Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2012 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 5 februari 2012

A35 / Bornerbroek: zeven slachtoffers opgenomen na verkeersongeval
Na een ernstig verkeersongeval op de A35 ter hoogte van Bornerbroek zijn zondagavond zeven slachtoffers met spoed naar ziekenhuizen over-gebracht. De zeven zaten in twee personenauto's, die rond 19:00 uur door nog onopgehelderde oorzaak te water raakten.
-
De A35 is vanwege de hulpverlening en het onderzoek geruime tijd afgesloten geweest tussen de afslagen Almelo-Zuid en knooppunt Azelo.
Foto's: Kevin Sand - www.112twenterand.com


Schuinesloot: twee auto's total loss en één gewonde na frontale aanrijding
De bestuurder van een Mercedes C200 is zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding ter hoogte van het Tinq-tankstation aan de Hooge-veenseweg in Schuinesloot.
Hij reed tegen half zeven van Slagharen in de richting van Hollandscheveld, maar de Mercedes raakte op de kruising met de Schuineslootweg de middengeleider, raakte door klapbanden onbestuurbaar en botste bijna-frontaal op een hem tegemoet komende BMW Z3 Roadster.
De bestuurster van de BMW, die voor zover bekend met de schrik vrij kwam, werd direct door omwonenden met dekens warm gehouden; de Mercedesbestuurder bleef in zijn auto, totdat de politie en ambulance arriveerden.
Hij is vanwege nek/rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
Beide onherstelbaar beschadigde auto's zijn opgehaald door berger Autax.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zwartsluis: gewonde zwaan laat zich niet pakken
Zondagmiddag werden de posten van Zwartsluis en Hasselt opgeroepen voor assistentie aan de bemanning van de dierenambulance, die was opgeroepen voor een gewonde zwaan in het Meppelerdiep ter hoogte van de Schuttevaerlaan in Zwartsluis.
Het dier zat enkele meters van de walkant. Twee duikers van de post Hasselt gingen met het Hansa-board het onbetrouwbare ijs op, op weg naar de patiënt, maar die had weinig vertrouwen in de hulpverleners en begon al blazend van woede aan een wandeltocht naar de vaargeul.
Pgingen, de vogel te pakken te krijgen, mislukten.
Na overleg werd besloten de actie te staken, omdat de kans te groot was, dat een duiker door het ijs zou zakken en in gevaar zou komen.
Het dierenambulance-team zou de zwaan goed in de gaten houden.
Tijdens dit overleg kwam er nòg een melding binnen over een gewonde zwaan, die even verderop in het Meppelerdiep ter hoogte van de Zomerdijk zou zijn vastgevroren op het ijs.
Nadat de hele karavaan naar het opgegeven adres was gereden, was er geen vastgevroren zwaan te bekennen.
Einde oefening dus en men kon terug naar de kazerne.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

A28: bestuurder ongedeerd na slippartij bij Veeningen
Op de A28 is een militair uit Groningen met zijn Opel Corsa in de bermsloot beland, nadat een inhaalmanoeuvre verkeerd afliep.
De man wilde een voor hem rijdend voertuig inhalen, toen hij in een flits waarnam, dat er iemand hem van achter naderde op de linkerrijbaan. Die auto bevond zich in de dode hoek van de spiegel.
Door snel naar rechts te sturen voorkwam hij een aanrijding, maar de auto reed de bermsloot naast het tankstation de Panjerd in.
Na wat heen en weer te zijn geworpen als een bobslee op de baan, kwam de auto tot stilstand boven het ijs met de neus op de ene en de achterkant op de andere walkant.
De bestuurder, die er vrij nuchter onder bleef, was niet gewond.
De ambulance kon vertrekken en de opgeroepen brandweermedewerkers konden binnen blijven. 
Rijkswaterstaat heeft zaterdagavond en -nacht een koude klus moeten klaren in de spoorwegtunnel op de A28 bij Hoogeveen.
Er liep door scheuren in de tunnelwanden lekwater naar buiten. Door zand in de goot kon het water niet weg en er vormde zich ijs.
Dit leverde een gevaar voor het verkeer op. Besloten werd om de zijkanten van de weg ijsvrij te maken.
Men dacht de klus binnen enkele uren te kunnen klaren, maar uiteindelijk is RWS bezig geweest van ongeveer 20.30 uur tot 04.30 uur
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Oosterwolde (Frl): grote brand verwoest groot deel van woonboerderij
Brandweereenheden uit de wijde omgeving werden opgeroepen in verband met een zeer gote brand in een grote verbouwde woonboerderij aan de Prandingaweg in Oosterwolde.
Rond 08:30 uur had de bewoner getracht, een bevroren waterleiding op de zolderverdieping te ontdooien, waarbij omringend materiaal vlam vatte. Het vuur greep snel om zich heen en de brandweer, die o.a. een autoladder en een hoogwerker inzette, moest alle zeilen bijzetten om te voorkomen, dat het gehele pand een prooi der vlammen werd.
De bovenverdieping van de tot woning omgebouwde schuur, waar een gezin met kleine kinderen in woonde, ging echter volledig verloren en op de begane grond ontstond ook de nodige rook- en waterschade.
Er zijn geen gewonden gevallen.
Omwonenden werd middels een geluidswagen verzocht, ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook.
-.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Gramsbergen: politie op zoek naar overvaller
Zaterdagavond vond tussen 21.00 en 21.15 uur bij een pinautomaat op de hoek Oostermaat - Bezantijnenstraat een poging beroving plaats.
Een 28-jarige man uit Gramsbergen wilde gaan pinnen, toen hij achter zich iemand de pinruimte hoorde binnenkomen.
Deze persoon bedreigde de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld.
Het slachtoffer weigerde en probeerde de pinruimte te verlaten. Daarop ontstond een vechtpartij, waarbij het slachtoffer diverse klappen tegen het hoofd kreeg. Hij liep daardoor een hoofdwond en een bloedneus op.
Op datzelfde moment kwamen vier jongens van circa 15 jaar oud langsgefietst. Het slachtoffer riep om hulp, waarop de jongens zijn kant op fietsten. Daarop ging de overvaller er vandoor in een grijze Seat Toledo, die op de parkeerplaats bij de pinautomaat stond.
De auto reed met gedoofde lichten en op hoge snelheid weg via de Oostermaat in de richting van het station van Gramsbergen.
Het signalement van de dader:
18 à 20 jaar oud, lang postuur, gekleed in een lange zwarte jas met capuchon en een spijkerbroek of trainingsbroek.
Hij droeg sportschoenen en een bivakmuts en sprak accentloos Nederlands.

De politie roept getuigen van dit incident op om zich te melden. Ook personen die die avond de grijze Seat Toledo in de omgeving hebben zien rijden, wordt gevraagd te bellen met de politie in Hardenberg via 0900-8844.
Anoniem melden kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 4 februari 2012

Mastenbroek: brandweer op zwanenjacht
Zaterdagmiddag werd de brandweer van Hasselt opgeroepen voor het redden van enkele zwanen. Een natuurfotograaf had aan de Kerkwetering een grote groep zwanen gespot en zag door zijn verrekijker, dat enkele zwanen vast waren gevroren.
-
Met het Hansaboard betraden twee duikers het gladde ijs op weg naar de pechvogels.
Bij het zien van de twee mannen in die gekke pakken, zetten de vogels alles op alles om maar uit handen van die twee te blijven.
Hevig fladderend met de vleugels en trappelend met de pootjes kwamen ze beetje bij beetje los van het ijs.
Net voordat de redders in nood de helpende hand konden bieden, vlogen de zwanen ervandoor. Weliswaar minus wat veren, maar: vrij !
Nadat de complete groep het luchtruim had gekozen werd nog eenmaal het water afgespeurd naar andere slachtoffers, maar hiervan was geen sprake. Hierop keerde iedereen snel terug naar de warme auto....
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Almelo: brandweer redt vastgevroren vogel
Zaterdagmiddag werd de brandweer Almelo verzocht, naar de Sluisweg in Almelo te gaan, waar de mensen van de dierenambulance hulp nodig hadden bij het bevrijden van een op het ijs vastgevroren waterhoentje.
Een duiker is het gevaarlijke stukgevaren ijs op gegaan om de vogel te redden en over te dragen aan de bemanning van de dierenambulance. 
Het dier zal waarschijnlijk een stuk van een pootje moeten missen.
Foto's: Alwin Winkel - www.112twente.net

A28 / Rouveen: automobilist omgekomen na aanrijding met oplegger (update 2)
Vrijdagavond is een automobilist om het leven gekomen ten gevolge van een aanrijding op de A28 ter hoogte van Rouveen.
Het slachtoffer -een 45-jarige man uit Steenwijk- reed in de richting van Meppel en is rond half twaalf met zijn auto op de achterzijde van de oplegger van een vrachtwagencombinatie gebotst en daardoor de macht over het stuur verloren.
De auto kwam ondersteboven in de bermsloot tot stilstand en verdween grotendeels onder water.
De bestuurder van de auto werd door hulpverleners uit de auto gehaald. Reanimatie mocht echter niet meer baten. 
De brandweer heeft de met ijs bedekte sloot afgezocht naar mogelijke slachtoffers.
De 32-jarige trucker uit Raalte bleef ongedeerd.
Voor zover bekend heeft gladheid op de snelweg geen rol gespeeld bij het ontstaan van het ongeval.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.
-
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Vrijdag 3 februari 2012

Weinig ongevallen ondanks gladheid
Bij navraag bleek, dat het aantal ongevallen als gevolg van de gladheid in Drenthe, IJsselland, Twente en de Grafschaft erg meegevallen is en er zijn -voor zover bekend- weinig gewonden bij gevallen.
Helemaal schadevrij bleef het niet, zoals op onderstaande foto te zien is.
De bestuurster van een Renault Mégane Scenic, die in Elim van de Barsweg de Meester Pieterswijk op wilde rijden, werd onaangenaam verrast door het spekgladde wegdek van laatstgenoemde weg. © U S Media
De auto gleed rechtdoor en kwam voorover in de sloot tot stilstand, waardoor aan de voorzijde schade ontstond. De vrouw bleef ongedeerd.
Ze was niet de enige, die hier de sloot in dook: kort daarvoor overkwam een andere automobilist op exact dezelfde plek hetzelfde malheur.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding
Een 24-jarige automobilist uit Almelo raakte vrijdagmorgen gewond op de Oosterweilandweg in Almelo. Rond 09.00 uur werd via 112 gemeld, dat zich daar een eenzijdige aanrijding had voorgedaan.
De betreffende automobilist reed in de richting van de N36, maar verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom, waarna de bedrijfs-auto met de neus in een bermslootje tot stilstand kwam.
Diverse onderdelen van de auto lagen op en naast de weg, waaronder de motor, de versnellingsbak en een wiel.
De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
-
-
Foto's: Kevin Sand - www.112twenterand.com

Hasselt: schuur brandt af aan de Verkavelingsweg (video-update)
Een felle uitslaande brand heeft donderdagavond een schuur aan de Verkavelingsweg in Hasselt volledig verwoest. De brand werd rond tien uur ontdekt door passanten. Direct klopten zij aan bij de bewoners en alarmeerden de brandweer. De 20 koeien die in de schuur stonden konden maar net op tijd uit de schuur worden gehaald. Helaas was er geen tijd meer op enkele kippen en konijnen ook in veiligheid te brengen.
De brandweer van Hasselt kreeg bij het blussen assistentie van het brandweerkorps uit Zwolle vanwege de waterwinning. De brandweer van Genemuiden moest voorkomen, dat een boerderij door vliegvuur in de brand zou vliegen. 
De brandweer kon door een goede inzet voorkomen, dat de aan de schuur gelegen woning een prooi der vlammen werd.
De bewoners werden opgevangen en hebben de nacht elders doorgebracht. Om er zeker te zijn, dat al het vuur gedoofd was, werd met behulp van een kraan de restanten van de schuur omgehaald en afgeblust. Tegen half vier was al het ingezette materieel opgeruimd en keerden alle wagens terug naar de kazerne. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


EIndelijk sneeuw...
De sneeuw, die eerder deze week voor zondag voorspeld werd, valt vanmorgen al in Noord-Holland. In Haarlem begon het rond negen uur lichtjes te motsneeuwen; later in de ochtend werden het dikke vlokken en bleef de sneeuw liggen.
Het neerslagfront trok zuidwaarts en bereikte in de loop van de ochtend Noord en Oost Nederland; de eerste sneeuw viel in Groningen en vanaf negen uur in het Noorden van Drenthe.
Rond 09:30 uur daalde de eerste motsneeuw ook in IJsselland neer. Tegen de middag werden de vlokken dikker en bleef de sneeuw liggen;op sommige plaatsen tot een 6 - 7 cm dikke laag.
De temperatuur in Oost-IJsselland ligt momenteel rond -6 graden; in Oost-Twente was het vanmorgen vroeg zelfs 13 graden onder nul!


Hoogeveen: hevige autobrand in de Prins Hendrikstraat
Een felle autobrand donderdagavond in de Prins Hendrikstraat in Hoogeveen genereerde zoveel hitte, dat ramen van twee woningen knapten en een kap van een lantaarnpaal gedeeltelijk wegsmolt.
De vlammen laaiden dan ook hoog op; vooral toen de benzinetank openbarstte en de brandstof zich verspreidde.
De brand ging gepaard met een paar kleine ontploffingen, die onderdelen van de auto weg deed vliegen. Een naast de auto geparkeerde aanhangwagen vatte eveneens vlam. Het kostte enige moeite om de vlammen geheel te doven, zodat de schuimblusser werd ingezet.
Van de auto, een Seat Ibiza uit 2000, bleef niets anders dan het karkas over. De aanhanger raakte zwaar beschadigd.
Over de oorzaak is niets nader bekend
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Donderdag 2 februari 2012

Opnieuw vals geld in omloop

Politie Twente heeft de afgelopen tijd enkele meldingen ontvangen over valse bankbiljetten.
Bij winkels in Nijverdal, Rijssen en Hengelo werd betaald met vals geld.
In één geval betrof het een biljet van 20 euro; in de andere gevallen biljetten van 50 euro.

De biljetten verschillen licht van echte bankbiljetten; zo ontbreekt de zilverkleurige balk.
De politie adviseert alert te zijn.
Mocht u vermoeden, dat u een vals biljet in handen heeft, neem dan direct contact op met Politie Twente: 0900-8844


Koekange: automobiliste gwond bij botsing op de Koekangerdwarsdijk
Op de Koekangerdwarsdijk in Koekange vond donderdagmorgen een aanrijding plaats, waarbij een automobiliste gewond is geraakt.
De vrouw reed in op een personenauto, die vanuit een uitrit kwam. De bestuurster van die auto had de naderende auto over het hoofd gezien, waarbij de zon mogelijk een factor was.
De hulpdiensten waren snel ter plaatse en waren weer even snel weer vertrokken, nadat de gewonde vrouw in de ambulance was afgevoerd.
Een auto van berger Leerentveld was toevallig in de buurt, zodat ook die zaken snel konden worden geregeld.
Hetgeen de van de kou bibberende politieagenten goed uitkwam.
Foto: Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 1 februari 2012

Barger Compascuum: brand in aardappelschuur
Woensdagavond brak er even na negen uur brand uit in Barger Compascuum in een schuur achter een woning aan het Verlengde Oosterdiep Oostzijde, waar aardappels in lagen opgeslagen.
De voorraad was afgedekt met hooi en werd vorstvrij gehouden met een kachel, die waarschijnlijk de oorzaak van de brand is geworden.
De omgeving was gehuld in dichte witte rook en de brandgeur was tot op zes kilometer duidelijk te ruiken.
De vlammen waren tegen tienen grotendeels verwenen, maar het nablussen en weghalen van het hooi nam nog geruime tijd in beslag.
-
Foto's: © U S Media

Coevorden: containervrachtwagen kantelt op het Europapark
De chauffeur van een containerauto uit het Duitse Uelsen kreeg vanmiddag rond 16.00 uur de schrik van zijn leven.
Toen hij vanaf de Brookdiek de Europark Allee op wilde rijden, begon de met huisvuil geladen container te schuiven.
De vrachtauto kantelde en kwam over het naast de weg gelegen fietspad te liggen.
De bestuurder raakte hierbij niet gewond en kon de wagen via de voorruit verlaten. Tekst © U S Media - overname zonder melding kost u € 125
Loonbedrijf Scholten uit het Laar zorgde hierna voor de berging van de vrachtwagen en de lading.
Ook de chauffeur hielp, met de schrik nog in de benen, mee om het afval te verwijderen.
Rond 18.00 uur was de klus geklaard en kon iedereen naar de warme kachel vertrekken.
Het schuiven van de container werd waarschijnlijk veroorzaakt, doordat de achterste vergrendeling niet goed vast zat.
-
Foto's: Peter Kramer

Hoogeveen: passagier gewond na botsing op de Europaweg
In een haakse bocht in de Europaweg in Hoogeveen kwamen woensdagmiddag twee personenauto’s met elkaar in botsing.
De laagstaande zon had één van de bestuurders verblind, zodat hij met zijn Opel Zafira (bouwjaar 2008) op een Renault Twingo uit 1997 botste.
Een voorwiel van de Opel brak af en kwam overdwars te staan.
De bestuurster van de Twingo bleef ongedeerd, maar haar zoon liep een hoofdwond op, hoewel hij in z'n veiligheidsgordel zat. Hij ging naar de huisarts. Het verkeer kon de onheilsplek via de berm en fietspad passeren, zodat de verkeershinder beperkt bleef.
Berger Kraal verzorgde de afsleep.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dwingeloo: brandweer bedwingt brand in rieten dak

De brandweer van Dwingeloo en de hoogwerker uit Hoogeveen werden woensdagmorgen even na half elf gealarmeerd vanwege brand in een woonboerderij met rieten dak. Slechts enkele minuten later werd de brand opgeschaald en werd het korps van Diever gevraagd, te assisteren.
Hoewel de brandweer in eerste instantie naar het verkeerde adres werd gestuurd (Eemster 5 i.p.v. Holtien 5), was men snel genoeg op het juiste adres om een uitslaande brand te voorkomen.

De brand was ontstaan in een kachelpijp in het keukengedeelte.
Toen de bewoner de vonkenkap losmaakte, vlogen de vlammen door de kamer: “Er was geen houden aan, zo snel ging het!”, aldus de bewoner.
De binnenbrand was snel geblust, maar bij het rieten dak duurde het iets langer, omdat het riet vanaf de bovenkant verwijderd moest worden om de brand aan de onderkant te bereiken.
Het brandweerpersoneel kreeg de brand onder controle, voordat de stevige wind voor uitbreiding van de brand kon zorgen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 31 januari 2012

Rijssen: auto total loss na brand
Dinsdag werd iets voor 18:00 uur gemeld, dat er een auto in brand stond aan de Bevervoorde in Rijssen.
De brand bleek echter niet te woeden aan de Bevervoorde, maar aan de Huttenwal.
Omstanders hadden nog geprobeerd, de vlammen met een brandblusser te doven, maar dit was helaas tevergeefs.
De brandweer heeft de brand geblust en daarna zout op het wegdek gestrooid, omdat het bluswater direct bevroor.
-
Foto's: Kees Verwijs - www.verwijsfotografie.nl


Almelo: open dag nieuw politiebureau
Woensdag 8 februari 2012 opent de politie Twente de deuren van haar verbouwde politiebureau (foto) aan Het Baken 1 in Almelo.
U bent tussen 13.00 en 16.30 uur van harte welkom om er een kijkje te nemen.
Voor iedereen, maar voor kinderen in het bijzonder, is er van alles te beleven tijdens deze middag.
Aan Het Baken (de straat tussen het politiebureau en het stadhuis) worden doorlopend demonstraties gegeven door verschillende politieteams zoals de mobiele eenheid, de hondengeleiders en de bikers. Tevens zullen er politiepaarden aanwezig zijn.
Daarnaast kan het bureau van binnen worden bekeken, kunnen kinderen zich laten schminken en vinden interactieve workshops plaats.

Voorafgaand aan de open middag wordt het verbouwde bureau officiëel geopend door burgemeester mevrouw J.H.M. Hermans-Vloedbeld.
Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de open dag en uiterlijk tot vrijdag 17 februari een tekening inleveren op het bureau in Almelo, met als onderwerp ‘de politie’. Op de achterzijde van de tekening moet de naam, het adres en de leeftijd van het kind vermeld worden. Uit drie verschillende leeftijdscategorieën wordt één winnaar gekozen.
Vanwege de demonstraties en de voorbereidingen hierop, is de straat Het Baken van 11.00 tot 17.00 uur afgesloten voor verkeer.
Tevens is het politiebureau gedurende de hele dag gesloten voor politiezaken.
Voor spoedgevallen is de politie Twente telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 112 en voor overige zaken op 0900-8844.
Voor het doen van aangifte kunt u deze dag terecht op het politiebureau aan de Schout Doddestraat 2 in Vriezenveen.
Foto: Coen Mulder

Maandag 30 januari 2012

Het wordt toch nog winter...!
De komende weken gaat de temperatuur eindelijk omlaag naar winterse waarden.
Dinsdag en de rest van de werkdagen deze week verwachten de weerprofeten voor de gemeente Hardenberg overdag rond de -4, 's nachts -7 tot -10 graden C en voor komende zondag wordt sneeuw voorspeld bij -3 graden overdag en -6 's nachts.
Pas rond 8 februari gaan de temperaturen volgens de prognoses weer omhoog naar waarden rond het vriespunt.


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.