Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2011 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 24 september 2011

Hoogeveen: tieners gearresteerd na inbraak
Een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte in de afgelopen nacht vier tieners, die zich wederrechtelijk toegang hadden verschaft tot de camper van één van de instructeurs op het terrein van Kreeft Opleidingen aan de Stroom in Hoogeveen.
De vier, die ook in enkele "sleutelauto's" van het vakopleidingscentrum bezig waren geweest, gingen er als een haas vandoor, maar één van hen werd direct tegen de grond gewerkt door de beveiliger; de andere drie werden elders in hun kraag gevat. © U S Media!
In de camper bleef als stille getuige een kratje bier achter.

Nijverdal: slooppand in de Grotestaat in de as gelegd
Het al jaren leegstaande pand op de hoek van de Joncheerelaan met de Grotestraat is vannacht afgebrand.
De brand werd gemeld om 04:53 uur en er werd al snel opgeschaald naar "grote brand."
Het wit geschilderde, vervallen pand, waar vroeger een cafetaria in gevestigd was en dat de bevolking een doon in het oog was, ging volledig verloren.
Foto's: Alwin WInkel - www.112twente.net


Zaterdag 24 september 2011

Hollandscheveld: één gewonde en zware schade door botsing oldtimers
Politie, ambulances en de Hoogeveense brandweer kregen zaterdagmiddg opdracht, met spoed naar het Rechtuit in Hollandscheveld te rijden, waar een gewonde was gevallen ten gevolge van een aanrijding.
De hulpverleners troffen op de kruising met de Meerboomweg twee zwaar beschadigde oldtimer personenauto's aan.
De bestuurder van een Ford Consul -een 46-jarige man uit Drijber- werd in verband met zijn letsel vakkundig uit zijn auto geknipt door de Hoogeveense brandweer en per ambulance weggebracht naar een ziekenhuis.
De uit Dalerpeel afkomstige 39-jarige bestuurder van een Pontiac Firebird Formula 6.6L bleef ongedeerd, evenal zijn meereizende dochter.
Zowel de Ford Consul (bouwjaar 1975) als de Pontiac Firebird (bouwjaar 1978) waren zwaar beschadigd en moesten door berger Kraal worden opgehaald.

Het ongeval was ontstaan, toen de bestuurder van de Ford vanaf de Meerboomweg het Rechtuit op reed zonder de bestuurder van de Pontiac, die over de voorrangsweg in de richting van Hollandscheveld reed, vrije doorgang te verlenen.
De Pontiac raakte de Ford daarop vol in de linker flank.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Ommen: gaslucht in woning blijft raadsel
Vrijdagavond rond 18.00 uur werd de Ommer brandweer gealarmeerd vanwege een gaslek bij het winkelpand van Shoeby aan de Brugstraat.
Bij aankomst bleken de bewoners boven het winkelpand van Shoeby een gaslucht te ruiken, maar de herkomst bleef in het ongewisse.
-
De hoofdleiding werd uit voorzorg afgesloten. Een installateur zal de bovenwoning nader inspecteren.
Na ongeveer een half uur konden beide Ommer voertuigen retour kazerne.
Meer foto's op de site van de brandweer Ommen


Vrijdag 23 september 2011

Geesteren: trekker met oplegger kantelt berm in
Vrijdagmorgen rond 09.15 uur reed een met aardappelen geladen vrachtwagen over de Vinckenweg in Geesteren in de richting van Vriezenveen.
Omdat op de kruising met de Delenweg een aanhanger in de berm geparkeerd was, moest de trucker iets door de berm om het obstakel te passeren. Doordat de bermen door de regenval van de laatste weken nogal nat en zacht zijn, zakte de truck weg in de berm en kantelde.
De chauffeur kwam met de schrik vrij.
-
-

Nadat een kraan de aardappelen uit de trailer had gelost, kon berger Wolves in samenwerking met een 100 tons kraan van de fa. Wagenborg de truck weer op zijn wielen zetten. 
De licht beschadigde truck kon daarna zijn weg vervolgen naar de werkplaats van het bedrijf uit Schoonoord.

-


Zwolle: scooterrijdster gewond ten gevolge van aanrijding op de Ceintuurbaan
Een man en een vrouw uit Rijssen kregen vrijdagmiddag de schrik van hun leven, toen ze over de Zwolse Ceintuurbaan reden op weg naar hun vakantiebestemming. De twee reden in hun Opel Astra Stationwagon met een vouwcarvan er achter over de kruising met de Kuyerhuislaan, toen er van rechts opeens twee scooterrijders -naar verluidt door rood licht- de kruising opreden, zonder vaart te minderen of het verkeer op de Ceintuurbaan voorrang te verlenen.
De automobilist remde krachtig en wist één van de twee scooterrijders te ontwijken, maar raakte wel de tweede. De jonge scooterrijdster sloeg daarop tegen de voorruit van de auto en viel vervolgens op het wegdek.
Ze probeerde daarna op te staan, maar de passagiere van de auto overreedde haar te blijven liggen, totdat ambulancepersoneel gearriveerd was. De jonge vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
De andere scooterrijder reed na het ongeval door zonder te stoppen, maar zijn identiteit is inmiddels bekend.
Experts van de afdeling VOA stelden ter plaatse een onderzoek in. Dientengevolge is de kruising van deze drukke weg in de richting van Zwolle-centrum geruime tijd afgesloten geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Balkbrug: vrouw gewond bij botsing op de N377
Een inwoonster van Balkbrug heeft vrijdagmiddg rond 15:35 uur borstletsel opgelopen, toen de Toyota Starlet, waarin ze meereed, in de rechter flank werd geraakt door een hun pad kruisende Opel Astra.
De Toyota reed over de N377 richting Balkbrug, toen een inwoner van Ommen, die afsloeg naar de oprit van de N48, de Toyota over het hoofd zag.
Kordate voorbijgangers snelden te hulp, belden 112, bekommerden zich over de inzittenden van de Toyota en regelden het verkeer.
Naast politie en ambulance werd ook de blusgroep uit Balkbrug opgeroepen.
De gewonde Balkbrugse werd door brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto geholpen en per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De beide bestuurders bleven ongedeerd; de auto's waren zwaar beschadigd.
-
-
Het verkeer in de richting van Dedemsvaart, dat al snel vastliep tot in Balkbrug, kon korte tijd later via de ventweg langs de ongevalslokatie rijden.
In tegenstelling tot wat elders beweerd wordt, zat de vrouw niet bekneld, was haar letsel wel degelijk bekend en is er geen VOA-onderzoek verricht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Münster: vermist gezin terecht
Het gezin uit Warendorf (D), dat op de vlucht zou zijn voor de gezinszorg en in de bossen bij Sibculo en Westerhaar zou verblijven, is in Duitsland terug. Het gezin, bestaande uit de ouders en vier jonge kinderen, woont nu volgens de vader (27) in een woning bij Münster en was volgens hem zes weken op vakantie in Nederland.


Hoogstede (D): garage zwaar beschadigd door brand
Brand in een garage bij een woning aan de Friedhofsweg in Hoogstede heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor ca 70.000 Euro aan schade aangericht.
De vrijwillige brandweer van Hoogstede werd om ca 00:38 uur gealarmeerd en rukte met vier voertuigen en 25 man uit.
Men wist de brand, die zich al over het gehele dak had verspreid, snel onder controle te krijgen, zodat de vlammen niet op de aangrenzende woning konden overslaan.
Er zijn geen gewonden gevallen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.
Foto's: Brandweer Emlichheim

Donderdag 22 september 2011

Almelo: grote brand verwoest autohandel aan de Jollesweg (video-update)
Donderdagavond rond kwart over zeven brak er brand uit bij autobedrijf aan de Jollesweg.
Volgens de eerste berichten zou de brand woeden in een poetsbedrijf, maar al snel bleek, dat autohandel V-Max volledig door een grote vuurzee verteerd werd en tot de grond toe afbrandde.
Wel wist de brandweer, die uit de gehele regio opgetrommeld werd, een voorraad auto's, die voor het pand geparkeerd was, te behouden.
De brand ging gepaard met een aantal explosies, waarschijnlijk het gevolg van oververhitte gasflessen. De grote zwarte rookwolk was tot op 20 km afstand -zelfs in Hardenberg- zichtbaar.
Vanwege de grote publieke belangstelling liep het verkeer op de nabijgelegen verkeersader Schuilenburgsingel enige tijd volledig vast.
De treinen op de lijn Almelo - Mariënberg reden echter gewoon door.
Foto: Kees Verwijs - cvfire.tk


Almelo: politie zoekt bestuurder kleine zwarte auto na aanrijding
De politie is op zoek naar een automobilist, die dinsdagmorgen rond 11.30 uur betrokken was bij een aanrijding op de Deldensestraat (Almelo).
Een 34-jarige vrouw uit Almelo fietste toen op de Deldensestraat.
Bij een scherpe bocht ter hoogte van een drankenhandel passeerde haar een kleine zwarte auto met een donkere achterruit.
De auto raakte haar, maar reed vervolgens door.
De vrouw is gevallen en hierbij gewond geraakt.
Zij heeft zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen en heeft vervolgens melding gedaan bij de politie.
De politie verzoekt de bestuurder van de kleine zwarte auto met een donkere achterruit, die dinsdagmorgen omstreeks 11.30 uur op de Deldensestraat in Almelo reed, zich te melden. Ook eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, team Almelo.
Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of door langs te komen op het bureau

Vriezenveen: van nacontrole naar hardnekkige schoorsteenbrand
De temperaturen dalen, dus gaan de haarden aan en volgen onherroepelijk de voor dit jaargetij kenmerkende schoorsteenbranden.
Zo werd de Vriezenveense brandweer woensdagavond rond kwart voor acht opgeroepen voor nacontrole van een schoorsteen.
De schoorsteen bleek echter nog flink te roken, waarop men besloot, de hoogwerker uit Almelo met spoed te laten komen.
Deze is op het erf van de buren neergezet om gemakkelijker bij de schoorsteen te kunnen komen.
-
De brandweer had er een hele klus aan, het vuur in het rookkanaal te doven. Zo had een combinatie van blussen met CO2 en vegen in het begin weinig effect: het vuur laaide steeds weer op en kwam boven de schoorsteen uit.
Bovendien kwam er brandend materiaal naar beneden, dus bij de opening beneden was ook vuur waargenomen. 
De brandweer ging rond half elf retour kazerne.
Foto's: Kevin Sand - 112twenterand.com


Woensdag 21 september 2011

Ter Apel: zondag zinderende finale Oval Racing op circuit De Polderputten
Aanstaande zondag valt op de bekende baan De Polderputten de beslissing over het Nederlands Kampioenschap Oval Racing voor alle acht categoriën. Het belooft een zinderende strijd te worden, waarbij de spanning te snijden is !
René Hooijer's door Kilroy gesponsorde Alfa 33 heeft na vijf races met 38 punten voorsprong goede kaarten voor de 2000 V8-klasse.
De vorige race won hij alle manches.
Bennie Louwes en Angelo Gernaat zullen samen met Team Ottens naar verwachting de overige podiumplaatsen in die categorie vullen.
De races starten a.s. zondag om 11:30 op het circuit aan de Hanetangerweg in Ter Apel. Klik hier voor meer info

N48 / Linde: benauwde momenten voor automobilist
In het begin van de woensdagavond beleefde een inwoner van Dedemsvaart een angstaanjagend avontuur.
De man reed over de N48 in de richting van Zuidwolde, toen hij naar eigen zeggen een hoestbui kreeg en op zoek ging naar zijn medicijn-verstuiver. Doordat hij even niet op de weg lette, raakte de Opel Combo bij de oversteek met de Bazuinerweg in de rechter berm en plette hectometerpaal 109.4 en een verkeersbord, dat hard tegen de motorkap en de vooruit sloeg.
De auto vloog na de beruchte ruk aan het stuur weer de weg op, maar begon te tollen, vloog vervolgens weer de berm in en kwam achterste-voren in de droge bermsloot tot stilstand.
Een voorbijganger hielp de onfortuinlijke Dedemsvaarter en belde 112. De man bleek slechts aan wondje aan een hand opgelopen te hebben.
De zwaar beschadigde Opel Combo is door berger Kraal vanaf de parallelweg opgehaald, zodat het verkeer op de N48 niet gehinderd werd.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Gramsbergen: vrachtwagenchauffeur vernielt verkeersbord en lichtmast
De chauffeur van een zeer lange vrachtwagencombinatie heeft woensdagmorgen rond 08:40 uur flinke schade aangericht op de kruising Anerdijk - Voorstraat - Hardenbergerweg in Gramsbergen.
Getuigen zagen, dat de met pijpen geladen oranje/rode trekker met oplegger op de middengeleider een verkeersbord ramde en een lichtmast plette, toen de truck van de Anerdijk rechtsaf naar Hardenberg afsloeg.
Volgens een getuige leek het er even op, dat de combinatie zou stoppen, maar de chauffeur vervolgde zijn weg zonder de komst van de politie af te wachten.
De opvallende (circa 30 meter lange) vrachtwagencombinatie is korte tijd later achterhaald. De combinatie werd bestuurd door een 28-jarige trucker uit WIldervank. Zijn werkgever maakte 's mans identiteit per telefoon aan de politie bekend.
De gesneuvelde lichtmast is inmiddels weggehaald en de schade is provisorisch hersteld door personeel van Limitec.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 20 september 2011

Ansen: schoorsteenbrand in rietgedekt pand
De brandweer van Ruinen werd dinsdagavond gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Kerkweg in Ansen, even buiten Ruinen.
De schoorsteenbrand bleek bij een grote rietgedekte boerderij te zijn op de hoek Kerkweg - Grote Esweg.
De brandweer was tijdig aanwezig om erger te voorkomen.
Na het doven van de schoorsteenbrand werd de woonkamer, die vol rook stond, met de grote overdrukventilator gelucht
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Eursinge: twee licht gewonden en zware schade na frontale crash
Dinsdagmiddag heeft zich een zware frontale aanrijding voorgedaan op het Eursinge in de gelijknamige buurtschap in de gemeente De Wolden. Twe personenauto's kwamen op de smalle weg met de linker voorzijde elkaar in botsing , waardoor beide voertuigen stuurloos werden. Een grijze Kia Sportage verloor het linker voorwiel en kwam na de crash op zijn linkerkant in de droge bermsloot tot stilstand.
De bestuurder bleef ongedeerd.
De inzittenden van de andere auto -een zwarte Toyota Avensis- zijn voor nader onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Opmerkelijk detail: de motor van de Kia, die op zijn linker zij tot stilstand kwam, bleef na de botsing doorlopen; ook, toen het contactsleuteltje omgedraaid was. Pas toen de auto teruggekanteld was naar ca 45 graden liep het toerental terug en na enige tijd stopte de motor spontaan.
-
De Kia werd geborgen door berger De Jonge uit Elim; de Toyota door berger Kraal uit Hoogeveen. Beide auto's waren total loss.
Het verkeer op het Eursinge is ten gevolge van de berging gedurende circa een half uur volledig gestremd geweest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Heerde: giek kraanwagen valt op dak hoekwoning: één dode
Een 45-jarige man uit Meppel is dinsdagmorgen om het leven gekomen, toen een dakenleggerskraanwagen van een pannenleggersbedrijf kantelde tijdens dakwerkzaamheden aan een rij (bewoonde) woningen aan de Weidebocht in Heerde.
De tonnen zware giek viel boven op een hoekwoning en sloeg een groot gat in het dak en in de zijmuur van de hoekwoning.
De lange uitschuifbare stalen mast kwam tot stilstand op de vloer van de zolderverdieping en in een grote berk aan de Dürst Brittlaan.
Het slachtoffer, dat samen met een collega op het dak aan het werk was met de vanaf het dak op afstand bestuurde kraan, overleed ter plaatse; de andere man overleefde het voorval.

Naar verluidt zou het stempel aan de linkerzijde het hebben begeven. De Arbeidsinspectie stelde een onderzoek in.
Berger Stouwdam was aan het begin van de middag al aanwezig met groot materieel.
De 82-jarige bewoonster van het pand en haar buren zijn elders opgevangen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Aadorp: opnieuw inbraak in kaashandel
Maandagmorgen rond 05.45 uur werd voor de tweede keer dit jaar een inbraak ontdekt bij een kaashandel aan het Bedrijvenpark Twente in Aadorp. Deuren waren geforceerd en er waren kazen en snijgereedschap gestolen.
De inbraak moet tussen zaterdag 17 september 17.00 uur en maandagmorgen 19 september 05.45 uur hebben plaats gevonden.
Heeft u iets verdachts gezien, bel dan a.u.b. de politie Twente, team Hengelo (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Maandag 19 september 2011

Hoogeveen: brand in lading veiligheidsnetten
In de Juliana van Stolbergstraat in Hoogeveen is maandagavond een lading veiligheidsnetten op de laadbak van een Ford Transit in brand gevlogen. Brandstichting ligt voor de hand, want de brand was duidelijk in de kunststof netten ontstaan.
Voordat de brandweer arriveerde laaaiden de vlammen al metershoog op en smolten de netten aan elkaar.
Het was dan ook lastig, de samengesmolten klomp netten uit de laadbak te halen.
De smeulende resten werden met schuim afgedekt.
De vlammen waren ook achterin de personencabine doorgedrongen.
Berger Kraal heeft de Ford afgevoerd naar de opslag, waar nader onderzoek door de politie zal plaatsvinden.
-
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Collendoorn: vier voertuigen betrokken bij kettingbotsing op de Jachthuisweg
Plotseling afremmend verkeer door een naar de Luggersweg afslaande auto verraste drie achterop komende weggebruikers, die maandag in de drukke avondsspits over de Jachthuisweg richting Slagharen reden. Het gevolg was een kettingbotsing, waarbij weliswaar vier auto's schade opliepen, maar geen gewonden vielen.
Wel was er de nodige verontwaardiging, toen men vanwege de gevaarlijke situatie verzocht om politie, maar de meldkamer nul op het rekest gaf, omdat er geen gewonden waren te betreuren. De afwezigheid van beveiliging leidde echter bijna tot een tweede -frontale- botsing en hevige schrik. De ellende bleef echter beperkt tot blikschade aan vier voertuigen, waaronder een taxibusje en een kleine bedrijfswagen.
Laatstgenoemde werd opgehaald en naar een schadeherstelbedrijf in Hardenberg vervoerd door berger De Jonge uit Elim; de overige bestuurders konden zelfstandig hun weg vervolgen.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N375 / Meppel: bestelautobestuurder gewond na botsing met maaiende tractor
Maandagmorgen is een bestelautobestuurder in een langdurige reddingsoperatie uit het wrak van zijn voertuig bevrijd na een aanrijding op de N375 (Pesse - Meppel). De man reed vlak voor het ongeval in de richting van Meppel, toen zijn bedrijfsauto met het rechter voorwiel tegen het maaimechanisme van een tractor botste, die net op dat moment iets de weg opdraaide.
De velg werd daardoor vernield, de auto raakte onbestuurbaar en kantelde de rechter berm in, waarbij enkele bomen en boomstronken geraakt werden. De bus, die een grote hoeveelheid kantoorbenodigdheden vervoerde, kwam op zijn linkerkant in de berm tot stilstand.
Gezien de ernst van de situatie werden niet alleen ambulances, politie en de brandweer van Ruinerwold en van Hoogeveen gealarmeerd, maar ook het Mobiel Medisch Team, dat even verderop met de heli PH-MMT langs de autoweg landde.
Nadat de auto vastgezet was met kabels, kon de gewonde, die aanspreekbaar was, door de brandweer uiterst voorzichtig bevrijd worden.
De N375 was gedurende de redding, VOA-onderzoek en berging geruime tijd volledig afgesloten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.