Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2011 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 26 juni 2011

Dalerpeel: graafmachine brandt uit op composthoop
In het begin van de zondagavond is een graafmachine volledig uitgebrand.
De machine stond boven op een grote composthoop op enkele honderden meters achter een boerderij aan de Berkmeerweg.
Voor de brandweer (blusgroep Zwinderen) was het zaak, de brand te blussen, voordat het vuur op het afval oversloeg , omdat het dan een tijdrovende klus dreigde te worden, waarbij groot materieel ingezet zou moeten worden.
Met de nodige hoeveelheid water en schuim wisten de mannen echter de brand tijdig te bedwingen.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. De machine was voor zover bekend niet in gebruik, toen de brand uitbrak.
Foto's: Don Stolwijk en Peter Kramer


A28: TT-uitstuifgevoel nagenoeg uitgestorven

De verbreding van de A28 leidde er toe, dat het traditionele uitstuiffestival zaterdag praktisch nihil was: de TT-bezoekers reden met hoge snelheid voobij en tot veel meer dan een vriendelijke groet voor de toeschouwers langs de vangrail, die het slechte weer trotseerden in de hoop op wat spektakel, kwam het niet.
Waaghalzig gedrag en bravourestukjes bleven, mede door nauwlettend toezicht door motoragenten, dit keer achterwege...

-
-
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Zaterdag 25 juni 2011

Garminge: één dode en twee zwaar gewonden door frontale aanrijding op de N381

Zaterdagmiddag werd rond kwart voor drie groot alarm geslagen voor een zeer ernstig verkeersongeval op de N381 (Beilen-Emmen), even ten oosten van de afslag naar Westerbork.
De hulpverleners hadden al te horen gekregen, dat daar een frontale aanrijding had plaatsgevonden tussen een personenauto en een motorrijder en dat de auto in brand zou staan, terwijl er zich nog mensen in bevonden.
Een voorbijganger had inmiddels al met een poederblusser ingegrepen.
De 39-jarige bestuurder van de grijze Hyundai Excel, die in de richting van Emmen had gereden) had ernstige verwondingen opgelopen. Brandweer en ambulancepersoneel bekommerden zich om de twee inzittenden van de Hyundai en werden kort daarop bijgestaan door het Mobiel Medisch Team, dat per heli werd overgevlogen.
De gewonde automobilist is naar het UMCG vervoerd; zijn eveens gewonde elfjarige passagiere is naar het ziekenhuis in Assen vervoerd.
De motorrijder en zijn motor (een Honda CBR 1000F) waren na de botsing in de noordelijke bermsloot tot stilstand gekomen.
Voor de 53-jarige motorrijder uit Ter Apel kwam de hulp te laat: hij bleek inmiddels overleden.

Bij de gewonden gaat het naar verluidt om een vader en zijn dochter uit Emmen. Hun hond (een Dalmatiër) werd door twee hulpvaardige dames naar een politieauto overgebracht, waar het geschrokken dier met behulp van wat hondenkoekjes al snel tot rust kwam.
Het licht gewonde dier is later met een dierenambulance naar Beilen overgebracht.
De wrakken van de auto en de motorfiets werden opgehaald door berger Kraal.
De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door experts van de afdeling VOA van de Regiopolitie Drenthe.
De N381 is ter plaatse tot zeker 17:00 uur afgesloten geweest.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Gronau (D): oude stal brandt tot de grond toe af

Vrijdag tegen middernacht ontving de brandweer van Gronau een alarmering in verband met een grote brand in een schuur aan de Tieker Damm in Gronau. Toen de eerste blusploegen aankwamen, bleek, dat het gebouw al volledig in brand stond.
Men slaagde er in, te voorkomen, dat het vuur oversloeg op belendende gebouwen en een woonhuis, maar de oude stal brandde volledig af, waarbij de gevel instortte. Gelukkig stonden de brandweerlieden op veilige afstand en raakte niemand door in het rond vliegend puin gewond.

Foto: Pascal Vlutters - PVS Fotografie

Vrijdag 24 juni 2011

Coevorden: schaap te water
Vrijdag om 10:10 uur werd de brandweer van Coevorden opgeroepen om een schaap, dat te water was geraakt aan de Ballast, te redden.
De dierenambulance was al ter plaatse, maar het bewuste schaap was in eerste instantie niet te vinden.
Na een korte zoekactie werd het dier ontdekt, dat -half verscholen tussen de takken- in het kanaal lag.
Besloten werd, de boot op de aanhanger te laten en te voet via de dijk naar het schaap te gaan.
Twee stoere brandweerlieden trokken het schaap op het droge.
De medewerkster van de dierenambulance wilde het schaap nog afdrogen, maar dat bleek inmiddels al in de groep mee te grazen en werd verder met rust gelaten.
Ten tijde van de inzet meldde een fietsster, dat er ook bij de Forbo een schaap los liep.
Dit dier is kort daarop door de eigenaar binnen de hekken gezet.
Foto's: Peter Kramer

Ter Apel: zondag opnieuw spanning en sensatie op het circuit in Ter Apel
Liefhebbers van snelle auto's en spannende races kunnen zondag hun hart weer ophalen op Oval Racing Circuit De Polderputten aan de Hanetangerweg in Ter Apel, waar de derde reeks races om het Nederlands Kampioenschap (NNO) wordt verreden.
Uiteraard komt ook het Hooijer Racing Team, (waarvan René Hooijer inmiddels maar liefst zestien punten voor staat op de concurrentie), weer aan de start !
Dus: tot zondag in Ter Apel !


Coevorden: automobilist gewond bij eenzijdig ongeval op afrit N34 (update)
Brandweer, politie, ambulances en het Mobiel Medisch Team spoedden zich donderdagavond laat naar de N34 bij Coevorden, waar zich op de afrit naar de Rondweg een ernstig ongeval had voorgedaan.
De hulpverleners troffen in de oostelijke berm een Hyundai personenauto aan, die ondersteboven tot stilstand was gekomen, nadat het voertuig eerst met twee wielen in de linkerberm was gekomen en vervolgens -na een ruk aan het stuur- schuin de weg over was geschoten en onbestuurbaar met de neus een bermsloot in was gedoken. Hierop kantelde het voertuig en kwam even verderop ondersteboven tot stilstand.
De 39-jarige in Hardenberg woonachtige bestuurder bevond zich nog in het wrak, maar was goed aanspreekbaar, zodat men de man in alle rust zo voorzichtig mogelijk kon bevrijden.
Inmiddels arriveerde het MMT per heli, die na enkele rondjes boven de ongevalslokatie aan de andere kant van de Rondweg in een weiland landde. De MMT 'ers werden van daar met een auto van Rijkswaterstaat naar de "plaats incident" gebracht.

Om de patient, die aan het hoofd gewond was, horizontaal uit de auto te kunnen halen, werden de twee portieren aan de linkerzijde met hydraulisch redgereedschap weggeknipt.
De afrit is tijdens de afhandeling van het voorval afgesloten geweest.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Noordscheschut: onervaren automobilist ramt geparkeerde auto's
Een beginnend bestuurder uit Hardenberg heeft donderdagmiddag in Noordscheschut een flinke ravage aangericht, nadat hij de macht over het stuur verloor. De jongeman wilde vanaf de Stephensonstraat de Molenweg op rijden in de richting van Noordscheschut.
Hij nam de bocht iets te ruim, moest uitwijken voor een tegenligger
en raakte eerst de voorbumper van een Volvo en reed vervolgens tegen een Citroën aan, die daarop tegen een Seat Inca bestelauto geduwd werd.
Van de vier beschadigde auto`s werden er drie door een berger afgevoerd.
De brokkenpiloot kwam met de schrik vrij.
 
-
Foto's: www.cuzzo.nl


Donderdag 23 juni 2011

Schoonloo: snoepje leidt tot ongeval
Een ouder echtpaar uit Stadskanaal beleefde donderdagmiddag een angstig avontuur.
De twee waren met hun Mazda Demio de rotonde in Schoonlo gepasseerd en reden over de Hoofdstraat richting Schoonoord, toen de vrouw haar man, die de auto bestuurde, een frambozensnoepje gaf. De man verslikte zich echter lelijk in de versnapering en verloor de macht over het stuur, waardoor de auto in de rechter bermsloot viel en zich in de door regen zachte berm ingroef.
Zowel de man als de vrouw bleken ongedeerd en toen berger Hamstra uit Tynaarlo de auto uit de sloot takelde, leek deze nauwelijks enige zichtbare schade te hebben opgelopen.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Drenthe: weer automaatjesregen bij verzorgingstehuizen

Onlangs werd bekendgemaakt, dat de brandweer vanaf begin volgend jaar niet meer voor iedere automatische rook- of brandmelding uitrukt.
Rond de donderdagmiddag werd wederom duidelijk, hoe irritant -zo niet gevaarlijk!- het is, als automatische melders ten onrechte afgaan, met name in bejaardenverzorgingstehuizen, waar brand desastreuze gevolgen kan hebben; met name vanwege de slechte mobiliteit van de bewoners / patienten.
Zo gingen achtereenvolgens binnen nog geen uur melders af bij verzorgingstehuis Tienelswolde in Zuidlaren, Verpleeghuis Weidesteijn in Hoogeveen, woonzorgcomplex Vasalis in Roden en bij woon- en werkgemeenschap de Iemenhove in Grolloo.
In alle gevallen bleek het om loos alarm te gaan.N366: automobilist naar ziekenhuis na eenzijdig ongeval
Op de N366 ter hoogte van Musselkanaal is woensdagavond rond half acht een Renault Kangoo bedrijfsauto in een flauwe bocht frontaal op een boom gereden. De brandweer van Stadskanaal werd opgeroepen om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden.
Het slachtoffer is overgebracht naar een dichtbij gelegen ziekenhuis.
De auto werd afgevoerd door berger Keizer uit Stadskanaal, nadat experts van de VOA de sporen geregistreerd hadden.


Woensdag 22 juni 2011

A37: Polo maakt stevige schuiver over de snelweg
Op de A37 is woensdagavond, net na zessen, een VW Polo over de kop geslagen, nadat de auto slipte tijdens een inhaalmanoeuvre.
Na een check-up in de ambulance bleek de jong bestuurder ongedeerd en wist de oorzaak van de schuiver nog wel te vertellen, maar het vervolg was hij kwijt.
Na de slip blijkt de auto tegen de vangrail te zijn geknald, waarbij hij is omgeslagen en op zijn dak nog zo'n 50 meter doorgleed.
Als plaats van ongeval werd de A28, kilometerpaal 134.5 aangemerkt, hetgeen midden op het klaverblad is, maar het voorval bleek ruim een kilometer verderop ( op de A37, kilometerpaal 1.1) te zijn gebeurd, vlak voor het Alteveerviaduct.
Berger Kraal zette het voertuig weer op zijn wielen, zodat het naar de sloop kon worden gebracht.
Een van de rijbanen werd afgesloten voor de afhandeling, waardoor er een langzaam rijdende file tot voorbij het klaverblad ontstond.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Uelsen: koene voorbijgangers blussen binnenbrand in bovenwoning
Het had allemaal heel wat slechter af kunnen lopen, maar door een gelukkige samenloop van omstandigheden kon woensdagavond een brand in een woning boven het basisschooltje aan de Schulstraße in Uelsen snel bedwongen worden.
Een rond acht uur toevallig passerende automobilist zag, dat er rook uit de bovenwoning kwam en ging met een nog onbekende jongeman het gebouw binnen. De twee wisten de brandende pan op het electrische fornuis met een natte deken te blussen, maar de brand, die inmiddels ook in de afzuigkap woedde, liet zich niet minder eenvoudig blussen, temeer, daar de twee helden flink last kregen van de dichte rook.
-
Gelukkig was de Uelsener vrijwillige brandweer er zeer snel bij en kon de tweede brandhaard ook snel geblust worden, waardoor een flinke woningbrand uitbleef. Wel moesten de twee redders met rookintoxicatieverschijnselen naar het ziekenhuis in Nordhorn.
De brandweer kon rond half negen retour kazerne.
-
Foto's: Andreas Heck en Don Stolwijk - U S Media

Schoonebeek: Opel Astra total loss na klap tegen boom
De bestuurster van een Opel Astra is woensdagavond figuurlijk door het oog van de naald gegaan, toen ze op de Burgemeester Osselaan richting Schoonebeek reed, maar de macht over het stuur verloor in een flauwe bocht en na eeen ruk aan het stuur met de rechter voorzijde van de auto tegen twee bomen botste.
De Opel kwam -achterstevoren en zeer zwaar beschadigd- in de oostelijke berm tot stilstand (minus een flink aantal onderdelen), maar de automobiliste bleef ernstig letsel bespaard, zo bleek na controle in de ambulance.
De onherstelbaar beschadigde Astra werd opgehaald door berger Koolen.
Foto's: Peter Kramer, Hartmut Gosink en Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 21 juni 2011
Beilen: groot alarm vanwege brandmelding bij Friesland Campina Domo
De brandweer van Beilen kreeg dinsdagavond om 18:38 uur opdracht, naar het productiecomplex van zuivelfabrikant Friesland Campina Domo aan de Perk te rijden, waar brand was uitgebroken. Een minuut of tien later werd er opgeschaald naar "middelbrand", waarbij naast een tweede blusgroep ook de hoogwerker van de Hoogeveense brandweer opgeroepen werd. Inmiddels was het personeel door bedrijfshulpverleners op een veilige plek verzameld. Vanaf de straten rond het complex, dat op een steenworp van het NS-station ligt, waren vuur, noch rook te bespeuren.
Naar verluidt woedde er een brandje in isolatiemateriaal achter het damwandprofiel van één van de torens.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Ruinen: weer gewonde door ongeval op oversteek op de N375
Op de N375, de provinciale weg tussen Pesse en Meppel, vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats.
Het ongeval werd veroorzaakt door een 44-jarige inwoner van Koekange, die met een Ford Transit van de Ruinerweg (Koekangerveld) linksaf de N375 wilde oprijden, hetgeen verboden is.
Een Audi Coupé, die zich net twee maanden een klassieker mocht noemen, raakte total loss, toen deze zich in de flank van de bestelwagen boorde. De gewonde bestuurster (28) werd door hulpverleners uit de auto gehaald en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De inzittenden van de eveneens zwaar gehavende Ford Transit kwamen er ongeschonden van af.
De weg was gedurende enige tijd geblokkeerd.
Volgens een omwonende is het schering en inslag, dat automobilisten de oversteek misbruiken om de N375 op te rijden, vooral nu de oversteek bij Koekange is geblokkeerd wegens wegwerkzaamheden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Ten Arlo: gewonde bij bromscooterongeval
Op het fietspad op de Hoogeveenseweg ter hoogte van Ten Arlo (gemeente De Wolden) is maandagavond bromscooter tegen een betonnen verkeerspaddenstoel gereden, die op ruime afstand van de rijbaan staat bij de afslag Noorderweg.
Het is dan ook nog een raadsel, hoe de jongeman zo de weg kwijt raakte.
Zijn passagiere raakte niet gewond, maar de jongeman werd voor nadere controle naar het ziekenhuis gebracht.
De politie bracht de jongedame naar huis.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Zuidlaren: blusploeg heeft flinke klus aan gevolgen tractorbrand
Maandagavond rond half zeven begonnen de pagers van de blusgroep Zuidlaren lawaai te maken en op de schermpjes verscheen de mededeling: "PR1 Brand Landbouwvoertuig Verlengde stationsweg Zuidlaren".
hierop rukte de post Zuidlaren uit met twee tankautospuiten.
Bij aankomst bleek dat de brand (in een accu) meeviel, waarop waarop het tweede voertuig al gauw weer rechtsomkeert kon maken.
Nadat het brandje geblust was, werd duidelijk, dat het wegdek tot aan  de rotondes in Tynaarlo over een afstand van ongeveer vijf kilometer spekglad was door hydrauliekolie.
Nadat ook dit allemaal schoongemaakt was, reed de brandweer tegen half negen terug naar de kazerne.
-
Foto's: Brandweer Zuidlaren


Maandag 20 juni 2011

Hardenberg: verwarde vrouw gearresteerd na brandstichting in appartement aan de Markt
UPDATE 21-06-2011
Rond half elf maandagavond rukte de Hardenberger brandweer met een tankautospuit, de hoogwerker en de watertankwagen uit, nadat er een melding binnengekomen was, waarin sprake was van een "gebouwbrand" aan de Markt in Hardenberg.
Er bleek korte tijd brand te hebben gewoed aan de achterzijde van een appartement op de derde verdieping , maar het vuur was snel onder controle; mede door snel ingrijpen van omstanders.
Een 47-jarige vrouw, die een verwarde indruk maakte, is naar het politiebureau overgebracht voor een proces verbaal.
Zij wordt verdacht van brandstichting.
De brandweer rukte tegen elven in, waarna de rust wederkeerde in het centrum.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: eend met gebroken poot neemt de benen
De brandweer van Hoogeveen trachtte maandagmiddag een eend met een gebroken poot te vangen in een vijver aan De Kroon in Hoogeveen. Medewerkers van de dierenambulance was het niet gelukt; zelfs niet met een zwemmende hond, die de eend de goede kant op dreef.
Brandweerlieden in een boot kwamen dicht bij hun doel, maar plots was de eend gevlogen.
In de hoop dat ze terug zou komen naar haar partner werd het tamme mannetje, dat zich lijdzaam liet oppakken, wel meegenomen.
Maar toen deze weer werd vrijgelaten, pakte de brandweer de spullen in en vertrok.
Of er later nog een poging zal worden ondernomen is niet bekend.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Dalfsen: twee fietsers gewond bij ongeval in fietstunneltje (update)
Maandag om 14:09 uur werd door de meldkamer voor IJsselland aan de pers gemeld, dat er een "Ongeval Wegvervoer Letsel (Soort dier: hert)" gebeurd was op de Hoevenweg bij Dalfsen.
Op die weg was geen enkele politie- of ambulanceactiveit en pas bij het fietstunneltje Ankum onder de N340 (Hessenweg, Ommen-Zwolle) -aan het eind van de Hoevenweg- werd enigszins duidelijk, wat er gebeurd was.
Hier was personeel van de VOA bezig met het vergaren van gegevens over een ongeval, dat in de bocht bij de uitgang van het smalle tunneltje gebeurd was en waarbij een mannelijke fietser (77) door een vrouwelijke fietser (49) aangereden was.

Dat dat een fikse aanrijding moet zijn geweest, was af te leiden aan een flinke plas bloed op het wegdek en het politie-onderzoek.
De vrouw was niet aanspreekbaar en is naar een ziekenhuis overgebracht. De man had hoofdletsel en gaf aan, pijn in een arm te hebben. Ook hij ging met de ambulance mee.
Van de in de melding aangegeven betrokkenheid van een hert was geen enkele sprake...

Even later (14:34 uur) werd er speciaal voor de pers melding gemaakt van een "aanrijding letsel" op de Lassuslaan in Zwolle.
Daar was echter niets dienaangaande te bekennen. En dat was bepaald niet de eerste keer....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.