Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2011 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 29 mei 2011

Westerhaar-Vriezenveensewijk: laatst ritje voor Renault Twingo
Zondagmiddag 29 mei zal de eigenares van een gele Renault Twingo (bouwjaar 1999) nog lang heugen.
De vrouw had haar auto op de oprit van een woning aan de Sluiskade in Westerhaar-Vriezenveensewijk geparkeerd, maar helas vergat ze daarna de handrem aan te trekken, waarop onverbiddelijk enige natuurkundige wetten in werking kamen.
De auto rolde van de oprit de weg over vlak -langs een konijnenhokje- en begon vervolgens aan een kortstondige drijfpartij, die tegen de andere oever van het kanaal eindigde.
Uiteindelijk zakte de auto zo ver onder water, dat alleen het dak nog te zien was.
Een brandweerduiker zorgde er voor, dat berger Geert van de firma Wolves de auto (onder water) terug kon lieren, waarna een wrecker van dezelfde bergingsonderneming de Twingo uit het water takelde en op de autoambulance zette voor z'n allerlaatste rit - naar de sloper.
-
Slachtofferhulp was onmiddellijk paraat voor het geval de directe getuige getraumatiseerd was geraakt. De geestelijke schade viel erg mee... ;-)
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Staphorst: opnieuw ongeval op aangepaste kruising JJ Gorterlaan - Staphorster Kerkweg
Zaterdagavond heeft zich op de kruising van de J.J. Gorterlaan met de Staphorster Kerkweg wederom een zware aanrijding voorgedaan.
Gelukkig liep het dit keer voor beide bestuurders wel goed af.
De bestuurder van een Audi wilde vanaf de Staphorster Kerkweg de JJ Gorterlaan oprijden, maar zag een van rechts naderende Peugeot over het hoofd. De Audi boorde zich diep in de flank van de Peugeot en lanceerde deze over een sloot.
Na een hek geramd te hebben kwam de Peugeot tot stilstand.
De Audi gleed de kruising over en kwam aan de overzijde van de weg tot stilstand.
Beide bestuurders zijn onderzocht in de ambulance van de post Lichtmis, maar hoefden mee naar het ziekenhuis.
Berger Hooikammer sleepte beide voertuigen weg.
Omdat de oorzaak vrij duidelijk was, hoefden de verkeersongevallenanalisten dit keer niet in actie te komen.
De kruising was enkele dagen geleden ook al het toneel van een ongeval, maar toen kwam hier een 78 jarige vrouw om het leven.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Zaterdag 28 mei 2011

Enschede: achttien arrestaties tijdens demonstratie NVU
Zaterdag 28 mei heeft in Enschede een demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) plaatsgevonden.
Zo'n zestig personen namen hier aan deel, waaronder een aantal uit Duitsland.
Ongeveer 200 - 250 personen waren aanwezig om een tegengeluid te laten horen.
In verband met het beheersen van de openbare orde is er voor gekozen, de route en de tijdsduur van de demonstratie in te korten.
De route (Stationsplein – Prinsessetunnel – Hengelosestraat – Boddenkampstraat – Boddenkampsingel – Deurningerstraat – Hengelosestraat / Molenstraat – spoorwegovergang – Stationsplein) liep zo weinig mogelijk door woonstraten.
De tijd is ingekort van 16.00 uur naar 14.30 uur. Er zijn twee spreekmomenten geweest op het Stationsplein.
Deze maatregelen bleken nodig vanwege confrontaties tussen de demonstranten en tegendemonstranten al voor aanvang van de demonstratie.
-
-
Ook tijdens de demonstratie is door de tegendemonstranten voortdurend met stenen gegooid naar de demonstranten en is gezocht naar mogelijkheden tot confrontaties, om zo de demonstratie te belemmeren.
De tegendemonstranten zijn op afstand gehouden door inzet van de Mobiele Eenheid en politie te paard.
De demonstratie is uiteindelijk rond 14.40 uur geëindigd op het station, waarna de demonstranten van de NVU met de trein zijn vertrokken.
De politie heeft ruim 200 agenten ingezet.
Er zijn, voor zover nu bekend, drie gewonden gevallen.
Eén persoon raakte licht gewond na een klap met een wapenstok en twee personen zijn in het ziekenhuis behandeld, nadat ze waren geraakt door een steen. Er zijn 18 personen aanghouden voor openlijke geweldpleging, zoals het gooien van stenen.
Er zijn er nog geen berichten over schade aan eigendommen van derden bij de politie gemeld.
-


Sibculo: rietgedekte woning brandt tot de grond toe af
Een bewoonster van de Kloosterdijk in Sibculo ontdekte vrijdagnacht rond kwart voor twaalf een vreemd flikkerend licht voor haar woning en toen ze buiten poolshoogte nam, zag ze, dat het "erg mistig" was. Kort daarop kwam ze er achter, wat de oorzaak van de vreemde fenomenen was: de rietgedekte woning van de overburen, die aan een pad op ca 100 meter van de weg staat, stond volop in brand.
De meldkamer alarmeerde de brandweer van Bergentheim, de hoogwerker uit Hardenberg en een blusgroep uit Vroomshoop, maar die konden helaas weinig meer uitrichten tegen de vuurzee: de woning brandde tot de grond toe af, waarbij meerdere muren met geweld instortten.
De bewoners (een man en zijn twee dochters) waren niet thuis, toen de brand uitbrak.
Er vielen geen gewonden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Kevin Sand


Vrijdag 27 mei 2011

Nieuw Weerdinge: twee gewonden door fout afgelopen inhaalpoging (update)
Ook het Mobiel Medisch Team werd opgeroepen, nadat zich op het Weerdingerkanaal Noordzijde in Nieuw Weerdinge een frontale aanrijding tussen een Peugeot 106 personenauto en een DAF XF trekker had voorgedaan.
De bestuurder van de personenauto wilde een rode Toyota Yaris inhalen, terwijl uit de tegenovergestelde richting de trekker naderde.
De Peugeotbestuurder trachtte de inhalpoging af te breken, maar raakte daarbij de Toyota en raakte onbestuurbaar, waardoor een frontale confrontatie niet meer te vermijden viel.
De trekker reet de linker flank van de 17 jaar oude Peugeot open, die daarbij volledig vernield werd.
-
Ook de rode Toyota Yaris personenauto, die door de Peugeot ingehaald werd, liep schade op.
Te hulp geschoten hulpverleners troffen één van de twee jonge mannen, die in de auto hadden gezeten, in de sloot naast de weg aan.
Beide slachtoffers werden per ambulance naar ziekenhuizen overgebracht.
Het gaat om een man van 23 jaar uit Nieuw Weerdinge en één van 25 uit Roswinkel.
De twee inzittenden van de andere personenauto en de trucker kamen met de schrik vrij.
De ravage was groot en de weg was geruime tijd afgezet om het VOA-onderzoek mogelijk te maken.

Naschrift:
Beide inzittenden van de Peugeot (onbekend is nog wie er heeft gereden), werden na de botsing met de truck uit de auto geslingerd.
De eigenaar van de auto -de 25-jarige man uit Roswinkel, was ernstig gewond.
Beide mannen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Van beiden is tevens een bloedproef genomen in verband met alcoholgebruik
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Coevorden: automobilist zeer zwaar gewond door aanrijding op de Printer
Op de kruising van de Data met de Printer heeft zich rond het middaguur een zeer ernstig verkeersongeval voorgedaan, waarbij een 42-jarige Coevordenaar zeer zwaar letsel opliep.
De man reed in zijn Mazda personenauto over de Printer in de richting van de rotonde Krimweg / Monierweg, maar kreeg op de kruising geen voorrang van de bestuurder van de Renault Laguna, die van de Data de kruising op reed. De Mazda werd hierbij in de linker flank aangetikt en kwam hierdoor op de verkeerde rijbaan met de rechterzijde in botsing met de voorzijde van een trailertrekker van een Coevordens metaalbedrijf.
De Mazda werd opzij geslingerd en kwam volledig vernield in de linkerberm tegen een naambord van een bouwbedrijf tot stilstand.
-
De bestuurder van de Mazda bleek levensbedreigend borst- en hersenletsel te hebben opgelopen.
Hij is met spoed per ambulance naar het Scheperziekenhuis in Emmen vervoerd.
De veroorzaker van de aanrijding, die in eerste instantie doorreed, meldde zich na enige tijd alsnog op de plaats des onheils.
Hij is voor verhoor en onderzoek naar het politiebureau overgebracht. De schade aan zijn auto was nauwelijks zichtbaar.
De volledig vernielde personenauto is door berger Koolen opgehaald; de berging van de trekker werd verzorgd door de firma Kraal.
De omstandigheden rond de aanrijding zijn uitgebreid vastgelegd door twee verkeersongevalsanalisten van de Regiopolitie Drenthe.

Naschrift: de bestuurder van de Mazda overleed enkele dagen later in het ziekenhuis
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Marcel van Ringen


Ommen: grote rookontwikkeling door brand bij Pacton
Bij het Ommer aanhangwagenfabrikagebedrijf Pacton aan de Strangenweg heeft vanmorgen een flinke brand gewoed.
De Ommer brandweer rukte uit met een grote hoeveelheid mensen en voertuigen en kreeg hulp van o.a. eenheden uit Hardenberg en Dedemsvaart. De brand, die woedde in het dak boven twee spuitcabines, ging gepaard met zware rookontwikkeling. In vrbnd hiermee werd bedrijven en bewoners geadviseerd, ramen en deuren gesloten te houden.
Het voltallig personeel moest het pand verlaten en kon de verrichtingen van de brandweer vanuit het pand van een garagebedrijf aan de overzijde van de straat blijven volgen.

Hoewel het er geruime tijd erg dreigend uit zag, slaagde de brandweer er in, de brand onder controle te krijgen, voordat deze kon overslaan naar andere delen van het bedrijf.
Om de brandweer optimaal te kunnen laten functioneren en dikke watertransportslangen te kunnen leggen, werd een groot deel van het bedrijventerrein afgesloten.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Neugnadenfeld (D): nachtelijke brand verwoest schuur

Het was de derde uitruk voor de Freiwillige Ortsfeuerwehr Ringe-Neugnadenfeld binnen een week: om 03:10 uur in de nacht van donderdag op vrijdag werden de spuitgasten uit hun slaap gerukt, omdat er een schuur aan de Birger-Forell-Straße in Neugnadenfeld brand stond.
Men rukte uit met drie voertuigen en twintig man.

-
De brandweerlieden wisten het vuur snel onder controle te krijgen en er raakte niemand gewond.
De oorzaak van de brand, die de schuur verwoestte, is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.
-
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


Donderdag 26 mei 2011

Dedemsvaart: binnenbrand bij kunststofverwerkend bedrijf

Donderdagavond ontstond er een dreigende situatie op het industrieterrein in Dedemsvaart.
Een schoonmaakster, die aan het werk was in een bedrijf aan de Archimedesstraat, waar kunststof profielen gefabriceerd worden, ontdekte, dat er dikke zwarte rook op de bovenverdieping tevoorschijn kwam.Ze belde 112 en twee brandweerwagens van de Dedemsvaartse brandweer rukten met grote spoed uit, even later gevolgd door de hoogwerker uit Hardenberg.
-
In eerste instantie leek het van buitenaf gezien wel mee te vallen, totdat duidelijk werd, dat de gehele bovenverdieping vol stond met bijtende, dikke zwarte rook, die zelfs al via het magazijn naar buiten kwam.
Toen de brandweer tijdens een binnenaanval enkele ramen opende, kwam de verstikkende rook ineens naar buiten en leek het er op, dat de brand zich uitbreidde. Snel ingrijpen voorkwam dat echter.
Na onderzoek bleek, dat er in de pantry op de eerste verdieping een electrisch apparaat in brand was gevlogen, maar het apparaat was inmiddels onherkenbaar.
Hoewel de brand snel onder controle was, is er in het gehele bedrijfspand zware rookschade, zodat het maar de vraag is, of men er op korte termijn weer kan werken.
Een inspecteur van de stichting Salvage zal de nodige noodvoorzieningen treffen en er voor zorgen, dat het interieur schoongemaakt wordt.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Staphorst: automobiliste overlijdt na aanrijding op de J.J. Gorterlaan
De 78-jarige bestuurster van een Audi 80 is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een Seat Arosa op de kruising van de Staphorster Kerkweg met de J. J. Gorterlaan in Staphorst.
Na de botsing kwam de zwaar beschadigde Audi achterstevoren in een droge bermsloot langs de Staphorster Kerkweg tot stilstand.
De bestuurster -een inwoonster van Balkbrug- overleed ter plaatse.
De 24-jarige vrouw uit Koekange, die de Seat bestuurde, die de Audi in de flank raakte, bleef ongedeerd.
De bejaarde vrouw uit Balkbrug verleende de Seat geen voorrang, aldus de politie.
Twee experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie IJsselland stelden ter plaatse een uitgebreid onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. De afdeling persvoorlichting zal later vandaag een verklaring uitgeven.
De omgeving van de kruising is in verband met het onderzoek en de berging een groot deel van de middag afgesloten geweest.
Foto's: © U S Media

Osterwald (D): scooterrijder zwaar gewond door aanrijding op de K4 (update)
Een vijftigjarige bromscooterbestuurder uit Lohne is woensdagavond per traumaheli naar het ziekenhuis in Enschede (NL) overgevlogen, nadat hij rond 20:50 uur zeer zwaar gewond was geraakt op de Alte Piccardie (Kreisstraße 4) in Osterwald bij Georgsdorf.
De bromscooterbestuurder stak de Alte Piccardie over van de Füchtenfelder Straße, maar zag daarbij een zwarte Audi over het hoofd, die uit de richting van Neuenhaus naar Georgsdorf reed.
De Audi schepte de scooterrijder, die daardoor tegen en over een Opel Astra vloog, die aan de overzijde van de K4 op de Dwarsdiek voor de kruising stond, en kwam in de berm tot stilstand. De scooter werd door de klap finaal aan stukken gereten; de grootste, maar onherkenbare wrakstukken werden in de bermsloot teruggevonden. Ook de Opel Astra had bij de aanrijding eveneens schade opgelopen, maar was al weggesleept, kort nadat de brandweer van Georgsdorf -en de pers- gealarmeerd werden.
Naasst ambulanceprsoneel werd ook een Duits MMT per traumaheli opgeroepen om het zwaar gewonde slachtoffer te stabiliseren.
Een half uur na het ongeval werd de brandweer opgeroepen om de K4 vanaf Georgsdorf af te sluiten en de ongevalslokatie te verlichten ten behoeve van het politieonderzoek.
De beschadigde personenauto's en de restanten van de scooter werden door bergingsbedrijven opgehaald.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 25 mei 2011

Coevorden: einde oefening voor een Punto
Om 18.15 uur werd de brandweer in Coevorden opgeroepen voor een autobrand aan de Scholekster in Coevorden.
Er was na het starten van de auto brand uitgebroken in het motorcompartiment van een 15 jaar oude Fiat Punto en de auto stond al in lichter-laaie, toen de eerste blusploeg arriveerde.
De bestuurder had nog wel kans gezien, de auto bij een kruising van de Scholekster met de Hulteweg in de berm te zetten.
Personeel van IJzerhandel Spijkerman heeft nog een poging ondernomen, het vuur met poederblussers te smoren.
De brandweer heeft de brand hierna geblust met een straal "hoge druk" en met de schuimblusser.
De auto is hierna door de ijzerhandelaar afgevoerd naar de schroothoop.
-


Zwartsluis: kajuitjacht brandt uit in jachthaven
De eigenaar van een plezierjacht, dat in jachthaven de Kranerweerd in Zwartsluis lag, kreeg gisteravond de schrik van zijn leven.
Bij het vaarklaar maken voor een tienweekse vaarvakantie door Frankrijk ging het mis: het n vaartuig begon te roken en al snel kwamen er ook vlammen te voorschijn.
Het jacht werd snel uit de overdekte ligplaats gehaald om te voorkomen, dat de brand naar een achttal andere jachten over kon slaan.
Tegen 20:41 uur werden de brandweerposten van Zwartsluis en Hasselt opgeroepen om de brand te bestrijden.
Al snel werd duidelijk, dat het geen makkelijke klus zou worden vanwege de volle dieseltank en de nodige brandbare materialen aan boord. Telkens leek het er op, dat de brand onder controle  was, maar de vlammen laaiden net zo snel weer op.
Daarom werd besloten om het jacht volledig vol schuim te spuiten.
De standaard voorraad van een tankautospuit bleek niet genoeg, dus werd uit Zwolle extra schuim aangevoerd.
Tegen middernacht was de brand onder controle en kon men inpakken, maat terwijl men daar mee bezig was, zonk het jacht naar de bodem door defect geraakte afsluiters.
Het gespecialiseerde bedrijf Hebo heeft olieschermen uitgezet om verdere vervuiling te voorkomen.
Ook werden olie absorberende doeken gebruikt om de schade aan het millieu te beperken.
-
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Schoonebeek: auto ramt rotonde en rijdt sloot in
Woensdagmorgen kwamen diverse hulpverleners, waaronder brandweereenheden uit Schoonebeek en Emmen, uit naar de rotonde in de Nieuw-Amsterdamseweg (N853) ter hoogte van het industrieterrein, waar zich een verkeersongeval had voorgedaan, waarbij een gewonde was gevallen.
Men ontdekte, dat er een personenauto, die in de richting van Schonebeek reed, door nog onbekende oorzaak aan de verkeerde zijde -langs de Klaverakker- over de rotonde was gereden en daarbij twee verkeersborden had geplet.
Vervolgens reed de auto rakelings langs een lichtmast aan de overzijde van de rotonde en kwam met de neus in de droge sloot tot stilstand.
De bestuurster klaagde over pijn in haar nek, waarop de brandweer in overleg met het ambulancepersoneel besloot het dak van de auto te knippen om berging op een wervelplank mogelijk te maken.
De patiënte werd voorzichtig uit de auto geholpen en vervolgens per ambulance weggebracht naar een ziekenhuis.
De onherstelbaar beschadigde auto werd door berger Koolen opgehaald.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N36: file door verkeersongeval bij afslag Beerzerveld
Op het beruchte smalste gedeelte van de N36 tussen de afslagen Beerze en Beerzerveld ontstond vanmorgen rond half acht een file op de rijbaan in de richting van Almelo, nadat zich bij de afslag Beerzerveld een verkeersongeval had voorgedaan, waarbij een gewonde zou zijn gevallen. Het ongeval ontstond, toen een automobilist, de in noordelijke richting reed, sterk -bijna tot stilstand- afremde om een andere automobilist, die van de oprit de N36 op wilde rijden, gelegenheid te geven om in te voegen.
De bestuurder van een Mercedes Sprinter bedrijfswagen had de vreemde manoeuvre niet verwacht.
Hij kon niet meer tijdig tot stilstand komen en botste vol achter op de bijna stilstaande auto.
Het slachtoffer is voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Voor de gealarmeerde brandweerenheden uit Ommen was geen levensreddend werk weggelegd.
Berger Autax haalde de beschadigde auto's met twee autoambulances op.
© U S Media - Meer info op de site van de brandweer Ommen


Dinsdag 24 mei 2011

A28: grote file door materiële aanrijding
Bijna op hetzelfde tijdstip en plaats op de A28 richting Hoogeveen als het ongeval van maandagmiddag, moest een chauffeur van een grote
vrachtwagencombinatie uitwijken voor een personenauto. De noodstop voorkwam een zwaar ongeval, maar de vrachtwagencombinatie kwam wel tegen de vangrail van de middenberm tot stilstand.
De schade viel erg mee: een twee jaar oude VW Passat liep aan de achterzijde wat krassen en een klein deukje op; de vrachtwagen leek op het eerste gezicht slechts schade te hebben opgelopen aan een koplamp.
Berger Hooikammer uit Staphorst sleepte de vrachtwagencombinatie achteruit naar de afrit Zuidwolde. Daarvoor werd het verkeer richting Hoogeveen stilgezet op de A28, waardoor een zeer lange file ontstond.
Berger Kraal kwam voor de personenauto.
De om uur gealarmeerde brandweer kon in de kazerne blijven, want alle betrokkenen konden ongedeerd hun voertuig verlaten.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Rheeze: spannende momenten bij aanleg nieuw zwembad op Sprookjescamping
Maandag moesten er drie zware prefab betonnen kelders geplaatst worden in een bouwput achter het hoofdgebouw van "Sprookjescamping De Vechtstreek" aan de Grote Beltenweg in Rheeze.
Het ws een precaire klus: de zwaarste, die als laatste geplaatst werd, woog maar liefst 56 ton; de andere twee 44 en 27 ton.
De kelders, die met diepladers werden aangevoerd, zullen worden gebruikt voor de waterbehandeling en filtering van het zwemwater voor het nieuwe buitenbad, dat 22 x 10 meter meet.
De camping had al een binnenbad en buitenbad voor de 'kleintjes', zodat er straks met het warme weer er ook verkoeling is voor de 'grotere kinderen'.
-
Met name de smalle aanvoerweg en beperkte ruimte op de camping was een uitdaging voor de 400 tons telescoopkraan, die 19 meter lang en drie meter breed is en ruim 84 ton weegt.
De aanvoer van contragewichten voor de kraan was niet minder spannend: deze opleggercombinatie weegt maar liefst 105 ton.
-
Bij het transport van de grootste kelder was er zelfs maar enkele centimeters speling tussen het gebouw en een boom.
Om instortuig van de bouwput te voorkomen, moest de kraan bovendien een eind van de rand worden opgesteld.
De opdracht is gecoördineerd door kraanbedrijf Vechtdal, die inzet van de grote kraan uitbesteedde aan kraanbedrijf BKV uit Barneveld.
Er wordt hard gewerkt om het project voor 1 juli a.s. geheel af te ronden, zodat de zomervakantiegasten daarna volop kunnen zwemmen.
Ook de woning bij de entree van de camping, die vorig jaar september uitbrandde, is inmiddels al bijna gereed.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Ringe (D): grote brand verwoest schuur
Even na vieren in de nacht van maandag op dinsdag kregen de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld en van Hoogstede opdracht, een brand in een schuur aan de Neuenhausener Straße in Ringe te blussen.

-
Bij aankomst bleek de vrijstaande schuur, waar hooi en landbouwwerktuigen opgeslagen waren, al volledig in brand te staan.
Omdat zich vlak bij de schuur een hoogspanningsleiding bevond, bemoeilijkte dit het bluswerk. De uitruk werd tegen zessen afgesloten.
De schuur en de inhoud, waaronder een giertank en een eg, gingen volledig verloren.
De politie stelt onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Foto's: Hartmut Gosink - Brandweer Emlichheim


Sibculo: caravan in brand gestoken bij recreatiepark
Maandagavond om kwart voor elf kreeg de brandweer van Bergentheim opdracht uit te rukken naar recreatiepark De Vlegge aan de Valkenlaan in Sibculo.
Gasten van het park hadden ontdekt, dat er een caravan in brand stond.
De bewuste sleurhut bleek echter niet op het park zelf te staan, maar op een parkeerplaats tegenover de entree.
Het mobiele vakantieverblijf brandde al als een fakkel, toen de spuitgasten arriveerden.
De hitte was zo intens, dat zelfs de armatuur van een ruim vijf meter hoge lichtmast al gesmolten was. 
Hoewel de brand snel gedoofd was, waardoor overslag naar bomen en struiken voorkomen werd, bleef er van de caravan weinig over.
Volgens personeel van het park was het een afgedankte caravan, die daar door onbekenden was gedumpt.
De laatste maanden is er diverse keren brand gesticht in Sibculo en omgeving en was het vooral raak tijdens de droogteperiode.
Zo vloog de paasbult in Sibculo al op 24 april in brand.
Foto's: Don Stolwijk ( U S Media) en Kevin Sand


Maandag 23 mei 2011

Norg: zaterdag spannende brandweerwedstrijden + !
Zaterdag 28 mei van 08:00 tot 17:00 uur organiseert de brandweerpost Norg met en het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité de gewestelijke brandweerwedstrijden in de klasse 112 en wel de eerste van twee gewestelijke ronden. In Norg komen tien brandweerploegen uit het hele land aan de start, die zich geplaatst hebben bij de provinciale voorronden.

In Klasse 112 is van tevoren niet bekend, of men voor een brand wordt ingezet, voor een technische hulpverlening of ongeval met gevaarlijke stoffen, maar zelfs een combinatie van deze drie is mogelijk.
De ploeg moet dus prioriteiten stellen en de opdracht veilig en vlot volbrengen, bijgestaan door ambulancepersoneel en politie.
Voor publiek is er nog meer te zien, zoals de Crashtender van Vliegbasis Leeuwarden en een stand op het gebied van brandweer!
Omdat er ook Norgermarkt is, beloofd het een gezellige en drukke dag te worden in Norg!
De nummers 1, 2 en 3 van de wedstijd gaan door naar de tweede gewestelijke ronde en uiteindelijk naar de landelijke finale, die elders in het land worden georganiseerd.
De exacte locatie van de wedstrijd in Norg wordt nog geheim gehouden om te voorkomen, dat er iets van de gehele enscenering uitlekt. Toeschouwers kunnen zich melden bij de brandweerkazerne aan de Eenerstraat 69 in Norg.
Kijk voor meer informatie op www.brandweernorg.nl


Vlagtwedde: brand legt stal in de as
Rond half zeven maandagavond werd opgeschaald naar "grote brand", nadat er tegen zessen brand uitbrak in een met asbestplaten gedekte stal bij een boerderij aan de Scheferweg in Vlagtwedde.
In verband hiermee werden brandweereenheden uit o.a. Veendam, Stadskanaal en Groningen opgeroepen.
Bij de brand kwam asbest uit het dak vrij en de pers werd door de politie op afstand gehouden, op aanraden van de brandweer.
Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.


A28: drie auto's flink beschadigd na aanrijdingen
Op de linkerrijstrook van A28 richting Hoogeveen, vlak voor de afslag naar Zuidwolde, vond maandag aan het einde van de middag een botsing plaats, waarbij drie personenauto's en een vrachtwagen waren betrokken.
Er vielen geen gewonden, maar de schade aan de personenauto's was groot.
-
Volgens één van de betrokkenen reed de bestuurster van een Seat Toledo tegen de zijkant van een vrachtwagen. 
De auto's, die er achter reden ( een Ford Transit Connect en een Renault Megane ) hadden te weinig afstand om tijdig te kunnen remmen.
De voertuigen werden naar de vluchtstrook geleid, waar de bestuurders en de politie de formulieren konden invullen.
De Seat moest worden weggesleept.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


A37: auto total loss na duikeling
Op de A37, even voorbij de afslag Hollandscheveld, is een Daewoo Matiz bij een eenzijdig ongeval in de middenberm geraakt.
Daar kwam hij in een ondiepe greppel, waardoor de auto over de kop ging.
De auto rolde met de bestuurder er in nog zo'n kleine honderd meter door en kwam tot stilstand in de brede middenberm.
Het ongeval vond plaats vlak voor het viaduct over de Mr. Cramerweg richting Emmen.
De man is naar het ziekenhuis gebracht. Hij wist zich nog maar weinig te herinneren.
Van de auto bleef weinig meer over. De bezittingen van de bestuurder lagen her en der verspreid.
De VOA onderzocht het ongeval.
Er bleef één rijstrook vrij voor het verkeer, hetgeen tot een file leidde, die zich bijna tot aan het klaverblad uitstrekte.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Rijssen: winkel vol rook..... foutje, bedankt...
De brandweer van Rijssen rukte maandagavond uit met groot materieel, nadat er om 18:20 uur een "Brand fabriek / loods / industrie" bij Koedijk Mode aan de Grotestraat gemeld werd.
-
-
Hoewel de winkel vol rook stond, bleek na onderzoek, dat de oorzaak niet zo spectaculair was:
een rookgenerator, die aan het inbraakalarm is gekoppeld, was afgegaan door een fout van een medewerker...
Foto's: Kees Verwijs


Hardenberg: Volkswagen campertje brandt uit voor de Gamma
De bestuurder van een tot campertje omgebouwd VW Transporterbusje zal het ritje van maandagmorgen naar de Gamma aan de Lange Spruit nog lang heugen. De man was aan het shoppen, toen een voorbijgangster, die veel rook uit het campertje zag komen, de bouwmarkt binnen-rende en luidkeels duidelijk maakte, dat er een auto op de parkeerplaats in brand stond.
Naast de klanten, die werkeloos toekeken, was er toch nog iemand, die de bouwmarkt uit rende met een brandblusser, maar er helaas niet in slaagde, de vlammen te doven.
Het vuur had inmiddels de motorruimte en het dashboard vernield, toen de Hardenberger brandweer arriveerde en met water en schuim de Rode Haan de nek omdraaide. Helaas was de bijna 20 jaar oude Transporter toen al onherstelbaar beschadigd.
Berger Bé van de firma Autax ruimde de resten op en bracht het busje naar een garagebedrijf in Hardenberg. 
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Parachutist blijkt dwerghamster  

Zondagavond 22 mei omstreeks 19.00 uur zagen spelende kinderen aan de Zonstraat in Hengelo iets uit de lucht vallen.
Het bleek een zelfgemaakte parachute te zijn, met een bal eraan.
Zij namen het voorwerp mee naar huis en maakten het open.

In de bal bleek een levende (ongedeerde) Russische dwerghamster te zitten.
Hierop belden ze de politie.

De gearriveerde politieagenten belden de dierenambulance, die zich over het beestje ontfermde.

Ze startten tevens een onderzoek naar de herkomst van de parachute.

Inmiddels heeft de media-aandacht ertoe geleid, dat er diverse tips bij de politie zijn binnengekomen, die op dit moment worden onderzocht.Coevorden: EOC blaast opgebaggerde Duitse antitankmijn op
Zaterdag klonk er aan de Hulteweg in Coevorden een fikse explosie, die gepaard ging met een grote zandfontein.
De "plof" werd veroorzaakt door het Explosievenopruimingscommando en was het gevolg van het onschadelijk maken van een Duitse "Riegelmine", een langwerpige doosvormige antitankmijn, die acht kilo springstof bevatte.
Het levensgevaarlijke explosief was gevonden tijdens baggerwerk in de vijver aan het van Heutszpark.
Foto: Martijn Schornagel


Hoogeveen: oorzaak gevaarlijke autobrand Grote Kerkstraat nog niet duidelijk
Maandagmorgen om 04:41 uur werd er een autobrand aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen gemeld.
Er bleek een bedrijfsbus van een schoonmaakbedrijf in brand te staan.
Links en rechts ernaast geparkeerde personenauto's liepen ook al schade op en één van de voertuigen stond al vol in brand, toen de brandweer arriveerde.
Door de intense hitte knapten een tiental dubbelglas ramen van twee nabijgelegen woningen. Zelfs de aluminium ladders op het dak begonnen te smelten.
De brand in de bedrijfsbus kon worden geblust, voordat de vlammen de achterin de bus opgeslagen schoonmaakmiddelen en chemicaliën kon bereiken. De twee jaar oude Fiat Ducato bedrijfswagen en een Citroën personenauto konden worden afgeschreven.
De andere personenauto, een Renault Kangoo liep een behoorlijke, maar nog reparabele schade op.
Of de brand, die bij het motorcompartiment van de bedrijfsbus was begonnen, het gevolg is van kortsluiting of brandstichting, is nog onduidelijk.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.