Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2011 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 13 maart

Zwolle: oldtimer beschadigd na slip
Een middagje toeren in een Austin Healy oldtimer eindigde voor twee heren uit Wezep op een heel andere manier dan gepland.
op de Aalvangersweg -in het buitengebied van Zwolle- ging het mis: na een paar kronkelbochtjes verloor de bestuurder de macht over het stuur.
De 50 jaar oude auto gleed dwars de weg over, botste op een boom en kwam vast te zitten in een greppel.
De opgeroepen brandweer van Zwolle hoefde niet in actie te komen en kon al snel weer retour kazerne.
Wel werden de twee inzittenden onderzocht door ambulancepersoneel.
Na een check-up mochten zij verder met de rit, zij het achterin de politieauto. Berger Leerentveld heeft de auto afgevoerd.
Henry Wallinga - Zwartewaterkrant.nl


Nieuwlande: buren blussen schoorsteenbrand
De blusgroepen van Zwinderen en Hoogeveen werden zondagmiddag opgeroepen om een schoorsteenbrand aan de Johannes Poststraat in Nieuwlande te bestrijden.
-
Deze was echter al onder controle gebracht door een gezamenlijke actie van de buren, die met ladders het dak op klommen komen en zand in de hevige rokende schoorsteen gooiden.
Voor de brandweer bleef het schoorsteenvegen over.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Zweeloo: vrouw zwaar gewond door brand in keuken
Een bewoonster van een rietgedekte woonboerderij aan het Wheempad in Zweeloo heeft zaterdag rond 18:00 uur zware brandwonden opgelopen; naar verluidt, toen ze trachtte, een brand in de keuken aan de achterzijde van het pand te blussen.
Het slachtoffer werd door de buren uit de woning gehaald en onder de douche gezet in afwchting van de ambulance.
Ze is naar het Brandwondencentrum in Groningen overgebracht.
-
Burgemeester Bouwmeester stelde zich ter plaatse op de hoogte van het gebeurde en sprak met de betrokkenen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Peter Kramer


Zaterdag 12 maart 2011

Rheezerveen: gas aangeboord aan de Ommerweg
Tijdens werkzaamheden met een grondboor bij een woning aan de Ommerweg in Rheezerveen stroomde zaterdag plotseling gas uit het zojuist geboorde gat.
Helaas niet, omdat er een aardgasbel was gevonden, maar doordat de lagedruk-aardgasleiding, die naar de woning loopt, lek was geraakt.
De bewoners belden 112, waarop de meldkamer de Hardenberger brandweer naar de plaats des onheils stuurde.
Voor de spuitgasten viel er weinig meer te doen dan de mate van gevaar vaststellen en de parallelweg van de N34 af te zetten, in afwachting van een raparatieploeg van de netbeheerder, die het lek zou dichten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


De Ham: brandweer rukt uit na vuurwerkexplosie in woning aan de Brink
De brandweer van Den Ham werd zaterdag om uur gealarmeerd in verband met een woningbrand aan de Brink in Den Ham.
Nauwelijks dertig seconden later werd al opgeschaald naar "middelbrand" en werden o.a. een blusgroep uit Vroomshoop en de hoogwerker uit Nijverdal opgeroepen.
-
Het bleek, dat zich in de bewuste woning een explosie had voorgedaan, toen een jongeman bezig was geweest met oud vuurwerk.
Naar verluidt is de vader van de jongen, die zich op dat moment achter de woning bevond, meteen naar de weg toe gerend, omdat daar enkele jaren geleden op het plein voor de woning een gasfles van een viskraam ontploft was. De man vreesde, dat dit nu ook weer het geval was, maar zag, dat er nu niets bijzonders te zien was.
Toen hij naar zijn eigen woning keek, zag hij, dat de knal daar vandaan gekomen moest zijn en rende hij in een reflex naar boven.
De man ontdekte de oorzaak, opende de ramen en blies met een bladblazer de rook naar buiten
Van de jongeman, die met het vuurwerk aan het rommelen was geweest, bleek onder meer gezichtshaar verschroeid; een jongedame, die er ook bij aanwezig was, heeft wonden opgelopen o.a. aan haar gezicht. Ze was erg geschrokken en is in een ambulance gecheckt.
Foto's: Kevin Sand (112twenterand.com) en Enzio Ardesch


A28 / Staphorst: twee gewonden na botsing
Zaterdag rond 16:25 uur werden de hulpdiensten verzocht, met spoed naar de A28 te gaan, waar zich op het viaduct over de Oude Rijksweg een ongeval met twee personenauto’s had voorgedaan.  
Deze aanrijding ontstond, toen de bestuurster van een Peugeot 206 van de uiterst linkerrijstrook richting Meppel tegen de middengeleider botste. Ze gaf een ruk aan het stuur en botste daardoor tegen een auto, die op de tweede rijstrook reed.
Beide voertuigen raakten onbestuurbaar en botsten tegen de vangrail aan de rechterkant van de weg.
De Peugeot kwam door de klap enkele meters verderop ondersteboven tot stilstand.
De brandweer van Hasselt heeft de vrouw uit haar auto bevrijd door de deuren aan de bestuurderszijde te verwijderen.
Hierna is de vrouw op de wervelplank uiterst voorzichtig op de brancard gelegd en naar de gereed staande ambulance gebracht.
De bestuurder van de geraakte Volvo V70 mocht eveneens plaats nemen in de ambulance. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
De K.L.P.D onderzocht het ongeval.
Aannemersbedrijf van der Kolk maakte het wegdek schoon met behulp van een veegwagen.
De twee voertuigen werden ook hier weer afgevoerd door Berger Hooikammer. Het ongeval zorgde voor een file van enkele kilometers.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Staphorst: verkeersongeval op kruising Rechterensweg - Rijksparallelweg: 3 gewonden
Bij een aanrijding op de kruising van de Rechterensweg met de Rijksparallelweg in Staphorst zijn vanmiddag twee vrouwen en een paar maanden oude baby overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto, waar de drie in zaten, wilde van de Rechterensweg linksaf richting Meppel de Rijksparallelweg opdraaien, maar zag een Volvo C70, die uit de richting van Meppel naderde, over het hoofd.
De bestuurder van deze auto probeerde de Ford Ka nog te ontwijken, maar dat mislukte.
Door de klap draaide de Ford om zijn as en kwam in de berm tot stilstand.
De inzittenden zijn door de brandweer onder begeleiding van medisch personeel uit de auto gehaald.
De bestuurder van de Volvo kwam er zonder kleerscheuren van af. Verkeersongevallenanalisten brachten alles nauwkeurig in kaart.
De Rijksparallelweg werd voor het verkeer afgesloten.
Berger Hooikammer kon de twee totaal vernielde wagens na afloop van het onderzoek afvoeren. De politie onderzoekt met name de snelheid, waarmee de 21-jarige Volvobestuurder gereden heeft.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Hoogeveen: open dag uniek Opleidingscentrum Voertuigtechniek, Transport en Logistiek

Zaterdag konden geïnteresseerden kennis maken met het nieuwe Opleidingscentrum Voertuigtechniek, Transport en Logistiek, dat open dag hield van tien uur 's morgens tot vier uur 's middags.
Niet alleen kon men via een rondleiding het gebouw met zijn diverse leslokalen en praktijkruimtes bekijken, maar ook een kijkje nemen onder een vrachtwage, een Harley Davidson op de vermogenstestbank horen brullen en de motor van een racetruck bewonderen.
Verder konden de bezoekers genieten van een "Mini Show & Shine" van het VW-Audi-team Hoogeveen, de Dakar truck van Dakar Team Holland, een bandenwisselwedstrijd, een kids kartbaan, presentatie diverse automotive bedrijven uit de regio, een brommer-opstap-dag, een spring-kussen en nog veel meer.

Het opleidingscentrum aan de Stroom, dat school en bedrijf in één is, is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen het Roelof van Echten College, het Alfa-college en Kreeft opleidingen. Het resultaat is een modern opleidingscentrum voor voertuigentechniek, transport en logistiek.
Ruim 350 VMBO- en MBO-leerlingen krijgen hier hun opleiding in een aantrekkelijk onderwijsleerbedrijf met uitstekend uitgeruste werkplaatsen.

-
-

Door de nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven worden technische ontwikkeling snel vertaald in het onderwijs. Zo is het nieuwe opleidingscentrum dè plek om leerlingen vanaf 14 jaar op te leiden tot vakmensen en specialisten in de transport- en mobiliteitsbranche.

-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: brandweerman gewond na botsing met verkeerslichtportaal
Een lid van de Hardenberger brandweer heeft zaterdagmorgen rond kwart voor acht letsel opgelopen, toen hij van een jeugdbrandweerwedstrijd op het industrieterrein Haardijk onderweg was naar de kazerne.
De man (31) schrok op de Haardijk (N343) op de kruising met de Hessenweg, toen hij de indruk kreeg, dat een trekker met oplegger van een supermarktketen naar links richting aangaf en kwam na een ruk aan het stuur frontaal in botsing met een paal van de verkeerslichteninstallatie.
De auto kwam dwars op de andere rijbaan tot stilstand.
Hoewel het voertuig zwaar beschadigd raakte, kon de brandweerman per portofoon doorgeven, dat hij o.a. hoofd-, hand- en beenletsel had opgelopen, hoewel zijn collega's in eerste instantie dachten, dat hij bezig was met het scenario voor de oefening.
Al snel werd echter duidelijk, dat het om een daadwerkelijk ongeval met een echte gewonde ging.
De onfortuinlijke brandweerman is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij een nacht ter observatie moet blijven.
De onherstelbare (drie maanden oude) Opel Corsa van de afdeling Repressie en Preventie werd weggesleept door berger De Jonge, waarna het wegdek werd ontdaan van een flinke hoeveelheid weggelekte olie en koelvloeistof en van brokstukken van de middengeleider.
Het verkeer werd tijdelijk omgeleid op de kruisingen met de N34 en de Europaweg.
Voor zover bekend trof de vrachtwagenchauffeur geen blaam.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 11 maart 2011

Hoogeveen: crash op rotonde Industrieweg
Op de rotonde in de Industrieweg in Hoogeveen liepen vrijdagmiddag twee auto zware schade op, maar er vielen geen gewonden.
Het ongeval werd veroorzaakt door een twintigjarige scholier uit Zuidwolde, wiens Opel Astra de stoeprand van de de rotonde raakte.
De man verloor hij de controle over zijn auto, die zich in de zijkant van een VW Caddy boorde, die voor hem op de rotonde reed.
Deze maakte een pirouette en raakte een lantaarnpaal.
De veroorzaker was blij, dat niemand gewond was geraakt.
Het had heel anders af kunnen lopen, want de Caddy-bestuurder was al niet onbekend met hart- en nekproblemen, zo gaf hij aan.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

N36 / Wierden: vrachtwagen kantelt over personenauto
Op de N36 bij Wierden ontstond vrijdagmiddag rond kwart voor vier een flinke ravage, toen een vrachtwagen inreed op twee personenauto's.
De Duitse truck, die bestuurd werd door een in Nederland wonende chauffeur, kwam van de A35 om zijn weg te vervolgen over de N36, maar reed op de T-kruising rechtdoor in plaats van rechtsaf te slaan. De truck reed over het begin van de middenvangrail en kwam in botsing met een personenauto, die richting A35 reed.
De gewonde bestuurder van deze auto moest door de Wierdense brandweer uit het deels geplette wrak worden bevrijd.
Ook een achter deze auto rijdende personenauto raakte bij de botsing zwaar beschadigd, maar de bestuurder van dit voertuig en de vracht-wagenchauffeur bleven ongedeerd.
De vrachtwagen, die na de crash van het hoge talud dreigde te vallen, bleef daar op liggen; mede, doordat de laadruimte nagenoeg leeg was.
De N36 werd tussen de A35 en de eerstvolgende afslag (Wierdensestraat) afgesloten om het VOA-onderzoek en de berging te bespoedigen.
Berger Wolves takelde de truck overeind en haalde ook de twee personenauto's op.
Naar verluidt zou het ongeval zijn ontstaan, doordat de remmen van de truck weigerden.
Het politieonderzoek moet uitwijzen, of dat inderdaad het geval is geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N377 / Dedemsvaart: slippartij met noodlottige afloop (update 2)
Een hulpverlener uit Coevorden deed in de afgelopen nacht tegen kwart voor twaalf een verbijsterende ontdekking, toen hij over de N377 van Balkbrug in de richting van Dedemsvaart reed en op zo'n 200 meter voor de afslag Dedemsvaart in de rechter berm een lampje zag branden.
De man ontdekte, dat er een Opel Vectra op zijn kant tegen een aantal bomen lag en dat de bestuurder zich nog in het wrak bevond, maar kon door het vele struikgewas niet dichter bij de auto komen.
Hij belde direct alarmnummer 112, waarna de meldkamer naast politie en ambulances ook de brandweer van Dedemsvaart en van Ommen op pad stuurde.
Helaas bleken de inspanningen van de hulpverleners vergeefs: het slachtoffer -een 44-jarige man uit Balkbrug- overleed ter plaatse.
De N377 werd afgesloten tussen de afslag Dedemsvaart en nabij Balkbrug, waardoor de de experts van de VOA en later de berger ongestoord hun werk konden doen. De stremming duurde tot circa half vier.
Uit de sporen viel op te maken, dat de auto in de richting van Balkbrug had gereden, maar even voorbij de afslag Dedemsvaart-centrum in de rechter berm terecht moet zijn gekomen en vervolgens na een ruk aan het stuur de weg over geslipt moet zijn, waarbij het voertuig overdwars de linker berm in slipte en met het dak tegen een boom is geslagen.
Over de identiteit van de bestuurder is nog niets bekend.
(Meer info volgt vrijdag rond de middag)
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 10 maart 2011

UMCG Ambulancezorg introduceert: De Zorgambulance
Tijdens de Open dag van de Zorg op zaterdag 19 maart introduceert UMCG Ambulancezorg in Assen een nieuwe vorm van ambulancezorg aan het publiek: de Zorgambulance.
De Zorgambulance is een ambulance, speciaal voor mensen, die extra comfort nodig hebben tijdens het vervoer en waarvoor beperkte medische zorg voldoende is.
Het personeel van de Zorgambulance is speciaal aangetrokken en opgeleid voor de begeleiding van mensen, die met de Zorgambulance reizen. Ze hebben een verzorgende achtergrond met een aanvullende korte medische opleiding.
De Zorgambulance wordt in gezet voor bijvoorbeeld het reizen met mensen, die liggend vervoerd moeten worden tussen verpleeghuizen en een ziekenhuis of het liggend vervoer van bestralingspatiënten.
Ook wordt de Zorgambulance steeds vaker ingezet voor ritten met mensen die na een ziekenhuisopname liggend vervoer naar huis nodig hebben.
De Zorgambulance werkt vanuit de standplaatsen Emmen, Assen en Hoogeveen in heel Drenthe.
Met enkele ziekenhuizen zijn inmiddels speciale afspraken gemaakt voor de behandeling van patiënten, die met de Zorgambulance worden gebracht.
De medewerkers van de Zorgambulance begeleiden de patiënt in een aantal gevallen gedurende het gehele traject in het ziekenhuis, zodat die direct na een onderzoek of behandeling dan weer terug kan reizen naar huis of verpleeghuis.
Vanuit de Zorgambulance wordt verder steeds telefonisch contact onderhouden met zowel het huisadres van de patiënt als met de betreffende afdeling van het ziekenhuis over aankomsttijden en eventuele vertragingen. Zo ontstaat een optimaal geplande reis met een efficiënt behandelingstraject.


Woensdag 9 maart 2010

Wezup: hotel-café-restaurant Hegen brandt volledig af
De Rode Haan heeft ook vandaag weer genadeloos en verwoestend toegeslagen in een rietgedekt pand.
Dit keer verteerden de vlammen café-restaurant Hegen aan de Wezuperstraaat in het nabij Sleen gelegen dorpje Wezup.
De brand, die even voor half tien gemeld was, werd bestreden door brandweermensen uit o.a. Sleen, Zweeloo, Schoonoord, Hoogeveen en Emmen, maar de vlammen bleken -ondanks de massale inzet en de miljoenen liters water- niet te stoppen.
De brandweer stelde direct als hoofddoel te voorkomen, dat de vlammen konden overslaan naar een nabijgelegen rietgedekte schuur en naar de rondom het pand staande rietgedekte panden. Dat lukte.
Het onlangs nog gerestaureerde horecapand brandde volledig af en de muren moesten uiteindelijk met een graafmachine omvergehaald worden, om de brand definitief te kunnen blussen.
Bert Bouwmeester, burgemeester van de gemeente Coevorden, stelde zich ter plaatse op de hoogte van de stand van zaken en stak de gedupeerde eigenaar een hart onder de riem.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zwartsluis: bedrijfsauto en aanhanger van de dijk
Op de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove, de Oppen Swolle, is vanmorgen en bedrijfsauto met aanhanger van de dijk geraakt.
De combinatie werd door een rukwind onbestuurbaar en sloeg om.
Na enkele meters op zijn zijkant hebben gegleden schoot de aanhanger los en kwam aan de andere kant van de dijk tot stilstand.
De bus gleed de berm in  het in de berm en belandde uiteindelijk weer op zijn wielen. Hierna gleed de bus achterwaarts de dijk af.
De bestuurder van de combinatie kwam ongeschonden uit de vernielde bus en meldde het voorval aan zijn werkgever en aan de politie.
Berger Hooikammer takelde de bestelauto en de aanhanger weer op de dijk en voerden alles af naar het depot.
Het verkeer werd tijdens de berging door agenten geregeld.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Dinsdag 8 maart 2011

Dalen: brand richt zware schade aan aan rietgedekte woning
Dinsdagmiddag tegen half twee gaf de meldkamer Drenthe door, dat het dak van een woning aan de Westerwijk in Dalen in brand stond.
Bij aankomst van de eerste spuitgasten bleek het al om een uitslaande brand in een rietgedekte woning te gaan.
De bovenverdieping van de woning brandde volledig uit.
Foto's: Doetse Snip - www.doetse.nl


Hollandscheveld: fikkie stoken loopt behoorlijk uit de hand
Dinsdagmiddag kreeg de Hoogeveense brandweer het verzoek, naar De Stok in Hollandscheveld te rijden, waar een "berm/bosjes/ruigtebrand" zou woeden. Het bleek te gaan om een uit de hand gelopen fikkie, dat enkele jongetjes hadden gesticht.
De brand ging in eerste instantie gepaard met zware rookontwikkeling.
Toen de brandweer arriveerde, waren enkele omwonenden zelf al aan het blussen geslagen met scheppen en dergelijke, daarbij geholpen door een politieman, die ook energiek de handen uit de mouwen stak. De ergste vuurhaarden waren daardoor al bedwongen, hoewel aan de andere kant van het braakliggende veld de vlammen met een flink vaartje oprukten naar een grote haag achter een aantal woningen.
Hier maakten de Hoogeveense spuitgasten echter bijtijds korte metten met de vlammen.
De dorpsjeugd wist precies te vertellen, wie de brand, die circa een hectare besloeg, had aangestoken.
Oom Agent zal waarschijnlijk een hartig woordje met de dadertjes -en hun ouders- gaan wisselen....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N48: twee trucks en twee taxi's betrokken bij zware aanrijding
Dinsdagmorgen om negen uur werd er alarm geslagen vanwege een verkeersongeval, dat op de N48 -exact op de grens van de gemeenten Hardenberg en Ommen- had plaatsgevonden.
De hulpverleners troffen er in totaal vier voertuigen aan: twee vrachtwagens en twee taxi's.
Het ongeval bleek te zijn ontstaan, toen de eerste taxi (een VW Touran), die richting Ommen reed en bestuurd werd door een zestigjarige vrouw uit ZUidwolde, uit de koers raakte en een tegemoet komende vrachtwagen van Larcom links voor raakte.
De taxi schoot vervolgens tegen het dubbele linker achterwiel van de  oplegger  van een tweede vrachtwagen, waardoor een band de weg op stuiterde, tegen de voorzijde van een achter de VW rijdende tweede taxi.
De volledig vernielde VW schoot inmiddels de berm en, waar hij met de neus boven de brede bermsloot tot stilstand kwam.
De bestuurster van deze auto had een regen van glasscherfjes in haar gezicht gekregen, maar bleef verder ongedeerd, net als de twee truckers en de chauffeuse van de tweede (Citroën Berlingo) taxi.
Experts van de VOA IJsselland namen de situatie uitgebreid in ogenschouw, hetgeen tot half twaalf duurde.
Het verkeer richting Hoogeveen werd over de parkeerplaats geleid.
De twee taxi's werden opgehaald door berger Autax; de twee trucks reden op eigen kracht door naar de afslag Dedemsvaart / Balkbrug, waar ze om onbekende redenen op de uitvoegstrook stopten.
De bestuurder van een achterop komende Volkswagen Tiguan, die van de N48 de uitvoegstrook op reed,  had de twee stilstaande obstakels niet in de gaten en kon op het allerlaatste moment een zware aanrijding voorkomen door het stuur om te gooien....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: tweedaagse bedrijfshulpverleningsoefening
Op maandag en dinsdag is er in de gemeentelijke gebouwen van Hoogeveen een bedrijfshulpverleningsoefening.
Er werd gestart in het zwembad waar een 'onwelwording' in het water plaatsvond.
De BHV'ers kregen de opdracht op de patiënt zodanig op te vangen en te behandelen, zodat deze zo goed mogelijk kon worden overgedragen aan de ambulancemedewerkers.
-
's Middags werd de oefening voortgezet in de brandweerkazerne, waar de BHV'ers aan het werk werden gezet nadat een vrouw op de trap in elkaar was gezakt.
De bedrijfshulpverleningsoefening is vooral gericht op het reanimeren met de focus op cardiologie en wordt gehouden met behulp van het UMC uit Groningen.
Op dinsdag worden de oefeningen voortgezet in het Compagniehuis en op het Werkplein in Hoogeveen.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Meppel: zoekaktie naar slachtoffers na vondst te water geraakte auto

Maandagavond heeft er een grote zoekactie plaatsgevonden aan het Jaagpad in Meppel.
Om 20:53 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig, dat te water geraakt was.
De bemanning van de tankautospuit uit Havelte kwam als eerste aan bij het incident en men sprong gelijk het water in om hulp te bieden.
Met behulp van de lier werd de auto naar de wal getrokken, maar een bestuurder werd niet gevonden.
Inmiddels waren duikteams van Giethoorn, Assen en Smilde ook ter plaatse en startten een zoekactie.

De auto werd geheel onderzocht en later werd met behulp van de halve cirkel methode het kanaal afgezocht.
Na ruim een half uur zoeken werd de zoekactie gestaakt er werd de auto door bergingsbedrijf Hooikammer uit het kanaal gehaald.
De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar en de oorzaak van dit ongeval.
-
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Maandag 7 maart 2011

N36 / Mariënberg: automobilist verongelukt door frontale aanrijding met mesttanker
Een 57-jarige automobilist uit Almelo is maandagmiddag rond 17:00 uur om het leven gekomen, toen hij over de N36 met zijn Citroën C5 in de richting van Almelo reed . De man was net de kruising bij Beerze / Mariënberg gepasseerd, toen het aanhangwagentje achter zijn auto -volgens een getuige- zodanig begon te slingeren, dat de auto op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer belandde en daar frontaal in botsing kwam met een trekker met mesttankoplegger van een Winterswijks transportbedrijf.
Een uitwijkpoging van de trucker sorteerde geen effect, waarna de auto en de vrachtwagencombinatie aan de oostzijde van de weg in een bosperceel tot stilstand kwamen.
De onfortuinlijke automobilist overleed ter plaatse.
Voor zover bekend bleef de 55-jarige vrachtwagenchauffeur ongedeerd. Bij het ongeval werd één van de twee flitspalen beschadigd.
Bergr Autax haalde het wrak van de Citroën op; de vrachtwagencombinatie werd -nadat de mest uit de tank in een andere vrachtwagen was ovrgepompt- afgevoerd door berger Wolves. De N36 is tot ver in de avond afgesloten geweest; aan de noordzijde vanaf de N34.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zwolle: verkeersongeval op de Middelweg leidt tot tweede aanrijding
Rond drie uur maandagmiddag kwam het tot een ongeval op de kruising van de Middelweg en de Bachlaan in Zwolle, toen een automobiliste, die op de Middelweg reed, geen voorrang kreeg en in botsing kwam met een lesauto, die van de Bachlaan de Middelweg op reed.
De bestuurster is met nekpijn per ambulance voor onderzoek naar een Zwols ziekenhuis overgebracht.
Van de twee motoragenten, die zich naar de ongevalslokatie spoedden, werd er één op de kruising van de Zwartewaterallee met de Middelweg aangereden door een Volvo stationcar. Voor zover bekend bleef het hier bij materiële schade.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dalerpeel: blusgroep Zwinderen rukt uit naar natuurbrand
Nadat gisteren de brandweer van Hoogstede in aktie kwam om een natuurbrand te bestrijden aan de Bathorner Diek, rukte maandagmorgen de blusgroep van Zwinderen uit naar Dalerpeel, waar de eerste natuurbrand van 2011 aan deze kant van de grens* gemeld was.
Bij aankomst in dit voor blusgroep de Krim zeer bekende terrein leek het er op, dat de brand, die over een gebied van zo'n 150 meter lang aan de rand van een berkenbosje gewoed had, spontaan gedoofd was.
Voor alle zekerheid werd het gebied verder verkend en werden mogelijke vuurhaarden met vuurzwepen onder handen genomen, maar van vlammen was geen spoor meer te bekennen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de politie onderzocht de zaak ter plaatse; temeer, daar het gebied rond de Oranjestraat en de Berkmeerweg jaren geleden ook regelmatig brandde.
Extra oplettendheid kan daarom geen kwaad, temeer daar in de nacht van maandag op dinsdag even na middernacht opnieuw een natuurbrand gemeld werd; nu aan de Berkmeerweg in Dalerpeel.
* Zie zondag 06-03-2011
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zondag 6 maart 2011

Stegeren: bordenblunder Zwarte Pad.
Dat de wegbeheerder ons iets probeert te vertellen, is wel duidelijk, maar de wet, dat verkeersborden op de eerste blik duidelijk moeten maken, wat er bedoeld wordt, is hier absoluut niet van toepassing.
Het bord vertelt ons weliswaar, dat het Zwarte Pad in Stegeren op 11 maart wordt afgesloten, maar daarna heeft de carnavalsroes bij de bordenmaker kennelijk genadeloos toegeslagen.
Sterker nog: de blunder is niet alleen op DIT bord van toepassing, maar op ALLE soortgelijke borden langs deze weg, aldus de fotograaf....
Foto: Bert Janssen


Hoogstede - Bathorn (D): heidebrand snel geblust met nieuwe tankautospuit
Zondagmiddag even voor half zes werd de brandweer van Hoogstede gealarmeerd in verband met een heidebrand aan de Bathorner Diek in de buurtschap Bathorn bij Hoogstede.
Enkele minuten later rukten vijf voertuigen met in totaal 30 man uit naar de opgegeven lokatie, waar wandelaars hen de juiste plek aanwezen.
Met het meegebrachte bluswater kon uitbreiding van de brand worden voorkomen en werd het vuur uiteindelijk geblust.
Bij het bluswerk kwamen de technische mogelijkheden van de nieuwe tankautospuit (TLF 20/40, onderste foto) goed van pas. Door toevoeging van schuimmiddel onder geringe druk werd het blussen aanzienlijk effectiever.
Het tijdrovende opzetten van grootwatertransport over lange afstand bleek hierdoor niet nodig. De uitruk kon na een uur beëindigd worden.
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
-
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Gieten: man en kind gewond na crash op de Bonnerdijk
Zondagavond rond kwart over zeven werd de blusgroep van Gieten ruw voor de tv (Studio Sport) vandaan gehaald na een melding over een eenzijdig ongeval op de Bonnerdijk in Gieten.
Het bleek, dat een auto daar twee bomen had geraakt en tot stilstand was gekomen op de rand van een diepe sloot.
De twee inzittenden -een meisje van vier en de bestuurder van begin twintig zijn overgebracht naar het ziekenhuis
De klap was zo hevig, dat de motor aan de andere kant van de weg in de sloot lag.
De weg is enige tijd afgesloten geweest voor het onderzoek van de VOA.
Foto's: Herman van Oost


Foto-impressie carnavalsoptocht Dedemsvaart
Foto's: Roelof Boessenkool


N34 / Coevorden: bejaarde passagiere gewond door aanrijding
Een ouder stel beleefde zondagmiddag rond uur een hachelijk avontuur, toen op ze met hun Opel Astra over de N34 in de richting van Hardenberg reden. De twee waren net het viaduct over de Krimweg bij Coevorden gepasseerd, toen een tegenligger op de verkeerde weghelft kwam. De uit Rotterdam afkomstige bestuurder van die auto was even afgeleid, toen hij zijn autoradio bediende en toen hij bemerkte, dat zijn VW Golf TDi op de verkeerde weghelft beland was, was het te laat voor een stuurcorrectie. Tekst en foto's© U S Media - www.kilroy.nl
De twee auto's raakten elkaar met de linkerzijkant en werden beide onbestuurbaar.
De Golf klapte hard tegen de vangrail, die daardoor zwaar beschadigd werd; de Astra verloor door de impact het linker achterwiel, kantelde en kwam achterstevoren op zijn rechter zijkant -vlak voor de brede bermsloot van de N34- tot stilstand.
De bestuurders kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar de passagiere van de Astra moest door de brandweer uit de gekantelde auto, die eerst gestabiliseerd werd, bevrijd worden. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Omdat in eerste instantie niet duidelijk was, waar de aanrijding zich op de N34 had voorgedaan en er sprake van was, dat er drie auto's bij de aanrijding betrokken zouden zijn, rukten de Coevorder brandweer èn hun collega's uit Sleen uit ter hulpverlening.
Een verkeersongevalsanalist van de Regiopolitie Drenthe onderzocht de sporen en maakte aantekeningen voor het proces verbaal.
Het verkeer werd ter plaatse om en om langs de ongevalslokatie geleid, zodat het ongeval niet tot opmerkelijk lange files leidde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zuidlaren: brand verwoest schuurtje bij boerderij
Zondagmorgen rond negen uur werd het  de brandweerlieden van de post Zuidlaren niet mogelijk gemaakt uit te slapen, toen de piepers af gingen af voor een prio1-melding: "Garagebox / schuurbrand aan de Hunzeweg de Groeve"!
De post Zuidlaren rukte daarop uit met twee tankautospuiten en een motorspuitaanhanger.
Aan de Hunzeweg bleek echter geen vuur te bekennen; wel aan de Osbroeken in Zuidlaren: een zijweggetje van de Hunzeweg.
Hier stond een schuurtje achter op het erf van een boerderij in brand.
Met twee stralen "hoge druk" was het vuur al binnen een kwartier bedwongen.
Daarmee werd voorkomen, dat een aangrenzende grotere schuur ook aan de vlammen ten prooi viel.
Na nog even nageblust te hebben, keerde de brandweer rond tien uur weer terug naar de kazerne.
-
Meer info op de site van de Brandweer Zuidlaren


Raalte: automobilist gewond bij kettingbotsing op de N35
Zondagmorgen rond kwart over elf raakten drie auto's beschadigd bij een kettingbotsing op het viaduct van de Heinoseweg (N35), dat zich tussen de afslagen naar de N348 bevindt.
Het verkeersongeval op deze inmiddels beruchte plek ontstond, toen de bestuurder van een zwarte Opel Astra, die richting Nijverdal reed, achter op een groene Daihatsu Sirion botste, die als achterste auto in een stilstaande rij voor de verkeerslichten wachtende auto's stond.
De aangereden Daihatsu schoot daarop vooruit en ramde een blauwe Audi A4 cabrio.
Wonder boven wonder hoefde alleen de Opelbestuurder met de ambulance mee voor nader onderzoek.
De Daihatsu en de Astra waren onherstelbaar beschadigd en werden door berger Wolves opgehaald; de Audi, waarin een bestuurster en twee tienerjongens zaten, kon zijn weg vervolgen. De N35 is ter plaatse tot ca 12:00 uur afgesloten geweest.
Foo's: Don Stolwijk - U S Media


Baarlo: bestuurder aangehouden na verkeersongeval
Zaterdagavond om 23:06 uur werden de hulpdiensten de weg op gestuurd voor een "ongeval letsel".
Aan de Kuiderdijk bij het gehucht Baarlo (gemeente Steenwijkerland) was een auto van de dijk gereden en in een sloot tot stilstand gekomen.

Wonder boven wonder kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren van af, zodat de hulpverleners al snel weer inrukten.
De man werd, in verband met de actie "Botsen is blazen", onderworpen aan een ademtest.
Deze test gaf als uitslag de "A" (aanhouden) aan. De man werd naar het politiebureau overgebracht voor een uitgebreide ademanalyse.
Inmiddels werd de auto door bergingsbedrijf Thomas uit Oldetrijne weer de dijk op getrokken en afgevoerd op de bergingswagen, waarna de rust wederkeerde in Baarlo.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nlEindigt uw advertentie nog steeds in de oud-papier-container ?Mail
uw bedrijfsgegevens (incl URL, telefoonnummer en KvK-nummmer) voor vrijblijvende banner-informatieVoor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.