Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2012 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 15 april 2012


N377 / Dedemsvaart: slippartij eindigt in sloot
Een auomobliste uit Kloosterhaar is zondagmiddag wonderwel ongedeerd gebleven, toen ze tijdens een rit van Balkbrug naar huis op de N377 uit de koers raakte, slipte en via de berm de sloot in reed. Haar auto kantelde, maar gelukkig stond er weinig water in de sloot en kon de vrouw op eigen kracht uit de auto komen. Ze was dan ook al op de wal aan de overzijde van het water geklauterd, toen de ambulance arriveerde.
Voor de brandweer, die vanuit Balkbrug en Dedemsvaart aangesneld was, was niet veel meer te doen dan met een ladder een loopbrug te maken naar de overzijde van de sloot, zodat de vrouw naar de ziekenauto kon lopen.
Het verkeer op de dukke N377 had niet veel last van de werkzaamheden rond de ongevalslokatie; ook niet toen berger Autax de auto in veiligheid bracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dedemsvaart: veel belangstelling voor open dag Ekkel Autoschadeherstel
De mensen van Ekkel Autoschade en Sluys Uyt-Zigt hadden bepaald geen klagen: er was zaterdag volop belangstelling voor de open dag.
In de entree was al een fraaie verzameling Mazda's MX5 en een Porsche te bewonderen - als voorproefje.
Er was dan ook van alles te zien en doen en zelfs de kids hoefden zich geen seconde te vervelen: een springkussen, ijsjes, schminken etc!

Maar het belangrijkste aspect van de Open dag was natuurlijk kennis maken met de moderne methoden van autoschadeherstel, waarbij op vaste tijden diverse demonstraties gegeven werden.
Zo was te zien, dat niet iedere deuk automatisch leidt tot een kostbaar uitdeuk-, plamuur-, schuur- en spuitproces, maar dat kleinere schades vaak verholpen kunnen worden door kostenbesparend uitdeuken zonder spuiten.
Ook was in de professsionele spuitcabine de bijzondere SIkkens pigmentlak te zien, die van tint verandert naar gelang de inkijkhoek.

Uiteraard waren er in de voor het autoschadebedrijf gevestigde woonwinkel Sluys Uyt-Zigt boordevol leuke woonspulletjes te vinden.
Klik op de FOTOREPORTAGE-link voor een foto-impressie.


Dwingeloo: schoorsteenbrand in rietgedekte woning op het nippertje bedwongen
Rond kwart over elf werd bekendgemaakt, dat er brand was uitgebroken in de schoorsteen van in een rietgedekte woning aan de Stroovledder in Dwingeloo. Aangezien de vlammen al waren overgeslagen naar het rieten dak en er verwacht werd, dat er veel bluswater nodig zou zijn, nam men geen risico en werd er kort daarop al opgeschaald "middelbrand" en niet veel later naar "grote brand" en werden diverse brandweereenheden uit de regio opgeroepen.
Door daadkrachtig ingrijpen via het dak en door middel van een binnenaanval wist de brandweer de brand onder controle te krijgen; zij het dat het dak flinke brandschade opgelopen had en er ook veel waterschade aan het interieur aangericht moet zijn.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Coevorden: gaslucht blijkt bestrijdingsmiddel
Zondag om 10:39 uur kreeg de Coevorder brandweer opdracht, naar het Klooster te rijden, waar volgens een buurtbewoner een vreemde gaslucht te ruiken zou zijn.
De brandweer sloot daarom een deel van het Klooster gedurende korte tijd af.
De lucht bleek afkomstig van een perceel grond, dat afgelopen zaterdag behandeld is tegen onkruid; volgens de buurtbewoner mogelijk met een formaldehyde-houdende herbicide.
De brandweer heeft geconstateerd dat de lucht inderdaad van het betreffende stuk grond kwam, maar kon er weinig aan doen en is daarop teruggegaan naar de kazerne.


Zaterdag 14 april 2012

Enschede: motorrijder overlijdt na eenzijdig ongeval op de Usselerrondweg

Een 32-jarige motorrijder uit Alphen aan de Rijn is zaterdagavond rond half zeven overleden ten gevolge van een ongeval op de Usseler-rondweg, ter hoogte van de Bruggertstraat.
De man reed in de richting van de Westerval, maar verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand.
Ten gevolge van de aanrijding is de Usselerrondweg ter hoogte van de Bruggertstraat tijdelijk afgesloten geweest voor al het verkeer.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld.Hoogeveen: zware motor in brand
Op de Zuidwoldigerweg vloog een Honda Shadow 1100 motorfiets plots in brand.
De eigenaar kon niets anders doen dan de motor veilig aan de kant zetten. Een medewerker van de politie spoot een brandblusser leeg, waarna de vlammen, die onder de benzinetank vandaan kwamen, gedoofd schenen, maar de rode haan had deze aanslag kennelijk toch overleefd, want al snel kwamen de vlammen weer tevoorschijn.
Toen de brandweer bijna ter plaatse was, ontbrandde weglekkende benzine en kwam de motor volop in brand te staan.
Met een schuimblusser kon de brand uiteindelijk onder controle worden gebracht.
De boodschappen (speklapjes en een beker zuivel) die in de zadeltassen zaten, hadden de brand uitstekend doorstaan.
De Hoogeveense bestuurder had de motor -dagwaarde circa € 5.500- gisteren gekocht.
Hij was telefonisch aangemeld bij de verzekering voor WA-Plus.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Coevorden: brandweer redt ree uit het Stieltjeskanaal
De Coevorder brandweer werd zaterdagmiddag even na half drie verzocht uit te rukken in verband met een ree, die in het Stieltjeskanaal in problemen was geraakt. Het dier was snel gevonden en met de boot achterhaald, waarna het naar de tankautospuit werd overgebracht, waarmee de zwerver in een afgelegen gebied tussen Coevorden en Schoonebeek zijn vrijheid terug kreeg.
De eerste stappen verliepen nogal wankelend, maar al snel verdween Bambi in het struikgewas....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hasselt: vroegtijdig einde rodeo-auto
In een schuur aan de Stenendijk in Hasselt is vanmorgen brand uitgebroken in een auto.
Met nog een paar kleine aanpassingen was het einde in zicht van vele dagen werk om de rodeo auto klaar te maken voor de deelname aan de autorodeo op Koninginnedag in Rouveen.
Tijdens het aansluiten van de brandstofpomp ging het echter mis: één vonk was voldoende om de auto binnen enkele seconden volledig in brand te zetten.
De monteur bedacht zich geen moment en rolde met behulp van een palletwagen de Volkswagen Golf de schuur uit.
Direct werd de brandweer gebeld en een eerste aanval met een poederblusser was bijna voldoende.
Vervolgens werd de tuinslang erbij gepakt en hiermee werden de laatste vlammen bestreden.
Inmiddels waren de Hasselter spuitgasten ook al ter plaatse en met een straal hoge druk werd er een eind gemaakt aan de vlammen.
Omdat de meeste onderdelen al van de auto waren gestript was de brand kort, maar hevig.
De onfortuinlijke coureur zal snel een ander wagentje moeten zoeken om alsnog deel te kunnen nemen aan de rodeo.
Behalve een deuk in de ego van de monteur raakte niemand gewond.
De auto kon iets eerder dan gepland naar de sloper.


Vrijdag 13 april 2012

Hoogeveen: fietsster gewond door crash personenauto
Op de Buizerdlaan in Hoogeveen is vrijdagavond een veel te hard rijdende Mercedes C280 Sedan uit 1996 -volgens de sporen- gelanceerd via de schuin oplopende stoeprand van een vluchtheuvel.
In de vlucht ging de auto over een fietspad, raakte een 57-jarige fietsster, plette een lantaarnpaal, tolde door de lucht en knalde met de linkerzijkant tegen een boom om op de parallelweg tot stilstand te komen.
De twee jonge inzittenden raakten amper gewond; de vrouw, die nog aanspreekbaar was, werd naar het Bethesda ziekenhuis gebracht. Berichten op internet, dat zij overleden zou zijn, werden door de woordvoerder van de persvoorlichtingsdienst tegengesproken.
De ravage op de Buizerdlaan, bij de afslag Sperwerlaan, was groot: overal lagen brokstukken, onderdelen en glasscherven.
De lantaarnpaal was afgebroken en lag aan de andere kant van de parallelweg in de berm.
Diverse gebroken uit de stoep gereden tegels waren stille getuigen van het geweld van het ongeval.
Hevig geschrokken buurtbewoners kwamen af op het ongeval, dat met veel kabaal had plaatsgevonden.
De VOA onderzocht de sporen van het ongeval en nam het wrak in beslag voor nader technisch onderzoek en vorderde het rijbewijs van de achttienjarige brokkenpiloot in. Uit de blaastest bleek, dat de man niet teveel alcohol tot zich genomen had.

Personeel van Rendo dopte de blootliggende elektradraden van de lichtmast af.
Een veegwagen van de gemeente zou zaterdagmorgen de boel aanvegen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Enter: groot alarm vanwege binnenbrand in eetcafé De Bakker
Vrij kort, nadat vrijdagavond rond half acht alarm was geslagen vanwege brand in eetcafé De Bakker aan de Dorpsstraat in Enter, werd al opgeschaald naar "Grote Brand".
De brand, die in de frituur was ontstaan, was namelijk al overgeslagen naar het plafond en dreigde zich ras door het pand te verspreiden.
De brandweer wist dit te voorkomen, hoewel de zware rookontwikkeling het ergste deed vrezen bij het toegestroomde publiek.
Fotos: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 12 april 2012

Hasselt: auto ramt gevel apotheek

Donderdagavond is rond 19:15 uur op de Hoogstraat in Hasselt een auto tegen de gevel van een apotheek gereden.
De bestuurster van een Peugeot 106 reed met hoge snelheid tegen een betonnen paaltje en eindigde de rit tegen de gevel.
De vrouw werd in een ambulance onderzocht op verwondingen.
Ondertussen was de brandweer opgeroepen, omdat agenten een gaslucht roken, maar er bleek geen sprake van een gaslek.
Vloeistoffen uit de auto waren waarschijnlijk de oorzaak van de geur
Na een uitvoerige check in de ambulance mocht de vrouw haar weg vervolgen. Zij werd in de apotheek opgevangen om de afhandeling van de schade te regelen.
Ondertussen was berger Hooikammer al bezig om de totaal vernielde auto op te takelen en af te voeren.
De weg werd door de brandweer ontdaan van de gelekte vloeistoffen en voor de veiligheid werd een lintje gespannen.
Voor de zwaar beschadigde gevel zal een aannemer worden ingeschakeld


Gronau: grote brand bij textielrecyclingbedrijf

In een fabriekshal van textielrecycler Altex Filtz aan de Bessemerstrasse in Gronau is tijdens het productieproces brand ontstaan in een machine, waardoor het automatisch brandalarm afging en de brandweer gealarmeerd werd. De brand greep zo snel om zich heen, dat de vlammen na korte tijd uit het dak sloegen.
Al snel werd daarom opgeschaald naar "Feuer Gross" en weden ook de vrijwilligers van de korpsen Gronau en Epe opgeroepen.
Na een binnenaanval van bijna 1,5 uur kon het sein "Brand Meester" gegeven worden en na enkele uren nablussen heeft de brandweer de plaats incident voor onderzoek overgedragen aan de politie.
Woensdag 11 april 2012

Itterbeck: drie licht gewonden door aanrijding op de L43

Woensdagmiddag rond kwart over drie raakten drie Nederlandse vrouwen licht gewond bij een aanrijding voor Autohaus Peters, de plaatselijke Mercedesdealer in Itterbeck. De drie zaten in een Renault Mégane cabriolet, die aangereden werd door een Nederlandse Mercedes, die van de Geteloerstraße rechtuit over de Hauptstrasse naar de Wilsumerstraße reed.
De Mercedesbestuurder zag daarbij echter de Renault, die in de richting van de Nederlandse grens reed en voorrang had, over het hoofd.
Beide voertuigen kwamen na de klap vlak voor de parkeerplaats van de showroom van de Mercedesdealer tot stilstand.
De drie dames zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg overgebracht; de Mercedesbestuurder bleef ongedeerd.
Beide auto's waren total loss.

Foto's: Hartmut Gosink

Hoogeveen: licht letsel na aanrijding auto - bromscooter

Op de Europaweg in Hoogeveen zag een afslaande automobiliste woensdagmiddag een meisje op een bromscooter over het hoofd.
Na even stil te hebben gestaan, trok de vrouw op om naar een tuincentrum te rijden, toen het bromscooter zich in de zijkant van de auto boorde. Daarbij ging een zijraam aan diggelen en viel het meisje van haar tweewieler op het fietspad.
De dochter van de automobiliste kreeg wat glassplinters over zich heen, maar raakte niet gewond. Zij kreeg een troostbeertje van het ambulancepersoneel.
De verwondingen van het meisje, dat in de ambulance werd behandeld, bleken gelukkig mee te vallen. Ze werd door de politie thuisgebracht.
Haar beschadigde bromscooter werd opgehaald door rijwielhandel De Jonge.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Uelsen-Lemke (D): New Beetle belandt in akker na bijna-frontale botsing (update)

Op de B403 raakten woensdagmiddag tegen twee uur twee auto's total loss ten gevolge van een botsing. De bestuurder van een Opel Agila, die linksaf wilde slaan vanaf de B403, verleende geen voorrang aan een uit de richting van Coevorden naderende VW New Beetle, bestuurd door een 31-jarige vrouw.
Na de botsing kwam de Volkswagen zwaar beschadigd in een akker aan de overzijde van de weg tot stilstand.
De VW bestuurster bleef ongedeerd; de 85-jarige man, die achter het stuur van de Opel zat, werd door de Uelsener brandweer uit zijn benarde positie geholpen. Hij is met zware verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.
Hangende de hulpverlening en het onderzoek werd de B403 bij de aansluiting met de Neuenhauser Straße tijdelijk afgesloten.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media, Ortsfeuerwehr Uelsen en Hartmut Gosink


Dalfsen: camper botst op afslaande tractor

Woensdagmorgen rond half twaalf was het flink schrikken voor de bestuurder van een Volkswagen campertje en de bestuurder van een tractor.
De VW-bestuurder wilde op de Dalmsholterweg tussen Dalfsen en Lemelerveld de tractor inhalen, terwijl die net op dat moment linksaf sloeg, een bosperceel in.
De camper botste op het linker achterwiel van de tractor en raakte daardoor onherstelbaar beschadigd.
Voor zover bekend liep de automobilist, die uit Dalfsen afkomstig was, kneuzingen aan nek en schouder op. Hij mocht zich gelukkig prijzen, dat hij tegen de band en niet de stalen ploeg aan gereden was, anders hadden de gevolgen er zonder twijfel veel ernstiger uit gezien.
Hij werd door de moeder van de tractorbestuurder naar huis gebracht.
De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd. De schade aan de tractor bleef beperkt tot een kapotte tractorband.
Experts van de VOA stelden ter plaatse een onderzoek in naar de omstandigheden rond de aanrijding.
De zwaar beschadigde camper werd opgehaald door berger Leerentveld.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28: ongeval leidt tot tweede aanrijding

Op de A28, even voorbij tankstation De Panjerd, vond tegen half negen in de richting van Meppel een ongeval plaats, waarbij een vrouwelijke passagier bekneld raakte.
Getuigen, die te hulp schoten, vertelden, dat de auto, waarin de vrouw meereed, werd aangereden door een VW Golf.
De aangereden auto knalde tegen de vangrail van de middenberm en ging enkele malen over de kop.
De bestuurder raakte niet gewond en kon zelfstandig het voertuig verlaten.
Ook de bestuurder van de Golf kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar de passagiere moest door het brandweerpersoneel worden bevrijd. In de kilometerslange file achter het ongeval vond nog een ongeval plaats, toen een ambulance achter op een autoambulance botste.
De bumper van de ambulance, die op weg was met een patiënt, werd eraf gereden.
Er ontstond een file van zo’n zeven kilometer, die doorliep tot aan het knooppunt Hoogeveen

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Rijssen: arrestatie-eenheid houdt man aan na melding over huiselijk geweld

De Aanhoudingseenheid van Politie Twente heeft dinsdagmiddag een 53-jarige man uit Rijssen aangehouden.
Rond 16.30 uur kreeg de politie een melding over huiselijk geweld in een woning aan de Baksteenstraat, waarbij al snel werd doorgegeven, dat de dader inmiddels als enige in de woning aanwezig was. Omdat hij mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen, werd grootschalig ingezet, en werden onder meer het Arrestatieteam en de Aanhoudigseenheid ingezet en werden uit voorzorg enkele straten rond de woning afgezet.
Omstreeks 17.40 uur kwam de man de woning uit en werd aangehouden.
Bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar deze zaak.

Foto's: Kees Verwijs


Dinsdag 10 april 2012

Politie op zoek naar meer informatie over steekpartij Eesveen
De negentienjarige inwoner van Darp, die maandagochtend neergestoken werd op de Van Karnebeeklaan in Eesveen, verkeert buiten levens-gevaar. De man is na een operatie aanspreekbaar en verklaarde, dat een ruzie buiten de horecagelegenheid de oorzaak was van het incident.
Het slachtoffer kent de dader echter niet.
De politie is dringend op zoek naar mensen, die iets gezien of gehoord hebben van of over dit incident.
Hen wordt dringend verzocht, contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, nummer 0800-7000.

Zie ook de persberichten van de Politie IJsselland


Oval Racing Ter Apel: tweede plaats voor René Hooijer
Vol goede moed toog Racing Team Hooijer paaszondag naar circuit De Polderputten in Ter Apel om de kampioenstitel te verdedigen
Er waren weer een paar concurrenten bijgekomen in de 2.0 8V-categorie, zoals Team Elzinga met een Opel Kadett en een Seat Ibiza, maar ook Arend Hoekstra was terug van weggeweest met zijn rode Peugeot 205. Hij is altijd al een goede concurrent geweest voor René Hooijer, dus Rene wist dat winnen niet gemakkelijk zou worden

De eerste manche startte René achterin het veld en reed al snel naar voren, maar slaagde er niet meer naar de eerste plaats te komen, omdat Arend Hoekstra vrij baan had en genoeg afstand kon houden. René finishte de eerste manche dus als tweede.

Naar wat afstellen in de pits startte René weer achteraan naast Hoekstra en de twee reden al gauw naar voren. Helaas liet René een gaatje vallen en raakte de uitlaat van zij Alfa lek, dus beschikte hij over minder vermogen. Resultaat: opnieuw een tweede plaats.
Na een reparatie in de pits startte René de derde manche met wat duw- en hangwerk naast Martin Ottens.
Ook nu weer eindigde hij op plaats twee.
In de finale rene startte René weer achterin het veld en wist al snel de tweede plaats achter Angelo Gernaat, maar die lag te ver voor om nog in te kunnen halen. In de laatste zes ronden kwam Arend Hoekstra weer opduiken met zijn Peugeot 205 GTi.
René wist hem tot aan de laatste ronde achter zich te houden, maar pal voor de finish wist Hoekstra met 30 cm voorsprong over de meet te komen.
René Hooijer wist de dag af te sluiten met een verdiende tweede plaats overall.
Foto's: Racing Team Hooijer

A28: twee auto's beschadigd na crash bij Pesse

Opde A28 vond op ca één kilometer voorbij Pesse dinsdagmiddag een botsing plaats tussen twee personenauto’s.
Beide voertuigen reden richting noord, maar belandden beschadigd in de berm.
Een bestuurster vloog met haar Saab door het gaas in de middenberm en de auto kwam in de droge sloot tot stilstand.
De andere auto, een Toyota Avensis, vloog in de rechterberm waarbij een afstandsbord en een praatpaal werden geraakt.
Geen van beide bestuurders zat bekneld of raakte gewond.
Het brandweerpersoneel kon doorrijden, evenals het ambulancepersoneel, zo bleek later na een kortstondig onderzoek.
Berger Kraal sleepte beide voertuigen af, waarna het langzaam rijdende verkeer, die één rijbaan tot beschikking had, weer op gang kon komen.

Ook aan het begin van de A37 raakte een auto aan de linker zijkant flink beschadigd door een van achteren naderende vrachtwagen bij het invoegen in de file, die ontstond vanwege asfalteringswerkzaamheden, die plaats vonden tussen knooppunt Hoogeveen en de afslag Hoogeveen-Oost en Hollandscheveld. Voor zover bekend raakte hierbij niemand gewond.

Foto's: Persfotografie HoogeveenMaandag 9 april 2012

Ommen: tractorband in brand bij basisschool

Zondag kreeg de Ommer brandweer opdracht, uit te rukken naar Christelijke Basisschool Het Kompas aan de Patrijsstraat, waar volgens de melding brand in een bijgebouw zou woeden. Er bleek een tractorband in brand te staat nabij een schuurtje.
Inmiddels was het afdak van de berging al door de vlammen en de rook aangetast, naar de brandweer wist de vlammen bijtijds te doven.

Meer foto's op de site van de Brandweer OmmenVoor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht
en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.