Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2012 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe Tracker


Zondag 16 december 2012

Hoogstede (D): auto velt telefoonpaal

Om half drie in de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer van Hoogstede gealarmeerd voor een technische hulpverlening.
Op de de Holunderweg in Hoogstede was een personenauto tegen een telefoonpaal gebotst en die paal dreigde daardoor om te vallen.
De politie vroeg hulp van de brandweer om de mast vast te zetten.
De brandweer van Hoogstede zette negen man in, die de klus -in de stromende regen- klaarden en na drie kwartier na de alarmering terug konden naar de kazerne.

Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Zaterdag 15 december 2012

Emlichheim: gasfles in brand in serre

De bewoners van een woning aan de Weustingstraße in Emlichheim mochten van geluk spreken, toen zaterdag rond het middaguur de gaskachel in hun serre in brand vloog, maar ze er nog in slaagden een gaskachel -met de brandende, elf kilo zware gasfles erin- tijdig naar buiten te brengen. Ze sloegen direct alarm, waarop de vrijwilige brandweer met vijftien man en twee voertuigen uitrukte.

De brandweer koelde de gasfles met zo'n 2.500 liter water en haalde de fles, die dank zij het naar behoren functionerende ventiel gecontroleerd en zonder explosiegevaar leegbrandde, uit de kachel.
De gevel van de serre liep brandschade op.

Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Lutten: gestrand in het zicht van de haven

Een 33-jarige inwoner van Lutten was vrijdagmiddag bijna thuis, toen hij met zijn Opel Astra op de Goudenregenstraat in de bocht bij de begraafplaats rechtdoor reed en de auto in het plantsoentje tegen een boom parkeerde.

De man was na de botsing uitgestapt en weggelopen.
Omdat de politie vermoedde, dat de man alcohol gedronken had, werd in het politiebureau een alcoholtest uitgevoerd.
De flink beschadigde Opel, die ook een "dakkapel " in de voorruit vertoonde, werd bij een garagebedrijf in Lutten afgeleverd door berger Autax.
Foto: U S Media


Vrijdag 14 december 2012

N35: hoogbejaarde automobilist overlijdt dagen na aanrijding op berucht punt bij Nijverdal

Op dinsdag 11 december om 18:05 uur kreeg de politie Hellendoorn de melding van een aanrijding met letsel met drie voertuigen op de Grotestraat (N35) te Nijverdal; op dezelfde plaats, waar op 22 november een 88-jarige man om het leven kwam bij een kettingbotsing: ter hoogte van Hotel Dalzicht op de rijstrook richting Nijverdal.

Dinsdag had een 88-jarige bestuurder van een personenauto uit Nijverdal te laat in de gaten, dat het verkeer voor hem stil stond en botste op een bestelauto, bestuurd door een 40-jarige man uit Hengelo (Ov).
Door de aanrijding schoot de auto van deze bestuurder door tegen het voertuig van een 28-jarige man uit Nijverdal, dat stil stond voor hem in de rij. De 88-jarige man klaagde over pijn in zijn maagstreek en is voor verder onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis te Almelo.
De voertuigen van de 40-jarige en 88-jarige man zijn afgesleept door een bergingsbedrijf

De 88-jarige automobilist uit Nijverdal is enkele dagen later aan de gevolgen van dit ongeval overleden.
In eerste instantie leek het letsel mee te vallen en werd hij door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Slagharen: brandweer oefent in Attractiepark


Verschillende brandweergroepen namen onlangs deel aan een grote oefening gehouden in het Attractiepark in Slagharen.
Volgens het oefenscenario ging het om een ongeluk, waarbij twee auto's waren betrokken, een brand in een grote hal en vier mensen, die vast zaten in de Looping Star.
De groepen van Dedemsvaart, Balkbrug en Slagharen bestreden het incident onder leiding van Officier van Dienst Gerben Willighagen.
Vooral voor de groep van Slagharen was het een koude bedoening: zij moesten vier mensen uit de Looping Star halen, waarvan de karretjes op een hoogte van 27 meter waren vastgelopen. Met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg lukte dat.
Voor alle deelnemers van de brandweer en voor het Attractiepark werd het een nuttige en leerzame oefening.

A37: diverse ongevallen door onverwachte gladheid tijdens ochtendspits


Het verkeer op de A32 en de A37 liep vrijdagmorgen vanaf zeven uur flink vast ten gevolge van ongevallen, die ontstonden door plotselinge gladheid door opvriezende regen. De foto hierboven geeft de situatie bij Geesbrug weer.

Nabij Oosterhesselen raakten drie auto's beschadigd. Eén van de voertuigen kwam in de middenberm tot stilstand; een bedrijfswagen van een Emmer dakenbedrijf eindigde de glijpartij op z'n kant in de noordelijke berm en een Ford Focus personenauto bleef er enkele meters achter -half gekanteld- in de droge bermsloot steken.
Ook bij Geesbrug ging het mis: een bedrijfswagen van een Ommer dakdekkersbedrijf kwam op z'n dak tot stilstand in de middenberm.
Ook op de rijbaan van Hoogeveen naar Holsloot gebeurde een ongeval; in dit geval net voorbij het viaduct bij de afslag Nieuwlande / Geesbrug.
Voor zover bekend is één persoon per ambulance weggebracht.
Ook elders op de A37, o.a. bij Nieuw Amsterdam, raakten weggebruikers betrokken bij gladheidsongevallen.
Over het totale aantal gewonden is nog niets bekendgemaakt.
Foto's: U S Media en Cuzzo

Donderdag 13 december 2012

Hardenberg: twee arrestaties na uitzending over berovingen

Zoals we onlangs meldden werd dinsdagavond 13 november rond 22.00 uur op de Witte de Withstraat een 62-jarige vrouw uit Hardenberg overvallen door een onbekende man.

Een 26-jarige inwoonster van Hardenberg is maandagavond 19 november rond 20.45 uur beroofd van haar mobiele telefoon door twee blanke jongens van naar schatting 17/18 jaar met een smal postuur. Dat gebeurde op de Amaliabrug aan de Koehierdesteeg
De vrouw werd bespoten met pepperspray, waarna de jongens er op één fiets vandoor gingen in de richting van de Marslanden.

Op 11 december 2012 hield de politie een achttienjarige man met onbekende woon- of verblijfplaats en een 22-jarige man uit Bergentheim aan als verdachten in de twee straatroven.
In het programma ‘Onder de Loep’ van RTV Oost zijn tijdens de uitzending van 22 november beelden getoond en werd er aandacht gevraagd voor beide zaken.
Naar aanleiding van de uitzending, waarin onder andere een compositiefoto van een dader werd getoond, kreeg de politie tips binnen, die tot de aanhoudingen leidden.Holsloot: opnieuw zware aanrijding door keren op de N34

De beslissing van een bestuurder, te keren op de N34 in plaats van door te rijden naar de eerstvolgende afslag, kwam de man donderdagmorgen duur te staan.
De 65-jarie inwoner van Ansen reed in zijn Jaguar XJ 4.2 Supercharged van knooppunt Holsloot in de richting van Coevorden, maar besloot vanaf de toerit naar parkeerplaats Vogelpoel te keren, hetgeen uiteraard lvensgevaarlijk en streng verboden is.
De 48-jarige bestuurster van een in dezelfde richting rijdende Volkswagen Golf werd hierdoor verrast en kon een aanrijding niet meer vermijden.
Beide auto's kwamen met zware schade aan de oostkant van de autoweg tot stilstand, maar beide bestuurders bleken ongedeerd.

Om de VOA de gelegenheid te geven, de sporen veilig te stellen, werd de rijbaan tussen Dalen en het knooppunt Holsloot afgesloten en werd het verkeer via de afslag Dalen naar de A37 omgeleid. De rijbaan van Holsloot richting Coevorden bleef wel open.

Het was bepaald niet de eerste keer, dat op dit punt een ongeval door keren ontstond.

Foto's: U S Media


Woensdag 12 december 2012

Geesbrug: Vitara slipt tegen boom door onverwachte gladheid

De bestuurder van een Suzuki Vitara had kennelijk niet door, dat de temperatuur rond het vriespunt was en dat het door het vocht op de weg plaatselijk zeer glad was. De man werd onaangenaam verrast, toen hij over de Verlengde Hoogeveense Vaart van Geesbrug naar Nieuweroord reed en de auto op een kilometer voor de bebouwde kom van Nieuweroord begon te slippen en onbestuurbaar werd.
De rit eindigde met een botsing tegen een boom, die het einde van de terreinauto betekende.
De bestuurder is voor onderzoek met een ambulance weggebracht. Berger Koolen haalde het wrak van de Suzuki op.

Foto's: U S Media

Dinsdag 11 december 2012

Coevorden: schoorsteenbrand in woning aan de van Heutszsingel
Nu Koning Winter definitief zijn entree heeft gemaakt en de kachels opgestookt worden, neemt het aantal schoorsteenbranden in rap tempo toe.
Zo werd om 16:45 uur de Coevorder brandweer opgeroepen vanwege zo'n een brandje in het rookkanaal van een pand aan de van Heutszsingel te Coevorden.
Na inspectie werd de pijp grondig geveegd. Ook werd het -bochtige- rookkanaal in de woning met een warmtebeeldcamera onderzocht.
Uit dit onderzoek bleek, dat er waarschijnlijk iets gebrand heeft in een knik in het rookkanaal.
Rond 18.15 uur keerde de rust weer.
De van Heutszsingel was gedurende het incident afgesloten tussen de Molenbelt en de Biezenbrugstraat.
Foto's: Peter Kramer

Coevorden: vrouw in woning overvallen
De politie onderzoekt een overval op een bewoonster van de Jan van Scorelstraat.
Maandagavond werd bij de 25-jarige bewoonster op de ramen geklopt.
De vrouw dacht, dat een kennis voor de deur stond en deed open, waarop twee haar onbekende mannen de gang binnenkwamen en geld eisten. Toen de vrouw schrok en begon te gillen, verlieten de twee het pand - zonder buit.

Emlichheim: honderden meters lang dieseloliespoor
Maandagmiddag om 13:15 uur werd de brandweer van Emlichheim verzocht, naar de Lägendiek in Emlichheim te rijden, omdat daar een 300 meter lang oliespoor op het wegdek lag.
De spuitgasten, die met zeven man uitrukten, verhielpen het glibberige euvel door er absorptiekorrels op te strooien. De klus was een uur later geklaard.
De veroorzaker is nog niet achterhaald.
Foto's: Hartmut Gosink - Feuerwehr Emlichheim

Vriezenveen: binnenbrand in woning
De brandweer van Vriezenveen was bezig, een brandje in een papiercontainer te blussen, toen er brand in een woning aan de Molenstraat in Vriezenveen gemeld werd. In verband hiermee werden eenheden uit Wierden en Almelo opgeroepen, maar de blusgroep uit Vriezenveen meldde, dat men de blusklus geklaard had en direct door kon rijden naar de Molenstraat, waar een woning vol rook bleek te staan.
Er bleek brand te zijn ontstaan -waarschijnlijk- in een elektrisch apparaat. Verkoolde resten zijn naar buiten gebracht, waarna de woning is geventileerd. De eenheden uit Wierden en Almelo konden rechtsomkeert maken.
Foto's: Kevin Sand


Maandag 10 december 2012

Rijssen: brand in timmerfabriek
Maandagmiddag rond twee uur werd brandweer van Rijssen opgeroepen om hulp te verlenen bij Timmerfabriek De Mors aan de Nijverheids-straat in Rijssen. Toen de brandweer arriveerde, bleek er brand te woeden in de afzuiginstallatie van de fabriek.
Hierop werd er opgeschaald naar "middelbrand" en werden een tweede tankautospuit, de hoogwerker en de officier van dienst opgeroepen.

De afzuiginstallatie is in delen naar buiten gebracht en daar geblust.
Met behulp van de hoogwerker en de warmtebeeldcamera werd de silo en de ruimte er omheen gecontroleerd op andere vuurhaarden.
Tijdens de brand is de fabriek ontruimd en is het personeel opgevangen .
Foto's: Kees Verwijs

Emmen: fietser overlijdt door aanrijding op de Hondsrugweg
Maandagmorgen rond zeven uur is een fietser om het leven gekomen op de Hondsrugweg in Emmen.
Het slachtoffer (een 49-jarige man uit Sleen) stak de weg over via de met verkeerslichten beveiligde kruising met de Noordbargerstraat en had de overzijde bijna bereikt, toen hij werd geschept door een Daihatus Sirion, die bestuurd werd door een 55-jarige vrouw uit Emmen, die in de richting van het centrum van Emmen reed.
Na de alarmering rukte o.,a. ambulances, politie, brandweer en MMT uit.
De zwaar gewonde fietser overleed ondanks reanimatiepogingen.
De Hondsrugweg bleef, mede vanwege het verkeersanalytisch onderzoek, ter plaatse tot rond negen uur afgesloten, hetgeen tot extra verkeers-drukte in de omgeving leidde.
Foto's: U S Media


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.