Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Oktober 2011 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 30 oktober 2011

Bergentheim: oldimer Ford brandt uit
De trotse eigenaar van een gerestaureerde Amerikaanse Ford Merkur XR4 -bouwjaar 1986- kon niet bevroeden, dat het ophalen van een pakje sigaretten voor zijn schoonmoeder het laatste ritje voor deze auto zou worden.
Totdat de 38-jarige man uit Bergentheim zondagavond rond half negen op de Hardenbergerweg -dus bijna thuis- merkte, dat de auto kuren begon te vertonen.
Al snel werd duidelijk, dat er onder het dashboard en de motorkap brand woedde en toen hij de deur aan de passagierszijde van buitenaf opende, sloegen de vlammen hem al tegemoet en was het duidelijk, dat de auto zelfs door de Bergentheimse brandweer niet meer te reddden viel. Met een flinke lading water en schuim hadden de ervaren spuitgasten de brand snel onder controle.
-
Het interieur van de oldtimer, die recentelijk nog getaxeerd was op bijna tien mille, ging echter desondanks geheel in vlammen op; net als het zojuist aangeschafte pakje sigaretten....
De bestuurder bleef ongedeerd, maar was bepaald niet blij met zijn verlies.
Berger Bé van de firma Autax haalde de Ford op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Ommen: SAAB in brand op de Varsenerdijk
Dat het zweedse automerk Saab in financiële problemen verkeert is wel duidelijk en bepaald geen geruststellend ide voor eigenaren van auto's uit de fabriek deze van oorspong vliegtuigfabrikant.
Om de zaak nog erger te maken, kreeg de bestuurder van een rode Saab rond twee uur in de afgelopen nacht te maken met brand onder de motokap, toen hij nabij de verkeerslichten op de Varsenerdijk (N340) bij Ommen reed.
Hoewel de Ommer brandweer de vlammen snel wist te doven, brandde het motorcompartiment volledig uit, met als gevolg, dat de auto slooprijp was....
Berger Autax sleepte de Saab weg.
Meer foto's op de site van de Ommer brandweer


Zwolle: rietgedekte woning door brand verwoest (update)
Zondagmorgen rond half zes brak er brand uit in een rietgedekt woninkje op het smalle, doodlopende gedeelte van de Oldeneelweg in Zwolle.
De 73-jarige bewoner lag al enige tijd in het ziekenhuis na een ernstig verkeersongeval, maar zijn zwager wist, voor de komst van de brandweer uit Hattem, Wezep-Hattemerbroek en Kampen, de auto en een Willys jeep van de alleenstaande bewoner nog in veiligheid te brengen.

De brand is naar verluidt aan de achterzijde van de woning begonnen en is waarschijnlijk aangestoken. De woning brandde volledig af.
Een ernaast staande grote monumentale woning kon behouden worden; de schuur rechts naast de woning liep brandschade op.
Omwonenden hebben rond de tijd, dat de brand uitbrak, een man gezien, die ze ook in verband brengen met de brand in manege 't Hoefijzer aan de Zwolse Hollewandsweg.
© U S Media!
Opmerkelijk feit was, dat de Zwolse brandweer pas rond kwart voor zes gealarmeerd werd.

-
-
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zaterdag 29 oktober 2011

Noord-Drenthe: twee verdachte branden: pyromaan actief ?
In de nacht van vrijdag op zaterdag braken in Noord-Drenthe op nog geen tien kilometer uit elkaar twee branden uit, die tot grote ongerustheid onder bewoners van de streek leidden, omdat er gevreesd wordt, dat er een pyromaan actief is.
De schaapskooi van Balloo en een rietgedekte boerderij in Oudemolen brandden volledig af.
-
De melding over de brand in Oudemolen werd om 03:42 uur uitgegeven en die aangaande de brand in Balloo om 06:01 uur, maar in beide gevallen werd de brand te laat ontdekt en gingen de gebouwen volledig verloren. Bij de brand in Balloo kwamen twee zieke schapen, die zich in de schaapskooi bevonden -en mogelijk ook de herdershond- om het leven.
-


Vrijdag 28 oktober 2011

De Krim: bromscooterbestuurster licht gewond door botsing met auto
Een bromscooterbestuurster is vrijdagmiddag rond kwart over vijf licht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hoofdweg - Kalkwijk in De Krim. De jonge vrouw reed over het fietspad in de richting van Slagharen, toen ze werd aangereden door een automobiliste, die uit de richting van Coevorden kwam, maar linksaf sloeg naar de Kalkwijk. De automobiliste had de scooter niet gezien.
De scooter raakte de zwarte Peugeot aan de voorzijde, waardoor de scooterbestuurster onderuit ging.
Ze werd bijgestaan door voorbijgangers tot de ambulance en politie arriveerden.
Na onderzoek op straat en in de ambulance leek het letsel mee te vallen.
Haar aan weerszijden beschadigde Vespa scooter werd door agentes in een tuin geparkeerd.
De auto liep schade aan de linker voorzijde op aan de koplamp, clignoteur, bumper en kentekenplaat, maar kon aan het verkeer deelnemen.
De bestuurster, haar man en een meerijdend hondje bleven ongedeerd.
-
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Hoogersmilde: zendmast wordt hersteld
De bijna 300 meter hoge communicatietoren, waarvan de zendmast op vrijdag 15 juli 2011 instortte ten gevolge van brand, wordt hersteld, aldus exploitant Alticom. Het is de bedoeling, dat de metalen zendmast in de loop van volgend jaar geplaatst wordt, nadat de betonnen toren met de zogeheten reportage-ring gerepareerd is. Deze reparatie van dit deel zal tot in het eerste kwartaal van 2012 duren.
Naar verwachting is de mast uiterlijk eind volgend jaar weer in werking.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 27 oktober 2011

Heemserveen: oude stacaravan gaat in vlammen op
Tegen drie uur in de nacht van woensdag op donderdag rukte de brandweer uit naar de Baanbrekersweg.
Daar was ter hoogte van de Elfde Wijk een oude stacaravan, die daar al enkele dagen gevaarlijk -deels op de rijbaan- stond, in brand gestoken.
Men liet het circa 16 meter lange gevaarte gecontroleerd afbranden, maar het bleek donderdagmorgen rond half acht nodig, na te blussen.
De Baanbrekersweg (de parallelweg van de Jachthuisweg) werd door de resten van de caravan geblokkeerd, zodat fietsers gedwongen waren, er door de noordelijke berm langs te lopen. De gemeente heeft schrikhekken geplaatst en laat de rommel opruimen.
Van wie de stacaravan was, wie hem gedumpt heeft en wie hem in brand heeft gestoken, is nog onduidelijk.
Rond half tien was de eerste lading met resten van de opbouw al afgevoerd. Het chassis, dat inmiddels de berm in gesleept is, is in de loop van de ochtend met snijbranders in stukken gesneden en opgeruimd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 26 oktober 2011

Nieuwleusen: auto ramt drie bomen, bestuurder ongedeerd
Woensdagmorgen schrok de bestuurder van een VW Passat, toen er op de Meentjesweg plotseling "iets zwarts" voor hem de weg overstak.
Na een ruk aan het stuur raakte de auto in de rechter berm twee bomen, waardoor een voorwiel afbrak.
De Passat schoot vervolgens de weg over en botste frontaal op een derde boom.
De bestuurder had zijn regiment beschermengeltjes in één ker opgebruikt, want hij stapte ongedeerd uit de auto.
Het wrak van de VW werd opgehaald door berger Leerentveld.
Toegesnelde ramptoeristen werden met schrikdraad op afstand gehouden....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 25 oktober 2011

Hoogstede: "Kom van dat dak af....Bello !"

De brandweer van Hoogstede rukte tegen 08:40 uur uit om een dier te redden aan de Mühlenweg in Hoogstede.
De eigenares had de brandweer om hulp gevraagd, nadat ze ontdekt had, dat haar hond op de nok van het dak van haar woning stond.

Ze had geen idee, hoe lang het dier daar al zat en haar pogingen, de alternatieve dakhaas naar beneden te lokken, waren jammerlijk mislukt.
Omdat het dier inmiddels door alle commotie bang was geworden, was een brandweerman met valbeveiliging op de nok van het rieten dak geklommen. Met hulp van de eigenares lukte het hem, de hond te pakken en veilig en wel beneden te kijgen.
Foto's: Henning Hesselink, Freiwillige Feuerwehr Hoogstede


Maandag 24 oktober 2011

Wielen: Hardenberger brandweer komt Duitse collega's te hulp bij brand in maïsdroger
Rond half zes maandagavond kreeg de vrijwillige brandweer van Wilsum (D) het bevel, met spoed uit te rukken naar het terrein van Raiffeisen aan de Dorfstraße in Wielen, waar brand was uitgebroken in een onlangs opnieuw in gebruik genomen maïsdrooginstallatie.
Omdat de brand halverwege in het hoge gebouw woedde en benadering via de buitenladder te riskant was, werd rond 18:00 uur besloten, de hoogwerker uit Hardenberg te hulp te roepen. Van buitenaf waren in eerste instantie vlammen en later halverwege en bovenaan het gebouw rookontwikkeling te zien. Door de hitte begon de verf al van de wand af te bladderen.
Met hulp van deze wagen slaagde men er rond 20:00 uur in, via een deurtje de brandende massa gehakselde maïs (veevoer) te blussen.
De brand was het gevolg van een technisch mankement.
Saillant detail: een jaar geleden werd hetzelfde gebouw ook door brand getroffen en de herstelwerkzaamheden waren pas een week geleden afgerond...
-
Foto's: Hartmut Gosink en Don Stolwijk

Zandberg: vijf arrestaties na vondst XTC-lab
De politie heeft maandagmorgen vijf mensen, waaronder een vrouw, gearresteerd bij een boerderij aan de Schaapsbergweg in Zandberg, tussen Musselkanaal en Ter Apelkanaal, nadat in de boerderij een werkend XTC-laboratorium was gevonden.
Twee van hen zijn de bewoners van het pand. Voor opvang van hun kinderen en dieren wordt gezorgd.
Maandagavond mocht de vrouw des huizes terug naar de woning. Justitie beschouwt haar echter nog wel als verdachte.

Exloo: automobiliste naar ziekenhuis ten gevolge van aanrijding op de Zuiderhoofdstraat
De blusgroep van Tweede Exloërmond werd maandag om 09:50 uur verzocht, met spoed naar de kruising Zuiderhoofdstraat - Polweg in Exloo te rijden, omdat daar een verkeersongeval gebeurd was.
Men trof er twee beschadigde personenauto's -een Renault Laguna Break en een Daihatsu Cuore- aan.
De bestuurster van de Cuore, die op de voorrangsweg Zuiderhoofdstraat reed, had geen voorrang gekregen van de bestuurder van de Renault.
De bestuurster van de Cuore is voor onderzoek met de ambulance meegegaan, maar de activiteiten van de brandweer bleven beperkt tot het opruimen van de op de weg liggende restanten van de auto's.

Roden: grote brand verwoest bekend café
Een deel van het bekende Café/ Disco Klaas Pruim op de Brink in Roden (Dr) is in de afgelopen nacht door een felle brand in de as gelegd.
Nadat de brandweer van Roden rond 02:15 uur gealarmeerd was vanwege een woningbrand, werd al snel werd op geschaald naar "grote brand". Op dat moment stond de bovenverdieping in brand.
De brandweerkorpsen uit Assen en Groningen verleenden assistentie.
Het voorste gedeelte van de horecagelegenheid ging geheel in vlammen op; het achterste gedeelte bleef, naar het zich liet aanzien, gespaard. Toen de brand uitbrak, waren alleen een vrouw en haar kind op de bovenverdieping van het pand aanwezig. Zij raakten licht gewond.
De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.