Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2012 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 12 augustus 2012


Dalfsen: motorrijder ernstig gewond na aanrijding op de Heinoseweg
De bestuurder van een oldtimer Ducati motorfiets is zondagmiddag met -naar het zich liet aanzien- ernstig letsel in een sloot gevallen, nadat de man- een inwoner van Dieren- op de kruising Kanaalweg Noord - Heinoseweg door een bestelauto werd aangereden.
De motorrijder, die over de Heinoseweg in de richting van Dalfsen reed en net de brug gepasseerd was, kreeg geen vrije doorgang van de bestuurster van de Peugeot Partner, die van de (onverharde) Kanaalweg de kruising op reed.
De motorrijder kwam ten val en gleed met zijn Ducati 750 (bouwjaar 1974) een bermsloot in, waar de man tot borsthoogte tussen het hoge riet in de sloot kwam te staan. Gelukkig werd hij hierbij niet door zijn motor geraakt.
Voorbijgangers snelden de aan onderlijf en benen gewonde motorrijder te hulp en voorkwamen, dat de man onnodig letsel opliep, toen hij probeerde, zelf uit de sloot te komen.
Hierna nam ambulancepersoneel de eerste hulp over; bijgestaan door een brandweerploeg uit Heino, waarna het slachtoffer alsnog de wal op werd geholpen.
Kort daarop landde een traumaheli met een Mobiel Medisch Team van het UMCG.
Ndat het slachtoffer zijn eerste medische zorg had gekregen en de experts van de VOA IJsselland de situatie in ogenschouw hadden genomen, haalde berger Leerentveld de zwaar beschadigde voertuigen op.
De kruising is geruime tijd afgesloten geweest, zodat met name recreatiefietsers, die van beide zijden langs het kanaal aan waren komen rijden, geduldig achter de afzettingslinten moesten wachten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Rheeze: motorrijder botst frontaal op auto: vrouw naar ziekenhuis (update)
Een duopassagiere is zondagmiddag per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, nadat de motor, waar ze op meereed, frontaal op een Renault Twingo botste. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Grote Beltenweg met de Stoetendijk in Rheeze en ontstond, toen de bestuurster van de personenauto, die van de Stoetendijk linksaf sloeg -de Grote Beltenweg op- geen voorrang kreeg van de van links naderende motorrijder.

De personenauto liep relatief lichte schade op en hoefde niet weggesleept te worden; alleen de 1100 cc Honda motorfiets vertoonde aanzienlijke schade en is door berger de Jonge naar Elim vervoerd.

In tegenstelling tot wat elders beweerd werd, heeft er geen VOA-onderzoek plaats gevonden, is er maar één gewonde gevallen (geen twee) en bestaat er geen Stoetenweg in Rheeze.
Bovendien reed de motorrijder op de Grote Beltenweg en kwam de auto van de Stoetendijk en was de kruising bijna drie kwartier afgesloten, dus geen twee uur...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: vallende tak mist fietsers op een haar na
Twee fietsers ontsnapten in het begin van de zondagmiddag aan een akelig lot, toen vlak bij hen een loodzware tak uit een oude eik op het wegdek viel. De twee reden op De Riet -tussen het industrieterrein Haardijk en de Boshoek- toen de tak door een plotselinge rukwind afscheurde en van grote hoogte naar beneden stortte.

De Hardenberger brandweer ruimde de resten van de tak op.
De boom zal binnenkort door personeel van de gemeente gecontroleerd worden en zonodig gesnoeid of gerooid.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Emiel Geerding - EMG Fotografie

Zaterdag 11 augustus 2012

Stadskanaal: terreinwagen uitgebrand
Op de Gasselternijveenschedreef tussen Gasselternijveen en Stadskanaal brandde zaterdag aan het begin van de avond een Mitsubishi Pajero 4WD bijna volledig uit.
De eigenaar zag kort daarvoor wat rook onder het dashboard vandaan komen en kon nog net de nodige spullen redden, voordat het vuur het compartiment bereikte.
Doordat er geen adres in de melding bekendgemaakt was, duurde het even, voordat de brandweer arriveerde, maar daarna was één straal uit de hogedrukslang voldoende om de Rode Haan op de vlucht te jagen.
Helaas was de ruim negen jaar oude terreinwagen toen al total loss.
Ondanks de afgelegen plek geen gebrek aan publiek...hoewel niet iedereen een camera bij zich had.
Foto's: Herman van Oost - Van Oost Media


Dalerveen: Rode Haan verwoest Harley
Een Harley-Davidson-bestuurder uit Coevorden werd zaterdagmorgen tegen elven onaangenaam verrast, toen zijn motor tijdens een ritje begon te roken ter hoogte van de accu en kort daarop vlam vatte.
De man stopte op de Boekweitakkers in Dalerveen en moest lijdzaam toezien, hoe de motorfiets hem door de Rode Haan afgenomen werd.
Toen de Coevorder brandweer arriveerde, was 's mans trotse bezit al onherstelbaar uitgebrand
.


Klazienaveen: dode man in bovenwoning van Echtenstraat gevonden
In een woning boven een kleding- en borduurservicewinkel aan de van Echtenstraat in Klazienaveen vond de politie vanmorgen het stoffelijk overschot van een man. De politie ging op onderzoek uit, nadat er een telefoontje binnengekomen was, waarin gemeld werd, dat de bewoner al twee dagen niet gezien was en de winkel al sinds vrijdagmorgen niet meer open geweest was
Collega-middenstanders, die zaterdagmorgen poolshoogte namen, hadden naar verluidt ontdekt, dat de deur, die toegang geeft tot de woning geforceerd was.
De kleding- en borduurwinkel was volgens bekenden nog maar een maand of twee in het pand gevestigd.
De politie sluit een natuurlijke dood en zelfmoord uit. De Technische Recherche is in de loop van de middag een uitgebreid onderzoek gestart in het pand. De politiewoordvoerster kon nog geen mededelingen doen over de doodsoorzaak en de verdere omstandigheden rond de zaak.
Het technisch onderzoek in en rondom de woning zal zeker nog tot en met zondag duren.

Getuigen, die de afgelopen dagen iets bijzonders gezien of gehoord hebben rondom de woning of andere relevante informatie hebben, wordt gevraagd zich te melden bij de politie in Klazienaveen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


De Pollen: wiellaadschop door brand verwoest
Zaterdagochtend rond half acht werd de brandweer van Vriezenveen medegedeeld, dat er een landbouwvoertuig aan de Oude Hoevenweg in de buurtschap de Pollen bij Vriezenveen brand zou staan.
Toen de brandweer arriveerde, bleek de shovel (wiellader) al volledig in brand te staan. De machine was tot stilstand gekomen aan het eind van een circa een kilometer lange doodlopende weg.
Hoewel de machine verloren ging, leek de aan de voorzijde gemonteerde kuilverdeler op het eerste gezicht niet veel schade te hebben opgelopen. De brandweer heeft absorptiekorrels gestrooid om weggelekte olie op te ruimen

Ruinerwold: woonboerderij / pottenbakkerij "Het Ovenhuis" afgebrand
Aan de dokter Larijweg in Ruinerwold is in de afgelopen nacht de woonboerderij annex pottenbakkerij "Het Ovenhuis" van Albert Jonkers uitgebrand. Toen de bewoners rond half vier wakker werden, bleek het rieten dak in brand te staan.
Ondanks de uitgebreide brandweerinzet bleek de pottenbakkerij niet te redden; het woonhuis aan de voorzijde raakte onherstelbaar beschadigd.

Door de grote vraag naar bluswater sneuvelde een overbelaste asbest waterleiding aan de kruising Keuterhoekdijk - Wolddijk - Dijkhuizen, enkele kilometers verderop. Hierdoor kwamen de bewoners van enkele panden aan de Keuterhoekdijk zonder drinkwater te zitten.

Voordat de technische recherche met het onderzoek kon beginnen, moest er eerst worden nageblust en diende het zwaar ondermijnde pand te worden gecontroleerd vanwege instortingsgevaar.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 10 augustus 2012

A28 / Pesse: caravan in puin tijdens terugreis
Een echtpaar uit Hoogkerk is vrijdagmiddag tijdens de terugreis van hun vakantie in Limburg met hun auto en caravan in de bermsloot van de A28 beland, even voorbij Pesse.
Ondanks het geslinger in het drukke verkeer werden geen andere weggebruikers geraakt.
Sporen wezen uit, dat de auto en caravan in de middenberm waren geraakt, waarna de combinatie onbestuurbaar werd en rechts in de bermsloot eindigde.
De caravan lag op zijn kop; de auto stond achterstevoren in de berm.
Uit onderzoek door ambulancepersoneel bleek, dat het echtpaar ongedeerd was en dat de massaal uitgerukte hulpdiensten, waaronder het traumateam, voor het merendeel hun weg konden vervolgen.
De auto bleef -op een enkel krasje na- onbeschadigd; van de caravan bleef practisch niets bruikbaars over.
De sleurhut werd door berger Kraal verder gesloopt en in onderdelen afgevoerd.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Donderdag 9 augustus 2012

Gronau: dode man op parkeerplaats gevonden (update)
Op een parkeerplaats aan de Poststraße nabij het treinstation van Gronau is donderdagochtend een 46-jarige man uit die plaats gevonden, aldus de politie. Men heeft nog -tevergeefs- geprobeerd, het slachtoffer, dat neergestoken was, te reanimeren.
De Duitse politie gaat uit van een misdrijf en heeft vijftien rechercheurs op de zaak gezet.
Er is een grootscheepse zoekactie opgezet om het moordwapen te achterhalen. (Zie video 2)
Uit autopsie bleek later, dat het lichaam meerdere steekwonden vertoonde.
Het is de tweede keer in korte tijd dat Gronau opgeschrikt wordt door een misdrijf: vorige week raakten twee mensen in de Duitse plaats gewond na een schietpartij
.


De Krim: aanhouding op verdenking van heling
Aan de Hoofdweg zijn dinsdagmiddag twee mannen van 18 en 19 jaar uit Slagharen en Dedemsvaart aangehouden op verdenking van heling. Ze hadden getankt bij een benzinepomp en konden niet betalen.
Hierop werd de politie gebeld en is de auto van de mannen in beslag genomen, totdat er betaald kan worden.
Bij de inbeslagname haalden de twee nog een laptop uit de auto.
Bij navraag konden ze niet aangeven, van wie deze laptop was. Deze zou niet van hen zijn.
Ook deze is in beslag genomen en de twee heren zijn aangehouden op verdenking van heling.
Er wordt een nader onderzoek naar de laptop ingesteld
Bron: Politie IJsselland

Woensdag 8 augustus 2012

Fluitenberg: kat in boom aan de Hoogeveenseweg
Woensdagmiddag restten de brandweer van Hoogeveen niet veel keuzes om een poes uit de boom te krijgen.
Afgezien van het tijdrovende "kat uit de boom kijken" (hetgeen zelden tot succes leidt) kon men het dier simpelweg laten zitten; de tweede mogelijkheid was, het poezenbeest met een straal water naar beneden te krijgen en het dier dan opvangen in een vangzeil of -net, want met de ladder of hoogwerker was het dier niet te bereiken
Er werd, in overleg met de eigenaar, voor de laatste optie gekozen. En het lukte!
Voorzichtig werd met de brandslang gespoten, waarop de poes het hogerop zocht.
Daarna werd er met wat meer kracht gespoten en viel de poes naar beneden…recht in het vangnet van een brandweerman.
Die reageerde opgelucht en enthousiast: “Bij basketbal was dit een echte driepunter geweest”.
Dat de poes binnen de kortste keren uit het net wist te ontsnappen en zich verstopte onder een caravan, deerde de opgeluchte brandweer niet. Tevreden -en opgelucht- ging men retour kazerne.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: nieuwe kruising bepaald geen verbetering van de verkeersveiligheid
De kruising Industrieweg - Edisonstraat in Hoogeveen is een berucht punt aan het worden. En ook vanmorgen was het er weer raak.
Een automobilist uit Almelo en werkzaam bij een bedrijf in Hoogeveen, wilde van de Edisonstraat de (voorrangsweg) Industrieweg oprijden.
De bestuurder verklaarde, dat de voor hem onbekende situatie verwarrend was en dat hij naar links en rechts bleef kijken, maar desondanks tegen de van rechts komende auto niet zag en tegen dat voertuig -bestuurd door een inwoner van Nieuweroord- botste.
Beide voertuigen raakten flink beschadigd, maar er vielen geen gewonden.
De auto’s werden afgesleept door Berger Kraal
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dinsdag 7 augustus 2012

Noordlaren: koe vast in moddersloot
Het werd een drukke middag voor de leden van de post Zuidlaren, toen tegen vier uur de piepers opnieuw afgingen; dit keer vanwege een aan de Osdijk in Noordlaren te water geraakt koe.
Het onfortuinlijke dier zat vast in de brede, modderige sloot, zodat er een trekker met voorlader aan te pas kwam om het te bevrijden.
Dat ging voorspoedig. Het vermoeide dier verkoos na een moment van recuperatie het gezelschap van haar soortgenoten.
Nadat ook de hulpverleners waren schoongespoten, kon de blusploeg na uurtje terug naar de kazerne.

Zuidlaren: passanten blussen brand in Mercedes
Dinsdag rond kwart over twee werd de post Zuidlaren gealarmeerd met de mededeling, dat er een auto in brand zou staan aan de Schipborger-weg in Zuidlaren.
Omdat hun huidige tankautospuit voor een APK bij de dealer stond, rukte men uit met de oude tweede tankautospuit, die, sinds de vervanging voor een materieelvoertuig, als vervangvoertuig voor de gemeente Tynaarlo dienst doet.
Bij aankomst bleek, dat de beginnende brand in het motorcompartiment van de twaalf haar oude Mercedes 170 al door omstanders geblust was. Bij nacontrole werd duidelijk, dat het vuur effectief gedoofd was en kon men na een kwartiertje al terug naar de kazerne.

Erica: Mercedes total loss na tikje
Een tikje van een achteropkomende auto betekende dinsdag een waterig en definitief einde voor een Mercedes stationcar.
De uit Emlichheim afkomstige Mercedes-bestuurder remde af aan het einde van de Tuindersweg om af te slaan naar de Beekweg, hetgeen door de achter hem rijdende automobilist niet tijdig opgemerkt werd, waardoor het Peugeootje de Mercedes aan de rechter achterzijde aanreed.
Deze tik was niet voldoende om ernstige schade of letsel aan te richten, maar zorgde er wel voor, dat de Mercedes tussen twee bomen de Dommerswijk in dook en daar na een "trip" naar de overzijde en terug tegen de walkant -op het dak na- onder water verdween.
De bestuurder was na de tewaterlating op het dak van zijn auto geklommen en kwam er -zij het nat- zonder kleerscheuren vanaf.

De eer, de Mercedes uit het natte element te bergen, viel te beurt aan de Emmer firma Koolen, die twee duikers inzette om de auto "aan te pikken" en het verzopen voertuig vervolgens naar de overzijde van het kanaal te slepen.
Daar moest het voertuig even een paar duizend liter water kwijt, voordat het de wal op getakeld kon worden. Ook dat lukte voorspoedig en rond kwart over twee stond de Mercedes op de bergingsauto.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Zuidwolde: Tigra in bermsloot
Op de A28 ter hoogte van Zuidwolde is dinsdagmorgen rond acht uur een Opel Tigra geslipt en in de bermsloot tot stilstand gekomen.
Van de twee inzittenden kon één na behandeling in de ambulance met de berger mee; de ander werd naar het ziekenhuis gebracht.
Deze persoon had nog geen jaar geleden een whiplash opgelopen bij een ander ongeval, zo verklaarde de passagier.
De Opel was geslipt, toen de bestuurder naar de linkerrijbaan wilde, waar op dat moment al een ander voertuig reed.
AANVULLING:

Bij het ongeval waren een man van 20 uit Hoogeveen en een even oude Emmenaar betrokken, die op de A28 richting Hoogeveen reden.
De bestuurder (de Hoogevener) reed op de rechterrijbaan, toen hij werd ingehaald door een donkere auto.
Volgens de man trok zijn voertuig daardoor naar de middenstreep en probeerde hij bij te sturen naar rechts, waarbij het de macht over het stuur verloor em de auto in een greppel tot stilstand kwam. De bestuurder van de andere auto is doorgereden.
De politie vraagt deze bestuurder, contact op te nemen via 0900-8844
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 6 augustus 2012
(Geen bijzonderheden)

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.