Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2011 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 19 juni 201

Almelo: binnenbrand in appartement
Vanavond mochten brandweermensen van Almelo post Noord, Vriezenveen en HW Almelo naar een woningbrand aan de Drakensteyn in Almelo. Bij aankomst bleek het om een binnenbrand in een woning op de eerste verdieping van een flatgebouw te gaan.
Brandweerlieden van de post Almelo-Noord hebben met de brand, die was begonnen in een prullenbak en gepaard ging met veel zwarte rook, met één straal hoge druk kunnen blussen.
De bewoner was ongedeerd en stond vanaf beneden tussen het publiek te aanschouwen wat er allemaal gebeurde.
Een inspecteur van de stichting Stichting Salvage is ingeschakeld om de eerste voorzieningen te regelen.
Kevin Sand - 112twenterand.com

Coevorden: slippartij door gladheid
De bestuurder van een Kia Sportage kwam er zondagmiddag op vervelende wijze achter, dat de combinatie van lange droogte en vervolgens flinke regenbuien tot verraderlijke gladheid kan leiden.
De man gaf gas, toen hij de bocht in de Eendrachtstraat gepasseerd was, waaarop de auto opeens slipte en twee bomen in de rechter berm ramde. Gelukkig bleef de automobilist ongedeerd, maar de Kia liep -ondanks de bull bar- aan de voorzijde zware schade op, terwijl ook het linker achterwiel scheef stond en de airbags geactiveerd waren.
De man mocht in de Marechausseekazerne aan de overzijde van de straat op verhaal komen, waarna berger Peter van de firma Koolen de auto ophaalde. Ook elders in Coevorden bleek het wegdek spekglad, zoals op en rond de rotonde in de Krimweg. -
Foto's: Peter Kramer en Don Stolwijk - U S Media

Hoogeveen: kil weer leidt tot schoorsteenbrand
In het begin van de zondagmiddag werd een schoorsteenbrand aan De Plevier in Hoogeveen gemeld.
En er was letterlijk sprake van een schoorsteenbrand, want de vlammen sloegen de lucht in, aldus enkele getuigen.
De brand werd zowel van binnen als van buiten bestreden, wat grote rookwolken veroorzaakte.
Met behulp van de hoogwerker en een ladder werden voldoende manschappen op het dak gezet, waarna het schoorsteenvegen kon beginnen. Door de dikke rook was ademluchtapparatuur onontbeerlijk.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Zwinderen: stoffelijk overschot van vermiste Belg bij tweede zoekactie alsnog gevonden
Zaterdagavond heeft de politie een politie-speurhond in een bos langs de Hoogeveense Vaart het lichaam van de 31-jarige man uit Antwerpen gevonden, die al enkele dagen vermist werd. De man bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd.
Donderdag werd het water en de omgeving van de Hoogeveense Vaart zonder resultaat afgezocht, nadat 's mans auto leeg aangetroffen was. Zaterdag werd in de omgeving verder gezocht met hulp van het Korps Landelijke Politiediensten, waarbij een speurhond, een KLPD-heli en een sonarboot werden ingezet. Uiteindelijk werd het stoffelijk overschot gevonden.
Na onderzoek is het lichaam ter beschikking van de familie gesteld.
Voor de politie is de zaak hiermee afgedaan.
Foto's: www.cuzzo.nl


Zaterdag 18 juni 2011

Hardenberg: tweede ongeval op de N343
Terwijl de twee politiemensen, die het ongeval met de Jaguar (zie het artikel hieronder) afhandelden, op de berger wachtten, werd door een voorbijganger gemeld, dat er enkele honderden meters verder op de Twenteweg richting Bergentheim nog een aanrijding was gebeurd.
Het verkeersongeval had plaatsgevonden op exact dezelfde plaats, waar twee dagen geleden een bestelwagen tegen een vrachtwagen-combinatie was gereden: op de kruising van de Twenteweg (N343) met de Bruchterbeekweg.
Dit keer stak een automobiliste met haar VW Jetta eveneens de N343 over zonder een in de richting van Hardenberg rijdende Opel Astra voorrang te verlenen. De schade viel gelukkig nogal mee.
Geen van de vijf inzittenden (drie volwassenen en twee kinderen uit de Nieuwe Krim) in de Opel liep noemenswaardig letsel op en ook de bestuurster van de Jetta bleef ongedeerd, zodat men kon volstaan met het invullen van een Europees schadeformulier.
Beide auto's konden hun weg vervolgen, maar de Opel werd door een garagehouder opgehaald, die ook voor vervangend vervoer zorgde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: Jaguar XJ8 slipt sloot in (update)
Rond kwart voor negen zaterdagavond belandde een 27-jarige Bergentheimer met zijn zwarte Jaguar XJ8 Executive in de bermsloot nabij de rotonde bij de Evenementenhal, nadat hij tijdens een rit richting Hardenberg eerst in de rechterberm belandde en na een ruk aan het stuur de weg over slipte. Gelukkig waren er op dat moment geen tegenliggers, anders was het avontuur heel anders afgelopen.
Na leken zowel de bestuurder als de auto het avontuur ongeschonden te zijn doorgekomen, maar voor de bestuurder had het ongeval nog een kostbaar staartje: hij had alcohol genuttigd en moest in de politiebureau in Hardenberg een alcoholtest ondergaan.
De ademanalyse, die kwam uit op 1105 ug/l, bevestigde dat de man veel teveel gedronken had
Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.
Berger Bé van de firma Autax haalde de bolide -bouwjaar 1998- op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: Roemenen gearresteerd met skimapparatuur
Vrijdagavond heeft de politie twee Roemenen (32 en 33 jaar oud) zonder vast woonadres in Nederland aangehouden wegens het in bezit hebben van skimapparatuur.
De bemanning van een surveillanceauto zag de twee mannen in een Audi A3 personenauto met Nederlandse kentenplaten in de Hoofdstraat rijden, waar dat niet is toegestaan en gaf de twee een stopteken.
De auto ging er echter met hoge snelheid vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette, die dwars door Hoogeveen ging.
De bestuurder verloor op de Zuiderweg de macht over het stuur en de Audi kwam, na de stoeprand hard geraakt te hebben, na de scherpe bocht bij de begraafplaats met lekke banden in de groenstrook tot stilstand.
Eén van de inzittenden bleef bij de auto zitten; de ander ging er vandoor en liep door een vijver een woonwijk in, maar kon alsnog aangehouden worden.
De agenten vonden in de auto skimapparatuur, waarna de twee mannen werden aangehouden en opgesloten voor nader onderzoek.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Wilsum (D): overstekende voetganger overlijdt na aanrijding op de B403 (update)
Zaterdag om half één 's nachts kreeg de brandweer van WIlsum opdracht, voor verlichting te zorgen bij een ongeval op de B403 tussen Uelsen en WIlsum. Bij deze aanrijding was een overstekende 24-jarige voetganger om het leven gekomen, toen hij werd aangereden door een Mercedes taxi, die uit de richting van Uelsen kwam.
De taxichauffeur (32) raakte licht gewond en was diep geschokt.
De toedracht is met behulp van de brandweerverlichting door de politie onderzocht, waarna de flink beschadigde Mercedes in beslag genomen werd voor onerzoek door de politie. Het voertuig werd door bergingsbedrijf Rakel opgehaald.
De uitruk, die werd uitgevoerd door twintig brandweerlieden met drie voertuigen, werd afgesloten om 03:30 uur.
-
Foto's: Björn Züter - Freiwillige Feuerwehr Wilsum


Meppen (D): Nederlander met 1.500 kilo khat aangehouden
Rond 01:00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag zagen politiemensen uit Meppen een kleine Nederlandse vrachtwagen, die over de snelweg A31 in noordelijke richting reed. Nadat de auto aan de kant was gezet bleek, dat de 22-jarige bestuurder drugs had gebruikt.
In de laadbak van de auto bleek zich anderhalve ton khat te bevinden; een plant, die in Nederland niet illegaal is, maar waarvan bezit en handel in Duitsland wel verboden zijn.
De werkzame stoffen zijn van khat overigens ook in ons land verboden.
Kauwen op khat, dat hier voonamelijk door immigranten uit Somalië wordt gebruikt, kan op langere termijn leiden tot enstige gezondheids-problemen, zoals slapeloosheid, verhoogde lichaamstemperatuur, gebrek aan eetlust, versnelde hartslag, hoge bloeddruk, mond- en keelkanker en verhoogde kans op maag - en darmziekten.

De bestuuder is aangehouden en er werd een bloedpoef van hem afgenomen om de rijvaardigheid te bepalen.


Vrijdag 17 juni 2011

Zwinderen: zoekaktie na vondst verlaten auto
Duikers van de Emmer brandweer over een lengte van circa 75 meter het water af, maar vonden niemand
De  technische recherche legde sporen vast. Na de vergeefse zoekaktie werd de Saab door brger Koolen opgehaald.
Foto's: www.cuzzo.nl


Hoogeveen: bromfietser gewond na botsing met tegenligger
Rond half acht vrijdagmorgen is een bromfietser gewond geraakt bij een botsing met een hem tegemoet komende bromscooterbestuurder.
Het ongeval gebeurde in een door struikgewas onoverzichtelijke flauwe bocht in het smalle fietspad langs de Middelveldweg.
Hoewel de scooterbestuurder -een inwoner van Koekange- ongedeerd bleef, leek het letsel van de in eerste instantie niet aanspreekbare bromfietser dermate ernstig, dat het Mobiel Medisch Team opgeroepen werd.
De komst van dit speciale team bleek kort daarop toch niet noodzakelijk.
Volgens de scooterbestuurder had de bromfietser de binnenbocht genomen.
Het ochtendspitsverkeer kon de ongevalslokatie voorzichtig passeren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 16 juni 2011

N343 / Brucht: chauffeur bestelauto gewond bij verkeersongeval op de Twenteweg
Donderdagmiddag tegen enen is de bestuurder van een bestelauto gewond geraakt bij een aanrijding met een trekker met oplegger.
Het ongeval vond plaats op de kruising van de Bruchterbeekweg en de N343 tussen de rotonde bij de Energieweg in Hardenberg en de afslag naar Bergentheim.
Volgens een getuige reed de chauffeur van de koeriersdienstauto met hoge snelheid van de spoorwegovergang de kruising op, zonder voorrang te verlenen aan de richting Hardenberg rijdende vrachtwagencombinatie. De bestelauto raakte de oplegger vlak voor de linker achterwielen.
De bestelauto maakte hierbij bijna een halve slag om zijn lengte-as, waarbij de bestuurder -samen met een deel van de vracht- uit de auto werd geslingerd. De chauffeur bleek echter goed aanspreekbaar en kon al vrij kort na de aanrijding per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De vrachtwagencombinatie, waarvan de oplegger flinke schade had opgelopen, kwam enkele tientallen meter verderop tot stilstand.
De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
De toedracht en de gevolgen van het ongeval werden onderzocht door verkeersongvevalsanalisten van de Regiopolitie IJsselland, die rond 14:00 uur arriveerden. Hun werd werd gehinderd door zware regenval.
De Twenteweg is ter plaatse geruime tijd afgesloten geweest tussen de rotonde bij de Evenementenhal en Bergentheim.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Brandweer rukt straks niet meer automatisch uit na afgaan rookmelder
Als er een brand- of rookmelder afgaat, zal de brandweer vanaf 2012 niet meer automatisch uitrukken en zal men bij een eventuele beginnende brand zelf eerst een bluspoging moeten ondernemen. Andere aanwezigen dienen in dat geval het bewuste pand te verlaten.
Dat is de strekking van een accoord, dat brandweerbelangenvereniging NVBR met het Ministerie van Binnenlandse Zaken gesloten heeft.
Aanleiding is het enorme aantal automatische alarmeringen, die nagenoeg altijd loos blijken te zijn, maar waarvoor de brandweer wel met hoogste spoed moet uitrukken.
De meest voorkomende oorzaken zijn roken, koken, werkzaamheden, condens, baldadigheid en defecte rook- of brandmelders.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Hollandscheveld en Vriezenveen: hennepplantages ontruimd
In Hollandscheveld heeft de politie woensdagavond twee hennepplantages ontmanteld.
Een schuur bij een pand aan de Thijs Thalenstraat werd als eerste leeggehaald.
Hier werden 675 planten geruimd en bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt.
Mogelijk liep er ook een verbinding naar een woning aan de er vlak achter gelegen Abraham Niehuesstraat, want daar bleek in een ruimte in een garage ook een wietplantage te zijn ondergebracht. Een grote hoeveelheid werd echter aangetroffen in de kelder van deze woning.
's Avonds om elf uur was men nog in volle gang om alles uit de kelder te halen en direct in de afvalauto van gemeentereiniging te kiepen.
In totaal werden hier zo'n 700 planten gevonden.
De eigenaren van de huizen waren niet op de hoogte van de illegale activiteiten.
Ze hadden de panden aan derden verhuurd, die verhoord zullen worden over hun betrokkenheid.
Woensdag 15 juni werd rond 10.00 uur een hennepkwekerij in een woning, schuur en tuin aan de Daarlerveenseweg in Vriezenveen gevonden. De politietrof er 20 hennepplanten, geknipte hennep en de benodigde apparatuur aan.
In opdracht van de officier van Justitie werd de hennep vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


A28 / Hoogeveen: brokkenpiloot maakt zich uit de voeten
Op het klaverblad bij Hoogeveen, afrit richting Meppel, werd woensdagavond om 20:43 uur een aanrijding gemeld.
De hulpverleningsdiensten werden opgeroepen, maar dat bleek overbodig, want de betrokken automobilist bleek er vandoor te zijn gegaan.
Gezien de sporen betrof het een stevige aanrijding, want er was een lichtmast platgereden en werden enkele onderdelen van vermoedelijk een BMW gevonden. De politie vroeg hun collega's dan ook uit te kijken naar een auto met forse schade en die waarschijnlijk brandstof of olie lekte, gezien een vlek op de vluchtstrook.
De aanrijding was een muisje fataal geworden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Woensdag 15 juni 2011

Almelo: politie zoekt getuigen brand scoutinggebouw
Zaterdagavond 11 juni omstreeks 23.30 uur is het scoutinggebouw aan de Oude Wierdenseweg in Almelo deels door brand verwoest.
Politie Twente heeft met de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand gedaan.
Technische sporen duiden op vermoedelijke brandstichting.
Het recherche team van Almelo is een strafrechtelijk onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden.
Omdat de Oude Wierdenseweg met name door fietsers richting de wijk Windmolenbroek of sportvereniging wordt gebruikt, hoopt de politie dat er getuigen zijn die rond bovenstaand genoemd tijdstip in de omgeving van het scoutinggebouw personen hebben gezien. Zij kunnen bellen met het algemene politienummer 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.


Gramsbergen: Classic TT zaterdag 18 juni
Eveno Racing Gramsbergen organiseert dit jaar, in samenwerking met de motorclub Gramsbergen en het Classic Racing Team de “Classic TT Gramsbergen” op het circuit in Anerveen.
Net als voorgaande jaren wordt het evenement gehouden op de laatste zaterdag vóór de echte TT in Assen, dit jaar dus op zaterdag 18 juni.
Het Classic Racing Team verrijdt demo-races in de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspan- en oldtimerklasse.
Tweevoudig wereldkampioen zijspan Rolf Steinhausen komt op zijn speciale Busch-König op het circuit in actie.
-
Vrijdagavond vindt van 18:30 tot 20:15 uur in het centrum van Gramsbergen een machinekeuring plaats, zoals dat vroeger ook in Assen gebeurde en waarbij machines als BMW, Yamaha, Honda, MV Agusta en andere klassiekers te zien en horen zijn.
De races vangen aan rond 12.30 uur en dankzij de sponsoren van Eveno Racing is de toegang gratis!.
Kijk voor meer informatie op de site: www.eveno-racing.nl


Dinsdag 14 juni 2011

Grote alcoholcontrole in Weerselo en Oldenzaal
Medewerkers van de Politie Twente controleerden dinsdagmorgen samen met collega's van de Koninklijke Marechaussee op de Bisschopstraat in Weerselo en de Enschedesestraat in Oldenzaal op het gebruik van alcohol.
De controle begon om 05.00 uur en duurde tot 08.30 uur.
Zorgelijk is, dat vier automobilisten nòg onder invloed van alcohol waren en toch deelnamen aan het verkeer.
De alcoholgehaltes varieerden van 0,79 tot 1,05 promille. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Hertme raakte zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met 1,05 promille alcohol in het bloed een auto bestuurde. Enkele bestuurders waren zichtbaar geschrokken en er niet zeker van, dat ze wel alweer mochten rijden.
Een vrachtwagenchauffeur zat met een alcoholpromillage van 0,40 net onder de grens.
De politie Twente wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol.
De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken.
In sommige gevallen moeten mensen niet alleen zorgen voor een ‘BOB’ na een feestje waarbij alcohol is gedronken, maar kan de volgende ochtend ook geen auto gereden worden, omdat er na een nacht slapen nog restalcohol in het bloed zit.
De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust.
Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%.
De controlerende agenten constateerden op de mobiele alcoholtester ook diverse indicaties op het gebruik van alcohol.
Deze bestuurders zatn echter onder de strafbare limiet.
Het verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt; bij een beginnend bestuurder is dat 0,2 promille.
De politie Twente blijft deze controles in de toekomst uitvoeren om de verkeersveiligheid te vergroten.

Almelo: wiellaadschop brandt uit op de Aadijk
Dinsdagmorgen werd er alarm geslagen in verband met een -zoals dat genoemd werd- een "brand wegvervoer landbouwvoertuig/personenauto" op de Aadijk bij Almelo.
Bij aankomst bleek er een Ahlmann wiellaadschop vol in brand te staan en viel er voor de brandweer, die de vlammen met water en schuim te lijf ging, helaas weinig eer meer aan te behalen: het motorcompartiment en de cabine brandden volledig uit.
Hoewel het vuur vrij snel bedwongen kon worden, bleef er nog enig gevaar aanwezig, aangezien de temperatuur van de hydrauliekolie door de brand opgelopen was tot rond de 200 graden. Dat resulteerde in frituurpanachtige geluiden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hoogstede (D): grootscheepse D/NL brandweerinzet voor brand in rietgedekte woning

In de nacht van disnsdag op woensdag rond tien voor vier werden manschappen en personeel van de vrijwillige brandweer van Emlichheim en van Hoogstede opgeroepen naar wat in eerste instantie vermoedelijk een dakbrand in een woning aan de Hauptstraße in Hoogstede heette te zijn.

Bij aankomst bleek het rieten dak van de villa, die op zo'n 30 meter van de straat stond, al vol in brand te staan.
Hierop werd ook de om de komst van de hoogwerker van de Coevorder brandweer verzocht, alsmede om assistentie van de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld.
Ondanks de massale brandweerinzet kon men niet voorkomen, dat de riante woning volledig uitbrandde.
Hoewel de uitruk om acht uur afgesloten werd, moest men anderhalf uur later nog met de warmtebeeldcamera naar de nu qua temperatuur toegankelijke ruïne om te controleren op eventuele brandhaardjes.

De schade wordt geschat op ca 800.000 Euro.
De woning is hangende het onderzoek in beslag genomen.
Foto: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


N340 / Dalfsen: geen letsel bij crash vrachtwagen - personenauto
Een 89-jarige man is dinsdagmorgen rond 08:15 uur door het oog van de naald gegaan bij een verkeersongeval op de kruising van de N340 met de Maneweg bij Dalfsen.
De man wilde de N340 oversteken naar de Maneweg, maar weifelde en stopte, maar besloot toen alsnog op te trekken.
Zijn Renault Mégane Scénic kwam hierdoor echter in de baan van een in de richting van Zwolle rijdende vrachtwagencombinatie, waardoor een aanrijding niet meer te vermijden was. De truck raakte de achterste linkerhelft van de auto, waardoor de Mégane zware schade opliep.
Ook de vrachtwagen werd flink gehavend.
Wonder boven wonder liep de hoogbejaarde brokkenpiloot op het eerste gezicht geen letsel op, maar voor alle zekerheid werd hij per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd voor nadere controle. De trucker bleef ongedeerd.
Om het verkeer op de drukke provinciale verbindingsweg Zwolle-Ommen niet te hinderen, werden beide voertuigen aan de parallelweg geparkeerd in afwachting van de bergingswagens.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 14 juni 2011

N377 / Dedemsvaart: Suzuki Baleno total loss door brand
Een inwoner van Slagharen was bijna thuis, maar toch wachtte hem maandagavond rond elf uur op de N377 een nare verrassing, die hem zijn auto kostte. De man was net voorbij de rotonde bij de Rollepaal, toen er rook uit het dashboard tevoorschijn kwam.
Hij zette de Suzuki Baleno aan de kant van de autoweg en wilde 112 bellen, maar stelde tot zijn frustratie vast, dat de accu van zijn GSM leeg was.
Gelukkig waren omwonenden gelarmeerd door de voortdurend loeiende claxon van de auto, zodat de Dedemsvaartse brandweer alsnog opgeroepen kon worden. Een bluspoging met een 1-kilo-poederblusser door een amateurfotograaf zette geen zoden meer aan de dijk, maar ook de Dedemsvaartse brandweer had nog aardig wat bluswater en -schuim nodig om de brand definitief te doven.
De auto had inmiddels al zoveel schade opgelopen, dat de volgende rit -verzorgd door berger Autax- naar de sloper gaat...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 13 juni 2011

Staphorst: geen gewonden bij aanrijding auto - tractor
De bestuurder van een Opel Combo bedrijfsauto en een Valtra Valmet tractor kregen een flinke schrik te verwerken, toen ze elkaar maandag-middag onverwacht tegenkwamen op de kruising van de Zwarteveenweg en de Lommertsteeg.
De Opel reed op de Lommertsteeg en werd aan de achterzijde van de linker flank geraakt door het linker voorwiel van de tractor, toen de voertuigen tegelijkertijd de onoverzichtelijke kruising op reden.

De auto kantelde en kwam achterstevoren in de linker bermsloot van de Lommertsteeg tot stilstand. Van de tractor brak de ophanging van het linker voorwiel af. Wonder boven wonder bleven de bestuurders ongedeerd.
De onherstelbaar beschadigde auto werd opgetakeld en afgevoerd door berger Hooikammer;
de tractor werd met een andere tractor weggesleept.

-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: brandweer vist reebokje uit de vaart
Tweede Pinkstermorgen zag een man die zijn hondjes uitliet op de dijk langs de Hoogeveense Vaart, hoe een jonge reebok te water ging en er niet meer uit kon komen. Hij waarschuwde de brandweer, die met een motorbootje te water ging.
Na enig heen en weer varen sprong het reebokje plots de boot in.
Na het dier onder controle te hebben gebracht, wat met luid geblaat ging vergezeld, kreeg het dier bij het Alteveerviaduct zijn vrijheid terug.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Zondag 12 juni 2011
Markelo: zwaar gewonde bij verkeersongeval op de Roudaalterweg
Zondagavond tegen achten kwam er een verzoek tot hulpverlening binnen voor de Markelose brandweer in verband met een aanrijding op de Roudaalterweg ter hoogte van loonbedrijf Groteboer. Hier was een Audi A3 vol in de zijkant van een Volkswagen Golf gebotst.
Het slachtoffer in de Golf is behandeld door ambulancepersoneel en overgebracht naar een ziekenhuis.  
-
Foto's: Kees Verwijs - www.cvfire.tk

Steenwijkerwold: drie gewonden bij ernstige aanrijding op de Oldemarktseweg

Zondagmiddag is op de Oldemarktseweg in Steenwijkerwold een motorrijder uit Onna zwaar gewond geraakt.
De bestuurster van een VW Transporter bestelbus was aan het keren en wilde vanaf het fietspad de weg opdraaien, maar zag de naderende motorrijder over het hoofd. Ondanks de rempoging van de motorrijder botste de man ter hoogte van de bestuurdersdeur hard tegen de bus.
De bestuurster en bijrijder van de bus raakten beiden gewond en werden door de brandweer van Steenwijk en Oldemarkt uit hun bus bevrijd, waarbij een portierstijl aan de passagierszijde werd weggeknipt.

-
Het Mobiel Medisch Team werd per helikopter ingevlogen om de zwaar gewonde motorrijder te verzorgen.
De arts is met de ambulance meegereden naar het ziekenhuis in Zwolle.
De inzittenden van de bus zijn met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
De verkeersongevallendienst heeft tijdens een uitgebreid onderzoek alle sporen vastgelegd.
In totaal was de Oldemarktseweg ruim 2,5 uur afgesloten voor al het verkeer.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Elim: opnieuw verdachte brand rond de Marten Kuilerweg
De blusploeg van De Krim rukte zondagavond tegen negen uur uit, nadat via de meldkamer Drenthe een alarmering binnengekomen was over een bosbrand aan de Jufferswijk in Elim.
Het vuur bleek te woeden aan een bospad achter de manege aan de Marten Kuilerweg en was inmiddels al grotendeels geblust door twee politiemensen, die hiervoor een brandblusser uit de surveillancewagen gebruikten.
Drie man van de blusploeg De Krim spoedden zich met een terreinwagen over het smalle pad naar de "plaats incident" en doofden de laatste vlammen met een zes kilo schuimblusser. De vlammen hadden geen schade aan de natuur aangebracht, maar wel een kunststof bank verteerd en ook een ernaast staande afvalbak vernield.
De brand is de zoveelste in een reeks verdachte brandjes rond de Marten Kuilerweg.
Voorbijgangers wordt verzocht, op te letten op mogelijk verdacht gedrag in deze regio.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


A37: BMW-bestuurder door het oog van de naald
Voor de bestuurder van een BMW eindigde een rit zondagmorgen anders dan voorzien. 
De man reed tegen kwart voor zes in zijn nog geen drie jaar oude BMW Touring over de A37 in de richting van knooppunt Holsloot, maar verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur.
De auto schoot de middenberm in, sloeg meerdere
keren over de kop en kwam volledig vernield op de linkerrijbaan van de A37 tot stilstand.
Wonder boven wonder kon de man op eigen kracht uit het wrak kruipen, hetgeen warschijnlijk mede te danken is aan de talrijke airbags.
Hij werd even later per ambulance voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.
Eén van de wielen kwam in de middenberm terecht; een tweede wiel werd tientallen meters verderop in een maïsveld teruggevonden.
Het wrak van de BMW werd na onderzoek door de VOA door berger Koolen afgevoerd.
-
Foto's: www.cuzzo.nl


Almelo: hardnekkige brand richt zeer zware schade aan in scoutingggebouw
Een uitslaande brand heeft in de afgelopen nacht een groot deel van scoutinggebouw Hopman van Beusekomhuis aan de Oude Wierdenseweg in Almelo verwoest.
De eerste melding, die om kwart voor twaalf werd uitgegeven, behelsde een buitenbrand, hoewel de alarmcentrale kort daarvoor uit de nabijgelegen woonwijk al telefoontjes binnengekregen had over woningbranden in de Pieter Poststraat en de Willem de Clerqstraat; waarschijnlijk ten gevolge van misverstanden.
-
Bij aankomst bleek er een flinke binnenbrand te woeden in een deel van het gebouw.
Het vuur was moeilijk te bestrijden door de metalen dakplaten.
Bluswater was wel ruimschoots voorhanden: dat werd uit de Almelose Aa gewonnen.
Bij de bestrijding van de brand kwamen ook brandweerlieden van de de korpsen van Wierden, Rijssen en Twenterand in actie.
Het nablussen duurde tot ver in de ochtend. Over de oorzaak is nog niets bekend. Het gebouw werd door meerdere organisaties gebruikt.
-
-
Meer foto's: > Alwin Winkel en Kees Verwijs


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.