Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2012 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Zondag 19 augustus 2012


Almelo: woningbrand Merelstraat snel bedwongen
Rond 17:10 uur werd gemeld, dat er brand woedde in een woning aan de Merelstaat in Almelo
Bij aankomst bleek, dat het om brand op de eerste verdieping ging en dat de vlammen al uit de dakkapel sloegen.
De brandweer wist de brand snel te bedwingen, hoewel men de voordeur moest forceren om het pand binnen te komen.
Foto's: Jeffrey Kastermans


Hoogenweg en Schuinesloot: brandweer koelt oververhitte kippen
De tropische temperaturen zijn niet voor iedereen even plezierig en leiden in enkele gevallen tot noodsituaties, zo bleek zondagmiddag
De Hardenberger brandweer kreeg tegen tweeën opdracht, naar de kazerne te komen vanwege ernstige hitteproblemen elders.
De rit van de tankautospuit en de watertankwagen eindigde bij een pluimveebedrijf in Hoogenweg, waar de temperatuur in de kippenstallen zo hoog was opgelopen, dat tienduizenden vleeskippen voortijdig het loodje dreigden te leggen.
Hier bood het waterkanon van de watertankwagen soelaas, hoewel de tankinhoud van vijftienduizend liter niet volstond en er oppervlaktewater uit een sloot onttrokken moest worden.
Nog tijdens deze koeloperatie werd de Slagharense brandweer om 15:13 uur verzocht, naar Schuinesloot te rijden voor een vergelijkbare klus, met dien verstande, dat hen geen watertankwagen ter beschikking stond en de straalpijpen dus met de hand bediend moesten worden - en dat is bij 35 graden in de schaduw - en aanzienlijk hoger in de volle zon!- bepaald geen sinecure!
Hoewel hier al enkele tientallen legkippen het loodje hadden gelegd, konden de overige zestienduizend kippen op deze wijze gered worden.
Men slaagde er in, de temperatuur in de stallen vijf à zes graden omlaag te krijgen.
De brandweer was -moe, maar voldaan- tegen negen uur 's avonds terug in de kazerne.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Staphorst: bestelauto vliegt uit de bocht tegen boom
Op de afrit naar Staphorst op de A28 zijn vanmorgen een man en een vrouw gewond geraakt, nadat de bestuurder ten gevolge van suikerziekte onwel werd en de macht over het stuur verloor.
Na door enkele bosjes te zijn gereden, kwam de Volkswagen Caddy frontaal tegen een boom tot stilstand.
De brandweer van Staphorst hoefde ter plaatse niet in actie te komen: ambulancepersoneel had het tweetal al uit de auto en bracht hen voor onderzoek naar een ziekenhuis. De vrouw had hoofdletsel opgelopen als gevolg van een harde confrontatie met de voorruit.

Het verkeer werd via de vluchtstrook langs het ongeval geleid.
Een bergingsmedewerker van de firma Hooikammer takelde de Volkswagen uit de bosjes en voerde de zwaar beschadigde auto af.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Hollandscheveld: in slaap gevallen automobilist ramt boom
Eeen 64-jarige Hoogevener is zondagmorgen aan z'n hoofd gewond geraakt, toen hij op het Rechtuit in Hollandscheveld met zijn auto tegen een een lichtmast en een boom botste. De man verklaarde tegenover de agenten, dat hij in slaap was gevallen.
Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis..


Zaterdag 18 augustus 2012

Dwingeloo: drie gewonden en onherstelbare schade na crash op de Lheedermade
Zaterdagmiddag rond kwart over vijf raakten drie inzittenden van twee auto's gewond, ten gevolge van een zware aanrijding op de kruising van de Lheedermade met de Valderseweg in Dwingeloo. De voertuigen -een BMW 3-serie en een Skoda Octavia- reden -naar verluidt- elkaar tegemoet op voornoemde weg, maar toen de bestuurder van de BMW afsloeg naar de Valderseweg en daarbij de Skoda over het hoofd zag, ging het faliekant mis.
De slachtoffers -een 49-jarige automobilist uit Vollenhove, een 37-jarige man en zijn zwangere vrouw uit Dedemsvaart- liepen voor zover bekend geen ernstig letsel op, hoewel de auto's elkaar twee keer raakten. Ze zijn voor zover bekend met ambulances naar ziekenhuizen vervoerd voor nader medisch onderzoek.
De brandweer van Dwingeloo hoefde niet ver te rijden: het ongeval was nagenoeg vóór de kazerne gebeurd....
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 17 augustus 2012

Enschede: bejaarde fietser overlijdt na aanrijding
Een 79-jarige man uit Enschede is vrijdag rond 13.30 uur overleden na een aanrijding op de Broekheurne-Ring.
De man fietste op het trottoir bij winkelcentrum Wesselerbrink in de richting van De Posten en stak onverwachts de Broekheurne-Ring over.
Daar reed op dat moment een 21-jarige automobilist uit Enschede, die de fietser niet meer ontwijken.
De fietser overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Het Team Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval
Bron: politie Twente

Nordhorn (D): brandweerman rijdt kanaal in en overlijdt
Een 51-jarige brandweerman is vrijdagmiddag om het leven gekomen, toen hij met een commandovoertuig in het kanaal bij de Hohenkörbener Weg in Nordhorn terecht kwam.
De man werd onwel, toen hij op een onverharde weg (Bookholter Schützenplatz) op de terugweg was van een automatische brandmelding -die loos alarm was- bij een zorgcentrum aan de Rovenkampstraße.
Het bewusteloze slachtoffer werd door twee voetgangers -een 53-jarige man en een 47-jarige vrouw- uit de auto bevrijd en naar de wal gebracht. Daar reanimeerden zijn collega's van de Nordhorner Feuerwehr het slachtoffer. De man overleed echter later in het ziekenhuis.
Sectie moet de doodsoorzaak duidelijk maken.
De auto is met behulp van de lier van een brandweerauto de wal op getrokken.

In verband met het overlijden van de brandweerman is een grote oefening in Ringe, die voor zaterdag op het programma stond, afgelast.
Foto's: Andreas Heck

Neuenhaus - Emlichheim (D): twee gewonden door aanrijding op Kreisstrassse 16
Vrijdamorgen tegen elven vielen twee gewonden en raakten twee auto's beschadigd bij een aanrijding op de Haftenkamper Diek (K16) tussen Emlichheim en Neuenhaus.
De auto's reden in eerste instantie beide in de richting van Emlichheim, maar de bestuurder van de voorste auto -een rode Peugeot- remde af en sloeg linksaf, naar de weg „Am Speicher“, net toen de bestuurder van de achterste auto - een grijze VW Golf- aan een inhaalmanoeuvre begonnen was. De auto's kwamen hierdoor onzacht met elkaar in aanraking, waarna de Peugeot tegen een verkeersbord tot stilstand kwam.
Twee vrouwen liepen letsel op. Eén van hen is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie onderzoekt de omstandigheden.
De auto's werden opgehaald met materieel van de firma's Autohaus Maathuis en Kronemeyer.
Foto's: Andreas Heck


Hardenberg: bejaarde man naar ziekenhuis na ongeval met scootmobiel
De surveillance-eenheid van bureau Hardenberg was nog maar net gereed met de afhandeling van de materiële aanrijding in Rheezerveen, of hen werd verzocht, naar de rotonde Bruchterweg - Europaweg in Hardenberg te rijden, omdat zich daar een "ongeval letsel" had voorgedaan.
Bij aankomst werd duidelijk, dat een scootmobilist, die de rotonde op wilde rijden, daar tegen één van de witte betonnen rijstrookafschermingen was gereden, uit balans was geraakt en tegen het asfalt was gesmakt.
Omstanders hadden zich inmiddels al om het slachtoffer bekommerd, in afwachting van politie- en ambulancepersoneel.
Na een kort primair onderzoek werd de man op de brancard getild en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Een politieman toonde aan, dat je in zijn branche van alle markten thuis moet zijn en reed de driewieler moeiteloos naar z'n bestemming.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Rheezerveen: twee auto's in sloot na aanrijding op de Elfde Wijk
Wonder boven wonder vielen er geenb gewonden bij een botsing op de kruising van de Elfde Wijk met de Kromhofsweg, vrijdag halverwege de middag. Het ongeval ontstond, toen de bestuurster van een blauwe VW Golf, die op de Kromhofsweg reed, geen vrije doorgang kreeg van de bestuurder van een rode Volvo. Nadat de VW de Volvo vlak voor het rechter achterwiel raakte, schoten beide auto's de bermsloot in.
Gelukkig bleven beide voertuigen redelijk overeind en stond er niet veel erg water in de sloot, zodat de twee inzittenden veilig de wal op konden klauteren.
Politiemensen maakten een registratieformulier op en berger Bé van de firma Autax takelde de zwaar beschadigde auto's op het droge.
Veel rust was de agenten niet gegund, want direct daarop volgde een hulpverleningsopdracht vanwege een gekantelde scootmobiel...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vollenhove: vurig einde van caravan
Op een vakantiepark aan de Noordwal in Vollenhove is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01:30 uur een caravan volledig uitgebrand.
De brand, die volgens omstanders begon in de voortent, greep razendsnel om zich heen: al binnen enkele minuten stonden de hele caravan en de tent in lichterlaaie. Een bluspoging met een tuinslang mocht niet baten.
De camping werd opgeschrikt door enkele explosies, vermoedelijk van gasflesjes.
Deze knallen zorgden ervoor, dat veel campingbezoekers een kijkje kwam nemen bij de brand.
De eigenaren waren op niet aanwezig, toen de brand uitbrak. Er vielen geen gewonden.
De brandweer van Vollenhove kon slechts de resten van de caravan blussen.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant
TR-onderzoek Nieuwe Dijk ZuidwoldeDonderdag 16 augustus 2012

Overdinkel: zeer grote brand verwoest horecagelegenheid en museum
Een groot aantal brandweereenheden uit de omgeving van Enschede en Gronau (D) kwam vandaag in actie, nadat om 10:30 uur de eerste alarmering werd uitgegeven, vanwege brand in restaurant-zalen-centrum Saksenstal Gerrit in het Twentse plaatsje Overdinkel
Hoewel er in eerste instantie weliswaar de nodige rook te zien was, maar nagenoeg geen vlammen, leek het er op, dat de brand wel snel onder controle te krijgen zou zijn.
Toch wist de Rode Haan zich -langzaam maar zeker- door het complex te verspreiden, waardoor niet alleen het horecapand verloren ging, maar ook het smokkelmuseum, dat in het gebouw gevestigd was.

De bewoners van de Julianastraat moesten op last van de brandweer hun huizen verlaten vanwege explosiegvaar en omdat er een verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten was. Dit reukloze gas kan bij inademing leiden tot sufheid, hoofdpijn, bewusteloosheid en uiteindelijk tot de dood. De evacué's zijn opgevangen in een sporthal.
De brandweer laat het pand nu gecontroleerd uitbranden en heeft als doelstelling, de omliggende panden te behouden.
De brand is ontstaan in het keukengedeelte van het restaurant.
Foto's: Pascal Vlutters - PVS Fotografie
TR-onderzoek Nieuwe Dijk Zuidwolde


Loozen: vruchteloze zoektocht naar neergekomen vliegtuig
Brandweereenheden uit Gramsbergen, De Krim en Hardenberg begonnen donderdagmiddag in de omgeving van Loozen en Radewijk een zoektocht, nadat verschillende getuigen hadden gemeld, dat een vliegtuig erg laag was overgekomen en vermoedelijk neergekomen was.
De zoektocht op de smalle weggetjes werd echter aanzienlijk gehinderd door de vele fietsers en tientallen ramptoeristen, die achter elkaar aan sukkelden op zoek naar sensatie en vaak half op de weg parkeerden.
Daardoor traden regelmatig verkeersopstoppingen op; tot ergernis van de hulpverleners.

Aangezien op en rond de opgegeven lokatie (Westeindigerdijk en Hoogenweg) niets te vinden was, dat op een luchtvaartongeval wees en er verder geen meldingen dienaangaande binnenkwamen, noch, dat er een toestel vermist werd, werd na overleg aan de Grensweg besloten, de zoektocht te staken en terug te rijden naar de kazernes
Via de Rijksluchtvaartdienst is het vliegtuigje alsnog achterhaald.
De piloot bleek in het kader van een oefening een ongeval te hebben gesimuleerd, waarop getuigen 112 belden. Het toestel is veilig geland.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hengelo: bejaarde fietser overlijdt na aanrijding met vrachtwagen
Donderdagmorgen rond kwart voor elf is een 79-jarige fietser uit Hengelo om het leven gekomen.
De man reed op de Weideweg, komend vanuit de richting Bornsestraat. In dezelfde richting reed een vrachtwagen, bestuurd door een 47-jarige man uit Borssele.
Vlak na de kruising met de Bornsestraat stak de fietser plotseling over, om linksaf de Bankastraat in te fietsen.
De vrachtwagenchauffeur kon niet meer op tijd remmen, waardoor een aanrijding het gevolg was.
De fietser overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Verkeersongevallenanalisten onderzoeken het ongeval.
Bron: Politie Twente


Beilen: bejaarde scootmobilist zwaar gewond na botsing met graafmachine
IOp de kruising van de Linthorst Homanweg met de Nassaukade in Beilen heeft zich donderdagmorgen tegen elf uur een ernstig verkeers-ongeval voorgedaan, waarbij een 88-jarige man uit Beilen zwaar gewond is geraakt.
Het slachtoffer reed volgens een getuige vanaf de Markt op een scootmobiel met een vaartje langs de hekken, die vanwege werkzaaamheden op de Linthorst Homanweg de toegang tot de kruising moeten versperren. In plaats van het beschikbare fietspad reed de man de rijbaan op.
Daar volgde een aanrijding, waarbij de scootmobilist en zijn voertuigje door het rechter achterwiel van de wielkraan overreden werden.
De man liep hierbij ernstig letsel aan een been op. Naast de brandweer van Beilen en ambulancepersoneel werd ook het Mobiel Medisch Team van het UMCG opgeroepen. De traumaheli landde nabij de kruising.

Nadat de gewonde bevrijd en gestabiliseerd was, is hij per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De omstandigheden rond de aanrijding werden door Verkeersongevallenanalisten vastgelegd op papier en geheugenkaart.
Nadat het bij de crash gesneuvelde achterwiel van de graafmachine vervangen was en de resten van de volledig vernielde scootmobiel op een aanhanger gebracht waren om afgeleverd te worden bij het politiebureau, keerde de rust weer.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wierden: brand in rietgedekt pand
In Wierden heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed in een rietgedekte boerderij aan de Vriezenveenseweg.
Omdat de brand rond kwart over twaalf tijdens een onweersbui uitbrak, lijkt blikseminslag de meest aannemelijke oorzaak.
Het gebouw werd fors beschadigd, maar er vielen geen slachtoffers.
De brand werd bestreden door de brandweerkorpsen van Almelo, Wierden, Vriezenveen en Rijssen.
Foto's: Alwin Winkel


Ommen: VW-busje brandt uit aan de Zwolseweg
Woensdag omstreeks 22:40 uur werd de Ommer brandweer opgeroepen vanwege een voertuig, dat ter hoogte van 'Gilwell Ada's Hoeve' aan de Zwolseweg in Ommen vlam had gevat.
Bij aankomst van de brandweer bleek, dat de Volkswagen Transporter al volledig in brand stond.
De brandweer had de vlammen snel onder controle, maar ondanks dat ging het voertuig verloren.
Bergingsbedrijf Autax uit Ommen sleepte het wrak af.
Foto's: Rik Verbeek - RV Fotografie


Woensdag 15 augustus 2012

Coevorden: grote brandschade aan woning Jan van Scorelstraat
Dinsdagavond rond kwart voor twaalf spoedde de Coevorder brandweer zich naar de Jan van Scorelstraat in Coevorden, waar een hoekwoning in brand stond.
Het werd al snel duidelijk, dat het om een uitslaande brand op de benedenverdieping ging en dat er mogelijk meer mensen en personeel nodig waren, dus liet men opschalen naar "middelbrand".
Hierbij werd ook de Schoonebeker brandweer opgeroepen.
Gelukkig bleek de brand snel onder controle te krijgen, hoewel er flinke brandschade op de benedenverdieping te betreuren viel en er op de eerste etage rook- en roetschade onstaan was.
Voor de bewoners, die in de regio vakantie vierden, werd het een onverwachte en vervroegde terugkeer.
Ook hun buren, wier voordeur opengebroken moest worden om de woning te checken, kregen dus te maken met een onwelkome onderbreking van hun campingplezier. Burgemeester Bert Bouwmeester nam poolshoogte en sprak met de gedupeerden.
De brand is waarschijnlijk in de buurt van een tv op de benedenverdieping ontstaan.

Om 01:22 uur werd de brandweer opgeroepen voor nabluswerk.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 14 augustus 2012

Hoogersmilde: auto en gerst in kanaal na aanrijding
Dinsdagmiddag raakte ten gevolge van een kop-staart-aanrijding op de N371 in Hoogersmilde niet alleen een auto met vijf inzittenden, maar ook een flinke lading brouwgerst in de Drentse Hoofdvaart.
Dit gebeurde, toen een Ford Mondeo gestopt was om linksaf te slaan, maar de achteropkomende tractorbestuurder dit te laat in de gaten had en ondanks een uitwijkpoging de auto aanreed. Door de plotselinge ruk aan het stuur kantelde de voorste van de twee aanhangwagens, die achter de tractor hingen en viel een deel van de lading gerst op de rijbaan, in de berm en in het water.
Voordat de auto onder water verdween, konden de inzittenden van de Ford -met hulp van getuigen- de veilige wal bereiken.
Twee van hen zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: brand verwoest tractor op de Bethesdastraat
Op de Bethesdastraat in Hoogeveen is dinsdagmiddag een tractor van Alescon geheel uitgebrand.
De bestuurder verplaatste een schaftkeet voor de medewerkers van het werk/leerbedrijf, toen er plots rook onder de motorkap vandaan kwam.
Het duurde niet lang, of er kwamen ook vlammen tevoorschijn.
Toen de gealarmeerde brandweer arriveerde, stond de tractor al volledig in vuur en vlam.
De schaftkeet bleef gespaard, omdat de bestuurder deze kon afkoppelen.
Van de tractor, die al enige tijd kuren vertoonde, bleef weinig over
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


N36: één dode en drie gewonden door frontale botsing bij Beerzerveld
Dinsdagmiddag tegen half vier is er een dode gevallen ten gevolge van een zeer zware aanrijding op de N36 (Twentseweg) op het traject tussen Beerze en Beerzerveld. De aanrijding ontstond, toen de bestuurder van een blauwe Daewoo personenauto, die in de richting van Almelo reed, door nog onopgehelderde oorzaak op de verkeerde rijbaan kwam en daar frontaal op een waardetransportwagen botste, die daarop kantelde en op zijn dak tot stilstand kwam.
De personenauto, die door de truck aan de passagierszijde opengereten werd, vatte na de botsing vlam en brandde volledig uit.
De bestuurder (36, uit Hardenberg) is gewond naar een ziekenhuis vervoerd; zijn passagier (29, eveneens uit Hardenberg) overleed ter plaatse.
De bemanning (een man van 54 en een 43-jarige bijrijdster) van de waardetransportwagen liep vrij ernstig letsel op.

De Twentseweg is tussen de afslagen Beerze en Beerzerveld geruime tijd afgesloten geweest vanwege de afhandeling van het ongeval, het VOA-onderzoek en de daarop volgende berging, die door Autax en Wolves werd verricht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
TR-onderzoek Nieuwe Dijk Zuidwolde

Zuidwolde: forensische recherche onderzoekt uitgebrand pand aan de Nieuwe Dijk
Forensisch rechercheurs met honden onderzochten dinsdagmorgen minutieus het de avond ervoor door brand volledig verwoeste pandje aan de Nieuwe Dijk.
Ze vonden daarbij onder andere het stoffelijk overschot van één van de vier herdershondjes, die tijdens de brand de dood vonden.
Ook troffen de experts een gasfles aan, die tijdens de brand geëxplodeerd was.
De resten van het volledig ingestorte woninkje boden een trieste aanblik, zo blijkt duidelijk uit onze fotoreportage.
(Klik op FOTOREPORTAGE)
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
TR-onderzoek Nieuwe Dijk ZuidwoldeMaandag 13 augustus 2012

Zuidwolde: woning uitgebrand aan de Nieuwe Dijk
De brandweer van Zuidwolde werd maandagavond om 21:04 uur gealarmeerd vanwege brand aan de Nieuwe Dijk, huisnummer 18.
Direct na de melding was in de verte vanaf de N377 al een flinke zwarte rookkolom te zien.
Vier minuten later werd de blusgroep van Balkbrug verzocht met spoed naar de even verderop gelegen Wildenberg 1 te rijden, waar ook brand gemeld werd.
Op het laatstgenoemde adres was niets loos: de brand woedde in een op circa 50 meter van de weg gelegen huurwoninkje aan de Nieuwe Dijk, dat bewoond werd door een alleenstaande man met enkele honden.
Naar verluidt zou de brand veroorzaakt zijn door wasgoed, dat voor een straalkacheltje te drogen hing, terwijl de bewoner onder de douche stond.
De man liep lichte brandwonden op, maar wist met zijn herdershond uit de fel brandende woning te komen. Hij is een ambulance behandeld.
Vier herderpups zijn echter bij de brand omgekomen.
De toegang naar het erf van de woning is afgezet, omdat de Technische Recherche er dinsdag een onderzoek instelt.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Tuk: twee doden op de kruising Ruxveenseweg - Hooiweg
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Ruxveenseweg (N334) met de Hooidijk zijn maandagmorgen rond 11:00 uur een automobilist (74) en zijn echtgenote (70) uit Giethoorn om het leven gekomen.
De man reed vanaf de Hooidijk de kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan de van links, over de Ruxveenseweg (voorrangsweg), naderende vrachtwagen, bestuurd door een 48-jarige Hongaar.
Het verkeer is geruime tijd gestremd geweest in verband met sporenonderzoek door de politie.
Naar het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.
Bron: Politie IJsselland

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.