Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 8 mei 2011

Hengelo: stroomstoring treft ook ziekenhuis
Zondagmorgen werd Hengelo getroffen door een stroomstoring, waarbij het ziekenhuis door een defect aan de noodstroomvoorziening even-eens zonder electriciteit kwam te zitten.
De brandweer is druk bezig geweest om de primaire stroomvoorziening te herstellen, hetgeen rond 09:45 uur gereed was.
Er worden uit voorzorg extra noodstroomaggregaten geplaatst en er stonden ambulances klaar om patiënten zonodig naar andere ziekenhuizen over te brengen.
Pascal Vlutters - www.pvsfotografie.nl


Beerzerveld: voorbijganger redt reebokje uit kanaal
Zondag rond 10:35 uur werd de Ommer brandweer opgeroepen, omdat er een dier te water zou zijn geraakt aan de Westerweg in Beerzerveld.
Het bleek, dat er ter hoogte van de Polderweg een reebokje in het water had gelegen, maar dat een getuige het water in was gegaan, nog
voordat de brandweer aankwam. De reddingsactie slaagde en het hertje was snel weer op het droge.
Samen met omstanders werd het dier in de schaduw gebracht, waarna de brandweer het hertje uit de buurt van het publiek bracht om het dier tot rust te laten komen.
Even later arriveerde ook een jachtopziener, die het bokje meenam en het een eind verderop zijn vrijheid teruggaf.

Aadorp: brandje op dak van Aakerk aan de Albardastraat
De brandweer werd opgeroepen voor een brand aan de Albardastraat in Aadorp.
Een tankautospuit van de Almelose brandweer arriveerde als eerste, gevolgd door die van Vriezenveen en de hoogwerker uit Almelo.
-
Er had een kunststof ventilatorkap op een lucht- of rookgasafvoer op het dak van een Aakerk van de Hervormde Gemeente in brand gestaan, maar van vlammen was bij aankomst van de brandweer al nauwelijks meer sprake. Nablussen was dus voldoende, waarna de blusploeg tot slot kon genieten van een bakje koffie.
De eenheid uit Vriezenveen kon na aankomst vrijwel meteen retour kazerne.
Foto's: Kevin Sand - 112twenterand.com

Hardenberg: buitenbrand op het spoor bij het NS-station
Zondagmiddag rond kwart voor drie werd de moederdagvreugde voor de Hardenberger brandweer onderbroken in verband met een melding over een buitenbrandje bij het NS-station in Hardenberg.
De "vuurzee" op de rails bleek te blussen met een straal extreem lage druk uit een geavanceerd bluswerktuig, maar het navullen bleek toch weer aanzienlijk meer problemen op te leveren dan gepland. Wel verfrissend trouwens, met die drukkende hitte....
Foto's: Peter Kramer

Gronau (D): Duitse en Nederlandse brandweer in actie bij zeer grote bos- en heidebrand
Zaterdag woedde  er een zeer grote bos- en heidebrand  op de Kiwitsheide bij Gronau.
Brandweerkorpsen uit de hele regio werden ingezet, waaronder ook twee wagens van de Twentse brandweer, ter ondersteuning van de Duitse collega’s.
Foto's: Pascal Vlutters - www.pvsfotografie.nl

Zuidwolde: grote brand in woonboerderij
Aan de Ommerweg in Zuidwolde is in de nacht van zaterdag op zondag een rietgedekte woonboerderij uitgebrand.
De brand werd kort na 04:00 uur ontdekt door in een auto voorbijrijdende jongelui, die uit waren geweest bij een horecacentrum in Balkbrug en op weg naar hun woonplaats Dwingeloo.
Eén van hen maakte plots de opmerking, dat er nog kerstverlichting brandde aan de voorgevel, maar het werd al snel duidelijk, dat het vlammen waren, die onder de rand van een rieten dak uit kwamen.
Met veel gebonk en kabaal werden de bewoners wakker gemaakt en werd 112 gebeld.
De bewoners lagen nog te slapen, hoewel een rookmelder afging.
Toen ze uiteindelijk het lawaai hoorden, dat de jongens maakten, dachten ze in eerste instantie, dat er inbrekers aan het werk waren.
Het bleek al snel dat er bij deze brand assistentie noodzakelijk was en er kwam hulp vanuit Meppel, De Wijk en Hoogeveen.
-
Tegen zeven uur was de brandweer nog druk met het blussen van het rieten dak.
De brand kan pas geheel onder controle worden gebracht, als het riet is verwijderd.
Duidelijk is wel dat er van de woonboerderij weinig zal overblijven.
Peter Snijders, burgemeester van gemeente De Wolden, kwam tegen 5.30 uur zich op de hoogte stellen en trachtte de getroffen bewoners enige steun te bieden. De oorzaak van de brand moet nog worden vastgesteld, maar gezien de vele recente schoorsteenbranden behoort dit zeker tot de mogelijkheden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dalen: Fiat 500 rijdt tegen boom (update)
Zaterdagavond reed een Fiat Cinquecento in de flauwe bocht in de Reindersdijk even voorbij de overweg frontaal tegen een boom.
Voor de gealarmeerde brandweer was nauwelijks werk weggelegd, omdat de uit Dalen afkomstige bestuurder voor zover bekend geen noemenswaardig letsel opgelopen had. Hij werd na een bezoek aan het politiebureau voor eem ademproef wegens alcoholgebruik door de politie thuisgebracht, waar berger Koolen even later ook het wrak van de Fiat afleverde.
De 43-jarige man gaf aan, alcohol te hebben gedronken en werd op basis van de uitslag van de blaasproef aangehouden.
Hij scoorde in het politiebureau bij een ademanalyse 1,48 promille (645 ug/l). Hij kon zijn rijbewijs inleveren in ruil voor een proces-verbaal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Schuinesloot: twee gewonden na zware frontale aanrijding (Update)
Twee mannen zijn zaterdagavond gewond geraakt ten gevolge van een frontale aanrijding op de Hoogeveenseweg (N852) bij Schuinesloot.
Daar warn een Mercedes personenauto, bestuurd door een (volgens de politie) 50-jarige man uit Middenmeer (NH) en een Ford Transit bedrijfsauto, bestuurd door een 54-jarige Hoogevener, even ten zuiden van de provinciegrens in botsing. De bedrijfsauto liep hierdoor aan de linker voorzijde zware schade op, waardoor het voertuig onbestuurbaar werd, een boom in de oostelijke berm raakte en aan de overzijde van de weg tot stilstand kwam.
De Mercedes kwam in de oostelijke berm naast de ingang van een oprijlaan van een woning tot stilstand tegen een aantal markeringsborden.
De bedie bestuurders zijn -voor zover bekend- op eigen kracht uit de wrakken gestapt.
Ze werden eerst in de berm behandeld en vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De Mercedesbestuurder zou o.a. een gescheurde lever en milt hebben opgelopen.
Voor zover bekend is het ongeval ontstaan, toen de Transitbestuurder onwel werd en op de verkeerde weghelft belandde.
Berger Autax haalde de Mercedes op en berger De Jonge ontfermde zich over de Transit, nadat het VOA-onderzoek daar rond 23:15 uur afgerond was. De drukte op deze weg, die Slagharen met Hollandscheveld verbindt, viel ondanks de afsluiting van de N48 mee.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zaterdag 7 mei 2011

A28: lading spoorbielzen vliegt in brand
De chauffeur van een truck met oplegger, volgeladen met in stukken gesneden rails en bielzen kwam zaterdagmorgen tot de ontdekking, dat er rook uit zijn lading kwam. Onderaan de afrit naar Meppel bij het knooppunt Hoogeveen bracht hij de truck tot stilstand en controleerde de lading. Daar werden de eerste al vlammen zichtbaar, waarop hij 112 belde.
Opmerkelijk genoeg stuurde de meldkamer de brandweer van Zuidwolde er op uit, terwijl het voor de brandweer uit Hoogeveen waarschijnlijk sneller en gemakkelijker te bereiken was.
Dit had echter geen gevolgen, omdat het brandweerlieden uit Zuidwolde korte metten maakten met de ontluikende vlammen.
Na het bluswerk kon de chauffeur met zijn lading uit Groningen zijn weg vervolgen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Steenwijkerwold: schuur met caravan brandt af
Zaterdagmiddag werd er na korte tijd al opgeschaald naar "grote brand", nadat er om 14:24 uur voor het eerst alarm geslagen werd vanwege een melding over een brand in een schuur bij een boerderij aan de Thijendijk in Steenwijkerwold. De extra inzet werd met name gevraagd vanwege de lagere beschikbaarheid van brandweerpersoneel door de meivakantie en niet, omdat het daadwerkelijk om een grote brand ging.
Wel moest het bluswater over enkele honderden meters worden aangevoerd naar het afgelegen perceel.
In de schuur, die volledig afbrandde, ging een caravan verloren. Er waren ook enkele gasflessen aanwezig, die tot extra voorzichtigheid noopten.
De omgeving werd afgezet vanwege de mogelijke vervuiling met asbest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dedemsvaart: scooterbestuurder gewond na botsing tegen stoeprand
Een 67-jarige man, die per bromscooter onderweg was van zijn woonplats Wolvega naar Emlichheim, kwam zaterdagmiddag niet verder dan de Langewijk in Dedemsvaart. De man reed langs het kerkhof in de richting van de rotonde, maar botste daar met zijn voorwiel tegen een uit-stekende stoeprand en viel op het wegdek.
Het gewonde slachtoffer werd door getuigen verzorgd, tot ambulancepersoneel die taak overnam.
De man is voor nadere behandeling per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Berger Autax haalde 's mans beschadigde Solex bromscooter op en die van zijn vrouwelijke reisgezel, die met de ambulance mee reed.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wilsum (D): beginnende bosbrand bij camping tijdig geblust
Vrijdagavond tegen kwart voor tien gaven campinggasten van de WIlsumer Berge Resort door aan de meldkamer in Nordhorn, dat er brand was uitgebroken in een bosperceel, niet ver van de camping en op zo'n vijftig meter van de B403.
De brandweer van WIlsum rukte uit met twintig man en wist de vlammen te blussen, voordat de brand zich in het kurkdroge gebied verder kon uitbreiden. De uitruk nam een uur in beslag.
-


Vrijdag 6 mei 2011

Bergentheim: drie mensen naar het ziekenhuis na forse kop-staartbotsing op de N343
Vrijdagmiddag tegen half vijf wilde een 21-jarige inwoner van Bergentheim vanaf de N343 (van Royensweg) linksaf naar zijn woning afslaan. 
Helaas zag een achterop komende BMW-bestuurder niet, dat de auto voor hem stopte en botste de BMW vol op de achterzijde van de blauwe Mitsubishi van de Bergentheimer.
De aangereden auto werd door het geweld van de botsing weggeslingerd en kwam achterstevoren in de berm naast de andere rijbaan tot stilstand.
Zowel de man en de vrouw uit de BMW als de Mitsubishibestuurder werden per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.
Voor de Bergentheimer brandweer was geen "knipwerk" weggelegd.
Verkeersongevallenanalisten legden de sporen vast en fotografeerden de situatie uitgebreid, waardoor het verkeer op de doorgaande weg van Bergentheim naar Kloosterhaar ter plaatse omgeleid moest worden. Dit leidde echter niet tot ernstige vertragingen.
Toen het politie-onderzoek afgerond was, kon berger Autax de onherstelbaar beschadigde auto's weghalen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Noordscheschut: Range Rover met aanhanger te water
Een werknemer van een Hoogeveens tuinverzorgingsbedrijf kwam met de neus van de Range Rover van de baas in de sloot langs de Molenweg -vlak voor de bebouwde kom van Noordscheschut tot stilstand - ten gevolge van een moment van onoplettendheid.
De man bleef ongedeerd.
Berger De Jonge trok de eerst de aanhangwagen op de kant en lierde daarna de terreinwegen de weg op.
De schade leek op het eerste gezicht mee te vallen, maar inspectie bij een Hoogeveense garage/schadeherstelbedrijf moet duidelijk maken, of het in de cabine en de motorruimte binnengedrongen slootwater niet voor verborgen gebreken heeft gezorgd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 5 mei 2011

Ter Apel: uitslaande brand richt zware schade aan in hotel Boschhuis
Donderdagmiddag rond half zeven rukte de brandweer van Ter Apel en van Stadskanaal uit , nadat er een verontrustende melding binnen-gekomen was bij de alarmcentrale: er woedt brand in Hotel Boschhuis aan de Boslaan in Ter Apel !
Twintig minuten later werd er opgeschaald naar "Grote Brand". Het bleek te gaan om een fikse brand in het achterste deel van het afgelegen, karakteristieke gebouw.
De vlammen leken met name te woeden in het bovenste gedeelte van dat gebouwencomplex, waar de vlammen al uit enkele ramen en uit het dak sloegen.
De brandweer wist de ergste vlammen echter vrij snel te doven (rond half negen werd het sein "brand meester" gegeven), maar had nog geruime tijd nodig voor het nablussen. De brand zou begonnen zijn in de keuken.
Het voorval leidde tot een flinke verkeersopstopping op de Hoofdstraat en de Oosterstraat, toen een groot aantal nieuwsgierigen een kijkje wilden nemen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: dikke laag bagger op de Monierweg

Donderdagmorgen werden weggebruikers onaangenaam verrast door een forse plas stinkende smurrie op de Monierwg, ter hoogte van Westo.
Toen politiemensen poolshoogte namen, ontdekten ze, dat het niet om mest of gier ging, maar dunne bagger, afkomstig van de uitbaggering van het van Heutzpark. De modder leidde niet alleen tot vuile auto's, maar ook tot onverwachte rempartijen.
De vraag, wie er voor deze vervuiling verantwoordelijk was, werd al snel beantwoord, toen een besmeurde tractor met aanhanger stopte en de bestuurder toegaf, dat hij het spul verloren was, toen hij plotseling had moeten remmen. Een deel van de lading vloog hierdoor uit de aanhanger over de tractor en belandde op het wegdek.

Een collega trekkerpiloot (foto hierboven) vond het kennelijk grappig, om het een flinke vaart door de smurrie te rijden en de politie- en gemeente-ambtenaren, die langs de weg stonden, te bespatten met bagger.
De vervuiling werd eerst met de hand in de goot geveegd en daarna door een veegwagen verwijderd.
De vervuiler kreeg een bekeuring wegen het ondeugdelijk vervoeren van lading en ontvangt binnenkort ook nog de rekening voor het opruimwerk
Foto's: © U S Media


Nederland herdenkt de doden
Uit de samenstelling van de bezoekers blijkt nog steeds, dat de dodenherdenking niet alleen een zaak is van de mensen, die naaste dierbaren verloren hebben in oorlogssituaties, maar ook bij de jeugd nog leeft.
Om acht uur gisteravond stonden we met twee minuten stilte stil bij degenen, die niet meer in ons midden zijn.
We bezochten drie plaatsen, waar dat gebeurde: het Kerkplein aan de Herenstraat in Slagharen (eerste drie foto's), het Oorlogsmonument aan de Parallelweg in De Krim en het gevallenenmonument aan de Schuineslootweg in Schuinesloot (laatste foto).
Hieronder een foto-impressie.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 4 mei 2011

Hoogeven: bizarre ontdekking in tuinstoel
Een bewoonster van de Wethouder Robaardstraat deed dinsdag een onthutsende ontdekking.
De vrouw vond twee dode mussen, die met de kopjes klem zaten tussen de spijlen van de rugzitting van een kunststof tuinstoel.
Uit de bloedsporen is duidelijk, dat de vogeltjes een lange doodsstrijd moeten hebben gehad.
-
Aangezien het gaat om een vrouwtje en een jong, lijkt het het meest aannemelijk, dat het jong bij zijn eerste vlucht klem is komen te zitten aan de voorzijde van de stoel en de moeder vertwijfeld heeft getracht, het diertje van de andere zijde te bevrijden, maar daarbij op dezelfde manier met het kopje tussen de spijlen vast is komen te zitten...
Foto's: Femmie ( www.doetse.nl )

Hoogstede (D): buitenbrand snel gedoofd
Dinsdagavond even na half negen kwam er bij de Freiwillige Ortsfeuerwehr Hoogstede een alarmering binnen in verband met een buitenbrand aan de Wilsumerstraße bij de Vechtbrug in Hoogstede.
-
Er stond een bult rijs- en afvalhout nabij struikgewas in brand en door de lichte wind en de droogte breidde het vuur zich snel uit. 
De brandweer van Hoogstede rukte uit met twee wagens en twaalf man en bluste de vlammen met schuim, zodat de vlammen nog geen half uur na de melding gedoofd waren. Twee waarschuwingshekken gingen in de vlammen verloren.
De oorzaak van de brand is niet duidelijk.
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Dinsdag 3 mei 2011

Borger: brand verwoest rietgedekte woning aan de Hoofdstraat
Er lijkt maar geen einde te komen aan de reeks verwoestende branden in rietgedekte woningen.
's Middags tegen half vijf kreeg de brandweer van Borger opdracht, met spoed naar de Drouwenerstraat 1 te rijden, waar brand zou woeden in een schoorsteen.
Tegen de tijd, dat de Dennis-boys arriveerden (niet aan de Drouwenerstraat, maar aan de Hoofdstraat 2) bleek de brand al te zijn overgeslagen naar het rieten dak van de woning en zag het er niet best uit wat betreft de kansen om het fraaie pand te behouden.
Het bleek inderdaad niet mogelijk, de vlammen te doven; zelfs niet toen een hoogwerker van Groningen Zuid en collega's uit Gieten en Gasselternijveen te hulp schoten. Uiteindelijk moest men lijdzaam toezien, hoe de woning tot de grond toe afbrandde, maar de grootschalige bandweerinzet vookwam wel, dat een aangrenzende woning mede afbrandde.
Gelukkig stond de wind gunstig, zodat de diverse andere rieten daken in de directe omgeving geen gevaar liepen.
Uiteindelijk werd het riet van het dak verwijderd door een wielkraan en op straat nageblust.
De bewoners -een echtpaar- bleven voor zover bekend ongedeerd. De Hoofdstraat en de Drouwenerstraat zijn lange tijd afgeslotn geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Alteveer: bos- en heidebrand tijdig onder conrtole
In een bos aan de Oosterveldseweg tussen Alteveer en Zuidwolde is dinsdagmiddag circa 10 are natuurgebied afgebrand.
De oorzaak is nog niet bekend, maar het bosje is -gezien de sporen- een avontuurlijk gebied voor menig jongere.
Blusgroepen uit Zuidwolde en Hoogeveen hadden ruim een uur nodig om de brand onder controle te krijgen.
Gelukkig was er in de omgeving voldoende water voorhanden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Jochem van de Weg


Hardenberg: brand in wachtkamer NS-station
Het liep tegen middernacht, toen de Hardenberger brandweer opdracht kreeg, zich met spoed met een tankautospuit en de hoogwerker te begeven naar het "Bijeenkomstgebouw" aan de Stationsstraat in Hardenberg, omdat daar brand woedde.
De Rode Haan bleek te kraaien in de oude wachtkamer van het NS-station.
Bij aankomst ontwaarden de spuitgasten een dreigende rode gloed en fikse rookontwikkeling in dat lokaal.
De deur aan de perronzijde bleek niet op slot, zodat een blusploeg de brand, die woedde in een zitbank en een voormalige schoorsteenmantel, snel de baas was.
De rook werd met een overdrukventilator uit de ruimte geblazen.
Het was echter duidelijk, dat rook zich naar de bewoonde bovenverdieping had verspreid, maar niet, of de bewoner thuis was.
Er werd niet gereageerd op de bel, zodat de politie met een koevoet de onderste ruit van de deur insloeg en en agente op onderzoek uit ging.
Vanwege de rook moesten brandweerlieden die taak overnemen, maar daartoe diende de voordeur opengebroken te worden.
Die bood de nodige weerstand, maar uiteindelijk konden twee brandweerlieden met ademluchtapparatuur de eerste verdieping verkennen.
Daar troffen zij de 77-jarige bewoner aan - in vaste slaap.
De man, die niets van de commotie gemerkt had, werd naar buiten begeleid.  Hij bleek ongedeerd. 
Ook de woning werd met de ventilator van rook ontdaan.
De oorzaak van de brand wordt dinsdagmorgen door de politie uitgezocht, hoewel de vondst van twee lege bierblikjes doet vermoeden, dat zich vlak voor het uitbreken van de brand één of meer personen zich in de ruimte hebben opgehouden.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 2 mei 2011

Coevorden: dreigende brand bij houthandel voorkomen
De brandweer van Coevorden ontving maandagmiddag even na drieën een melding over een binnenbrand bij een houthandel Jongeneel aan de Krimweg in Coevorden.
-
Het bleek te gaan om smeulende houtsnippers tussen twee loodsen, waarin grote hoeveelheden hout lagen opgeslagen.
De brandweer had de dreigende situatie snel onder controle door de beplating (foto hieronder) weg te halen en de vlammen te blussen.
Foto's: Doetse Snip en Don Stolwijk ( U S Media )


Klein-Ringe (D): zware brandschade in woning aan de Goorstraße

De bewoners van een eengezinswoning aan de Goorstraße in Klein-Ringe werden in de nacht van zondag op maandag tegen 03:00 uur wakker van een luide knal. De heer des huizes (58) ontdekte, dat er brand woedde in de woonkamer en belde alarmnummer 112.
De man en zijn vrouw konden zich tijdig in veiligheid brengen.
De vrijwillige brandweer van Ringe-Neugnadenfeld rukte met drie voertuigen en twintig man uit na een B3-alarm.

Een eenheid met ademluchtbescherming ging direct aan de slag om de brand te bestrijden; een tweede eenheid stond standby.
De brand, die veel schade veroorzaakte, was snel onder controle. De uitruk werd om half vijf afgesloten.
Het huis is voorlopig onbewoonbaar. De schade bedraaagt zo'n veertigduizen Euro.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak.
-
Foto's : Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Ansen: rietgedekte woning / Bead & Breakfast aan de Voorlanden afgebrand
In Ansen bij Ruinen is zondagavond een rietgedekte woonboerderij annex bed and breakfast afgebrand.
Het vuur begon in het dak bij de schoorsteen van de open haard en verspreidde zich in rap tempo door het dak en de rest van het pand.
Er werd om 20:39 uur alarm geslagen vanwege een schoorsteenbrand, waarna al snel opgeschaald werd naar "middelbrand" en "grote brand" , maar ondanks de massale inzet van mensen en materieel was niet te vermijden, dat het pand volledig afbrandde.
Er werden eenheden, wagens en materieel uit Ruinen, Havelte, Hoogeveen, Steenwijk, Noordwijk en Dwingeloo ingezet.
De brandweer wist wel een aan de boerderij gebouwde schuur en een naburig rietgedekt pand te behouden.
Na middernacht werden de bouwvallige muren van het afgebrande gebouw uit voorzorg omvergehaald.
De woning werd bewoond door een gezin met twee kinderen. Er verbleven nog geen gasten in het pension.
Foto's: Don Stolwijk ( U S Media )

Zondag 1 mei 2011

Emmer Compascuüm: man naar ziekenhuis na kop-staart-aanrijding Kanaal A Noordzijde
Zondagmiddag rond uur twee heeft de bestuurder van een VW Vento ten gevolge van een kop-staart-aanrijding rug/nekletsel opgelopen.
De man reed in de richting van Emmer Erfscheidenveen over het Kanaal A NZ, maar stopte -net voorbij de Derde Verbindingsweg- om linksaf te slaan. De bestuurder van een van achteren naderende Citroën C5 was even afgeleid en ontwaarde stilstaande auto pas, nadat zijn passagiere hem met een schreeuw op het gevaar attent maakte.
De Citroën boorde zich in de achterzijde van de stilstaande VW, waardoor de bestuurder van de VW een pijnlijke nek opliep.
Dientengevolge achtte het ambulancepersoneel het raadzaam, het slachtoffer met uiterste voorzichtigheid uit de auto te laten halen.
Dat leidde er toe, dat de brandweer het dak van de voorste auto knipte, zodat de man op een wervelplank naar de ambulance overgebracht kon worden.
De man en de vrouw in de C5 kwamen met de (hevige) schrik vrij. Beide auto's hadden zware schade opgelopen.
Foto's: Don Stolwijk ( U S Media )


Genemuiden: rietgedekt huisje brandt uit
Een rietgedekte woning aan de Kamperzeedijk in Genemuiden is zaterdagavond afgebrand.
De brand werd even na half negen gemeld , waarop de brandweer van Genemuiden uitrukte. Deze eenheid kreeg tegen negen uur hulp van collega's uit Kampen, maar de strijd tegen de Rode Haan bleek niet te winnen, voordat het pand nagenoeg volledig uitbrandde.
De bewoners -Poolse gastarbeiders- konden op tijd het pand verlaten. Er vielen voor zover bekend- geen gewonden, hoewel de bewoner van het aangrenzende pand pas wakker werd, toen er een straal bluswater via het open raam de slaapkamer binnen kwam.


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.