Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

September 2011 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 2 oktober 2011

Nijverdal: boswachter gewond geraakt; politie zoekt getuigen

Zondagochtend rond 07.50 uur is een 52-jarige boswachter van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gewond geraakt, nadat hij twee motorcrossers had aangesproken op het feit, dat motorcrossen in het bos niet is toegestaan.
Terwijl de boswachter de twee crossers aansprak op hun gedrag, viel één van de crossmotoren op het been van de boswachter.
Hij kwam ten val, waardoor zijn been op meerdere plaatsen brak
De motorcrossers gingen er zonder hulp te verlenen vandoor in de richting van de Bonteweg.
Met veel moeite heeft de boswachter zijn woning weten te bereiken, waar hij vervolgens de politie inschakelde.
Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De politie is op zoek naar de twee motorcrossers en verzoekt hen dringend, zich te melden bij team Hellendoorn van Politie Twente.
Ook eventuele getuigen, die de motorcrossers kunnen hebben gezien of mensen, die meer weten, dat van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt verzocht zich te melden bij de Politie Twente, 0900-8844.

Oldenzaal: wegpiraat veroorzaakt aanrijding, rijdt door en bedreigt agent

Zaterdagmiddag kreeg de politie rond 14.20 uur de melding, dat een automobilist er na een aanrijding op de kruising Bentinckstraat / Dr. Kuyperstraat in Oldenzaal er vandoor was gegaan.
Op de plek van het ongeval waren meerdere getuigen aanwezig, die verklaarden dat een rode auto met zeer hoge snelheid en zeer gevaarlijk rijgedrag door de Dr. Kuyperstraat had gereden. Meerdere fietsers zouden door deze auto bijna zijn aangereden. Na de aanrijding reed de auto vol gas weg richting de Ootmarsumsestraat.
Een getuige heeft gezien, dat tijdens de wilde rit van de rode auto, een groepje van 3 á 4 meiden van ongeveer 14-17 jaar oud werd aangespro-ken door de bestuurder van deze rode auto. Dit gebeurde tussen 14.00 en 14.15 uur. De meisjes fietsten toen op de B.A.A. Engelbertinklaan in de richting van het centrum. Vlak voor de viaduct begon de bestuurder van de rode auto, die in dezelfde richting als de meisjes reed, naar de meisjes te schreeuwen en viel hen lastig. De politie verzoekt deze meiden contact op te nemen met team Oldenzaal van Politie Twente, omdat zij belangrijke informatie kunnen hebben, die van belang is voor het onderzoek.

Politiemensen hebben met verschillende politieauto’s naar de rode auto gezocht en vonden de flink beschadigde auto op de Nardusboer in Oldenzaal. Terwijl de agenten op de sleper wachtten, kwam een man uit een woning aan de Nardusboer naar buiten, die agressief tegen de agenten schreeuwde, spuugde, beledigde en zich verzette. Ook bedreigde hij één van de agenten met de dood.
Met enorm veel verzet is deze 44-jarige Oldenzaler geboeid en in de politieauto geplaatst.
Ook tijdens de rit naar het Politie Arrestantencomplex in Borne bleef de Oldenzaler zich hevig verzetten en heeft hierbij een agent bezeerd.
De agent heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moeten laten behandelen. De Oldenzaler is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op.
Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers.
De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade.
Afgesproken is, dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Automobilist rijdt door na aanrijding, politie zoekt getuigen Almelo
Een 66-jarige fietser uit Almeloër raakte vrijdag rond 22.30 uur gewond bij een aanrijding op De Sumpel in Almelo.
De Almeloër kwam uit de richting van de woonboulevard, toen een automobilist de binnenbocht nam en de fietser aanreed.
Zonder eerste hulp te verlenen of zijn identiteit kenbaar te maken reed de automobilist weg in de richting van de Windmolenbroeksweg.
De fietser is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Drie getuigen hebben eerste hulp verleend aan de Almeloër en de komst van de politie afgewacht.
De politie zoekt nog een vierde getuige om de toedracht van het ongeval duidelijk te krijgen.
Zij bleek verpleegkundige te zijn en heeft zich ook over het slachtoffer bekommerd.
Daarnaast is de politie uiteraard op zoek naar de automobilist die het ongeval veroorzaakte.
Men kan zich melden bij Politie Twente, team Almelo via het telefoonnummer 0900-8844.

Coevorden: maïswagen valt op brugleuning
Zaterdagmorgen rond half elf is een volgeladen maïswagen, die achter een tractor hing, gekanteld op de brug bij de Ballast.
De 'jonge bestuurder' van deze  grote combinatie reed vanuit de richting Coevorden met een te hoge snelheid de flauwe bocht bij de brug door. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en raakte de maïswagen uit balans, zodat die kantelde, maar gelukkig nog op de brugleuning bleef hangen.
Enige uren later is deze aanhangwagen rechtop gezet met een mobiele kraan en door een loonwerker uit de buurt.
Foto's: Annemarie Ruinemans, Dalen.


Oosterhesselen: Rode Haan vernietigt bedrijfsauto
In de nacht van zaterdag op zondag vertoonde een bestelauto tijdens een rit op de Verlengde Hoogeveensevaart in Oosterhesselen kuren.
Nadat de bestuurder poolshoogte had genomen onder de motorkap, maar daar niets ongewoons kon vinden, bleek, dat er inmiddels in het dashboard brand was uitgebroken. De man wist nog wat bezittingen redden, maar stond machteloos tegen de vlammen.
De blusgroep van Zwinderen kon niet voorkomen, dat de auto volledig uitbrandde.
Foto's en video: www.112inactie.nl


A37 / Hoogeveen: Peugeot brandt uit
Zaterdagavond tegen tienen is een zeven jaar oude Peugeot 407 op de A37 tussen Geesbrug en Hoogeveen volledig uitgebrand.
De bestuurder -een inwoner van Hoogeveen- ontdekte tijdens een rit, dat er rook vrijkwam en moest tot zijn verbijstering vaststellen, dat er in het dashboard brand in zijn auto woedde en de vlammen zich razendsnel verspreidden.
Hij wist zich tijdig in veiligheid te brengen en belde 112, maar andere verkeersdeelnemers stopten niet om eventueel hulp te verlenen.
De auto brandde volledig uit.


Zaterdag 1 oktober 2011

Beilen: ongeval bij file door verkeerscontrole
Op de A28 is halverwege de zaterdagavond de bestuurder met een Harley Davidson met zijspan in de sloot van de middenberm beland.
Tot geluk van de bestuurder kwam hij ongeschonden, doch enigszins nat, uit de bermsloot.
Op de A28 was op beide rijbanen een file ontstaan tussen Spier en parkeerplaats Smalhorst ten gevolge van een grote verkeerscontrole.
De man reed op de linkerrijstrook, toen vanaf rechts een rode auto plotseling naar links schoot.
Er bleef voor de inwoner van Haulerwijk niets anders over dan de middenberm op te zoeken. Daar werd de motor met zijspan onbestuurbaar en eindigde op de kop in de bermsloot.
De veroorzaker reed door; gegevens zijn niet bekend. De man, die 40 jaar bij de politie werkzaam is geweest, had hij geen tijd om het kenteken van de auto te noteren, omdat hij zijn eigen veiligheid op dat moment belangrijker achtte.
De motor werd door berger Kraal in veiligheid gebracht .
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Hollandscheveld: automobiliste gewond bij ongeval op Riegshoogtendijk
Een circa twintigjarige inwoonster van Hollandscheveld is zaterdagavond rond kwart voor acht gewond geraakt op het (behalve voor aanwonen-den) vanwege wegwerkzaamheden gesloten verklaarde gedeelte van de Riegshoogtendijk ten zuiden van Hollandscheveld.
De vrouw reed van haar woonplaats richting Slagharen en merkte te laat, dat er vlak voor de T-kruising met de Ritmeeesterweg een berg zand op de rijbaan lag.
Ondanks een rem- en uitwijkpoging reed ze met haar Opel Corsa tegen het obstakel en nam en passant een markeringsbord mee.
Naast de politie, een ambulance, een auto van de VOA kwam ook de blusgroep van Slagharen in aktie.
Veel reddingswerk was er echter niet nodig, aangezien het letsel waarschijnlijk beperkt bleef tot een sleutelbeen- of armbreuk.
De gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht.
De Opel Corsa, die aan de rechterzijde beschadigd werd, is door berger Kraal opgehaald, nadat een expert vn de VOA de omstandigheden in ogenschouw had genomen.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: vrachtwagencombinatie plet boom
Zaterdagmorgen is op de Bedrijvenparksingel in Almelo een met flessen zonnebloemolie geladen vrachtwagencombinatie van de weg geraakt en tegen een boom gebotst, die volledig afbrak.
De chauffeur van de vrachtwagen, die waarschijnlijk een blackout heeft gehad, bleef ongedeerd.
De hulp van de brandweer werd ingeroepen om de boom te verwijderen. Met behulp van de kettingzaag was de weg snel weer vrij.
Foto's: Alwin WInkel - 112twente.net
-


Geslaagde open dagen brandweer Borne en Hengelo-Noord
Zaterdag organiseerden de brandweerposten van Borne en Hengelo-Noord een open dag met als thema ‘(Brand)Veilig leven doe je samen’.
Er was materiaal opgesteld en bezoekers konden bijvoorbeeld leren wat ze wel -en vooral niet- moesten doen, als de vlam in de pan slaat.
Verder werd er een demonstratie gegeven van een brand in een bankstel of stoel en hoe snel zo'n brand zich ontwikkelt.
De brandweer had over de belangstelling van het publiek niet te klagen; mede door het mooie weer.
Op indrukkwekkende wijze werd wederom duidelijk, waarom je een pannetje met brandend (frituur)vet niet met water moet proberen te blussen !
-
-
Klik hier voor meer informatie
Foto's: Alwin WInkel - 112twente.net


Vrijdag 30 september 2011

Steenwijk: motorrijder gewond bij ongeval op de Ruxveenseweg (update)
De bestuurder van een Suzuki motor werd vrijdagmiddag onaangenaam verrast, toen hij van de rotonde (N334 - N333) over de Ruxveenseweg in de richting van Meppel reed en een rode Citroën Berlingo, bestuurd door een 57-jarige inwoner van Vledder, vlak voor hem van de uitrit van het Shell tankstation de rijbaan op reed.
De motor raakte de linker flank van de Citroën, waarna de motor aan de overzijde van de weg tot stilstand kwam.
De motorrijder was de enige, die bij deze aanrijding letsel opliep. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De motor is door berger Leerentveld opgehaald. De Berlingo was tijdelijk naast het tankstation gestald.
De bestuurder van de Berlingo is aangehouden en geverbaliseerd wegens rijden onder invloed van alcohol.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Rouveen: tractor te water
Donderdagavond werd er groot alarm geslagen vanwege een voertuig, dat te water was geraakt aan de Holtrustweg.
Tankautospuiten uit Hasselt en Staphorst en duikteams uit Hasselt en Zwolle werden op pad gestuurd om hulp te verlenen aan een tractor-bestuurder, die achteruit een sloot in gereden was.
-
Bij aankomst was de bestuurder al uit de cabine gehaald door omstanders.
De officier van dienst, die tegelijk met de tankautospuit en waterongevallenvoertuig van Hasselt aankwam, schaalde bij dit gegeven direct af.
De man was inmiddels thuis opgevangen en werd door het medisch personeel onderzocht.
Gelukkig mankeerde de onfortuinlijke bestuurder niets en kon de ambulance weer terug naar de post.
Ook de brandweervoertuigen keerden snel terug naar de kazerne. De tractor werd even later met een andere tractor uit de sloot getrokken
Foto's: Henry Wallinga - www.zwartewaterkrant.nl

Donderdag 29 september 2011

Ruinen: bewoners ontsnappen aan rookvergiftiging
Afgelopen nacht werden bewoners van een woning aan de Trompenweg in Ruinen wakker van een brandlucht.
Het bleek, dat de hele woning al vol stond met een verstikkende rook. Ze konden het pand ongedeerd ontvluchten.
De brand is begonnen in de keuken door kortsluiting in een vaatwasser.
Nadat de brand was geblust, werd de woning met een overdrukventilator van schone lucht voorzien.
“De brandweer van was net op tijd”, zo zei de officier van dienst, “want er was totaal geen zicht meer in de hele woning. De water- en roetschade is dan ook enorm. De keuken is een puinhoop. De bewoners hebben erg veel geluk gehad, want de brandmelders waren tijdelijk weggehaald, omdat er geverfd werd”.
Omwonenden vingen de slachtoffers van de brand op en al heel snel werd iedereen voorzien van koffie, thee en frisdrank.
Stichting Salvage zorgt voor de afhandeling van de schade.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 28 september 2011

Tweede Exloërmond: zoektocht naar "neergestort" vliegtuigje
Rond kwart over drie meldden enkele getuigen aan de alarmcentrale in Assen, dat ze dachten, dat er een vliegtuigje -vermoedelijk een ultralight- zou zijn neergestort in de omgeving van het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond, omdat het erg laag vloog en uit het zicht verdween.
De meldkamer stuurde de blusploeg van die plaats op onderzoek uit en de traumaheli zocht de omgeving vanuit de lucht af, maar men vond geen spoor van het vermeende toestel.
Uiteindelijk werd duidelijk, dat het inderdaad om een ULV met motorproblemen ging, maar dat het toestelletje inmiddels veilig geland was en de piloot geen idee had, wat voor consternatie hij veroorzaakt had...
Door de drukte rond vliegtuigincident zag een automobilist niet, dat zijn voorligger afremde om rechtsaf te slaan, waardoor een kop-staart-botsing ontstond. Een tienjarig jongetje in de aangereden auto had last van zijn nek en werd voor controle naar een ziekenhuis vervoerd door het ambulancepersoneel, dat 200 meter verderop aanwezig was.
-
Foto's: Herman van Oost - van Oost Media

A28 / Spier: verongelukte man gevonden langs de snelweg
Woensdagmorgen werd het stoffelijk overschot van een 20-jarige automobilist uit Groningen ontdekt naast de A28 nabij de afslag Spier.
De man was verongelukt op de A28 richting Beilen ter hoogte van het van der Valk restaurant in Spier.
De Citroën C4 is van de snelweg geraakt en tegen twee bomen gebotst, waarbij de eerste -dunne- boom afbrak.  
De auto kwam met de bestuurderskant tegen een tweede, aanzienlijke dikkere boom en belandde daarna in een redelijk diepe droge sloot.
Het is nog niet bekend, wanneer het ongeval exact plaats heeft gevonden, aangezien niemand het voorval heeft gemeld.
De bestuurder van de Citroën was een militair.
Personeel van de afdelingen Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie Drenthe en de Koninklijke Marechaussee onderzocht de sporen.
De brandweer van Beilen kreeg de onaangename taak het stoffelijk overschot te bergen uit de zwaar beschadigde auto.
Het wrak werd werd afgesleept door berger Kraal.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dinsdag 27 september 2011

Emmen: frontale botsing lijnbus - oldtimer Mercedes op de Veldstukken
De twee inzittenden van een oltimer Mercedes 280SE kregen een flinke dosis schrik te verwerken, toen ze even na tienen dinsdagmorgen op de Veldstukken in Emmen geconfronteerd werden met een hen tegemoet komende Q-buzz lijnbus, die de bocht zo ruim nam, dat er een frontale botsing volgde.
Eén van de twee inzittenden van de Mercedes (een 45-jarige man uit Nieuw Amsterdam) is met rugpijn naar het ziekenhuis in Emmen over-gebracht.
De aan de voorzijde flink beschadigde oldtimer -bouwjaar 1983- werd door berger Koolen opgehaald; de lijnbus kon na een provisorische reparatie zelfstandig doorrijden, maar de passagiers werden met een vervangende bus naar hun bestemming vervoerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dedemsvaart: Ford Ka total loss na aanrijding met vrachtwagen

Een inwoonster van Dedemsvaart mag van geluk speken, dat het bij de aanrijding, waar ze dinsdag in het begin van de middag bij betrokken was, bij materiële schade bleef.
De vrouw reed van de Moerheimstraat de kruising met de Rollepaal op, maar zag daarbij een uit de richting van de N377 naderende vrachtwagen over het hoofd.
De klap kwam zo hard aan, dat de Ka een halve draai maakte en onherstelbaar beschadigd raakte, maar de onfortuinlijke automobiliste bleef gelukkig ongedeerd.
Berger Autax haalde de Ford op en ruimde ook de grote plas carterolie, die op het asfalt gelekt was.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Beerze: vurig einde voor Oldsmobile
De trotse eigenaar van een fraaie Oldmobile Delta 88 Royale kon niet vermoeden, dat het ritje, dat hij in het begin van de middag naar de Beerzerpoort in Beerze maakte om samen met zijn hond even het bos in te lopen, het laatste zou zijn, dat de oldtimer ooit zou maken.
De man was nog geen kwartier weg van zijn voertuig, toen hij de claxon hoorde loeien. Bij terugkeer ontdekte hij, dat er brand woedde in de auto en dat het vuur zich razendsnel door het interieur verspreidde.
De blusploegen uit Bergentheim en Ommen slaagden er weliswaar snel in, met water en schuim de vlammenzee te doven, maar het interieur van de auto was toen al volledig uitgebrand. De zwarte rookkolom was zelfs in Hardenberg te zien geweest.
Het wrak van de cremkleurige Oldsmobile -bouwjaar 1983- werd door berger Klaas van de firma Autax opgehaald.
=
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zwolle: brandje in meettrein bij NS-station
In een meet- en inspectietrein van Eurailscout ontstond dinsdagmorgen rond 09:10 uur bij het Zwolse NS-station een begin van brand, hetgeen korte tijd gepaard ging met flinke rookontwikkeling. Doordat de installatie direct uitgeschakeld werd, werd erger voorkomen.
Voor de Zwolse brandweer was geen blus-, maar wel wat meetwerk weggelegd in verband met mogelijk vrijkomende gevaarlijke stoffen.
Het treinverkeer ondervond geen vertraging van het voorval: de trein stond buiten het station.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: opnieuw ergerlijk geval van brandstichting
Rond half twee in de nacht van maandag op dinsdag is in de Tandarts Schipperstraat in Hoogeveen opnieuw een afvalcontainer in brand gestoken. Deze keer werd de container tegen de voorkant van een geparkeerde Opel Corsa gelegd, die ook vlam vatte.
Daarbij ging de auto, bouwjaar 1996, verloren.
Het trieste van het verhaal is, dat de auto pas geheel was opgeknapt voor een dochter van een automonteur. Zij kreeg de herkeurde Opel op 1 augustus op haar naam. De schrik voor haar en haar zoontje was groot.
Opvallend is dat op exact dezelfde plaats op maandag 15 augustus ook een container in brand werd gestoken.
Vorige week maandag werd een paar straten verderop een lading vangnetten in de brand gestoken.
Foo's: Persfotografie Hoogeveen

Maandag 26 september 2011

N36: gewonde na verkeersongeval tussen personenauto en veewagen (update)
De bestuurder van een zwarte Fiat Punto is maandagavond met hoofdletsel per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.
Het letsel was het gevolg van een verkeersongeval op de N36, ongeveer twee kilometer ten noorden van de afslag Beerze / Mariënberg.
Het ongeval ontstond, toen een veetransportwagen, bestuurd door een 54-jarige man uit Vriezenveen, die in noordelijke richting reed, een aantal auto's inhaalde, die naar zijn zeggen 60-70 reden op deze autoweg, waar 100 km/uur als limiet geldt.
Een van de ingehalde auto's -een Fiat Punto- werd door de inhalende veetruck geschampt, toen die vanwege een tegenligger naar rechts terug week. De Fiat tolde om zijn as, ging over de kop en kwam in de westelijke bemsloot tot stilstand.

De veetruck stopte ongeveer honderd meter verderop in de richting van de Witte Paal.
Brandweerhulp bleek niet nodig. De politie maakte een proces verbaal op.
Berger Autax haalde de zwaar beschadigde, dertien maanden oude Punto, eigendom van een 42-jarige Coevordenaar- op.

Ter plaatse geldt een inhaalverbod, dat o.a. aangegeven is met een door regenafvoerkanaaltjes uitgevoerde "ononderbroken" middenstreep.
Veel weggebruikers verwarren deze wegmarkering met een onderbroken witte streep en verkeren daardoor in de veronderstelling, dat ze daar mogen inhalen. De trucker werd geverbaliseerd wegens de verboden inhaalmanoeuvre.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Aadorp: automobilist vindt de dood bij botsing met pijler viaduct Aadorpweg
Een 48-jarige Almeloër, die over de Aadorpweg uit de richting van Aadorp kwam, is maandagmorgen rond zes uur om het leven gekomen, toen zijn groene Daihatsu Gran Move tegen een pijler van het viaduct van de N36 botste.
Door het eenzijdig ongeval, het analystische onderzoek en de berging is de weg enkele uren afgesloten geweest.
Foto's: Alwin WInkel - 112twente.net


Ter Apel: NNO NK Oval Racing 2011 (uitgebreide fotoserie)

Slagharen: Mazda 626 in brand voor rietgedekte woning op de Hoogeveenseweg
Een inwoonster van Slagharen kreeg maandagmorgen even na negenen een doodschrik: er brak plotseling onder de motorkap brand uit, toen ze in haar Mazda 626 van de Braambergerweg de Hoogeveenseweg opreed.
Het vuur greep zo snel om zich heen, dat de motorruimte al volledig in brand stond, toen de blusgroep Slagharen arriveerde. De spuitgasten wisten de vlammen echter snel te doven, hoewel de auto al zoveel schade had opgelopen, dat hij onherstelbaar was. Bijkomende gevaarfactor was, dat de auto op circa tien meter van een rietgedekte woning stond.
Aangezien er vlak voor het uitbreken van de brand een benzinelucht was waargenomen, is een brandstoflek de meest aannemelijke oorzaak.
Berger Bé van de firma Autax haalde de auto op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Slagharen: grote belangstelling voor toertocht Anbergen Motoren
Zondagmorgen rond tien uur was het gezellig druk bij Anbergen Motoren aan de Herenstraat in Slagharen: zo'n 150 motorrijders kwamen daar bij elkaar voor de start van de derde Anbergen Sterrit toertocht.
Na een kopje koffie en een plak cake en een korte bespreking vertrok het gezelschap voor de 140 km lange recreatieve rit, die onder andere via Hardenberg door Duitsland (o.a. langs Laar, Itterbeck, Uelsen) en diverse pittoreque plaatsen in Twente voerde.
's Avonds werd de gezellige dag afgerond met een barbecue.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogstede : brand in transformator bij biogasinstallatie
Zondagavon rukte de vrijwillige brandweer van Hoogstede uit, nadat er een B2-alarm binnengekomen was vnwege brand in een transformator bij een biogasinstallatie aan de Scheerhorner Esch. De spuitgasten rukten uit met 20 man en drie voertuigen.
Bij aankomst Oontdekte men, dat uit de lekke trafo weggespoten olie een steekvlam had veroorzaakt, maar dat het vuur inmiddels spontaan uitgegaan was. Wel was er nog rook te zien.
De brandweer verzorgde de verlichting ter plaatse en beveiligde de omgeving, waarna de netbeheerder op de hoogte werd gebracht.
Info: Feuerwehr Hoogstede ( Daniel Löhrke ), foto's: Feuerwehr Emlichheim (Hartmut Gosink)


Almelo: brandweer bergt gezonken vaartuigje
Zondagmiddag rond vier uur werd gemeld, dat er brandweerinzet nodig was aan de Dollegoorweg in Almelo.
Een dagje varen was zondagmiddag tegen vieren niet bepaald als gepland verlopen.
Op het water bleek al, dat het bootje niet waterdicht was en net nadat de laatste opvarende op de wal was gestapt, kapseisde het vaartuigje.
De brandweer kwam er met een duikteam aan te pas om het bootje aan te pikken en te bergen.
-
Foto's: Kevin Sand


Ter Apel: zinderende eindstrijd om het NK Oval Racing
Zondag vanaf 11:30 uur konden fans van close racing hun hart ophalen op autosportcircuit De Polderputten in Ter Apel, waar de finales voor het Nederlands Kampioenschap NNO Oval Racing verreden werden.
Het publiek kreeg tijdens deze prachtig zonnige zondag dan ook een uiterst spannende eindstrijd voorgeschoteld.
Voor René Hooijer, die tot nu toe uiterst succesvol deelnam aan de klasse Standaard 2000 8V, was het duidelijk, dat hij in de eindstrijd twaalf punten moest zien te winnen om de collega-racers van Team Ottens uit Stadskanaal voor te blijven en de serie races van het seizoen 2011 als Nederlands kampioen af te kunnen sluiten.
René, die zondag kampte met een versleten koppeling, nam het zekere voor het onzekere en reed defensief, maar het was al na drie manches duidelijk, dat de eindoverwinning en het kampioenschap hem niet meer konden ontgaan.
Toch liep de Hooijer Alfa 33 in de volgende manches nog flinke schade op tijdens confrontaties met mederacers en zal er voor het volgende seizoen het nodige aan de auto moeten gebeuren om de strijd om het NK 2012 aan te kunnen gaan.
Het enige, dat we hem nog bij moeten brengen, is hoe je een champagnefles ontkurkt....!
-
Medeteamlid Johan Strijker, die met een Alfa 33 deelnam in de Standaard 1400-klasse, heeft het afgelopen seizoen veel ervaring opgedaan en zal -daarmee gewapend- in het nieuwe race seizoen zeker van zich laten horen.
Dit jaar kwam hij door motorpech niet aan genoeg punten om hoog te scoren.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.