Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2011 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 27 maart 2011

Meppel: vergeefse zoektocht naar vermiste bejaarde

Sinds zaterdag wordt een 77-jarige man uit Meppel vermist. Hij bezocht vrijdagavond een kennis aan de Zuiderlaan en ging rond 01.50 uur lopend naar zijn woning aan de Adriaen van Ostadestraat, maar kwam daar niet aan.
Zondagmiddag heeft de politie onder andere met een politieheli en speurhonden naar de vermiste man gezocht in het gebied tussen de Zuiderlaan en de Adriaen van Ostadestraat en met brandweerduikers in de Reest, maar hij is die dag niet gevonden. 

De politie zoekt getuigen, die de man in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben gezien op de route van de Zuiderlaan naar de Adriaen van Ostadestraat of U kunt u melden bij de politie in Meppel via 0900-8844.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Klazienaveen: zware schade door uitslaande brand
Zondagmorgen om 11.40 uur gingen de piepers van de brandweer in Klazienaveen en Emmen af. Op de schermpjes verscheen de melding
“Zolderbrand VAN ECHTENSKANAAL NZ 127 KLAZIENAVEEN”.
Bij aankomst werd duidelijk , dat de brand op de zolderverdieping van grote woning.woedde en dat de rook al onder de pannen uit kwam.
Om 11.48 uur werd dan ook het sein "middelbrand" gegeven en kwamen ook een tankautospuit van Emmen en de motorspuitaanhanger van Klazienaveen ter plaatse.
Water was er gelukkig genoeg voorhanden in het kanaal voor de woning.
De zolderverdieping van de woning is volledig uitgebrand.
Ook de bovenverdieping van de naastgelegenwoning kan waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.
Beide woningen liepen voorts veel rook en waterschade op.
Foto's: Peter Kramer

Zaterdag 26 maart 2011

Dedemsvaart: motorrijder gewond na val op de De Magnolia

Zaterdagmiddag is een Dedemsvaarter gewond geraakt, toen hij met zijn Kawasaki motor over de Magnolia reed in de richting van de Langewijk.
De man keek op de kruising met de Prunus naar rechts om voorbereid te zijn op eventueel kruisend verkeer, maar ontdekte tot zijn schrik, dat hij inmiddels al bijna tegen de stoeprand was gereden. Een poging om de motor weer op het rechte pad te krijgen, mislukte, waarop man en motor de stoep op vielen. De motor sloeg hard tegen een buslijn-informatiepaaltje, dat prompt omknakte.

De motor raakte zwaar beschadigd; de berijder liep letsel op en werd na stabilisatie per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Jan van de firma Autax takelde -met hulp van een politieman- de Kawasaki op de bergingsauto en vervoerde de motor naar het depot in Ommen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Geerdijk: oudere automobiliste ramt geparkeerde auto
Zateragmiddag tegen enen werd de brandweer van Vroomshoop ontboden op de Noorderweg in Geerdijk vanwege een ongeval, waarbij iemand bekneld zou zitten, maar deze hulpverleningsopdracht werd al snel geannuleerd.
Er bleek zich een ongeval te hebben voorgedaan, toen de bejaarde bestuurster van een Suzuki Wagon R een black out kreeg en een gepar-keerde VW Golf ramde. De Suzuki tolde om zijn as en kantelde, maar drie alerte mannen, waaronder de eigenaar van de VW zetten op verzoek van de automobiliste het autootje voorzichtig weer op z'n wielen.
De vrouw werd door ambulancepersoneel voor nader onderzoek in een ziekenhuis meegenomen.
Berger Wolves ontfermde zich over de Wagon R en de rondom licht beschadigde Volkswagen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dalerveen: enorme brand verwoest woonboerderij, schuren en oldtimers (foto-update)
Zaterdagmiddag brak er brand uit in een onlangs gerenoveerde rietdgedekte woning aan de De Lichtenburg in Dalerveen.
Het vuur sloeg razendsnel over op enkele schuren en en brandhoutopslagplaats en voor de brandweer bleek er geen eer aan te behalen: de rookkolom was al op tientallen kilometers afstand te zien en bij aankomst ontwaarde men een complete vuurzee.
De brand genereerde zo'n immense hitte, dat het nuwelijks mogelijk was, over de straat langs de boerderij te lopen. (foto 1) en dat, terwijl de wind van de straat af stond.

In één van de berguimtes stonden enkele old timer Jaguars en achter een schuur was een Rolls Royce Silver Spur uit 1984 gestald.
De brandweer probeerde de kostbare Rolls met een waterbarrière nog enigszins te vrijwaren van de hittestraling en voorkwam zo, dat de Britse limousine eveneens volledig een prooi der vlammen werd.
Nagenoeg alle bebouwing op het terrein brandde af. Een stapel riet getuigde van de geplande rietdekvoornemens, die voor een schuurtje op het programma had gestaan. Juist dat gebouwtje bleef gespaard. De windrichting voorkwam, dat een -eveneens rietgedekte- boerderij tegenover de brandende gebouwen door vliegvuur kon worden bedreigd.
De verslagenheid onder de bewoners was immens.
Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden liet zich ter plaatse op de hoogte stellen en sprak met het gedupeerde gezin.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Sibculo: hardnekkige hooibrand bezorgt brandweer handenvol werk
De brandweer van Bergentheim en hun collega's uit Hardenberg werden vrijdagmiddag naar de Kloosterdijk in Sibculo gezonden, waar brand in een schuur bij een veehouderij woedde.
Al op flinke afstand was uit de zwarte rookkolom op te maken, dat het om een flinke brand ging en er werd dan ook al snel opgeschaald naar "grote brand"; mede, omdat zich in de onmiddellijke nabijheid van de brandende opslagschuur een stal met een groot aantal koeien en kalveren bevond.
Het vuur bleek te woeden in een voorraad hooi en had zich inmiddels al een weg door het asbest-golfplaten dak gevreten. In allerijl had de boer met hulp van buren nog landbouwmachines en een silagewagen in veiligheid kunnen brengen.De silagewagen was echter al flink beschadigd.
De brand, die al snel teruggebracht kon worden tot de voorraad hooi, bleek uitzonderlijk moeilijk te blussen, maar van het waterkanon van de watertankwagen, dat 2000 liter bluswter per minuut kan wegspuiten, bewees hier weer goede diensten.
Toch lukte het pas, d vlammen voorgoed te doven, nadat het hooi met een graafmachine uit de schuur verwijderd werd, waarna het brandende spul buiten geblust werd. Toch laaiden de vlammen in het resterende hooi steeds weer op.

De schuur werd zwaar beschadigd, maar de tien kalfjes, die in een ander deel stonden, bleven ongedeerd, mede dank zij een brandwerende muur. Ook de grote stal bleef intact.
Het bij de brand vrijgekomen asbest is in de onmiddellijke nabijheid van de schuur neergekomen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Aadorp: vrouw (26) om het leven gekomen bij eenzijdige aanrijding op de Aadorpweg
Vrijdagavond heeft omstreeks 21.15 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Aadorpweg tussen Aadorp en Almelo.
Hierbij is een 26-jarige vrouw uit Vroomshoop om het leven gekomen.
De automobiliste reed vanuit de richting van Aadorp over de Aadorpweg, in de richting van Almelo.
Door onbekende oorzaak heeft de vrouw een stuurbeweging naar links gemaakt en is haar auto tegen een boom tot stilstand gekomen.
De vrouw is ter plaatse overleden aan haar verwondingen.
Van de auto -een Renault Clio- bleef weinig over. Het motorblok werd een eind verderop in een weiland terug gevonden.
De Dienst Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
De hoofdrijbaan en het fietspad van de Aadorpweg waren tot na middernacht afgesloten voor het overige verkeer
Foto: Don Stolwijk - U S Media

N343 / Brucht: motorrijder gewond na fontale aanrijding met auto
Vrijdagavond werd bekend, dat zich op de N343 ter hoogte van Brucht zich een ernstig verkeersongeval had voorgedaan.
De aanrijding ontstond, toen een VW Polo met drie jonge inzittenden, die richting Bergentheim reed, in een flauwe bocht in botsing kwam met een tegemoet komende motorrijder. De motorrijder viel en kwam met zijn tweewieler in de berm, waar hij gewond bleef liggen.
De man is door ambulancepersoneel verzorgd en vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht.
De uit Westerhaar afkomstige bestuurder van de Polo en zijn twee passagiers kwamen met de schrik vrij.
De auto en de Honda motorfiets raakten zwaar beschadigd.
De toedracht werd door de VOA IJsselland onderzocht. De N343 is daarom vanaf negen uur geruime tijd afgesloten geweest
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hardenberg: automobiliste gewond ten gevolge van aanrijding op de Gramsbergerweg
Een inwoonster van Hardenberg is vrijdagmiddag naar het ziekenhuis overgebracht, nadat ze letsel had opgelopen bij een aanrijding op de kruising van de Gramsbergerweg met de Floralaan, voor Zaal Mulder.
De vrouw reed tegen vijven vanaf de Floralaan de kruising op, terwijl er van links een zwarte Fiat naderde, bestuurd door een inwoonster van Emlichheim.
Beide vrouwen verkeerden in de veronderstelling, dat ze groen licht hadden, waardoor de auto's op de kruising in botsing kwamen.
De Emlichheimse en haar twee jonge passagiers bleven ongedeerd.
Zowel de witte Citroën Berlingo bedrijfsauto als de Fiat waren -verzekeringstechnisch gezien- onherstelbaar beschadigd.
Berger Klaas van de firma Autax haalde de auto's op en verwijderde de talrijke wrakstukken van het wegdek.
Het verkeer ondervond vrij weinig hinder van de gevolgen van de aanrijding.
De Citroën was pas twee weken in bezit van de vrouw uit Hardenberg....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 25 maart 2011

Almelo: daglicht toont zware schade aan flat aan
Vijdagmorgen na het politie-onderzoek werd er al met man en macht gewerkt om de schade, die de grote brand de afgelopen nacht aanrichtte aan de flat aan het Kloosterhofpad, te repareren en de boel schoon te maken.
De volledige herstel- en reinigingsoperatie zal naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen.
Over de exacte oorzaak van de brand tast men nog in het duister, maar brandstichting lijkt het meest aannemelijk.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Almelo: groot alarm wegens uitslaande brand in flat gebouw aan het Kloosterhofpad

Even na tweeën in de nacht van donderdag op vrijdag werd de brandweer van Almelo uit bed gepiept vanwege brand in een flatwoning aan het Kloosterhofpad in Almelo ; een minuut later volgde opschaling naar "middelbrand" en om 02:14 uur werd er opgeschaald als "grote brand" en werd o.a. de brandweer van Wierden ingezet. Enkle minuten daarna werd ook om de inzet hoogwerker van het korps Rijssen verzocht.
Inmiddels was duidelijk, dat het om een zware, uitslaande brand in een flatgebouw ging en dat er gevaar was, dat er bewoners prooi van de vlammen en vooral van de rook zouden kunnen worden.

Na een uur werd duidelijk, dat de brandweer de brand meester was.
Van de ongeveer 35 bewoners van appartementen dichtst bij de brand had een klein aantal last van de gevolgen van rookinhalatie, maar ziekenhuisopname bleek niet nodig. De rook was volgens bewoners verstikkend.
Voor de geëvacueerde bewoners van de appartementen op de onderste woonlaag, die door rook beschadigd zijn, is tijdelijke opvang geregeld.
De politie onderzoekt de zaak op vermoeden van brandstichting.
De brand is waarschijnlijk begonnen aan de buitenzijde van het pand en sloeg over naar de entree en de erboven liggende appartementen.

-

Loozen: auto crasht door leuning viaduct Westeindigerdijk en stort in de diepte
De bestuurder van een Citroën C5 heeft donderdag tegen de avond een enorme ravage aangericht bij het viaduct van de Westeindigerdijk bij Loozen (tussen Gramsbergen en Hardenberg). De man reed in de richting van Radewijk, maar kwam in de flauwe bocht voor het viaduct in de rechter berm, waarna hij de klassieke fout maakte door middels een ruk aan het stuur te proberen, de wielen weer op het asfalt te krijgen.
Dat mislukte jammerlijk : de auto slipte, crashte dwars door de leuning aan de linkerzijde van de brug en stortte een meter of tien van het talud.
Dat gebeurde met zoveel geweld, dat de leuningen van hun dikke betonnen sokkels gerukt werden en voor een flink deel met de C5 de diepte in werden gesleurd.
Wonder boven wonder kwam de bestuurder er met wat lichte verwondingen vanaf.
ZIjn auto was zonder enige twijfel rijp voor de sloop, hoewel er niet veel bruikbare onderdelen meer aan te ontdekken waren....
Berger De Jonge haalde het wrak en de talloze restanten op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 24 maart 2011

Hoogeveen: 27-jarige Hoogevener op klaarlichte dag doodgeschoten (update 25-03, 11:00 uur)
De Fabrieksweg in Hoogeveen is sedert donderdagmiddag afgezet in verband met het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 27-jarige man uit die plaats. De man (HM) werd door een andere man op klaarlichte dag voor een garage neergeschoten, nadat die hem en een tweede aanwezige bedreigde, waarop het slachtoffer op de man met het vuurwapen af liep en die het vuur opende. Het slachtoffer overleed ter plaatse.
Inzet van ambulance- en MMT-personeel mocht niet meer baten.
Volgens meerdere getuigen was de tweede aanwezige (RB) door de schutter in een hand geraakt.
Dit kon door de politie niet worden bevestigd en bleek later niet het geval/
De politie startte onmiddellijk na het overlijden van de neergeschoten Hoogevener een uitgebreid onderzoek, dat o.a. door de Unit Forensische Recherche werd uitgevoerd. Zelfs bewoners van de Fabrieksweg mochten niet naar hun huis in verband met het onderzoek.
Het voorval had zeer grote toeloop tot gevolg, hetgeen leidde tot verkeersopstoppingen door foutparkeerders en plotseling remmende automobilisten, die de weg daardoor blokkeerden.

Een 48-jarige verdachte uit Hoogeveen van deze schietpartij korte tijd later in Oudleusen gearresteerd door de KLPD.
Later die nacht is in Zuidolde een 23-jarige vrouw uit die plaats als verdachte gearresteerd. Beiden zitten in de cel.
Kort nadat de traumahli was opgestegen, kreeg de bemaanning opdracht naar Hoogeveen terug te keren en zo dicht mogelijk bij de Jan Dekkerstraat te landen, waar een bloedende man op straat lag. Het bleek te gaan om en fietser, die kennelijk teveel aan Bacchus had geofferd en een val op het wegdek had moeten bekopen met verwondingen aan zijn gezicht. Zowel de bemanning van de ambulance als die van de heli lieten de man zijns weegs gaan, nadat die uitdrukkelijk medische behandeling weigerde.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen, Don Stolwijk ( U S Media ) en Jochem van de Weg

A28: bedrijfswagen met aanhanger over de kop
Donderdag is een busje met aanhanger op de A28, ter hoogte van Zuidwolde over de kop gegaan en in de droge bermsloot tot stilstand gekomen.
Getuigen en een groepje militairen, die voorbij kwamen, haalden de inzittenden -een vader en zoon uit Zwolle- uit de auto.
De twee kwamen er zonder noemenswaardige verwondingen vanaf, maar gingen voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.
Getuigen gaven aan, dat het ongeval was veroorzaakt door de zuiging van een passerende vrachtwagen.
De lading uit de aanhanger -platen isolatiemateriaal- lag over enkele tientallen meters verspreid rond de plaats van het ongeval.
De VOA onderzocht de zaak op technische mankementen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Spier: interieur stacaravan brandt uit ondanks snel ingrijpen
Donderdagmorgen tegen half twaalf werd de brandweer van Beilen verzocht, met gezwinde spoed naar de Wijsterseweg in Spier te rijden, waar volgens de melding een stacaravan in brand stond op vakantiecentrum Sonnevanck.
De beheerder en zijn assistent voorkwamen echter, dat het tot een ernstiger brand kwam, toen ze met brandblussers de reeds naar buiten slaande vlammen wisten te doven. De rest kwam voor rekening van het brandweerkorps van de post Beilen.
-
De brand was begonnen bij de kachel, die volgens de bewoners alleen op waakvlam brandde.
Toch raakte deze oververhit en zette houten delen van de ombouw in brand. Van het interieur bleef weinig over.
Het jonge stel, dat er woonde raakte niet al hun persoonlijke bezittingen kwijt, doordat het een tijdelijke tussenwoning betrof en hun voornaamste eigendommen elders waren opgeslagen.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Goor: ravage na frontale aanrijding op de N347 (Update: video toegevoegd 15:00 uur)
Bij een zware frontale botsing op de provincialeweg N347 ter hoogte van de A1 ten noorden van Goor zijn vanmorgen even na half acht voor zover bekend drie gewonden gevallen.
Ter plaatse geldt een inhaalverbod. Waarschijnlijk is één van de bij de initiële aanrijding betrokken auto's op de verkeerde weghelft beland en raakte de derde auto, die aan de linker zijkant zwaar beschadigd werd, daarna bij de botsing betrokken.
Bij de aanrijding waren drie auto's betrokken. De aanrijding en de nasleep leidde tot een flinke file van voornamelijk vrachtwagens.
In de file werd een motoragent aangereden. Voor zover bekend bleef het daarbij bij materiële schade.
Over de toedracht van de zware anrijding is nog niets bekend.
Foto's: Martin Bakker

Dalen: Coevorder brandweer blust brand op terrein voormalige waterzuivering
Woendagavond om 20:13 uur is de brandweer van Coevorden gealarmeerd voor een "Berm/Bosjes/Ruigte brand" aan de Drift te Dalen.
Er bleek op het terrein van de voormalige waterzuivering ruigte in brand te staan.
Met behulp van  een straal hoge druk en de vuurzweep was het brandje al snel bedwongen, waarna men terug kon naar de kazerne. 
-
Foto's: Peter Kramer

Woensdag 23 maart 2011

Bergentheim: garage bij woning aan de Kerkweg brandt uit
De bewoners van een hoekwoning aan de Kerkweg in Bergentheim werden gewaar, dat er iets mis was, toen apparatuur en verlichting, die op één groep was aangesloten, woensdagavond tegen half negen uitvielen.
Toen de heer des huizes poolshoogte nam, ontdekte hij, dat er brand was uitgebroken in de garage. Hij belde 112 en wist nog een houtkloofmachine naar buiten te rijden, voordat het te gevaarlijk werd; mede vanwege de aanwezigheid van drie gasflessen.
De brandweer van Bergentheim, die vlakbij aan het oefenen was, hoefde niet ver te rijden en kon direkt aan de slag, maar het bleek toch nodig, op te schalen naar "middelbrand". Hierop stuurde de meldkamer een tankautospuit, de watertankwagen en de hoogwerker uit Hardenberg, die elders aan het oefenen waren, naar de plaats des onheils.
-
Hoewel de ergste vlammen snel bedwongen waren, had het nablussen nogal wat voeten in de aarde, mede, omdat er nog vuurhaardjes onder het dak van de garage zaten. Hierom besloot men niet alleen een deel van het dakbeschot te verwijderen, maar ook het dak van boven af met een kettingzaag te openen om de laatste bedreiging de kop in te drukken.
Het interieur van de garage annes hobbyruimte en de daarin opgeslagen materialen werden grotendeels verwoest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

De Krim: "chemtrails" zorgen voor extra-mooie zonsondergang
Woensdagavond even na zeven uur werd de westelijke horizon tijdens de zonsondergang verfraaid door de sporen van uitlaatgassen van de straalmotoren van verkeersvliegtuigen, de zogeheten chemtrails.
Onderstaande foto's werden gemaakt aan de Dreef bij Coevorden en de Hoofdweg bij De Krim.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 22 maart 2011

Wierden: bovenverdieping van woning verwoest (woensdagmorgen fotoreportage toegevoegd)
Dinsdagmiddag om kwart over vijf werd de brandweer van Wierden opgeroepen voor een binnenbrand aan het Stoppelland in Wierden.
Er werden direct twee tankautospuiten op het onheil af gestuurd.
Een minuut later werd de hoogwerker van Rijssen opgeroepen om de Wierdense collega's te assisteren.
De vlammen sloegen al snel uit het dak en de bovenverdieping van de woning en van de garage zijn totaal verwoest
Het er naast gelegen huis liep water- en rookschade op.

(Kevin Sand)

Coevorden: brandweerman redt vermist katje uit hoge conifeer
De zes maanden oude kat Tippie van een bewoonster van de Rubensstraat in Coevorden was al twee dagen zoek, toen het dier dinsdagavond in een hoge conifeer achter de woning van de overburen werd ontdekt.
Tippie was kennelijk op de vlucht geslagen voor de chichuahua van de overbuurvrouw en in paniek de boom in gevlucht, maar omlaag klimmen is altijd iets moeilijker dan omhoog (hoewel nog nooit iemand een kattenskelet in een boom heeft gevonden).

Om de angstige kat uit zijn benarde positie te bevrijden, werd de hoogwerker van de brandweer gealarmeerd, maar omdat de kat buiten bereik van de arm was, werd een tweede ploeg met de tankautospuit opgeroepen.
Een vrijwilliger van de Coevorder brandweer klom omhoog en wist het kattenbeest ras in zijn nekvel te vatten.
Eenmaal veilig op de grond werd het diertje overhandigd aan een buurvrouw, die het dier aan de -ongetwijfeld dolgelukkige- rechtmatige eigenares zou retourneren.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vriezenveen: bermbrand aan de Paterswal snel onder controle
De brandweer van rukte dinsdagmorgen uit, nadat er even voor elven een telefoontje bij 112 binnengekomen was, waarin gewaarschuwd werd voor een brand in de berm van de Paterswal (de weg van Sibculo naar Vriezenveen) in Vriezenveen.
Het bleek een gevaarlijke situatie, omdat de rook over de weg dreef.
Door snel ingrijpen konden de spuitgasten volstaan met een lading bluswater uit de voorraad van de tankautospuit en konden de vuurzwepen op de wagen blijven.
Foto's: Alwin Winkel - www.112twente.net

Hardenberg: opnieuw flinke kop-staart-botsing op kruising N34 bij Sportpark De Boshoek
De uit Dedemsvaart afkomstige bestuurster van een Audi A3 werd maandagmorgen onaangenaam verrast, toen ze op de N34 richting Ommen reed, maar voor de inmiddels beruchte kruising bij Sportpark De Boshoek moest afremmen voor afslaand verkeer.
De bestuurster van een achter haar rijdende (anderhalve maand oude) Peugeot 107 had niet gezien, dat de Audi afremde en botste tegen de achterzijde van die auto
Ondanks de flinke schade bleven zowel de twee vrouwen in de voorste auto als de A3-bestuurster ongedeerd, zodat de politie zich niet met de afhandeling van de aanrijding bemoeide.
Berger Bé van de firma Autax laadde de beide auto's op de autoambulance en bracht ze naar schadeherstelbedrijven in Hardenberg en Dedemsvaart.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Coevorden: brand in schuur met 800 varkens
Maandagavond werd er groot alarm geslagen voor de brandweer van Coevorden, nadat er een telefoontje bij de alarmcentrale was binnen-gekomen, dat duidelijk maakte, da taan de Hendrik Beerlingweg in een varkensschuur met zo'n 800 dieren brand was uitgebroken.
Het vuur, dat korte tijd hoog oplaaide, kon echter door de boer anel bedwongen worden, zodat er voor de brandweer geen bluswerk meer nodig was. De brand was ontstaan door laswerkzaamheden.


Maandag 21 maart 2011

Hoogeveen: plastic tuinbankje in brand
Maandagavond is een plastic tuinbankje, achter een woning in de Gebroeders Poststraat, in brand geraakt door nog onopgehelderde oorzaak. De bewoners, die net thuis waren gekomen, zagen metershoge vlammen achter in de tuin en trachtten deze te blussen.
Dat lukte niet, integendeel, want de schutting vloog ook in brand.
-
-
Een motoragent, die inmiddels was gearriveerd, nam het initiatief. Hij vroeg om blusmateriaal en kreeg een grote gieter.
Samen met een van de bewoners, die met een schop zand op de vlammen gooide, kreeg hij het brandje met een bezem onder controle.
De brandweer bluste het geheel na.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Nieuwleusen: materiële schade bij brand in berging
Rond half zeven maandagavond werd brand gemeld, die in een schuurtje achter een woning aan het Frisoplein in Nieuwleusen woedde.
-
De Nieuwleusener brandweer was er vlot bij.
Het vuur was snel bedwongen, zodat de schade beperkt bleef aan de in het stenen schuurtje opgeslagen goederen.
Foto's: Don Stolwijk -U S Media

Wilsum (D): twee licht gewonden bij fikse kop-staartbotsing op de N403
Maandagmiddag tegen drieën ontstond op de B403 in Wilsum (D) een ernstig verkeersongeval.
Een twintigjarige bestuurder van een Mazda MX3, die van de B403 linksaf wilde slaan naar een autobedrijf, moest wachten in verband met tegenliggers.
De negentienjarige bestuurder van een achter de Mazda rijdende Volkswagen ontdekte dit te laat en botste achter op de Mazda .
De man in de VW bleef ongedeerd; de Mazda-bestuurder en zijn passagiere (42) liepen gelukkig slechts licht letsel op.
Ze werden voor alle zekerheid per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
Beide auto's waren total loss.
Foto's: Hartmut Gosink
(Bekijk op deze site ook Hartmut's fotoserie over Emlichheim toen en nu)Voor oudere nieuwspagina's zie het archief
Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.