Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2011 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zaterdag 2 april 2011

Winschoten: brand verwoest schip
In de nacht van vrijdag op zaterdag tegen drie uur ontdekten surveillerende agenten brand in een schip aan de Kartonbaan in Winschoten.
Het schip, dat op een bok op de kade stond, bleek echter door de vlammen al dermate beschadigd, dat het niet meer te redden viel.
De politie stelt een onderzoek in naar de brand.

Uitgebreide reddingscursus Weber Hydraulik voor brandweer gemeente Emlichheim
< Reportage zie zondag 3 april >

Nieuwleusen: brand op zolder door wasdroger
Zaterdagmiddag rond half twee brak er brand uit op een zolder van een twee-onder-een-kapwoning aan de Koningin Julianalaan in Nieuwleusen, nadat een wasdroger vlam had gevat.
Toen de Nieuwleusener brandweer dreigde de brand over te slaan naar de andere woning, waarop het sein " middelbrand" gegeven werd en om de komst van de brandweer van Balkbrug verzocht werd.  
-
De spuitgasten van Nieuwleusen wisten met een snelle binnenaanval overslag te voorkomen. Omdat het ook onder de dakpannen brandde, werden er ook dakpannen verwijderd.
De woning werd geventileerd waarna de brandweer retour kazerne kon.
De schade aan de woning is aanzienlijk
Foto's: Doetse Snip - www.doetse.nl

Dalen: materiaal voor paasvuur dreigt voortijdig in vlammen op te gaan
De brandweer van Coevorden kreeg zaterdagmiddag tegen kwart voor vijf opdracht, een afvalbrand te blussen .
Bij aankomst bleek het te gaan om een paasbult.
Politiemensen, die eerder ter plaatse aangekomen waren, hadden al geprobeerd, de  vlammen met een brandblusser te blussen, maar dat lukte niet. De brandweer had het vuur snel onder controle.
Foto's: Doetse Snip - www.doetse.nl


Coevorden: treinwagon ontspoort bij de J B Hemelweg

In de nacht van Vrijdag op zaterdag is ter hoogte van de spoorwegovergang in de J.B.Hemelweg een containerwagon ontspoord.
De circa 600 meter lange trein was onderweg vanaf de Euro Terminal in Coevorden naar het rangeerspoor bij het station en vanaf hier zou de trein doorrijden naar de Rotterdamse havens.
De trein schoot op het rangeerspoor tegen het stootblok, waarbij de koppelingen van de rails afbraken en het stootblok enkele meters achteruit geduwd werd. Toen de machinist merkte, dat hij iets te ver doorgeschoten was, probeerde hij de trein nog iets vooruit te rijden.
Het laatste wielstel kwam hierdoor vast in het grind te staan.

Met behulp van een een telekraan is zaterdagmiddag eerst de container op een gereedstaande trailer geladen, waarna de wagon weer op het spoor is gezet.
Het door werkzaamheden aan het spoor bij Gramsbergen toch al beperkte treinverkeer is tijdens de hijsklus tijdelijk helemaal stilgelegd.
-
De goederentrein is in de loop van de middag alsnog naar Rotterdam vertrokken, de werkzaamheden aan het spoor bij Gramsbergen zijn voor de passage van de trein tijdelijk onderbroken.
Foto's: Peter Kramer

Vrijdag 1 april 2011

Vriezenveen: stoffelijk overschot vermiste bejaarde gevonden

Vrijdagrond 14.00 uur vonden voorbijgangers het levenloze lichaam van de vermiste 81-jarige heer Hoogstraal uit Almelo in het Lateraalkanaal bij Vriezenveen. Het slachtoffer werd ontdekt door twee wandelaars, die met een hond aan het wandelen waren.
De hond sprong een stok achterna, die in het water gegooid werd. Toen de hond begon te blaffen, viel hun oog op iets wat in het water dreef.

Politie, brandweer, KLPD en speurhondengeleiders hebben op 27 en 28 februari de omgeving van zijn woning aan de Rensumabrink afgezocht, maar niets gevonden. Ook de Burgernetactie, die op zondag 27 februari is gehouden, leverde geen resultaat op.
Uit onderzoek is gebleken, dat de man niet door een misdrijf om het leven gekomen is.


Hasselt: zware aanrijding op de Vaartweg
Vandaag begon de dag al vroeg dag voor de leden van de brandweer van Hasselt: ze werden om 05:10 uur gealarmeerd voor een ongeval op de Van Dedemlaan. Het ongeval had zich echter voorgedaan op de kruising van de Vaartweg met de Hendrik van Viandenstraat.
De fikse aanrijding was het gevolg van een voorrangsfout: de bestuurder van een bedrijfsbus wilde de voorrangskruising oversteken en zag daarbij een personenauto over het hoofd.
De bestuurder van de bedrijfsbus kon zelf uit het voertuig stappen, maar de bestuurder van de personenauto werd onder begeleiding van medisch en brandweerpersoneel met de wervelplank uiterst voorzichtig uit de auto gehaald. Hiervoor hoefde het hydraulisch redgereedschap niet ingezet te worden.
Via de bijrijdersdeur werd de man uit Nieuwleusen op de brancard gelegd, waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis.
Na een check-up in de ambulance werd de bestuurder van de bedrijfsbus, een man uit Hasselt, met een hoofdwond naar huis gebracht.
Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kruising, na een uitvoerig onderzoek door de Verkeersongevallendienst, ontdaan van alle brokstukken.
De twee totaal vernielde voertuigen werden door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. De kruising is ruim twee uur afgesloten geweest.
Het verkeer werd omgeleid door de straten van Hasselt.
-
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl


Dedemsvaart: voormalige gemeentehuis wordt brandweerkazerne
De gemoederen onder de bevolking van Dedemsvaart liepen gisteren hoog op, toen een groot bord bij het voormalige gemeentehuis meldde, dat de gemeente Hardenberg van plan was, het monumentale gebouw om te laten bouwen tot brandweerkazerne, aangezien de oude kazerne in het kader van het Masterplan uit het centrum diende te verdwijnen.
Menig voorbijganger stopte en las hoofdschuddend de aankondiging van de onbegrijpelijke plannen van de gemeente.
Vandaag om 11:00 uur zou de aannemer het contract betekenen.
In plaats daarvan verschenen drie leden van de brandweerpost Dedemsvaart, die duidelijk maakten, dat het om een (geslaagde ) 1 april grap ging....
Foto's: Gert Vogelzang - RTV Hardenberg


Fluitenberg: ravage na ernstig ongeval
Even na drieën afgelopen nacht zijn twee mensen aan de dood ontsnapt bij een ongeval op de Fluitenbergseweg in het dorp Fluitenberg (nabij
Hoogeveen).
De Honda Prelude, waar de twee in zaten, raakte met zijn rechterachterkant een boom links van de weg, reed door een aantal struiken om vervolgens door een afzetting van een openluchtmanege te knallen. Daar sloeg de auto, een Honda Prelude, over de kop en bleef zwaar beschadigd op zijn dak liggen. De bestuurder werd daarbij uit het voertuig geslagen.
Omwonenden, die van de klap wakker schrokken, ijlden zich ter plaatse. Zij vonden een jongeman, die duidelijk onder invloed was, op de grond, terwijl hij zijn auto in kroop.
Naast de auto stond een jongedame, die schijnbaar niet gewond was geraakt.
Beiden werden naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.
De ravage was groot: brokstukken lagen overal in de manege verspreid. De VOA stelde een uitgebreid onderzoek in.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 31 maart 2011

Zuidbroek: leegstaande Romneyloods brandt af
Donderdagavond rond half negen werd brand in een fabriekspand aan de Industrieweg in Zuidbroek (Gr) gemeld.
Er bleek een leegstaande Romney-loods op een braak liggend terrein in brand te staan. 
Na enige tijd werd de hulp van de hoogwerker uit Hoogezand ingeroepen.
Rond half tien was de brandweer de brand meester.
De weg naar de loods werd afgezet door de politie; omstanders werden op een veilige afstand gehouden.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

N48 / Balkbrug: mislukte oversteek: twee gewonden
Op de kruising van de N48 met de Den Kaat zijn donderdagrond 17:40 uur twee inzittenden van een rode Peugeot Partner gewond geraaakt.
Het ongeval ontstond, toen de 20-jarige bestuurster van een witte Fiat Doblo Cargo van de Den Kaat de autoweg wilde oversteken richting Balkbrug, maar de uit de richting van Zuidwolde naderende Peugeot, bestuurd door een 54-jarige man uit Goor, over het hoofd zag.
De Peugeot boorde zich in de rechter flank van de Fiat, waarna een achter de Peugeot rijdende Audi niet meer tijdig tot stilstand kwam en op rode bestelwagen botste.
De bestuurder (48) van de Peugeot en een vrouwelijke passagier (50) liepen letsel op en werden, nadat ze door brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto geholpen waren, per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De vrouw in de Fiat Doblo kwam met de schrik vrij en ook de twee inzittenden van de Audi bleven ongedeerd.
Omdat er gewonden gevallen waren, stelde de VOA een onderzoek in, waarna de drie auto's door berger Autax werden opgehaald.
Het verkeer liep in eerste instantie vast, maar de files losten op, toen de weg afgesloten werd en de resterende auto's langs de aanrijding geleid werden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Stuifzand: drie gewonden door aanrijding tussen personenauto en brommobiel
Op het kruispunt Kremboong, Drijberseweg, Siberië en de Oostermaat (tussen Stuifzand en Tiendeveen) vond donderdagmiddag even na tweeën een botsing plaats tussen een Minicar brommobiel en een personenauto.
Het gevolg was, dat er drie personen naar het ziekenhuis werden vervoerd.
De twee personen uit de personenauto, een Honda Civic, konden met ondersteuning van ambulancemedewerkers uit het voertuig komen.
De Honda was ten gevolge van de aanrijding zo'n 75 meter het weiland in gereden.
De bestuurder van de Simpa Minicar werd met behulp van de brandweer uit het voertuigje gehaald.
Experts van de afdeling VOA (verkeersongevallenanalyse) voerden nader onderzoek uit naar oorzaak en gevolg van het ongeval.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dalfsen: gewonde bij verkeersongeval op de Rechterenseweg
Twe experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse hebben donderdagmiddag een onderzoek in gesteld op de kruising van de Tolhuisweg en de Rechterenseweg, nadat zich daar rond 13:15 uur een aanrijding had voorgedaan tussen een personenauto en een fietser.
De fietser stak van de Tolhuisweg de Rechterenseweg over in de richting van de spoorwegovergang in de Dalmsholterweg, maar verleende daaarbij geen voorrang aan een over de Tolhuisweg in de richting van Dalfsen rijdende Seat Arosa.
De bestuurster van de personenauto probeerde nog door naar links te sturen een aanrijding te voorkomen, hetgeen niet meer lukte.
De fiets werd door de klap weggeslingerd; de auto kwam tegen een boom links van de weg tot stilstand.
De gewonde berijder van de damesfiets is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De automobiliste liep voor zover bekend licht letsel op; haar passagiertje bleef ongedeerd.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 30 maart

Vriezenveensewijk: gewonde bij frontale botsing op de Hoofdweg
Op de Hoofdweg in Vriezenveensewijk is een automobilist gewond geraakt bij een frontale aanrijding. De man reed in zijn Audi A4 in de richting van Westerhaar, maar kwam nabij de kruising met de Elsgraven -voor zover bekend- op de verkeerde weghelft, waar hij frontaal op een hem tegemoet komende Ssanyong Rexton botste. De bestuurder van de Ssangyong remde flink, maar kon een frontale botsing niet vermijden.
Beide voertuigen liepen onherstelbare schade op.
De bestuurder van de Ssangyong bleef ongedeerd, maar de man in de Audi moest door de brandweer bevrijd worden. Hierbij werd een portier weggeknipt met hydraulisch redgereedschap. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Wolves ontfermde zich over de autowrakken.
Foto's: Kevin Sand en Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: twee verdachten aangehouden na inbraak in woning Klaas de Raadstraat
e politie heeft dinsdagmiddag een 20-jarige man uit Hoogeveen en een 53-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden voor woninginbraak.
De politie had een melding gekregen dat er in een woning aan de Klaas de Raadstraat was ingebroken.
De bewoner van de woning had filmopnamen van de inbrekers en na onderzoek kon de politie het tweetal aanhouden.
Een deel van de gestolen goederen werd in de woning van de 53-jarige vrouw aangetroffen.
De man en de vrouw zitten vast en de politie heeft de zaak in behandeling
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Dinsdag 29 maart 2011

A28 / Spier: auto zwaar beschadigd door aanrijding met vrachtwagen
Op de A28, richting Hoogeveen, is dinsdagmorgen rond half zeven een Toyota Aygo achter op een vrachtwagen gereden.
Het gebeurde met vrij hoge snelheid, waardoor de neus van de auto zwaar beschadigd werd.
De inzet van de opgeroepen brandweer van Beilen bleek niet noodzakelijk, want de bestuurder lag al snel in de ambulance.
De vrachtwagen raakte nauwelijks beschadigd en kon zijn weg vervolgen.
Het ongeval leverde relatief weinig verkeershinder op
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Nijverdal: brand verwoest deel woning aan de Holterweg
De zolderverdieping van een woning aan de Holterweg is in de afgelopen nacht door een felle uitslaande brand verwoest.
Ook in de rest van de woning ontstond forse schade.
De bewoners konden zich bijtijds in veiligheid brengen. Hen is vervangende woonruimte ter beschikking gesteld.
De brandweer was het vuur in korte tijd meester
Foto's: Bert Kamp - www.reggestreekfotografie.nl


Hellendoorn: fikse schade aan rieten dak
Een deel van de rieten kap van een woning aan de Koemaste in Hellendoorn is maandagmorgen in vlammen opgegaan.
De brand ontstond rondom de schoorsteen en greep snel om zich heen, maar de brandweer had het vuur snel onder controle door een grote hoeveelheid schuim op het dak te spuiten.
De korpsen uit Nijverdal en Hellendoorn rukten uit met groot materieel om de brand te bestrijden. 
De brandweer is tot in de middag bezig geweest met het verwijderen van het riet om te voorkomen, dat de brand weer oplaaide.
Foto's: Alwin Winkel


Witte Paal: tijdrovende berging gekantelde vrachtwagencombinatie op rotonde N34 / N36
Maandagmiddag rond half vier wer bekend, dat het voor de tweede keer die dag raak was op de rotonde De Witte Paal.
Dit keer had de bestuurder van een truck met oplegger de bocht te hard genomen, waardoor de combinatie op zijn rechter kant was komen te liggen. Hoewel er in eerste instantie gealarmeerd was voor een materiële aanrijding, kwam men er al snel achter, dat de chauffeur letsel had opgelopen en medische hulp en ambulancevervoer naar een ziekenhuis nodig had.
Toen men ook nog eens ontdekte dat er een grote hoeveelheid dieselolie de berm in weglekte, werd alsnog de brandweer van Hardenberg gealarmeerd, die de taak kreeg, de brandstoflekkage in te dammen om te voorkomen, dat de vloeistof de bermsloot in stroomde.
Tot overmaat van ramp reden twee auto's met aanhangers tegelijkertijd de door de berging ontstane wegversmalling in, hetgeen tot een zijdelingse botsing en tot schade aan beide voertuigen leidde.
De bestuurders van de Mercedes en de Opel Ascona konden echter -na het noteren van elkaars gegevens- doorrijden.
De berging van de vrachtwagencombinatie, die een lading van 20 ton klossen met aramidegaren, basis voor o.a. kogelwerende kleding, vervoer-de, had nogal wat voeten in de aarde. Besloten werd, de combinatie, die grotendeels in de berm lag, na de avondspits met hefkussens te bergen. Die worden leeg onder het te bergen voertuig geschoven en worden vervolgens met lucht opgeblazen
Dit werd echter een zeer langdurige klus, mede door de grote hoeveelheid dieselolie, die de zijkant van de container spekglad had gemaakt, waardoor de hefkussens steeds weer uit positie gleden en geherpositioneerd moesten worden.,
De bergingsactiviteiten, uitgevoerd door de firma's Wolves uit Wierden en Wielsma (Apeldoorn), begonnen rond 18:00 uur.
Gelukkig kon men door de zondag eerder ingegane zomertijd een uur langer bij daglicht doorwerken.
De werkzaamheden konden na zonsondergang voortgezet worden bij het licht van een grote mobiele verlichtingsintallatie.
Wel moest het verkeer om en om aan één kant van de rotonde omgeleid worden, maar er ontstonden geen lange files.
Het op de juiste plaats zetten van de luchtkussens bleek een tijdrovende klus en uiteindelijk nam de berging zo'n zes uur in beslag, zodat. de vrachtwagencombinatie tegen half twaalf overeind stond en rond middernacht afgevoerd kon worden.
Voordeel van de berging met hefkussens was wel, dat de kostbare lading niet eerst uit de container gelost hoefde te worden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Schoonebeek: auto botst op mesttanker: één gewonde
Maandagmiddag kwam het bericht binnen, dat zich op de Beekweg in Schoonebeek een ongeval met een "zwaar voertuig" had voorgedaan.
Het ongeval bleek echter op de kruising Burgemeester Osselaan - Kanaalweg te zijn gebeurd.
De aanrijding ontstond, toen de bestuurder van een trekker met mesttankoplegger vanaf de Veenschapsweg naar de Kanaalweg de kruising overstak, maar te laat een witte Peugeot personenauto ontdekte, die van rechts op de Burgemeester Osselaan uit de richting van Erica naderde.
De auto botste tegen de zijkant en de hydrauliekolietank van de trekker en raakte zwaar beschadigd.
De automobilist liep letsel op en is met hulp van de Schoonebeker brandweer voorzichtig uit het wrak geholpen en vervolgens per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd. Zijn auto was rijp voor de sloop.
De omstandigheden rond de aanrijding werden onderzocht door twee experts van de VOA Drenthe.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Meppel: vermiste bejaarde overleden
Het stoffelijk overschot van de vermiste 77-jarige man uit Meppel is maandag aan het begin van de avond door de politie gevonden in de rivier De Reest.
De politie zocht zondag de omgeving van de Reest ook al af in tussen de Zuiderlaan en de Adriaen van Ostadestraat en een gedeelte van de rivier De Reest, waarbij onder meer een KLPD politiehelikopter, speurhonden en brandweerduikers werden ingezet.
Uit onderzoek moet duidelijk worden, hoe de man om het leven is gekomen. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

Hollandscheveld: bijgebouwtje in brand door potkacheltje
Om behaaglijk van zijn middagdutje te kunnen genieten, had de bewoner het potkacheltje in de gezellige aanbouw van zijn woning aan het Zuideropgaande even lekker opgestookt.
Helaas ontdekte hij kort na zijn middagslaapje, dat er door de hitte van de rookafvoer brand in de houten uitbouw was uitgebroken en dat de vlammen ook zijn woning bedreigden.
Met hulp van familieleden werden in allerijl emmers water aangesjouwd en over de vlammen geleegd, hetgeen het ergste vuur al doofde.
De finishing touch volgde met een tuinslang (foto), zodat de Slagharense brandweer alleen nog hoefde na te blussen.
Het bijgebouwtje en de inboedel liepen weliswaar fikse brandschade op, maar het doortastende optreden van de bewoners voorkwam erger.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Persfotografie Hoogeveen

Maandag 28 maart 2011

N34 / Witte Paal: materiële aanrijding tussen twee vrachtwagens
Twee trekkers met oplegger liepen maandagmorgen schade op, toen ze op de rotonde De Witte Paal met elkaar in aanraking kwamen.
Hoewel er in eerste instantie sprake van was, dat eem vrachtwagen met afval gekanteld zou zijn, bleek dat niet het geval.
Het ongval ontstond, toen de chauffeur van de met afval geladen Duitse vrachtwagen, bij het de rotonde op rijden de met lange stalen balken geladen extra-lange trekker in wilde halen.
De Duitse combinatie -onderweg naar de EVI vuilverbrander bij Coevorden- werd in de flank geraakt door de naar achteren uit-stekende (gemarkeerde) lading van de speciaal-vervoer-combinatie, die onderweg was van Zuidwolde naar Rijssen.
De balken boorden zich door de zijwand van de oplegger van de afvaltruck, maar die bleef gelukkig overeind en kwam op de rotonde tot stilstand.
De andere vrachtwagencombinatie stopte na de botsing net na de rotonde, aan het begin van de N36.
Voor berger Wolves lag voor zover bekend weinig werk in het verschiet, daar beide trucks na het noteren van de gegevens n.a.w. hun weg konden vervolgen.
Van de oplegger van de afvaltruck moest uiteraard eerst de zijwand gerepareerd worden om te voorkomen, dat hij afval verloor.
Bij de uitzonderlijk-vervoer-truck werd het wandmateriaal, dat aan de balken was gespiesd, door personeel van de wegbeheerder verwijderd.
Het verkeer werd met pylonen langs de aanrijding geleid en ondervond weinig oponthoud.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zondag 27 maart 2011

Meppel: vergeefse zoektocht naar vermiste bejaarde

Sinds zaterdag wordt een 77-jarige man uit Meppel vermist. Hij bezocht vrijdagavond een kennis aan de Zuiderlaan en ging rond 01.50 uur lopend naar zijn woning aan de Adriaen van Ostadestraat, maar kwam daar niet aan.
Zondagmiddag heeft de politie onder andere met een politieheli, speurhonden naar de vermiste man gezocht in het gebied tussen de Zuiderlaan en de Adriaen van Ostadestraat en met brandweerduikers in de Reest, maar hij is niet gevonden. 

De politie zoekt getuigen, die de man in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben gezien op de route van de Zuiderlaan naar de Adriaen van Ostadestraat of U kunt u melden bij de politie in Meppel via 0900-8844.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Klazienaveen: zware schade door uitslaande brand
Zondagmorgen om 11.40 uur gingen de piepers van de brandweer in Klazienaveen en Emmen af. Op de schermpjes verscheen de melding
“Zolderbrand VAN ECHTENSKANAAL NZ 127 KLAZIENAVEEN”.
Bij aankomst werd duidelijk , dat de brand op de zolderverdieping van grote woning.woedde en dat de rook al onder de pannen uit kwam.
Om 11.48 uur werd dan ook het sein "middelbrand" gegeven en kwamen ook een tankautospuit van Emmen en de motorspuitaanhanger van Klazienaveen ter plaatse.
Water was er gelukkig genoeg voorhanden in het kanaal voor de woning.
De zolderverdieping van de woning is volledig uitgebrand.
Ook de bovenverdieping van de naastgelegenwoning kan waarschijnlijk als verloren worden beschouwd.
Beide woningen liepen voorts veel rook en waterschade op.
Foto's: Peter Kramer


Zaterdag 26 maart 2011

Dedemsvaart: motorrijder gewond na val op de De Magnolia

Zaterdagmiddag is een Dedemsvaarter gewond geraakt, toen hij met zijn Kawasaki motor over de Magnolia reed in de richting van de Langewijk.
De man keek op de kruising met de Prunus naar rechts om voorbereid te zijn op eventueel kruisend verkeer, maar ontdekte tot zijn schrik, dat hij inmiddels al bijna tegen de stoeprand was gereden. Een poging om de motor weer op het rechte pad te krijgen, mislukte, waarop man en motor de stoep op vielen. De motor sloeg hard tegen een buslijn-informatiepaaltje, dat prompt omknakte.

De motor raakte zwaar beschadigd; de berijder liep letsel op en werd na stabilisatie per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Berger Jan van de firma Autax takelde -met hulp van een politieman- de Kawasaki op de bergingsauto en vervoerde de motor naar het depot in Ommen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Geerdijk: oudere automobiliste ramt geparkeerde auto
Zateragmiddag tegen enen werd de brandweer van Vroomshoop ontboden op de Noorderweg in Geerdijk vanwege een ongeval, waarbij iemand bekneld zou zitten, maar deze hulpverleningsopdracht werd al snel geannuleerd.
Er bleek zich een ongeval te hebben voorgedaan, toen de bejaarde bestuurster van een Suzuki Wagon R een black out kreeg en een gepar-keerde VW Golf ramde. De Suzuki tolde om zijn as en kantelde, maar drie alerte mannen, waaronder de eigenaar van de VW zetten op verzoek van de automobiliste het autootje voorzichtig weer op z'n wielen.
De vrouw werd door ambulancepersoneel voor nader onderzoek in een ziekenhuis meegenomen.
Berger Wolves ontfermde zich over de Wagon R en de rondom licht beschadigde Volkswagen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dalerveen: enorme brand verwoest woonboerderij, schuren en oldtimers (foto-update)
Zaterdagmiddag brak er brand uit in een onlangs gerenoveerde rietdgedekte woning aan de De Lichtenburg in Dalerveen.
Het vuur sloeg razendsnel over op enkele schuren en en brandhoutopslagplaats en voor de brandweer bleek er geen eer aan te behalen: de rookkolom was al op tientallen kilometers afstand te zien en bij aankomst ontwaarde men een complete vuurzee.
De brand genereerde zo'n immense hitte, dat het nuwelijks mogelijk was, over de straat langs de boerderij te lopen. (foto 1) en dat, terwijl de wind van de straat af stond.

In één van de berguimtes stonden enkele old timer Jaguars en achter een schuur was een Rolls Royce Silver Spur uit 1984 gestald.
De brandweer probeerde de kostbare Rolls met een waterbarrière nog enigszins te vrijwaren van de hittestraling en voorkwam zo, dat de Britse limousine eveneens volledig een prooi der vlammen werd.
Nagenoeg alle bebouwing op het terrein brandde af. Een stapel riet getuigde van de geplande rietdekvoornemens, die voor een schuurtje op het programma had gestaan. Juist dat gebouwtje bleef gespaard. De windrichting voorkwam, dat een -eveneens rietgedekte- boerderij tegenover de brandende gebouwen door vliegvuur kon worden bedreigd.
De verslagenheid onder de bewoners was immens.
Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden liet zich ter plaatse op de hoogte stellen en sprak met het gedupeerde gezin.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Sibculo: hardnekkige hooibrand bezorgt brandweer handenvol werk
De brandweer van Bergentheim en hun collega's uit Hardenberg werden vrijdagmiddag naar de Kloosterdijk in Sibculo gezonden, waar brand in een schuur bij een veehouderij woedde.
Al op flinke afstand was uit de zwarte rookkolom op te maken, dat het om een flinke brand ging en er werd dan ook al snel opgeschaald naar "grote brand"; mede, omdat zich in de onmiddellijke nabijheid van de brandende opslagschuur een stal met een groot aantal koeien en kalveren bevond.
Het vuur bleek te woeden in een voorraad hooi en had zich inmiddels al een weg door het asbest-golfplaten dak gevreten. In allerijl had de boer met hulp van buren nog landbouwmachines en een silagewagen in veiligheid kunnen brengen.De silagewagen was echter al flink beschadigd.
De brand, die al snel teruggebracht kon worden tot de voorraad hooi, bleek uitzonderlijk moeilijk te blussen, maar van het waterkanon van de watertankwagen, dat 2000 liter bluswter per minuut kan wegspuiten, bewees hier weer goede diensten.
Toch lukte het pas, d vlammen voorgoed te doven, nadat het hooi met een graafmachine uit de schuur verwijderd werd, waarna het brandende spul buiten geblust werd. Toch laaiden de vlammen in het resterende hooi steeds weer op.

De schuur werd zwaar beschadigd, maar de tien kalfjes, die in een ander deel stonden, bleven ongedeerd, mede dank zij een brandwerende muur. Ook de grote stal bleef intact.
Het bij de brand vrijgekomen asbest is in de onmiddellijke nabijheid van de schuur neergekomen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Aadorp: vrouw (26) om het leven gekomen bij eenzijdige aanrijding op de Aadorpweg
Vrijdagavond heeft omstreeks 21.15 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Aadorpweg tussen Aadorp en Almelo.
Hierbij is een 26-jarige vrouw uit Vroomshoop om het leven gekomen.
De automobiliste reed vanuit de richting van Aadorp over de Aadorpweg, in de richting van Almelo.
Door onbekende oorzaak heeft de vrouw een stuurbeweging naar links gemaakt en is haar auto tegen een boom tot stilstand gekomen.
De vrouw is ter plaatse overleden aan haar verwondingen.
Van de auto -een Renault Clio- bleef weinig over. Het motorblok werd een eind verderop in een weiland terug gevonden.
De Dienst Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
De hoofdrijbaan en het fietspad van de Aadorpweg waren tot na middernacht afgesloten voor het overige verkeer
Foto: Don Stolwijk - U S Media

N343 / Brucht: motorrijder gewond na fontale aanrijding met auto
Vrijdagavond werd bekend, dat zich op de N343 ter hoogte van Brucht zich een ernstig verkeersongeval had voorgedaan.
De aanrijding ontstond, toen een VW Polo met drie jonge inzittenden, die richting Bergentheim reed, in een flauwe bocht in botsing kwam met een tegemoet komende motorrijder. De motorrijder viel en kwam met zijn tweewieler in de berm, waar hij gewond bleef liggen.
De man is door ambulancepersoneel verzorgd en vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht.
De uit Westerhaar afkomstige bestuurder van de Polo en zijn twee passagiers kwamen met de schrik vrij.
De auto en de Honda motorfiets raakten zwaar beschadigd.
De toedracht werd door de VOA IJsselland onderzocht. De N343 is daarom vanaf negen uur geruime tijd afgesloten geweest
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: automobiliste gewond ten gevolge van aanrijding op de Gramsbergerweg
Een inwoonster van Hardenberg is vrijdagmiddag naar het ziekenhuis overgebracht, nadat ze letsel had opgelopen bij een aanrijding op de kruising van de Gramsbergerweg met de Floralaan, voor Zaal Mulder.
De vrouw reed tegen vijven vanaf de Floralaan de kruising op, terwijl er van links een zwarte Fiat naderde, bestuurd door een inwoonster van Emlichheim.
Beide vrouwen verkeerden in de veronderstelling, dat ze groen licht hadden, waardoor de auto's op de kruising in botsing kwamen.
De Emlichheimse en haar twee jonge passagiers bleven ongedeerd.
Zowel de witte Citroën Berlingo bedrijfsauto als de Fiat waren -verzekeringstechnisch gezien- onherstelbaar beschadigd.
Berger Klaas van de firma Autax haalde de auto's op en verwijderde de talrijke wrakstukken van het wegdek.
Het verkeer ondervond vrij weinig hinder van de gevolgen van de aanrijding.
De Citroën was pas twee weken in bezit van de vrouw uit Hardenberg....
Foto's: Don Stolwijk - U S MediaVoor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.