Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

December 2012 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.Maandag 31 december 2012

Hoogeveen: monumentale sporthal Stoekeplein uitgebrand

De eerste melding (23:04 uur) repte over brand in een sportaccommodatie aan het Stoekeplein. maar al twee minuten later werd er opgeschaald naar "middelbrand". Het gaat om de Delftse school-stijl gymzaal, die om (23:15 uur) van binnen al geheel in brand stond.
Het zag er naar uit, dat de brand rond 23:45 uur onder controle was, ondanks de harde wind.

Het toegestroomde publiek wordt op afstand gehouden vanwege mogelijk vrijkomend asbest.
De gymnastiekzaal, die dateert uit 1951, staat op de provinciale monumentenlijst.
Foto's : Persfotografie Hoogeveen

De medewerkers, sponsors en toeleveranciers van Kilroy.nl
wensen u een voorspoedig en gezond 2013 !

Hoogeveen: geen zalig uiteinde voor kippenhok

In de Grutto in Hoogeveen is oudejaarsavond een kippenhok in brand gestoken.
Pogingen, de brand te bedwingen met emmers water, mislukten.
Tegen de tijd, dat de brandweer arriveerde stond het hok, dat te koop stond en tijdelijk was gevuld met afval, in lichterlaaie.
De koper, die telefonisch 20 euro had geboden, zal helaas moeten worden afgebeld.

Foto's : Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: drie gewonden door gasexplosie in schuur Albert Steenbergenstraat

Rond 15:00 uur is er volgens de politie-persvoorlichting een gasfles van een gaskachel geëxplodeerd in een schuur naast een woning aan de Albert Steenbergenstraat. Hierbij hebben drie mensen (twee mannen (54 en 38 jaar) en een meisje van 12 brandwonden opgelopen hebben en is er een gat in het dak van de schuur geslagen. De mannen zijn met ernstige verbrandingen naar het brandwondenziekenhuis in Groningen overgebracht; het letsel van het meisje viel mee.
Buurtgenoten spraken over een lekkende gasslang en dat men met de kinderen en visite oliebollen wilde gaan bakken.

De bewoners hadden onlangs in het tuinhuisje een gaskachel geïnstalleerd, maar die bleek niet te functioneren en er was al flink wat gas uit de gasfles gestroomd, toen iemand de piezo-ontsteker indrukte en het gas explosief ontbrandde.

Het traumateam arriveerde per helikopter. De piloot verdiende een pluim, want hij wist de heli op een parkeerplaatsje achter de woningen aan de Albert Steenbergenstraat neer te zetten, terwijl de heli heen en weer wiebelde door luchtwervelingen.
De marges om te landen waren uiterst gering.

De aanloop van publiek was enorm vanwege een vreugdevuur in een nabije straat; altijd één van de grootste in Hoogeveen.
Foto's : Persfotografie Hoogeveen


Vriezenveen: fikse brand in coniferenhaag dreigt op woning over te slaan

Oudjaarsdag wemelde het van de berm-, afval- en buitenbrandjes.
De P2000-piepers gingen voortdurend en de brandweer -vooral in Twente- had er de handen vol aan.

Zo werd in Vriezenveen brand gemeld, die in een coniferenheg tussen twee woningen aan het Westeinde woedde.
De urgentie was in eerste instantie prio 2, maar vanwege de vele meldingen en de gevaarzetting werd dit al snel verhoogd naar prio 1.
De brandweer had de brand, die gepaard ging met metershoge vlammen, snel onder controle, maar de haag raakte zwaar beschadigd.
Ook aan de Weustingstraße in Emlichheim vatte een coniferenhaag vlam.
Hier bleek de brand bij aankomst van de spuitgasten al uit, maar voor alle zekerheid werden de resten nog even voorzien van een dosis blus-water.
Foto: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Nieuw Amsterdam: auto slipt zijwaarts tegen boom

Tegen 01:00 uur in de nacht van 30 op 31 december is een Audi aan de Zijtak Oostzijde in Nieuw-Amsterdam hard tegen een boom geklapt.
De auto slipte bij een verkeersdrempel en sloeg met de linker zijkant tegen de boom. De bestuurder liep hierbij verwondingen op.
De gealarmeerde Schoonebeker brandweer hoefde ter plaatse niet in actie te komen.
De man -een 22-jarige inwoner van Schoonebeek- kon met hulp van voorbijgangers uit de auto komen en is later per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Uit onderzoek bleek, dat de man geen alcohol gedronken had.
De auto was total loss.

Foto's: Hartmut Gosink - Grenzlandnews

Enschede: enorme schade door zeer grote brand in woonboulevard Schuttersveld (update)

Eeen zeer grote brand heeft in de afgelopen nacht zeer grote schade aangericht in Woonboulevard Schuttersveld aan de Hengelosestraat in Enschede. Tientallen bewoners van de Hengelosestraat werden uit voorzorg geëvacueerd.
De brand brak tegen vier uur 's nachts uit in een beddenzaak en breidde zich uit naar een woonwinkel en een wokrestaurant.
Van het in het nabijgelegen filiaal van Halfords opgeslagen vuurwerk viel geen explosiegevaar te vrezen.

Verschillende wegen, waaronder de Parkweg, de Hengelosestraat en de Tubantiasingel zijn afgezet.
Deze wegen werden rond half één voor het verkeer vrijgegeven en ongeveer rond dat tijstip gingen de meeste winkels in de woonboulevard weer open. De brandweer was toen nog wel aan het nablussen.

Meer foto's toegevoegd 17:00 uur!

Zondag 30 december 2012

Hollandscheveld: vurig protest tegen verdwijnen speeltuin ?

Op het terrein van de ontruimde speeltuin aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld is zondagmiddag een oude bouwkeet in brand gestoken. Buurtbewoners hadden het brandje echter al snel in de gaten en waarschuwden de brandweer.
De speeltuin moet plaats maken voor uitbreiding van Woonzorgcentrum Huize Beatrix.
Door deze discutabele uitbreiding, die in de wijk niet goed gevallen is, komt de buurt zonder speeltuin te zitten.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Dedemsvaart: brand in conifeer bedreigt woning; politie bekeurt vuurwerkafstekers

Zondagavond rond half acht kreeg de Dedemsvaartse brandweer opdracht, met hoogste spoed naar de Beethovenstraat te rijden vanwege een buitenbrand. Een conifeer stond in brand in de voortuin van een woning, waarbij de wind de vlammen tot dichtbij de woning blies.
Bij aankomst bleek er weinig meer over van de conifeer, waardoor de brand met één straal hoge druk snel geblust kon worden.
Hoogst waarschijnlijk is afgestoken vuurwerk de oorzaak geweest.

De bemanning van een politie-surveillanceauto, die ook gevolg had gegeven aan de oproep, nam de gelegenheid te baat, mensen, die te vroeg vuurwerk afstaken, op de bon te slingeren; mede omdat het vuurwerk op de rijbaan werd afgestoken en het verkeer in gevaar werd gebracht.


Hollandscheveld: kids blussen vuurwerkfikkie

Kinderen, die in een door de eigenaar opengesteld bosperceel aan de Wilfred Stillweg in Hollandscheveld vuurwerk aan het afsteken waren, schrokken zich een hoedje, toen de houtwal achter de een bankje plots vlam vatte.
Terwijl één van de kinderen met een grote tak de vlammen probeerde te doven, sloegen twee andere kinderen bij een woning in de buurt alarm en haalden emmers op. Met slootwater doofden ze het brandje, zodat er voor de brandweerploeg uit Zwinderen weinig te doen viel, op nacontrole na. De boseigenaar nam de schade op.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Wilsum: veroorzaker ongeval rijdt door; jonge vrouw zwaar gewond

Zaterdagavond rond half zeven ging een automobilist er spoorslags vandoor, nadat hij -of zij- een ongeval had veroorzaakt op de Itterbecker Straße, vlak voor Wilsum. De dader hield in een bocht onvoldoende rechts, waardoor de bestuurster van een tegemoet komende auto uit moest wijken, de macht over het stuur verloor en haar auto frontaal tegen een boom botste. Het voertuig maakte hierop een halve slag en kwam met de achterzijde tgen een schutting tot stilstand.
De vrouw (18 jaar) raakte zwaar gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.

Haar totaal vernielde Volkswagen Polo is opgehaald door Autohaus Lenters.
De politie im Emlichheim vraagt getuigen van het voorval, zich te melden via (D) 05943) 92000 (vanuit NL: 0049 5932 92000).
Foto's: U S Media

Hardenberg: verdachte omstandighden rond brand Israel Emanuelplein

Rond kwart over zes zondagmorgen werd gemeld, dat er brand ontdekt was in de vervallen schuur naast de Aldi supermarkt in het centrum van Hardenberg.
Vanwege de riskante ligging werd opgeschaald naar "middelbrand", omder meer, omdat er naast het bouwwerk een eveneens vervallen loods staat en omdat het dak uit asbestplaten bestaat. In de schuur lag bovendien een grote hoeveelheid oude rommel.
De brandweer wist de brand tijdig te blussen en koelde de dakplaten om verspreiding van asbestdeeltjes te voorkomenHoe de brand is ontstaan is nog niet bewezen, maar opzet is zeker niet uitgesloten.

Foto's: U S Media en EMG Fotografie


Zaterdag 29 december 2012

Sibculo: grote brand in natuurgebied Engbertsdijksvenen snel gedoofd

Rond kwart over vier zaterdagmiddag werd groot alarm geslagen voor meerdere blusgroepen uit Twente vanwege een grote brand in het veen / natuurgebied Engbertsdijksvenen tussen Sibculo en Westerhaar-Vriezenveensewijk.
De brandweer wist de brand, die woedde over een oppervlakte van ca 1000 x 150 meter, met vuurzwepen rond zes uur definitief te doven, hoewel er vanuit een politieheli nog naar brandhaarden gezocht moest worden - voor alle zekerheid.

Foto's: U S Media en Alwin Winkel


Ommen: man gewond door val in silo

De Ommer brandweer, twee ambulances en politiemensen werden zaterdagmiddag verzocht, met spoed naar de Balkerweg in Ommer te rijden in verband met een verkeersongeval, waarbij een gewonde gevallen zou zijn.
Het bericht bleek onjuist . Van een verkeersongeval bleek geen sprake; wel van een bedrijfsongeval op het erf van een boerderij aan de Balker-weg, ongeveer halverwege Ommen en Witharen.
Voor zover bekend was daar een man gewond geraakt, toen hij in een silo achter op het terrein gevallen was.
De brandweerhulp bleef beperkt tot het naar de ambulance overbrengen van de gewonde.
De actie was binnen een half uur geklaard.

Foto's: U S Media


Vrijdag 28 december 2012

Rheezerveen: twee mensen naar ziekenhuis na aanrijding op de N34

Op de N34 zijn donderdagmiddag twee mensen gewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval.
Rond vier uur stak de bestuurder van een Citroën C4 van de parallelweg de N34 over naar de Stoetendijk, maar gaf daarbij geen voorrang aan een Fiat Punto, die in de richting van Hardenberg op de N34 reed. De Fiat boorde zich in de rechter flank van de Citroën.

De oudere Citroën-bestuurder is voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd en een circa achtjarige jongen, die in de Fiat meereed en te kennen gaf, buikpijn te hebben werd eveneens naar het ziekenhuis overgebracht.
Berger Autax haalde de onherstelbaar bschadigde auto's en de aanhanger, die achter de Fiat was gekoppeld, op, waarna de files vlot oplosten.
Foto's: U S Media

Stuifzand: kind in te water geraakte auto was al overleden

Uit sectie is gebleken, dat het tweejarig jongetje, dat levenloos in de afgelopen zondag door zijn moeder opzettelijk het Oude Diep in gereden auto gevonden werd, vóór het ongeval al niet meer in leven was.
Het jongetje is volgens het Openbaar Ministerie door verstikking of wurging om het leven gebracht.
De moeder wordt verdacht van moord of doodslag op haar zoontje en van poging tot moord of doodslag op haar dochter van zeven.


Donderdag 27 december 2012

Overdinkel: langdurige achtervolging gestolen taxi eindigt in modderige akker (update)

Zaterdagmiddag vond een wilde achtervolging plaats, die zowel over Nederlands grondgebied voerde als door Duitsland, onder andere via Gronau en Bad Bentheim.
Zowel de Nederlandse als de Duitse politie, het Grensoverschijdend Politieteam als de Koninklijke Marechaussee zaten achter een Peugeot 5008 taxi uit Letland aan, nadat de bestuurder rond 13:45 uur weigerde te stoppen bij een grenscontrole van de Marechaussee op de A30 / A1.
De man ramde in Losser tot twee keer een politieauto en werd daarna rond 14:15 uur gearresteerd, toen hij zich in een modderig maïsveld vast reed aan de Glanestraat in Overdinkel.
De bestuurder bleek een 33-jarige inwoner van Hilversum, die de taxi in Thüringen (D) gestolen had.

Foto's: Pascal Vlutters


Dalfsen: brand richt zware schade aan in pand bouwbedrijf

Er werd donderdagmorgen al vrij snel groot alarm geslagen, nadat duidelijk was geworden, dat het menens was met de brand, die tussen de woning en de opslagloods van een bouwbedrijf aan de Engellandweg woedde: na de eerste melding (kwart voor zes) voor bluseenheden uit Dalfsen en Nieuwleusen werd opgeschaald naar "middelbrand", "grote brand" en "zeer grote brand"; mede vanwege de wat afgelegen ligging, de gevaarzetting (de uitslaande brand woedde in de onmiddellijke nabijheid van een rietgedekte woning) en de te verwachten grote waterafname. Uit de wijde omgeving kwamen o.a. bluseenheden en de hoogwerker uit Zwolle naar de plaats des onheils.
De brandweer slaagde er in, de brand te beperken tot het gebouw tussen de woning en de grote loods.

Rond tien uur donderdagmorgen konden de laaatste eenheden inpakken en begon de taxatie en het provisorische herstel van de schade.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.


Woensdag 26 december 2012

Hoogeveen: auto in brand; alerte buurman voorkomt schade aan woning

Ook in Hoogeveen bleek een alerte buur van onschatbare waarde.
Een buurman ontdekte, dat de auto, die op de oprit van een woning aan de Wethouder Robaardstraat geparkeerd was, flink rookte.
Omdat de eigenaar zelf niet in de gaten had, wat er gaande was, sleepte één van zijn buren de rokende en inmiddels ook al brandende Renault Laguna van de gevel van de woning weg, zodat de vlammen niet konden overslaan op de woning.
De brandweer ging de vlammenzee te lijf met een fikse hoeveelheid water en schuim, maar het voertuig, dat onherstelbare schade opliep, moest door bergingsbedrijf Kraal worden opgehaald voor z'n laatste rit.
Foto's: U S Media en Maikel Lichtendonk


Slagharen: buurvrouw ontdekt schoorsteenbrand

Dank zij een alerte buurvrouw werd voorkomen, dat donderdagmiddag tegen enen een woning aan de Hoogeveenseweg ten prooi viel aan de Rode Haan.
Ze ontdekte, dat er vlammetjes uit de metalen rookafvoer van het pand op de hoek van de Braambergerweg met de Hoogeveenseweg kwam, waarschuwde andere buren en die wisten de mannelijke hoofdbewoner, die na een laat kerstfeestje nog in diepe slaap verkeerde, op het gevaar attent te maken. Toen de blusgoep van Slagharen arriveerde (na een melding, waarin het exacte adres ontbrak), bleek het ergste gevaar al geweken, maar vanwege een rietgedekte woning in de onmiddellijke nabijheid had men het zekere voor het onzekere genomen.
Nadat de hoogwerker uit Hardenberg gearriveerd en opgesteld was, kon men de schoorsteenpijp ontdoen van de opgehoopte ongerechtig-heden.
Nadat de bewoner een stookverbod opgelegd was en de kap weer op z'n plaats was gezet, keerden de spuitgasten terug naar de kazernes.
Foto's: U S Media


Dinsdag 25 december 2012

Maandag 24 december 2012

Nijverdal: brand in woonwagen eist hondenlevens

Maandagmorgen om iets voor half elf werd er een woningbrand gemeld aan de Industrieweg in Nijverdal.
Het bleek te gaan om brand in een stacaravan. De brandweer bluste de brand en controleerde de woonwagens in de nijbijheid.
Enkele honden bleken de brand niet te hebben overleefd, ondanks reanimatiepogingen; andere honden hadden het er wel goed van af gebracht. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.
Foto's: Kees Verwijs

Nieuwleusen: loslopende pony overlijdt na botsing met auto

Rond vijf uur in de nacht van zondag op maandag is een pony zwaar gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding met een auto.
De 46-jarige automobilist uit Nieuwleusen reed over op de Dommelerdijk uit de richting van het centrum van Nieuwleusen, toen de pony midden op de weg bleek te staan. De man kon het dier niet meer ontwijken.
Een dierenarts moest het dier ter plekke laten inslapen. De auto raakte zwaar beschadigd; de bestuurder bleef ongedeerd

A37: automobiliste naar ziekenhuis na buiteling en botsing

Meerdere ambulances en politie- en brandweervoertuigen spoedden zich maandag naar hectometerpaal 16.0 op A37 (bij Zwinderen), waar rond 11:15 uur op de rijbaan in oostelijke richting een ongeval gebeurd zou zijn, waarbij meerdere voertuigen betrokken waren.
Op de aangegeven lokatie was echter geen onraad te bekennen, maar bij hectometerpaal 14.7 (net voorbij het viaduct over de Burgemeester Legroweg) had zich wel een ongeval voorgedaan.

Al snel werd duidelijk, dat er een personenauto geslipt was, tegen de linker zijkant van de cabine van een bestelwagen van BCC gebotst was en vervolgens in de middenberm over de kop was gegaan.

De bestuurster is na een medische check per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.
Haar personenauto was total loss.
Zowel de grote bestelwagen, die van Schiphol onderweg was met af te leveren goederen, als de personenauto werden door berger Koolen opgehaald.
De twee inzittenden van de bestelwagen kwamen met de schrik vrij en moesten later de vracht in een vervangende wagen overladen om de goederen nog voor de kerst af te kunnen leveren.
Foto's: U S Media en Peter Kramer


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.