Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 6 maart 2011

Stegeren: bordenblunder Zwarte Pad.
Dat de wegbeheerder ons iets probeert te vertellen, is wel duidelijk, maar de wet, dat verkeersborden op de eerste blik duidelijk moeten maken, wat er bedoeld wordt, is hier absoluut niet van toepassing.
Het bord vertelt ons weliswaar, dat het Zwarte Pad in Stegeren op 11 maart wordt afgesloten, maar daarna heeft de carnavalsroes bij de bordenmaker kennelijk genadeloos toegeslagen.
Sterker nog: de blunder is niet alleen op DIT bord van toepassing, maar op ALLE soortgelijke borden langs deze weg, aldus de fotograaf....
Foto: Bert Janssen


Hoogstede - Bathorn (D): heidebrand snel geblust met nieuwe tankautospuit
Zondagmiddag even voor half zes werd de brandweer van Hoogstede gealarmeerd in verband met een heidebrand aan de Bathorner Diek in de buurtschap Bathorn bij Hoogstede.
Enkele minuten later rukten vijf voertuigen met in totaal 30 man uit naar de opgegeven lokatie, waar wandelaars hen de juiste plek aanwezen.
Met het meegebrachte bluswater kon uitbreiding van de brand worden voorkomen en werd het vuur uiteindelijk geblust.
Bij het bluswerk kwamen de technische mogelijkheden van de nieuwe tankautospuit (TLF 20/40, onderste foto) goed van pas. Door toevoeging van schuimmiddel onder geringe druk werd het blussen aanzienlijk effectiever.
Het tijdrovende opzetten van grootwatertransport over lange afstand bleek hierdoor niet nodig. De uitruk kon na een uur beëindigd worden.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
-
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Gieten: man en kind gewond na crash op de Bonnerdijk
Zondagavond rond kwart over zeven werd de blusgroep van Gieten ruw voor de tv (Studio Sport) vandaan gehaald na een melding over een eenzijdig ongeval op de Bonnerdijk in Gieten.
Het bleek, dat een auto daar twee bomen had geraakt en tot stilstand was gekomen op de rand van een diepe sloot.
De twee inzittenden -een meisje van vier en de bestuurder van 32 (uit Gieterveen) zijn overgebracht naar het ziekenhuis
De klap was zo hevig, dat de motor aan de andere kant van de weg in de sloot lag.
De weg is enige tijd afgesloten geweest voor het onderzoek van de VOA.
Foto's: Herman van Oost


Foto-impressie carnavalsoptocht Dedemsvaart
Foto's: Roelof Boessenkool

N34 / Coevorden: bejaarde passagiere gewond door aanrijding
Een 74-jarige man en zijn 73-jarige eega uit Nieuw Buinen beleefden zondagmiddag rond uur een hachelijk avontuur, toen op ze met hun Opel Astra over de N34 in de richting van Hardenberg reden. De twee waren net het viaduct over de Krimweg bij Coevorden gepasseerd, toen een tegenligger op de verkeerde weghelft kwam. De 33-jarige uit Enschede afkomstige bestuurder van die auto was even afgeleid, toen hij zijn autoradio bediende en toen hij bemerkte, dat zijn VW Golf TDi op de verkeerde weghelft beland was, was het te laat voor een stuurcorrectie. Tekst en foto's© U S Media - www.kilroy.nl
De twee auto's raakten elkaar met de linkerzijkant en werden beide onbestuurbaar.
De Golf klapte hard tegen de vangrail, die daardoor zwaar beschadigd werd; de Astra verloor door de impact het linker achterwiel, kantelde en kwam achterstevoren op zijn rechter zijkant -vlak voor de brede bermsloot van de N34- tot stilstand.
De bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar de passagiere van de Astra moest door de brandweer uit de gekantelde auto, die eerst gestabiliseerd werd, bevrijd worden. De 73-jarige vrouw uit Nieuw Buinen is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Omdat in eerste instantie niet duidelijk was, waar de aanrijding zich op de N34 had voorgedaan en er sprake van was, dat er drie auto's bij de aanrijding betrokken zouden zijn, rukten de Coevorder brandweer èn hun collega's uit Sleen uit ter hulpverlening.
Een verkeersongevalsanalist van de Regiopolitie Drenthe onderzocht de sporen en maakte aantekeningen voor het proces verbaal.
Het verkeer werd ter plaatse om en om langs de ongevalslokatie geleid, zodat het ongeval niet tot opmerkelijk lange files leidde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zuidlaren: brand verwoest schuurtje bij boerderij
Zondagmorgen rond negen uur werd het  de brandweerlieden van de post Zuidlaren niet mogelijk gemaakt uit te slapen, toen de piepers af gingen af voor een prio1-melding: "Garagebox / schuurbrand aan de Hunzeweg de Groeve"!
De post Zuidlaren rukte daarop uit met twee tankautospuiten en een motorspuitaanhanger.
Aan de Hunzeweg bleek echter geen vuur te bekennen; wel aan de Osbroeken in Zuidlaren: een zijweggetje van de Hunzeweg.
Hier stond een schuurtje achter op het erf van een boerderij in brand.
Met twee stralen "hoge druk" was het vuur al binnen een kwartier bedwongen.
Daarmee werd voorkomen, dat een aangrenzende grotere schuur ook aan de vlammen ten prooi viel.
Na nog even nageblust te hebben, keerde de brandweer rond tien uur weer terug naar de kazerne.
-
Meer info op de site van de Brandweer Zuidlaren


Raalte: automobilist gewond bij kettingbotsing op de N35
Zondagmorgen rond kwart over elf raakten drie auto's beschadigd bij een kettingbotsing op het viaduct van de Heinoseweg (N35), dat zich tussen de afslagen naar de N348 bevindt.
Het verkeersongeval op deze inmiddels beruchte plek ontstond, toen de bestuurder van een zwarte Opel Astra, die richting Niverdal reed, achter op een groene Daihatsu Sirion botste, die als achterste auto in een stilstaande rij voor de verkeerslichten wachtende auto's stond.
De aangereden Daihatsu schoot daarop vooruit en ramde een blauwe Audi A4 cabrio.
Wonder boven wonder hoefde alleen de Opelbestuurder met de ambulance mee voor nader onderzoek.
De Daihatsu en de Astra waren onherstelbaar beschadigd en werden door berger Wolves opgehaald; de Audi, waarin een bestuurster en twee tienerjongens zaten, kon zijn weg vervolgen. De N35 is ter plaatse tot ca 12:00 uur afgesloten geweest.
Foo's: Don Stolwijk - U S Media


Baarlo: bestuurder aangehouden na verkeersongeval
Zaterdagavond om 23:06 uur werden de hulpdiensten de weg op gestuurd voor een "ongeval letsel".
Aan de Kuiderdijk bij het gehucht Baarlo (gemeente Steenwijkerland) was een auto van de dijk gereden en in een sloot tot stilstand gekomen.

Wonder boven wonder kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren van af, zodat de hulpverleners al snel weer inrukten.
De man werd, in verband met de actie "Botsen is blazen", onderworpen aan een ademtest.
Deze test gaf als uitslag de "A" (aanhouden) aan. De man werd naar het politiebureau overgebracht voor een uitgebreide ademanalyse.
Inmiddels werd de auto door bergingsbedrijf Thomas uit Oldetrijne weer de dijk op getrokken en afgevoerd op de bergingswagen, waarna de rust wederkeerde in Baarlo.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Zaterdag 5 maart 2011

Foto-impressie carnavalsoptocht Slagharen


Vrijdag 4 maart 2011

Holthone: Hendri van de Boer'nbrandweer
Donderdagavond tegen half zeven werd er groot alarm geslagen: er woedde brand in een schuur bij een veehouderij aan de Meene in Holthone bij Gramsbergen.
Omdat er in eerste instantie sprake van was, dat er tientallen stieren in de schuur stonden, werd naast de brandweer van Gramsbergen ook een blusgroep uit Hardenberg opgeroepen, alsmede een AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen).
Toen de Gramsbergers na zeer korte tijd arriveerden, bleek de brand echter al geblust.
De schade bleef beperkt tot een flink gat in het asbest golfplaten dak van de schuur. Bovendien stonden er geen dieren in het gebouw.
Het vuur was ontdekt door loonwerker Hendri Prenger, die even verderop met zijn mestinjector op het land aan het werk was.
Hendri aarzelde geen moment en belde zijn zwager (de eigenaar van de boerderij en de schuur), maar toen daar werd niet opgenomen, liet hij de tank van de nagenoeg lege mestinjector vol water lopen en reed zo snel mogelijk naar de brandende schuur.
Hendri spoot de inhoud van de tank via de grote zwarte slang (op de foto achter hem te zien) op de vlammen en bluste de brand zo effectief, dat er voor de brandweer bijna niets meer te doen was.
De brand was ontstaan in eeen grote stapel plastic zakken met veevoer; waarschijnlijk door broei.
Het materiaal werd met een tractor uit de schuur gehaald, maar er hoefde niet nageblust te worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Koekange: rietgedekte boerderij brandt volledig af
Bij een uitslaande brand is vrijdagmorgen een rietgedekte boerderij aan de Noordwijkerweg, even buiten Koekange, geheel verloren gegaan.
De bewoners, die tijdig de woning konden verlaten, moesten lijdzaam toezien, hoe hun eigendommen verloren gingen.
De blusgroepen uit Ruinerwold, Noordwijk, Balkbrug en Meppel moesten het water van ver halen.
De vlammen sloegen snel en hard toe waardoor er weinig meer viel te redden. Het gebouw ging volledig verloren.
De muren werden later die ochtend uit veiligheidsoverwegingen met een graafmachine omver getrokken.
Een schuur annex garage bij de boerderij werd nat gehouden en bleef gespaard, net als een even verderop staande rietgedekte woning.
Over de oorzaak kon de brandweer nog niets te melden.
Foto's: Don Stolwijk ( U S Media ) en Persfotografie Hoogeveen


N371: frontale aanrijding met vrachtwagen loopt fataal af voor bestelautobestuurder (update)
Vrijdag rond 10:20 uur heeft zich een zeer ernstige aanrijding voorgedaan op de N371 tussen Meppel en Havelte, ter hoogte van de Nijentapperweg. Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een zilvergrijze Ford Focus personenauto, die in de richting van Meppel reed, door nog onbekende oorzaak in vrij dichte mist op de verkeerde rijbaan kwam en in botsing kwam met een vrachtwagen.
De truck raakte hierdoor onbestuurbaar, schoot naar links en en botste hard tegen de vangrail langs de Drentse Hoofdvaart.
De bestuurder van een VW Caddy bedrijfswagen, die richting Meppel reed, kon een botsing niet voorkomen en botste frontaal op de vrachtwagen. De Caddy-bestuurder -een 34-jarige medewerker van een autotechniekbedrijf in Meppel- overleed ter plaatse.
De bestuurders van de Focus is ter controle naar een ziekenhuis overgebracht; de trucker bleef ongedeerd.
De N371 werd tussen Havelte en de A32 afgesloten. Het verkeer werd omgeleid over de smalle parallelweg (Meenteweg), hetgeen zo nu en dan tot opstoppingen leidde.
Experts van de dienst Verkeersongevallenanalyse namen de situatie uitgebreid in ogenschouw. De afsluiting duurde tot ca 14:00 uur.
Berger Leerentveld haalde de wrakken van de twee auto's op; berger Hooikammer sleepte de vrachtwagen weg.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 3 maart 2011

Markelo: brand richt zware schade aan in rietgedekte woonboerderij
Donderdagmiddag rond kwart voor vier werd er alarm geslagen voor de brandweer van Markelo en de hoogwerker van Holten-Rijssen.
Het zou gaan om brand in een rietgedekte woonboerderij aan de Enkelaarsweg in Markelo.
Het bleek bepaald geen loze melding: de brand in het rieten dak ging gepaard met forse rookontwikkeling en er werd daarom bij aankomst direct opgeschaald naar "middelbrand".
Ruim een half uur na de eerste melding werd het grootwatertransport uit Rijssen opgeroepen om water uit de Schipbeek aan te kunnen voeren.
Het vuur richtte zeer grote schade aan, maar er vielen geen gewonden.
Voor zover bekend was er niemand in de woning aanwezig, toen de brand uitbrak.
Foto: Martin Bakker


Stieltjeskanaal: brand richt zware schade aan aan graafmachine
De bestuurder van een Mecalac MXT12 graafmachine kreeg donderdagmorgen een nare verrassing, toen hij langs het Stieltjeskanaal reed en op zo'n vier kilometer van Coevorden ontdekte, dat er brand was uitgebroken in het motorcompartiment.
De man zette de machine stil en een achterop komende automobilist belde 112.
Helaas sloegen de vlammen al vrij snel hoog uit de motor, maar de Coevorder brandweer slaagde er wel in, met schuim de brandschade tot het motorcompartiment te beperken en de cabine en het onderstel te behouden.
Nadat de brand geblust was, bleek er nogal wat gasolie weg te lekken. Ook lag er nogal wat verbrand materiaal in de berm.
Voor berger Koolen, die voor de bergingsklus gebeld was , bleek na enig meetwerk, dat de 2.5 meter brede en bijna tien ton zware kraan niet met deze bergingsauto kon worden vervoerd.
Hierop werd berger Kraal verzocht, het wegslepen te verzorgen en de kraan, die eigendom is van een loonwerker in Dalerveen, naar de dealer in Nieuwleusen te brengen, waar bekeken wordt, wat er van de machine nog te redden valt.
Foto's: Doetse Snip en Don Stolwijk - U S Media

Losser: schoorsteenbrand slaat over op zolders (foto-update)
Woensdagavond tegen achten werden de brandweer van Losser en de autoladder van de Gronause brandweer gealarmeerd vanwege een een schoorsteenbrand aan de Braakstraat in Losser.
Het vuur breidde zich uit naar de zolders van twee woningen.
In verband hiermee werd vijf minuten na de eerste melding het sein "middelbrand" gegeven.
Beide zolders brandden uit.
Pascal Vlutters - PVS Fotografie en Martin Bakker (onderste twee)


Woensdag 2 maart 2011

A7/ Zuidbroek: twee zwaar gewonden en forse ravage
Dinsdagavond om 21:45 uur werd een "ongeval met beknelling" gemeld, dat op de A7 ter hoogte van afslag Zuidbroek gebeurd was.
De brandweer van Hoogezand rukte in verband hiermee uit. 
De bij het ongeval betrokken auto had twee bomen geraakt, waarvan de eerste geheel ontworteld werd; van de tweede werd de top af gerukt. 
De auto is, na meerdere malen over de kop te zijn geslagen, op de zijkant geeindigd, vlak voor de bermsloot.
Nadat de brandweer de auto had vastgezet met kabels, werden de twee slachtoffers uit hun benarde positie bevrijd.
De negentienjarige bestuurder en zijn passagier (20, beiden uit Drachten) zijn met zware verwondingen met spoed naar een  ziekenhuis in Groningen gebracht. Het ambulancepersoneel werd ondersteund door het traumateam van het UMC Groningen.
De klap was zo hard, dat onderdelen van deze Golf Type 4 her en der in de berm verspreid lagen. Het motorblok was zelfs enkele meters verder teruggevonden.
De VOA heeft onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit ongeval. Berger Fruitema ruimde de ravage op.
-

Dinsdag 1 maart 2011

N34 / Odoorn: reisje naar Groningen strandt bij Odoorn
Het reisje naar Groningen, dat de de eigenaar van een shoarmazaak aan de Hoofdstraat in Emmen voor de maandagavond in gedachten had, verliep anders dan gepland. De man reed met zijn echtgenote over de N34, toen er rond kwart voor zes -vlak voor de afslag Odoorn- opeens vlammetjes onder het dashboard vandaan kwamen. Hoog tijd, de auto in de berm te parkeren en 112 te bellen!
De meldkamer stuurde in eerste instantie de Emmer brandweer op pad, maar verzocht kort daarop ook de "Dennis Boys" uit Borger richting Emmen te rijden, omdat niet duidelijk was, waar de brandende auto stond.
Laatstgenoemden hadden de brand snel onder controle, maar door de lange aanrijtijd ging de zestien jaar oude Opel Corsa desondanks volledig verloren.
Het voorval had een file van zo'n twee kilometer tot gevolg, die echter vrij vlot oploste.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zwiggelte: brand op bungalowpark brengt hennepplantage aan het licht
De brandweer van Westerbork kreeg dinsdagavond hulp van hun collega's uit Beilen en van de bemanning van de hoogwerker uit Hoogeveen bij het bestrijden van een brand in een grote recreatiewoning op het terrein van bungalowpark "Het Hart Van Drenthe" aan het Oranjekanaal NZ bij Zwiggelte. Toen de spuitgasten arriveerden, sloegen de vlammen al uit het gebouw, maar men was de brand in korte tijd meester.
De brand is waarschijnlijk ontstaan in een hennepplantage, die op de eerste verdieping van het flink beschadigde pand werd aangetroffen.
Volgens de politie bevatte de kwekerij zo'n honderd planten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Wietmarschen/ Neuenhaus: motoren en uitlaten gestolen met ontvreemde vrachtwagen
Maandagavond werd van het terrein van meubelmakerij Keuter & Hesselink in Wietmarschen aan de Am Langen Graben een grote witte Mercedes bestelwagen (kenteken NOH-KH 316) gestolen. Op het voertuig staat aan weerszijden een logo met de letters KH.
De dieven reden met deze wagen tegen 00.30 uur naar een motorenhandel naar de Reitgaarstraße in Neuenhaus.
Vermoedelijk ramden ze daar de etalageruit met de achterzijde van het voertuig en stalen vier oranje KTM Enduro crossmotoren en negen uitlaten. Het alarm ging om 00:32 uur af.
De schade was aanzienlijk.
De gestolen motoren werden op het bedrijventerrein van Neuenhaus / Veldhausen en overgeladen in een van tevoren gereedgezet voertuig op de Industriestraße ter hoogte van de firma Honekamp. De gestolen Mercedes lieten de daders in Veldhausen achter.
Heeft u relevante informatie, bel dan aub met de politie in Nordhorn (D) via 05921 3090; of vanuit NL 0039 5921 3090.

Maandag 28 februari 2011

Hoogeveen: schoorsteenbrand aan de Kievit
De brandweer van Hoogeveen kreeg maandagavond de melding van een schoorsteenbrand aan De Kievit.
Daar was de man des huizes reeds aan het blussen gegaan met een tuinslang.
Brandweerlieden veegden het rookkanaal, zodat er volop kan worden gebrand.
De kinderen des huizes -en buurtgenoten van jong tot oud- beleefden veel plezier aan de consternatie, die het gevolg was van blauwe zwaai-lampen en sirenes van de brandweerwagens.
Binnen was er geen schade, aldus de bewoner.
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Zondag 27 februari 2011

Hoogeveen: geluk bij een ongeluk...
Op een deuk in zijn trots na raakte een jonge Hoogevener verder niet gewond bij een ongeval op de Eikenlaan in Hoogeveen.
Tijdens een sneeuwbui zondagmiddag reed hij voor de omstandigheden te hard door een bocht naar rechts.
De VW Golf slipte, schoot in de linkerberm rakelings langs een dikke boom en eindigde in de sloot naast de dijk langs de Hoogeveense
Vaart. De behoorlijk beschadigde auto werd door berger Kraal uit de sloot getild en afgevoerd.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: materiële schade door botsing op kruising
Op het kruispunt Nadirlaan-Helios vond aan het einde van de zondagmiddag een aanrijding plaats ten gevolge van een voorrangsfout.
De bestuurder van een op de Nadirlaan rijdende VW Golf verleende geen voorrang aan een Suzuki Alto, die van rechts uit de Helios kwam.
Volgens beide bestuurders ontnam een groter voertuig aan de kant van de weg hen het zicht.
De acht maanden oude Suzuki diende te worden afgesleept door berger Kraal.
Er waren geen gewonden en de schade werd onderling geregeld.
-
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Almelo: uitgebreide zoekaktie naar vermiste bejaarde man
Zondagmorgen en -middag zochten politie en brandweer naar een 81-jarige inwoner van de Almelose wijk Schelfhorst, die sinds afgelopen nacht vermist wordt.
De politie verzoekt -via Burgernet- buurtbewoners uit te kijken naar de man, die depressief zou zijn.
De uitgebreide aoekaktie in de sloot bij de Rensumaborg en in het Lateraalkanaal, waarbij door duikers en later vanuit een brandweerboot gezocht werd, heeft voor zover bekend tot dusver niets opgeleverd.
Foto's: Kevin Sand - www.112twenterand.com

 

A28 / Staphorst: geen gewonden na schuiver
Vanmorgen werden de hulpdiensten op pad gestuurd vanwege een "ongeval met letsel" op de autosnelweg A28.
Vlak voor de afrit van Staphorst zou een personenauto, die richting Meppel reed, in de sloot zijn geraakt.
De twee Poolse inzittenden konden zelf uit de auto komen en zaten de komst van de hulpdiensten al op te wachten.
De vrouwelijke inzittende werd via een plank, die door de brandweer van Hasselt over de sloot werd gelegd, herenigd met haar man.
De totaal vernielde auto werd door bergingsbedrijf Hooikammer uit de sloot getakeld.
Het verkeer ondervond weinig hinder van dit ongeval
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Hoogeveen: twee gewonden door steekpartij

De politie doet onderzoek naar een steekpartij, die in de nacht van zaterdag op zondag op de Schoolstraat plaats vond.
Een 30-jarige inwoner van Zuidwolde en een 27-jarige man uit Lemele raakten gewond, toen ze door een nog onbekende man met een mes gestoken werden. Ze zijn overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis en verkeren buiten levensgevaar.
De politie is op zoek naar getuigen.


Zaterdag 26 februari 2011

Losser: brand door oververhitte armatuur in zorgcentrum
In de afgelopen nacht rond 00:53 uur werd bij de Oldenzaalse brandweer gemeld, dat er een binnenbrand woedde bij de woon- en zorgcentrum "de Leurinkshof" aan de Vicarystraat in Losser. Vanwege de bijzondere omstandigheden werd er opgeschaald naar "middelbrand" en werden ook de brandweer van De Lutte en de autoladder uit Gronau opgeroepen.
Toen de eerste brandweereenheid arriveerde, was de melder al bezig de brand, die rond een lamparmatuur aan de onderzijde van de loopbrug van het zorgcentrum woedde, te blussen.
Met behulp van de autoladder van de Gronause brandweer is de onderkant van de brug daarna uitgebreid en zorgvuldig geïnspecteerd.
Omstreeks 02:00 uur was de brandweer klaar met de klus.
-
Foto's: Pascal Vlutters - PVS Fotografie


Goor: mysterieuze stank uit riool
De brandweer en het Waterschap Regge en Dinkel proberen zaterdagavond in Goor stank uit het riool te verwijderen.
Bewoners van onder meer de Wielewaalstraat, de Spechtstraat en de Zwaluwstraat klaagden over stankoverlast.
Het was niet de eerste keer, dat dit gebeurde. Er is de vorige keer zelfs veiligheidshalve opgeschaald naar GRIP 1.
De brandweer heeft de leidingen doorgespoeld. Over de oorzaak tast men nog in het duister
Het waterschap heeft metingen verricht, waarvan de uitslag binnen een week bekend is.
Volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen gevaar voor de volksgezondheid.
Het was de derde keer, dat in dezelfde wijk dezelfde geur is waargenomen.
-
Foto's: Martin Bakker


Meppel: reeks verdachte branden in de Koedijkslanden
De brandweer had de afgelopen nacht de handen vol aan een reeks branden in de Meppeler wijk Koedijkslanden.
Om kwart voor vijf werd gemeld, dat er brand woedde aan de Ferdinand Bolstraat. Daar bleek een bromscooter in brand te staan.
Even verderop -aan de Jan van Goyenstraat- ontdekte men brand in een schuur, gevolgd door branden in schuren bij woningen aan de Jan Mankeshof en de Albert Toriedreef. Hierop werd assistentie gevraagd van de brandweer van Ruinerwold en Staphorst.
Zaterdagmorgen rond half negen moest de brandweer terugkomen naar de Jan van Goyenstraat om na te blussen.
De politie onderzoekt de voorvallen, die gebeurden rond disco-sluitingstijd.
Heeft u iets verdachts hebben gezien, dan kunt u dit melden via 0900-8844.
Foto's: Arjan Tien

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.