Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Augustus 2012 (5)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zaterdag 1 september 2012

Zuidwolde: brand in meterkast
De brandweer van het Drentse Zuidwolde werd zaterdagavond opgeroepen vanwege brand in een woning aan de Westerveldseweg.
In de woning bleek rook te staan, die het gevolg was van brand in de meterkast.
Uitbreiding van de brand en verdere schade kon worden voorkomen.
De bewoners hadden de woning verlaten, nadat ze alarm hadden geslagen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Coevorden: veelzijdige Truckersdag Kasteeltruckers opnieuw succes
Mooier weer had de organisatie van de Kasteeltruckers niet kunnen wensen voor de Truckersdag 2012 en ook dit jaar was het veelzijdige evenement op het industrieterrein aan De Mars weer de moeite waard.
Niet alleen was er van alles te beleven en te doen op het gebied van vrachtwagens, maar ook diverse instanties gaven acte de présence, zoals de brandweer van Coevorden en van Emlichheim, het Nederlandse en het Duitse Rode Kruis, SIGMA-team, het Technisches Hilfswerk, de Douane, ambulancediensten, de Koninklijke Landmacht, Reddingshonden en ga zo maar door. Demonstraties zat !
Uiteraard was er ook voor de kids van alles te doen, viel er voldoende te eten en te drinken en werden de oren getracteerd op live muziek.
Na een zonovergoten, amusante en leerzame dag toog het publiek tegen half vijf voldaan huiswaarts.

Voor de belangstellenden: zondag (2 september) is er een open dag bij de politie aan de Wietmarscher Straße 4 in Nordhorn (D), waar ook diverse andere hulpverleningsinstanties aan deelnmemen.
Start 11:00 uur, einde 17:00 uur.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Andreas Heck

Snelwegen: verwarrende situatie omtrent snelheidslimiet
Op delen van bepaalde snelwegen geldt vanaf vandaag een iets hogere snelheidslimiet: 130 km/uur in plaats van 120.
Op de A37 gold die limiet al op het traject tussen de Duitse grens en Hoogeveen.
In Noord- en Oost-Nederland is dat nu o.a. het geval op delen van de A7, de A28 (A37-Meppel), de A32 (Nieuweschoot-Meppel-Noord), A31, sommige stukken van de A1, etc.

De plaatsing van de 120- en 130-borden gebeurde op veel plaatsen pas op het laatste moment, hetgeen tot het gerucht leidde, dat er op de 130-trajecten niet op snelheid gecontroleerd zou kunnen of mogen worden.
Wel ligt het voor de hand, dat veel weggebruikers niet meer begrijpen, waar nu 120 of 130 gereden mag worden, temeer, daar op sommige snelwegen maar gedurende een deel van de dag een hogere limiet geldt.
Dit is o.a. het geval op een deel van de A28 ten zuiden van Assen en de A50 van Apeldoorn tot de afrit naar Epe.
In deze gevallen zijn er- onder het 120-bord- onderbordjes geplaatst met bijv. "6-19 uur"

Vrijdag 31 augustus 2012

Donderdag 30 augustus 2012

Lemelerveld: geen letsel ondanks forse buiteling
Het moge een wonder heten, dat niemand ernstig letsel opliep ten gevolge van de aanrijding, die donderdagmiddag plaats vond op de kruising van de Langsweg met de Vilstersedijk in Lemelerveld. De bestuurder van een Jeep Cherokee terreinwagen reed over de Langsweg , maar zag de Citroën Visa, die op de Vilstersedijk zijn pad kruiste, kennelijk niet aankomen. De Jeep schampte de Citroën met de voorbumper, maar dat tikje was voldoende om de Citroën te doen kantelen.
De Franse auto kwam -achterstevoren en op z'n kant- met de bodem tegen een boom tot stilstand. Ook een verkeersbord legde het loodje.
De inzittenden -naar verluidt moeder en zoon- werden in een ambulance onderzocht, maar gelukkig bleek het letsel bij de automobiliste te behandelen met een verbandje om een elleboog. De jongen bleef -voor zover bekend- ongedeerd en de ambulance reed weg zonder patienten.
De Jeep liep alleen wat lichte schade aan de voorbumper en de kentekenplaat op; de 26 jaar oude Citroën was echter total loss en moest weggebracht worden op een bergingswagen van de firma Leerentveld.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: één gewonde en zware schade bij botsing op de Duitslandweg
De bestuurder van een Suzuki Swift is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, nadat hij donderdagmorgen rond kwart over zeven letsel opliep bij een aaanrijding op de kruising Duitslandweg - Broeklandenweg in Hardenberg.
De man reed van de Broeklandenweg de kruising op, maar zag daarbij kennelijk een richting Duitsland rijdende groene Peugeot 106 over het hoofd. De neus van de Peugeot boorde zich ter hoogte van de bestuurder in de Suzuki, waarvan de linker zijruiten sprongen en waardoor de kruising vol glasscherven kwam te liggen.
Beide auto's waren onherstelbaar beschadigd.
De Peugeot werd opgehaald door berger De Jonge uit Elim; de Suzuki door de firma Autax uit Ommen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 29 augustus 2012

Nieuw Buinen: automobilist komt om bij crash tegen boom

De bestuurder van een Renault Mégane Scenic is woensdagmiddag waarschijnlijk rond 13:00 uur bij een zeer ernstig ongeval in een woonwijk van Nieuw Buinen om het leven gekomen. De man reed met hoge snelheid door de Begoniastraat en is in een haakse bocht rechtdoor gereden.
Daar werd de auto gestopt door een boom, waarbij het voertuig een halve slag maakte en het motorblok uit het motorcompartiment losgerukt werd. De volledig vernielde, ruim vier jaar oude auto kwam in het struikgewas tussen de Begioniastraat en de N374 (Stadskanaal-Borger) tot stilstand. De bestuurder overleed ter plaatse.
Verkeersongevallenanalisten uit Drenthe en Groningen onderzochten de omstandigheden, waarna berger Keizer de trieste resten van het voertuig ophaalde.

UPDATE:

Een achttienjarige man uit Sellingen, die niet over een rijbewijs beschikte, had dinsdagmiddag zonder toestemming een auto meegenomen uit zijn woonplaats. Toen surveillerende agenten de man in Nieuw Buinen zagen rijden, keerden de agenten hun auto en zetten de achtervolging in om de man een stopteken te geven.
Hierop gaf de man gas, reed de Begoniastraat in, waar hij met hoge snelheid in een bocht naar links rechtdoor reed en tegen een boom tot stilstand kwam.
Toegesnelde hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten.
De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De straat is geruime tijd afgesloten geweest.
De Rijksrecherche doet in samenwerking met de Verkeersongevallen Analyse van Politie Groningen onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.
Foto's: U S Media

Ter Apel: weer succes voor Racing Team Hooijer ondanks stortbuien

Het beloofde zondag een bijzonder regenachtige dag te worden op het Oval racing Circuit in Ter Apel !
De eerste manche startte op een half natte baan, dus kozen sommige coureurs voor regenbanden.

René Hooijer begon de eerste manche achteraan, samen met Gernaat en Hoekstra.
In de voorhoede startten Seidler, Elzinga, Ottens en Rispens, dus René ging eerst de strijd aan met Hoekstra en Gernaat, die hij al na enkele ronden wist te passeren. Maar Ottens hield de deur goed dicht met z'n gele Scirocco.
Toch slaagde René er in, hem buitenom te passeren.
Toen kwam de Astra van Rispens in het vizier. Ook die wist hij in te halen, maar dat dat lukte niet meer bij Elzinga en Seidler, dus finishte Hooijer als derde.

De tweede manche startte René weer achteraan.
Dank zij de juiste bandenkeus spoedde René op natte baan al snel weer naar voren,
Alleen Hoekstra lag nog voorop en René restten nog vier ronden om een halve baan achterstand weg te rijden, maar het lukte - vlak voor de finish.
De start van de derde manche ging gepaard met een enorme stortbui !
René startte weer achteraan en moest sterk op z'n gevoel rijden vanwege de diepe plassen en het slechte zicht; mede door de beslagen vooruit.
Hij ging de strijd aan met Ottens, Rispens en de andere coureurs, die ook last hadden van het slechte weer; vooral Angelo Gernaat, die op slicks reed en maar liefst twee keer gelapt werd door Hooijer en Hoekstra.
Hoekstra hield het gaatje goed dicht tot de laatste ronde. René zette de Alfa er naast in de laatste bocht, maar Hoekstra finishte met een halve meter voorsprong en zo kwam Hooijer als tweede over de eindstreep.

In de regenachtige finale begon Hooijer weer achteraan, maar hij wist zich al snel naar voren te werken en ging de strijd aan met Ottens, die op de tweede plaats reed en de deur goed dicht hield, zodat Gernaat, die vooraan gestart was, een voorsprong van een halve baan op kon bouwen.
Vier ronden voor tijd haalde René de Scirocco echter buitenom in, maar helaas had Gernaat inmiddels een te grote voorsprong opgebouwd, zodat Hooijer als tweede in de finale finishte.
Maar dank zij zijn overall resultaten werd René Hooijer wederom dagwinnaar !

De einduitslagen in de 2000 8V-klasse: (1): Hooijer, (2): Ottens, (3): Hoekstra, (4) : Rispens.

Voor meer info of foto’s volg nu ook Racing Team Hooijer op facebook: www.facebook.nl/Racingteamhooijer
Foto's: FD Fotografie en Sven Smits - (Ovalracing.net)


Hoogeveen: vuurzee verwoest leegstaand schoolgebouw Roelof van Echtencollege
Om 01:17 uur in de nacht van dinsdag op woensdag werd de C-ploeg van de brandweer van Hoogeveen opgeroepen vanwege brandende prullenbakken in het NS-station. Deze brand was binnen de kortste keren geblust, waarna men terug naar de kazerne kon om de nachtrust te hervatten.
Dit ging niet door, want men kon direct* aan de slag aan de Voltastraat, waar een grote uitslaande brand woedde in een oud schoolgebouw
-met gymzaal- van het Roelof van Echten College (* 01:39 uur).
Het werd een ware vlammenzee, die onder meer met het waterkanon werd bestreden.
Omdat het een slooppand betrof, liet men de vlammen gecontroleerd hun vernietigende werk doen.
Niet veel later werd ook het gymlokaal een prooi van de vlammen.
Er werd om 02:44 uur opgeschaald naar "grote brand".
Omwonenden maakten zich vooral zorgen over het in de panden aanwezige asbest.
Even na drieën werd GRIP 1 afkondigd en werden specialisten opgeroepen om de gevolgen te bestrijden. Met name aan de Stuifzandseweg wordt gezocht naar asbestvervuiling.

Rond 04:00 uur werd bekend, dat in verband met de brandstichting twee jongens (13 en 15 jaar)als verdachten zijn aangehouden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen, laatste foto: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 28 augustus 2012

Goor: nieuwe watertankwagen voor de brandweer
Brandweer Goor kan zich binnenkort de trotse bezitter noemen van een een DAF FAT CF75 tankwagen.
Het voertuig zal onder andere meerijden bij alarmeringen in het buitengebied rondom de gemeente Goor.
Met dit voertuig zal de aanvoer van het bluswater beter moeten gaan verlopen.
De bluswatertankinhoud van de tankwagen is maar liefst zestien duizend liter.
Momenteel worden nog wat laatste zaken aan het voertuig aangepast en wordt er proefgereden door het personeel van post Goor.
Medio oktober zal de DAF CF75 in gebruik worden genomen.


Hoogeveen: truck loopt zware schade op na confrontatie met bomen

Dinsdagmorgen is een MAN TGL vrachtwagen, die richting Pesse reed, de berm van de Hoogeveenseweg in gereden.
De truck raakte met de rechter voorkant twee bomen, die amper 20-30 cm van het wegdek staan, waardoor hij de bermsloot en een stuk van een maïsveld in reed.
De beduusde chauffeur raakte niet gewond. Hij vertelde, dat hij uit moest wijken voor een personenauto, die op of over het midden van de weg reed en doorreed na het ongeval.
De als winkel ingerichte vrachtwagen was geladen met onder andere schoonmaakmiddelen voor het boerenbedrijf.
Omwonenden hielpen bij het lossen van een deel van de lading en toevallig passerende ambtenaren van de gemeente regelden het verkeer, waarna berger Kraal de vrachtwagen uit het maïsveld en sloot kon takelen.
Een omwonende vertelde, dat de zeer geringe afstand van de bomen tot het wegdek regelmatig voor ongelukken zorgt.
In korte tijd hadden er zich al een viertal ongelukken voorgedaan.
De Hoogeveenseweg was gedurende enige uren gestremd. Het lichte verkeer kon via het fietspad de plaats van het ongeval passeren

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 27 augustus 2012

Drouwenermond: crossauto tegen boom; auto in sloot

De bestuurders kwamen wonder boven wonder met de schrik vrij, maar het had ook heel anders af kunnen lopen.
Maandag rond 12:45 uur belandde een Toyota Starlet personenauto, die een crossauto trok, in de bermsloot, nadat de crossauto in de chicane op de Noorderblokken eerst de linker en vervolgens de rechter trottoirband en een bord raakte en onstuurbaar bijna-frontaal tegen een boom klapte. De crossauto kwam achterstevoren op de andere rijbaan tot stilstand.
De trekkende auto raakte door de manoeuvre eveneens onbestuurbaar en kwam volgens getuigen ondersteboven in de sloot links van de weg tot stilstand.
De crossauto tolde enkele malen om zijn as en de bestuurder scheen in eerste instantie bewusteloos, maar kwam kort daarop uit de wagen om zijn te water geraakte maat te hulp te komen. Omstanders verklaarden, dat de twee daarna de te water geraakte auto overeind zetten. Getuigen haalden vervolgens een drietal wielen van het wegdek, omdat er nog steeds verkeer de ongevalslokatie passeerde.
Omdat de mensen van de VOA Drenthe de handen vol hadden bij het ongeval in Exloërmond, sprong VOA-personeel uit Groningen bij om de waarheid boven water te krijgen.
Toen dit onderzoek afgerond was, kon berger Keizer ook hier de wrakken ophalen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Eerste Exloërmond: twee man naar ziekenhuis na botsing op de Nieuwe Dijk

Twee automobilisten zijn naar een ziekenhuis overgebracht, nadat ze betrokken waren geweest bij een fikse aanrijding op de kruising van de Nieuwe Dijk met het Exloërveen. De aanrijding was het gevolg van een voorrangsfout van een 64-jarige bestuurder van een Mercedes 260SE, die vanaf het Exloërveen de Nieuwe Dijk op reed, zonder vrije doorgang te verlenen aan een witte VW Caddy, die over de (voorrangsweg) Nieuwe Dijk in de richting van Stadskanaal reed.
De Caddy vloog aan de overzijde een weiland in; de Mercedes kwam met de linkerzijde tegen een boom tot stilstand. De Mercedesbestuurder werd door de brandweer met uiterste voorzichtigheid uit zijn totaal vernielde auto geholpen, waarbij het rechter achterportier weggeknipt werd met hydraulische redapparatuur.
De Caddybestuurder -een 25-jarige man uit Almere- kreeg een infuus, maar kon zelf -zij het ondersteund door hulpverleners- naar de ambulance lopen. Hij is naar het Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal overgebracht; de 64 jarige Mercedesbestuurder naar het Scheper-ziekenhuis in Emmen.

Nadat twee experts van de VOA Drenthe de situatie in ogenschouw hadden genomen, kon berger Keizer uit Stadskanaal de wrakken ophalen en vervolgens doorrijden naar Drouwenermond, waar zich eveneens een ongeval had voorgedaan.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Twente: stortbuien leiden tot wateroverlast

De hoosbuien, die zondag over het land trokken, hebben vooral in Twente geleid tot wateroverlast en diverse verzoeken om brandweerhulp, zoals in Almelo, Wierden, Markelo en Enschede.
Op de rijbaan onder het viaduct van de N36 ter hoogte van het bedrijventerrein Twente ontstond een flinke plas water, die op zijn beurt weer flinke files tot gevolg had, aangezien talloze weggebruikers stopten en dan met slakkensnelheid door het water ploegden.

Door diepe plassen rijden kan overigens gemakkelijk tot kostbare schades aan de electrische installatie leiden, bijvoorbeeld aan de bedrading en de startmotor.


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.