Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 6 november 2011

Zaterdag 5 november 2011

Hoogeveen: commotie na vondst fiets in Hoogeveense Vaart

Zaterdagavond om half acht werd gemeld, dat er iemand te water zou zijn geraakt onder het viaduct van de Mr. Cramerweg nabij de Helios. Jongens hadden alarm geslagen, toen ze een fiets met brandende verlichting in het water zagen liggen.
Politie, brandweer, ambulance en een duikteam uit Emmen spoedden zich naar de "rampplek" en al snel ging de eerste duiker te water.
Ook het Mobiel Medisch Team arriveerde kort daarop.
Er werd echter geen drenkeling gevonden, zodat het eveneens opgeroepen duikteam van de brandweer Smilde niet nodig bleek en de zoektocht omstreeks 21.00 uur gestaakt werd.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: wervingscampagne uitgebreid

Zaterdag werden als fase 2 van de wervingscampagne van Hoogeveense brandweer flyers uitgedeeld in het centrum en gingen vier gestripte en olievrije auto's in vijvers te water gelaten; ook hier weer grote borden erbij.
Tot nu toe heeft de actie alleen maar positieve complimentjes opgeleverd; of er ook nieuwe manschappen op af komen is nog even afwachten. Op 22 november zijn de nieuwe gegadigden welkom op een informatiebijeenkomst in de kazerne aan de Industrieweg.

-

Henk Brunink www.brandweerhoogeveen.nl


Hoogeveen: bovenverdieping woning uitgebrand aan de Albert Steenbergenstraat

Zaterdagmorgen om 9.39 uur werd een woningbrand gemeld aan de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen.
Het bleek, dat een slaapkamer aan de achterkant van de woning volledig in vlammen stond en dat de brand reeds naar buiten sloeg.
De bewoners konden het pand ongedeerd verlaten.
De politie ontruimde omliggende panden, waar een enkeling nog lag te slapen, want rook en vuur verspreidden zich over de bovenverdiepingen van de panden, die amper zes maanden geleden waren gerenoveerd.
Eén van de buren wist te vertellen, dat de brand was ontstaan, doordat een föhn als bedverwarming was gebruikt, maar hiervan kon nog geen bevestiging worden verkregen.
Toen de brandweer een deel van de dakpannen had verwijderd, konden de laatste vlammen worden gedoofd.
Bij de woning, waar de brand was begonnen, brandde de gehele bovenverdieping uit.
De woning rechts daarvan liep zware rook en waterschade op; bij een aantal andere woningen bleef het bij rookschade.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Schoonebeek: schuurtje in brand op camping De Bult
Vrijdagmiddag even na drie uur is door nog onbekende oorzaak een houten schuurtje op camping De Bult aan de Bultweg afgebrand.
Het vuur werd door de Schoonebeeker brandweer, die met zes man en één voertuig uitrukte, snel geblust.
De politie onderzoekt de zaak.
Foto's: Hartmut Gosink


Vrijdag 4 november 2011

Gramsbergen: vrachtwagen vast onder viaduct N34 (update)
Een vijftigjarige vrachtwagenchauffeur van een bouwchemiebedrijf uit Oosterhout (NB) heeft vrijdagmiddag rond 12:45 uur ernstig rugletsel opgelopen, nadat hij zich verkeek op de hoogte van zijn truck en die van het viaduct van de N34 in de Anerdijk bij Gramsbergen.
De man, die richting Gramsbergen reed, had het stalen caisson, dat hij op de bak vervoerde, vastgezet met de laadkraan, maar daardoor was te auto hoger dan de maximale doorrijhoogte van het viaduct.
De kraan sloeg met een daverende klap tegen de rand van het viaduct en de truck kwam onmiddellijk tot stilstand, waarbij de chauffeur, die gelukkig wel zijn veiligheidsgordel droeg, letsel opliep. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Het voertuig zat muurvast en de truck was volledig door de vering gedrukt. Een poging om beweging in de kraan te krijgen, mislukte, daardat de hydraulische leidig lek bleek.
Berger Wolves heeft later in een tot ca 20:00 uur durende operatie de vrachtwagen geborgen door de lucht uit de banden te laten lopen en de truck naar achteren onder het viaduct vandaan te trekken. Nadat de hydrauliekleidingen gerepareerd waren en de banden opgepompt, kon de truck op eigen kracht verder. Het verkeer kon de ongevalslokatie via de fietspaden passeren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 3 november 2011

Enter: beginnend bestuurder gewond

Woensdagmiddag rond kwart over drie raakte een 21-jarige automobilist uit Enter gewond, toen hij in een bermsloot langs de Wierdenseweg
(bij de kruising met de Keizersweg) tot stilstand kwam.
De man moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
's Mans 18 jaar oude Peugeot 106 was rijp voor de sloop...

-
Foto's: Alwin WInkel


Hoogeveen: ludieke personeelswervingscampagne brandweer
Normaal gesproken redt de brandweer poezen uit bomen; in Hoogeveen zetten ze ze er dit keer in.
Sterker nog: verdeeld over Hoogeveen zijn er de afgelopen dagen vijftig in bomen geplaatst.
Mocht u zich nu afvragen waarom: het betreft een campagne voor de werving van nieuwe brandweermensen.
Onder elke poes staat een bordje met de nodige informatie.
Mensen, die belang hebben bij een mooie job, worden uitgenodigd, een kijkje achter de schermen te nemen op 22 november.
Naast de "poes in de boom" zijn er overal posters te zien en staat er bij de kazerne een groot doek. 
-
Foto's: Henk Brunink www.brandweerhoogeveen.nl


Woensdag 2 november 2011

A28 / Zuidlaren: forse buiteling na paniekreactie
Woensdagmorgen rond half twaalf kreeg het brandweerkorps Zuidlaren opdracht, uit te rukken naar een ongeval op de N34 bij de aansluiting met de A 28, maar hun hulp bleek al kort na de alarmering niet nodig.
Een 21- jarige inwoonster van Alteveer (Gr) , die uit de richting van Zuidlaren kwam, was per ongeluk met de linkerwielen van haar VW Polo in de berm gereden. Na de beruchte ruk aan het stuur en enkele buitelingen kwam de auto aan de andere kant in de bermsloot tot stilstand.
De vrouw bleef wonder boven wonder ongedeerd.
Het verkeer heeft geen hinder van het voorval ondervonden. 
Experts van de afdeling VOA van de Regiopolitie Drenthe stelden ter plaatse een onderzoek in.
Foto's: Herman van Oost - van Oost Media

Geesbrug: Opel Omega brandt uit na crossrit
Even crossen op een braakliggend terrein aan de Handelsstraat in Geesbrug is een garagehouder uit die plaats duur komen te staan.
Tijdens de wilde rit begon de Opel Omega 2.5 V6 kuren te vertonen, die volgens de man veroorzaakt werden door benzinegebrek en een kapotte koppakking.
De bestuurder liep daarom naar huis om brandstof op te halen, om er vervolgens achter te komen, dat de auto in brand stond.
Hoewel de blusploeg van Zwinderen er snel bij was, stond de auto bij aankomst al nagenoeg volledig in brand.
De bestuurder kreeg een proces verbaal wegens het op de openbare weg rijden met een onverzekerde auto en geschorst kenteken.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 1 november 2011

N34: doodschrik door onverwachte file; Audi A4 glijdt van talud bij Gramsbergen
Een inoner van Gramsbergen, die dinsdagmiddag tegen vier uur over de N34 richting Hardenberg reed, was slechts een ogenblik afgeleid, maar kreeg net over de "bult" van het viaduct bij de afslag Gramsbergen de schrik van zijn leven: vlak voor hem stond een stilstaande file als gevolg van maaiwerkzaamheden.
De man probeerde door naar links te sturen een aanrijding met de achterste auto (een VW Golf TDi) te vermijden, maar raakte de VW deson-danks aan de linker achterzijde. Vervolgens schoot de Audi A4 van de Gramsberger naar links en gleed zijdelings van het talud op een aantal bomen af.
Gelukkig werd de val gestuit door struikgewas en boompjes. De Audi-bestuurder en de man in de VW (een inwoner van Rijssen) kwamen met de schrik vrij, maar beide auto's hadden flinke schade opgelopen.
Om de berging te bespoedigen, werd het verkeer via de afslag Gramsbergen langs de ongevalslokatie geleid, maar er ontstonden desondanks flinke files op de N34; vooral in de richting van Coevorden. De auto's werden opgehaald door berger Autax, die hiervoor twee voertuigen inzette.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Gölenkamp (D): trekker met oplegger van de weg
Dinsdagmorgen is een trekker met oplegger van een bouwmaterialenhandel van de rijbaan van de Vechtetalstraße af gereden en ter hoogte van een parkeerplaats in de berm beland, waarbij enige bomen ontworteld werden.
De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf; de trekker raakte flink beschadigd.
Omdat de combinatie met een kraan geborgen moest worden, werd de Vechtetalstrasse afgezet, hoewel het verkeer over de parkeerplaats langs de ongevalslokatie kon rijden. Dit duurde tot in de middag.
-
Foto's: Andreas Heck


Dedemsvaart: twee auto's total loss na botsing op kruising Moerheimstraat
Berger De Jonge uit Elim kreeg dinsdagmorgen opdracht, twee zwaar beschadigde auto's van de kruising Moerheimstraat - Archimedesstraat - De Rollepaal weg te halen.
Hoewel er bij deze aanrijding, die rond half elf plaatsvond, geen gewonden waren gevallen, waren beide personenauto's zo zwaar beschadigd, dat ze verzekeringstechnisch gezien niet meer te herstellen zijn.
Het ongeval ontstond, toen een Poolse automobilist met een Opel Astra vanaf de Moerheimstraat op de kruising geen voorrang verleende aan een inwoonster van Emmen, die met haar Honda Civic over de Moerheimstraat die kruising naderde.
De eigenares van de Opel had haar vriend laten rijden, omdat ze zelf alcohol had genuttigd, maar diens rijbewijs bleek in zijn geboorteland al ingetrokken....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Meppel: zoekactie na vondst helm
De duikploeg van Hasselt werd maandagavond om 23:39 uur opgeroepen om mee te werken aan een grootscheepse zoekactie.
In het water aan de Heerengracht in Meppel had een voorbijganger 112 gebeld, nadat hij daar een bromfietshelm zag drijven.
De manschappen van brandweer Meppel zochten vanaf de wal de omgeving af, terwijl duikteams van Smilde, Assen en Hasselt nauwkeurig het water afspeurden.
Toen na ruim anderhalf uur zoeken nog steeds niemand was gevonden, besloot men de zoekactie te staken.
De politie onderzoekt of de helm mogelijk bij een eerder ongeval op de kruising te water is geraakt.
Foto's: Henry Wallinga- www.zwartewaterkrant.nl

Maandag 31 oktober 2011

Ruinen: grote brand in loods klussenbedrijf
Bij een opslagplaats annex klussenbedrijf aan de Smeestraat in Ruinen is maandagavond rond negen uur brand uitgebroken. Het vuur greep snel om zich heen, zodat er werd opgeschaald naar middelbrand, waardoor brandweerkorpsen uit omliggende gemeenten werden opgeroepen.
Toen duidelijk werd, dat er asbest vrijkwam bij de brand, werd verder opgeschaald naar GRIP 1 en werden de specialisten erbij gehaald.
Ook een ambulance werd standby gezet.
Een geluidswagen reed door de buurt om omwonenden te waarschuwen ramen en deuren dicht te doen en de ruime omgeving werd afgezet. Een kleine personenauto, die in de weg stond, werd door zes brandweermannen opgepakt en verplaatst.
Naast de schuur staan containers met kantoren en materialen voor een renovatieproject in de buurt. Deze containers staan in de gevarenzone, want een van de buitenmuren stond op instorten.
Over de oorzaak valt op dit moment nog niets te melden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hardenberg: brandweerman Hans Haandrikman ziet Abraham
Hans Haandrikman en zijn gezin werden maandagavond door collega's van de vrijwillige brandweer Hardenberg aangenaam verrast bij zijn woning aan de Capellastraat. Hans wordt 50 en zijn team had er met een "Abraham", versieringen en een groot spandoek voor gezorgd, dat het voorbijgangers niet zal ontgaan, dat Hans die heuglijke leeftijd gehaald heeft.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: automobilist naar ziekenhuis door kettingbotsing
Maandag rtegen half drie liep de bestuurder van een Fiat Punto 55 rug- en nekletsel op, toen zijn auto op de JC Kellerlaan ter hoogte van de Klinkerweg van achteren aangereden werd door een VW bedrijfsauto. De bestuurder van dat voertuig, die richting Bergentheim reed, lette een moment niet op de weg en merkte daardoor te laat, dat er auto's vlak vóór hem gestopt waren.
De Fiat, die door de klap tegen een voorganger (Opel Corsa) botste, liep zowel aan voor- als aan de achterzijde zware schade op en is n.a.w. total loss. Ook de bedrijfsauto moest door berger Autax afgesleept worden, o.a vanwege een kapotte radiateur.
De chauffeur van de (Duitse) Corsa kon zijn weg vervolgen.
De onfortuinlijke Fiat-bestuurder is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: keuken in flat roetzwart door vergeten pannetje
De Hardenberger brandweer rukte met spoed uit naar de flat Nedersticht aan de Parkweg in Hardenberg, nadat er gemeld was, dat in een flatwoning op de derde verdieping brand was uitgebroken.
Voor alle zekerheid werden de bewoners van de omingende appartementen geëvacueerd.
De bestelde hoogwerker bleek niet nodig: het ging om een vergeten en inmiddels flink drooggekookt pannetje.
De rook- en roetschade in het appartement was wel aanzienlijk; met name in de keuken, waar een dikke laag roet alles vervuild had.
De overdrukventilator van de brandweer blies de ruimschoots aanwezige rook uit de flatwoning.
De bewoonster was behoorlijk "van de kook" door het gebeurde...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hardenberg: geen letsel bij fikse crash op de N34
Doordat politie, brandweer en ambulances net hun werkzaamheden afgerond hadden na een binnenbrandje in een flat aan de Parkweg, konden ze ook snel bij een ongeval op de kruising J C Kellerlaan - N34. Hier waren een fraaie Mercedes 300 (bouwjaar 1985) en een Skoda Octavia onzacht met elkaar in aanraking gekomen.
De Skoda, bestuurd door een inwoonster van Emlichheim, kwam dook na de aanrijding in de diep gelegen noordelijke bermsloot.
Het ongeval ontstond, toen de inwoonster van De Krim met haar Mercedes vanaf de Kellerlaan de N34 over wilde steken, maar plotseling geconfronteerd werd met de Skoda, die over de N34 richting Coevorden reed.
Beide bestuursters waren van mening, dat ze bij groen licht de kruising op waren gereden. Mogelijk speelde de felle laagstaande zon hierbij een rol.
Wonder boven wonder bleven beide dames ongedeerd, maar beide auto's waren zwaar beschadigd en werden weggesleept door berger Autax.
Een derde auto (een Ford Ka) liep lichte schade op.
Het voorval leidde tot zeer lange files op de Kellerlaan en de N34, hoewel het verkeer uit de richting Coevorden na enige tijd omgeleid werd via de afslag Gramsbergen.
Het ongeval kon snel worden afgehandeld, omdat er geen VOA-onderzoek hoefde te worden verricht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Elim: auto ramt boom; bestuurder wandelt weg

Maandagmorgen rond kwart over acht hoorden omwonenden van de Compagnieweg in Elim een forse klap.
Toen ze poolshoogte namen, ontdekten ze, dat er een zwaar beschadigde grijze Renault Laguna personenauto schuin in de berm en deels op de rijbaan stond, nabij de Bennerwijk.
Het voertuig, dat in de richting van de dorpskern had gereden, had een boom links van de weg geramd en was daarna onbestuurbaar geraakt.
De auto kwam vlak voor een lichtmast in de linker berm tot stilstand.

De oudere bestuurder stapte uit, zette zijn hoedje op, sloot de auto af en vervolgde zijn weg te voet.
Kort daarop arriveerde een patrouillewagen van de politie, waarvan de bemanning onderweg al een man tegen was gekomen, die aan het zojuist door de getuigen opgegeven signalement voldeed. Naar verluidt kon men de betreffende automobilist achterhalen.
Toen werd het lang stil op de Compagnieweg....
Opmerkelijk genoeg bleek er geen berger gealarmeerd, ondanks de niet geheel ongevaarlijke positie van de auto, die met de achterzijde deels op de vrij smalle rijbaan stond.
Uiteindelijk viel -na enkele telefoontjes- ergens in het HV-circuit het alombekende kwartje en werd de firma Kraal opgeroepen.
Die haalde de Laguna op en verzamelde de talrijke wrakstukken. De beschadigde boom bleef achter als stille getuige...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Pesse: automobilist gewond na schuiver

Op de A28, ter hoogte van Pesse richting Beilen, is maandagmorgen een Opel Astra Station van de weg geraakt.
De auto trok, door nog onbekende oorzaak, van de linker rijstrook met een scherpe bocht naar rechts, reed door een hekwerk van gaas, vloog over het wateroppervlak van een sloot en boorde zich met de neus in de walkant aan de overzijde.
Door de snelheid vloog de auto vervolgens over de kop en kwam even verder op zijn dak in een droge bermsloot terecht.
De bestuurder zat vast in zijn auto en was moeilijk bereikbaar.

Brandweereenheden uit Ruinen en Hoogeveen werden opgeroepen, evenals als het Mobiel Medisch Team van het UMC Groningen. Dat laatste bleek echter overbodig, toen het slachtoffer uit de auto kon worden gehaald.
Ondersteund door brandweerlieden kon het slachtofdfer via een ladder de kant van de bermsloot bereiken, waar ambulancemedewerkers hem opvingen. Hij kreeg een nekkraag om en werd op een wervelplank gelegd.
Na het slachtoffer te hebben gestabiliseerd, werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De VOA verrichtte onderzoek.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Hoogeveen: weer auto uitgebrand
In de vroege ochtend van maandag 31 oktober brak er brand uit in een auto, die onder een carport stond aan de Van Swietenhof in Hoogeveen.
Het vuur werd even na drie uur ontdekt, waarop men direct de brandweer alarmeerde.
Een auto, die naast het brandende voertuig stond, werd snel in veiligheid gebracht.
De carport was inmiddels door de vlammen aangetast.
De Hoogeveense blusgroep was er snel bij en voorkwam, dat ook de carport in vlammen op ging.
De auto werd door de brand totaal verwoest. De carport liep flinke schade op.
Omwonenden hoorden vlak nadat de brand uitbrak één of meerdere personen wegrennen, waarna er een scooter of een snorbrommer werd gestart, die vervolgens weg reed. Het heeft er dus alle schijn van, dat er sprake is van brandstichting.
De politie stelt een onderzoek in.

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.