Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 5 juni 2011

Emmen stond weer blank na stortbui
De zware buien, die zondagmiddag Zuid-Oost-Drenthe troffen, hebben op diverse plaatsen weer voor wateroverlast gezorgd.
Vooral de riolen onder de laag gelegen straten in Emmermeer (rond de Meerweg) en Angelslo (omgeving Smedingeslag en Elkingeslag) konden de zondvloed weer niet aan en stroomden zoals zo vaak opnieuw over, met de bekende gevolgen.
De oudere bewoners zijn er inmiddels aan gewend en keken gelaten naar door al dat water ploegende weggebruikers; voor de jongeren bood de watervloed een welkom speelobject, hoewel het maar de vraag is, of rioolwater wel zo gezond is.


Punthorst: grote brand in rietgedekt pand aan de Keppelweg (update 5)
Zondagmorgen even na tienen was het gedaan met de zondagsrust van de brandweerkorpsen van Balkbrug en Nieuwleusen en kort daarop kregen ook eenheden uit Staphorst, Meppel en Hardenberg het bevel, zich met spoed naar de Keppelweg in Punthorst te begeven, waar een rietgedekte woning in brand staat.
Er werd al na korte opgeschaald naar "Grote Brand".
De woning bleek direct niet meer te redden; de brandweer wist de schuur er achter, die geen rieten dak heeft, voor de vernietigende kracht van de klauwen van de Rode Haan te behoeden.
Of blikseminslag de oorzaak is, is nog niet zeker, maar rond het tijdstip, dat de brand ontstond, trok een onweersbui over Punthorst.


Zaterdag 4 juni 2011

Westerhaar-Vriezenveensewijk: schuurtje achter woning brandt uit
Zaterdagmiddag brak er brand uit in een tegen de achterzijde van een woning aan gebouwd stenen schuurtje in de Veenstraat.
De brand ging gepaard met flinke zwarte rookontwikkeling, dus de straat werd al snel gevuld met nieuwsgierig publiek.
D brandweer was het vuur echter snel de baas, hoewel het gebouwtje inmiddels al danig door de vlammen en de rook was aangetast.
-
De brandweer wist nog wel een aantal vogels, die in een aangrenzende volière verbleven, in veiligheid te bengen.
-
Foto's: Kevin Sand en Don Stolwijk - U S Media


Nieuw Amsterdam: kajuitjacht brandt uit tijdens proefvaart
De brandweer van Schoonebeek werd zaterdag om 13:48 uur gealarmeerd vanwege een brand aan de Zijtak Oostzijde in Nieuw Amsterdam en een kwartiertje later werd om de komst van de schuimbluswagen van de Emmer brandweer verzocht.
Er bleek een stalen kajuitjacht vol in brand te staan; niet aan de Zijtak, maar in het Dommerskanaal.
De eigenaar van het vaartuig, waar vorig jaar nog een nieuwe motor in geplaatst was, wilde volgende week met de boot op vakantie gaan en maakte nog even een proefvaart om te kijken of alles in orde was.
Net toen hij terug wilde varen in de richting van Erica, kwam er rook uit de voorzijde van het vaartuig en bleek het scheepje ineens onbestuurbaar.
Toen de boot tegenover de Vierslagenweg tegen de wal liep en daar werd vastgelegd, kwamen ook de vlammen al snel tevoorschijn.
De eigenaar en een tweede (mannelijke) opvarende wisten zich op het Dommerskanaal NZ tijdig in veiligheid te brengen en belden 112.
De Rode Haan liet de boot niet meer uit de klauwen los, voordat er alleen nog een geheel uitgebrand casco over was, dat door het vele bluswater en -schuim al slagzij maakte....
Foto's: Don Stolwijk ( U S Media )

Alteveer: zonnige, spannende en geslaagde Autoblubbering
Vrijdag vanaf elf uur 's morgens was Alteveer het toneel van de jaarlijkse Autoblubbering van het Poco Loco Team.
Met brullende motoren probeerden de coureurs de overzijde van de vijftig meter lange modderbak te halen.
In het begin van de wedstrijd lukte dat bijna iedereen, maar na iedere manche werd de bak moeilijker gemaakt en strandden de meeste deelnemers ; zelfs in de Grande 4x4-klasse, waar tot niemand's verbazing Wolter Klinkien uit Westerhaar met zijn groene Klinkien-toy weer als winnaar uit de bus kwam - met niets anders dan full pulls. Potentiële concurrent, maar sportvriend John Kloppenberg uit Dalfsen, moest helaas afhaken, toen het voorste lager van de aandrijfas van zijn moddermonster het begaf.

De zon brandde genadeloos op de toeschouwers, maar de "Stem zonder Rem" praatte onvermoeibaar de wedstrijd aan elkaar vanuit de jurywagen, waarbij geen superlatief werd geschuwd.
Voor de "Klapper van de dag" had U S Media een grote wisselbeker ter beschikking gesteld en voor de pechvogel van de dag een verrekijker.
De beker ging naar WOlter; de verrekijker naar baanhelpster Gerda, die tijdens haar werk een gemene snee in haar gezicht opliep, maar na behandeling in het ziekenhuis net zo hard weer naar het wedstrijdterrein terugkeerde.

Van de finale, die rond half zeven verreden werd waren er nog maar weinig toeschouwers getuige en ook het aantal Poco Loco'ers was al aardig uitgedund, omdat de dag werd besloten met de bruiloft van twee leden van hun team: Koert Hamstra en Sanne van der Sleen.

Voor de uitslagen en meer foto's: klik hier


Oosterhesselen: pink zoekt verkoeling in vaart
Zaterdagmorgen, 4 Juni, 7.47 uur.
Na de melding: "Dier in problemen, Sauna Oosterhesselen" vroeg de blusploeg van Zwinderen zich hardop af, wat hen nu weer te wachten stond.
Van “De Hullenboer” uit Oosterhesselen graast een kudde pinken op “IJsbaan de Pandijk” achter de sauna en één van de de puberende koeien vond het kennelijk te warm worden op de IJsbaan.
Ze verkoos een wandeling naar de Hoogeveensevaart om daar eens even lekker een paar baantjes te gaan zwemmen.
Dapper zwom ze haar rondjes voor de brug, totdat de brandweer van Zwinderen haar tot de orde riep.
De Cowboys wisten haar met behulp van wat touwen en aanmoedigende woorden op het droge te krijgen.
Boer Bertus heeft haar met de koeientaxi naar het omkleedhokje op de boerderij gebracht.
Geesje 23 zal voortaan worden aangesproken als Ada ( Kok ). 
Brandweer Zwinderen wenst iedereen vandaag een zonnige zaterdag, maar morgen liefst een flinke regenbui van 48 uur.
Foto's: Brandweer Zwinderen

Bathorn: brandweer heeft handenvol werk aan heidebrand
De brandweer is de gehele vrijdag volop in touw geweest met het bestrijden van een bos- en heidebrand in Bathorn bij Hoogstede.
De eerste eenheid werd om acht uur 's morgens afgelost, waarna de aflosploeg nog tot ver in de middag bezig is geweest met nabluswerk.
In de loop van de dag kregen deze spuitgasten versterking c.q. aflossing door collega's van het korps Emlichheim, die ook zaterdag de omgeving zullen bewaken.
-
-
Foto's : Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Vrijdag 3 juni 2011

Noordscheschut: materiële aanrijding tractor - auto
Vrijdagavond kwamen op de kruising Zwarte Dijkje met de Boogerdweg in Noordscheschut een tractor en een personenauto onzacht met elkaar in aanraking.
De tractorbestuurder merkte te laat, dat er een auto van rechts naderde, met als gevolg, dat de tractor de auto in de flank raakte.
Gelukkig blef het bij blikschade, maar omdat de stuurinrichting van de tractor niet meer werkte en omstanders probeerden het euvel te verhelpen, was het verkeer op de weg een half uur gestremd.
-
De politie, die normaliter niet meer bij ongevallen met slechts materiële schade op komt draven, kwam nu bij hoge uitzondering wel om het voorval op papier te zetten, maar de verzekeringsmaatschappijen beslissen uiteindelijk over de schuldvraag.
-

Zuidwolde: uitslaande brand vernietigt grote schuur aan de Ommerweg
De brandweer van Zuidwolde kreeg vrijdagmiddag even na tweeën een melding over een schuurbrand aan de Ommerweg, een stukje buiten het dorp. De brand bedreigde omliggende kippenschuren, zodat er al snel werd opgeschaald tot GRIP 1.
Omliggende korpsen schoten te hulp om de gevolgen van de brand te beperken.
Met behulp van het waterkanon lukte het om de meest nabije schuur te behouden. De kippenschuren iets verderop kwamen niet in gevaar, maar er dreef wel rook binnen, die later werd verdreven met een grote ventilator.
Gelukkig dreef de ind de rook naar de weilanden, want bij de brand kwam asbest vrij. De omgeving moest worden afgezet en de Ommerweg was enige tijd geblokkeerd.
Uit de afgebrande schuur werd nog een aantal konijnen gered, maar een grasmaaimachine en kinderspeeltoestellen gingen verloren.
Naar verluidt is de brand ontstaan in een generator in de schuur.
Het woonhuis liep geen schade op.
-
Peter Snijders, de burgemeester van De Wolden, stelde zich ter plaatse op de hoogte.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen, Jochem van de Weg en Don Stolwijk ( U S Media )


Hesingen (D): schuur met hooi brandt uit
De Duitse brandweer rukte donderdag rond uit naar Hesingen bij Getelo, waar aan de Zum Lönsberg een houten boerenschuur in brand stond.
Het oude gebouw , waar hooi en landbouwwerktuigen in waren opgeslagen, ging volledig verloren.
Het brandende materiaal is met een tractor uit de schuur verwijderd.
Bij de brand is flink wat asbest uit het dak vrijgekomen.
-
Foto's: Hartmut Gosink


Georgsdorf (D): grote natuurbrand in Hootmann's Meer.
Donderdagavond kwamen meer dan honderd brandweerlieden in aktie, toen rond negen uur zo'n 30.000 vierkante meter gras- en natuurgevied in brand vloog in natuurgevied Hootmann's Meer. Het bleek te gaan om twee brandhaarden op 100 meter afstand van elkaar.

Door de grootscheepse inzet werd voorkomen, dat de brand een bosgebied bereikte.
De brand ontstond, toen de oude auto, waarmee twee jongeren aan de rand van het natuurgebied aan het crossen waren, in brand vloog en volledig uitbrandde, waaarbij het vuur op het terrein oversloeg.
Hoewel er geen gewonden vielen, is één brandweerman met gezondheidsproblemen naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
De brand was tegen elven gedoofd, maar het nabluswerk duurde tot in de nacht.

Foto's: Hartmut Gosink

Donderdag (Hemelvaartsdag) 2 juni 2011

Vroomshoop: ravage op de Koningin Beatrixlaan

Een beginnend bstuurder heeft donderdagmiddag een behoorlijke ravage aangericht op de Koningin Beatrixstraat, nadat hij in de bocht van de Julianastraat de macht over het stuur verloor.
De VW Golf schoot rechts het trottoir op en ramde daar een voor het bureau van ZorgAccent & Thuiszorg NW-Twente geparkeerde Toyota Aygo, eigendom van de in het gebouw ondergebrachte instantie.
Deze auto schoot vervolgens tegen de zijgevel van het pand, waarvan een deel instortte en een ander deel zwaar ontzet raakte.
Wonder boven onder vielen er geen gewonden, maar de schade was aanzienlijk.
De brandweer verwijderde het deel van de zijgevel, dat op het punt stond, in te storten

De ruim een jaar oude Toyota Aygo was onherstelbaar beschadigd; de VW Golf liep schade op aan de voorzijde.
Beide auto's werden opgehaald door bergingsbedrijf Wolves uit Wierden.
Foto's: Kevin Sand en Don Stolwijk ( U S Media )


Ommen: garage en shop tankstation volledig uitgebrand
Donderdagmorgen tegen half zeven was het afgelopen met de nachtrust van de mensen van de Ommer brandweer, toen de pagers alarm sloegen vanwege een "woningbrand" aan de Hamsgoren in Ommen.
Op weg naar die lokatie werd echter bekend, dat het om een uitslaande brand in een kleine garage en een tankshop zeer dicht bij een tank-station ging en werden onmiddelijk alle beschikbare manschappen en voertuigen van het korps Ommen opgeroepen.
Ook werd verzocht om de komst van de hoogwerker van het korps Hardenberg.
Het gebouwtje, waar de garage en de shop in ondergebracht waren, ging volledig verloren, maar de brandstofpompinstallatie en de ernaast staande woningen konden gered worden.
-
Foto's: Rikkie Verbeek en Don Stolwijk
Meer foto's op ww.brandweerommen.nl


Genemuiden: bromfietser zwaar gewond

De post Genemuiden kreeg woensdag rond kwart voor twaalf een melding van een "ongeval letsel" op de Hasselterdijk in Genemuiden.
Daar waren een bromfietsbestuurder en zijn passagier gevallen.
De passagier kwam vrijwel ongeschonden uit dit avontuur, maar de bestuurder was met zijn achterhoofd tegen betongaas gevallen.
Enkele punten van dit gaas boorden zich in het achterhoofd van de jongeman. 
Een tweetal ambulances werd opgeroepen en het Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

-
De helikopter werd net buiten de bebouwde kom van Genemuiden aan de grond gezet.
De trauma-arts en zijn assistent werden door een politieauto opgehaald en naar de ongevalslokatie gebracht.
Het medisch personeel besloot het gaas in het ziekenhuis te laten verwijderen, waraop de brandweer het hekwerk kapotg knipte.
De jongen werd inclusief betongaas met spoed in een ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De verkeersongevallendienst nam het ongeval in onderzoek.
Tegen kwart over één vertrok de traumahelikopter naar het ziekenhuis om de arts op te halen, zodat het team terug konden naar Groningen.
De brandweerlieden van de post konden rond half twee inrukken.
In de kazerne kregen zij de gelegenheid om met het Nazorgteam Brandweer IJsselland  te praten over dit bizarre ongeval
-
Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Woensdag 1 juni 2011

Tynaarlo: duiker overleden
De Drentse politie maakte vanavond bekend, dat op Camping Veenmeer in Tynaarlo een 66-jarige man uit Groningen is overleden ten gevolge van een duikincident; mogelijk doordat hij onwel was geworden.
De man is door een mededuiker aan land gebracht, maar reanimatiepogingen mochten niet baten.

Zwolle: brand richt zware schade aan in meubelmakerij
De Zwolse brandweer was nog bezig met nablussen aan de Melkmarkt, toen om 16:42 uur een volgende melding binnenkwam: brand in een fabrikage/opslaggebouw aan de Hasselterhaven in Zwolle.
De uit het dak uitslaande brand bleek te woeden in een loods van meubelmakerij Brouwer en had inmiddels aanzienlijke schade aangericht.
Het vuur werd in eerste instantie bestreden door de Zwolse brandweer, die later hulp kreeg van collega's uit Hasselt.
Naar het zich liet aanzien bleef de zwaarste brandschade beperkt tot de achterste helft van het gebouw, dat verwoest werd, maar is er rook- en roetaanslag in het gehele pand.
De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zwolle: opnieuw grote brand in historisch pand aan de Melkmarkt
Weonsdag in het begin van de middag werd er groot alarm geslagen, omdat er (opnieuw) brand was uitgebroken in een oud pand aan de Melkmarkt.
Toen duidelijk werd, dat het al na korte tijd om een uitslaande brand ging en het vuur, dat woedde op de bovenste twee verdiepingen van een pand, waar op de begane grond Humphrey's restaurant is gevestigd, zich inmiddels al had uitgebreid naar een belendend pand, werd al na korte tijd opgeschaald naar "zeer grote brand - GRIP-1".
Volgens de politiepersvoorlichter waren er twee mensen in het pand aanwezig, toen de brand uitbrak en hebben die zich bijtijds in veiligheid kunnen brengen. De brandweer stelde alles in het werk om de aangrenzende panden te redden, maar tegen twee uur was de brand nog niet onder controle. Of er asbest of andere schadelijke stoffen waren vrijgekomen, was toen nog niet duidelijk.
Even later bleek uit metingen, dat er geen asbest te vinden was.
Het schouwspel trok veel toeschouwers; reden voor de politie om op flinke afstand linten te spannen, die bovendien in korte tijd meerdere keren naar achteren werden verplaatst, zodat er na verloop van tijd van de brand nauwelijks tot niets meer te zien was; zelfs voor de persfotografen met een politieperskaart, die de richtlijn bevat: "Verzoeke houder optimale faciiteiten te verlenen".
"Niets mee te maken: iedereen achter het (voor het publiek gespannen ) lint", werd meerdere malen verordonneerd - door politiemensen in burger en verkeersregelaars. Zelfs het Rodetorenplein werd ontruimd, terwijl de wind exact de andere richting op stond.
Een fysiek of virtueel lint voor de perskaarthouders, zoals de politie haar personeel steeds opnieuw adviseert, ontbrak ook hier weer volledig; alle goede voornemens en beloftes ten spijt.
Helemaal bizar werd het, toen het publiek, dat op de Melkmarkt op veilige afstand stond en niet in de rook, "vanwege rook en asbest" voor zoveelste keer richting binnenstad werd verordonneerd en juist daar binnen een minuut in dikke rook kwam te staan... (foto hierboven)
Het gebrek aan verkeersregelaars zorgde er voor, dat het verkeer rond de binnenstad volledig vast liep....


Hoogeveen: alerte verhuizers blussen brandje
Kortsluiting in een afwasmachine zorgde woensdagmorgen voor een keukenbrand in de Du Boisstraat in Hoogeveen.
Na een harde knal en rookvorming in de keuken verlieten enkele jongeren snel de woning, namen ook de hond mee en belden de brandweer.
-
Maar voordat die arriveerde, hadden een aantal DGO-verhuizers, die in de buurt aan het werk waren, de zaak onder controle gebracht.
Zij zetten de afwasmachine en de wasmachine, waar die op stond, snel achter het huis en blusten de nog smeulende kortsluiting.
Zodoende bleef de schade in de woning beperkt tot lichte rookvorming en enige stank.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Coevorden: Forcys opnieuw beste computerwinkel van Drenthe
Computerwinkel Forcys uit Coevorden is door brancheorganisatie ICT-Waarborg uitgeroepen tot de beste computerwinkel van Drenthe 2011. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de winkel, die met de meeste aandacht en zorg in heldere taal de klant weet uit te leggen, welke producten het best bij de klant passen.
Forcys nam de prijs in ontvangst op 30 mei in de Jaarbeurs te Utrecht.
Voor directeur Hagop Abrahamyan is de prijs een opsteker en tegelijkertijd een bevestiging.
“Natuurlijk zijn wij erg blij met deze prijs. Het bevestigt, dat onze werkwijze daadwerkelijk het verschil betekent voor de klant. Wij adviseren, wat onze klanten werkelijk nodig hebben en hanteren daarnaast scherpe prijzen. Deze combinatie zorgt ervoor, dat men steeds weer bij ons terugkomt.”
Forcys heeft vestigingen in o.a. Coevorden, Hardenberg, Klazienaveen, Sneek en Parrega en richt zich niet alleen op particulieren, maar bedient ook de zakelijke markt.
“Voor onze zakelijke klanten richten wij complete netwerken in en verzorgen wij het systeembeheer.
Ook is Forcys specialist in het installeren van Voice over IP (VoIP) telefooncentrales, hierdoor kan men tot wel 50% besparen op de telefoonkosten. Voor bedrijven is het uiterst handig dat ze bij een bedrijf terecht kunnen voor al hun computer- en systeemwensen. En voor alle afspraken geldt, dat wij ons woord houden. Bedrijven kunnen op ons bouwen.”


Dinsdag 31 mei 2011

Borger: feestje in alle vroegte
Een vroege alarmering met onverwachte wending voor de blusploeg van Borger vanmorgen.
Om half zes kwam er een melding binnen over een autobrand aan de Exloërweg in Ees.
Daar stond een auto van de krantenbezorger in brand. Het brandje was snel geblust.
-
Toen één van de leden van het team collega-brandweerman Jan Oudman feliciteerde, kwamen de vragen......
Jan bleek vandaag precies 15 jaar getrouwd te zijn met zijn geliefde Mirjam.
Dat werd uiteraard gevierd bij terugkomst rond 06:00 uur in de kazerne - met een kop koffie !


Winschoten: VW ramt boom bij uitwijkpoging
Dinsdagochtend rond 06:50 uur werd een eenzijdig verkeersongeval met een personenauto aan de Molenweg in Winschoten gemeld.
De bestuurder moest uitwijken voor een grote kraan, die uitzwenkte, reed de berm in, raakte een boom en kwam midden op de weg tot stilstand.
De bestuurder is uit de auto geknipt door de brandweer en per ambulance weggebracht naar het ziekenhuis.
De politie had de toegangswegen afgezet en het verkeer omgeleid.
De VOA onderzocht de toedracht. Berger Fruitema heeft de auto opgehaald.


Emlichheim: tractorbrand snel gedoofd
Maandagmiddag even na enen kwam er bij de vrijwillige brandweer van Emlichheim een B1-alarm binnen, omdat er op de Mühlenstraße brand in een tractor had gewoed. Men rukte uit met zes man in één voertuig.
-
Het vuur was inmiddels op het eerste gezicht al gedoofd en de uitruk was puur voor controle op verborgen brandhaardjes en het afsluiten van de stroomvoorziening. Nablussen bleek voor de zekerheid toch nog even noodzakelijk.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Maandag 30 mei 2011

Balkbrug: fietser gewond bij aanrijding op parallelweg N377
Op de parallelweg naast de N377 is maandagmiddag omstreeks 17:30 uur, bij de afslag Zwolseweg-Nieuwe Dijk, is een achttienjarige fietser geschept door een auto. Zowel de VW Lupo als de fietser reden richting Balkbrug, toen de jongen linksaf sloeg naar de Nieuwe Dijk, zo lijkt de conclusie na de ter plaatse uitgevoerde reconstructie door de VOA.
De jongen kwam via de motorkap tegen de voorruit en viel daarna in de berm.
Hij is per ambulance met onbekend letsel afgevoerd.
De bestuurster (84) van de VW Lupo lijkt verrast te zijn geweest, want de auto kwam ongeveer 100 meter van de plaats van het ongeval tot stilstand. De klap was zo hevig, dat het voorwiel van de fiets aan de andere kant van de N377 in de berm werd teruggevonden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Notter: dode bij noodlottige aanrijding op de N35 (update)
Maandagmiddag rond vijf uur is de bestuurder van een Mercedes ML terreinwagen bij een meervoudig verkeersongeval op de N35 in Notter (tussen Nijverdal en Wierden) om het leven gekomen.
Ter hoogte van de Dwarsdijk kam een trekker met oplegger, die van Wierden in de richting van Nijverdal reed, in botsing met een tegemoet komende groene Lancia Dedra personenauto, die volgens het onderzoek van de VOA op de verkeerde weghelft moet zijn beland.
De Lancia raakte onbestuurbaar door de zware schade aan de linker voorzijde en gleed de noordelijke bermsloot in.
De bestuurder liep licht beenletsel op, toen bij bekneld raakte, maar ziekenhuisbehandeling was niet nodig.

De vrachtwagencombinatie kreeg een klapband en kwam vervolgens frontaal in botsing met een volgende tegenligger: een Mercedes ML 280, die door de klap weg-geslingerd werd en op de parallelweg (de Nijverdalsestraat ) tot stilstand kwam.
De (lege) vrachtwagen schaarde ten gevolge van de tweede klap en eindigde gedeeltelijk op de parallelweg.
De bestuurder van de Mercedes overleefde de botsing niet. De 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wijhe bleef ongedeerd.
De N35 was vanwege de hulpverlening, het VOA-onderzoek en de berging van de drie voertuigen tot 20:30 uur afgesloten tussen het Nijverdalse industrieterrein en de aansluiting met de A35 bij wierden.

De 47-jarige automobilist uit Enschede, die de Lancia bestuurde, is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen, van de eerste aanrijding tussen de Lancia en de vrachtwagencombinatie, zich te melden via het algemene nummer van Politie Twente, 0900-8844.

Foto: Don Stolwijk - U S Media


Tubbergen: bijna honderd mensen geëvacueerd vanwege brand in woonzorgcentrum (2)
Maandagmorgen werd groot alarm geslagen, nadat duidelijk werd, dat er daadwerkelijk brand woedde in zorgappartementencomplex Borgstaete in Tubbergen, nadat daar rond half tien een rook / brandmelder was afgegaan.
Al snel werd duidelijk, dat de brand, die in een meterkast woedde, en de daarmee gepaard gaande rookontwikkeling, gevaar kon opleveren voor een groot aantal van de ca 140 bewoners, bezoekers en personeelsleden en besloot men tot evacuatie van 99 van hen.
-
Er werd hierom al snel opgeschaald naar "grote brand", waarbij meerdere brandweereenheden uit de regio werden gealarmeerd.
De brand was echter snel (binnen 15 minuten) onder controle.
Eén woning werd door de brand zwaar beschadigd; er naast liggende appartementen liepen rookschade op.
Van vijf appartementen kunnen de bewoners vandaag wegens de schade niet terugkeren. Voor hen wordt opvang geregeld.
Het personeelslid, daat de brand ontdekte, had wat rook ingeademd, maar kon zonder behandeling naar huis.
Een klein gaslek, dat tijdens de brand ontstond, is door personeel van een nutsbedrijf gedicht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hengeloër (17) aangehouden inzake "parachute-hamster-affaire"

Maandagochtend heeft Politie in Hengelo een zeventienjarige Hengeloër aangehouden voor het overtreden van de wet gezondheid en welzijn dieren.
(Zie het artikel op KILROY van 23 mei over de "hamsterparachutist").
De jongen is na overleg met justitie in verzekering gesteld. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.


Den Ham: mengvoermachine belandt in bermsloot
Zondagmorgen omstreeks 07.00 uur is er op het Hammerflier in Den Ham een mengvoermachine in de sloot gereden.
Door onbekende oorzaak raakte de machine van de weg en kwam in een diepe met water gevulde sloot tot stilstand.
De machine kwam in een diepe, met water gevulde sloot tot stilstand. De bestuurder liep licht letsel op aan zijn rug
.
Berger Wolves uit Wierden heeft met een zwaar bergingsvoertuig en met hulp van een verreiker van Achteres Transport uit Daarle de machine weer op de weg gezet.
Bron: Geert Nijland


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.

Monitored by: InternetSeer - Web Site Monitoring