Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2011 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 30 januari 2011

Dedemsvaart: brand in schoorsteen dreigt op rieten dak over te slaan
De meldkamer nam geen enkel risico en alarmeerde ruim voldoende mensen en materieel, toen zondagavond rond 20:00 uur brand werd gemeld in de schoorsteen van een rietgedekte woning aan de Hoofdvaart, net buiten de bebouwde kon van Dedemsvaart .
De bewoners hoorden het bekende bulderende geluid in het rookkanaal van hun open haard en ontdekten, dat er aardig wat vonken op het rieten dak vielen. Ze besloten daarom, het dak nat te houden in afwachting van de aankomst van de Dedemsvaartse brandweer.
Die arriveerde gelukkig zeer snel en nam direct de nodige maatregelen. Kort daarop werd ook de hoogwerker uit Hardenberg voor het pand opgesteld en kon men beginnen met het vegen van de schoorsteen.
Vreemd genoeg kwam de rook echter uit twee pijpen tegelijkertijd, maar dat raadsel werd al snel opgelost, toen de stekker van de CV uit de kontaktdoos getrokken was en de meeste "rook" verdween.
Nadat de schoorsteen ontdaan was van aangekoekt creosoot en roet, kon men rond 21:15 uur inpakken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Emlichheim: brandweer Coevorden derde bij zaalvoetbalkampioenschap Grafschaft
De brandweer van Emlichheim was zaterdag gastheer voor het zaalvoetbalkampioenschap voor de elf brandweerkorpsen in de Grafschaft Bentheim (Wietmarschen, Ringe-Neugnadenfeld, Georgsdorf, Nordhorn, Emlichheim, Bad Bentheim, Hoogstede, Veldhausen, Schüttorf, Wilsum en Uelsen), alsmede de Brandweer Coevorden.
In de halve finales won Georgsdorf met 4-1 van Schüttorf en Wietmarschen met 5-4 (na vrije trappen) van Coevorden.
In de strijd om de derde plaats won het team van Brandweer Coevorden (foto) met 3-0 van de Ortsfeuerwehr Schüttorf, die daardoor het kampioen-schap van 2012 mag organiseren.
In de spannende finale was de Ortsfeuerwehr van Wietmarschen met 2-1 te sterk voor titelverdediger Georgsdorf.
Plaatsvervangend gemeentelijk burgemeester Johannes Schoemaker, burgemeester Heinrich Strenge (gemeente Emlichheim) en Ortsbrandmeister Reinhard Peters reikten de bekers uit, die door plaatselijke ondernemers gesponsord waren.
Tot beste keeper werd de Emlichheimer Andreas Batterink verkozen; Sander Voortman uit Coevorden was met veertien doelpunten de meest succesvolle veldspeler.
Foto: Kreispressewart Oliver Loh

Nordhorn: Nederlandse politie achtervolgt vluchtende Nederlander in Duitsland
Zaterdagavond heeft de Nederlandse politie een 33-jarige Nederlander in Duitsland achterna gezeten.
Nederlandse opsporingsambtenaren wilden hem zaterdag tegen half zes bij de grensovergang Denekamp controleren, maaar de man ging er vol gas vandoor in de richting van Nordhorn.
Via de Südtangente kwam hij op de Gildehauser Weg, waar zijn auto bij Gaststätte „Am Waldeck“ rakelings langs een groepje mensen schoot, die daar aan het klootschieten waren. Een 61-jarige man uit Emsdetten raakte daarbij licht gewond.
De vlucht ging door over de Gildehauser Weg. Hij keerde zijn auto bij het Blankekreisel.
Tijdens het passeren beschadigde hij een andere auto en raasde met hoge snelheid verder.
De Nederlandse agenten moesten de achtervolging veiligheidshalve afbreken.
Uit onderzoek bleek, dat de man een bekende van de Nederlandse politie was, die eerder al onder andere in verband met doodslag en drugsdelicten op gespannen voet met de wet had gestaan. De man meldde zich later per telefoon bij de Nederlandse politie.
Getuigen van de vlucht van de man, die schade hebben opgelopen of in gevaar zijn gebracht, kunnen zich melden bij de politie in Nordhorn, telefoon 05921 3090 (vanuit NL: 0049 5921 3090).


Zaterdag 29 januari 2011

Holten: schoorsteenbrand aan de Kieftenbelt
Zaterdagavond om dertien minuten over acht klonken de piepers van de brandweer van Holten en Rijssen:
"Schoorsteenbrand aan de Kieftenbelt in Holten".
Van korps Holten rukte een tankautospuit uit en van korps Rijssen een hoogwerker.
Met behulp van de hoogwerker werd de schoorsteen geveegd.
Foto's : Kees Verwijs fotografie - www.cvfire.tk


Vrijdag 28 januari 2011

A37 / Nieuwlande: licht gewonde bij eenzijdig ongeval:
Om 8.08 uur vrijdagmorgen werd de brandweer van Zwinderen opgeroepen voor een ongeval op de A37 ter hoogte van Nieuwlande.
Daar was een Toyota Celica in de diepe bermsloot terechtgekomen, waarbij de bestuurder, zo op het oog, lichtgewond raakte.
Bij de rit door de berm sneuvelde een ANWB-bord, dat verwijst naar parkeerplaats en pompstation Groote Veldblokken even verderop.
Een medeweggebruiker waarschuwde de hulpverleningsdiensten.
De bestuurder kon nadat hij zijn auto was gehaald zelfstandig de ambulance instappen.
Voor de politie was de toedracht van het ongeval nog niet geheel duidelijk.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen
Hardenberg: schoorsteenbrand in Hardenberg-Baalder lastige klus
De vrijwilligers van de Hardenberger brandweer konden er vrijdagmorgen met de tankautospuit en de hoogwerker op uit, nadat er een alarmering binnengekomen was.
Bewoners van een hoekwoning  aan de Beekberg meldden aan 112, dat de rookgasafvoer van de nog niet zo lang geleden aangeschafte houtkachel roodgloeiend was.
Veel straten in Baalder zijn erg smal en bochtig, zodat chauffeur Jan Nieuwenhuis de grote hoogwerker uiterst zorgvuldig moest manoeuvreren om de wagen schadevrij op zijn plaats te krijgen en de stempels te kunnen plaatsen.
Een tijdrovend klusje, met name, als elke seconde telt!
Rijen op de rijbaan neergezette vuilnisbakken, betonnen en houten palen en geparkeerde auto's maakten het er niet gemakkelijker op, maar uiteindelijk konden drie man in het "bakje" omhoog om de schoorsteen te vegen. 
Dat lukte voorspoedig, ondanks de kou (-4 gr C).
Maar je vraagt je onwillekeurig af, hoe dat moet als er mensen in nood verkeren in een brandende woning.....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 27 januari 2011

Oldenzaal: trucker overlijdt na ongeval op de Denekamperstraat
Een vrachtwagenchauffeur uit Macedonië is in de afgelopen nacht even na twee uur om het leven gekomen op de N342 bij Oldenzaal.
De man was woensdag met de veerboot van het Deense Rodby naar Puttgarden (D) overgestoken en vertrok daar rond 20:00 uur voor de rit in de richting van Nederland. © Tekst U S Media
Na een onafgebroken rit van zes uur (460 km) ging het vlak voor de bebouwde kom van Oldenzaal echter faliekant mis.
De combinatie, geladen met ruim dertig pallets (30 ton) glazen potten raakte op de verkeerde weghelft en kantelde de linker bermsloot in.
De chauffeur, die waarschijnlijk in slaap was gevallen, raakte bekneld tegen een paal van de afrastering van het weiland en overleed ter plaatse.

Het stoffelijk overschot werd met hulp van brandweer- en bergingspersoneel geborgen, terwijl de VOA van de Regiopolitie Twente de omstandigheden onderzocht.
Vervolgens kon rond half vijf de berging van de trekker en de oplegger beginnen, maar eerst moest de lading glas met een graafmachine gelost en in containers worden gedumpt. Daarna konden de wrecker van berger Wolves en een zware telekraan van de firma Kuiphuis de combinatie in zijn geheel uit de sloot trekken. De berging lukte voorspoedig.
De nasleep van het ongeval strekte zich echter nog geruime tijd uit, omdat er flink wat glas was gesneuveld en er bovendien een grote hoeveelheid dieselolie uit de brandstoftank de sloot in was gelopen. De bermsloot werd daarom op meerdere plaatsen afgedamd en later die ochtend door een zuigwagen van de firma Dusseldorp gereinigd.
De N342 (Nordhorn - Hengelo) en de parallelweg zijn ter plaatse tot het begin van de middag afgesloten geweest voor gemotoriseerd verkeer.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 26 januari 2011

N375 / Ruinen: weifelende automobilist veroorzaakt aanrijding: één gewonde
Op de N375 bij de oversteek van de Gijsselterweg heeft woensdag tegen 17.00 uur een ongeval plaatsgevonden, waarbij een passagier van een Mercedes personenauto gewond raakte.
De bejaarde Hoogevener, die deze auto bestuurde, wilde rechtsaf van de N375 de Gijsselterweg op rijden, maar ging op het laatste moment niet naar rechts, maar naar links. Daarbij werd de draai niet helemaal gehaald, zodat de auto afremde, althans zo vertelde een inzittende van een VW Pick-up van een bedrijf uit Ruinerwold, die over de N375 in de richting van Meppel reed.
De bestuurder van de bedrijfswagen was al naar links uitgeweken om de afslaande Mercedes te passeren, maar de heftig remmende bestuurder was kansloos, toen de Mercedes plots naar links afsloeg.
-
Een bejaarde vrouwelijke passagier in de Mercedes raakte gewond; de bestuurder, een andere passagiere en een hondje in deze auto bleven ongedeerd. De gewonde vrouw was wel in staat om met behulp van de ambulancemedewerkers lopend naar de brancard te gaan.
Ze droeg een kraag vanwege nekklachten. De inzittenden van het bedrijfsbusje kwamen met de schrik vrij.
De schade aan de VW viel mee. De flink beschadigde Mercedes is opgehaald door berger De Jonge.
Ter plaatse is afslaan verboden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Don Stolwijk - U S Media

Coevorden: kettingbotsing door onoplettendheid
Woensdagmorgen raakten drie auto's beschadigd bij een verkeersongeval op de Arjen Vonkweg.
Een automobiliste wilde op die weg linksaf naar de Cornelie Huygenstraat en stopte voor een tegenligger. Ook een achter haar rijdende VW-bus-bestuurder stopte, maar een daar achter rijdende automobiliste had dit niet tijdig in de gaten en botste vol op de achterzijde van de VW-bus.
De trekhaak van de bus zorgde ervoor, dat de schade aan de VW licht bleef, maar de achterste auto -een twaalf jaar oude rode Peugeot 106- werd ondanks de zeer lage kilometerstand verzekeringstechnisch gezien onherstelbaar beschadigd.
De bestuurster werd door brandweer- en ambulancepersoneel uit haar auto geholpen.
Ze werd in de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar een ziekenhuis voor vervolgonderzoek.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: binnenbrand in bedrijfspand snel gedoofd

De Coevorder brandweer kreeg even naa zeven uur woensdagmorgen opdracht, naar het pand van Emco Groep aan de Monierweg te rijden, omdat daar brand zou woeden. Naar verluidt was daar een droger in brand gevlogen.

Doordat er snel ingegrepen werd, was het vuur al na korte tijd onder controle
Het brandende goed werd naar buiten gereden.
De manschappen konden rond half acht inpakken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 25 januari 2011

A28: auto brandt uit op parkeerplaats Haerst
De brandweer van Staphorst werd dinsdagavond rond tien voor zeven opgeroepen voor een autobrand op de A28 nabij hectometerpaal 105.
Met toeters en bellen reden de Staphorsters naar het opgegeven hectometerpaaltje nabij De Lichtmis, maar troffen daar niets bijzonders aan.
De brandende auto bleek uiteindelijk te staan op parkeerplaats Haerst, een kleine vier kilometer verderop.
De eigenaar stond hulpeloos op de komst van de spuitgasten te wachten en had inmiddels enkele belangrijke spullen uit zijn auto gehaald.
Met een straal hoge druk en een straal schuimvormend middel werd de brand snel geblust.
De restanten van de totaal vernielde 22 jaar oude Peugeot 405 werden door bergingsbedrijf Leerentveld afgevoerd.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

A28/ Spier: brand in motorcompartiment van Volkswagen pick-up tijdig geblust
Op de A28 richting Spier vloog dinsdagmiddag rond 16:10 uur de motor van een VW Pick-up plots in brand onder het rijden.
De bestuurder zag in zijn spiegel de vlammen uit de laadbak komen; zette snel het busje op de afrit stil en stapte uit.
Een automobilist schoot te hulp, bluste de ergste vlammen met een fles koelvloeistof en waarschuwde hij de hulpdiensten.
Ook een fotograaf van collega-site Regio Hoogeveen deed een duit in het zakje door de accu af te koppelen.
Berger Kraal hoefde niet gebeld te worden, want die reed net langs en kon zo de pick-up na het blussen oppikken.
De bestuurder kwam met de schrik vrij.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Uelsen: één gewonde bij zware aanrijding met vier voertuigen op de L43
Dinsdagmorgen even na half acht ontstond er een flinke ravage op de L43 tussen Itterbeck en Uelsen, toen een Nissan Patrol met Nederlands kenteken, die van Itterbeck richting Uelsen reeed, op de verkeerde weghelft terecht kwam.
De Nissan reed bijna frontaal tegen een tegemoet komende kraanwagen van J&B Küpers uit Osterwald. De kraanwagenbestuurder (33) probeerde nog een aanrijding te voorkomen door uit te wijken, maar de zware kraan kwam daarbij in de drassige berm en botste vervolgens tegen een boom. Een achter de kranwagen rijdende VW Touran werd ook geraakt en liep schade op aan de motorkap en de voorruit.
De Nissan raakte vervolgens een achter de Touran rijdende Audi A4, die daardoor onherstelbaar beschadigd raakte.
De bestuurder -een man uit Schwerin bij Berlijn, bleef echter ongedeerd, net als de Touranbestuurder.
De brandweer van Uelsen rukte uit om de gewonde Nissanbestuurder, die o.a. een gebroken arm had opgelopen, uit het wrak te helpen.
De man -een Nederlander van Iraakse afkomst- is per ambulance afgevoerd.
De Audi A4 en de Nissan waren rijp voor de sloop; de VW kon zijn weg vervolgen, nadat de politie de gegevens van de bestuurder had genoteerd.
De berging van de zware kraanwagen had nogal wat voeten in de aarde, maar lukte problemloos, nadat Küpers een grote telekraan en een wrecker inzette voor het optillen en achterwaarts lieren. Voor het op de weg trekken moest echter eerst een boom worden omgezaagd.
Rond half elf werd de L43 voor het verkeer vriijgegeven.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 24 januari 2011

Hasselt: begin van brand in verzorgingstehuis
Vanmorgen om 07:01 uur klonk het alarm voor de post Hasselt: het automatisch rookdetectiesysteem van enkele aanleunwoningen van verzorgingstehuis "De Hazelaar"  was in werking getreden.
Zo'n "automaatje" komt wel vaker voor: doorgaans kan men na een kleine controle terug naar de kazerne.
Ditmaal was het bij aankomst al snel duidelijk, dat er daadwerkelijk brand was en dus werd er opgeschaald naar "middelbrand", waarbij ook post Zwartsluis werd gealarmeerd. 
-
In een aanleunwoning was bij het bereiden van het ontbijt iets mis gegaan.
Een plastic bak en enkele doeken hadden vlam gevat door het kooktoestel.
De gehele kamer stond vol rook en ook de penetrante lucht van verbrand plastic trok door het complex.
De medewerkers van het verzorgingstehuis hadden inmiddels de ontruimingsprocedure gestart. De ontruiming verliep voorspoedig.
Het brandje was snel onder controle, waardoor de komst van de manschappen van Zwartsluis niet meer nodig was.
Met behulp van de overdrukventilator werd de rook weggedreven.
Na metingen met de CO-meter bleek, dat er geen gevaarlijke concentraties koolmonoxide in de lucht hingen en kon iedereen -behalve het getroffen echtpaar- terug naar hun kamers.
Voor het echtpaar werd Salvage ingeroepen. Zij werden tijdelijk elders ondergebracht.
Na een anderhalf uur werden de spullen ingepakt en keerden de manschappen terug naar de kazerne.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Vroomshoop: drie gewonden door ongeval op kruising

Maandag tegen de middag zijn twee vrouwen en een man gewond geraakt bij een ernstig verkeersongeval bij de brug over het Kanaal Almelo - De Haandrik in Vroomshoop.
De aanrijding ontstond, toen de 32-jarige man uit Luik (B) met zijn blauwe Ford Escort, die over de Hoofdstraat reed, geen voorrang verleende aan de bestuurster van een Mercedes C200 CDI, die van de Hammerweg (N341) in de richting van de Tonnendijk de kruising op reed.
De Belgische auto raakte de Mercedes hard in de flank aan de passagierszijde, waardoor deze kantelde, maar op de brug weer op de wielen tot stilstand kwam.

In tegenstelling tot wat elders beweerd wordt, zat de vrouw in de Mercedes niet bekneld, maar is ze vanwege nek/rugklachten door de mensen van de Brandweer Twenterand uit de Mercedes gehaald, nadat het autodak met hydraulische redapparatuur weggeknipt was.
Ook de inzittenden van de Belgische auto (een man van 32 en een vrouw van 26) liepen letsel op en zijn per ambulance naar het Streekzieken-huis in Hardenberg overgebracht.
Hun auto was na de aanrijding 180 graden gedraaid en kwam in tegenovergestelde richting op de kruising tot stilstand.
De 31-jarige vrouw uit Vroomshoop had de Mercedes pas sinds zaterdag in haar bezit.
Het ongeval kreeg een extra dramatisch karakter, toen twee kinderen van de Vroomshoopse, die net per fiets van school kwamen, ter plaatse ontdekten, dat hun moeder zojuist een ongeval had gehad.
De omstandigheden rond de aanrijding werden vastgelegd door de verkeersongevalsanalisten de Regiopolitie Twente.
Omdat het wegdek van de kruising en de brug vol wrakstukken en olie lag, kon de brandweer na enige tijd weer opdraven om het wegdek schoon te spuiten en vegen. Berger Wolves haalde de onherstelbaar beschadigde auto's op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zondag 23 januari 2011

Coevorden: "automaatje" blijkt daadwerkelijk brand
Het gebeurt niet vaak, dat er na een automatische brandmelding ook werkelijk brand blijkt te zijn, maar dat was zondagavond rond acht uur inderdaad het geval.
Een alarte bewoner wist de brand in een meterkast van een appartement in "Het Bastion" aan de Sallandsestraat echter snel te blussen met een poederblusser, zodat de brandweer alleen hoefde te controleren, of het vuur inderdaad tot het verleden behoorde.
De bewoonster van het getroffen appartement zal echter vannacht elders onder dak moeten worden gebracht; onder meer vanwege het ruim aanwezige bluspoeder en het feit, dat er geen electriciteit voorhanden is. De andere bewoners konden binnen blijven.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Norg: VW Transporter in brand
Zondagmorgen om 08:15 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een autobrand op de Langeloërweg (N373) in Norg.
Ter hoogte van huis nummer 67 trof men een Volkswagen Transporter aan, waarvan de voorzijde in lichterlaaie stond.
De bestuurder en zijn vrouw hadden de auto op tijd kunnen verlaten.
Met twee stralen hoge druk werd het voertuig geblust. Met behulp van de warmtebeeldcamera is de auto rondom nog gecontroleerd.
De wagen, die total loss was, werd door een bergingsbedrijf berger weggesleept.
Foto's: Remko Nieboer - www.brandweernorg.nl

Zaterdag 22 januari 2011

Markelo: brand in dak rietgedekt pand
Vrijdagavond tegen zeven uur werd groot alarm geslagen voor brandweerkorpsen in en rond Markelo: in een fraai rietgedekt pand aan de Plasdijk was brand uitgebroken.
Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak, dus werd er opgeschaald naar "grote brand"; mede in verband met de waterwinning.
De bewoner had zelf al vanaf een ladder een bluspoging ondernomen met een poederblusser.
De brandweer voorkwam, dat het pand afbrandde, door grote hoeveelheden water op de brandhaard te spuiten en het omringende riet te verwijderen, waardoor de Rode Haan zijn voedsel ontnomen werd.
Naar verluidt is de brand rond de schoorsteen begonnen. In het pand zijn theeschenkerij en galerie "De Schutte" ondergebracht.
Foto's: Martin Bakker

Vrijdag 21 januari 2011

Veenoord: Hoogeveners bergen gekantelde vrachtwagencombinatie
Berger Kraal en kraanbedrijf Pol uit Hoogeveen hadden vrijdagmiddag de handen vol aan de berging van een DAF CF trekker en een met 25 kuub zand geladen oplegger.
De combinatie was plotseling in beweging gekomen, voordat het zand op het terrein van prefab-betonindustrie Alvon aan de Boerdijk gelost kon worden. De truck plette een hek en kantelde direct daarop een brede sloot tussen het bedrijfsterrein en een weiland in.
Het grootste deel van de lading kwam hierbij in de sloot en in het weiland terecht.
Pol zette een telekraan in om de DAF trekker op te tillen, Kraal trok deze met de lier van de wrecker op het droge.
Het eerste deel van de klus verliep vlot en de acht jaar oude trekker stond om 17: 44 uur op de kant.
Het in veiligheid bregen van de oplegger had -letterlijk en figuurlijk- meer voeten in de aarde; onder meer, omdat het zwaartepunt door het restant van de lading zand ongustig was.
Maar ook deze klus werd succesvol geklaard: rond half zes stond ook de oplegger weer op de wielen.
Waarrdoor de op dat moment onbemande vrachtwagencombinatie in beweging kwam is nog onduidelijk.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 20 januari 2011

Holsloot: man ernstig gewond na val uit hoogspanningsmast
Een medewerker van een Duitse netbeheerder is donderdagmiddag rond drie uur ernstig gewond geraakt, toen hij van een arm van een hoogspanningsmast op een enkele meters lager gelegen werkplateau viel.
Hoewel de alarmering van de meldkamer aan de Coevorder brandweer als lokatie "Schoolstraat Dalen" opgaf , bleek het ongeval kilometers verderop nabij de gelijknamige straat in Holsloot te zijn gebeurd.
Vanwege de toestand van de patiënt werd ook de hulp van een Mobiel Medisch Team, opgeroepen, dat met de heli PH-EMS (Lifeliner 1) naar de ongevalslokatie vloog.
Voor zover bekend is de gewonde niet met de in eerste instantie opgeroepen hoogwerker van de Coevorder brandweer in veiligheid gebracht, maar met een ter plaatse aanwezige hoogwerker.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hardenberg: automobiliste overleeft bizar ongeval zonder een schrammetje
Een automobiliste uit Pieterburen (Gr) ontdekte vanmorgen te laat, dat er in Hardenberg nog lang niet overal gestrooid was.
De vrouw reed over de J C Kellerlaan in de richting van de N34, toen de auto vlak voor de Willem Alexanderbrug begon te slippen.
Het voertuig schoot de vangrail op, plette een lichtmast, kantelde en kwam ondersteboven boven het ca tien meter hoge talud te hangen.
De enige reden, dat de auto niet naar beneden stortte, was het feit, dat het rechter voorwiel onder de vangrail vast was komen te zitten.
De vrouw bleef ongedeerd en kon op eigen kracht  uit haar tien jaar oude Peugeot 206 CC te kruipen.
Voor berger Autax, die eerst de BMW van het ongeval in Bergentheim even af moest laden, voordat de kraan gebruikt kon worden, lag een moeilijke klus in het verschiet, omdat het wiel muurvast onder de vangrail zat en niet alle vier de wielmoeren losgedraaid konden worden.
Na enkele methoden uitgeprobeerd te hebben, slaagde berger Jan er in, de auto zonder bijkomende schade op de auto-ambulance te tillen.
Het verkeer, dat werd geregeld door stadswachten, ondervond weinig hinder van de berging
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Bergentheim : vrouw gewond bij botsing met boom
Het was donderdagmorgen weer op veel plaatsen glad door opvriezing en dat had diverse ongevallen tot gevolg, zoals in Bergentheim, waar rond negen uur een vrouw gewond raakte op de Kanaalweg West.
Drie mensen in een tegemoetkomende auto zagen, hoe een BMW, die uit de richting van Bergentheim kwam, plotseling begon te slippen en frontaal op een boom botste.
De auto dreigde in de bermsloot te vallen, maar vader en zoon uit de andere auto wisten dat te voorkomen, todat de brandweer arriveerde en het voertuig aan de brandweerauto's van de korpsen Bergentheim en Hardenberg zekerde.
Om de automobiliste, die last van haar nek had, veilig uit de auto te kunnen krijgen, werd er een stellage over de sloot opgesteld en werd het achtrportier aan de passagierszijde met behulp van hydraulische redapparatuur verwijderd.
De vrouw is door brandweer- en ambulancepersoneel op een wervelplank geborgen en daarna per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Berger Autax haalde de onherstelbaar beschadigde auto op en kon direct door naar de Kellerlaan in Hardenberg, waar hem een volgende klus wachtte.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.