Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

April 2012 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 22 april 2012

Esche (D): motorrijder (58) in krieke toestand naar ziekenhuis na aanrijding

Een 58-jarige motorrijder uit Neuenhaus is zondag tegen 18:00 uur levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding op de Hauptstraße in Esche.
De man reed in de richting van Veldhausen en wilde in een S-bocht vier auto' s inhalen, net toen één van die auto's -een zwarte Opel Astra- naar links afsloeg naar de Osterwalder Straße. De motorrijder raakte de Opel en viel; de motor sloeg tegen de paal van een straatnaambord
De 58-jarige man liep levensgevaarlijke verwondingen op en is met de traumaheli naar het MST Enschede overgebracht.

De bestuurder van de Opel -een 26-jarige man uit Wietmarschen - en zijn 19-jarige pasagiere bleven ongedeerd. De auto raakte beschadigd.
Het ongeval wordt voor de politie onderzocht door experts van ingenieursbureau Diekel.
De auto's van twee automobilisten, die langs de wegversperring reden en daardoor het sporenonderzoek hinderden, liet het openbaar ministerie in bslag nemen.

Foto's: Andreas Heck


A28: C1 kantelt na aanrijding in drukke spits na Superbikes
Op de A28 is zondagmiddag is het drukke verkeer afkomstig van de Superbike races in Assen, een personenauto met twee inzittenden op de kant gegaan. Er vielen gelukkig geen gewonden.
Het ongeval gebeurde, toen er plots hevig werd geremd en de bestuurder van een achteropkomende Citroën C1 een botsing trachtte te vermijden door naar de vluchtstrook te sturen. Hij raakte daarbij met de punt van zijn auto de achterkant van een Renault Megane.
De Citroën kantelde en kwam gedeeltelijk op de rijbaan en op de vluchtstrook tot stilstand
De inzittenden konden het voertuig zelfstandig verlaten.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Egge (D): schuur vliegt in brand na blikseminslag in boom
Zondagmiddag rukte de brandweer van Uelsen uit met vijf voertuigen en 32 man, nadat om 15:32 uur gemeld was, dat er brand was uitgebroken in een schuur aan de Doosendiek in de buurtschap Egge bij Itterbeck.
Het vuur, dat het gevolg was van blikseminslag in een boom naast de boerenschuur, kon door snel en doortastend ingrijpen worden bedwongen. De boom werd door het natuurgeweld volldig vernield\\\\\.
De 42-jarige eigenaar liep bij een bluspoging een rookvergiftiging op en is naar een ziekenhuis vervoerd.
Foto's: Feuerwehr Uelsen en Don Stolwijk - U S Media


Ringe: stapel afvalhout in brand
De brandweer van Ringe-Neugnadenfeld  rukte zaterdagavond tegen 23:18 uur uit, nadat gemeld was, dat een vage vuurgloed te zien was aan de Fasanenweg. Het bleek te gaan om een stapel afvalhout, afkomstig van een sloopwoning.
Het vuur kon met twee stralen gedoofd worden, maar de stapel hout moest met een tractor uit elkaar getrokken worden om de laatste brandhaarden te kunnen bereiken. De oorzaak van de brand is niet duidelijk; de politie onderzoekt de zaak.
De uitruk werd rond 01:00 uur afgesloten.

Denekamp: automobilist overlijdt na botsing tegen boom
Zaterdagavond rond 21.30 uur is een 46-jarige automobilist uit Denekamp om het leven gekomen, nadat hij aan de Ootmarsumsestraat tegen een boom botste.
Hulp mocht niet meer baten: de man overleed ter plaatse.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval.


Zaterdag 21 april 2012

Brucht: Hardenberger brandweer redt eenjarige uit de Vecht
Met twee wagens en de boottrailer rukte de Hardenberger brandweer uit naar een boerderij aan de Hardenbergerweg in Brucht, waar een pink te water was geraakt. Het eenjarige kalf had kennelijk het voorjaar in de kop, toen het met haar soortgenoten de wei in mocht: het onervaren dier dartelde dwars door het prikkeldraad en rende pardoes de Vecht in.
Na een paar baantjes getrokken te hebben, raakte het dier vermoeid en zocht z'n toevlucht aan de overzijde van de rivier, waar het er niet in slaagde, op de wal te klauteren.

Aan de spuitgasten de eer, de pink met de boot op te halen en terug te brengen.
Het kalf trok zich echter bij de nadering van die enge mannen in die rood-wit-blauw gestreepte badkuip angstig terug in de struiken en gaf zich pas na enige tijd over om zich naar de goede wal te laten slepen.
Daar leek het, dat het in elkaar gezakte en rillende dier z'n laatste energie verbruikt had, maar gelukkig was het met wat aandringen weer in de poten te krijgen, zodat het al gauw weer tussen de zwartbont gevlekte soortgenoten van het malse voorjaarsgras kon genieten......
alsof er niets gebeurd was.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Veeningen: meisje vast in zaagmachine
Op Bloemberg, een buurtschap even buiten Veeningen, is zaterdagavond een meisje vast komen te zitten in een houtzaagmachine.
De brandweer van de post Noordwijk wist het meisje snel te bevrijden, zodat ze medisch behandeld kon worden.
Het meisje raakte -voor zover bekend- gewond aan haar benen en is naar het ziekenhuis gebracht.
Haar toestand zou niet levensbedreigend zijn.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Vriezenveen: vier gewonden door zeer ernstig ongeval op het Westeinde (update)
Even na drieën in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de vier inzittenden van een BMW personenauto ernstig gewond geraakt bij een ongeval op het Westeinde.
Het voertuig werd bestuurd door een 21-jarige Vriezenvener; zijn passagiers (19, 20, 20 jaar) wonen in dezelfde plaats.
Op de kruising met de Nieuwe Daarlerveenseweg verloor hij de macht over het stuur, waardoor de auto met de rechterzijde een hoekwoning raakte en aan de linkerkant van de weg tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam.
Drie inzittenden werden door de brandweer uit hun benarde situatie bevrijd.
De afdeling Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente is een onderzoek naar de toedracht gestart. De eerste uitkomst geeft aan, dat de 21-jarige vermoedelijk sneller heeft gereden dan de daar toegestane 50 km/uur. Onderzoek moet de werkelijk gereden snelheid uitwijzen.
Tevens is van de 21-jarige in het ziekenhuis een bloedproef genomen en is zijn rijbewijs ingevorderd.
De totaal vernielde auto is opgehaald door berger Wolves. De schade aan de woning leek mee te vallen.


Ringe: twee gewonden door botsing L44 - Schulweg
Vrijdagavond tegen tienen zijn twee personenauto's totaal vernield ten gevolge van een aanrijding op de Emlichheimerstraße (L44).
De dertigjarige bestuurder van een Renault Clio wilde van de parkeerplaats van de sporthal de L44 oversteken om de Schulweg in te rijden, maar zag daarbij een BMW, die van rechts uit de richting van Hoogstede kwam, over het hoofd.
Een uitwijkpoging mislukte: de BMW botste in de rechter flank van de Renault en de voertuigen kwamen naast elkaar tegen het trottoir tot stilstand.
De bestuurder van de Renault en de 25-jarige man in de BMW zijn per ambulance -begeleid door een arts van piket- naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht. Een 22-jarige passagiere in de BMW bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht en gevolgen.
Foto's: Hartmut Gosink (GrenzlandNews)


Vrijdag 20 april 2012

A37: twee gewonden door aaanrijding bij afslag Veenoord
Net toen de berging van de vrachtwagen op de A37 bij Geesbrug afgerond was, deed zich tegen zessen in een winterse regen- en hagelbui op de andere rijbaan van deze snelweg nabij de afslag Veenoord een aanrijding voor, waarbij drie voertuigen betrokken waren, waaronder een auto-ambulance en een auto met boottrailer met daarop een speedboat.
Een personenauto schoot na de aanrijding de berm in, over de geluidswal en kwam enkele meters lager in een greppel tot stilstand.
Tweee inzittenden raakten licht gewond.
Foto's: Ina Nieboer


Schoonebeek: opnieuw gaslek bij aanleg glasvezelkabel

Vrijdagmiddag tegen half twee onstond opnieuw een gaslek ten gevolge van het aanleggen van een glasvezelkabel in Schoonebeek; nu in de Uithof. De Schoonebeker brandweer beveiligde de plaats des onheils in afwachting van netbeheerder Enexis, die het lek fixte.

Het was de tweede keer binnen een week, dat er in Schoonebeek tijdens het aanleggen van het glasvezelnetwerk een gasleiding lek raakte: maandag ontstond een groot gaslek aan de Mente, waarbij de bewoners van meerdere huizen geëvacueerd moesten worden.

Foto's: Hartmut Gosink (GrenzlandNews)


Koekange: blikseminslag in rietgedekte woning
Met een luide knal, die overal in de wijde omgeving te horen was, sloeg vrijdag aan het eind van de middag de bliksem in tijdens een hevige bui. De bliksemflits trof een woning op het Nieuwe Erf in Koekange; een wijk met een aantal nieuwe rietgedekte woningen.
De bewoners waren snel uit de woning na de inslag. Bij meerdere buren waren de stoppen gesprongen door het natuurgeweld.
De brandweerkazerne ligt op korte afstand, dus de brandweer Noordwijk was snel ter plaatse en kon met het bluswerk een uitslaande brand voorkomen.
Korpsen uit Ruinen en Meppel werden opgeroepen voor assistentie. Veel te blussen viel er niet meer, maar wel moest het dak aan de zijkant van de woning grotendeels worden ontdaan van het riet.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

A37/ Geesbrug: zware schade en eindeloze file na kop-staartaanrijding vrachtwagens
Vrijdag rond half drie kreeg een vrachtwagenbestuurder, die op de A37 in oostelijke richting reed, vlak voor de afslag Nieuwlande/Geesbrug de scrik van zijn leven. Hij kreeg op het laatste moment in de gaten, dat een vóór hem rijdende vrachtwagen sterk afremde voor een file, die door belijningswerk bij de afslag Oosterhessselen was ontstaan.
De trekker met tankoplegger raakte de container van de voorste (Duitse) truck en schoot vervolgens naar links, waar de hevig remmende combinatie in de middenberm tot stilstand kwam. De aanhanger met de container vol oude koelkasten kantelde, maar kwam op de vluchtstrook tot staan.
De chauffeur van de Duitse vrachtwagen kwam er zonder kleerscheuren vanaf; de uit Hattem afkomstige bestuurder van de trekker, die een oplegger met 30 ton aardappelkookschillen (varkensvoer) trok, liep licht beenletsel op. De trekker was echter total loss.

Het spitsverkeer in de richting van Duitsland liep volledig vast en werd ter hoogte van de knooppunten Lankhorst en Hoogeveen omgeleid.
Het verkeer, dat op de A37 vastgelopen was, kon de ongevalslokatie langzaam via de af- en oprit bij Geesbrug passeren.

Berger Kraal zette de gekantelde container overeind en trok de trekker en oplegger uit de middenberm, nadat de lading varkensvoer uit de tankoplegger in een andere truck overgepompt was.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Holten: brand en explosie verwoesten woning

Donderdag tegen middernacht hoorde een buurtbewoner een harde knal en ontwaarde een grote vuurzee bij zijn buren aan de Heideweg.
Hij belt de alarmcentrale, waar men gelijk groot alarm slaat, omdat de woning in het buitengebied tussen Holten en Markelo staat.
Ambulancebroeders, die even verderop aan het werk waren, arriveerden als eersten. De woning stond op de moment al geheel in brand.
Toen brandweereenheden van Holten, Markelo en Enter aankwamen, was niet duidelijk, of er slachtoffers in de houten woning aanwezig waren.
De achterzijde van de woning is waarschijnlijk door een explosie weggeblazen.
De brandweer had het vuur na zo’n twintig minuten onder controle, maar het zoeken naar slachtoffers nam nog de nodige tijd in beslag.
Na een grote zoekactie blijkt, dat er geen slachtoffer in de woning aanwezig was.
De politie heeft het gehele terein afgezet vanwege het sporenonderzoek.

Foto's : Kees Verwijs


Donderdag 19 april 2012

Hoogeveen: dit jaar weer 112-dag

Op zaterdag 16 juni a.s. zal in het centrum van Hoogeveen voor de vierde keer een 112 dag gehouden worden.
In 2008 trok deze Hulpverleningsdag, die toen plaatsvond bij de Alteveerstraat en in de Hoogeveense Vaart, ruim 20.000 bezoekers.
Dit jaar zal het spektakel, waarvoor zich inmiddels al 65 instanties en instellingen hebben aangemeld, midden in het centrum plaats vinden.

De dag heeft met name een interactief karakter, aldus voorzitter Rob Pot van UMCG ambulancezorg.
Dat wil zeggen, dat de mensen zelf ook aan veel dingen mee kunnen doen. De brandweer Hoogeveen pakt flink uit, evenals de politie, de Koninklijke Marechaussee, UMCG Ambulancezorg, het Nederlandse Rode Kruis, EHBO en Rijkswaterstaat en particulieren.
Ook diverse bedrijven verlenen hun medewerking, zoals bergingsbedrijf Kraal en Kreeft opleidingen.

Foto: Persfotografie Hoogeveen


Nieuwe WWM: totaal verbod op bezit vlindermessen, stiletto's en valmessen

Vanaf 1 mei 2012 gaat met de nieuwe Wet Wapens en Munitie een totaal verbod op vlindermessen, valmessen en stiletto’s in.
Tot nu toe was het bezit van enkele soorten van deze messen niet strafbaar; vanaf 1 mei is dit wel het geval.

In de week van 23 tot 30 april wordt burgers de mogelijkheid geboden de verboden steekwapens vrijwillig en anoniem, zonder registratie van gegevens, in te leveren. In de ontvangstruimtes van alle politiebureau's in Twente staan daartoe afgesloten inwerpcontainers.
Politie Twente hoopt dat de burgers van deze mogelijkheid gebruik maken en zal vanaf 1 mei conform de nieuwe wet handelen bij het aantreffen van verboden steekwapens.

Op bepaalde sites wordt gesuggereerd, dat het bezit van een mes -en zelfs van een schroevendraaier!- in het openbaar volledig verboden zou zijn. Dit is voor zover bekend misschien beleid van een overijverig en voorbarig handelend ministerie, maar zeker niet wettelijk geregeld. Hooguit is het bij zich hebben van een mes in bepaalde gebieden, zoals een uitgaansgebied, volgens een APV verboden, maar zeker niet algemeen.

Zoals in de memorie van toelichting valt te lezen:
"Het is niet wenselijk om een algemeen verbod tot het voorhanden hebben van dergelijke messen in te voeren. Er zijn namelijk vele vormen van opvouwbare messen die mede afhankelijk van de omstandigheden een dreigend voorkomen hebben en tevens een maatschappelijke functie vervullen.
Een verbod op het voorhanden hebben van al deze vormen van messen vergt veel uitzonderingen in de Wwm en de Regeling wapens en munitie en leidt daarmee tot niet handhaafbare wet- en regelgeving. Wel is het mogelijk om in plaats van het voorhanden hebben, het dragen van dergelijke messen te reguleren"

Het dragen van opvouwbare messen die zijn vervaardigd om een regulier maatschappelijk aanvaard gebruiksdoel te realiseren, blijft toegestaan. Daartoe is het element «reguliere maatschappelijk aanvaarde gebruiksdoeleinden» in de definitie opgenomen.
Met deze formulering is eerder goede ervaring opgedaan in de wapenwetgeving. Hiermee blijft het toegestaan om een opvouwbaar mes te dragen dat bijvoorbeeld is bedoeld om tapijt mee te snijden en in verband met dat doel op een voor het publiek toegankelijke plaats wordt gedragen.


Klik hier voor meer informatieNieuwe helmen en portofoons voor brandweer Hardenberg en Ommen

De mannen van de blusgroep Slagharen viel woensdagavond een bijzondere eer te beurt: ze ontvingen tijdens hun wekelijkse oefenavond als eerste de nieuwe MSA Gallet brandweerhelm.
De comfortabele helm biedt een flink aantal verbeteringen ten opzichte van het fluorescerende model, dat tot nu toe in gebruik was.
De zilverkleurige coating reflecteert hitte beter, zodat er minder snel oververhittingsverschijnselen optreden.
Het ingebouwde gelaatsscherm is nu van buitenaf doorzichtig, zodat er oogkontakt gehouden kan worden; iets, wat bij het goudkleurige scherm niet kon.
Tegelijk met de helm is de nieuwe C2000-portofoon in gebruik genomen, die qua zendvermogen twee keer zo sterk is als het oude model en via het "oortje" in de helm ook onder moeilijke omstandigheden duidelijker te verstaan is.
Op de derde foto ziet u links het model voor de manschappen; rechts dat voor bevelvoerders.

Doordat er in één keer 180 helmen aangeschaft werden, kon er flink wat gemeenschapsgeld bespaard worden.
Deze zilverkleurige helm wordt binnenkort ook aan de andere eenheden van de brandweer Hardenberg en Ommen verstrekt en is ook in gebruik in de gemeente Olst-Wijhe.
De helm is al uitgebreid getest en in gebruik bij het korps Amsterdam-Amstelland.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N34 / Gramsbergen: gewonde na slippartij

Naar het zich liet aanzien heeft de bestuurder van een zwarte Peugeot 206 HDI een blik beschermengelen opengetrokken, toen hij woensdag-avond op de N34 in problemen kwam.
De man, die in de richting van Hardenberg reed, verloor tijdens een regenbui even voor de afslag Gramsbergen de macht over het stuur, waarop de auto schuin de autoweg over schoot, in de zuidelijke berm over de kop ging en tegen de dijk -op de wielen- tot stilstand kwam.
Voor zover bekend hield de man aan de buiteling licht letsel over. Hij is ter plaatse in de ambulance gecheckt en voor nader onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.
De Peugeot, die hij van zijn vader geleend had, was total loss en is door berger Autax opgehaald.

Foto's: Don Stolwijk - U S MediaWoensdag 18 april 2012


Coevorden: ondanks geringe schade total loss
Woensdagmiddag verzocht de meldkamer de Coevorder brandweer met spoed uit te rukken naar de rotonde tussen de Euregioweg en de Rondweg vanwege een verkeersongeval. De spuitgasten vonden er een aan de voorzijde licht beschadigde gele Fiat Cinquecento aan op circa vijftien meter vóór de rotonde en op de vluchtheuvel ter rechterzijde een grijze Renault Mégane, zo'n 25 meter voorbij het botspunt.
De Fiatbestuurder was ongedeerd; de man in de Renault had na de kop-staart-aanrijding last van rug/nekletsel.
Er werd daarom in overleg met het ambulancepersoneel besloten, het slachtoffer met hydraulisch redgereedschap uit de auto te bevrijden.
Daartoe werd niet alleen het dak losgeknipt, maar werden ook de portieren aan de linkerzijde verwijderd, zodat de gewonde op een wervelplank kon worden gefixeerd. De man -een 39-jarige Coevordenaar- werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Zijn 12 jaar oude auto was na amputatie van het dak en de deuren rijp voor de sloop.
Eperts van de VOA namen de situatie in ogenschouw; berger Koolen haalde beide auto's op. Hierna kon het verkeer weer op de gebruikelijke manier richting Emlichheim.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Erica: de dag na de grote brand

De zeer grote brand, die dinsdagavond rond 21:15 uur brand uitbrak in kwekerij Melenhorst aan de Warmoesweg bij Erica heeft enorme schade aan de loodsen naast en achter de woning veroorzaakt, zo bleek woensdagmorgen.
Hoewel in eerste instantie brand in de woning gemeld werd, lijkt het er op, dat het woonhuis relatief weinig schade heeft opgelopen. De woning is niet afgebrand, zoals gisteravond op internet werd beweerd. Wel lijken de kassen achter de loods door hitte en rook aangetast te zijn.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 17 april 2012

Erica: zeer grote brand in kwekerij

Dinsdagavond is er rond 21:15 uur brand uitgebroken in een kwekerij aan de Warmoesweg in het tuinbouwgebied bij Erica.
In eerste instantie werd brand in een woning gemeld, maar de omvang bleek aanzienlijk groter, zodat al ras werd opgeschaald naar "Middelbrand" en zelfs tot "Zeer Grote Brand - GRIP 1". Er werd een groot aantal brandweereenheden uit de wijde omgeving opgeroepen.
De hoog oplaaiende brand ging gepaard met explosies en zware rookontwikkeling; reden voor de politie om de Warmoesweg ruim af te zetten.
De brand was rond half twee onder controle.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Hartmut Gosink (GrenzlandNews)


A28: personenauto meegesleurd door trekker met oplegger

en automobilist heeft vanmiddag op de A28 een engeltje op zijn schouder gehad.
Bij het samenkomen van de snelwegen A32 en de A28 is zijn auto -waarschijnlijk door een verkeerde invoegactie- door een kleine touché van een vrachtwagen dwars voor deze combinatie komen te staan en tientallen meters meegesleurd.
Wonder boven wonder kwam de bestuurder van de personenauto er zonder kleerscheuren vanaf.
Wel is de man onderzocht in een ambulance, maar kon later worden thuisgebracht door zijn zoon die inmiddels naar de plaats van het ongeval was gekomen.

De auto is door berger Hooikammer afgesleept.
De vrachtwagenchauffeur kon, nadat de wagen uitvoerig was gecontroleerd, zijn weg vervolgen.
Het verkeer op de A28 ondervond een behoorlijke hinder: er waren vanwege het ongeval twee rijstroken afgekruist.


Valthe: zware rook- en roetschade

De bewoner van een houtskeletbouwwoning aan de Linden in Valthe wachtte dinsdagmiddag bij thuiskomst een onaangename verrassing: het interieur van zijn huis bleek volledig zwartberoet te zijn.
Waarschijnlijk is de brand door zuurstofgebrek spontaan gedoofd.
De brandweer moest twee ramen van slaapkamers aan de zijgevel inslaan om verse lucht in de woning te krijgen.
Na de brand werd op de eerste verdieping een hennepkwekerij met circa 300 planten ontdekt.
De bewoner is -na behandeling vanwege rookvergiftigingsverschijnselen- aangehouden.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vroomshoop: brand in magazijn modezaak snel onder controle

Dinsdagmiddag brak er brand uit in een opslagruimte achter modezaak Hilberink aan de Hammerweg in Vroomshoop.
Het vuur was het gevolg van kortsluiting in een verlaagd plafond. Het plafond moest opengebroken worden om de oorzaak te lokaliseren.
De aanval werd zowel vanaf de Hammerweg als de er achter gelegen Nassaustraat ingezet.
Zowel de winkel als de er achter en erboven gelegen ruimtes liepen rook- en roetschade op.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 16 april 2012

Schoonebeek: gasleiding sneuvelt tijdens graafwerk

Maandagmiddag tegen vijven werd de brandweer van Schoonebeek opgeroepen vanwege een "gaslek hoge druk" aan De Mente in Schoone-beek. Ook werd er een Adviseur Gevaarlijke Stoffen uit de regio IJsselland ingeschakeld.
Na aankomst bleek, dat tijdens het boren van een glasvezelleiding onder een tuin, een gasleiding geraakt was.
Het gas ontsnapte met het nodige geluid uit de grond.
Binnen een kwartier werd opgeschaald naar "Grip 1" en werd begonnen met de ontruiming van circa vijftig omliggende woningen.
De bewoners van deze woningen werden opgevangen in Hotel de Wolfshoeve te Schoonebeek. De brandweer was zo vriendelijk, een hondje uit één van de huizen in het geëvacueerde gebied op te halen.

De gasleiding werd op twee plaatsen opgegraven en door middel van speciale ballonnen afgesloten. Hierna kon het lek blootgelegd en gedicht worden. De verwachting is, dat de leiding in de loop van de avond gerepareerd zal zijn.

Foto's: Peter Kramer


Slagharen: brandweer rukt achteruit uit naar een brand

Dat de Slagharense brandweer bijzonder snel uitrukt is onze trouwe lezers inmiddels wel duidelijk.
Maar maandagavond reed de tankautospuit rond kwart over zeven niet alleen bijzonder traag uit, maar nog zonder sirene en achterstevoren ook !
Waarom dat gebeurde?
Er was gemeld, dat er een auto -met een LPG-installatie- in brand stond aan de Riede, dus schuin achter de brandweerkazerne.
Normaliter rukt men voorwaarts uit naar de Coevorderweg, maar in dit -uitzondelijke- geval ging het dus "met prio 1" achterwaarts en met niet meer dan twee kilometer per uur naar de brand...
De betreffende auto -weer een Franse- vertoonde op zwartberoete ramen en een kapotte voorruit na- verder nauwelijks tekenen van brand.
Ook toen de voorruit sneuvelde onder het geweld van een koevoet en er rook naar buiten kwam, bleef de gevreesde rookgasontbranding uit.
Nadat het interieur met een straal "hoge druk" uit de TAS doorweekt was, werd het motorcompartiment bekeken, dat vrij van brand bleek te zijn.
Waarschijnlijk is het begin van brand door zuurstofgebrek vanzelf gedoofd.

Foto's Don Stolwijk - U S Media


Vroomshoop: dierenredster komt zelf in problemen

Hulpverleningsdiensten werden in de nacht van zondag op maandag even na middernacht gealarmeerd, omdat er een vrouw dreigde te verdrinken langs de Oranjestraat in Vroomshoop. Bij aankomst werd duidelijk, dat voorbijgangers de vrouw al uit het water hadden gehaald.
De vrouw was te water geraakt, toen ze een hond wilde redden, maar kwam er vervolgens achter, dat ze zelf ook niet meer op de wal kon komen. De drenkelinge is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De dierenambulance heeft zich over de hond ontfermd.

Foto's : Kevin Sand


Enter: brand in keuken woonboerderij

Maandagmiddag om twaalf minuten voor vier werd een keukenbrand in een woning aan de Ganzenweg in Enter gemeld.
Omdat het hier het buitengebied tussen Enter en Bornebroek betrof, werden blusgroepen uit Enter, Almelo en Hengelo gealarmeerd.
De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand rap blussen, zodat de schade binnen de perken bleef.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Foto's : Kees Verwijs - meer foto's op www.verwijsfotografie.nl


Georgsdorf (D): twee broers zwaar gewond door ongeval op de Adorferstraße

Maandagmiddag tegen 14:00 uur zijn in Georgsdorf twee broers zwaar gewond geraakt ten gevolge van een ernstig verkeersongeval plaats
Het ongeval ontstond, toen een 45-jarige medewerkster van een koeriersbedrijf met haar Mercedes-Sprinter bedrijfsauto van het Ostende (K13) de Adorferstraße (K14) wilde oversteken. Ze zag daarbij een van rechts naderende Mercedes S-klasse, bestuurd door een 21-jarige man, die uit de richting van Adorf aan kwam rijden, over het hoofd.
Door de klap kantelde de bedrijfsauto, maar de bestuurster -een inwoonster van Lingen- bleef ongedeerd.

De 21-jarige man en zijn passagier hadden zware verwondingen opgelopen en moesten door de brandweer van Georgsdorf, die met vijftien man in drie voertuigen was uitgerukt, met hydraulische redapparatuur bevrijd worden. De derde broer in de personenauto bleef ongedeerd.
De gewonden zijn met twee ambulances en onder begeleiding van een arts van piket naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht.
De kruising is vanwege de naweeën van het ongeval geruime tijd afgesloten geweest
Uit onderzoek kwam aan het licht, dat de achterbanden van de bedrijfsauto versleten waren. De politie onderzoekt de zaak.

Foto's : Andreas Heck


Ruinen: auto tegen boom

Op de Ruinerdijk -even buiten Ruinen- is maandagmorgen de bestuurder van een Honda Civic personenauto gewond geraakt, toen hij tegen een boom reed.
De man werd door de brandweer van Ruinen op een wervelplank uit het voertuig gehaald.
Daarna kreeg hij een nekkraag om en werd hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De APK van de auto (bouwjaar 1994), die total loss raakte, was op 30 maart van dit jaar verlopen.
De oorzaak van het ongeval moet waarschijnlijk in een te hoge snelheid in een flauwe bocht worden gezocht.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen
Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.