Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2011 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

eXTReMe Tracker


Zaterdag 2 juli 2011

Coevorden: gaslek door nieuw tuinhekje
Blusgroep B van de Coevorder brandweer spoedde zich "onder prio 1", zoals dat in brandweerkringen heet, naar de Papaverstraat, waar een gaslek was ontstaan. Tijdens het plaatsen van een tuinhekje was een gasleiding geperforeerd.
Men volgde de gebruikelijke routine, waarbij de straat werd "afgelint" in afwachting van een monteur van netbeheerder Rendo, die gelukkig niet lang op zich liet wachten en na enig graafwerk het lek dichtte.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 1 juli 2011

Laar: opnieuw B4-alarm voor brand in boerderij
Het toeval sloeg vandaag twee keer toe. Nadat de Leitstelle Nordhorn donderdagavond de brandweer van de gemeente Emlichheim alarmeerde voor een fictieve brand bij een loonbedrijf in Laar, werden vrijdag om 17:10 uur bluseenheden uit Hoogstede en Emlichheim opnieuw naar een agrarisch bedrijf in Laar gezonden - opnieuw met een B4-alarmering !
Alleen ging het dit keer niet om een oefening, maar om een daadwerkelijke brand op de hooizolder van de grote stal van een boerderij aan de Stege in Laar, halverwege Coevorden en Emlichheim. Dit keer kwam ook de hoogwerker van de Coevorder brandweer in actie; mede omdat het gebouw vast verbonden was met een tussenschuur en een zeer fraaie, grote woning.
Bovendien stonden er enkele tientallen kalveren in de stal.
De rookontwikkeling was bij thuiskomst ontdekt door de vader van de boer.
De zoon en zijn gezin, die zich op dat moment in de woning bevonden, hadden niets gemerkt van de brand.
Een bluspoging met brandblussers haalde niets uit, waarna de alarmcentrale werd gebeld.
Om beter bij het van buitenaf niet zichtbare vuur te kunnen komen, werd een groot aantal dakpannen weggehaald, maar het vuur kon pas definitief geblust worden door alle hooi met de hand van de zolder te verwijderen.
Het nu onbruikbare veevoer werd met een graafmachine naar een weiland vervoerd, waar het natgespoten werd.
De klus duurde tot ver in de avond.

Vroomshoop: aanrijding op de Noorderweg loopt goed af
De schrik zat er goed in bij de drie kinderen, die meereden in een blauwe Renault Clio en op de Noorderweg in Vroomshoop betrokken raakten bij een aanrijding. Het ongeval ontstond, toen een Mercedes taxi, die vóór de Clio reed, afremde en linksaf naar het erf van een bedrijf afsloeg.
De bestuurster van de Clio wilde remmen, maar trapte per ongeluk op het gaspedaal en raakte de taxi ter hoogte van het linker achterwiel.
Beide auto's liepen flinke schade op, maar alle betrokkenen bleven ongedeerd; mede, omdat de drie kinderen in goede kinderzitjes zaten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vriezenveen: zoekactie in Overijssels Kanaal na dodelijke aanrijding (update)
Voor de tweede keer kreeg de brandweer vrijdag opdracht, te assisteren bij het afhandelen van een aanrijding tussen een fietser en een auto.
Dit keer gebeurde het ongeval langs het Overijssels Kanaal Almelo-de Haandrik in Vriezenveen.
De wielrenner (een 57-jarige man uit Vriezenveen) was van de Kreuzendijk de Daarlerveenseweg opgereden en werd daarbij geraakt door een Renault bedrijfsauto, die van Vriezenveen richting Vroomshoop reed. De fietser en zijn fiets werden het kanaal in geslingerd.
De wielrijder was op slag dood. De 21-jarige automobilist uit Daarlerveen bleef ongedeerd.
Enig tijd later werden een blusgroep uit Vriezenveen en de duikgroep uit Almelo opgeroepen om het kanaal en de omgeving af te zoeken naar de ontbrekende voorvork van de fiets, die nodig was voor het VOA-onderzoek.
Het vergde geruime tijd en doorzettingsvermogen vanwege een forse hoosbui, maar uiteindelijk werd het onderdeel gevonden, alsmede een stuk van de koplamp van de bedrijfsauto - en een ooit weggeworpen, totaal verroeste fiets, die alle op nipt twee meter lagen van de plaats, waar de duiker het water in was gegaan..
Foto's: Kevin Sand en Don Stolwijk - U S Media

Lemelerveld: fietser zwaar gewond na aanrijding (update)
Vrijdagmorgen om 08:43 werd de brandweer van Lemelerveld en Deventer opgeroepen in verband met en ongeval op de Statumweg, waarbij een voertuig te water geraakt zou zijn. Kort daarop werd de uitruk afgelast, omdat "de persoon" al uit het water was.
De conclusie, dat het ongeval op deze weg, waar een snelheidslimiet van 50 km/uur geldt, daarom wel mee zou vallen, bleek echter voorbarig.
Bij aankomst bleek, dat er zich op de kruising Kerkstraat-Statumweg-Ommerweg een aanrijding tussen een Renault bedrijfswagen en een fietser had voorgedaan. De bestuurder van een Batavus Padova Easy electrische fiets was van de Ommerweg de kruising opgereden in de richting vn de brug, die naar de Heideparkweg leidt, mar had daarbij kennelijk de uit de richting van Lemelerveld naderende rode Renault Kangoo bedrijfsauto over het hoofd gezien.
De auto raakte de fietser, die met het grootste deel van zijn fiets deels in het water belandde, deels in de rietkraag langs het kanaal.
De voorvork met het voorwiel brak echter af en kwam naast de weg tot stilstand.
De fietser is met -naar het zich liet anzien- ernstig letsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De automobilist is naar een politiebureau overgebracht voor verhoor.
Na een blaastest kwam aan het licht, dat de 23-jarige beginnend bestuurder teveel alcohol genuttigd had: hij blies 420 ug/l.
ZIjn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces verbaal.
De sitatuatie werd door experts van de afeling Verkeersongevallenanalyse opgetekend, waarna de praktisch onbschadigde auto door berger Autax werd opgehaald. Het voertuig is in beslag genomen voor onderzoek en wordt later gebruikt voor remtests.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 30 juni 2011

Hoogeveen: frontale aanrijding: één gewonde
Op de Boekweitlaan in Hoogeveen vond donderdagavond een frontale aanrijding plaats tussen een Fiat Seicento en een Renault Megane Scenic. Beide voertuigen reden elkaar tegemoet, toen de besuurder van Renault plots linksaf sloeg naar de Muurbloemstraat, maar daarbij de Fiat over het hoofd zag.
Beide inzittenden van de Renault bleven ongedeerd, maar de bestuurster van de Fiat werd per ambulance meegenomen voor nader onderzoek in het ziekenhuis.
De plaats van het ongeval werd met politieauto’s en rode waarschuwingslampen op de weg afgezet voor nader onderzoek.
Toch trok een automobilist er zich niets aan, omzeilde alle obstakels en reed langzaam door.
Toen de bestuurder een stopteken kreeg van een agent werd ook dit genegeerd.
Zelfs het aantikken van het autoraam leverde geen resultaat op.
De agent sprong in zijn auto en zette via het fietspad en gazon, de achtervolging in op de doorrijder die een gevaarlijke situatie had gecreëerd
voor de hulpdiensten. Bij de Arend werd de auto aan de kant gezet en moest de chauffeur een blaastest afleggen.
Hij bleek niet te hebben gedronken.
Vanwege niet nader bekende bijzondere omstandigheden werd afgezien van een bekeuring en bleef het bij een stevige reprimande.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Jochem van de Weg

Laar (D): B4-alarm blijkt oefening Samtgemeinde-Feuerwehr
Om 19:38 uur werden de blusgroepen van Emlichheim, Ringe Neugnadenfeld en Hoogstede met een B4-alarm opgeroepen zich met de grootste spoed naar de Timmerweg nabij Laar te begeven, omdat er brand woedde in een grote dubbele loods bij loonbedrijf Scholten.
Er ws een acetyleenfles ontploft, waarna brand uitbrak in een werkplaats, waar een tankwagen met brandstof voor geparkeerd was.
Het vuur was inmiddels op een aangrenzende opslagloods, een stalling en een bandenopslag overgeslagen en er werd een onbekend aantal mensen vermist. Ze zouden zich nog in de brandende loods bevinden.
Tot overmaat van ramp was een werknemer van de explosie geschrokken en daardoor onder een grote aanhangwagen bekneld geraakt.
Bij aankomst bleek het niet om een echte brand te gaan, maar om een groot opgezette oefening voor de drie korpsen van de Samtgemeinde Emlichheim. Desondanks ging men voortvarend te werk. Het vuur werd gedoofd, waarbij o.a. een waterkanon werd ingezet en water van grote afstand werd aangevoerd.
Er werden zo'n zes mensen, waaronder enkele "gewonden", uit de brandende loods gered. Er vielen volgens het scenario twee doden.
Alle geredden werden op het erf van een aangrenzende woning verzameld voor behandeling door personeel van het Duitse Rode Kruis, dat met drie ambulances ter plaatse was.
Brandweercommandant Uwe Rex was zeer tevreden over het verloop van "zijn" oefening.


Mariënberg: vijf auto-inbraken aan de Stationsstraat in vier dagen
In de nacht van zondag op maandag zijn aan de Stationsstraat in Mariënberg twee bedrijfsauto's opengebroken, waarbij vooral gereedschap bleek te zijn gestolen.
Donderdag kwam aan het licht, dat het inbrekersgilde opnieuw had toegeslagen; dit keer op de parkeerplaats voor het NS-station.

Deze auto, waarin in korte tijd nu al twee keer was ingebroken, is vanmorgen voor recherche-onderzoek naar Ommen overgebracht. De pijl op de bovenste foto geeft de plaats aan, waar deze auto heeft gestaan.

's Morgens moest berger Autax al een oudere Opel Corsa van een inwoner van Emmen ophalen, waarvan dieven het kleine ruitje van het rechter achterportier hadden ingeslagen.
Ook een 21-jarige inwoonster van Mariënberg keek vanmiddag rond twee uur vreemd op, toen ze naast haar oude blauwe Fiat Panda, die ze daar vanmorgen rond zeven uur bij het station had geparkeerd, allerhande bekende spullen vond.
Het portier aan de bestuurderszijde bleek geforceerd en de zijruit was gesneuveld, maar voor  zover bekend was er niets ontvreemd.

Daar bleef het niet bij: de berger ontdekte, dat even verderop nog een groene Opel Corsa (foto hieronder) het doelwit van dieven was geweest.
Van deze auto was het stuur met de airbag gestolen. De eigenaar was bij navraag door de politie nog niet op de hoogte.
De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en vraagt eenieder, die donderdag tussen 07:00 en 14:00 uur rond de Stationsstraat iets verdachts heeft gezien, zich te melden via 0900 8844.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.