Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2011 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 20 november 2011

Verkeer: vorst + dichte mist = glad !

In het oostelijk deel van Oost-en Noord-Nederland ligt de temperatuur weer onder het vriespunt (tot -1.5 graden C) en is het zicht in het gehele land (m.u.v. Zuid-Limburg) door de dichte mist maximaal 150 meter. Daardoor kan het plaatselijk weer verraderlijk glad zijn !
De situatie blijft waarschijnlijk zo tot morgenochtend.

Kijk hier (zicht) en hier (temperatuur) voor de actuele situatie.


Zaterdag 19 november 2011

Dedemsvaart: brand in oplegger op parkeerterrein transportbedrijf
Op het terrein van een groot transportbedrijf aan de Pascalstraat op het industrieterrein in Dedemsvaart is zaterdagavond even na half acht brand uitgebroken in een oplegger van een verlichtingsbedrijf uit Vriezenveen.
De Dedemsvaartse brandweer slaagde er in, de brand te blussen, voordat de naast de brandende trailer staande opleggers en trekkers vlam vatten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar opzet lijkt niet uit te sluiten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Raalte: giftige stof in riool Raalte (update)
In Raalte is door een lozing van een bedrijf een giftige stof in het riool terechtgekomen.
Die stof is schadelijk voor de bacteriën in de rioolwaterzuivering in Raalte, waardoor de zuivering in Raalte niet goed werkt.
Om te zorgen dat de toxische stof niet in de zuivering komt, is het rioolgemaal Linderteseweg stilgelegd, waardoor de riolering vanaf dat gemaal naar de rioolwaterzuivering in Raalte is afgesloten en de riolering in de kern van Raalte vol- en mogelijk over kan lopen.
Doordat het gemaal Linderteseweg niet werkt komt een groot deel van het afvalwater in Raalte niet terecht op de zuivering, maar blijft het in het riool staan en loopt het riool vol.
Inmiddels is 30.000 liter afvalwater uit het riool bij de Zegge gepompt en vervoerd naar Kampen, waar het in een buffer is opgeslagen.
Er zijn monsters genomen in het riool en geanalyseerd, maar om welke stof het precies gaat, is nu nog niet duidelijk.
De regiopolitie IJsselland, de gemeente Raalte en het Waterschap Groot Salland hebben het bedrijf bezocht en aangesproken op de lozing.

Toen de uitslag van de test van het rioolwater in de kern Raalte bekend was, is besloten, dat het veilig genoeg was om het rioolwater van Raalte-kern naar de rioolwaterzuivering af te voeren. Alleen het deel, waarin de schadelijke stof is aangetroffen, blijft afgesloten.
Dit rioolwater (ongeveer 250 kuub) wordt ook naar Kampen vervoerd.
Zodra dat stuk leeg is, wordt dit deel van het riool ook weer op de rioolwaterzuivering aangesloten. Naar verwachting gebeurt dit in de loop van zondagmiddag.
Vanaf dat moment is het rioolsysteem weer normaal in werking. Bedrijven en huishoudens hebben geen hinder van deze situatie ondervonden.
Om welke schadelijke stof het gaat is niet precies bekend, maar wel is duidelijk, dat het om insecticiden gaat.
Er is geen gevaar voor de gezondheid.
Bron: Gemeente Raalte


Oosterhesselen: materiële aanrijding op de N854
Zaterdagmiddag deed zich op de kruising van de Pandijk (N854) en de Waterveenseweg ten westen van Geesbrug een materiële aanrijding voor.
Een man en een vrouw reden in een Citroën C5 over de Pandijk in de richting van de Verlengde Hoogeveensevaart, toen uit de richting van Oosterhesselen een oudere automobiliste met haar rode Volvo van de Waterveensweg de kruising op reed, zonder de Citroën voorrang te verlenen. De bijna zeven jaar oude Citroën kwam na de klap zwaar beschadigd met de neus in de bermsloot tot stilstand.
Gelukkig bleven alle betrokkenen ongedeerd.
De auto's werden opgehaald door berger Koolen uit Emmen. De Volvobestuurster werd door een politieman naar huis gebracht.
Foto's: www.cuzzo.nl


Hasselt: auto te water in dichte mist
Op de Stadsweg net buiten de bebouwde kom van Hasselt is vrijdagavond in de zeer dichte mist een auto te water geraakt.
Rond half elf kregen de hulpdiensten, waaronder duikteams uit Hasselt en Zwolle en manschappen uit Staphorst en Hasselt, opdracht, naar de Stadsweg te gaan.
Al snel was duidelijk, dat de bestuurster op eigen kracht het voertuig had verlaten en op het droge de komst van haar redders afwachtte.
Duikers van de post Hasselt brachten dekens naar de overkant om de vrouw op te warmen. Zij werd door een weiland geëscorteerd naar de gereedstaande ambulance. Hier werd zij kort onderzocht en is later thuis gebracht.
Voor alle veiligheid werd de auto gecontroleerd door de duikers op inzittenden. Hiervan was gelukkig geen sprake waarna de duiker de berger hielp om het voertuig aan te pikken. Tegen twaalven was de weg weer vrij en waren alle hulpdiensten weer ingerukt
Foto's: Henry Wallinga- Zwartewaterkrant

Hardenberg: Gerrit Pullen neemt afscheid van de brandweer
Dat, als je afscheid neemt van de brandweer, je verleden en eigenschappen tijdens een feestelijke bijeenkomst nog eens flink de revu passeren, moge duidelijk zijn.
En voor Officier van Dienst Gerrit Pullen, die vrijdagavond in het zonnetje werd gezet, gold dat als voor geen ander.
Gerrit moet zijn functie neerleggen -na bijna 34 jaar trouwe dienst- vanwege gezondsheidsproblemen, ontstaan na een verkeersongeval.
Niet alleen talrijke collega's bezochten de feestelijke bijeenkomst, ook de Goedheiligman deed een reeks wetenswaardigheden over Gerrit uit de doeken en Gerrit moest op de Sint's knie een sinterklaasliedje zingen. Gelukkig sprong het publiek al snel bij...
Voor de incidentfotografen in de regio Hardenberg was Gerrit's gewoonte om een direct shaggie te draaien, als het gevaar definitief was geweken, altijd een zeer duidelijk signaal !
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

A31: zeker drie doden en groot aantal gewonden na kettingbotsing
Tenminste drie mensen zijn om het leven gekomen bij een zware kettingbotsing op de Duitse snelweg A31 tussen de afslagen Heek en Gronau-Ochtrup, niet ver van Enschede.
In dichte mist botsten vrijdagavond rond kwart over zeven op de rijbaan in noordelijke richting in dichte mist meer dan vijftig auto's op elkaar. Naar verluidt zijn veertien slachtoffers zwaar gewond geraakt en liepen 35 mensen licht letsel op, waaronder kinderen.
De ongevalslokatie strekte zich over een lengte van een kilometer uit.
Zo'nn honderd hulpverleners kwamen daarom in aktie; temeer, daar sommige slachtoffers bekneld waren en anderen verdwaasd in de omgeving rondliepen.
De brandweer verwijderde een deel van de middenvangrail om de hulpverlening te bespoedigen.
Toen het ongeval ontstond, was het druk op de A31. Bij het incident waren ook Nederlanders betrokken.
Een aantal slachtoffers is naar het MST ziekenhuis in Enschede overgebracht.
De politie doet onderzaak naar de oorzaak. De snelweg blijft daarom zeker tot en met zaterdagmiddag afgesloten.
Foto's en video: Pascal Vlutters

Kalle (D): drie gewonden bij ongeval in dichte mist

Vrijdagavond ontstond er in dichte mist op de Haftenkamper Diek (K16) in Kalle een verkeersongeval, waarbij drie gewonden vielen.
De 31-jarige bestuurder van een Volkswagen reed met zijn passagiere over de Kreisstraße 16 van Neuenhaus naar Emlichheim
Hij wilde naar links afslaan naar de straat "Am Speicher", maar heeft daarbij vermoedelijk naar rechts richting aangegeven.
De bestuurder van een Opel, die achter hem reed, begon daarom aan een inhaalmanoeuvre, waardoor de voertuigen in botsing kwamen.
De bestuurder van de VW werd door het geweld van de confrontatie een bouwland in geslingerd.

De gewonden werden met twee ambulances onder begeleiding van een arts van piket naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
Eén rijbaan van de K16 was gedurende de redding afgesloten. De politie onderzoekt de toedracht.

Vrijdag 18 november 2011

Raalte: Ka kaduuk, maar de worteltjestaart bleef heel...

Een inwoonster van Heino schrok zich vrijdagmiddag wild, toen ze met haar Ford Ka niet ver van de Hogeweg in de berm raakte in een bocht in de Stobbenbroekerweg.
De vrouw slaagde er niet in, de auto weer op het asfalt te krijgen, waarop de Ka de bermsloot in kantelde en op zijn rechter zij bleef liggen.
Drie passanten stopten en hielpen de onfortuinlijke automobiliste op het droge.
Ze was ongedeerd, maar haar zes jaar oude auto had flinke plaat- en waterschade opgelopen en is mogelijk total loss.

Maar de die middag in Raalte aangeschafte worteltjestaart had het angstige avontuur heel overleefd, zo bleek na de berging, die uitgevoerd werd door een personeelslid van de firma Wolves uit Wierden.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zwinderen: bedrijfsauto eindigt rit op bouwland
Vrijdagmorgen vloog een inwoner van Coevorden met een Fiat Ducato bedrijfauto van een installatiebedrijf uit de bocht op de mistige Burge-meester Legroweg in Zwinderen.
De auto schoot de bermsloot in -en uit- en kwam ondersteboven in een akker tot stilstand.
De bestuurder kon op eigen kracht uit de onherstelbaar beschadigde bus kruipen en bleek geen ernstig letsel te hebben opgelopen.
Foto's: 112-inactie

Donderdag 17 november 2011

Hoogeveen: automobilist naar ziekenhuis na aanrijding met waardetransportwagen
Na een aanrijding tussen een Seat Leon personenauto en een waardetransportwagen van G4S op De Stroom in Hoogeveen is donderdagmid-dag de bestuurder van de Seat met letsel naar het ziekenhuis gebracht.
Na de botsing stapte de man nog wel uit, maar al snel bleek, dat er meer aan de hand was en hij kwam op straat te liggen.
Een medewerkster van G4S hield het hoofd van de gewonde bestuurder stabiel tot de ambulancemedewerkers arriveerden.
De chauffeur van de waardetransportwagen bleef verplicht in de cabine zitten.
Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.
De oorzaak van het ongeval was een voorrangsfout, toen de Seat linksaf sloeg, maar na de klap rechts in de bosjes eindigde.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 16 november 2011

Alteveer: Volvo in vuur en vlam

Achter de winkel van "The Cowboy Way" in Alteveer vloog aan het einde van de woensdagmiddag een Volvo V70 in brand.
Pogingen om de brand zelf te blussen met emmers water mislukten.
De brandweer kreeg een melding, dat de auto in brand zou staan aan de Alteveerstraat in Hoogeveen: een verschil van zo’n zes kilometer.
De fout werd echter onderweg hersteld, zodat die geen gevolgen had voor de autobrand op zich.

Na aankomst op de plaats des onheils was de brand snel onder controle, hoewel het motorcompartiment geheel uitbrandde en de schade groot was. Naar verluidt was de auto net retour van een reparatie.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Schuinesloot: losgeschoten aanhanger ramt boom
De bestuurster van een met loodzware eiken rikkepalen geladen terreinauto, die over de Riegshoogtendijk onderweg was van Slagharen naar Hijken (Dr) kreeg woensdagmorgen tegen negen uur de schrik van haar leven, toen de eveneens met palen beladen aanhangwagen direct na de verkeersdrempel bij de Ritmeesterweg van de trekhaak schoot en naast het fietspad tegen een eikenboom klapte.
Een groot deel van de lading van de aanhanger kwam op het fietspad te liggen.
Onze fotograaf, die toevallig direct daarop passeerde, ontdekte de eenzame losgeschoten aanhanger.
Hij meldde het ongeval bij de alarmcentrale en bracht tevens twee collega-fotografen telefonisch op de hoogte van het gebeurde.
Toen die collega's arriveerden, troffen ze twee jonge dames aan, die al bezig waren de lading op een andere aanhangwagen over te laden.
Uiteraard staken de twee fotografen de handen uit de mouwen en hielpen de dames, de circa zestig 30 kilo per stuk wegende palen te sjouwen.
De aanhanger was waarschijnlijk total loss.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Persfotografie Hoogeveen


Staphorst: rietgedekte boerderij door brand verwoest
Een recent verbouwde rietgedekte boerderij aan de Oude Rijksweg is in de nacht van dinsdag op woensdag uitgebrand.
De Staphorster brandweer ontving om 04:00 uur een uitrukbevel en er werd direkt al opgeschaald naar "middelbrand", waarop ook o.a. eenheden uit Hasselt, Zwartsluis en Zwolle in actie kwamen.
Het dak stond toen al over de volle lengte in brand, maar voordien was men er gelukkig nog wel in geslaagd, zaken uit de inboedel te redden.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
Het was de vierde keer dit jaar, dat er aan de Oude Rijksweg in de gemeente Staphorst brand in een rietgedekte boerderij of schuur woedde. Ook op 11 februari , 29 april en 12 mei kraaide daar de rode haan.
In de loop van de ochtend bleek, dat er toch weer brand dreigde uit te breken achter de gevel, zodat nablussen noodzakelijk was.
Totdat de brandweer arriveerde, werd het pand natgehouden met behulp van water uit een tuinslang.
De negentiende-eeuwse boerderij stond op de lijst van rijksmonumenten in Staphorst


Dinsdag 15 november 2011

Emmen: busjes botsen op de Brinkenweg
De meldkamer stuurde brandweer, ambulance en politie naar de Y-kruising in de Brinkenweg nabij de Hondsrugweg in Emmen, nadat er rond half twee dinsdagmiddag een telefoontje binnengekomen was, waarin gewag gemaakt werd van een flinke aanrijding tussen twee bedrijfs-auto's.
Bij aankomst werd duidelijk, dat één van de twee auto's -een Mercedes Sprinter- ondersteboven tegen een boom leunde, maar dat de twintigjarige Deventernaar, die de bus had bestuurd, ongedeerd was.
De Mercedes bus was uit de richting van de Hondsrugweg gekomen en sloeg linksaf op de Y-kruising, waar op dat moment van rechts een Volkswagen Transporter bedrijfsauto de zelfde kruising op reed en de Mercedes ter hoogte van het achterwiel aantikte, waardoor de Mercedes een stoeprand raakte en kantelde.
De Mercedes werd door de brandweer met Stabfast apparatuur gefixeerd.
Nadat een expert van de VOA de omstandigheden had opgetekend, kon berger Koolen de Sprinter overeind zetten en afvoeren.
-
-
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: twee verkeersongevallen nagenoeg tegelijkertijd (update 2)

Op de Lomanlaan is dinsdagmorgen één gewonde gevallen bij een frontale botsing tussen een Audi A4 en een Ciroën Berlingo.
De bestuurder van de bedrijfsauto was langzaam van zijn baan geraakt en kwam op de linkerweghelft terecht, aldus een getuige het ongeval.
De bestuurder van de Audi kon een aanrijding niet meer voorkomen. Beide auto’s raakten elkaar met de linkervoorkant.
De twee inzittenden van de Audi raakten niet gewond; de bestuurder van de Berlingo wel. Hij werd overgebracht naar het Bethesda-ziekenhuis, waar bleek, dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man nam daarop de benen, maar werd kort daarop op de parkeerplaats gearresteerd. Bij de ademanalyse blies hij 245 ug/l. Hij is geverbaliseerd.

Nagenoeg tegelijkertijd met het ongeval op de Lomanlaan- botste op de A28 (ter hoogte van de Hoogeveense wijk Venesluis) een Peugeot 207 , hard achterop een Mercedes A 160.
De Hoogeveense brandweer, die al pad was vanwege een ander ongeval met gewonde, verleende assistentie, want de bestuurder van de Mercedes was gewond geraakt. Hij werd met onder meer nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurder van de "Peugeot kwam met de schrik vrij.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Maandag 14 november 2011

Hardenberg: schoorsteenbrand snel bedwongen
Maandag om 20:18 uur werd alarm geslagen vanwege een schoorsteenbrand in een woning aan het Zenegroen in Hardenberg.
Door de grote hoeveelheid rook leek de situatie dreigend, maar blusgroepen uit Hardenberg en Gramsbergen hadden het vuur in de rookgasafvoer snel onder controle, zodat de schade in het pand gering was.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dedemsvaart: BMW kopje onder

Een inwoner van Dedemsvaart beleefde maandagmiddag rond 13:20 uur een aangstaanjagend avontuur.
De man reed in zijn BMW over de Langewijk in westelijke richting, maar kwam door nog onopgehelderde oorzaak met zijn auto in de berm, waar hij een rioolpomp op zijn pad vond. Na de harde confrontatie raakte de auto definitief onbestuurbaaar en dook de wijk in.
De bewoner van het pand, die op dat moment in zijn schuur aan het werk was, hoorde een enorme klap en zag vervolgens voor zijn huis een forse waterzuil opstijgen.
Toen hij poolshoogte nam, was de doornatte, maar -voor zover bekend- ongedeerde BMW-bestuurder al de wal op geklauterd.

Berger Klaas van de firma Autax had de weinig te benijden taak, in een waadpak het steenkoude water in te gaan om de onherstelbaar beschadigde auto, die midden in de vaart lag, "aan te pikken". De berging verliep voorspoedig, maar de kast van de rioolpomp was verdwenen.
Het verkeer ondervond geen oponthoud van de afhandeling van het ongeval.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hasselt: in de ban van de bom
Maandagmorgen rond half elf werd via alarmnummer 112 alarm geslagen, nadat een voorbijganger een vreemd pakketje vond aan het eind van de afrit van de Stenendijk in Hasselt, ter hoogte van de Haersterstraat en de ijsbaan.
De omgeving werd afgezet in afwachting van een ploeg van de Explosieven-opruimingsdienst, die rond 11:40 uur uur arriveerde.
De meegebrachte robot werd weliswaar uitgeladen, maar kwam niet in actie. Na ampel onderzoek werd het verdachte pakketje, dat omschreven werd als een ca 30 cm lange witte plastic "worst" met een even lange "lont", door de EOD meegenomen.
Afgelopen zaterdag hoorden omwonenden op dezelfde plaats meerdere zware knallen.
Mogelijk gaat het in het geval van de vondst om een zware vuurwerkbom, maar een practical joke is ook niet uit te sluiten.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Henry Wallinga

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.