Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2011 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 4 september 2011

De Krim: flinke schade, maar licht letsel bij botsing op de Parallelweg
Het moge een wonder heten, dat het gevolg van de aanrijding, die zondagmiddag rond drie uur op de kruising Parallelweg - Nieuwlandseweg in De Krim gebeurde, beperkt bleef slechts wat kneuzingen . De aanrijding ontstond, toen de bestuurder van een blauwe Hyundai Accent, die over de Parallelweg in de richting van Slagharen reed, geen voorrang verleende aan een Suzuki Liana, die van rechts kwam en van de Nieuwlandse-weg in de richting van de Hoofdweg reed.
De jong Hyundaibestuurder -een inwoner van Steenwijksmoer- remde nog wel hard, maar raakte de Suzuki desondanks ter hoogte van het linker achterportier, waardoor die auto een halve slag in de rondte maakte en met de achterzijde hard tegen de brugleuning sloeg.
In eerste instantie was de Hyundai-bestuurder wat groggy, maar hij kwam na een glas water al snel weer bij zijn positieven en hoefde niet mee met de ambulance.
De inzittenden van de Suzuki (een man en een vrouw uit Assen) kwamen met de schrik vrij, hoewel de man waarschijnlijk wel wat kneuzingen had opgelopen.
Beide auto's hadden zware schade opgelopen en de brugleuning was gedeeltelijk van het beton losgerukt.
Omdat de toedracht al snel duidelijk was, konde de toegesnelde politiemensen volstaan met het invullen van een registratieformulier en hoefde berger Autax niet lang te wachten.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: verdachte van brandstichting autohandel Geesbrug gearresteerd
Zaterdagmiddag rond vijf uur is een 22-jarige Hoogevener in zijn woonplaats gearresteerd als verdachte van de brand bij eeen autohandel in Geesbrug, waarbij elf auto's verloren gingen. Uit TR-onderzoek was al duidelijk, dat de auto's stuk voor stuk waren aangestoken.
Volgems nog onbevestigde berichten zou de verdachte uit wrok zou hebben gehandeld tegenover een jonge vrouw, waar hij een relatie mee heeft gehad. De man zou de vrouw en de autohandelaar voortdurend hebben lastig gevallen en bedreigd.
Naar verluidt waren de nu uitgebrande auto's niet verzekerd.


Zaterdag 3 september 2011

Ommen: gewonde en fikse schade na botsing brommer - auto

Een circa achttienjarige bestuurder van een brommer is zaterdagmorgen gewond geraakt, toen hij achter op een auto klapte.
De jonge Ommenaar reed in de richting van de Balkerweg achter twee auto's de kruising van de Slagenweg met de Vermeerstraat op, waar de voorste auto stopte voor een overstekende fietser.
De bestuurder van de Yamaha SA14 brommer had volgens getuigen echter meer aandacht voor een bekende op een fiets en klapte hard op de achterzijde van de voor hem rijdende Ford Mondeo stationcar, die achter de voorste auto stopte.
De bromfietser viel op het wegdek en liep daardoor o.a. hoofdletsel op.
Hij werd in afwachting van de ambulance verzorgd door de eveneens in Ommen wonende bestuurder van de aangereden auto, die EHBO-ervaring had. Hij is daarna voor medisch onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.
De brommer is voor zover bekend voor technisch onderzoek in beslag genomen, omdat er aanwijzingen zijn, dat met de motor een aanzienlijk hogere snelheid behaald kon worden, dan de wettelijk toegestane 45 km/uur.
De auto liep flinke schade op aan de achterzijde, maar de eigenaar kon er wel mee doorrijden - naar een schadeherstelbedrijf.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Geesbrug: brand verwoest deel handelsvoorraad autohandel
In de afgelopen nacht van vrijdag op zaterdag zijn elf auto's uitgebrand bij een autohandel aan de Nijverheidsstraat in Geesbrug.
De brand werd rond kwart over vier gemeld aan de brandweer van Zwinderen, waarna werd opgeschaald naar "middelbrand" en ook de blusgroep van De Krim werd gealarmeerd.
Toen de vlammen gedoofd waren, werd duidelijk, dat ook een houten gebouwtje en de loods van het bedrijf flinke schade hadden opgelopen.
De Technische Recherche stelde zaterdagmorgen ter plaatse een onderzoek in, omdat brandstichting niet onwaarschijnlijk is.
Foto's: www.112inactie.nl, www.cuzzo en Don Stolwijk - U S Media

Enschede: dode en gewonde bij motorongeval Oliemolensingel

Zaterdag 3 september is een 24-jarige man uit Enschede overleden bij een eenzijdig motorongeluk op de Oliemolensingel in Enschede.
Zijn 23-jarige medepassagier uit Enschede is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Rond 01.30 uur reed de motorrijder op de Oliemolensingel. In de bocht ter hoogte van het tankstation is hij om onduidelijke reden de macht over het stuur verloren en tegen een lantaarnpaal gebotst. De mannen hadden geen helm op. De motorrijder overleed ter plaatse.
De dienst Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Twente onderzoekt het ongeval.


Vrijdag 2 september 2011

Geesbrug: man ernstig gewond na val van steiger
Vrijdagmorgen tegen half tien is een medewerker van een montagebedrijf ernstig gewond geraakt.
De man was met collega`s in een in aanbouw zijnde schuur aan de Landschapsweg in Geesbrug op een steiger
aan het werk .
Door nog onopgehelderde oorzaak
viel de man van de steiger op de circa vijf 4 à 5 meter lager gelegen betonnen vloer.
Naast de ambulances en de politie werd ook het Mobiel Medisch Team opgeroepen
.
Het slachtoffer werd door MMT- en ambulancepersoneel gestabiliseerd, waarna hij naar een ziekenhuis werd overgebracht.
Daar werden onder andere een hersenschudding en een schedelbasisfractuur vastgesteld.
-
Foto's: www.cuzzo.nl

Elim: kantje boord bij brand in afgelegen gebied
Bij dakwerkzaamheden bij een schuur aan de Meester Pieterswijk, even buiten Elim, is vrijdag tegen de middag brand ontstaan.
Bij de boerderij waren diverse stallen, schuurtjes en een zeecontainer opeen gebouwd.
In een tussenruimte vloog stro in brand, waarschijnlijk ten gevolge van werkzaamheden aan het dak.
De brandweer van De Krim was snel ter plaatse, maar moest vaststellen, dat het dichtstbijzijnde waterwinpunt zich 800 meter verderop bevond
Door het brandende stro te verwijderen kon een uitslaande brand worden voorkomen.
Er heerste onvrede, omdat de watertankwagen van de Hoogeveense brandweer pas 26 minuten na de eerste brandmelding werd opgeroepen, terwijl er tussen Plaatselijk Elim en de Hoogeveense brandweer afgesproken is, dat bij een brandmelding in het buitengebied de watertank-wagen standaard zal uitrukken.
Uit betrouwbare bron is vernomen, dat in de nabije toekomst alle waterwinpunten in Drenthe, die de gemeentes per stuk 125 Euro per put per jaar kosten, komen te vervallen en er bij ieder korps watertankwagens komen ter vervanging.
Of dat in de praktijk geen grote problemen oplevert bij grote branden, aangezien een watertankwagen bij grote afname binnen enkele minuten leeg kan zijn, is nog maar de vraag, die straks in de praktijk beantwoord zal moeten worden.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en www.cuzzo.nl


Haftenkamp (D): zware schade in loods door brand ten gevolge van hooibroei
Vrijdagmorgen om tien over bnegen werd de vrijwillige brandweer van Uelsen gealarmeerd in verband met brand in een agrarisch bedrijf aan de Escher Straße in de buurtschap Haftenkamp.
Buren hadden alarm geslagen, toen ze de uitslaande brand in de loods van een voormalige timmermanswerkplaats ontdekten.
Omdat de bewoners van de bij de loods horende woning niet thuis waren, aarzelden de omwonenden geen ogenblik, verschaften zich toegang tot de loods en begonnen alvast met het in veiligheid brengen van de inboedel, waaronder agrarisch materieel.
Dat was niet geheel zonder risico, omdat de vlammen al uit het luid knallende asbest dak sloegen en één van de steunpilaren al op het punt stond, het te begeven, waardoor het dak naar beneden zou kunnen komen. De naoberhulp in deze hechte gemeenschap stopte ook niet, toen de Uelsener brandweer met vier voertuigen arriveerde en onmiddellijk met blussen begon.
Met twee graafmachines werden grote hoeveelheden brandend hooi, dat in de loods lag opgeslagen en waarin de brand door broei was ontstaan, naar buiten gereden om daar met water en schuim geblust te worden.
Hoewel de loods vooral aan de achterzijde grote schade opliep, kon de rest van het gebouw worden behouden.
Het erf lag bezaaid met een flinke hoeveelheid asbestresten, die later door een gespecialiseerd bedrijf zullen worden opgeruimd.
Foto: Don Stolwijk


N34 / Odoorn: twee auto's total loss na crash bij Odoorn
Twee gewonden zijn vrijdagmorgen naar het Scheperziekenhuis overgebracht na een zware aanrijding op de N34 ter hoogte van Odoorn.
Het ongeval ontstond, toen een automobiliste, die over de N34 richting Emmen reed, afsloeg naar Odoorn, maar daarbij een tegenligger over het hoofd zag. De auto's raakten elkaar hard en de aangereden zwarte VW Golf schoot daarop de drassige rechter berm in, vloog rakelings langs een boom en kwam zo'n 40 meter verderop tot stilstand.
Voor de opgeroepen brandweer lag weinig levensreddend werk in het verschiet, zo bleek: de vrouw en de bestuurder van de aangereden Golf werden al vrij snel na de aanrijding per ambulance afgevoerd.
Berger Keizer kon de autowrakken meenemen, nadat een expert van de VOA Drenthe de omstandigheden gefotografeerd had.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 1 september 2011

Hoogeveen: onwillige motorkap hindert bluspoging
Tegen 18.00 uur donderdagmiddag vloog een oude VW Jetta (bouwjaar 1981) in brand bij het winkelcentrum De Nije Nering in Hoogeveen.
Een medewerker van C1000 trachtte met een kleine brandblusser te helpen, wat een gevaarlijke actie was, omdat de auto uitgerust was met een LPG-installatie.
Zoals vaak in dat soort situaties wilde de motorkap niet snel genoeg open en kwam er een breekijzer aan te pas.
Maar deze keer werd sloeg een brandweerman met speciaal gereedschap een gat in de motorkap om snel te kunnen blussen.
Even later werd de motorkap als een sardineblikje opengesneden, zodat er fatsoenlijk kon worden geblust.
Tijdens het bluswerk ontstond er kortsluiting, waardoor de claxon afging.
-
De eigenaar van de auto bemoeide zich ermee en trachtte de motorkap te openen om de accukabel los te trekken.
Uiteindelijk werd de man weggeleid door een politieagent, maar niet, voordat hij de accukabel had losgetrokken.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

A28 / Spier: auto tegen boom
Bij een ongeval op de A28 is ter hoogte van viaduct Spier is donderdagmiddag een gewonde gevallen.
Een Chevrolet Epica personenauto, die richting Hoogeveen reed, kwam met de linker wielen in de middenbermberm terecht.
Door een ruk aan het stuur kwam de auto weer op de linkerrijbaan terecht, maar maakte een halve slag en schoot weer richting middenberm.
Met de passagierskant kwam de Epica hard tegen een boom, om vervolgens met de voorkant tegen een andere boom tot stilstand te komen.
Van de inzittenden -twee volwassenen, twee kinderen en een hond- raakte (voor zover bekend) een meisje gewond.
Een medeweggebruiker schoot hen te hulp.
Voordat het meisje werd afgevoerd naar het ziekenhuis, ontvingen de kinderen een troostbeertje van politie en brandweer.
-
De brandweer van Beilen maakte vervolgens brandhout van de zwaar beschadigde boom.
Er was slechts één rijstrook beschikbaar voor het doorgaande verkeer, waardoor er een lange file -vanaf Beilen- was ontstaan.
Na afsleep van de auto door berger Kraal loste de verkeersopstopping echter snel op.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 31 augustus 2011

Coevorden: brandweer redt drachtige koe uit mestkelder
De brandweer van Coevorden en van Emmen heeft woensdagmiddag aardig wat werk gehad aan de berging van een in de mestkelder onder een stal van een veehouderij aan de Zaadvenenweg gevallen koe.
-
Het drachtige dier was van buitenaf in de kelder gevallen en zocht naarstig naar een uitweg uit de stinkende smurrie.
Brandweerlieden met waadpak en ademlucht dreven het dier -na het nodige zoekwerk- naar de plaats in de 100 meter lange stal, waar twee betonplaten uit de vloer waren verwijderd.
Met behulp van de kraan op het Emmer hulpverleningsvoertuig kon de onfortuinlijke moeder in spé uiteindelijk in veiligheid worden getakeld.
Het dier kreeg daarna een welkome brandweerdouche en ook de betrokken brandweerlieden werden ter plaatse met een straal water ontdaan van koeienpoep...

N33: twee zwaar gewonden bij botsing op de N33 na grove verkeersfout
Rond half twee vanmiddag zijn twee personen zwaar gewond geraakt bij een aanrijding tussen een personenauto en een bedrijfsbusje, die plaats vond op de rijksweg N33 ten zuiden van Assen.
Een passagier van de personenauto en een hond bleven ongedeerd.
Het ongeval werd naar verluidt veroorzaakt door de bestuurder van de Opel Vivaro bedrijfsbus, die zijn voertuig -nota bene op slechts 800 meter vóór de afslag naar Assen-Zuid!- wilde keren, waar dat absoluut verboden - en bovendien levensgevaarlijk is.
VOA-experts stelden een onderzoek in naar de oorzaak en de verstrekkende gevolgen van de zware aanrijding.
-
-


Tiendeveen: berger in actie op surfplank
Woensdagmorgen rond kwart voor zes kreeg berger De Jonge (Elim) opdracht, bij Tiendeveen een auto uit het water te vissen.
Het zou geen simpel klusje worden op die kille ochtend.
De uit Hollandscheveld afkomstige bestuurder van een Toyota MR-2 sportwagen (bouwjaar 1990) was rond kwart over vier in de nacht van dinsdag op woensdag op het Kanaal Westzijde geslipt, waarop de sportauto achterwaarts het kanaal in was gedoken.
De man reed op de hem onbekende Kanaal Westzijde, omdat de Molenweg in Noordscheschut afgesloten was.
Hoewel de sportauto met bestuurder en al geheel onder water verdween, wist de man snel te ontsnappen aan verdrinking.
Hij had de tegenwoordigheid van geest, direct het elektrische raam aan de bestuurderskant te openen, zodat hij het portier kon openen en de auto verlaten.

Het ongeval was gepaard gegaan met een luide klap, waardoor een man in een nabijgelegen woning wakker werd.
Die vermoedde, dat er een auto tegen een boom was gereden.
Hij ging direct naar buiten en hoorde de Hollandschevelder aan de andere kant van het kanaal roepen.
Hij waarschuwde de politie en haalde vervolgens de rillende en kletsnatte, maar verder ongedeerde man met de auto op en zette hem thuis onder de warme douche. Een blaastest van de politie viel negatief uit.
Om 06.00 uur begon berger De Jonge met de klus om de auto uit het kanaal te halen. Dat viel nog niet mee, want eerst moest er gezocht worden naar de plek, waar de auto zich bevond. Dat bleek nagenoeg in het midden van het kanaal te zijn, waar het te diep was om te lopen met de lieslaarzen. Een monteur van Rendo bracht uitkomst: hij beschikte over een peilstok en een surfplank.
Na enig zoeken werd de auto getraceerd en kon er een haak aan de auto worden bevestigd. De rest werd een routineklus.
Toen het voertuig eenmaal op de kant was bleek de auto al in beslag te zijn genomen door een kikker. De eigenaar van de auto en zijn ouders waren getuige van de berging. Bij hen zat de schrik er nog goed in.
De bestuurder kon niet precies navertellen hoe het allemaal was gegaan. Hij herinnerde zich nog dat hij was geslipt en, toen hij eenmaal in het water was, automatisch reageerde. Het bleek voldoende om zijn leven te redden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


A1 / Deventer: drie gewonden en forse ravage door kettingbotsing

Een Duitse vrachtwagenchauffeur heeft dinsdagavond voor een grote ravage gezorgd op de A1 bij Deventer-Oost.
De man zag te laat, dat er een file stond en reed in op de rij stilstaande voertuigen, waardoor twee zwaar- en één lichtgwonde vielen en meerdere voertuigen, waronder drie vrachtwagens, twee bedrijfsbusjes en een personenauto beschadigd raakten.
Vanwege de versperring moest het verkeer op de drukke autoweg in de richting van Twente bij knooppunt Beekbergen omgeleid worden, hetgeen lange files tot gevolg had.

Foto's: Bert Kamp - www.reggestreekfotografie

Dinsdag 30 augustus 2011

Maandag 29 augustus 2011

De Krim: groot deel van de Hoofdweg afgesloten
Verkeer, dat van Slagharen via De Krim naar Coevorden v.v. rijdt, ondervindt tot woensdag hinder van werkzaamheden aan de Hoofdweg in De Krim. Het oude wegdek wordt weggefreesd en vervangen door een nieuwe laag asfalt.
In verband hiermee is de Hoofdweg van de kruising met de Dommerswijk tot de Fabriekswijk (AVB) afgesloten voor doorgaand verkeer.
Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de Parallelweg of omrijden over de Anerweg richting Gramsbergen en dan de N34 volgen.
Woningen aan de Hoofdweg zijn wel bereikbaar via het fietspad.
Verkeersregelaars houden bij de afzettingen een oogje in het zeil.

Voor alle zekerheid heeft men de maximum snelheid in de bebouwde kom tot 50 km/uur beperkt, hoewel die limiet daar sowieso al gold...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: bromfietser gewond na frontale botsing met auto op de Parkweg
Een zeventienjarige inwoner van Hardenberg is maandagmorgen tegen half twaalf gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een personenauto.
De knaap reed in de richting van Baalder en haalde -net voorbij de rotonde met de Stationsstraat- een busje in, maar kwam daarbij frontaal in botsing met een hem tegemoet komende Renault Twingo, bestuurd door een 73-jarige vrouw.
De klap kwam dermate hard aan, dat de (zes maanden oude) personenauto en de Rieju crossbromfiets zwaar beschadigd werden en het wegdek bezaaid lag met wrakstukken van beide voertuigen.
De gewonde bromfietser is naar het Streekziekenhuis in Hardenberg overgebracht; de automobiliste kwam met de schrik vrij.
Experts van de dienst Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie IJsselland onderzochten de omstandigheden, waarna berger Autax de auto ophaalde. De ouders van de bromfietser namen de vernielde tweewieler mee.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A37 / Zwartemeer: duizenden kippen vinden de dood na niesbui trucker
De 34-jarige bestuurder van een met kippen geladen vrachtwagen met aanhanger verloor maandag voormiddag rond kwart voor vijf op de A37 tussen de afslag Zwartemeer en het viaduct Glaswijk de macht over het stuur ten gevolge van een niesbui.
Dit had verstrekkende gevolgen, want de combinatie schoot de doorweekte rechter berm in en plette een hekwerk, waarna de aanhanger kantelde.
De chauffeur bleef ongedeerd, maar volgens voorlopige schattingen vond circa de helft van de vijf- tot zesduizend kippen een vroegtijdige dood.
Om het ochtendspitsverkeer niet te hinderen werd de berging, die uitgevoerd werd met een wrecker van berger Hooikammer (Staphorst) en een telekraan van de firma Pol (Hoogeveen), enkele uren uitgesteld.
De klus verliep voorspoedig en rond 12:50 uur stond de flink beschadigde vrachtwagen op de lepel van de wrecker.
Het verkeer richting knooppunt Holsloot kon van de linker rijstrook gebruik maken, hetgeen niet tot vertraging leidde.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zondag 28 augustus 2011

Slagharen: Renault slipt sloot in
Een inwoner van Schuinesloot werd zondagmiddag onaangenaam verrast, toen zijn Renault Mégane in een flauwe bocht van de Weverijweg in Slagharen van achteren uitbrak. De auto slipte van het natte wegdek de rechter berm in en plette een lichtmast, waarna hij via het fietspad doorgleed en achterste-voren de sloot in kantelde. De onfortuinlijke bestuurder kon zonder letsel op eigen kracht uit zijn dierbare voertuig komen.
Berger Autax takelde de Mégane voorzichtig uit de sloot, waarbij de schade mee scheen te vallen.
Er waren vooralsnog alleen deuken in de flank en in het dak te vinden, er stond water in de cabine en de voorbumper was aan vervanging toe.
Uit inspectie bij schadeherstelbrijf Ekkel in Dedemsvaart moet blijken, of er bij de crash verborgen schade ontstaan is.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vroomshoop: BMW botst tegen gevel bankfiliaal (update)

Zaterdagavond rond middernacht kreeg de brandweer opdracht, naaar Julianaplein 13 te rijden vanwege een "bedelving/instorting".
Er bleek een BMW 518 tegen de gevel van het filiaal van ABN-AMRO te zijn gereden.
De 47-jarige bestuurder, die met een passagier voor het pand was gestopt om te pinnen, ontdekte, nadat hij uitgestapt was, dat de schakelpook van de auto nog in de Drive-stand stond en dat de auto begon te rijden. Hij sprong in de auto om het euvel te verhelpen, maar trapte daarbij op het gas- in plaats van op het rempedaal, waardoor de auto onzacht tegen de gevel botste en de bestuurder met zijn hoofd tegen het stuur sloeg.
De man liep een flink bloedende wond aan zijn mond op en is met zijn passagier per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Berger Wolves haalde de beschadigde BMW op. De schade aan het bankfiliaal viel mee.
Foto's: Bert Kamp - www.reggestreekfotografie


Hoogeveen: "woningbrand" in schuurtje
Zaterdagavond werd de brandweer van Hoogeveen gealarmeerd vanwege een brand in een woning aan de Tamboerlaan.
Het viel echter allemaal mee: het bleek te gaan om een brandje in de schuur, dat de bewoners zelf al bijtijds wisten te doven, voor de brandweer arriveerde. Wel bleken enkele ruiten door de hitte gesneuveld.
De oorzaak van het brandje is nog niet opgehelderd, maar er zijn aanwijzingen naar brandstichting ten gevolge van relationele problemen.
Na controle kon de brandweer retour kazerne voor een rustige nacht.
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Zaterdag 27 augustus 2011

N36 / Beerze: motorrijder en passagier gewond bij aanrijding op beruchte kruising
De beruchte kruising "Marinus de Bruin" in de N36 bij Mariënberg en Beerze was zaterdagmiddag het toneel van het zoveelste verkeersongeval, dat daar plaats vond. Dit keer raakten een motorrijder en zijn passagiere, die over de N36 in de richting van Almelo reden, gewond, toen ze geen voorrang kregen van de bestuurder van een grijze Mitsubishi Colt, die de autoweg overstak in de richting van Beerze.
De Honda RC-36 motorfiets raakte de Colt aan de voorzijde, waarop de bestuurder en de passagiere op het asfalt vielen en de man tegen de zijkant van een Ford C-Max sloeg. Getuigen en voorbijgangers verleenden eerste hulp in afwachting van de hulpverleners.
Beide slachtoffers zijn na eerste hulp per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De beschadigde Colt en de motor zijn, nadat de VOA de situatie uitgebreid had onderzocht, naar het Autax-depot in Ommen overgebracht.
Het verkeer op de drukke verbindingsweg Almelo-Ommen ondervond enige hinder van de nasleep van het ongeval.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Hoogeveen: twee auto's tegen de vangrails
Op de A28, ter hoogte van de Hoogeveense wijk Venesluis, vond vrijdagavond laat een ongeval plaats tussen twee voertuigen.
Een Opel Astra met een man en vrouw als inzittenden, ging links tegen de vangrail van de middenberm; een Opel Vectra taxi zonder passagiers reed tegen de rechter vangrail. Er vielen geen gewonden.
De taxichauffeur verklaarde, dat de bestuurder van de Opel Astra hem waarschijnlijk niet had gezien, want de bestuurder zou plots naar rechts
hebben gestuurd, waardoor hij de andere auto onmogelijk kon ontwijken. Of die versie van het verhaal juist is, is nog onduidelijk.
Zowel links als rechts op de A28 stonden auto's, die ofwel waren betrokken bij het ongeval, getuige waren of bij de bij de hulpverleners hoorden, die waren te hulp geschoten. Het verkeer kon er slechts langzaam tussendoor, totdat berger Kraal de beschadigde voertuigen had weggehaald.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: VW Vento in brand aan het Stoekeplein
Inwoners van Zwolle die op een bruiloft in Hoogeveen te gast waren en hun auto geparkeerd hadden op het Stoekeplein achter de Hoofdstraat, werden vrijdagnacht onaangenaam verrast, toen zij bij hun auto terugkeerden en ontdekten, dat die in brand stond.
De emoties liepen hoog op, want men ging er van uit, dat de gearriveerde politiemensen de brand zouden blussen, maar met de brandblussers aan boord van een politieauto begint men niet veel.
Het was dan ook wachten op de brandweer.
Tot opluchting van de familie konden nog een geleende tent en spulletjes van de kinderen uit de brandende auto worden gered.
De VW Vento raakte aan de voorkant bij de bumper in brand, zodat ook deze keer brandstichting voor de hand ligt.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Lemelerveld: opnieuw botsing tussen personenauto en bedrijfsauto
Zaterdagmorgen vond er opnieuw een verkeersongeval plaats in Lemelerveld; dit keer op de kruising van de Twentseweg en de Lemelerveldse-weg. De bestuurder van een Toyota personenauto verleende geen voorrang aan een van rechts naderende Opel Vivaro bedrijfsauto.
De Toyota ramde de Vivaro in de flank, waardoor die aan de overzijde kantelde na een verkeersbord en een boompje geraakt te hebben.
De bestuurder van de bedrijfsauto liep slechts wat licht kneuzingen op.
De personenauto dook na de crash met de neus een sloot in. De (oudere) bestuurder bleef ongedeerd.
Berger Leerentveld haalde de zwaar beschadigde voertuigen op. Hij was net gereed met het opladen van de wrakken, toen de weg vrijgemaakt moest worden voor een stoet van zo'n zestig oldtimervoertuigen, die bezig waren met de Stoppelhaene toerrit.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

De WIjk: auto vliegt tegen boom aan de Commissieweg
Vrijdagavond, even na 22.30 uur, is een autor op de Commissieweg nabij De Wijk met hoge snelheid uit de bocht gevlogen en tegen twee bomen gereden.
De bestuurder reed richting Zuidwolde en verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur, waarna de auto de eerste boom raaakte met de rechtervoorkant en een slag draaide. Daarop knalde de auto met het linkerportier tegen de tweede boom.
Deze klap was zo hevig, dat de auto ter hoogte van het stuur knikte.
De rondingen van de boom waren duidelijk een stuk naar binnen gedrongen.
De brandweer van de Noordwijk (De Wijk) haalde de bestuurder uit zijn Opel Astra Tailgate uit 1993.
Ondertussen was het traumateam opgeroepen voor assistentie, want het liet zich ernstig aanzien.
De traumahelikopter landde in een weiland langs de weg.
De man is uiteindelijk overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen en maakt het volgend de laatste berichten goed.
 
Volgens omwonenden, die te hulp waren geschoten, was de man, die zei afkomstig te zijn uit Hoogeveen,  aanspreekbaar.
Hij zou hebben verklaard met muziek bezig te zijn geweest.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.