water langs de Waterschapsweg
Zondag om 17:40 uur kwam de melding binnen, dat er in het nabij Stadskanaal gelegen Vledderveen (Gr) een voertuig te water was geraakt aan de Waterschapsweg en dat er sprake was van een drenkeling.
Het bleek, dat een Opel Corsa rechtdoor gegaan was in een flauwe bocht en via de berm in de de sloot terecht was gekomen.
De neus van de auto raakte de sloot eerst waardoor de achterkant van de auto omhoog kwam.
De bestuurder van de auto was bij aankomst van de hulpverleners zelf al uit de auto gestapt.
Bergingsbedrijf Keizer uit Stadskanaal heeft de auto uit de sloot getakeld en afgevoerd.
Foto's: Ron Matthijssen - 112winschoten.net


Zondag 16 januari 2011

Assen: onbewoonde woning aan de Anreperstraat brandt uit (update 17-01 09:45 uur)
Zondagmorgen werd 112 gebeld, toen er brand werd ont dekt in een vrijstaande woning aan de Anreperstraat in Assen.
Hoewel de brandweer snel opschaalde en ook de hoogwerker in actie kwam, bleek het niet mogelijk het pand uit de klauwen van de Rode Haan tee ontfutselen. De woning, die volgens buurtbewoners al zo'n twintig jaar niet meer bewoond wordt, brandde volledig uit.
Over de oorzaak tast men nog in het duister. Wel wist men te melden, dat er soms zwervers in huisden.
UPDATE:
de politie heeft zondag een 19-jarige man uit Leeuwarden en een 20-jarige plaatsgenote gearresteerd op verdenking van brandstichting.
Een derde verdachte is nog voortvluchtig.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
A28 / Pesse: gezin beleeft hachelijk avontuur
Op de A28 tussen Spier en Pesse, ongeveer 1 km voor de afslag Pesse, is een auto met een gezin met twee kinderen ondersteboven in de brede en diepe -maar gelukkig droge- bermsloot terecht gekomen.
De inzittenden konden door hulpverleners snel uit de Peugeot 306 Break worden gehaald.
De eerste ambulance vertrok met de lichtgewonde vader en de kinderen met spoed richting ziekenhuis.
De vrouw lag gewond aan de andere kant van de bermsloot en moest wachten op de brandweer, die eerst een loopplank aan moest leggen om het slachtoffer zonder risico te naar de andere kant te brengen.
Over de oorzaak van het ongeval valt nog niets te vertellen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Norg: tractor brandt uit midden in de nacht
Zondag om 01:30 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een berm- of ruigtebrand aan de Kerkhofsdrift in Norg.
Een tweetal minuten later werd de melding omgezet naar 'trekkerbrand'.
Bij aankomst bleek achter ontmoetingscentrum De Brinkhof inderdaad een landbouwvoertuig in brand te staan. Vlammen sloegen metershoog uit de tractor.
De melder wist te vertellen, dat de motor van het stalen ros draaide, toen hij de hulpdiensten belde. Dit is uiteraard merkwaardig om 01:30 uur 's nachts. De brandweer heeft het voertuig met twee stralen hoge druk en schuim weten te blussen.
De eigenaar is ingelicht en de politie zal onderzoek doen naar de oorzaak.
Foto's: Remko Nieboer - Brandweer Norg

Emmen: dode bij eenzijdig ongeval op de Houtweg
Op de Houtweg in Emmen heeft zich in de afgelopen nacht een fataal ongeval voorgedaan.
Rond half vijf is daar een auto, die in de richting van het centrum reed, ter hoogte van de Laan van de Eekharst met hoge snelheid uit de bocht gevlogen en tegen een boom gebotst.
Hierbij is de 33-jarige bestuurder uit Emmen, die volgens de politie alleen in de auto zat, om het leven gekomen.
Tijdens de afhandeling van het voorval en het onderzoek door experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse was de Houtweg afgesloten.


Noord Sleen: groot alarm vanwege brand in manege
In de nacht van zaterdag op zondag werd om 04:50 uur groot alarm geslagen voor o.a. de brandweer van Sleen, Zweeloo, Schoonoord en Emmen, omdat er bij de manege / paardenpension aan De Hullen in Noord Sleen brand woedde. Een buurvrouw ontdekte het vuur.
Er stonden circa zestig paarden en pony's in de manege, die men snel wist te evacueren. De dieren bleven ongedeerd, dank zij snel ingrijpen van de redders, waarvan een enkeling zelfs zich de tijd niet gunde om schoenen aan te trekken. Dank zij deze heldenmoed bleef het bij materiële schade: de voorzijde en het dak van manege raakten zwaar beschadigd.
De brand is ontstaan in de kantine aan de voorzijde van het gebouw, die volledig uitbrandde.
De brandweer wist te voorkomen, dat de houten woning voor de manege en de naast het pand geparkeerde paardentrailers verloren gingen.

De manege werd twee jaar (10 november 2008) geleden ook getroffen door brand , toen -waarschijnlijk- ten gevolge van hooibroei.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.