Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Vrijdag 8 juli 2011

Emmen: drie mensen naar ziekenhuis na aanrijding op de Houtweg
Een rode Kia, die vrijdag rond het middauur over de Houtweg in de richting van het centrum van Emmen reed, kreeg op de kruising met de Laan van de Bork geen voorrang van de bestuurder van een Opel, die afsloeg om de Laan van de Bork in te rijden.
De Kia werd in de linker flank geraakt en kwam enkele meters verderop ondersteboven en achterstevoren op de Houtweg tot stilstand.
Van de vier inzittenden (twee in de Kia en twee in de Opel) werden er drie voor controle overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.
De komst van de aangevraagde traumaheli met aan boord het Mobiel Medisch Team werd geannuleerd: hun inzet bleek niet nodig.
Beide auto`s werden door berger Koolen afgevoerd.
-
Foto's: www.cuzzo.nl

Balkbrug: grote brand verwoest loods aan de Den Oosterhuis
Kort nadat om 17:10 de eerste alarmering werd uitggeven in verband met brand in een loods achter een rietgedekte boerderij aan de Den Oosterhuis in Balkbrug, werd opgeschaald naar "grote brand". Dit gebeurde onder meer vanwege de afgelegen ligging (waterwinning), het gevaar van overslag naar de woning en omdat er ruim dertig jonge koeien en een dito stiertje in de aangrenzende stal stonden.
Brandweereenheden uit Balkbrug, Dedemsvaart, Hardenberg en Ommen rukten met spoed uit en slaagden er in, te voorkomen, dat de vuurzee in de loods kon overslaan nar de andere gebouwen. Gelukkig stond de wind in de goede richting.
De pinken werden voor het eerst in hun jonge leven in de wei gelaten, hetgeen tot de gebruikelijke capriolen leidde, maar voor de langs de wei aanstormende brandweerauto's maakten de nieuwsgierige dames zich toch maar snel uit de voeten.
De loods brandde volledig af, waarbij de voorraad hooi en twee landbouw-aanhangers verloren gingen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

A28: automobiliste gewond na uitwijkpoging
Vanmiddag om 14:12 uur klonken de pagers van de post Hasselt voor een hulpverleningsalarm.
Op de snelweg A28 was een ongeval met een personenauto gebeurd, toen de bestuurster van een Fiat Punto moest uitwijken voor een vrachtwagencombinatie en daarbij de macht over het stuur verloor. De auto botste hard in de vangrail.
De bijrijder kon zelf uit de auto komen, maar de bestuurster had last van haar nek.
Op verzoek van het medisch personeel werd door het technische team van de post Hasselt het dak van de Fiat verwijderd.
Hierna kon de vrouw met behulp van de wervelplank uit haar voertuig worden gehaald.
Zij is met nek- en rugletsel overgebracht naar een ziekenhuis.
De vrachtwagenbestuurder had het ongeval wel gemerkt en meldde zich, nadat hij de combinatie bij het tankstation verderop had geparkeerd.
Het Korps Landelijke Politiediensten heeft het ongeval in onderzoek
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Enschde: politie vraagt om beeldmateriaal Grolsch Veste

Een rechercheteam van Politie Twente stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het bouwongeval bij de Grolsch Veste en roept burgers op om beeldmateriaal van vóór en tijdens het ongeval beschikbaar te stellen.
Gisteren omstreeks 12:00 uur stortte een gedeelte van de nieuwbouw van het FC Twente Stadion in Enschede in, waarbij twee doden vielen vijftien gewonden.

De politie onderzoekt of er sprake is van en strafbaar feit, verwijtbaarheid of opzet en heeft rechercheteam ‘Crevan’ ingezet.
Dit team roept burgers en supporters op, die de dagen en/of uren vóór en tijdens het instorten van het dak foto’s of filmpjes hebben gemaakt van de bouw, het stadion of de omgeving om contact op te nemen.
Hiervoor heeft Politie Twente een speciaal e-mailadres: crevan@twente.politie.nl .
Ook kunnen burgers hun filmpjes en foto’s uploaden op www.nationale-recherche.nl.
Uiteraard is de politie ook telefonisch beschikbaar op 0900-8844. Er kan ook getwitterd worden naar het politieteam@teamcrevan.
Het rechercheteam, bestaand uit 30 politiemensen, gaat vandaag verder met het verhoren van getuigen en betrokkenen.
Een gedeelte van en rond het stadion is afgezet als plaats delict en wordt continue bewaakt voor nader onderzoek.


N34 / Hardenberg: wederom fikse botsing op beruchte kruising: één gewonde
De kruising "De Boshoek" in de N34 bij Hardenberg heeft zijn kwalijke reputatie als het gevaarlijkste punt in de N34 vrijdag voor de tweede keer in drie dagen tijd bevestigd.
Vrijdagmorgen even voor elven kreeg de bestuurder van een vrachtwagen van een Ommer transportbedrijf, die richting De WItte Paal reed, de schrik van zijn leven, toen hij te laat ontdekte, dat een vóór hem rijdende VW Transporter bedrijfsbus afremde om af te slaan op de kruising bij sportpark de Boshoek. 
Tijd om te remmen was er niet, waarop de trucker nog probeerde erger te voorkomen door abrupt naar rechts te sturen, maar de truck raakte de aanhanger van de VW en schoot vervolgens dwars over de middengeleider van de zijweg om in de bosjes tot stilstand te komen.
De VW-bestuurder werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd; de trucker kwam met de schrik vrij.
Berger Autax haalde de onherstelbaar beschadigde VW-bus en de aanhanger, waar een zitmaaier op had gestaan, op.
De vrachtwagen kon op eigen kracht terug naar Ommen rijden.  
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dedemsvaart: boot zinkt tijdens bestrijding blauwalg - geen lekkage waterstofperoxide
De brandweer van Ommen rukte vrijdagmorgen rond 11:45 uur uit voor een hulpverleningsaktie in Dedemsvaart.
Op de recreatieplas Kotermeerstal waren twee medewerkers van het bedrijf Arcadis bezig met de bestrijding van blauwalg met behulp van verdunde waterstofperoxide. Op hemelsbreed zo'n honderd meter van het zwembad ging het fout: de twee zagen tot hun schrik, dat hun sloep langzaam, maar zeker volliep en dreigde te zinken. 
De twee, die waarschijnlijk vanwege de aanwezigheid van een tank met nog zo'n 600-700 liter 50% verdunde waterstofperoxide aan boord bleven, werden met de brandweerboot in veiligheid gebracht.
-
Een poging om de gekantelde sloep met behulp van een verreiker en aan elkaar geknoopte singels naar de wal te slepen, mislukte: de boot kantelde op een zandbank en kwam ondersteboven te liggen.
De brandweer staakte hierop haar bergingspogingen en reed terug naar de kazerne in Ommen.
Uit tests bleek, dat er geen waterstofperoxide vrij kwam.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 7 juli 2011

A28 / De Wijk: Fiat zwaar beschadigd na schuiver
Op de A28 vlakbij De Wijk raakte donderdagavond een personenauto met twee inzittenden -een man en een vrouw- in de middenberm.
De bestuurder gaf een ruk aan het stuur om weer op de weg te komen, maar raakte daarbij de controle over de Fiat Stilo geheel kwijt.
Met hoge snelheid reed de auto de rechterberm in, botste tegen diverse bomen en kwam met de achterkant omhoog tot stilstand.
De man en de vrouw konden het voertuig zelfstandig verlaten en werden in de ambulance gecontroleerd op verwondingen, maar het letsel bleek zodanig mee te vallen, dat vervoer naar een ziekenhuis niet noodzakelijk was.
De brandweer van Zuidwolde verleende assistentie door een deel van de bomen te kappen, zodat berger Kraal het wrak, dat rondom zwaar beschadigd was, uit de bomenrij kon halen.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dedemsvaart: fietsster gewond na aanrijding op de Spekopswijk (update)
Tegen half zes dondermiddag werd politie- en ambulancepersoneel verzocht, met spoed naar de Spekopswijk in Dedemsvaart te rijden.
Men trof ongeveer halverwege de weg een Daihatsu Cuore aan, waarvan de voorruit verbrijzeld en de voorzijde beschadigd was.
In de bermsloot vonden de hulpverleners een gewonde fietsster; haar fiets lag naast het slachtoffer tegen het schrikhek van een weiland.
De Spekopswijk werd daarop tussen de Vierde Wijk en de Woudbloemweg afgezet ter hulpverlening en om de sporen intact te houden.
Nadat de vrouw (een zeventigjarige inwoonster van Hardenberg) gestabiliseerd was, is ze per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De automobilist is voor onderzoek en een verklaring naar het politiebureau overgebracht.
Omdat de toedracht niet duidelijk was, onderzochten twee verkeersongevallenanalisten de sporen. Hieruit bleek, dat de vrouw, die daar met twee andere vrouwen fietste, aan de linkerkant van de weg wilde gaan rijden, net toen de automobilist (een 58-jarige Dedemsvaarter) haar wilde passseren.
Berger Autax haalde de auto en de fiets op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vriezenveen: automobilist naar ziekenhuis na frontale aanrijding met vrachtwagen

Donderdagmiddag even na vieren werden de hulpverleners -inclusief (vanwege de grote inzet in Enschede) een Groningse ambulance- ontboden op het Oosteinde, waar een automobilist gewond was geraakt bij een frontale aanrijding met een vrachtwagencombinatie uit het Duitse Ansbach. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de Barend Lemansstraat.
Hoewel de exacte toedracht nog niet vastgesteld is, lijkt het er op, dat de automobilist, die in de richting van de N36 reed, op de verkeerde weghelft heeft gereden.
Of de man dacht, dat het om een eenrichtingsvrkeerstraaat reed of dat hij onwel is geworden is nog niet duidelijk.
Politieonderzoek moet de toedracht uitwijzen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Enschede: twee doden en vijftien gewonden na instorting dak stadion FC Twente (update 4)

Een deel van het dak van het Grolsch Veste stadion van FC Twente is even voor het middaguur met veel geraas ingestort op een tribune.
Hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en ambulance, alsmede een SIGMA-team en een Mobiel Medisch Team zijn met groot materieel uitgerukt. Ook een eenheid van de THW (Technisches Hilfswerk) werd opgeroepen.
Het bedrijventerrein, dat zich nabij de Hengelosestraat bevindt, werd door politiemensen afgezet om de hulpverleners de ruimte te geven.
Inmiddels is bekend gemaakt, dat er één dode is gevallen en twee personen zwaar gewond waren, waarvan er één in kritieke toestand verkeert in het ziekenhuis in Enschede.
Veertien mensen hadden lichtere verwondingen. Het overleden slachtoffer is een 31-jarige inwoner van Nijverdal.
De toedracht wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie en de Arbeidsinspectie.

Het stadion werd uitgebreid van 24.000 naar 30.000 zitplaatsen. Er waren ca 70 mensen in het station aan het werk, toen het dak het begaf.
Het nieuwbouwdak is over de volle breedte naar beneden gekomen (foto).

Volgens onbevestigde berichten zou de bouwkraan één van de twee daksteunen hebben geraakt, waardoor die en een tweede steun het begaven en het dak op de tribune viel.
Update: het zwaarst gewone slachtoffer -een 24-jarige man uit Oldenzaal- is vrijdag overleden.
Foto's: Don Stolwijk en Kevin Sand


Rijssen: grote brand verwoest loods recyclingbedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag werd er rond vier uur alarm geslagen in verband met een uitslaande brand bij recyclingbedrijf Ten Brinke aan de Noordermorssingel te Rijssen.
Rond zes uur was men de brand meester, maar de brandweer had nog uren werk aan het nablussen.
In de fabriekshal lagen vooral huisvuil en sloopafval opgeslagen.
Er zijn geen gewonden gevallen, maar het bedrijfspand kan als verloren worden beschouwd, zo liet de brandweer weten.
Tijdens het ontstaan van de brand was er niemand in het pand aanwezig
Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak.
Personeel van omliggende bedrijven kon op donderdagochtend weer normaal aan het werk.
-


Beilen: truck ramt personenauto
Op de Kanaalweg in Beilen is rond 07:45 uur een Seat Arosa aangereden door een vrachtwagen, die vanaf de afslag van de A28 rechtdoor naar het distributiepunt van Jumbo reed. De bestuurster is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De vrachtwagenchauffeur verklaarde, de Seat niet te hebben gezien, omdat die zich in de dode hoek onder de voorruit bevond.
De auto bevond zich in het voorsorteervak voor de oprit naar de A28 richting Assen.
De politie assisteerde met het invullen van het Europese schadeformulier, omdat de geschrokken vrachtwagenchauffeur daartoe niet in staat bleek. De Seat Arosa is afgevoerd door berger Kraal uit Hoogeveen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 6 juli 2011

Balkbrug: narrow escape, maar veel schade bij botsing op de Hoofdweg
Twee automobilisten kregen woensdag de schrik van hun leven, toen ze elkaar volslagen onverwacht tegenkwamen op de Hoofdweg bij Balkbrug. Een inwoner van Apeldoorn stuurde net zijn Renault Kangoo van het erf van een boerderij de Hoofdweg op om richting Punthorst te rijden, toen uit die richting een inwoner van Balkbrug met zijn LandRover naderde.
Beide bestuurders hadden elkaar niet gezien en het kwam daardoor tot een aanrijding.
De man uit Balkbrug wist de terreinwagen met veel moeite op de weg te houden, hoewel het linker voorwiel van de LandRover een eind naar achteren gedrukt was en zwaar tegen de wielkast aanliep.
Wonder boven wonder bleven beide bestuurders ongedeerd.
-

De terreinwagen liep ook schade aan de voor- en linker zijkant op.
De Kangoo, die duidelijk total loss was, werd opgehaald door berger Autax; de zwaar beschadigde terreinwagen werd op een auto-ambulance van de firma De Jonge geladen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


De Lichtmis: niet kiplekker....
De omgeving van de kruising Hermelenweg - Dedemsvaartweg rook gisternacht en vanmorgen allesbehalve naar viooltjes.
Dat was het gevolg van een eenzijdig omgeval, dat ontstond, toen de chauffeur van een vrachtwagen met aanhanger, geladen met kipslachtafval, de bocht te snel nam.
De aanhanger kantelde en de uitermate onwelriekende inhoud stroomde uit de aanhangwagen, eigendom van een destuctiebedrijf, de berm in.
Berger Hooikammer zette uiteindelijk rond middernacht de aanhanger weer overeind en de ergste verontreiniging met een wiellaadschop en een veegwagen opgeruimd, maar ook dinsdagmorgen moest men een deel van de grond, waar de smurrie overheen was gestroomd, afgraven om de stank definitief te verhelpen.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Slagharen: voortvluchtige pauw alsnog gevangen
De pauw, die Gerard en Corry van de Dierenambulance zondagmiddag flink in de weer heeft gehouden tijdens een achtervolging rond de Dargstraat en de Kronkelweg, is dinsdagmiddag alsnog gevangen. Het dier liep al geruime tijd in Slagharen vrij rond, maar liet zich niet vangen.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Gasteren: vakantiewoning in brand bij afwezigheid bewoners - pyromaan actief ?
Rond 20:40 uur gingen de pagers van de brandweer van Annen af in verband met brand in een woning aan de Oudemolenseweg in Gasteren.
Er werd al snel opgeschaald naar "middelbrand", waarop ook de watertankwagen van het korps Gieten werd ingezet en de hoogwerker uit Assen. Het bleek te gaan om een uitslaande brand in een afgelegen (vakantie)woning, waarvan de bewoners niet aanwezig waren.
Omdat het vermoeden rees, dat er sprake was van brandstichting, werd de omgeving afgezocht. Enige tijd geleden was ook een leegstaande woning in Anderen het doelwit van brandstichters. Dat vermoeden werd versterkt, toen later in de nacht de brandweer er nogmaals op uit kon:
nu werd een schuur aan het Westeinde in Gasteren een prooi der vlammen.

Tiendeveen: verontrusting na vondst achtergelaten fiets
Maandagavond werd alarm geslagen door een aantal fietsers, die een onbeheerde fiets hadden zien liggen in de begroeiing langs het kanaal aan de Molenweg in Tiendeveen.
De politie was snel ter plaatse, brandweer was onderweg en een ambulance werd standby gezet.
De politie constateerde dat het twijfelachtig was of er iemand te water was geraakt, want in de begroeiing werden geen sporen gevonden. Gelukkig stond er een postcode in de meisjesfiets, die in Hoogeveen bleek thuis te horen, zodat er contact kon worden opgenomen met de eigenaar.
De fiets werd door een agent gestald bij dorpshuis De Eiken aan de Molenweg en de inzet van de hulpdiensten werd stopgezet.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 4 juli 2011

Dedemsvaart: vakantie valt in het water
Maandag 4 juli zal een inwoner van Nieuwleusen nog lang heugen.
De man zou morgen met zijn VW Golf en de caravan vertrekken voor een fijne vakantie in Noorwegen, maar kwam maandagmiddag helaas niet verder dan de Hoofdvaart in Dedemsvaart, waar de vakantie (figuurlijk) en de caravan (letterlijk) in het water vielen.
Hij wilde in Dedemsvaaart nog wat extra spullen in de caravan laden, maar hoorde halverwege de Hoofdvaart een flinke klap, waarna de caravan een kwart slag naar rechts maakte en de vaart in dook. Gelukkig bleef de sleurhut met de achterzijde op de wal steken, waardoor de berging -uitgevoerd door de firma Autax- er wat gemakkelijker op werd. De rijbaan werd met pylons afgezet, waarna het rollende vakantiehuisje met de lieren van de bergingsauto's voorzichtig tegen de wal opgetrokken kon worden. Dat lukte zonder veel schade, hoewel de caravan na het natte avontuur waarschijnlijk alsnog total loss verklaard zal worden.
De bussen en de andere gemotoriseerde weggebruikers moesten el even geduld hebben, totdat de caravan op de bergingsauto stond.
-
-
Een attente toeschouwer leende berger Jan een schepnet om enkele uit de caravan ontsnapte spullen uit de plomp te vissen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zondag 3 juli 2011

Dwingeloo: brommobiel spat uit elkaar door aanrijding
De invalide bestuurder van een brommobiel is zondagmiddag aan de dood ontsnapt, toen hij zonder voorrang te verlenen vanaf het Holtien rechtsaf de N855 (Spier - Dwingeloo) opreed.
Vanuit de richting Spier kwam een Ford Focus, waarvan de bestuurder niet op deze manoeuvre had gerekend.
De man remde hevig en kon nog iets naar links uitwijken, maar reed desondanks vol in op het 45 km/uur-autootje, waardoor de gehele voorkant werd van het lichte autootje af werd gerukt en het autootje kantelde. Brokstukken vlogen in het rond en er kwam dieselolie vrij.
Toen de Ford tot stilstand was gekomen, snelde de bestuurder naar de plaats van het ongeval, want zijn gedachten gingen als eerste uit naar het welzijn van de andere bestuurder.
Deze bleek wonder boven wonder aanspreekbaar en kon met behulp van omstanders uit zijn voertuig worden gehaald.
Zijn kleding was nat van de brandstof, maar de man was nog in staat te lopen naar de inmiddels gearriveerde ambulance.
De brandweer van Diever assisteerde bij de hulpverlening en veegde en spoot de weg schoon.
Berger Leerentveld nam de Ford en het wrak van de brommobiel mee.
De weg was gedurende ruim een uur versperd.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dedemsvaart: fikse schade na aanrijding op de Zestiende Wijk
Een 49-jarige inwoonster van Dedemsvaart was kennelijk even niet bij de les, toen ze in het begin van de avond op de Zestiende Wijk in Dedemsvaart de richting van de Stegerensallee reed, maar ter hoogte van huisnummer 16 met haar rechter wielen in de berm belandde.
Op zich was dat nog geen probleem geweest, ware het niet, dat daar de VW Touareg van een plaatsgenoot, die in de woning op bezoek was, geparkeerd stond.
De Citroën Xsara Picasso van de vrouw raakte de VW aan de linker achterzijde, werd door de schade onbestuurbaar en dook links van de weg een aardappelveld in.
De Dedemsvaartse bleef ongedeerd, maar beide auto's liepen flinke schade op.
Berger Autax uit Ommen haalde de Citroën Picasso van de vrouw op; collega De Jonge uit Elim de aangereden VW Touareg.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Slagharen: mevrouw de pauw laat zich niet vangen
Een ontsnapte pauw, die al geruime tijd in Slagharen rondwaart en regelmatig haar kenmerkende kreten door de straten deed klinken, heeft Gerard en Corry van de Dierenambulance zondagmiddag handenvol werk gekost.
Een bewoner van de Dargstraat had de Dierenbescheming gebeld met de mededeling, dat de pauw zich in de wijk ophield, waarop de bemanning van de Dierenambulance achter het dier aan ging.
Even leek het er op, dat Gerard, die de vogel in een carport van een woning aan de Dargstraat in het nauw kon drijven, het dier te pakken zou krijgen, maar de fraai gevederde dame vloog er wild fladderend over zijn hoofd vandoor.
Het dier tippelde vervolgens in de richting van het Kronkelhonk aan de Kronkelweg en verdween in de belendende tuinen van woningen aan de Herenstraat, waar de achtervolging werd voortgezet.
Ook daar bleef de jacht vruchteloos, waarop het opgejaagde dier ervoor koos, haar heil in de bomen achter de jeu de boulesbaan in het Kronkelbos te zoeken en zich daar in het dichte gebladerte te verschuilen; onbereikbaar voor de achtervolgers en hun schepnetten.
Na bijna een uur werd de achtervolging daarom gestaakt.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N34 / Hardenberg : weer raak op gevaarlijke kruising
Een echtpaar uit Almelo, dat richting Groningen reed om daar een gezellig verjaardagsfeest van hun kleinzoon te vieren, beleefde zondag rond 12:00 uur op de N34 bij Hardenberg een angstaanjagend avontuur. Ze reden op de kruising bij de Boshoek, toen er van links plotseling een groene VW Golf de weg over stak. De Almeloër had niet de tijd om te remmen en zijn Peugeot 306 boorde zich in de rechter flank van de Golf.
Wonder boven wonder kwamen de twee jonge vrouwen in de Golf (inwoonsters van Dedemsvaart en Hardenberg) met de (hevige) schrik vrij, maar de passagiere (65) in de Peugeot had last van pijn in haar nek en haar borst. In overleg met het ambulancepersoneel besloot de Hardenberger brandweer, het dak van de Peugeot te knippen om de patiënte zo voorzichtig mogelijk uit de auto te helpen.
De vrouw is vervolgens per ambulance voor onderzoek naar een Zwols ziekenhuis overgebracht.
Nadat dat gebeurd was, startten twee experts van de Dienst Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie IJsselland een onderzoek naar de omstandigheden rond het ongeval.
Omdat beide auto's niet op de rijbaan van de drukke N34 stonden, kon het verkeer in eerste instantie over één rijstrook om en om de ongevalslokatie passeren, maar werd het verker richting Ommen later vanwege het onderzoek en de berging omgeleid over de parallelweg.
Berger Autax haalde de onherstelbaar beschadigde auto's op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 2 juli 2011

Coevorden: gaslek door nieuw tuinhekje
Blusgroep B van de Coevorder brandweer spoedde zich "onder prio 1", zoals dat in brandweerkringen heet, naar de Papaverstraat, waar een gaslek was ontstaan. Tijdens het plaatsen van een tuinhekje was een gasleiding geperforeerd.
Men volgde de gebruikelijke routine, waarbij de straat werd "afgelint" in afwachting van een monteur van netbeheerder Rendo, die gelukkig niet lang op zich liet wachten en na enig graafwerk het lek dichtte.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 1 juli 2011

Laar: opnieuw B4-alarm voor brand in boerderij
Het toeval sloeg vandaag twee keer toe. Nadat de Leitstelle Nordhorn donderdagavond de brandweer van de gemeente Emlichheim alarmeerde voor een fictieve brand bij een loonbedrijf in Laar, werden vrijdag om 17:10 uur bluseenheden uit Hoogstede en Emlichheim opnieuw naar een agrarisch bedrijf in Laar gezonden - opnieuw met een B4-alarmering !
Alleen ging het dit keer niet om een oefening, maar om een daadwerkelijke brand op de hooizolder van de grote stal van een boerderij aan de Stege in Laar, halverwege Coevorden en Emlichheim. Dit keer kwam ook de hoogwerker van de Coevorder brandweer in actie; mede omdat het gebouw vast verbonden was met een tussenschuur en een zeer fraaie, grote woning.
Bovendien stonden er enkele tientallen kalveren in de stal.
De rookontwikkeling was bij thuiskomst ontdekt door de vader van de boer.
De zoon en zijn gezin, die zich op dat moment in de woning bevonden, hadden niets gemerkt van de brand.
Een bluspoging met brandblussers haalde niets uit, waarna de alarmcentrale werd gebeld.
Om beter bij het van buitenaf niet zichtbare vuur te kunnen komen, werd een groot aantal dakpannen weggehaald, maar het vuur kon pas definitief geblust worden door alle hooi met de hand van de zolder te verwijderen.
Het nu onbruikbare veevoer werd met een graafmachine naar een weiland vervoerd, waar het natgespoten werd.
De klus duurde tot ver in de avond.


Vroomshoop: aanrijding op de Noorderweg loopt goed af
De schrik zat er goed in bij de drie kinderen, die meereden in een blauwe Renault Clio en op de Noorderweg in Vroomshoop betrokken raakten bij een aanrijding. Het ongeval ontstond, toen een Mercedes taxi, die vóór de Clio reed, afremde en linksaf naar het erf van een bedrijf afsloeg.
De bestuurster van de Clio wilde remmen, maar trapte per ongeluk op het gaspedaal en raakte de taxi ter hoogte van het linker achterwiel.
Beide auto's liepen flinke schade op, maar alle betrokkenen bleven ongedeerd; mede, omdat de drie kinderen in goede kinderzitjes zaten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vriezenveen: zoekactie in Overijssels Kanaal na dodelijke aanrijding (update)
Voor de tweede keer kreeg de brandweer vrijdag opdracht, te assisteren bij het afhandelen van een aanrijding tussen een fietser en een auto.
Dit keer gebeurde het ongeval langs het Overijssels Kanaal Almelo-de Haandrik in Vriezenveen.
De wielrenner (een 57-jarige man uit Vriezenveen) was van de Kreuzendijk de Daarlerveenseweg opgereden en werd daarbij geraakt door een Renault bedrijfsauto, die van Vriezenveen richting Vroomshoop reed. De fietser en zijn fiets werden het kanaal in geslingerd.
De wielrijder was op slag dood. De 21-jarige automobilist uit Daarlerveen bleef ongedeerd.
Enig tijd later werden een blusgroep uit Vriezenveen en de duikgroep uit Almelo opgeroepen om het kanaal en de omgeving af te zoeken naar de ontbrekende voorvork van de fiets, die nodig was voor het VOA-onderzoek.
Het vergde geruime tijd en doorzettingsvermogen vanwege een forse hoosbui, maar uiteindelijk werd het onderdeel gevonden, alsmede een stuk van de koplamp van de bedrijfsauto - en een ooit weggeworpen, totaal verroeste fiets, die alle op nipt twee meter lagen van de plaats, waar de duiker het water in was gegaan..
Foto's: Kevin Sand en Don Stolwijk - U S Media


Lemelerveld: fietser zwaar gewond na aanrijding op kruising Kerkstraat - Ommerweg
Vrijdagmorgen om 08:43 werd de brandweer van Lemelerveld en Deventer opgeroepen in verband met en ongeval op de Statumweg, waarbij een voertuig te water geraakt zou zijn. Kort daarop werd de uitruk afgelast, omdat "de persoon" al uit het water was.
De conclusie, dat het ongeval op deze weg, waar een snelheidslimiet van 50 km/uur geldt, daarom wel mee zou vallen, bleek echter voorbarig.
Bij aankomst bleek, dat er zich op de kruising Kerkstraat-Statumweg-Ommerweg een aanrijding tussen een Renault bedrijfswagen en een fietser had voorgedaan. De bestuurder van een Batavus Padova Easy electrische fiets was van de Ommerweg de kruising opgereden in de richting van de brug, die naar de Heideparkweg leidt, maar had daarbij kennelijk de uit de richting van Lemelerveld naderende rode Renault Kangoo bedrijfsauto over het hoofd gezien.
De auto raakte de fietser, die met het grootste deel van zijn fiets deels in het water, deels in de rietkraag langs het kanaal belandde.
De voorvork met het voorwiel brak echter af en kwam naast de weg tot stilstand.
De fietser is met -naar het zich liet anzien- ernstig letsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De automobilist (23) is naar een politiebureau overgebracht voor verhoor.
Na de blaastest kwam aan het licht, dat de man teveel alcohol genuttigd had: hij blies 420 ug/l.
ZIjn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces verbaal.
De sitatuatie werd door experts van de afeling Verkeersongevallenanalyse opgetekend, waarna de praktisch onbschadigde auto door berger Autax werd opgehaald. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek en wordt later gebruikt voor remtests.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.