Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2012 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 15 januari 2012

Hardenberg: overstekende man overlijdt na aanrijding door politieauto
Op de N34 bij Hardenberg is een overstekende man van 21 uit Kloosterhaar overleden na een aanrijding met een politieauto, die op weg was in de richting van Coevorden vanwege ongeregeldheden in een horecagelegenheid in Hardenberg.
Het ongeval gebeurde rond 03:40 uur ter hoogte van de Hardenbergse wijk De Marslanden, toen de man vlak voor de auto  plotseling de weg op liep.
De bestuurder van de politieauto kon hem niet meer ontwijken. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan de gevolgen van de aanrijding.
Naar de precieze toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.
Omdat bij het ongeval een auto van Politie IJsselland betrokken is, wordt dit onderzoek zoals gebruikelijk gedaan door de Rijksrecherche.
Het technisch onderzoek wordt uitgevoerd door de Dienst Verkeerongevallenanalyse van Politie Twente.
Het voorval werd niet specifiek op P2000 gemeld; noch door de persvoorlichting.

Desgevraagd werd door de afdeling persvoorlichting verklaard, dat men door de hektiek vergeten zou zijn, de pers te alarmeren.

Gronau (D): opnieuw brand in horecazaak
Zaterdagavond om 23:16 is de brandweer in Gronau en Epe (D) opgeroepen vanwege brand in ijssalon-bistro Kir-Royal aan de Döhrmannplatz in Gronau.
-
De bar midden in de zaak bleek in brand te staan.
Nadat de brandweer een toegang geforceerd had, kon het vuur vrij snel worden bedwongen.
De politie in Gronau onderzoekt de zaak en houdt rekening met brandstichting,  maar kon kortsluiting als oorzaak niet uitsluiten.
Foto / video: Pascal Vlutters - www.pvsfotografie.nl


Zaterdag 14 januari 2012

Emlichheim: vergeefse uitwijkpoging leidt tot twee gewonden en flinke schade
Een Nederlandse bestuurder van een Iveco bedrijfsauto heeft zaterdag een ongeluk veroorzaakt op de Oelstraße tussen Schoonebeek en Emlichheim. De man reed in de richting van Emlichheim, toen hij naar links uitweek voor een konijntje, dat plotseling de weg op liep.
-
Daar kwam hij in botsing met een hem tegemoet komende Opel Corsa, bestuurd door een jonge moeder. De vrouw en haar kind (4) liepen lichte verwondingen op. Ze werden per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn overgebracht.
De Ivecobestuurder bleef ongedeerd; het konijntje overleefde het ongeval niet.
Foto's: Hartmut Gosink


Mussel: piloot Microlight vliegtuig omgekomen bij crash in akker
Een 54-jarige inwoner van Tweede Exloërmond is zaterdagmiddag met zijn microlight vliegtuigje verongelukt in een zeer drassige akker
(dus geen weiland) aan de Bovensteveenweg in het Groningse plaatsje Mussel.
De man overleed ter plaatse. Het ongeval met de Comco Ikarus C42 gebeurde op korte afstand van het vliegveldje in Vledderveen, waar het toestel was opgestegen.
Het slachtoffer stond bekend als zeer precies, technische goed onderlegd, was een ervaren vlieger en actief lid van de vliegclub Westerwolden.
De politie (VOA Groningen) onderzoekt de crash.
Foto's: © U S Media


Veenoord: vrachtwagen met afgekeurd vlees kantelt op rotonde; bestuurder gewond
Zaterdagmorgen ontstond er op de rotonde bij de carpoolplaats in de Boerdijk bij Veenoord een flinke ravage, nadat daar een vrachtwagen van een containertransportbedrijf uit Lingen (D) uit Lingen kantelde en de inhoud van de container (tonnen afvalvlees) op de weg belandde.
De aanhangwagen bleef wel overeind.
De chauffeur - een inwoner van Lingen- liep hoofdletsel (een snijwond en diverse beurse plekken) op, maar kon ter plaatse worden behandeld.
Het voertuig was met twee containers onderweg naar een bedrijf in Burgum (Frl) , waar het voor menselijke consumptie afgekeurde vlees (o.a. hamburgers, rollades e.d.) verwerkt zou worden.
Berger Kraal zette de truck met behulp van twee bergingsvoertuigen overeind.
De onwelriekende smurrie werd met een graafmachine verwijderd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en www.cuzzo.nl

Zwartsluis: zware schade door nachtelijke brand jachthaven
Tegen kwart over vijf in de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer van Zwartsluis gealarmeerd; er werd vermoed, dat in een botenhuis van jachthaven De Kranerweerd brand woedde.
Twee minuten later werd er al opgeschaald naar "middelbrand", waarop de brandweer van Hasselt ingeschakeld werd en om 05:26 uur naar "grote brand", waarbij om de hulp van de brandweer van Genemuiden verzocht werd. Tegen half zes werd ook de brandweer van Zwolle-Noord opgeroepen, waardoor in totaal zo'n vijftig spuitgasten in actie kwamen.
De band bleek inderdaad in het in het water liggende botenhuis te woeden.
Voor zover nu bekend is één plezierjacht gezonken en hebben drie zware tot onherstelbare schade opgelopen. Er lagen zo'n twintig boten in de loods, waarvan een nog onbekend aantal (rook)schade opliepen en ook de loods -met name het dak- werd flink beschadigd.
Uit het dak van de loods is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen, maar die kwam niet buiten het jachthavengebied terecht.
Het nabluswerk nam tot circa half tien in beslag.
HEBO Maritiemservice heeft inmiddels olieschermen in het water gelegd om de vrijkomende olie in te dammen.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Vrijdag 13 januari 2012

N348 / Dalmsholte: twee auto's total loss na aanrijding op gevaarlijke oversteek
Voor twee automobilisten begon vrijdag de dertiende inderdaad met pech of liever: geluk bij een ongeluk.
Volgens de alarmering van 07:53 uur zouden er één of meer gewonden gevallen zijn bij een ongeval bij Dalmsholterweg 30, maar gelukkig kwam men er op tijd achter, dat de aanrijding plaats had gevonden op de kruising van de provinciale weg N348 met de Dalmsholterdijk.
Men trof er een zwaar beschadigde Volvo V40 aan, die op een middengeleider gestrand was. Enkele tientallen meters ten zuiden hiervan lag een VW Polo ondersteboven in de westelijke bermsloot van de autoweg. Zowel de bestuurster van de Volvo als de man in de VW bleken de klap zonder noemenswaardig letsel te hebben doorstaan.
Inmiddels hadden zich op de N348 flinke files gevormd, hoewel veel automobilisten van de verkeersluwte gebruik maakten om te keren of af te slaan naar de parallelweg.
Het ongeval lijkte zijn veroorzaakt door de Volvobestuurster, die de autoweg in de richting van Dalfsen overstak, maar daarbij de VW over het hoofd lijkt te hebben gezien. De Volvo raakte de VW in de linker flank, waarop de VW de sloot in kantelde.

Voor de opgeroepen brandweerploegen uit Lemelerveld en Ommen was dus voor over bekend geen levensreddend werd weggelegd, hoewel men berger Autax, die met twee auto's inzette, asssisteerde bij het bergen van de onherstelbaar beschadigde, acht maanden oude VW Polo.
Ook de Volvo was total loss.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 12 januari 2012

Slagharen: verkeer op toegangswegen loopt vast door gestrande vrachtwagens
Donderdagmiddag rond 14:00 uur ontstonden er verkeersopstoppingen op de Jachthuisweg en de N377 in de richting van Slagharen, doordat twee vachtwagens voor de rotonde stil kwamen te staan.
De files begonnen, toen een zandwagen op voornoemde plaats panne kreeg en het achteropkomende verkeer rechts van de truck door de drassige berm ging rijden om de truck te passeren.
Dat ging goed, totdat een vrachtwagencombinatie van een Duits tegelbedrijf in de modder bleef steken, waardoor het verkeer volkomen vastliep.
Uiteindelijk werd de hulp van een tractorbestuurder gevraagd, die met zijn trekker de Duitse combinatie uit de penarie hielp.
Daarna kon de zandwagen door een trekker van Cosmo Trucks weggesleept worden. Wel moest het asfalt nog van modder worden ontdaan.
De afzetting, die door personeel van Toezichthouders Veiligheid Hardenberg (TVH) op de rotonde bij de Rollepaal was opgezet, kon hierna beëindigd worden, waarna de files vlot oplosten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Pas op voor nepgoud-verkopers!
Woensdag j.l. werd een 57-jarige inwoonster van Oldenzaal de dupe van nepgoud-verkopers, die haar armband stalen.
Politie Twente waarschuwt tegen deze praktijken.
De vrouw werd op de Johanna van Burenlaan aangesproken door vrouwen, die sieraden aanboden en haar ongevraagd sieraden om deden. Toen de vrouwen verdwenen waren, ontdekte de vrouw, dat haar armband gestolen was.

Ook op donderdag 5 januari kreeg de politie Twente meerdere meldingen over nepgoud-verkopers. Zowel die dag als woensdag 11 januari meldden gedupeerden, dat de nepgoudverkopers zich voortbewogen met een grote grijze auto met witte kentekenplaten.
Wat telkens duidelijk wordt is, dat in de auto in ieder geval twee vrouwen met een Oost-Europees uiterlijk zitten, en tee mannen.

Politie Twente wil graag in contact komen met getuigen en mensen, die door de nepgoudverkopers benadeeld zijn.
Hen wordt verzocht te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

Let op en bel de politie ‘Goudverkopers’ opereren veelal op eenzelfde manier: ze laten u een ‘gouden’ sieraad zien, met de vraag of men dat zou willen kopen. Vervolgens wordt het sieraad ongevraagd bij u omgedaan, waarna de oplichters kans zien uw echte gouden sieraad buit te maken en er vandoor te gaan. Mocht u benaderd worden door dit soort ‘goudverkopers’, pak dan niets aan koop de sieraden niet.
Bel direct de politie en probeer een zo duidelijk mogelijk signalement van de personen op te nemen.
Noteer het kenteken te noteren van hun auto.
Als u benaderd bent of wordt, kunt u contact opnemen met Politie Twente, 0900-8844.
Bij aantreffen van nep goudverkopers, kan gebeld worden naar het alarmnummer 112.

N36 / Beerzerveld: automobilist (49) vindt de dood ten gevolge van ongeval (update)
Woensdagavond ontstond er tegen half elf enige verwarring ten gevolge van twee meldingen, die door de meldkamer in Apeldoorn werden uitgegeven aangaande een verkeersongeval op de N36.
In de melding voor de pers was sprake van een "ongeval letsel"; de brandweer van Ommen en Bergentheim kreeg te horen, dat het om een materiële aanrijding zou gaan. De laatste constatering zat er ver naast: bij aankomst bleek, dat er een automobilist om het leven gekomen was.
In de oostelijke berm van de N36 stond een volledig vernielde Peugeot personenauto, die volgens twee getuigen in de richting van de N34 had gereden en even voorbij de afslag Beerzerveld tussen twee auto's door was gereden, waarna de bestuurder de macht over het stuur leek te verliezen en de vangrail raakte. De auto klapte in de oostelijke berm hard tegen enkele bomen en kwam haaks op de autoweg tot stilstand.
De bestuurder -een 49-jarige inwoner van Almelo- overleed ter plaatse.

De N36 werd met spoed afgesloten tussen de afslagen Westerhaar en Beerze, waarna de VOA zijn werk kon beginnen.
Omdat niet duidelijk was, of de bestuurder het enige slachtoffers, zocht de brandweer het talud af met een warmtebeeldcamera.
Nadat het slachtoffer uit de auto was gehaald, mocht berger Autax het autowrak ophalen.
De stremming van de N36 duurde tot ver na middernacht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Woensdag 11 januari 2012

Coevordens brandweerelftal wint voetbaltoernooi in Schüttorf
Brandweer Coevorden heeft afgelopen weekend 'de' titel tijdens het voetbal toernooi in de Graftschaft Bentheim op een grandioze wijze weten te verdedigen door de eerste plaats te behalen.
Tijdens de voorrondes werd als snel duidelijk dat de Coevorder "Mannschaft" kon voetballen, iets waar onze collega's al bang voor waren vanwege de prestaties van vorig jaar. De meeste doelpunten werden gescoord door de invalskracht uit Borger.
-

De 15 deelnemende ploegen uit de Graftschaft Bentheim en één uit het Nederlandse Coevorden waren te gast in de Vechtehalle te Schüttorf, waar de organisatie alles tip top voor elkaar had gemaakt.
De afspraak is dat het op de vierde plaats eindigende korps, de volgende organisatie op zich neemt.
Dat betekende, dat volgend jaar er opnieuw naar Schüttorf moet worden gereden, aangezien de ploeg Schuttorf 1 als vierde eindige.Dinsdag 10 januari 2012

Hellendoorn: nieuwjaarsreceptie brandweer gemeente Hellendoorn
De vrijwillige brandweer van de gemeente Hellendoorn luidde maandagavond het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsreceptie bij De Kroon in Hellendoorn.
Er werden traditiegetrouw de nodige certificaten uitgereikt, de jubilarissen werden in het zonnetje gezet en er werd afscheid genomen van vertrekken leden.
Brandweermanager brandweerzorg Cluster West, Jan Harbers, blikte in zijn toespraak alvast vooruit naar wat 2012 gaat brengen.
Een primeur voor de brandweer van de gemeente Hellendoorn is de uitwisseling van personeel tussen de posten Hellendoorn en Nijverdal, die per 1 februari officieel van start gaat. Dit houdt in dat de vrijwilligers uit Nijverdal ook in Hellendoorn uit kunnen rukken, en omgekeerd, als ze daar zijn op het moment, dat er een brand uitbreekt.
Er was door de vrijwilligers flink gestudeerd in het afgelopen jaar, zodat burgemeester Raven haar handen vol had aan het uitreiken van alle diploma’s en certificaten.
Er waren dit jaar drie jubilarissen bij de brandweer die een medaille ontvangingen uit handen van de burgemeester met bijhorende oorkonde. De heren Raamsteeboers post Hellendoorn, en Gottemaker, post Nijverdal, zijn beide 20 jaar in dienst zijn.
De heer Schellevis, post Nijverdal, is maar liefst 25 jaar in brandweerdienst.
Er werd ook afscheid genomen van de jeugdbrandweerleden, die 18 jaar zijn geworden en van de heren Haas, van den Berg en Aal.
Voor de komische en muzikale noot tijdens de avond zorgde Herman Kampman samen met de muzikanten Peter Deiman en Jan Niewold.
-
-


Maandag 9 januari 2012

Coevorden: brand in nog niet geheel ontruimde tussenwoning
Zondagavond rond tien uur werd er in Coevorden alarm geslagen, omdat er brand woedde in een woning aan de Secretaris Lammertsstraat.
Het bleek te gaan om een woning van woningcorporatie Domesta, die zich in het midden van een reeks leegstaande en dichtgetimmerde woningen bevond.
De bewoner, die sinds begin januari op een ander adres woont, had het nog niet geheel ontruimde pand rond half tien verlaten, maar had daarbij, naar het zich liet aanzin, een kaars in de woning laten branden.
Politiemensen, die als eersten aankwamen, ontdekten brand op de benedenverdieping.
Toen de brandweer arriveerde, kwam er veel rook uit de woning, maar de brand was snel onder controle.
In de woning bevonden zich nog waardevolle goederen, waaronder een stereo-installatie. Over de omvang van de schade is nog niets bekend.
-
-
Foto's : Peter Kramer en Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 7 januari 2012

Zwinderen: verrotte boom dreigt over rijbaan te vallen

De blusgroep van Zwinderen mocht zaterdagmiddag tegen enen aantreden vanwege een boom, die dreigde om te vallen aan de Burgemeester Legroweg te Zwinderen.  De boom bleek door de harde wind van de afgelopen dagen zo verzwakt te zijn dat hij alsnog dreigde te bezwijken.
Het bovenste deel van de boom kon, met behulp van een tractor en staalkabel, makkelijk plat getrokken worden.
Voor de laatste paar meter werd de hulp van de knetterbijl ingeroepen.
Ook een tweede boom, die al behoorlijk beschadigd was, werd uit voorzorg met de grond gelijk gemaakt.
De bomen werden met behulp van een tractor van de rijbaan  verwijderd, waarna men terug kon naar de kazerne

-
-
Foto's : Peter Kramer

A32 / Meppel: drama bij afrit Meppel-Noord (update)
Op de A32 is zaterdag rond 16:00 uur een 67-jarige automobiliste uit Oudehorne overleden ten gevolge van een eenzijdig ongeval.
De vrouw reed op de A32 in de richting van Steenwijk, toen zij ter hoogte van de uitvoegstrook naar de afrit Meppel-Noord de macht over het stuur en tegen een boom reed, waarna de auto direct in brand vloog.
Hoewel de hulpverleners zeer snel ter plaatse waren, lukte het hen helaas niet, de bestuurster uit de brandende auto te redden.
De auto is door berger Hooikammer naar de brandweerkazerne van Meppel gebracht, zodat het slachtoffer in alle rust uit het wrak kon worden gehaald. Voor alle hulpverleners is een speciaal team opgeroepen om over dit schokkende ongeval na te praten.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Vrijdag 6 januari 2012

Coevorden: bedrijfsauto in brand

Vrijdag om 21:30 uur rukte de brandweer van Coevorden uit naar de van der Scheerstraat in Coevorden, waar de voorzijde van een circa zeven jaar oude Renault Master bestelbus van een klusbedrijf in brand stond en de schutting naast de bus ook al vlam had gevat.
De brandweer was zeer snel ter plaatse: vanwege een afscheidsfeestje was iedereen al aan de kazerne.
Daardoor kon men binnen anderhalve minuut uitrukken en werd voorkomen, dat de bus compleet uitbrandde.

De eigenaar was blij, dat het gereedschap in ieder geval grotendeels onbeschadigd uit de bus gered kon worden.
Aangezien de bus al enige weken stil stond vanwege een defecte accu, lijkt zelfontbranding niet aannemelijk.
Kort voor de brand is er volgens getuigen nog vuurwerk afgestoken in de buurt, wat mogelijk met de brand in verband gebracht kan worden.
Berger Koolen heeft de bus afgevoerd naar de opslag. De Technische Recherche zal hier onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.
Foto's : Peter Kramer

A37 / Holsloot: vrachtwagencombinatie tegen de vangrail

Vrijdagavond werd gewaarschuwd, dat er op de A37 ter hoogte van het viaduct van het klaverblad bij Holsloot een ongeval was gebeurd.
De linker rijstrook van de zuidelijke rijbaan was afgezet en er bleek een trekker met oplegger tegen de vangrail in de middenberm te staan.
De chauffeur, die kennelijk tijdens de rit richting Duitsland onwel was geworden, klom zelf uit de cabine en werd op een brancard naar de ambulance gereden.
Over de omvang van de schade is nog niets bekend.

Foto: Don Stolwijk - U S Media

Coevorden: stormschade aan de Dwenger

Donderdag rond18:40 uur kwam er bij de brandweer van Coevorden een melding binnen over stormschade aan de Dwenger te Coevorden.
Bij aankomst bleek er een grote glazen plaat van de glazen galerijoverkapping op de bovenste verdieping los te liggen.

Om te voorkomen, dat de plaat door een rukwind alsnog naar beneden zou komen, werd besloten deze met behulp van de hoogwerker te verwijderen.
De klus werd snel en voorspoedig geklaard, waarna men retour kon naar de kazerne
-
Foto's : Peter Kramer

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.