Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2012 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 22 januari 2012

Almelo: veel schade na brand in bovenwoning
Zondagavond rond half acht werd de Almelose brandweer gewaarschuwd, dat er brand woedde in een woning boven een grillroom aan de Schuttenstraat. De brandweer rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker.
-
Van buitenaf was te zien, dat het vuur even oplaaide achter de ramen op de eerste verdieping, alvorens de vlammen geblust werden.
Het pand heeft aanzienlijke schade opgelopen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak om uit te vinden of er sprake is van brandstichting.
-
Foto's: Kevin Sand - 112twenterand.com


Almelo: vergeefse zoekactie na verontrustende vondst

Vanmiddag werden diverse hulpdiensten gealarmeerd, nadat een omgevallen fiets met een booschappentas met o.a. kleren gevonden werd bij een sloot in het Beeklustpark in Almelo.
Duikers hebben de sloot afgezocht door er doorheen te waden en de directe omgeving is door de hulpverleners afgezocht.
De zoekactie bleek tevergeefs en is rond 15:10 uur afgeblazen.

-
Foto's: Kevin Sand - 112twenterand.com

Hollandscheveld: "dier in nood" wordt langdurige klus

De alarmering voor de Hoogeveense brandweer, die zondagmiddag even voor half drie werd uitgegeven vanwege een "dier in nood", leidde tot een flinke hoveelheid werk voor de blusgroep.
Niet dat het bevrijden van het jonge katje, dat in ht ver van de Riegshoogtendijk gelegen woninkje onder het dakbeschot weggekropen was, ook maar één seconde werk kostte (het diertje was al vóór de komst van de tankautospuit weer uit zijn schuilplaats tevoorschijn gekomen), maar de woning lag aaan het eind van een lange, smalle en uitermate modderige toegangsweg, die op de heenweg al de nodige hoofdbrekens kostte. Helaas bleek ook het terrein voor de woning te drassig om de zware TAS te dragen, zodat die in no time vast liep.

Met behulp van de lier van de 4x4 terreinwagen en het nodige schep- en duwwerk lukte het uiteindelijk, de brandweerwagen te keren, zodat die -getrokken door de terreinwagen- tegen vier uur weer de "Rieg" bereikte.
Het was niet de eerste keer, dat de brandweer op het erf van deze woning actief was. Zie de reportage van 17-11-2008.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 21 januari

Stuifzand: Tiendevener gewond bij botsing met boom
Een VW Golf uit 1999, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Tiendeveen, is even buiten Stuifzand op het Zwartschaap tegen een boom gereden.
Het ongeval liet zich in eerste instantie ernstig aanzien en alle hulpdiensten, waaronder de traumaheli, werden gealarmeerd, maar al snel kwam het bericht, dat de bestuurder uit zijn auto was en dat zijn verwondingen, ondanks de schade aan de auto, erg meevielen.
De airbag had duidelijk zijn werk gedaan. De algemene reactie ter plaatse was dan ook dat de bestuurder geluk bij het ongeluk had gehad.
Merkwaardig was, dat de auto met de linkervoorkant tegen een boom rechts van de weg was gereden en daarna weer links terug de weg op stuiterde.
De bestuurder werd afgevoerd naar het ziekenhuis; de auto werd meegenomen door berger Kraal.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Lemelerveld: brandweer weet rietgedekt pand te behouden
Alarm voor de brandweer van Luttenberg en van Lemelerveld, zaterdagavond rond kwart over zeven: brand in een rietgedekte woning aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld. Het bleek te gaan om een al jaren leegstaande boerderij, die volgens ingewijden al meerdere keren ongewenst bezoek had gehad en waaruit o.a. koperen leidingen waren gestolen.
Het vuur, dat op de eerste verdieping huishield, had zich nog niet echt uitgebreid en er was in eerste instantie nauwlijks rook te zien, hoewel dat anders werd, toen er vanaf een ladder riet uit het dak werd getrokken.
Toch wisten de brandweerlieden de Rode Haan de nek om te draaien, voor hij de kans kreeg, het oude gebouw in de as te leggen.
Daartoe moest wel een flink deel van het riet uit het dak worden "geplukt".
Electriciteit en gas waren weliswaar nog niet afgesloten, maar er werd geen gebruik meer van gemaakt en brandstichting lijkt de meest aanne-melijke oorzaak van de brand.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wierden: auto te water - bestuurder spoorloos
Zaterdagmorgen rond half elf werden diverse brandweereenheden opgeroepen, omdat er een auto aan de Weusteweg in Wierden te water was geraakt. Er bleek een zilvergrijze Alfa Romeo in het water te liggen, maar of zich nog mensen in het voertuig bevonden was niet duidelijk.
Duikgroepen hebben het water afgezocht, maar niemand aangetroffen.
De brandweer van Almelo heeft met het hulpverleningsvoertuig de onherstelbaar beschadigde auto uit het water getakeld.
Precies wanneer en waardoor de auto te water is geraakt, is nog onduidelijk.
Uit sporen viel op te maken, dat de auto in een haakse bocht zijwaarts de berm in is geslipt.
Berger Wolves heeft het voertuig afgevoerd.
-

Kerkenveld: flinke schade na bijna-frontale botsing in bocht
Zaterdagmorgen rond tien uur kwamen twee auto 's onzacht met elkaar in aanraking op de kruising van het Gedempte Hoofddiep met de Jan Haarstraat in Kerkenveld.
Het bleef gelukkig bij materiële schade bij zowel de Daihatsu Sirion, die van de dorpskern richting Slagharen reed, als de VW Caddy, die van het Gedempte Hoofddiep linksaf sloeg om in de richting van Alteveer verder te gaan.
De VW Caddy werd opgehaald door berger De Jonge; de Daihatsu door berger Kraal, waarbij de bergers samen ook de rommel op de kruising opruimden. De verzekering mag de schuldvraag uitzoeken. De bestuurders waren het daar kennelijk niet over eens.
Foto's: Don Stolwijk - US Media


Almelo: brand op bovenverdieping woning
Vrijdagavond heeft er korte tijd brand gewoed in een woning aan de Hop in Almelo.
Aangezien was doorgegeven, dat het om  een blok van negen woningen ging en de brand al uitslaand zou zijn, werd er opgeschaald naar "middelbrand"
Bij aankomst bleek het echter niet om een uitslaande brand te gaan.
Er was van buitenaf zelfs bijna niets van de brand te zien, tot de ramen op de eerste verdieping werden opengezet en er even dikke zwarte rook opsteeg.
De brandweer heeft de woning en die van de buren geventileerd.
Men vermoedt, dat de brand het gevolg was van kortsluiting in een tv.
-
Foto's: Kevin Sand - 112twenterand.com


Vrijdag 20 januari

Schoonebeek: politie zoekt drie verdachten na overval (update 2)

De politie meldt via BurgerNet, dat vrijdagavond na een overval op de C1000-supermarkt in Schoonebeek drie verdachten in een auto gevlucht zijn. Het gaat om twee jongens "met een buitenlands uiterlijk" en een blonde jongen, die zich van een pistool en messen bedienden.

Verdachte 1 (buitenlands uiterlijk) droeg een blauwe spijkerbroek, een witte sportjas met strepen en een trui met een zwarte capuchon.

Verdachte 2 (buitenlands uiterlijk) draagt donkere kleding

Verdachte 3 heeft blond haar

Over de auto is alleen bekend, dat het om een zwarte Opel of VW stationcar gaat

Ziet u deze verdachten of heeft u hen kort voor de overval gezien, bel dan direct 112.Coevorden: wijk ontruimd na vrijkomen irritant gas (update)
Zo'n veertig bewoners van de Coevorder wijk Klinkenvlier zijn in het holst van de nacht uit bed getrommeld door politie en ambulancepersoneel.
Dat was het gevolg van een zogeheten GRIP-1-alarmering, die werd afgegeven, nadat er rond elf uur donderdagavond klachten binnenkwamen over een vreemde lucht, die in de wijk en zelfs in de woningen te ruiken was en bij meerdere bewoners tot ademwegklachten, hoofdpijn en misselijkheid leidde.
Toen de brandweer poolshoogte had genomen en de irritante zwavelwaterstofachtige lucht inderdaad waarnam, werd opgeschaald en begon men even na middernacht bij de bewoners van zo'n twintig woningen aan te bellen om hen te verzoeken, huis en haard te verlaten.
Gelukkig was het toen net droog na stevige buien, hoewel de kou en de wind het verblijf bij de entree van de wijk geenszins plezierig maakten.
Een plan om de bewoners voorlopig elders onder te brengen, ging de mist in, omdat de bestelde touringcar niet op kwam dagen.
De gedupeerde wijkbewoners konden echter tegen enen terecht in de nabijgelegen Racket-sporthal, waar warmte en koffie het leed verzachtten.
De stank was al vrij snel verdwenen. In de loop van de nacht kon men terug naar huis.
De prikkelende lucht bleek het gevolg van een storing bij de aan de overzijde van het Alte Piccardiekanaal gelegen biovergistingsinstllatie.
De bewoners van de wijk klagen al geruime tijd over stank van de installatie.
Foto's: Don Stolwijk - US Media, onderste foto: Hartmut Gosink

Donderdag 19 januari

Woensdag 18 januari

Raalte: vuurzee verwoest kapitale woonboerderij
Er werd woensdagmiddag groot alarm geslagen, toen duidelijk werd, dat er brand woedde in een rietgedekte woonboerderij aan de afgelegen Stobbenbroekerweg bij Raalte. Bij nadering van de eerste bluseenheid was te zien, dat het inmiddels al om een uitslaande brand ging.
Het werd een ongelijke strijd, hoewel de brandweer alle zeilen bijzette om te redden, wat er te redden viel.
Met hulp van toegesnelde politiemensen slaagde men er in, zo'n vijftien paarden uit de de stallen achter de woning naar het nabijgelegen weiland in veiligheid te brengen. De stallen konden behouden worden, maar de woonboerderij brandde volledig af.
De brand is waarschijnlijk op de bovenverdieping van het pand, waaar twee gezinnen in huisden, ontstaan.
Onderzoek door de Technische Recherche, dat donderdag plaats zal vinden, moet duidelijkheid scheppen in de oorzaak.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hardenberg: brand op dak parkeergarage gemeentehuis
De Hardenberger brandweer rukte uit nar de bouwlokatie van het nieuwe gemeentehuis, waar op het dak van de parkeergarage aan de Witte de Withstraat brand was uitgebroken tijdens dakdekkerswerkzaamheden.
Voor zover bekend was de inhoud van een teerton oververhit geraakt en sloegen de vlammen over op een aantal rollen dakleer, die er vlak bij opgeslagen waren.
De brand kon gelukkig snel worden bedwongen, maar geruime tijd nadien was er nog een flinke witte rookwolk te zien en rook de omgeving naar heet teer. Het betonnen dak is niet beschadigd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Exloërveen: Pool omgekomen bij eenzijdig ongeval
Woensdagmorgen tegen half acht kreeg de brandweer van Tweede Exloërmond (Dr) opdracht, naar het Exloërveen in de gelijknamige plaats te rijden in verband met een eenzijdig ongeval.
Bij aankomst werd duidelijk, dat de bestuurder van een Poolse Skoda Octavia een zijwaartse botsing met een eik niet had overleefd: de boom had zicn diep in de auto geboord ter hoogte van de bestuurdersstoel.
Het overleden slachtoffer bleek een 47-jarige man uit Szczecin (het voormalige Stettin).
De weg werd aan beide zijden afgezet, zodat achtereenvolgend de experts van de VOA, de forensisch arts, de begrafenisondernemer en berger Keizer hun werk ongestoord konden verrichten. Ook burgemeester Out van de gemeente Borger-Odoorn nam ter plaatse poolshoogte.
De weg werd rond half tien die ochtend voor het verkeer vrijgegeven.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 17 januari 2012

Emmen: binnenbrand in bedrijfspand; hennepplantage in ernaast gelegen gebouw
Na de eerste melding duurde het niet lang, of de Officier van Dienst liet opschalen naar "middelbrand".
Dat gebeurde naar aanleiding van fikse rookontwikkeling, die dinsdagavond rond zes uur vrijkwam uit een gebouw achter het bedrijfspand van Hijstechniek Drenthe (HTD) aan de Handelsweg in Emmen, maar niet bij dit bedrijf hoort, noch er eigendom van is.
Het vuur kon snel gedoofd worden, maar er kwam nog geruime tijd rook uit het gebouw en er is op het platte dak gezocht naar eventuele brand-haarden. De rookschade in het gehele pand is aanzienlijk.

Bij controle van nabijgelegen panden stuitte de politie op een hennepkwekerij met circa 800 planten in een pand naast het getroffen bedrijf.
Deze had echter voor zover bekend niets te maken met het ontstaan van de brand in het ernaast gelegen bedrijfsgebouw.
De eigenaar van de loods, die het pand verhuurd had, was niet op de hoogte van de illegale praktijken van de huurder.
De hennepkwekerij is ontmanteld, maar er zijn nog geen arrestaties verricht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28: Transit maakt luchtreis
Op de A28 ter hoogte van Zuidwolde is bij een eenzijdig ongeval met een bedrijfsauto één gewonde gevallen.
Het ongeval ontstond, nadat de -negen maanden oude- Ford Transit Connect in de middenberm raakte en door een te heftige ruk aan het stuur oncontroleerbaar scherp naar rechts ging.
De Ford schoot van de weg de berm in en vloog over de bermsloot, landde op de walkant en ging door de klap weer de lucht in.
In de vlucht werd een aantal bomen geraakt, waarna de auto midden tussen de bomen tot stilstand kwam.
Mede-weggebruikers verleenden eerste hulp aan de twee inzittenden, van wie één per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.
De brandweer van Zuidwolde verleende assistentie en ruimde enkele geknakte bomen op, zodat berger Kraal de auto uit het bos kon slepen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Maandag 16 januari 2012

Emmen: fietser (40) overlijdt ten gevolge van aanrijding op de Abel Tasmanstraat (update)
Maandagmorgen rond half acht is een 40-jarige fietser uit Emmen op de fietsersoversteekplaats in de Abel Tasmanstraat ter hoogte van de Rietlandenstraat door een bedrijfsauto gegrepen, toen hij van het fietspad de weg op reed. De bestuurder (een 28-jarige Coevordenaar) kon niet meer op tijd remmen. De fietser sloeg tegen de neus en de rechterzijde van de voorruit van de Renault Trafic en viel daarna op het wegdek.
Medische hulp mocht niet meer baten.
Twee experts van de afdeling VOA onderzochten het incident.
Hierna haalde berger Koolen de auto en de fiets op en werd de drukke weg langs het industrieterrein voor het verkeer vrijgegeven.
Foto 's © U S Media


Odoorn: politie vraagt om informatie i.v.m. overval
De politie verricht onderzoek naar een gewapende overval in een woning aan de Borgerderweg.
Zondagavond rond 21.45 uur werd daar door twee mannen aangebeld. Toen de 46-jarige bewoner open deed, werd hij direct met een vuur-wapen bedreigd en moest hij zijn portemonnee afgeven. In de woning was ook een 70-jarige vrouw uit Odoorn aanwezig.
De twee onbekende mannen namen, naast de portemonnee, ook een grijze Seat Toledo 03-LT-JR mee en gingen er vandoor.
Direct na de melding heeft de politie een onderzoek opgestart.
De politie zette zondagavond Burgernet en Twitter in om mensen te vragen om informatie.
In Drenthe was het de eerste keer, dat Burgernet werd ingezet. In totaal hebben 1789 personen meegedaan aan deze Burgernetactie.
Vier personen lieten een reactie achter met informatie.
De politie heeft deze overval in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.