Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

November 2011 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zaterdag 3 december 2011

Balkbrug: bestelauto ramt twee bomen aan de Hoogeveenseweg
De bestuurder van een witte Fiat Scudo is rond half twaalf in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Hoogeveenseweg, ongeveer een kilometer buiten de bebouwde kom van Balkbrug.
De bestelauto, die in de richting van Zuidwolde reed, was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en ramde twee bomen in de linker berm, waarna het voertuig onherstel-baar vernield in de rechter berm tot stilstand kwam. Hulpverleners vonden de man, liggend naast de auto.
Voor de gealarmeerde brandweer was dit keer voor zover bekend geen levensreddend werk weggelegd.
De gewonde is voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 2 december 2011

Drachten: Meldkamer Noord-Nederland presenteert zich aan de media
Afgelopen maandag 28 november 2011 werd de MkNN (Meldkamer Noord Nederland) officieel in gebruik genomen door staatssecretaris Fred Teeven. Het 25 miljoen Euro kostende pand staat langs de snelweg A7 bij Drachten en vervangt de drie provinciale meldkamers.
Voor de hightech apparatuur werd nog eens 12 miljoen Euro uitgegeven.
De samensmelting tot één meldkamer bespaart jaarlijks een bedrag van 2,5 miljoen. 
Donderdagmiddag was er een journalistenmeeting georganiseerd, waarbij de media informatie en een rondleiding kregen.
De medewerkers van de persvoorlichting uit de drie noordelijke provincies waren daarbij ook aanwezig.
De dag werd besloten met een warm buffet in Eernewoude.
-
Tijdens de rondleiding bleek, dat er een supermodern gebouw met alle denkbare faciliteiten voor hulpverlening is neergezet, die helemaal klaar is voor de nationale politie die oorspronkelijk per 1 januari 2012 zou worden ingevoerd. Die datum wordt echter niet gehaald, want de wet moet nog worden behandeld in de Tweede Kamer, daarna goedgekeurd door de Senaat en gepubliceerd.
De invoering van de nationale politie wordt nu in het voorjaar verwacht. 
De nieuwe meldkamer wordt bediend door in totaal 160 centralisten die een dertigtal meldtafels bedienen en jaarlijks ± 300.000 meldingen moeten verwerken. Zij sturen een twaalftal organisaties aan die 10.000 hulpverleners vertegenwoordigen in de drie Noordelijke provincies en vier Waddeneilanden. Politie, brandweer en ambulance hebben in de meldkamer eigen eilanden die bij calamiteiten (vanaf Grip 1) worden ondergebracht onder één bevelvoerder, de CaCo (Calamiteiten Coördinator).
Rondom de meldkamer zijn meerdere ruimtes beschikbaar voor ondersteunende teams, die zo op het systeem kunnen inhaken.
Het was een grote klus om de verschillende systemen en databanken tot één geheel te vormen die bruikbaar is voor alle hulpdiensten. Privacygevoelige gegevens zijn echter niet voor iedereen toegankelijk. Noord-Nederland zal worden ingedeeld in 4-5 districten met 15 eenheden die waken over de 1.7 miljoen inwoners van de 62 gemeenten. 
Op technisch gebied is de meldkamer afgestemd op de meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn en straks ook met de nieuwe meldkamer bij Zeewolde. In iedere meldkamer worden zes plaatsen vrijgehouden voor centralisten uit de andere meldkamers om hulpverlening gaande te houden. In het gebouw is ook het politie diensten- en trainingscentrum Azeven, het Regionaal Coördinatiecentrum (veiligheidsregio Fryslân), de bedrijfsgezondheidsdienst van de politie Fryslân, Forensische Opsporing Noord-Nederland (met een eigen laboratorium) en de afdeling Verkeersongevallen Analyse voor Fryslân ondergebracht.
-
In het trainingscentrum kunnen realistische situaties worden nagebootst met lasers en video. Er is een oefenstraat met o.a. een paar woningen en een klimwand. In de kelder is de schietbaan met een lengte van 25 meter gevestigd, waar ook geoefend kan worden met aanrijdende voertuigen, die via een lift kunnen worden aangevoerd. 

Kortom: de Noordelijke hulpverlening is er klaar voor !
Tekst Persfotografie Hoogeveen, foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 1 december 2011

Staphorst: dode bij eenzijdig ongeval J J Gorterlaan
Ten gvolge van een eenzijdig ongeval op de J.J. Gorterlaan ter hoogte van de Berkenstouwe bij Staphorst is in de afgelopen nacht tegen drie uur een man van 28 uit Staphorst om het leven gekomen. De auto, waar de man in reed, is ter hoogte van de kruising in een bocht in de berm beland en tegen een boom gebotst.


Nijeveen: auto vliegt uit de bocht op berucht punt
Woensdagavond even voor negenen werd er groot alarm geslagen vanwege een aan de Burgemeester Slompweg in Nijeveen te water geraakt voertuig. Een Volkswagen Golf bleek daar ondersteboven in een sloot te liggen.
De bestuurster heeft waarschijnlijk de lichte knik die in de weg zit te laat opgemerkt.
Op dit beruchte stuk weg vliegen geregeld voertuigen, bromfietsen en zelfs fietsers uit de bocht, aldus een omwonende.
Met het letsel viel het allemaal wel mee zodat een hele groep opgeroepen voertuigen weer terug konden keren. De vrouw werd kort onderzocht in de ambulance maar had geen noemenswaardig letsel.
Berger Leerentveld takelde de totaal vernielde 13 jaar oude Golf uit de sloot en voerde het wrak af.
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Woensdag 30 november 2011

Coevorden: oudpapiercontainer in brand
Blusgroep C van de Coevorder brandweer rukte woensdagavond uit naar de Elemastraat, waar oud papier in een container in brand was gevlogen. Het bleek te gaan om een kleine hoeveelheid papier in de papiercontainer van BSV Lootuinen
De brand kon dus snel geblust worden.


Dinsdag 29 november 2011

N381 / Beilen: gewonden en ravage door voorrangsfout op viaduct
Voor zover nu bekend zijn bij een zware aanrijding op het viaduct over de A28 bij Beilen-Noord twee gewonden gevallen.
De aanrijding ontstond tegen 17:30 uur, toen de bestuurder van een Toyota Landcruiser, die linksaf sloeg van de N381 (Twee Provinciënweg) naar de A28 om zijn weg richting Hoogeveen te vervolgen, maar daarbij geen voorrang verleende aan een Opel Vectra, die in de richting van Emmen over de N381 reed.

Door de klap werd de Opel Vectra tegen de voorzijde van een voorgesorteerd staande Opel Vectra gezwiept, waarvan de bestuurder de N381 wilde oprijden richting Friesland.
De bestuurder van de eerste Opel kwam klem te zitten in zijn auto; de tweede Opelbestuurder raakte niet gewond, maar hij had het ongeluk “als in een flits” voor zijn neus zien gebeuren. Zijn auto raakte relatief licht beschadigd.
Na het ongeval werd deze bestuurder door ongeduldige vrachtwagenchauffeurs gemaand om zijn auto in de berm te zetten, zodat ze hun weg konden vervolgen. 
De brandweer van Beilen heeft de beknelde bestuurder uit zijn auto moeten knippen. Hij werd met spoed per ambulance afgevoerd.
Ook een vrouw in de Landcruiser raakte gewond en ging naar het ziekenhuis.
De ravage was groot en de afrit van de A28, richting Westerbork, en het verkeer op de N381 richting Emmen, werd gedurende de afhandeling van het ongeval geblokkeerd.
-
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Collendoorn: automobilist gewond door botsing tegen boom aan de Eugenboersdijk
Dinsdagmorgen even na tien uur werd bekend, dat zich op de Eugenboersdijk in Collendoorn een aanrijding had voorgedaan, waarbij een gewonde was gevallen
Hulpverleners troffen op ca 50 meter van de kruising met de JC Kellerlaan een zwaar beschadigde Ford Mondeo aan, waarvan de bestuur-der naast de auto op het wegdek lag.
De Modeo was, zo viel uit de sporen op te maken, uit de richting van Hardenberg gekomen, in de linker berm beland en na de beruchte ruk aan het stuur rechts naast  de weg nagenoeg frontaal tegen een boom gebotst. Hierbij ging alleen de rechter (passagiers)airbag af.
Over het letsel is momenteel nog niets bekend.
De Eugenboersweg werd direct na het ongeval afgesloten tussen de N34 en de Hofsteeweg en  rond half twaalf weer vrijgegeven, toen het onderzoek door een expert van de dienst Verkeersongevallenanalyse gereed was en de auto opgehaald was door berger Autax.
Het verkeer, waaronder vrachtwagens, die als bestemming bouwlokatie Marslanden hadden, werd zolang omgeleid door mensen van het TVH*.
-
-
* Toezichthouders Veiligheid Hardenberg
Foto's: Don Stolwijk - U S Media 

Hengelo: twee jongens aangehouden voor "overval" tankstation
Naar aanleiding van onderzoek door het Ongevallenteam heeft Politie Twente twee minderjarige jongens aangehouden voor het in scène zetten van een overval op een tankstation aan de Oldenzaalsestraat op dinsdag 22 november.
Vlak na de overval meldde een medewerker van het tankstation rond kwart over zeven 's avonds aan de politie, dat hij door een man met een steekwapen overvallen was.
Een dag na de overval vond een buurtbewoner een aantal goederen, waaronder een mobiele telefoon.
Het Overvallenteam van Politie Twente heeft onderzoek gedaan, onder andere naar de telefoon en de eigenaar, waaruit bleek, dat de zestien-jarige (in Hengelo wonende) medewerker van het tankstation de overval in scène had gezet samen met een 15-jarige jongen uit Deurningen.
Beiden zijn aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.


Maandag 28 november 2011

Enschede: bejaarde fietsster overlijdt ten gevolge van frontale botsing met auto

Een 74-jarige fietsster uit Enschede is maandag bij een frontale aanrijding met een personenauto om het leven gekomen.
Maandag omstreeks 14.15 uur werd gemeld, dat zich een ernstige aanrijding op de kruising Lappenpad met de Allemansveldweg had voorge-daan.
Een 47-jarige automobilist uit Enschede, die uit de richting Verwooldsweg kwam en de kruising wilde oversteken, kwam frontaal in botsing met een 74-jarige fietsster. De fietsster is kort na de aanrijding ten gevolge van haar verwondingen overleden.
Personeel van Team Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval


Steenwijk: vrouw door het oog van de naald
De bestuurster van een Renault Kangoo bedrijfsauto beleefde aan het eind van de maandagochtend een angstaanjagend avontuur op de Eeseveenseweg tussn Steenwijk en Eesveen . De vrouw kwam uit de richting van Eesveen en sloeg linksaf naar het erf vanb de boerderij van haar ouders, toen de bestuurster van een achter haar rijdende Renault Twingo op hetzelfde moment aan een inhaalmanoeuvre begon.
De Twingo raakte de Kangoo in de linker flank, waardoor de bestelauto ondersteboven in de bermsloot tot stilstand kwam.
De Kangoo-bestuurster bevrijdde zichzelf uit haar benarde positie door haar gewicht te gebruiken om de auto te kantelen en vervolgens de voorruit uit de sponning te trappen.
Ze is per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.
-
Beide auto's waren waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd. Berger Leerentveld haalde ze op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zondag 27 november 2011

Markelo: brand verwoest rietgedekte boerderij (foto- en video-update maandag 10:15 uur)
Zondagmorgen om tien over half twaalf werd kreeg de brandweer opdracht, met spoed uit te rukken vanwege een woningbrand aan de Oude Needseweg in Markelo.
Toen de eerste tankautospuit arriveerde, kwam er rook onder de rieten kap uit en werd er direct opgeschaald naar "middelbrand" en even later verder naar  'grote brand'.
De brandweer van Markelo kreeg hulp van hun collega's van de korpsen Goor, Diepenheim en Rijssen.
De brandweer heeft geprobeerd zoveel mogelijk spullen van de bewoners te redden. De boerderij ging volledig verloren, maar twee nabijglegen schuren met o.a. dertig stuks vee konden behouden worden. De brandweer moest het water met tankwagens aanvoeren en later via een groot-watertransport over een kilometer. Ook de harde wind was een nadelige factuur bij het bluswerk.
Tegen half drie zondagmiddag kon het sein "Brand meester" worden gegeven, waarna de muren van het afgebrande gebouw met een kraan omver werden gehaald. (Toegevoegd maandag 10:15 uur: foto's en video)
Foto's: Roy Kaspers, Bert Kamp en Kees Verwijs

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.

Monitored by: InternetSeer - Web Site Monitoring