Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2011 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 18 september 2011

Vinkenbuurt: twee gewonden door botsing op de Nieuweweg
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Nieuweweg en de Oude Zwolseweg zijn zondag rond 17:30 uur een man en een vrouw gewond geraakt. Ze reden op een Honda motorfiets in noordelijke richting over de Oude Zwolseweg en kregen op de kruising geen voorrang van een automobilist, die van links over de Nieuweweg aan kwam rijden. De twee kwamen tussen bomen in de linker berm tot stilstand.
De twee slachtoffers zijn per ambulance voor nader onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.
De inzittenden van de BMW 520I personenauto kwamen met de schrik vij.
Zowel de motor als de auto waren zwaar beschadigd en moesten door berger Autax worden opgehaald.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Laar (D): advies: nieuwe brandweerpost
Aangezien bij brand in een woning de brandweer binnen tien minuten ter plaatse moet zijn en dit voor de brandweer van Emlichheim voor Laar doorgaans niet haalbaar is, kwam onlangs in de gemeenteraad van Emlichheim de mogelijkheid van een vierde brandweerpost in die plaats ter sprake. Dat is althans geadviseerd door een adviesbureau uit Wuppertal.
Dit stuit echter op de nodige problemen, zoals het feit, dat er van het brandweerkorps Emlichheim slechts twee man in of dicht bij Laar wonen en er gekwalificeerde mensen gevonden en opgeleid moeten worden om de nieuwe post volgens de regels te kunnen bemannen.
Hier gaat naar verluidt alleen al zo'n vijf jaar overheen.
Voorlopig zou volgens het advies de brandweer van Coevorden en Gramsbergen moeten kunnen helpen in geval van nood, hetgeen tot nu toe zelden gebeurt. Ook dit kan problemen opleveren, bijvoorbeeld bij het vinden van waterwinpunten, dat in NL via het navigatiesyteem gebeurt.

Het gegeven, dat de communicatie in Duitsland straks weliswaar ook digitaal (Pocsag), maar niet uitwisselbaar met C2000 gaat worden, bemoeilijkt de samenwerking ook. Volgens de planning krijgt de brandweer in Duitsland pagers, die uitgerust zijn met een SIM-card, zodat de ontvanger terug kan communiceren naar de meldkamer over zijn status.
De nu voorgestelde ontvangers zijn echter vrij groot en vooral veel dikker dan die voor het Nederlandse P2000-systeem en vallen daarom niet in goede aarde bij de toekomstige gebruikers. Bovendien is er voor elke pager een GSM-abonnement nodig.


Vroomshoop: hoogbejaarde automobilist rijdt rechtdoor in bocht

Een 87-jarige automobilist uit Den Ham raakte vrijdagavond rond 21:00 uur gewond bij een aanrijding op de Lindenlaan in Vroomshoop.
De man reed om nog onduidelijke reden in een bocht rechtdoor, waarna de auto tegen een boom tot stilstand kwam.
Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Bron: politie TwenteZaterdag 17 september 2011

Mariënberg: twee auto's total loss, maar geen letsel na crash op de Hardenbergerweg
Zaterdagavond even na zessen werd bekendgemaakt, dat zich op de kruising van de Hardenbergerweg met de Nieuwedijk een ongeval had voorgedaan, waarbij één of meer gewonden zouden zijn gevallen.
De inzet van de brandweer van Ommen en Bergentheim bleek echter niet nodig, aangezien de drie betrokkenen zonder ernstig letsel uit de twee verfomfaaide auto's waren gestapt.
Wel was er verschil van mening over de omstandigheden, die tot de botsing leidden.
De twee uit Amsterdam afkomstige inzittenden van de rode Citroën Xantia Break, die de Nieuwedijk de Hardenbergerweg op was gereden, waren van mening, dat de bestuurder van de zwarte Renault Clio, die over de (voorrangsweg) Hardenbergerweg uit de richting van Beerze aan kwam rijden, gezien de omstandigheden te hard reed, hetgeen de tegenpartij -een inwoner van Gramsbergen- bestreed.
Vanwege de afwijkende zienswijzen werd de hulp van de afdeling Verkeersongevallenanalyse ingeroepen om meer duidelijkheid voor het proces verbaal te scheppen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zeer geslaagde open dag Brandweer Coevorden
Van elf uur 's morgens tot vier uur 's middags konden honderden geïnteresseerden kennis maken met de activiteiten van diverse hulpverlenings- en aanverwant instanties tijdens de open dag van de brandweer van Coevorden.
Het publiek genoot van de demonstraties en informatie van de brandweer -inclusief de Jeugdbrandweer-, politie, ambulancedienst, IVM, etc, maar kon bijvoorbeeld brandweerspullen kopen bij de Firefightershop of genieten van de speciale brandweerhamburgerbroodjes en van -gratis- koffie en frisdrank. Gelukkig bleef het droog, zodat de reddings- en blusdemonstraties ongestoord en in vlot tempo afgewerkt konden worden.
Voor veel jeugdige boffertjes was de rit met de jeugdbrandweerwagen een plezierige en spannende ervaring.


Vrijdag 16 september 2011

Hoogeveen: caravan afgebrand
Naast autohandel Nederland aan de Fokkerstraat in Hoogeveen is aan het einde van de donderdagavond een caravan uitgebrand.
Mogelijk betreft het een oude caravan die op een braakliggend terrein nabij een sloophandel is gedumpt.
De melder trachtte zeker 10 minuten lang via het politienummer 0900-8844 verbinding te krijgen, want er was geen spoedeisend karakter, maar kreeg geen gehoor.
Toen heeft hij uit armoede maar 112 gebeld. Daar werd wel opgenomen.
Voor de brandweer bleef niets anders over dan de restanten te blussen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 15 september 2011

Nieuwleusen: bedrijfsauto rolt de Dedemsvaart in
Een moment van onoplettendheid had verstrekkende gevolgen voor de werkdag van een medewerker van een Barnvelds bedrijf.
De man had zijn auto voor de goedereningang van het bedrijf GAP aan de Rollecate geparkeerd, maar moest kort daarop vaststellen, dat hij kennelijk de handrem niet -of niet goed genoeg- had aangetrokken en dat de auto inmiddels op zijn kant in de vaart lag.
Berger Hooikammer had er een beste kluif aan, de VW Crafter, die tegen de betonnen walkant lag, weer op het droge te krijgen, maar met het nodige denkerk en het verwijderen van een verkeersbord, dat de berging in de weg stond, kon de auto rond 15:00 uur op het droge getrokken worden.
Waarschijnlijk is de auto door het onbedoelde bad slooprijp.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Emmen: politie reconstrueert ernstig ongeval Odoornerweg
Een groep politiemensen, waaronder drie verkeersongevallenanalisten, is donderdagmiddag op de kruising van de Odoonerweg met de Haagjesweg in Emmen druk bezig geweest met de reconstructie vanhet ongeval, dat dar op zondag 24 april plaatsvond.
Er vielen toen drie gewonden, toen een zware 1600 cc Suzuki motor, die over de Odoornerweg richting Odoorn reed, op een personenauto botste, die van de Haagjesweg kwam.
Het onderzoek van vanmiddag moest onder meer duidelijkheid geven, over hoe hoog de snelheid van de motor was vlak voor de aanrijding.
Om ongestoord te kunnen werken, werd de omgeving van de kruising afgezet, hoewel het verkeer op de Odoornerstraat, dat in de richting van het centrum reed, regelmatig langs de onderzoekslokatie mocht rijden.
De bestuurder van de motor reed met zijn passagier diverse keren met verschillende snelheden (50 tot 80 km/uur) de kruising op, remmend met alleen het achterwiel of met beide remmen.
De originele motorfiets was niet meer bruikbaar, maar men gebruikte een identiek model, dat speciaal voor de test uitgerust was met de banden en de remblokjes van de Suzuki VZ1600, die destijds bij de aanrijding betrokken was.
Hoe hard de motor destijds reed, moet uit de onderzoeksgegevens blijken.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 14 september 2011

N347 / Lemele: nieuwe verplaatsbare flitskast (update)
Op de N347 (Ommen - Hellendoorn) staat sinds kort een snelheids-flitskast op het traject tussen de twee afslagen naar Lemele.
Gezien de provisorische wijze, waarop de installatie geplaatst is (twee stalen rijplaten en houten balken) gaat het in dit geval waarschijnlijk om een tijdelijke (verplaatsbare) opstelling, die bedoeld is hardrijders te registreren, die straks naar of van de Hellendoornrallye onderweg zijn.
De kast bevat naast de laser-zend-ontvanger twee Nikon camera's met flitsers, die te hard rijdend op- en afgaand verkeer fotograferen en is circa 2,30 meter hoog.
Het geheel lijkt in ieder geval sprekend op de kast in Oostduinkerke (B), die we op een Belgische site vonden.
Een dergelijk exemplaar is onlangs ook gezien langs de Broekhem in het Limburgse Valkenburg
-
UPDATE: De flitspaal zou bij wijze van proef ingezet worden en nog niet gebruikt woren voor processen verbaal.


KILROY'S ALTERNATIEVE VERKEERSINFORMATIE:
1: "Wist u, dat u blind bent ?"
U leest regelmatig, dat de veroorzaker van een verkeersongeval de tegenpartij -zoals dat heet- "over het hoofd" heeft gezien. Hoe kan dat?
In een nieuwe serie artikelen zullen we u laten zien, waardoor de meeste verkeersongevallen -en letsel- eenvoudig voorkomen kunnen worden.
Klik hier voor het artikel, dat u uw leven kan redden !


Emlichheim: brandweer aan de slag met lang oliespoor
Vaak wordt het reinigen van het wegdek gezien als tweederangs brandweerwerk, maar dat olie op het wegdek kan leiden tot een zeer ernstig ongeval werd onlangs weer duidelijk, toen in Exloërveen een auto door die oorzaak tegen een tegenligger slipte.
Daarom kwam de brandweer van Emlichheim woensdagavond in aktie, nadat de meldkamer in Nordhorn om 21:40 uur doorgaf, dat er een oliespoor ontdekt was. Het bleek om een vervuiling te gaan, die zich tenminste over een afstand van een kilometer uitstrekte, van de rotonde in de Ringer Strasse in Emlichheim-centrum tot tenminste aan de kruising met de Haftenkamper Diek (B403).
De brandweer, die uitrukte met dertien man en drie voertuigen, nam dit deel van de vervuiling voor haar rekening, hetgeen tot middernacht in beslag nam.
Een ingeschakeld gespecialiseerd bedrijf ruimde daarna het vervolg van het oliespoor op.
De politie kon de dader achterhalen.
Foto: Hartmut Gosink - Vrijwillige Brandweer Emlichheim

Dinsdag 13 september 2011

Hoogeveen: giftige stof in schoolgebouw
In gebouw De Groene Driehoek van Rijksscholengemeenschap Wolfsbos aan de Valkenlaan in Hoogeveen is in het begin van de dinsdag-middag een potje met broom* omgevallen, waardoor kleine hoeveelheid van de giftige stof op de vloer viel.
Het lokaal werd ontruimd en de brandweer gealarmeerd.
De brandweer heeft het gebouw met een overdrukventilator belucht en het broom opgeruimd.
* In eerste instantie werd gemeld, dat het om chroom ging. Dit bleek later onjuist.
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Maandag 12 september 2011

Beerzerveld: twee gewonden bij frontale aanrijding op de Westerweg
Op de Westerweg in Beerzerveld zijn maandag rond 07:40 uur twee gewonden gevallen bij een verkeersongeval op de kruising met de Westerweg.
De bestuurster van een VW Transporter, die uit de richting van Bergentheim kwam, sloeg rechtsaf naar de Schuurmanstraat, maar zag daarbij een over het fietspad uit de richting van Vroomshoop naderende bromscooter met een jonge vrouw en dito man over het hoofd.
Daarop volgde een frontale aanrijding, waarbij de twee slachtoffers beide onder meer een bovenbeenbreuk opliepen.
Omwonenden en een passerende motorrijder verleenden de gewonden hulp en waarschuwden 112.
Beide slachtoffers -inwoners van Vroomshoop- zijn per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De VW-bestuurster van de Transporter -naar verluidt woonachtig in Beerzerveld- kwam met de schrik vrij.
Twee experts van de afdeling Verkeerongevalsanalyse onderzochten de omstandigheden ter plaatse, waarna berger Autax de zwaar beschadig-de VW ophaalde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Emlichheim: geslaagde Herbstmarkt ondanks regenbuitjes (foto's toegevoegd)
Zaterdag en zondag trokken vele duizenden bezoekers ondanks het druilerige weer naar Emlichheim voor de jaarlijkse Herfstmarkt.
De winkels in het centrum waren ook zondagmiddag open, er was live muziek en zaterdag was er een rommelmarkt, maar er was veel natuurlijk meer te zien en te beleven. Klik op "fotoreportage" voor een uitgebreid verslag. (foto's toegevoegd maandagavond 12-09-2011)
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Zondag 11 september 2011

Schuinesloot: ultieme gekte en dol plezier bij Rommelcross


Brandweerkorps Borger-Odoorn uitermate succesvol bij brandweerzeskamp
Zaterdag 10 september vond de jaarlijkse brandweerzeskamp van Drenthe plaats; dit keer georganiseerd door de brandweer Eelde.
Acht korpsen namen er aan deel met een ploegje.
De zeskamp bestond uit negen spellen, uitgezet rond en in het zwembad in Eelde-Paterswolde.
Het weer zat goed mee en de natte spellen waren dus voor de meeste deelnemers geen probleem.
Met trots kunnen we melden dat de twee brandweerposten van gemeente Borger-Odoorn eerste en tweede geworden zijn, waarbij de post Borger naar huis ging met de eerste prijs, post Tweede Exloërmond met de tweede prijs en brandweer Gasselternijveen als derde eindigde.
Het was met recht een geslaagde dag te noemen.
Brandweer Eelde: Bedankt!


Rheeze: Autoblubbering als vanouds sportief, spannend en gezellig !
De jaarlijkse Autoblubbering in Rheeze was zoals gebruikelijk weer een succes, dank zij een goede organisatie, sportieve deelnemers en een enthousiast publiek. Gelukkig werkten de weergoden dit keer volop mee.
Klik op de link voor een sfeerimpressie met meer dan dertig foto's!
De uitslagen volgen op de website van de Autoblubbering.


Hoogeveen: café 't Keldertje brandt uit

In de nacht van zaterdag op zondag brak tegen 02:30 uur brand uit in café 't Keldertje aan Het Haagje in Hoogeveen.
De brand werd ontdekt door de buren, die door de brandlucht waren gewekt. Zij alarmeerden de brandweer.
Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het midden van het pand, waarop opgeschaald werd naar "middelbrand".

Het Haagje werd tussen de afslag Wolfsbosstraat en de Schoklandstraat afgesloten voor alle verkeer.
Het interieur van het pand brandde geheel uit en het dak stortte voor de helft in.
Het café was sinds enkele weken weer in gebruik.
Het pand van de buren werd door de brandweer nat gehouden en kon worden gered, al zal er veel water- en rookschade in de woning zijn.
De twee bewoners zullen voorlopig elders onderdak zoeken.
Naar verwachting zal de technische recherche zondagmorgen onderzoek verrichten.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Zaterdag 10 september 2011

Esche (D): brand verwoest veldschuur
In de buurtschap Esche (tussen Hoogstede en Neuenhaus) is zaterdagmorgen een veldschuur volledig afgebrand ten gevolge van hooibroei.
De vrijwillige brandweer van Veldhausen werd in eerste instantie gealarmeerd; kort daarop werd ook de brandweer van Georgsdorf opgeroepen.
Hoewel de inzet van 25 man voldoende was om het vuur snel onder controle te krijgen, ging de schuur van 15x15 meter brandde volledig af.
Niet alleen de gehele voorraad hooi voor de komende winter ging verloren; ook agrarisch materieel werd onbruikbaar.
De brandende hooibalen werden met tractoren in een nabijgelegen veld gereden en daar uit elkaar gehaald en geblust.
-
Foto's : Hartmut Gosink

A37 / Holsloot: hond overlijdt na eenzijdige aanrijding; automobilist gewond
Zaterdag rond 18:00 uur is een VW Golf bij knooppunt Holsloot door nog onbekende oorzaak tegen een geluidswal langs de A37 gebotst.
-
De bestuurder is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd; zijn hond, die de klap niet overleefde, is door medewerkers van de dieren-ambulance opgehaald. De VW was total loss.


Bruchterveld: vrouw naar ziekenhuis na botsing
Zaterdagmiddag rond kwart voor vijf heeft een vrouw letsel opgelopen bij een aanrijding op de kruising van de Morgenroodweg met de Grote Kattendijk en de Emtenbroekerdijk in Bruchterveld.
Ze reed mee in een Fiat Idea, waarvan de bestuurder vanaf de Emtenbroekerdijk -zonder de verplichte stop- de kruising opreed, waar op dat moment over de weg Morgenrood net een Syntus buurtbusje aan kwam rijden.
Het werd een harde klap, waarna beide voertuigen op de Grote Kattendijk tot stilstand kwamen.
De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De 68-jarige buurtbuschauffeur, die op dat moment geen passagiers vervoerde, bleef ongedeerd.
Zowel de personenauto als de buurtbus hadden flinke schade aan de voorzijde opgelopen en bij beide voertuigen was de voorwielophanging afgebroken, zodat er bergers nodig waren op de wagens af te voeren.
Berger Autax (Ommen) haalde de Fiat op; de buurtbus, die pal tegen een haag stond, werd weggehaald door een bergingswagen van de firma Dijkstra & Teunissen uit Heerde; hoewel men moest wachten tot een verkeersongevallenanalist van de Regiopolitie IJsselland zijn onderzoek ter plaatse had afgerond.
Het wachten werd verlicht door twee jonge buurtbewoonsters, die de aanwezigen koffie aanboden.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.