Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2011 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Maandag 25 juli 2011

Ommen: tweede brand betekent definitief einde voor Rolls Royce Silver Spur
De Ommer brandweer rukte maandagavond even na achten uit, nadat er gemeld was, dat er op de Junnerweg een auto in brand stond.
Het bleek niet zomaar een auto te zijn, maar een bruine Rolls Royce Silver Spur uit 1984.
De brandweer kon niet voorkomen, dat de vlammen de ooit peperdure limousine onherstelbaar beschadigden, waarbij vooral het motor-compartiment en het interieur zware schade opliepen.
Uit controle van het kenteken bleek, dat de auto vier maanden geleden tegen een schuur had gestaan tijdens de grote brand, die een rietgedekte woonboerderij en meerdere bijgebouwen aan de Lichtenburg in Dalen in de as legde.
Of de brand van vandaag daarme in verband gebracht kan worden is nog niet duidelijk.
Het voertuig stond sinds 8 juli 2011 op naam van de huidige eigenaar en was onlangs nog APK gekeurd.
Meer foto's op www.brandweerommen.nl


Zevenhuizen: bestuurder gewond na crash tegen boom
Maandag om 05:50 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd vanwege een eenzijdig verkeersongeval op de Hoofdweg (N979) in Een-West.
In werkelijkheid had het ongeval plaats gevonden op de Haspel Boven in Zevenhuizen, waar een Peugeot 307 tegen enkele bomen gebotst was en tegen een bushalte tot stilstand was gekomen.
De bestuurder zat bekneld in het voertuig.
In samenwerking met het ambulancepersoneel heeft de brandweer de man uit zijn positie bevrijd door beide portieren en de B-stijl weg te knippen. Hij werd met nek- en rugklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.
Foto's: Arnaud Poelman - Brandweer Norg


Zondag 24 juli 2011

Ruinen: overvolle Twingo tegen boom: bestuurder gewond (update)
Ambulancepersoneel en de bemanning van een politie-auto spoedden zich zondag rond 16:40 uur naar de Ruinerweg tussen Ansen en Ruinen, waar zich een verkeersongeval had voorgedaan.
Ter plaatse werd duidelijk, dat de bestuurder van een Renault Twingo in de stromende regen in een bocht naar links met twee wielen in de berm was geraakt en de auto niet tijdig had kunnen corrigeren.
Het autootje, dat tot aan het dak vol spullen zat, werd gestopt door een eik, waarbij de bestuurder onzacht met zijn hoofd tegen de voorruit sloeg en ook nog eens bedolven werd door zijn lading.
Een getuige en een toevallig passerend echtpaar waarschuwden 112 en hielpen de man (een 50-jarige inwoner van Hoogeveen) in afwachting van medische hulp, die gelukkig snel arriveerde. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Omdat ze vermoedden, dat de man gedronken had, wilde de politiemensen in het ziekenhuis een bloedmonster van de man laten nemen.
Hij weigerde daar aan mee te werken. De politie maakt proces-verbaal op.

De Twingo was onherstelbaar beschadigd.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Geesteren: twee auto's in brand
Zaterdagavond tegen elven werd de brandweer van Vriezenveen opgeroepen voor een autobrand aan de Oude Hoevenweg 46, maar het juiste adres bleek huisnummer 146 te zijn en wel op de parkeerplaats van camping Berkenven.
Bij ankomst werd duidlijk, dat er niet één, maar twee auto's in brand stonden.
De vlammen bleken lastig te doven, doordat er voortdurend brandstof weglekte; ook op het water van een sloot, hetgeen een bijzonder effect gaf.
Uiteindelijk is alles met een schuimlaag afgedekt. Beide auto's waren onherstelbaar beschadigd.
Over de oorzaak is nog niets bekend.
-

Zaterdag 23 juli 2011

Nieuwleusen: twee ongevallen in goed een kwartier
Zaterdagavond rond 19:50 uur is in Nieuwleusen een bromscooterbestuurder gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.
De automobilist reed van de Bouwhuisweg linksaf het Zandspeur op en werd daarbij verrast door de bromfietser, die naar verluidt met hoge snelheid over het Zandspeur richting Nieuwleusen reed.
De bromfietser botste hard op de rechter voorzijde van de Honda Civic en viel vervolgens aan de linkerzijde van de weg op het asfalt.
De bromfietser werd daar door ambulancepersoneel verzorgd en is daarna met spoed naar een ziekenhuis overgebracht.
De kruising is met linten afgezet om sporen intact te houden ten behoeve van het VOA-onderzoek.
Nauwelijks een kwartier na deze melding werd bekend, dat zich ook aan de Paltheweg in Nieuwleusen een aanrijding had voorgedaan.
In dit geval bleek, dat een Peugeot 306, die van den Hulst linksaf de Paltheweg op was gereden, in de bocht geslipt was en zijdelings in de bermsloot tot stilstand was gekomen, net op een plaats, waar geen bomen langs de weg staan.
Voor zover bekend raakte hierbij niemand gewond.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Beerze: kind overreden op camping
Op het terrein van een camping in Beerze is zaterdagmiddag rond 13:15 uur een zesjarig meisje uit Hengelo (O) ernstig gewond geraakt, toen ze werd overreden door een passerende caravan, Het kind liep daarbij inwendig letsel op en is naar het UMC in Groningen overgebracht.
Het was zaterdag op deze camping zeer druk vanwege arriverende gasten.
Er wordt een onderzoek in gesteld naar de bestuurder en de toedracht van het ongeval.

Hoogeveen: twee chauffeurs in één busje
Na een scherpe bocht op de Nijstad, even buiten Hoogeveen, is op de late vrijdagavond een bedrijfsbusje van de weg geraakt.
De twee mannelijke inzittenden, waarschijnlijk afkomstig uit Letland, waren niet gewond, maar beschuldigden elkaar over wie achter het stuur had gezeten. Ze waren volgens de te hulp geschoten getuige behoorlijk dronken.
De getuige had het busje met hoge snelheid door de bocht zien gaan, waarna de bestuurder de bocht bleef doortrekken, waar hij rechtuit had moeten sturen. De bus kwam in de linkerberm, waarna de bestuurder met een ruk aan het stuur naar rechts trachtte het voertuig onder controle te brengen. Het tegendeel gebeurde, de achterkant brak uit en de Fiat Ducato Combinato vloog rechts tegen een talud aan de Echtenseweg op.
De getuige, nog zeer verontwaardigd om de hoge snelheid van het busje, opende de achterdeuren en een walm van bierlucht kwam hem tegemoet.
Beide mannen lagen voorin het busje en gaven elkaar al de schuld. De politie werd snel gebeld, die de mannen afvoerde.
De relatief licht beschadigde bus werd afgevoerd door berger De Jonge uit Elim
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 22 juli 20111

Radewijk: automobiliste rijdt tegen stapel brandhout
Brandweer, politie en ambulance spoedden zich vrijdagmiddag naar de Radewijkerweg in Radewijk, waar een ongeval gebeurd was, waarbij een gewonde gevallen was. Bij aankomst werd duidelijk, dat de bestuurster van een Suzuki Ignis -waarschijnlijk door een bedieningsfout- tegen een grote stapel brandhout bij haar woning was gereden en dat de auto vervolgens gekanteld was.
De brandweer stabiliseerde het voertuig en hielp de onfortuinlijke dame (87) in overleg met ambulancepersoneel voorzichtig via de achterklep uit de auto en naar de ambulance.
De zwaar beschadigde auto werd daarna door een aantal sterke mannen overeind gezet.
-
Foto's: © U S Media

A28: passant met brandblusser reddende engel

Op de A28, ter hoogte van Pesse, schrokken de vier inzittenden van een Peugeot 206 behoorlijk, toen er plots vlammen onder de motorkap vandaan sloegen tijdens het rijden.
De bestuurster kon de auto op de vluchtstrook, vlak naast de oprit naar Hoogeveen, tot stilstand brengen.
Alle inzittenden konden het voertuig ongeschonden verlaten en er bleek zelfs nog tijd om de persoonlijke bagage veilig te stellen.
Van een passerende medeweggebruiker kregen zij een brandblusser, waarmee vlammen tijdelijk onder controle werden gebracht.

De brandweer van Beilen maakte definitief een einde aan de nog smeulende brand met water en een schuimblusser.
Berger Kraal zorgde voor afvoer. Het verkeer op de snelweg had weinig hinder van deze gebeurtenis.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Neuenhaus-Grasdorf: twee licht gewonden bij zware kop-staartaanrijding
Donderdagavond tegen achten zijn twee automobilisten gewond geraakt bij een verkeersongeval op de B403 bij Grasdorf (D).
De bestuurder van een Opel Astra, die over de B403 in de richting van Neuenhaus reed, remde af om rechtsaf de Pappelstraße in te slaan.
De bestuurder van een achteropkomende Volvo had dit niet in de gaten en botste vol achterop de Opel, die daardoor opzij geslingerd werd en achterstevoren -pal naast de spoorbaan- tot stilstand kwam.
De twee onfortuinlijke, licht gewonde automobilisten zijn per ambulances naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht.
Vanwege het politieonderzoek en de berging van de zwaar beschadigde auto's is de B403 in beide richtingen afgesloten geweest

Donderdag 21 juli 2011

N36 / kruising "Marinus de Bruin": vier auto's beschadigd door kettingbotsing
Vier auto's raakten donderdagmiddg rond half vijf beschadigd ten gevolge van een kettingbotsing op de N36 bij de afslag naar Mariënberg en Beerze.
Het incident begon, toen een aantal auto's, die richting de Witte Paal reden, voor de kruising moesten afremmen voor afslaand verkeer.
De bestuurder van een Volkswagen Bora reageerde te laat en botste op een VW-busje, dat daarop doorschoot tegen een ervoor rijdende personenauto. Die auto raaakte op zijn beurt weer de achterzijde van een bedrijfsauto, die door zijn trekhaak de minste schade op liep.
Twee automobilisten zagen de klap aankomen en wisten hun voertuigen op tijd weg te sturen, wardoor zij de dans ontsprongen.
Wonder boven wonder raakte slechts één automobilist gewond: hij liep een hoofdwondje op door een uitklappende airbag.
De VW Bora was de enige auto, die door berger Autax weggesleept moest worden.
Hoewel de aanrijding in de avondspits plaats vond, bleven de files op de N36 en de Hardenbergerweg binnen de perken.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wierden: zware aanrijding op de N35 (update)
Donderdag rond 17.00 uur heeft op de Nijverdalsestraat in Wierden een aanrijding plaats gevonden, waarbij vier auto’s betrokken waren.
Eén bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis; drie zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.
Omstreeks 17.00 uur reed een automobilist over de Nijverdalsestraat in de richting Wierden.
De auto kwam door onbekende oorzaak op de linkerweghelft terecht, waar hij frontaal in aanrijding kwam met een tegenligger, waardoor beide automobilisten gewond raakten.
De veroorzaker moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden, waarna hij overgebracht is naar een ziekenhuis.
De andere automobilist raakte licht gewond en is behandeld door ambulancepersoneel.
Twee achteropkomende automobilisten, die het ongeval wilden ontwijken, kwamen met elkaar in botsing.
Eén auto reed hierdoor tegen een boom. Beide bestuurders raakten licht gewond.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente hebben de toedracht van het ongeval onderzocht. Hieruit bleek, dat de veroorzaker, een 27-jarige automobilist uit Haaksbergen, door onbekende oorzaak op de linkerweghelft is gekomen.
De tegenligger -een 25-jarige automobilist uit Raalte- probeerde nog uit te wijken, maar werd toch aangetikt, waardoor hij met zijn auto op de verkeerde weghelft kwam.
De tegemoetkomende auto, bestuurd door een 30-jarige Wierdenaar, wijkt uit en komt in de rechterberm tegen een boom tot stilstand.
De 27-jarige veroorzaakte een tweede aanrijding met een 28-jarige tegenligger uit Nijverdal.
Bij deze aanrijding raakte de 27-jarige dusdanig gewond dat hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
De andere drie bestuurders werden ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld.
De exacte toedracht, de aanleiding waarom de 27-jarige op de linkerweghelft is gereden, kan door de afdeling Verkeersongevallen Analyse niet worden achterhaald. Onderzoek heeft uitgewezen, dat er geen technisch defect van de auto is geweest.
Foto's: Bart Kamp, Kevin Sand en Dirk-Jan van Schooten


Hollandscheveld: auto plet bord en lichtmast na aanrijding
Op de kruising van de Riegshoogtendijk en de Langedijk vond donderdagmiddag een aanrijding plaats.
Een automobiliste uit Elim reed in de richting van Hollandscheveld en wilde linksaf de Langedijk oprijden, maar zag een haar tegemoet komende Mercedes met daarin een echtpaar uit Nieuw Moscou over het hoofd.
De Merdedesbestuurder wist door snel uit te wijken een enstiger -frontale- aanrijding te vermijden en de auto's raakten elkaar weliswaar minder hard, hoewel de Mercedes een bord en een lichtmast in de rechter berm plat reed.
Door de snelle reactie van de man bleven alle betrokkenen ongedeerd, hoewel de schrik er bij de vrouw uit Elim goed in zat.
Personeel van netbeheerder Rendo sleep de lichtmast door en plakte de stomp af ter beveiliging.
Berger de Jonge hoefde geen van de twee auto's weg te slepen, aangezien beide auto's nog naar de plaats van bestemming konden rijden.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Emmen: motorrijder gewond na val op de Rondweg
Een motorrijder werd donderdagmiddag onangenaam verrast, toen hij over de Emmer Rondweg in de richting van Erm reed en een automobilist, die de man over het hoofd had gezien, vanaf de Ermerweg de kruising op reed.
De motorrijder wist door krachtig remmen een aanrijding met de auto en de aanhanger te vermijden, maar ging daarbij onderuit, waarbij de motor over het asfalt langs de auto gleed.
De motorrijder, die na zijn val bij bewustzijn en goed aanspreekbaar was, verklaarde, dat een wiel van de aanhanger over zijn been was gereden.
Hij is voor nadere behandeling per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De motor werd door berger Koolen opgehaald, nadat de experts van de VOA voldoende gegevens hadden verzameld voor hun analyse.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Enschede: gevonden botten van verdwenen bewoonster
De beenderen, die vrijdag 8 april rond 21:00 uur door een bewoner van de Eenhoornstraat in Enschede bij tuinwerkzaamheden werden gevonden, zijn menselijke resten. Dat is de conclusie van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), dat de botten heeft onderzocht.
Het blijkt te gaan om de destijds 77-jarige bewoonster, die vermoedelijk eind jaren '90 in haar tuin is begraven.
Het rechercheteam, dat uitgaat van een misdrijf, onderzoekt de toedracht en de doodsoorzaak.
Onderdeel van dit onderzoek is een forensisch onderzoek in de tuin van een naastgelegen perceel.

Losser: brand in meubelmakerij snel bedwongen
Bij meubelmakerij Het Ambacht aan de Broekhoekweg in Losser heeft woensdagavond even na achten korte tijd brand gewoed.
De brandweer schaalde snel op naar "middelbrand" vanwege de vele rook in het pand en in de bijbehorende winkel, maar kreeg de brand snel onder controle.
De Losserse brandweer kreeg ondersteuning van de hoogwerker uit Gronau.
De brand bleef beperkt tot de opslagruimte van de meubelmakerij; wel is er veel rookschade.
Er is nog niets bekend over de oorzaak van de brand.
-
Pascal Vlutters - PVS Fotografie

Woensdag 20 juli 2011

Nooitgedacht: auto slipt tegen boom aan de Borgerderweg
De bestuurder van een Ford Focus mag van geluk spreken, dat hij er zonder kleerscheuren van af gekomen is, toen hij van de Borgerderweg (N857) tussen Nooitgedacht en Papenvoort van de weg raakte. Het eenzijdige ongeval ontstond, toen de man met de rechterwielen in de berm raakte en na de beruchte ruk aan het stuur naar de linkerzijde van de weg slipte en de Focus daar tegen een boom kantelde.
Warschijnlijk was toen al de meeste snelheid uit het voertuig, want de schade aan de auto had aanzienlijk ernstiger kunnen zijn.
Berger Hamstra uit Tynaarlo haalde de auto op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: interieur auto brandt uit
Het interieur van een Mercedes Benz personenauto is dinsdagavond rond tien uur compleet in vlammen opgegaan aan de Aadorpweg in Almelo.
De bestuurder kon zijn auto voertuig nog tijdig aan de kant van de weg zetten, voordat de vlammen hun vernietigende werk voltooiden.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend
Foto: Alwin Winkel - 112twente.net

Dinsdag 19 juli 2011

Ter Apel: René Hooijer scoort weer als beste !

De afgelopen zondag beloofde een dag te worden met veel regen, maar gelukkig viel het in Ter Apel mee.
René stond al 25 punten voor in het kampioenschap en hij was vastbesloten, die voorsprong deze dag vast te houden
Hij begon de eerste manche op de laatste startplek, maar kwam maar met moeite naar voren door problemen met de versnellingsbak
Hij eindigde daardoor als vierde en moest het probleem in de pits snel zien te verhelpen. Dat lukte en de tweede manche verliep daardoor ook beter: een tweede plaats achter Bennie Louwes
Toen kwam de derde manche en rené starte voor in het veld en finishte dan ook eerste.
In manche nr 4 startte René op de laatste positie en werd het een hele strijd om naar voren te komen, maar na een paar rondes kwamen Angelo Gernaat en Tale Ottens met elkaar in de clinch en brak bij Tale een wiel af
René greep zijn kans, passeerde de twee kemphanen en pakte de eerste plaats, zodat hij ook deze dag weer als dagwinnaar uit de bus kwam!

-
Uiteraard was er nog veel meer spektakel te zien, zoals de Formule Toyota en de Superklasse, waar ook een felle strijd woedde.

Meer foto's op www.racingteamhooijer.nl of www.autospeedwayonline.nl


Emmen: onwel geworden automobilist ploegt met Mercedes dwars door tuin
Een oudere man uit Emmen heeft dinsdagmorgen rond half elf met zijn Mercedes personenauto een flinke ravage aangericht in de tuin van een hoekwoning aan de Wolfsklauw, die aan de achterzijde grenst aan de Odoornerweg.
De man, die over de Odoornerweg in de richting van Emmen-Centrum reed, werd tijdens de rit onwel en raakte eerst een hem tegemoet komende auto, reed vervolgens links de tuin in, dwars door een heg en over een schutting, plette een trampoline, reed een plastic glijbaan omver en liep uiteindelijk -nog steeds vol gas volgens een getuige- vast op de platgereden schuttingen aan de voorzijde van de woning.
De bestuurder werd in een ambulance onderzocht, maar ziekenhuisopname bleek niet nodig.
De geschrokken bewoonster had geluk bij een ongeluk: haar zoontje was naar school en haar dochtertje (2) speelde nog niet buiten.
Een personeelslid van bergingsbedrijf Koolen wist de beschadigde Mercedes uit de tuin te krijgen zonder de rozen in het perk voor de woning te beschadigen, hetgeen de buurtbewoners zeker wisten te waarderen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A32: medewerker tijdens onderhoudswerk overreden door pijlwagen
De A32 is een groot deel van de dinsdagmiddag afgesloten geweest tussen Meppel en Steenwijk, nadat zich rond 13:00 uur ter hoogte van Nijeveen een dodelijk ongeval had voorgedaan.
Hoewel de toedracht nog nader onderzocht moet worden, is inmiddels bekend, dat een 28-jarige man uit IJsselmuiden om het leven is gekomen, nadat een zogeheten pijlwagen op een bedrijfsauto gebotst is, die beide ingezet waren bij onderhouds- en maaiwerk in de middenberm van de snelweg.
De man werkte in een ploeg, die onderhoudswerkzaamheden uitvoerde langs de rechterbaan van de A32 (richting Heerenveen). 

Het achterste voertuig van deze onderhoudsploeg was de pijlwagen: een vrachtauto met een waarschuwingspijl, die ter beveiliging dient.
Vóórop reed een tractor, die de berm maaide; er tussenin reed de donkergele bedrijfswagen, waar het slachtoffer in zat.
Deze wagen stopte steeds bij een put om die schoon te maken.
Toen de auto van het slachtoffer stopte en hij uitstapte, werd dat kennelijk niet opgemerkt door de bestuurder van de beveiligingswagen.
Deze reed het slachtoffer aan, die daarbij onder het voertuig kwam.
In de file, die na het ongeval ontstond, raakten vier auto's betrokken bij een botsing.
Twee inzittenden van deze auto’s zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Experts van de afdeling VOA zijn een groot deel van de middag bezig geweest om gegevens te verzamelen.
Het verkeer op de A37 richting Wolvega, dat door de wegafsluiting in forse files vastliep, werd omgeleid.
Berger Hooikammer kon de beschadigde voertuigen rond 16:15 uur wegslepen, waarna het verkeer langzaam op gang kwam.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Gasselternijveenschemond: zeer grote brand legt groot pluimveebedrijf in de as

Groot alarm voor een groot aantal brandweerkorpsen in Noord- en Oost-Drenthe, nadat even na kwart voor vijf dinsdagmorgen bekend werd, dat er brand was uitgebroken in een grote legpluiveehouderij met scharrelkippen aan de Gasselterboerveensemond in Gasselternijveenschemond, tussen Gieten en Stadskanaal.
Helaas had de vuurzee, gepaard ging met enorme rookwolken, inmiddels al dusdanige vormen aangenomen, dat twee loodsen in de as werden gelegd, waarbij zo'n 160.000 kippen in de vlammen omkwamen.
De brandweer kampte met grote problemen betreffende de aanvoer van bluswater, waarvoor slangen over een afstand van ruim anderhalve kilometer moesten worden gelegd.

Foto's: Herman van Oost - Van Oost Media


Emmen: zwanenleed
Duikers van de Emmer brandweer kwamen maandagmiddag rond vijf uur in actie, nadat personeel vvan de dierenambulance gemeld had, dat er een verlaten zwanenjong in het water van de Siepelveenwijk in Nieuw Weerdinge in nood verkeerde.
-
De duikers wisten het verzwakte dier te vangen en droegen het over aan de vrijwilligers van de dierenambulance, maar even later werd een een tweede jonge zwaan gevonden, die al gestorven was.
-


Coevorden: vrachtwagenchauffeur rijdt tank lek
De Coevorder brandweer rukte maandag tegen het eind van de middag uit om dieselolievervuiling op De Mars op te ruimen.
De brandstof was uit de tank van een Poolse vrachtwagencombinatie gelekt, die bij het keren een betonnen blok had geraakt.
-

Gieten: automobilist gewond door slippartij op gladde weg
Ver hoefde de brandweer van Gieten maandagavond rond tienen niet te rijden om bij een eenzijdig verkeersongeval te komen: de bewuste auto was op slechts 25 meter van de brandweerkazerne aan de Oelenboom tot stilstand gekomen.
Nadat het slachtoffer (een man uit Gieten) in de auto gestabiliseerd was en het linker portier weggeknipt was, kon de gewonde bestuurder veilig -dus met minimale kans op bijkomend letsel- naar de ambulance worden overgebracht worden.
Personeel van de afdling VOA onderzocht toedracht en gevolgen van het voorval.
De meest aannemelijke oorzaak is de combinatie van een te hoge sneheid gezien het natte wegdek.
Foto's: Herman van Oost

Maandag 18 juli 2011

Goor: brandweeroefening gevaarlijke stoffen
Bij een ongeval met een vrachtwagen van een afvalverwerkingsbedrijf is een onbekende chemische stof vrijgekomen, waardoor twee mensen gewond zijn geraakt.
De brandweer vindt op de plaats des onheils twee ongedeerde werknemers van het bedrijf, die in de truck hadden gezeten, maar ook twee burgers, die in aanraking zijn gekomen met de chemische stof uit de vrachtwagen
De slachtoffers worden met water afgespoten door brandweermensen, die met gaspakken en ademlucht zijn uitgerust en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. Daarna wordt onderzocht, om welke stof het gaat.
Dat was het scenario van een brandweeroefening in de bestrijding van de gevolgen van een ongeval met gevaarlijke stoffen, die maandag vanaf acht uur 's avonds in de Kievitstraat in Goor gehouden werd door brandweerlieden van de korpsen Delden en Goor.
-
-
Foto's: Martin Bakker


N377 / Rouveen: automobiliste naar ziekenhuis na schuiver

Een Daihatsu Charade personenauto is maandag tegen het eind van de middag van de Hasselterweg (N377) bij Rouveen geraakt.
De bestuurster, die in de richting van de Lichtmis reed, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur na de bocht ter hoogte van de Koezenkoolweg, waarop de auto links van de dijk reed en onderaan kantelde.
Het voertuig sloeg enkele meter verderop tegen een boom en kwam tegen een tweede ondersteboven tot stilstand, waarbij een stuk van een boomtak zich door de voorruit boorde.

De onfortuinlijke bestuurster is per ambulance meegegaan voor nader onderzoek in een ziekenhuis.
De volledig verfomfaaide (vijftien jaar oude) Daihatsu werd opgehaald door berger Hooikammer.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Kilroy in Canada
Dat Kilroy in Nederland en Duitsland veel bekeken wordt, hoeven we nauwelijks toe te lichten, gezien de kijkcijfers.
Maar te zien, dat we ook aan de overzijde van de Atlantische Oceaan in de belangstelling staan, was toch weer een leuke opsteker.
Vrachtwagenchauffeur Rick Dijkman stuurde ons deze foto's van de Ford Taurus van één van de Canadese Kilroy-fans, die ons nieuws dagelijks volgen op internet en dat laat blijken ook.
(Zou hij zijn banden en accu's ook in Ommen kopen?)


Hoogeveen: opnieuw verdachte autobrand
In de nacht van zondag op maaandag was er wederom een verdachte autobrand in het centrum van Hoogeveen; dit keer rond 02:00 uur, op een parkeerplaats aan de Schoolstraat, achter de flat Carmiggeltstede.
Een Opel Agila raakte total loss, doordat de voorkant en motorcompartiment geheel werden vernield door de vlammen.
Triest was het voor de bejaarde eigenaar, dat hij zijn all risk verzekering net had omgezet naar WA, omdat hij zijn auto in wilde ruilen.
De aan beide zijden geparkeerde auto’s raakten beschadigd door de hitte.
Bij een Hyundai smolten een spatbord en een wieldop; bij een Citroën C3 een koplamp.
Een ruit van de Carmiggeltstede, achter gesloten rolluiken, is door de hitte geknapt.
Vrijdagnacht was slechts op korte afstand eveneens een autobrand, waarbij een Suzuki Alto op dezelfde manier in brand stond.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.