Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2011 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 27 november 2011

Markelo: brand verwoest rietgedekte boerderij
Zondagmorgen om tien over half twaalf werd kreeg de brandweer opdracht, met spoed uit te rukken vanwege een woningbrand aan de Oude Needseweg in Markelo.
Toen de eerste tankautospuit arriveerde, kwam er rook onder de rieten kap uit en werd er direct opgeschaald naar "middelbrand" en even later verder naar  'grote brand'.
De brandweer van Markelo kreeg hulp van hun collega's van de korpsen Goor, Diepenheim en Rijssen.
De brandweer heeft geprobeerd zoveel mogelijk spullen van de bewoners te redden. De boerderij ging volledig verloren, maar twee nabijglegen schuren met o.a. dertig stuks vee konden behouden worden. De brandweer moest het water met tankwagens aanvoeren en later via een groot-watertransport over een kilometer. Ook de harde wind was een nadelige factuur bij het bluswerk.
Tegen half drie zondagmiddag kon het sein "Brand meester" worden gegeven, waarna de muren van het afgebrande gebouw met een kraan omver werden gehaald. (Toegevoegd maandag 10:15 uur: foto's en video)
Foto's: Roy Kaspers, Bert Kamp en Kees Verwijs


Zaterdag 26 november 2011

Emlichheim: kerstmarkt weer volop in de belangstelling
Vorig jaar bedroeg de temperatuur vijf graden onder nul; zaterdagavond stond het kwik maar liefst vijftien graden hoger, maar ondanks de door de wind minder aaangename gevoelstemperatuur was de Emlichheimer Weihnachtsmarkt zoals altijd ieder jaar weer een gezellig hoogtepunt. Ook dit keer kwam het publiek -ook uit Nederland- in groten getale om het begin van de feestmaand te proeven.
En zoals altijd waren Sint Nicolaas en zijn hulp Ruprecht weer aanwezig om de kleintjes van het nodige snoepgoed te voorzien.
De vrijwillige brandweer gaf zoals gebruikelijk acte de présence en in de pommeswagen werd keihard gewerkt om hongerige magen te vullen met frites en worst, terwijl andere collega's even verderop de gasten van drankjes voorzagen, maar ook elders op de markt was het culinair goed toeven.
Uiteraard ontbraken ook diverse andere instanties niet, zoals de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis, maar ook diverse stands met kerstspullen zorgden voor een eerste kennismaking met de komende feestmaand.
-
Het kerstkind lag vredig in zijn kribbe, omringd door echte schapen, een ezel en een koe met kalfjes.
Ook komende zaterdag (3 december) is het 's avonds weer feest in Emlichheim, als er in de brandweerkazerne aan de Stokmanstrasse weer ijverig wordt gedobbeld voor het goede doel en er zeer veel mooie prijzen te winnen vallen. Tot ziens !
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Meer foto's op de site van de vrijwillige brandweer Emlichheim

Olst: twee doden door aanrijding op spoorwegovergang (update)

Twee deelnemers aan de STAR oldtimer-autorally zijn zaterdagmorgen om het leven gekomen, toen hun auto op een onbewaakte spoorweg-overgang in de Oude Allee bij Olst door een trein werd gegrepen. Andere deelnemers aan de rally waren getuige van het ongeval.
De toedracht va de aanrijding is onderzocht door personeel van de dienst Verkeersongevallenanalyse en de Spoorwegpolitie KLPD.
Het treinverkeer op het betreffende baanvak tussen Deventer en Zwolle is rond 14:45 uur hervat, nadat het onderzoek was afgerond en het autowrak door berger Leerentveld was opgehaald.
De slachtoffers zijn een 55-jarige man uit Leiden en een 54-jarige man uit Eindhoven.

-
-

Vrijdag 25 november

Spier: bestuurders knikdumpers geverbaliseerd
De politie heft donderdag drie bestuurders van grote en brede knikdumpers bekeurd, omdat ze zonder vergunning gebuik maakten van de Spieregerweg (N855, Spier-Dwingeloo) voor het vervoeren van zand van de afgraving langs de A28 bij Lhee en Spier.
Hoewel de maximale breedte voor voertuigen, die van de openbare weg gebruik maken, 2.60 meter bedraagt, reden de werknemers van het bedrijf, dat daar aan het werk is, met voertuigen met een breedte tot 310 cm over voornoemde drukke verbindingsweg, hetgeen tot klachten van andere weggebruikers, waaronder fietsers en bromfietsers, leidde.
De uitvoerder van het project en de directeur van het bedrijf zijn eveneens op de hoogte gebracht van het feit, dat de voertuigen niet aan de eisen voldoen en dat in het vervolg steeds geverbaliseerd zal worden bij in gebreke blijven.

Vriezenveen: caissière bedrogen met geldwisseltruc

Een klant heeft in de C1000-supermarkt zaterdag 5 november rond 17.30 uur een geldwisseltruc uitgehaald bij de caissière en daarmee een redelijk groot geldbedrag buitgemaakt.
Wie herkent deze man op de beveiligingsbeelden?Hoogeveen: weer brand in de Tandarts Schipperstraat
In de nacht van donderdag op vrijdag was het in de Tandarts Schipperstraat in Hoogeveen weer raak: er stond weer een auto in brand.
In augustus en september van dit jaar gingen in dezelfde straat afvalcontainers en een auto in vlammen op.
De brand werd even na tweeën ontdekt, maar de auto bleek al niet meer te redden.
Wel kon een achter de brandende auto staande BMW tijdig worden verplaatst. Ook een aan de andere kant van de straat geparkeerde auto kon op het nippertje in veiligheid worden gebracht, hoewel deze auto al begon te roken. Nog met ontbloot bovenlijf wist de eigenaar zijn auto te verplaatsen, terwijl er naast van alles ontplofte in de vuurzee.
Na het blussen bleef er niets anders over dan het wrak af te voeren voor nader onderzoek.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


De Lutte: autosnelweg A1 gehele ochtend afgesloten vanwege gekantelde vrachtwagen

Vrijdag tegen 05:00 uur is een Nederlandse trekker met oplegger, die uit Duitsland kwam, na een flauwe bocht in de A1 ter hoogte van de Essenweg bij de Lutte in de berm beland en vervolgens op zijn rechterkant op de middenvangrail tot stilstand gekomen.
Omdat niet duidelijk was, wat voor lading de combinatie vervoerde, hielden de hulpverleners er rekening mee, dat er gevaarlijke stoffen aan boord waren; temeer daar er tien zwarte vaten aangetroffen werden en er geen gevarenclassificatieborden te vinden waren.

De A1 werd onmiddellijk in beide richtingen tussen de afslagen De Lutte en Hengelo-Zuid afgesloten.
De trucker, een 39-jarige man uit Schüttorf (D) is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij wordt onderzocht en behandeld.
De toedracht van de aanrijding wordt door de verkeersongevallenanalisten van Politie Twente onderzocht.
Verder wordt onderzocht of de lading en bijbehorende papieren in orde zijn.
De vaten bleken een voor het milieu gevaarlijke stof. Na onderzoek werd duidelijk, dat het om Superzol additieven voor dieselbrandstof ging, die irriterend en bijtend zijn bij contact . Eén vat was beschadigd en is door de brandweer geïsoleerd opgeruimd.
Er is geen gevaar geweest voor de omgeving wat betreft verdamping of ontploffing.
Gezien de verkeerssituatie en deze gevaarlijke stoffen werd opgeschaald naar GRIP 1 (en kort naar GRIP 2), waardoor er veel instanties instanties ingeschakeld werden, waaronder gemeente, brandweer, ambulance, politie, Rijkswaterstaat, bergingsbedrijf Wolves, etc. ). Rijkswaterstaat is in samenwerking met de berger tot ca 13:00 uur bezig geweest, de lading veilig te lossen en de vrachtwagen te bergen.
Drie bestuurders, die ondanks de afzetting toch de A1 op reden, zijn bekeurd
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 24 november 2011

Overdinkel: scooterrijder vlucht na aanrijding met voetganger

Een 48-jarige man uit Overdinkel raakte woensdagavond rond 21:40 uur gewond bij een aanrijding met -vermoedelijk een scooterrijder-, die er na de aanrijding vandoor ging zonder eerste hulp te verlenen of zijn identiteit bekend te maken.
De politie vond op de Julianastraat in Overdinkel een gewonde 48-jarige man uit Overdinkel op de grond.
Toen het slachtoffer bij bewustzijn kwam, vertelde hij, dat hij was aangereden door een scooterrijder, die zonder licht over het trottoir aan kwam rijden uit de richting van de Schoolstraat.

-
Bij de gewonde man werden glasscherven aangetroffen. Mogelijk dat de scooter beschadigd is geraakt.
De politie is op zoek naar deze scooterrijder. Wellicht zijn er mensen die de aanrijding hebben gezien of weten, wie de scooterrijder was.
Hen wordt verzocht zich te meldenbij de politie Twente, team Losser 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Woensdag 23 november 2011

Overdinkel: fietser omgekomen na aanrijding met bromfietser

Woensdagmiddag rond twee uur is een 82-jarige fietser op de Kolkersweg in Overdinkel om het leven gekomen ten gevolge van een aanrijding met een zeventienjarige bromfietser uit Losser. De fietser overleed ter plaatse.
Op dit moment is nog onduidelijk hoe het ongeluk is ontstaan.
Het Team Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Twente onderzoekt de toedracht.

-

Foto's: Pascal Vlutters - PVS FotografieEnschede: identiteit overleden man bekend
Het Team Grootschalige Opsporing ‘Aldo’ onderzoekt de onnatuurlijke dood van de man, die gistermiddag in een flat aan de Oostveenweg in Enschede werd gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf.
Dinsdag tegen 17.00 uur werd gemeld, dat er in een flatgebouw aan de Oostveenweg mogelijk een dode lag.
Politieagenten troffen in het flatgebouw inderdaad het levenloze lichaam van een man aan.
Woensdagavond werd bekend gemaakt, dat het om de negentienjarige bewoner van het appartement gaat.
Op zijn lichaam wordt vrijdag sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut.
Rechercheurs gaan vandaag verder met het buurtonderzoek in de omgeving Oostveenweg in Enschede.
De woning, waarin een hennepkwekerij werd aangetroffen, wordt nader onderzocht. Dit onderzoek kan enkele dagen duren en zal daarom bewaakt worden.
De politie Twente is op zoek naar getuigen, die mogelijk informatie hebben die een bijdrage kan leveren in dit onderzoek.
Zij kunnen contact opnemen met Politie Twente, TGO (Team Grootschalige Opsporing) tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Dwingeloo: materiële schade bij verkeersongeval op de Esweg
Op de Esweg in Dwingeloo vond woensdagmiddag een aanrijding plaats, nadat een bestuurder van een Opel Astra Station uit ’97 een Ford Focus over het hoofd zag, die van rechts uit de Zuidenweg kwam.
De Ford werd in de flank aangereden en draaide achterstevoren op één van de hoeken van de kruising een heuveltje op.
Brandweerassistentie bleek niet nodig, omdat beide bestuurders hun auto zelf konden verlaten.
Wel werd de bestuurder van de Ford Focus kort behandeld in de ambulance.
Beide voertuigen moesten worden afgesleept door berger Leerentveld.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Enschede: TR-onderzoek na vondst dode man bij hennepkwekerij in flat (update)
In een appartement in een flatgebouw aan de Oostveenweg en de van Leeuwenhoekstraat heeft de politie dinsdag rond 17:00 uur het stoffelijk overschot van een jonge man aangetroffen en tevens een hennepkwekerij. In in de woning vond men ook een jonge hond.
De politie maakte gebruik van de hoogwerker van de brandweer om het appartement binnen te kunnen komen.
-
-
De omgeving van de flat is door de politie met linten afgezet.
De Technische Recherche onderzoekt de omstandigheden rond de dood van de man.

UPDATE:
Er is een Team Grootschalige Opsporing ingesteld, dat zich met het onderzoek bezig gaat houden.
Bewoners van het flatgebouw zijn opgevangen in een buurthuis aan de Oostveenweg, maar zij konden die nacht weer terug naar hun woning.
De politie Twente is op zoek naar getuigen, die mogelijk informatie hebben, die een bijdrage kan leveren in dit onderzoek.
Zij kunnen contact opnemen met Politie Twente, Team Grootschalige Opsporing, tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.
Foto's: Kees Verwijs


Dinsdag 22 november 2011

N377: levensgevaarlijke situaties door kettingbotsing bij Nieuwleusen
Dinsdagmorgen deden zich in de ochtendspits bij ca 150 meter zicht twee kettingbotsingen voor op de N377 tussen Balkbrug en Nieuwleusen. Bij de eerste waren drie personenauto's betrokken (ter hoogte van hectometerpaal 14.8), die voor de veiligheid direct in de berm geparkeerd werden.
Dat was bij de aanrijding bij hectometerpaal 14.1, die direct daarop plaats vond, niet mogelijk. Hier botste een Citroën Xsara, die door een man uit Coevorden bestuurd werd, achter op een Mercedes bedrijfsauto, die voor TNT Post onderweg was naar Zwolle. De bestelwagen werd daardoor tegen de Moffett vorkheftruck aan gedrukt, die achterop een truck met oplegger geplaatst was.
De Mercedes bedrijfswagen liep aan de voor- en achterzijde schade op, waaronder een lekke radiateur. Er vielen geen gewonden.
Nadat berger Hooikammer één van de bij de eerste aanrijding betrokken auto's had opgehaald, reed hij door naar de volgende botsing om de bus en de Citroën te bergen.
De betrokkenen vroegen zich hardop, waarom -ook na meerdere verzoeken- geen politie ingezet werd, temeer, daar het om een zeer gevaarlijke wegversperring op een autoweg -bij slecht zicht en lange files- ging. Het ging bij gebrek aan beveiliging enkele keren bijna nogmaals mis
(foto 6), toen tegenliggers frontaal op elkaar in dreigden te rijden. Na enige tijd werd het verkeer over de parallelwegen geleid.
Uiteindelijk arriveerde alsnog een surveillancewagen, maar toen (om 09:04 uur: een uur na de melding!) was de berging van alle voertuigen al nagenoeg afgerond....
Bergers klagen steen en been over de levensgevaarlijke situaties, die de laatste tijd steeds weer ontstaan door het overheidsbeleid, om geen politie meer naar materiële aanrijdingen te sturen.
Kennelijk heeft bezuinigen een hogere prioriteit dan veiligheid....
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Klijndijk: drie gewonden na zware aanrijding bij Klijndijk (update)
Dinsdagmorgen werd er om 10:03 uur groot alarm geslagen voor politie, brandweer en ambulancepersoneel, nadat bekend was geworden, dat zich op Hoofdweg in Klijndijk een zeer ernstige aanrijding zou hebben voorgedaan.
De hulpverleners troffen echter op de Odoornerweg een fikse ravage aan. Onderdelen van een Volkswagen en een Mercedes taxi lagen over tientallen meters verspreid, onder meer in een diepe bermsloot.

Het ongeval was ontstaan, toen de bestuurder (41) van een witte VW Golf SDi, die uit de richting van Emmen kwam, teveel tegenstuur gaf, nadat hij na een inhaalmanoeuvre in een bocht naar links met de rechter wielen in de berm belandde. De VW slipte en tolde enkele malen rond, waarbij hij hard in de flank en aan de voorzijde werd geraakt door een hem tegemoet komende Mercedes taxi, waarin een bejaarde dame (84) op de stoel naast de bestuurder (36) werd vervoerd.
Beide voertuigen liepen door de confrontaties zware schade op en de drie betrokkenen moesten vanwege hun letsel voorzichtig door de brand-weer worden uitgeknipt. Bij de VW werd het portier aan de bestuurderszijde verwijderd; bij de Mercedes taxi het dak.
De Odoornerweg was vanwege de afhandeling van de gevolgen van de botsing, het VOA-onderzoek en de berging tussen de rotondes bij Emmen en bij de N34 urenlang afgesloten

Voor de volledige fotoserie klik op de link:Maandag 21 november 2011

Emmen: hennepplantage opgerold in de Rietlanden
De politie heeft maandagmiddag een hennepplantage ontruimd, die ingericht was op de vliering van een woning aan het Mussenveld.
Naast 144 planten werden ook ventilatoren, lampen, buizen en chemicaliën in beslag genomen en afgevoerd in een afvalcontainer van Area, nadat de brandweer de hoeveelheid kooldioxide in de woning had gemeten.
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Klazienaveen: tractor botst op taxibusje (update)

In Klazienaveen heeft zich vanmorgen tegen half negen in dichte mist een aanrijding voorgedaan, waarbij drie voertuigen waren betrokken.
De bestuurster (4) van een taxibusje reed vanaf de Derksstraat de kruising met de Dordsedijk over om de Jonkheer De Jongestraat in te rijden, maar zag door de mist waarschijnlijk niet, dat er van rechts over de Dordsedijk een tractor met een aanhanger vol aardappelen naderde.
De tractor raakte de taxi, die op de kruising voor een fietser moest remmen, rechts ter hoogte van het achterwiel, wardoor de zijkant van de bus ingedrukt werd en twee zijruiten sneuvelden.

De taxi zwaaide door na de eerste aanrijding een halve slag door en sloeg tegen de voorzijde van een op de Jonkheer de Jongestraat voor de kruising wachtende Opel Meriva, waarin zich een bestuurster en een kind bevonden.
Eén taxipassagier (24) raakte dermate gewond, dat hij met spoed naar een ziekenhuis gebracht moest worden.
De rolstoel, waar het slachtoffer in had gezeten, was total loss. Ook de tractor, die na de klap schaarde, liep schade op, waaronder een lekke band. De bestuurder bleef ongedeerd, alsmede de vier andere taxipassagiers.
-
Het ongeval werd onderzocht door een expert van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zondag 20 november 2011

Verkeer: vorst + dichte mist = glad !

In het oostelijk deel van Oost-en Noord-Nederland ligt de temperatuur weer onder het vriespunt (tot -1.5 graden C) en is het zicht in het gehele land (m.u.v. Zuid-Limburg) door de dichte mist maximaal 150 meter. Daardoor kan het plaatselijk weer verraderlijk glad zijn !
De situatie blijft waarschijnlijk zo tot morgenochtend.

Kijk hier (zicht) en hier (temperatuur) voor de actuele situatie.


Zaterdag 19 november 2011

Dedemsvaart: brand in oplegger op parkeerterrein transportbedrijf
Op het terrein van een groot transportbedrijf aan de Pascalstraat op het industrieterrein in Dedemsvaart is zaterdagavond even na half acht brand uitgebroken in een oplegger van een verlichtingsbedrijf uit Vriezenveen.
De Dedemsvaartse brandweer slaagde er in, de brand te blussen, voordat de naast de brandende trailer staande opleggers en trekkers vlam vatten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar opzet lijkt niet uit te sluiten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Raalte: giftige stof in riool Raalte (update)
In Raalte is door een lozing van een bedrijf een giftige stof in het riool terechtgekomen.
Die stof is schadelijk voor de bacteriën in de rioolwaterzuivering in Raalte, waardoor de zuivering in Raalte niet goed werkt.
Om te zorgen dat de toxische stof niet in de zuivering komt, is het rioolgemaal Linderteseweg stilgelegd, waardoor de riolering vanaf dat gemaal naar de rioolwaterzuivering in Raalte is afgesloten en de riolering in de kern van Raalte vol- en mogelijk over kan lopen.
Doordat het gemaal Linderteseweg niet werkt komt een groot deel van het afvalwater in Raalte niet terecht op de zuivering, maar blijft het in het riool staan en loopt het riool vol.
Inmiddels is 30.000 liter afvalwater uit het riool bij de Zegge gepompt en vervoerd naar Kampen, waar het in een buffer is opgeslagen.
Er zijn monsters genomen in het riool en geanalyseerd, maar om welke stof het precies gaat, is nu nog niet duidelijk.
De regiopolitie IJsselland, de gemeente Raalte en het Waterschap Groot Salland hebben het bedrijf bezocht en aangesproken op de lozing.

Toen de uitslag van de test van het rioolwater in de kern Raalte bekend was, is besloten, dat het veilig genoeg was om het rioolwater van Raalte-kern naar de rioolwaterzuivering af te voeren. Alleen het deel, waarin de schadelijke stof is aangetroffen, blijft afgesloten.
Dit rioolwater (ongeveer 250 kuub) wordt ook naar Kampen vervoerd.
Zodra dat stuk leeg is, wordt dit deel van het riool ook weer op de rioolwaterzuivering aangesloten. Naar verwachting gebeurt dit in de loop van zondagmiddag.
Vanaf dat moment is het rioolsysteem weer normaal in werking. Bedrijven en huishoudens hebben geen hinder van deze situatie ondervonden.
Om welke schadelijke stof het gaat is niet precies bekend, maar wel is duidelijk, dat het om insecticiden gaat.
Er is geen gevaar voor de gezondheid.
Bron: Gemeente Raalte


Oosterhesselen: materiële aanrijding op de N854
Zaterdagmiddag deed zich op de kruising van de Pandijk (N854) en de Waterveenseweg ten westen van Geesbrug een materiële aanrijding voor.
Een man en een vrouw reden in een Citroën C5 over de Pandijk in de richting van de Verlengde Hoogeveensevaart, toen uit de richting van Oosterhesselen een oudere automobiliste met haar rode Volvo van de Waterveensweg de kruising op reed, zonder de Citroën voorrang te verlenen. De bijna zeven jaar oude Citroën kwam na de klap zwaar beschadigd met de neus in de bermsloot tot stilstand.
Gelukkig bleven alle betrokkenen ongedeerd.
De auto's werden opgehaald door berger Koolen uit Emmen. De Volvobestuurster werd door een politieman naar huis gebracht.
Foto's: www.cuzzo.nl


Hasselt: auto te water in dichte mist
Op de Stadsweg net buiten de bebouwde kom van Hasselt is vrijdagavond in de zeer dichte mist een auto te water geraakt.
Rond half elf kregen de hulpdiensten, waaronder duikteams uit Hasselt en Zwolle en manschappen uit Staphorst en Hasselt, opdracht, naar de Stadsweg te gaan.
Al snel was duidelijk, dat de bestuurster op eigen kracht het voertuig had verlaten en op het droge de komst van haar redders afwachtte.
Duikers van de post Hasselt brachten dekens naar de overkant om de vrouw op te warmen. Zij werd door een weiland geëscorteerd naar de gereedstaande ambulance. Hier werd zij kort onderzocht en is later thuis gebracht.
Voor alle veiligheid werd de auto gecontroleerd door de duikers op inzittenden. Hiervan was gelukkig geen sprake waarna de duiker de berger hielp om het voertuig aan te pikken. Tegen twaalven was de weg weer vrij en waren alle hulpdiensten weer ingerukt
Foto's: Henry Wallinga- Zwartewaterkrant


Hardenberg: Gerrit Pullen neemt afscheid van de brandweer
Dat, als je afscheid neemt van de brandweer, je verleden en eigenschappen tijdens een feestelijke bijeenkomst nog eens flink de revu passeren, moge duidelijk zijn.
En voor Officier van Dienst Gerrit Pullen, die vrijdagavond in het zonnetje werd gezet, gold dat als voor geen ander.
Gerrit moet zijn functie neerleggen -na bijna 34 jaar trouwe dienst- vanwege gezondsheidsproblemen, ontstaan na een verkeersongeval.
Niet alleen talrijke collega's bezochten de feestelijke bijeenkomst, ook de Goedheiligman deed een reeks wetenswaardigheden over Gerrit uit de doeken en Gerrit moest op de Sint's knie een sinterklaasliedje zingen. Gelukkig sprong het publiek al snel bij...
Voor de incidentfotografen in de regio Hardenberg was Gerrit's gewoonte om een direct shaggie te draaien, als het gevaar definitief was geweken, altijd een zeer duidelijk signaal !
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A31: zeker drie doden en groot aantal gewonden na kettingbotsing
Tenminste drie mensen zijn om het leven gekomen bij een zware kettingbotsing op de Duitse snelweg A31 tussen de afslagen Heek en Gronau-Ochtrup, niet ver van Enschede.
In dichte mist botsten vrijdagavond rond kwart over zeven op de rijbaan in noordelijke richting in dichte mist meer dan vijftig auto's op elkaar. Naar verluidt zijn veertien slachtoffers zwaar gewond geraakt en liepen 35 mensen licht letsel op, waaronder kinderen.
De ongevalslokatie strekte zich over een lengte van een kilometer uit.
Zo'nn honderd hulpverleners kwamen daarom in aktie; temeer, daar sommige slachtoffers bekneld waren en anderen verdwaasd in de omgeving rondliepen.
De brandweer verwijderde een deel van de middenvangrail om de hulpverlening te bespoedigen.
Toen het ongeval ontstond, was het druk op de A31. Bij het incident waren ook Nederlanders betrokken.
Een aantal slachtoffers is naar het MST ziekenhuis in Enschede overgebracht.
De politie doet onderzaak naar de oorzaak. De snelweg blijft daarom zeker tot en met zaterdagmiddag afgesloten.
Foto's en video: Pascal Vlutters

Kalle (D): drie gewonden bij ongeval in dichte mist

Vrijdagavond ontstond er in dichte mist op de Haftenkamper Diek (K16) in Kalle een verkeersongeval, waarbij drie gewonden vielen.
De 31-jarige bestuurder van een Volkswagen reed met zijn passagiere over de Kreisstraße 16 van Neuenhaus naar Emlichheim
Hij wilde naar links afslaan naar de straat "Am Speicher", maar heeft daarbij vermoedelijk naar rechts richting aangegeven.
De bestuurder van een Opel, die achter hem reed, begon daarom aan een inhaalmanoeuvre, waardoor de voertuigen in botsing kwamen.
De bestuurder van de VW werd door het geweld van de confrontatie een bouwland in geslingerd.

De gewonden werden met twee ambulances onder begeleiding van een arts van piket naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
Eén rijbaan van de K16 was gedurende de redding afgesloten. De politie onderzoekt de toedracht.

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.