Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Februari 2012 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 12 februari 2012

Gasselternijveen: grootscheepse inzet vanwege zuurlek bij Avebe (update 4)
Bij ardappelmeelfabriek Avebe aan de Baptistenkade in Gasselternijveen is zondag rond 20:00 uur een vrij grote hoeveelheid zuurhoudende chemische stoffen vrijgekomen. Naar verluidt zou er ca 1.5 ton van de stof perazijnzuur uit een tank van 5 ton zijn gelekt.
In verband hiermee werd een GRIP-1-situatie afgekondigd en zijn brandweereenheden uit o.a. Gasselternijveen, Gieten, Assen en Emmer Compascuum ingezet.
De ingangen van het bedrijfsterrein zijn afgezet en er zijn gaspakken- en meetploegen ingezet.
Na enig tijd bleek, dat de zuuroplossing slechts een sterkte van 5% had en om 23:00 uur werd afgeschaald naar GRIP 0.
Foto's: Herman van Oost - van Oost Media

Hoogeveen: geen letsel na aanrijding
Op de A37, tussen de afslag Hollandscheveld en het knooppunt Hoogeveen, werd een slippende Seat Leon door een Suzuki Alto aangereden.
Beide auto's kwamen achterstevorden in de berm tot stilstand.
Zowel de bestuurder van de Seat als de vrouw achter het stuur van de Alto bleven ongedeerd. Brandweerhulp bleek niet nodig.
De beschadigde voertuigen werden afgesleept door berger Kraal.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Almelo: politie zoekt daders overval
Zaterdagavond werd een overval gepleegd op de bewoner van een woning aan de Wierdensestraat in Almelo.
Omstreeks 19:15 uur kwamen drie mannen zijn woning binnen, bedreigden de man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en gingen er met een onbekende buit vandoor.
De drie mannen droegen donkere kleding en een pet. Twee van heen droegen tijdens de overval een masker.
De daders waren ongeveer 20 jaar oud en spraken accentloos Nederlands.

De politie is op zoek naar getuigen, die de drie mannen vlak voor of direct na de overval in de omgeving van de Wierdensestraat in Almelo hebben gezien. In het bijzonder een man, die tijdens de overval zijn witte hond uitliet in de buurt van de woning en die mogelijk de drie overvallers heeft gezien.
Wellicht zijn er meer mensen, die het een en ander hebben gezien van de overval. Hen wordt verzocht, zich te melden via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Hardenberg: jaarfeest brandweer Hardenberg en Ommen

Zaterdagavond rond half acht reden diverse brandweerwagens van de korpsen Hardenberg en Ommen naar de Evenementenhal in Hardenberg. Niet omdat daar een ramp was gebeurd, maar voor de viering van het jaarfeest, dat ook werd bijgewoond door burgemeester Peter Snijders en een delegatie van de Ortsfeuerwehr WIlsum.
De brandweervoertuigen werden in één van de hallen geparkeerd, zodat men in geval van nood snel uit kon rukken.

-
--
Negen van de tien jubilarissen waren aanwezig en werden door burgemeester Snijders in het zonnetje gezet en onderscheiden:
Bas Meijerink en Ina Hamberg-Schonewille, die 12,5 jaar lid zijn van de brandweer; Hans Haandrikman, Miriam Drogt-Polhaar en Cees Snippe (20 jaar), Gerrit-Jan Hulzebosch (25 jaar), Alfred Reurink, Eus Saalbrink, Dirk van de Wetering (30 jaar) en Siem Brasjen, die al 35 jaar als vrijwilliger dient.
-
-
--
--

Commandant Martin Cuperus stond in zijn toespraak stil bij diverse feiten en incidenten, die in het afgelopen jaar plaatsvonden en bij de toekomstplannen voor de brandweer.
Hij meldde o.a., dat er gereorganiseerd gaat worden (de korpsen Ommen en Hardenberg worden per 1 juli samengevoegd en de gemeentelijke brandweer vervalt en wordt op 1-1-2014 regionaal) en dat er nog meer samengewerkt gaat worden met andere korpsen.
Zo is er coöperatie-overleg met de gemeenteraad van de gemeente Emlichheim en zal de blusgroep Gramsbergen ingezet kunnen worden bij incidenten in en rond het nabijgelegen Duitse Laar, dat vanuit Emlichheim niet tijdig te bereiken is.
Het jarfeest werdd opgefleurd door een goochelaar en een drive-in show en uiteraard ontbraken de gebruikelijke hapjes en drankjes niet.

En: dit jaar houdt de brandweer in Hardenberg een open dag op 9 juni, dus noteer die datum in uw agenda!

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Neuenhaus (D): brandweerman gewond bij autobrand
De inzittenden van een Mercedes Kombi wachtte een nare verrassing, toen ze zaterdag rond 19:20 uur van huis vertrokken: alle lampjes in het dashboard begonnen tegelijk te branden en enkele seconden later laaiden aan de passagierszijde aan het voeteneind al vlammen op.
Gelukkig wisten de inzittenden de auto tijdig te verlaten. Ze ondernamen nog een bluspoging en belden 112, waaarop de brandweer van Neuenhaus binnen enkele minuten met vier voertuigen en twintig man arriveerde.
Helaas stond de auto toen al volledig in brand.
Een blusteam bestreed de vlammen met schuim, maar een 21-jarige brandweerman raakte gewond, toen een band van een voorwiel explodeerde.
Een stuk van het karkas doorboorde zijn uitrukjas en -broek en de man liep daardoor een lichte verwonding aan zijn bovenbeen op.
De bestrijding van de brand werd overgenomen door zijn collega's, maar bij zes graden vrieskou viel dat niet mee; temeer, daar de brandende auto op een meter van de enige brandkraan stond. Het bluswater had daarom over een afstand van tweehonderd meter aangevoerd moeten worden, maar er werd voor gekozen, op en neer te rijden met een tankautospuit om water op te halen.
De brand was na zo'n veertig minuten geblust, waarna het voertuig vol schuim werd gespoten om oplaaien van de vlammen te voorkomen.
Inmiddels was de omgeving in een ijsbaan veranderd en moest er flink gestrooid worden om ongelukken te voorkomen.
De brandweer kon pas na aankomst in de kazerne hun spullen schoonmaken en de vier voertuigen gereed maken voor een volgende uitruk.
De gewonde brandweerman werd in een ambulance verzorgd en naar de Euregio-kliniek in Nordhorn overgebracht, waar de wond verder behandeld werd. Hij kon later die nacht naar huis.
Foto's: brandweer Neuenhaus


Hasselt: vier gewonden door kettingbotsing

Bij een kettingbotsing op de Zwartsluizerweg (N331) zijn vanmorgen vier gewonden gevallen.
De vier zaten in een busje en zijn met twee ambulances overgebracht naar het ziekenhuis.
De hulpdiensten kregen rond 10:50 uur een melding over een ongeval met letsel, waarbij meerdere voertuigen waren betrokken.
Ter plaatse trof men een viertal beschadigde voertuigen aan.
 
Voor de bevrijding van de slachtoffers hoefde de brandweer geen redgereedschap te gebruiken.
Door het ongeval liep het verkeer richting de kop van Overijssel compleet vast.
De verkeersongevallendienst bracht de situatie nauwkeurig in kaart.
Bergingsbedrijf Hooikammer uit Staphorst sleepte drie van de vier voertuigen af.
Over de oorzaak van het ongeval kan nog geen uitspraak worden gedaan.

Foto's: Henry Wallinga (Zwartewaterkrant)


Zwartsluis: brand in binnenvartschip door lekke brandstofleiding
Vrijdagmorgen werden de posten van Zwartsluis en Hasselt opgeroepen voor een melding “Brand Vrachtvaart” aan de Zomerdijk in Zwartsluis.
Tijdens werkzaamheden aan een binnenvaartschip was brand ontstaan tussen de binnen- en de buitenwand van het ruim. Daartussen loopt een brandstofleiding, die lek was geraakt en de boel in vlam zette.
De brand kon door de brandweermensen van de post Zwartsluis snel worden geblust met schuim, zodat de inzet van "Hasselt" niet meer noodzakelijk was.
Na een grondige inspectie met de warmtebeeldcamera werd het sein “Inpakken” gegeven en werden snel de slangen weer opgeruimd om bevriezing te voorkomen. Na een inzet van een half uur kon men terug naar de kazerne.
Foto's: Henry Wallinga (Zwartewaterkrant)


Bergentheim: brand in kas bedreigt woning
Vrijdagavond laat rukte de brandweer van Bergentheim voor de tweede keer die dag uit; dit keer naar de Slotweg in Bergentheim, waar een woningbrand gemeld was. De brand, die inmiddels een kas in de tuin van een woning op de hoek van de Slotweg en de Schapenweg -tegenover de ijsbaan- verwoest had, dreigde over te slaan op de woning. De dakgoot was door de hitte al grotendeels gesmolten, maar door snel ingrijpen wisten de Bergentheimers te voorkomen, dat de Rode Haan ook de woning in zijn macht kreeg.
De schade aan het pand zelf bleef beperkt tot een gesneuveld raam en een waarschijnlijk onklaar geraakte satellietschotel.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 10 februari 2012

Beerzerveld: BMW brandt volledig uit
Veel bleef er niet over van de BMW, die vrijdagavond op de Beerzerhaar in Beerzerveld nabij de Mariënbergerdijk in brand vloog.
De inzittenden -een man een een vrouw- konden tijdig uit de auto komen.
De brandweer van Bergentheim doofde de vuurzee, waarna berger Autax de trieste resten van de Duitse bolide optakelde en afvoerde.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
(Meer foto's op de site van de brandweer Ommen)


Hoogeveen: één gewonde bij aanrijding
Op de Schutlandenweg vond vrijdagavond een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s.
De bestuurster van één van de auto’s raakte gewond en werd naar net Bethesda ziekenhuis gebracht. De bestuurster van een Fiat Punto reed op de (voorrangsweg) Schutlandenweg, toen vanaf rechts (Het Loo) een Volvo  de weg opreed om linksaf te slaan. Een botsing was het gevolg.
De passagier bleef ongeschonden, evenals de bestuurder van de Volvo en zijn twee passagiers.
Een buurtbewoner, die was afgekomen op de klap, haalde snel een bezem, zodat de scherven van het wegdek kon worden gehaald.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Vriezenveen: Litouwer aangehouden voor poging inbraak
Een man uit Litouwen werd vrijdag 10 februari aangehouden voor poging inbraak.
Vrijdag rond 03.30 uur zag een beveiligingsmedewerker, dat mannen poogden in te breken bij een meubelzaak aan het Westeinde in Vriezenveen. De mannen gingen er vandoor. De politie werd ingeschakeld en kon op de Hammerweg één van de mannen -een 23-jarige man uit Litouwen- aanhouden.
De politie doet verder onderzoek.


Donderdag 9 februari 2012

Dalfsen: auto tegen boom: twee inzittenden naar ziekenhuis
De zeer felle laagstaande zon was hoogst waarschijnlijk de oorzaak van een eenzijdig verkeersongeval, dat donderdagmiddag op het Westeinde in Dalfsen tussen Nieuwleusen en Zwolle plaatsvond - ter hoogte van het Noordeinde.
Feit is in ieder geval, dat de Toyota Avensis in een bocht naar links rechtdoor reed en gestopt werd door een boom. De één jaar oude auto raakte hierbij onherstelbaar beschadigd; de oudere bestuurder en zijn passagiere werden voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: veel belangstelling voor hernieuwd politiebureau
Woensdagmorgen om half twaalf werd het politiebureau in Almelo officiëel geopend door de burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld, waarbij twee leden van het arrestatieteam vanaf het dak naar beneden kwamen om de burgemeester een schaar te overhandigen, waarmee het lint werd doorgeknipt.
-
Tegen 13:30 uur begon de eerste ludieke demonstratie: kinderen mochten tennisballen naar een ME-eenheid gooien.
Vervolgens trokken de kids zich terug en kwamen als hooligans verklede politieagenten in aktie. Een hooligan werd door een politiehond in de arm gebeten, de overigen trokken zich terug.  Vervolgens kwam het bike-team in actie om een arrestatie te verrichten.
Daarna
kwamen twee mannen in een Ford Ka aanrijden. Ze daagden de wijkagent uit en één van hen jatte de bromscooter van de agent en reed er vrolijk op rond.
De hondenbrigade hield de eerste persoon aan; de tweede werd gesommeerd om in de auto plaats te nemen, maar gaf daar geen gevolg aan en ging op het dak van de auto staan. De politiehond vloog via de motorkap de auto op en beet de man in zijn been, waarna ook deze man kon worden ingerekend.
-
-
Ook elders in en rond het bureau was van alles te doen en te zien, zoals de Technische Recherche en de mobiele meldkamer (waar er maar een paar van zijn in Nederland en die wordt ingezet bij grote evenementen en calamiteiten).
In het gebouw volgde een rondleiding langs de verhoorkamers, de cellen en een kantoor met computers voor de dagellijkse werkzaamheden. De politie kan terugkijken op een geslaagde open dag.
Foto's: Kevin Sand


Nijverdal: bejaarde automobilist rijdt tegen muur supermarkt
Donderdagmiddag rond 12:30 uur heeft een 84-jarige automobilist de gevel van de gevel van de LIDL supermarkt aan de Grotestraat in Nijverdal geramd. De brandweer, die in verband hiermee was gealarmeerd, hoefde echter niet in actie te komen.
De bestuurder heeft bij het wegrijden waarschijnlijk op het gas in plaats van de rem getrapt, toen hij van de parkeerplaats wegreed.
Berger Wolves heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.
Foto's: Kees Verwijs


Hoogeveen: ijsbaan door breuk in hoofdwaterleiding
In de Hoofdstraat in Hoogeveen is donderdagmorgen een hoofdwaterleiding gesprongen, waardoor Fashion & Jeanswinkel Okay gedeeltelijk blank kwam te staan.
De verkoopsters moesten kledingstukken gebruiken om te voorkomen, dat het water, dat vlak voor de ingang van de winkel uit het trottoir omhoog kwam, zich zou verspreiden door de hele winkel.
De Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) zette groot materiaal in om de hoofdwaterleiding af te sluiten en te repareren.
Met een graafmachine wist men door de bovenlaag van de bevroren grond te komen.
De panden aan één kant van de Hoofdstraat zaten enige tijd zonder water, maar ter leniging van de eerste nood liet men een aanhanger met noodflessen drinkwater aanrukken.
-
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Elim: nachtelijke brand in kalvermesterij aan de Marten Kuilerweg
In e nacht van woensdag op donderdag brak er rond 02:15 uur brand uit in een stal van een kalvermesterij aan de Marten Kuilerweg in Elim.
Het vuur ontstond in of rond de voederinstallatie en -silo in het midden van de stal, waar zich zo'n vijfhonderd kalveren in bevonden.
Hoewel de brand snel bedwongen kon worden, bleek vamorgen, dat in ieder geval negen dieren de brand en de rook niet overleefd hadden.

UPDATE:
Alle kalveren zijn in de loop van de dag elders ondergebracht. Hierbij bleek, dat het slechts bij één dier noodzakelijk was, het laten laten inslapen. Het totale aantal kalveren, dat de brand niet overleefde, kwam daarmee op tien.
Ook werd duidelijk uit onderzoek door twee specialistische bedrijven, dat geen sprake is van asbestvervuiling.
In de stal bevonden zich ook twee honden. Al snel bleek, dat één van de twee tijdig aan de rook en de vlammen kon ontsnappen, toen een deur van de schuur werd ingetrapt, maar de tweede -het hondje van de oudste dochter- was geruime tijd zoek. Gelukkig dook deze trouwe viervoeter later gezond en wel weer op. Het dier was waarschijnlijk in de schuur weggekropen en kwam pas tevoorschijn, toen de drukte over was.
-
De resterende kalveren zullen in de loop van de dag naar een andere lokatie worden overgebracht, omdat ze vanwege hun aantal niet handmatig gevoerd kunnen worden.
Foto's © U S Media en www.cuzzo.nl


Woensdag 8 februari 2012

Erica: twee keer geluk bij een ongeluk
Woensdagavond zijn twee auo's onherstelbaar beschadigd tijdens een opzienbarend ongeval op de Verlengde Vaart Noordzijde in Erica.
De bestuurster van een groene Renault Laguna, die het dorp uit reed in de richting van Nieuw-Amsterdam, werd verrast, toen de bestuurder van een haar tegemoet komende groene Mazda 323 linksaf sloeg om de Veldhuizerwijk in te rijden.
De auto's raakten elkaar dermate hard, dat de Mazda weggeslingerd werd en op een haar na het kanaal in dook; de Renault schoot via het fietspad links langs een boom en het einde-bebouwde-kom-bord en klom tegen een betonnen tuinafscherming op. Hierbij werd de rechterzijde van het interieur van de auto -waaronder een kinderzitje- doorboord door een stang van het tuinhek.
Voor zover bekend bleef de Mazda-bestuurder ongedeerd en liep de bestuurster van de Renault slechts licht letsel op. Ze is voor onderoek per ambulance weggebracht.
Een expert van de VOA onderzocht de ravage ten behoeve van het proces verbaal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Bornerbroek: dodental ongeval A35 loopt op naar zes
In de afgelopen nacht zijn opnieuw slachtoffers van het dramatische verkeersongeval op de A35 bij Bornerbroek overleden.
Het gaat om de 41-jarige moeder en haar 21-jarige dochter van het gezin uit Zoetermeer.
Eerder overleden al twee broertjes (7 en 8 jaar) uit het Zoetermeerse gezin en een veertigjarige man en zijn zevenjarige dochtertje uit Deventer.
De 38-jarige man uit Zoetermeer is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.
De Dienst Verkeersongevallenanalyse (VOA) van Politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Foto's: Kevin Sand - www.112twenterand.com


Vilsteren: Ford Focus brandt uit aan de Oude Hammerweg
De nachtdienst begon slecht voor een werknemer van de Gasunie.
Vlak voor aankomst -rond 22:35 uur- vloog zijn Ford Focus op de Oude Hammerweg in Vilsteren in brand.
De Ommer brandweer rukte hierop uit met een tankautospuit en een watertankwagen, maar kon niet voorkomen, dat het motorcompartiment en een deel van het interieur uitbrandde en de autoonherstelbaar beschadigd raakte. Het wrak is opgehaald door berger Autax.
Personeel van de gemeente moest ook in aktie komen: de Oude Hammerweg was ter plaatse spekglad door het bluswater.Dinsdag 7 februari 2012

Emlichheim: brandweer verlicht landingsterrein traumaheli na ongeval
Dinsdag tegen 17:50 uur werd de Ortsfeuerwehr Emlichheim gealarmeerd voor een hulpverlening op het Westerfeld in Emlichheim.
De bestuurder van een quad was daar ten val gekomen, waarbij hij zwaar gewond was geraakt.
De ambulancedienst riep de hulp in van de brandweer voor het verlichten van de plaats, waar de traumaheli moest landen.
Drie man van de Emlichheimer brandweer rukten hiervoor uit.
De gewonde quadbestuurder is naar een ziekenhuis in Münster overgevlogen.
De politie stelt een onderzoek in om de toedracht van het ongeval te achterhalen
.
-
Foto's : Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

Staphorst: auto rijdt tuin en woning in aan de Meestersweg (foto- en video-update)
Rond tien uur dinsdagmorgen reed een auto vanaf de Berkenlaan rechtdoor op de T-kruising met de Meestersweg.
Het voertuig reed -tussen een lichtmast en twee hardhouten palen door- de stoep op en over de lage heg en ploegde door de voortuin tegen de voorgevel, om uiteindelijk met de voorzijde in de woning tot stilstand te komen.
De gevel van de zwaar beschadigde woning moest eerst door de brandweer gestut worden om instortingsgevaar tegen te gaan, alvorens de auto achteruit getrokken kon worden om de bestuurder uit de auto te halen.
De bestuurder (29), die waarschijnlijk tijdens het rijden onwel is geworden, is per ambulance weggebracht. Er raakte verder niemand gewond.
-
Foto's: Henry Wallinga (Zwartewaterkrant) en Don Stolwijk - U S Media


Bergentheim: vuurzee verwoest monumentale woonboerderij aan de Molinksweg
Kort nadat de brandweer van Bergentheim om half tien maandagavond gealarmeerd werd vanwege brand in een rietgedekte woonboerderij aan de Molinksweg -niet ver van de Hardenbergerweg- werd er al opgeschaald naar "middelbrand" en in no time verder naar "zeer grote brand".
Geen sinecure, want het grote monumentale pand, dat bewoond werd door een weduwe en haar drie tieners, stond al volledig in brand.
Aangezien al duidelijk was, dat de brandweer het hoofdgebouw niet meer kon behouden, richtte men zich direct op het redden van de grote aangebouwde en eveneens rietgedekte schuur en een tweede schuur, die tegenover het brandende gebouw stond.
Het was rond half twaalf nog niet duidelijk, of de brandweer er in zou slagen, de grote schuur aan de klauwen van de Rode Haan te ontrukken: het was een verbeten strijd tussen de vuurzee en de brandweerlieden, die uit alle macht het door de vlammen bedreigde riet uit het dak te rukken. Vanwege vliegvuur werd ook omliggende bebouwing goed in de gaten gehouden.
Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

Maandag 6 februari 2012

Nieuwlande: schoorsteenbrand in de kiem gesmoord.
Vanwege de zeer lage temperaturen is de afgelopen dagen het aantal schoorsteenbranden ook aanzienlijk toegenomen.
Zo rukte de blusgroep van Zwinderen maandag tegen 13:00 uur uit naar een woning aan de Veldweg in Nieuwlande (gemeente Coevorden), waar een oververhit rookkanaal een begin van brand had verooraakt in dak-isolatiemateriaal en -beschot.
De Zwinderse spuitgasten waren er tijdig bij en wisten vanaf een ladder de vuurhaard bijtijds te doven, waarbij de grote schoorsteenkap en meerdere dakpannen voorzichtig verwijderd werden.
Daarna werd de schoorsteen vanuit de Coevorder hoogwerker geveegd en het laatste vuurbronnetje gesmoord.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuweroord: stoffelijk overschot tiener langs kanaal gevonden na explosie (update 2)
In de nacht van zondag op maandag werd een ambulance naar de Hoogeveense Vaart in Nieuweroord (gemeente Hoogeveen) gestuurd met de mededeling, dat er ter hoogte van de Van De Wall Bakestraat iemand in de berm lag.
Men moest rekening houden met een schietincident, want omwonenden hadden rond half één een luide knal gehoord.
Ter plaatse werd inderdaad een lichaam aangetroffen. Medische hulp mocht niet meer baten.
De politie startte direct een onderzoek op waarvoor de wijde omgeving werd afgezet.
De brandweer van Hoogeveen werd opgeroepen om voor extra verlichting te zorgen.
Ook het ijs van de Hoogeveense Vaart werd bij het onderzoek betrokken.
Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het slachtoffer - een zeventienjarige inwoner van Nieuweroord- om het leven is gekomen.
De politie vond in het ouderlijk huis van de jongen materiaal voor het samenstellen van explosieven.
Experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) hebben deze stoffen in de loop van de maandagochtend afgevoerd.
Omwonenden moesten in verband hiermee hun huis uit. Er zijn zo'n twintig woningen ontruimd en baisschool De Hoeksteen lag er in de loop van de ochtend verlaten bij.
De bewoners van de wijk werden opgevangen in dorpshuis De Vuurkorf, waar ze nadere informatie kregen over hetgeen er voorgevallen is en gaat gebeuren. Hieruit bleek, dat de knaap het slachtoffer geworden is van een zelf gefabriceerd explosief, dat hij op het ijs wilde laten ontploffen.

Technisch rechercheurs onderzochten de omgeving van de plaats langs de vaart, waar de explosie zich heeft voorgedaan en maakten o.a. foto's van bovenaf vanuit de hoogwerker van de Hoogeveense brandweer.
De explosieve mterialen zijn middels springstof onschadelijk gemaakt.
De wijde omgeving van de incidentlokatie langs de Hoogeveensche Vaart en de betreffende wijk is geruime tijd afgezet geweest, maar de wijkbewoners konden in de loop van de middag terug naar huis.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Don Stolwijk - U S Media


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.