Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2011 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 23 oktober 2011

Haarle: gewonde door kettingbotsing op de N35
Rond vier uur zondagmiddag zijn twee gewonden gevallen ten gevolge van een flinke kettingbotsing tussen drie personenauto's op de N35 (Almeloseweg) in Haarle (gemeente Hellendoorn) nabij Hotel Dalzicht.
De aanrijding ontstond, toen een 22-jarige automobiliste uit Rijssen over de Almeloseweg reed vanuit de richting van Raalte em ze de file voor het verkeerslicht op de kruising met de Nijverdalsebergweg te laat zag. Zen botste achterop de auto van een 82-jarige automobilist uit Almelo.
De auto van de 82-jarige botste vervolgens tegen de auto ervoor, bestuurd door een 50-jarige man uit Kampen.
De 82-jarige raakte beklemd in zijn auto en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd.
Zijn 74-jarige vrouw, die bij hem in de auto zat, raakte eveneens gewond. Beide zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
De 22-jarige werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. De auto van de 22-jarige en die van de 82-jarige waren dusdanig beschadigd dat het kenteken is ingevorderd. De N35 is ten gevolge van het ongeval enige tijd afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via het fietspad.
Het team Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Dwingeloo: één dode en vijf gewonden bij verkeersongeval
Op een kruispunt van het Boterveen met het Leggeloo en het Boterveen bij Dwingeloo zijn zondag tegen 18.00 uur één dode en vijf gewonden gevallen bij een botsing tussen twee personenauto’s; zo meldde de persvoorlichtingsdienst van de politie.
Het overleden slachtoffer is een vrouw van 73 uit Assen.
Een VW Golf met vier inzittenden, waaronder de 23-jarige bestuurder, kwam na de botsing via een lantaarnpaal op z’n linkerkant in een sloot langs een bietenveld aan de weg Vorrelvenen. Voorbijgangers haalden de op elkaar liggende slachtoffers uit de auto.
De Opel Astra Caravan, waarin de vrouw zat, kwam in een sloot naast het bietenveld langs de Tolweg tot stilstand; de bestuurder van deze auto raakte gewond.
Het Mobiel Medisch Team uit Groningen assisteerde het ambulancepersoneel.
Het ongeval werd veroorzaak door een voorrangsfout. Naar verluidt is de VW Golf met hoge snelheid de kruising opgereden en heeft daar de Opel Astra vol in de flank geraakt.
De VOA onderzoekt de zaak doet om de juiste gang van zaken te achterhalen.
Het onderzoek werd door de invallende duisternis bemoeilijkt
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Carrousel-oefening groot succes
Zaterdag 22 oktober was het weer zover: de inmiddels jaarlijkse carrousel-oefening van de brandweer Hardenberg / Ommen.
Vier posten uit de gemeente hadden een oefening uitgezet en vier ploegen moesten de oefening draaien.
‘s Ochtends om 08.00 uur werd begonnen met de oefeningen.
Op alle incidenttakken, waar men mee te maken zou kunnen krijgen op brandweergebied, werd geoefend.
Zo had de post Slagharen een hulpverleningsoefening opgezet, Gramsbergen een brandoefening, Bergentheim een waterongevaloefening en Dedemsvaart een ongeval met gevaarlijke stoffen.
Alle oefeningen waren zeer goed doordacht en vormden voor de bevelvoerders en hun manschappen een grote uitdaging.
Omdat de oefeningen op de ochtend waren gepland, moesten de posten onder tijdsdruk werken: voor elke oefening stond een half uur.
De post Slagharen had bedacht, dat er een man tijdens het aardappelrooien met zijn arm jammerlijk was vast komen te zitten in de machine. De taak aan de posten, die op bezoek kwamen, was dus het bevrijden van de man op een zo snel mogelijke, maar wel veilig manier.
Nadat alle ploegen langs waren geweest en men iedereen beoordeeld had, werd de balans opgemaakt en werd er geconcludeerd, dat het weer een zeer leerzame morgen was geweest met nadruk op het veilig en efficiënt werken om een slachtoffer zo snel mogelijk uit hun benarde positie te halen.
-
Na de oefeningen werden allen getrakteerd op een stamppottenbuffet in de kazerne te Hardenberg, waar teruggeblikt werd op een nuttige, leerzame dag, waar de oefeningen druk werden nabesproken.
Nog een dankwoord richting de mensen, die de oefeningen hebben bedacht en aan de oefenleiders, die alles in zeer goede banen hebben begeleid.
Zonder hen was het niet zo’n succes geworden.


Zaterdag 22 oktober 2011

Coevorden: jeugdbrandweer oefent bij Instituut Veiligheid en Milieu
Vrijdagavond werd de reguliere oefenavond van de jeugdbrandweer Coevorden op een geheel andere manier ingevuld.
Onder begeleiding van een zeer vakbekwame instructeur werd een blusinstructie gegeven bij het Instituut voor Veiligheid en Milieu (IVM) aan de Monierweg te Coevorden.
De leden van de jeugdbrandweer mochten vervolgens zelf een brandje blussen.
Tevens konden ze oefenen in het BHV trainingsgebouw om kennis te maken met allerlei soorten van brandjes en konden ze op zoek gaan naar een slachtoffer, dat was achtergebleven na een ontruiming in de gevangenis.
De jeugd heeft op deze avond veel geleerd en vinden dan ook, dat vaker moet gebeuren.
En -naar men zegt- heeft zelfs de leiding het zeer naar zijn zin gehad.
Coevorden: oud papier in brand op industrieterrein
Blusgroep A van de Coevorder brandweer rukte zaterdag rond 16:10 uur uit naar de Data in Coevorden, waar in een oudpapiercontainer brand woedde.
Het vuur kon gedoofd worden door de inhoud te "verdrinken", hoewel ook de tankautospuit een verfrissende douche kreeg, toen een brandslang losschoot. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, hoewel brandstichting zeker niet onwaarschijnlijk is.
Foto's: Hartmut Gosink - GrenzlandNews


De Krim: brand in motorcompartiment snel gedoofd
De vreugde om de gewonnen menwedstrijd sloeg op de terugweg naar huis snel om in schrik, toen een automobiliste op de Dommerswijk ontdekte, dat de rook, die onder de motorkap niet het resultaat was van een kokende radiateur, maar van brand in het motorcompartiment.
De vrouw stapte -met haar meereizende buurmeisje- uit en koppelde na de onthutsende ontdekking de paardentrailer (met daarin een pony) snel af en brachten ook diverse spullen in veiligheid, waaronder de gewonnen vleesschotel.
De blusgroep van De Krim, die na een oefening nog in de kazerne aanwezig was, rukte bliksemsnel uit en wist het vuur te doven, voordat de gehele auto uitbrandde. Desondanks was de Ford Focus stationcar onherstelbaar beschadigd. Berger Autax haalde de auto op.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


PIN-storing vrijwel over
De storing bij het bedrijf Equens, dat electronische (PIN)betalingen verwerkt, is rond drie uur vanmiddag nagenoeg opgelost.
Desondanks is de schade zeer groot, omdat betalingen van klanten in winkels onmogelijk of slechts met moeite mogelijk waren, zodat bijvoorbeeld klanten in supermarkten hun winkelwagens moesten laten staan en met lege handen naar huis moesten of bij een pinautomaat contant geld op moesten nemen.
De problemen begonnen vanmorgen rond half twaalf en duurden zeker twee uur.


Vrijdag 21 oktober 2011

Emlichheim: auto over de kop op parkeerplaats garagebedrijf ?
Voorbijgangers keken vreemd op van het schouwspel op de parkeerplaats van Opel-dealer (en berger) Kronemeyer aan de Mühlenstrasse in Emlichheim. Op het eerste gezicht leek één van de gestalde auto's door onbekende oorzaak op zijn kop terechtgekomen te zijn, maar schijn bedriegt.
Het bord maakt duidelijk, dat dit een ludieke manier is om passerende weggebuikers er op attent te maken, dat het tijd is om binnenkort winterbanden te laten monteren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Ommen / N34: botsing personenauto - trailer loopt goed af
Vrijdag om 17:08 uur werden de politie en de ambulancedienst opgeroepen voor een verkeersongeval op de N340 bij Ommen.
Dat de bestuurder van een Volkswagen Golf CL uit 1992 heel wat beschermengeltjes op zijn schouder heeft gehad moge duidelijk zijn.
De jongeman, komende uit de richting van Dalfsen, raakte net na de afslag bij De Stouwe op de verkeerde weghelft in botsing met de trailer van een vrachtwagen. Als gevolg hiervan werd de hele bestuurderszijde van de auto opengescheurd.
Wonder boven wonder kon de chauffeur van de Volkswagen zelf uit zijn auto stappen.
Na onderzoek door ambulancepersoneel bleek, dat de man niet mee hoefde naar het ziekenhuis, waarna hij kon wachten op de komst van berger Autax. De vrachtwagenchauffeur, die er eveneens zonder kleerscheuren vanaf kwam, kon zijn weg vervolgen.


Coevorden: gemeentehuis ontruimd vanwege vreemde lucht
Vrijdagmogen rond kwart voor elf is het nieuwe gemeentehuis van Coevorden aan Het Kasteel ontruimd, nadat er in het gebouw een vreemde geur was waargenomen. De politie zette de omgeving af en de brandweer ging naar binnen om de oorsprong en de aard van de lucht te achterhalen. De ambtenaren werd opgevangen in het voormalige Waterschapsgebouw aan de overzijde van de straat.
Toen uit metingen duidelijk werd, dat het niet om een verhoogde concentratie van een gevaarlijke stof ging, werd het gebouw weer vrijgegeven.
Over de herkomst van de geur tast men nog in het duister. Mogelijk is de lucht vrijgekomen via een lek in het aardwarmtesysteem
Foto's: Marcel van Ringen en Don Stolwijk - U S Media


Nieuwleusen: ernstig gewonde bij aanrijding auto - tractor
Op de Rollecate, de parallelweg van de N377, heeft donderdagavond rond 22:45 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden.
Een inwoner van Nieuwleusen botste met zijn personenauto op de verkeerde weghelft tegen de linker wielen van een tractor met aanhanger, waardoor de auto onbestuur-baar werd. Na een boom te hebben geramd kwam de auto -totaal vernield- dwars in de berm tot stilstand.
De man zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden geknipt.
Het medisch personeel van de posten Balkbrug en De Lichtmis kregen assistentie van het mobiel medisch team dat werd ingevlogen vanuit Amsterdam. De  man (30) is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle.
De tractorbestuurder (een 24-jarige inwoner van Rouveen) bleef ongedeerd.
Nadat het team van de VOA alle sporen nauwkeurig in beeld gebracht had, kreeg berger Leerentveld groen licht om de tractor en de Volvo af te slepen, waarna de weg werd vrijgegeven.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Donderdag 20 oktober 2011

Hoogeveen: gekantelde silagewagen blokkeert toegang naar industrieterrein
Een op de rotonde met de Weg om de Oost en de Coevorderstraatweg gekantelde silagewagen heeft ervoor gezorgd, dat het verkeer een klein deel van de donderdagmorgen moest worden omgeleid. Niemand raakte gewond.
Een deel van de lading houtsnippers was op de weg en in de berm beland.
-
Berger Kraal zette groot materieel in om de wagen weer op zijn wielen te krijgen. Gedurende de berging was de weg tussen de Stephenson-straat en de Weg om de Oost afgesloten voor het verkeer.
Medewerkers van de gemeente Hoogeveen, die ook eigenaar is van de combinatie, ruimden de houtsnippers op uit de berm.
Foto's: Martin Schonewille - www.schonewillefotografie.nl


Slagharen: flinke crash op de Braambergerweg (update)

Politie, ambulance en de Slagharense brandweer spoedden zich donderdagmorgen tegen tienen naar de Braambergerweg in Slagharen, nadat gemeld was, dat zich ter hoogte van perceel 24 een ongeval had voorgedaan, waarbij een gewonde was gevallen.

Mon trof op ongeveer 100 meter van de Hoogeveenseweg een zwaar beschadigde BMW hatchback uit de 1-serie aan, die haaks op de weg stond, met de achterzijde in de noordelijke bermsloot.
De auto, die van Kerkenveld kwam en in de richting van de Hoogeveenseweg reed, had een boom in de zuidelijke berm geraakt.
De 34-jarige automobiliste uit Hollandscheveld zat nog in het wrak, maar was ondanks gezichtsletsel goed aanspreekbaar.
Ze kon al vlot na de aankomst van de hulpverleners naar de ambulance overgebracht worden en is naar het ziekenhuis in Hoogeveen vervoerd.
Om de accu af te kunnen koppelen, werd de plaats, waar deze zich bevindt in deze auto, door de officier van dienst opgezocht in het zogeheten Crash Recovery System.
De brandweer ruimde daarna de wrakstukken en boomschors op; berger Bé van de firma Autax haalde de drie jaar oude BMW op.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 19 oktober 2011

Winschoten: grote brand in bedrijfsverzamelgebouw
Tegen vier uur in de nacht van dinsdag op woensdag rukte de brandweer van Winschoten uit, nadat er brand gemeld was in een bedrijfs-verzamelgebouw aan de Industrieweg in Winschoten.
De Rode Haan kraaide in twee loodsen en richtte zware schade aan, maar de brandweer wist te voorkomen, dat ook de rest van het complex afbrandde, hoewel daar wel rook- en waterschade ontstond. Het vuur was woensdagmorgen rond acht uur bedwongen.
Recherche-onderzoek moet uitwijzen, wat de oorzaak van de brand is en waar deze is begonnen.

Twente: onderzoek naar daders vergiftigen roofvogels
In het voorjaar van 2011 werden op een perceel bouwland aan de Slenke in het buitengebied van Den Ham in totaal vier vergiftigde roofvogels aangetroffen. Bovendien was in het najaar van 2010 in een houtwal op hetzelfde perceel een vangkooi aangetroffen met daarin een verhongerde das.
Nader politieonderzoek heeft helaas geen feitelijke dader opgeleverd. De politie heeft inmiddels met de jachthouder in het betreffende gebied concrete afspraken gemaakt voor verscherpt toezicht. Ook vraagt zij bewoners en wandelaars alert te zijn op dode roofvogels of verdachte situaties.
Vergiftiging van roofvogels komt helaas in Twente nog veelvuldig voor. Er zijn dit jaar bij de politie diverse meldingen binnengekomen, onder meer vanuit de gemeenten Twenterand, Wierden, Losser, Enschede en Hof van Twente. Begin februari 2011 heeft het regionale milieuteam van Politie Twente een man uit Wierden aangehouden op verdenking van het vergiftigen van roofvogels in de gemeente Wierden.
De politieonderzoeken in de overige gebieden hebben helaas geen verdachte opgeleverd. De plaatsen waar vergiftigde dieren worden aangetroffen leveren veelal een veiligheidsrisico op voor de omgeving. Het risico op onbedoelde slachtoffers (denk aan spelende kinderen, honden die worden uitgelaten, andere wilde dieren) is niet ondenkbeeldig. Het vergiftigen van roofvogels dan wel het vangen en/of doden van beschermde dieren is daarom onacceptabel en strafbaar gesteld in de Flora en Faunawet. Landeigenaren, jachthouders, omwonenden en wandelaars worden verzocht bij het aantreffen van dode roofvogels contact op te nemen met het regionale milieuteam van Politie Twente via 0900-8844, via e-mail: milieu@twente.politie.nl of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Twee aanhoudingen voor nepbom moskee Almelo
De Regiopolitie Twente heeft woensdagmorgen twee mannen aangehouden, die worden verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van een nepbom bij de moskee aan de Bellavistastraat in Almelo. Hen wordt bedreiging ten laste gelegd.
Woensdagmorgen 3 november 2010 werd aan de achterzijde van de moskee aan de Bellavistastraat in Almelo een verdachte koffer gevonden. Het Explosieven Opruimingscommando onderzocht de koffer en constateerde dat het een nepbom betrof.
Het onderzoek leidde tot de arrestatie van twee Almeloërs van 57 en 30 jaar oud. Zij zijn voor verder onderzoek opgesloten.
De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen zullen volgen. Het onderzoek is dan ook nog niet afgerond.
Mensen die meer informatie hebben en dit nog niet bij de politie hebben gemeld, wordt verzocht te bellen met het rechercheteam Almelo van Politie Twente, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.

Slagharen: wegpiraat veroorzaakt kettingbotsing
Drie auto's, waaronder een Renault Master camper, werden woensdagmorgen rond half elf beschadigd als gevolg van een kettingbotsing op de N377 bij Slagharen.
Volgens een getuige reed de bestuurder van een zwarte Renault Twingo met hoge snelheid op de file, die voor de rotonde bij de aansluiting met de Jachthuisweg af en ging vervolgens vol op de rem. Achteropkomend verkeer werd hierdoor verrast, waardoor een kettingbotsing ontstond.
-
Wonder boven wonder vielen er geen gewonden, maar de voorste auto (een blauw Renault Twingo (waar zich twee volwassen en vijf kinderen in bevonden ten tijde van de aanrijding) en de kampeerwagen (met vier inzittenden) werden weggesleept door berger De Jonge.
De bestuurder van middelste auto - een Daewoo Tacuma- kon zijn weg vervolgen.
De vijf kinderen, die in de blauwe Twingo hadden gezeten, werden met een politieauto naar hun bestemming -het Attractiepark Slagharen- gebracht.
Men is op zoek naar de bestuurder van de (onbeschadigde) ZWARTE Renault Twingo, die door zijn onverantwoordelijke rijgedrag mede verant-woordelijk was voor de aanrijding.
Heeft u informatie, bel dan met de Politie IJsselland, 0900 8884.
Foto's: Don Stolwijk - U S MediaDinsdag 18 oktober 2011

"Laat je niet afleiden"
Vandaag start de campagne “Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden”, waarmee men automobilisten bewust wil maken van de risico’s van het gebruik van mobiele communicatieapparatuur tijdens het rijden.
Uit onderzoek blijkt, dat in 80% van de ongevallen en in 65% van alle gevallen, waarbij het net goed gaat, enige vorm van afleiding in het spel is.

De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met diverse partners.
De campagneboodschap verschijnt op vijfhonderd borden langs de wegen en bij parkeerplaatsen.
Bovendien zijn spotjes te horen op de radio en voor partners en vrijwilligers worden flyers en posters verspreid bij tankstations.
Meer informatie is te vinden op de speciale campagnesite: www.laatjenietafleiden.nl.
Het Openbaar Ministerie ondersteunt de controles van de politie met een landelijk vervolgingsbeleid, speciaal toegesneden op afleidingsgerela-teerde gedragingen.


Maandag 17 oktober 2011

Koekange: uitslaande brand verwoest vrijstaande woning (+ video)
Tegen 13.30 uur ontdekte een voorbijganger, dat een vrijstaande woning aan de Koekangerveldweg nabij Koekange in brand stond.
De brandweer van Ruinen rukte als eerste uit, maar kreeg tijdens het blussen te maken met een watertekort: uit een grote, op het erf gelegen vijver kon tijdelijk geen water worden gepompt wegens een defect.
De brandweer van Hoogeveen en van Ruinerwold werden dan ook opgeroepen voor assistentie bij de waterwinning.
Het dak van de woning is gedeeltelijk ingestort en het interieur brandde grotendeels uit.
Naar verluidt was de eigenares afwezig vanwege overwintering op Tenerife.
De recherche stelt daarom een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Neuringe (D): brandweer oefent op "brand in paardenstal"
Zaterdagmorgen om 09:46 uur werd de brandweer van Twist gealarmeerd met de mededeling, dat er brand zou woeden in een bedrijfsgebouw in Neuringe. Er bevonden zich nog mensen in het pand. De fikse brand, die in een manege woedde en gepaard ging met zware rookontwikkeling, zou zijn ontstaan tijdens laswerk.
Bij aankomst werd duidelijk, dat de brand niet alleen door de Twister spuitgasten geblust kon worden, waarop ook de brandweer van Ringe-Neugnadenfeld werd opgroepen.
De redding van de in het pand aanwezige zes mensen -waaaronder vijf kinderen- had de prioriteit. Na redding werden ze overgedragen aan personeel van het Duitse Rode Kruis.
De waterwinning stuitte op grote problemen, omdat een ondergrondse brandkraanaansluiting defect bleek te zijn.
Het bluswater moest nu uit een honderden meters verderop gelegen recreatieplas worden aangevoerd.

-

Dit was het scenario van een (zeer goed verlopen) oefening voor de brandweerkorpsen van Twist en Ringe-Neugnadenfeld.

Foto's: Brandweer Emlichheim


Zondag 16 oktober 2011

Bruchterveld: paard met vereende krachten van verdrinkingsdood gered
Zondagmiddag rond 15:15 uur werd de blusgroep van Bergentheim opgeroepen om een hert te redden, dat op de Broekdijk in Bruchterveld in problemen was geraakt. Ook nu weer bleek er met het doorgeven van de melding weer eens iets fout gegaan: het dier, dat in nood verkeerde, was geen hert, maar een paard.
De ruin was in een vrij diepe bermsloot gevallen, nadat hij geschokken was van landbouwplastic, dat op een akker langs de weg lag.
Hoewel de begeleidster en het paard ongedeerd waren, was het dier op zijn rechter zij in het ondiepe water tussen de slootwallen klem komen te liggen en kon het niet op eigen kracht overeind komen.
Ook de brandweer had er in eerste instantie grote moeite mee en een brandweerman moest de hoofd van het inmiddels uitgeputte dier aan het halster boven water houden.
Na dik een half uur werd daarom de komst van het hulpverleningsvoertuig van de Hardenberger brandweer aangevraagd.
Uiteindelijk lukte het rond 16:10 uur, het fraaie dier met mankracht en een tractor overeind te helpen, waarna het zelfstandig uit de sloot sprong. De onvermoeibare redders werden door de toeschouwers met applaus beloond.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Nijverdal: automobilist richt ravage aan in tuin en rijdt door
Een 25-jarige automobilist uit de gemeente Hellendoorn heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ravage aangericht in de tuin van een woning aan de Schaepmanstraat in Nijverdal.
De reed reed rond 03.00 uur tegen de omheining van de tuin, waardoor het hekwerk, een muurtje, stenen en tuinbeplanting beschadigd werden.
De eigenaar van de woning ontdekte de schade rond 09.30 uur en belde de politie. In de ravage vonden de agenten een kentekenplaat, die hoorde bij de auto van de 25-jarige man.
Die verklaarde, dat hij de bewoners niet wakker had willen maken en in de ochtend contact had willen opnemen.
Hij zou te hard hebben gereden en afgeleid zijn door zijn telefoon, waardoor hij de bocht had gemist. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nijverdal: schuur brandt volledig af
Rond kwart voor vijf in de nacht van zaterdag op zondag werden de blusgroepen van brandweer Nijverdal en Holten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Rossinistraat in Nijverdal. Men zette twee tankautospuiten en twee tankwagens in.
Bij aankomst bleek er een rietgedekte schuur in brand te staan, die op enkele meters van een woning af stond.
De schuur was toen al niet meer te redden.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen
Foto's: Kees Verwijs


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst- en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.