Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Januari 2012 (4)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 29 januari 2012

Slagharen: nachtelijk spoor van vernielingen

De politie is op zoek naar de daders van een reeks vernielingen, die in de nacht van zaterdag op zondag in Slagharen en Schuinesloot zijn aangericht.
Zo werd bij een horecagelegenheid aan de Geert Migchelsweg een deel van een verkeersbord door een ruit gegooid en zijn van drie auto's, die op de parkeerplaats voor de Zwarte Markt stonden, zijspiegels kapotgeschopt en deuken in portieren getrapt.

-
Volgens getuigen ging het om een groep zeer luidruchtige jongeren, waar ook één of meer meisjes deel van uitmaakten.
Bent u ook gedupeerd, doe dan digitaal aangifte (Dit is ook noodzakelijk voor een claim bij uw verzekering !)
Heeft u informatie over de daders, bel dan 0900 8844, politie IJsselland.


Raalte: onverlaten veroorzaken levengevaarlijke situatie
Op de Wolthaarsdijk WZ is vrijdag rond 15:15 uur een 47-jarige fietsster uit Lemelerveld behoorlijk geschrokken, toen ze op het fietspad in een bocht tegen een tussen twee bomen gespannen stuk tuinslang reed.
Ze kwam net niet ten val, maar raakte wel verstrikt en liep de nodige blauwe plekken op.
Het spannen van zo’n tuinslang over de weg is erg gevaarlijk en de politie wil graag weten wie dit gedaan heeft.
Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Dedemsvaart: jongetjes gewond na aanrijding
Zaterdagavond rond tien over tien spoedden politie en twee ambulances zich naar de Lijsterstraat in Dedemsvaart, waar zich een ongeval had voorgedaan, waarbij volgens de politiemelding gewonden gevallen waren.
De hulpverleners troffen op het wegdek twee circa dertienjarige kinderen aan en een Yamaha crossmotor.
De twee waren op de onverlichte en onverzekerde tweewieler in de straat tegen de bumper van de auto van een 27-jarige man uit Groningen gereden, die achteruit van een oprit van een woning kwam. De twee vielen na de botsing op de bestrating.
Eén van de twee jongetjes is vanwege mogelijk heup- en rugletsel op een wervelplank gefixeerd en per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht; het andere kind is met een snijwond ter controle met een tweede ambulance weggebracht.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie IJsselland stelden een onderzoek in.
Foto: © U S Media


Zaterdag 28 januari 2012

Linde: brand richt schade aan aan gevel woning

In een woning aan de Linderweg woedde brand, gaf de meldkamer door aan de brandweer van Zuidwolde, zaterdagavond rond 20:18 uur.
De spuitgasten waren er op tijd bij en konden voorkomen, dat de brand in de houten gevelbekleding over kon slaan op de aangrenzende woning en de kantoorruimte. Dat vergde wel het nodige breekwerk, maar de komst van collega's uit Hoogeveen en Koekange-De Wijk bleek daardoor afgelast te kunnen worden.
Over de oorzaak van de brand is nog geen informatie bekend.
Naar verluidt is oververhitting van een rookgasafvoer van een houtkachel de meest aannemelijke boosdoener.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vinkenbuurt: flinke schade na brand in bijgebouw

Een uitslaande brand heeft zaterdagmiddag vrij grote schade veroorzaakt in een garage annex kantoor en paardenstal van een veehandel en -mesterij aan de Koloniedijk in Vinkenbuurt, nadat op de zolder boven het kantoor opgslagen hooi vlam vatte.
Er was niemand thuis, toen de brand uitbrak, maar een alerte buurman wist twee paarden uit het gebouw in veiligheid te brengen.
De brandweer, die bluseenheden uit Balkbrug en Ommen en de hoogwerker uit Zwolle inzette, kon een door vallend brandend materiaal reeds beschadigde terreinwagen en een paardentrailer, die in de garage stonden, in veiligheid brengen, voordat er meer schade aan ontstond.
Ook voorkomen, dat de brand oversloeg naar aangrenzende gebouwen.
Uit het doorgebrande dak is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. De directe omgeving van het gbouw is daarom met linten afgezet.
Waardoor het opgeslagen hooi vlam heeft gevat is nog niet bekend.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Vrijdag 27 januari 2012

Ane: drama op de Palenbeltweg

Rond vijf uur vrijdagmiddag waren meerdere mensen getuigen van een drama, dat zich afspeelde op de Palenbeltweg in Ane, ter hoogte van huisnummer 3, nadat daar een personenauto, die uit de richting van de weg De Kerkdijk kwam, in een bocht frontaal op een boom botste.
Tot ontzetting van de getuigen vloog de auto na de crash in brand en was men niet meer in staat, de bestuurder uit de vuurzee te redden.
Het lukte de brandweer, die uitrukte na een melding over een "ongeval letsel", met veel moeite en veel bluswater en -schuim de steeds weer oplaaiende vlammen uiteindelijk te blussen. Helaas kwamen deze inspanningen voor het slachtoffer te laat.
Het slachtoffer is naar alle waarschijnlijkheid de 25-jarige eigenaar van de auto uit Hardenberg, aldus de politie.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Venebrugge: uitslaande brand richt zware schade aan aan werkschuur

De rookwolken waren al op kilometers afstand te zien en het sein "Middelbrand" liet dan ook niet lang op zich wachten.
Hoewel in de eerste melding (12:03 uur) spake was van brand in een schuur aan de Broeklandenweg in Hardenberg, werd al snel duidelijk, dat de brand achter het nieuwe industrieterrein woedde en wel in één van de schuren naast een vrijstaande woning aan de Emtenbroekerdijk in Venebrugge.

Bij aakomst werd duidelijk, dat de Rode Haan zich al een weg door het asbest dak had gevreten. De brand werd bestreden door blusploegen uit Hardenberg en Bergentheim, die de vlammen snel onder controle wisten te krijgen. De aanwezigheid van zogeheten Dupanel-platen tegen het plafond was er mede de oorzaak van, dat het vuur, dat waarschijnlijk door slijpwerk eerder die ochtend begonnen is, zich zo snel door de schuur kon verspreiden.
De heer des huizes ontdekte de brand tegen het middaguur, toen hij poolshoogte nam, nadat een aardlekschakelaar geactiveerd was en de spanning uitviel.

De schuur en de inboedel -vooal gereedschap- liepen zeer zware brand-, rook- en waterschade op, maar de snelle en effectieve brandweerinzet voorkwam, dat de brand oversloeg op de aangrenzende schuren en het woonhuis.
De directe omgeving van de uitgebrande schuur is afgezet vanwege asbest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wapserveen: grote brand verwoest bedrijfsschuur

In de afgelopen nacht is een schuur/werkplaats van het bedrijf Primateria aan het Oosteinde in Wapserveen volledig afgebrand. In het deels houten pand lagen gezondheidsbevorderende middelen opgeslagen, alsmede vaten met in totaal enkele honderden liters medicinale pure alcohol voor de aanmaak van deze zogeheten medicinale moederessences en -complexen. Nabijgelegen panden, zoals een soort Nissenloods en een woning konden behouden blijven.
Het op enkele honderden meters van de weg gelegen gebouw ging volledig verloren. Bijkomend probleem voor de brandweer was de smalle , onverlichte toegangsweg, de duisternis en de lange aanvoerweg van bluswater.
De brandweer hield daarom iedereen, die niets met het bluswerk van doen had, op veilige afstand; mede vanwege de gevaarlijke situatie in verband met de vaten alcohol.
Het bluswerk duurde tot circa half tien, waarna de laatste brandweerlieden inrukten, maar het bleek rond 11:15 uur toch nodig om na te blussen.
De Technische Recherche doet onderzoek naar de toedracht.

-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 26 januari 2012

Balkbrug: schoorsteenbrand in rietgedekte woonboerderij

Donderdagavond werd er alarm geslagen voor brandweereenheden uit Balkbrug, Hardenberg, Dedemsvaart en Ommen: er was een melding binnngekomen over een schoorsteeenbrand in een rietgedekt pand aan de Zwolseweg.
Toen de eerste blusploeg arriveerde, ontdekte men, dat de schoorsteen weliswaar rookte en al flink heet was geworden en de schoorsteenkap al roodgloeiend was, maar dat alleen de achterzijde van het gebouw rietgedekt was en dat vegen volstond om het gevaaar te keren.
Dat gebeurde, nadat de hoogwerker uit Hardenberg gearriveerd was.
De parallelweg van de N377 werd daartoe door de politie afgezet. De eenheden uit Ommen en Dedemsvaart hoefden niet door te rijden.

Foto: Don Stolwijk - U S Media


Emmen: flinke schade na inhalen op kruising

In Emmen zijn donderdagmiddag twee personenauto's flink bschadigd geraakt ten gevolge van een ongeval op de kruising van de Phileas Foggstraat en de Albatrosstraat. De aanrijding ontstond, nadat de bestuurder van een kleine vrachtwagen, die uit de richting van de Rondweg kwam, stopte voor een Mercedes E200 CDI, die van de Albatrosstraat (van rechts) de kruising op reed.

De bestuurder van een Honda Civic Coupé , die achter de vrachtwagen reed, had de Mercedes kennelijk niet gezien, passeerde de bedrijfsauto en botste vervolgens in de linker flank van de Mercedes.
Gelukkig bleek, dat de bestuurders geen letsel hadden opgelopen.
De Civic -bouwjaar 1996- kan waarschijnlijk afgeschreven worden.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 25 januari 2012

Hoogeveen: lichte schade bij kettingbotsing op de Industrieweg
Woensdag vond op de Industrieweg in Hoogeveen aan het eind van de middag een ongeval plaats, waarbij vier auto’s waren betrokken.
De botsing ontstond, toen één van de bestuurders niet zag, dat er een aantal voertuigen stilstond, omdat de bestuurder van één van de auto’s wilde afslaan naar een tankstation. Hij reed op het achterste voertuig in.
De andere voertuigen botsten vervolgens tegen elkaar, zodat er sprake was van een kettingbotsing.
Hoewel de schade niet groot was, bleek één bestuurster last van haar nek te hebben.
Zij ging naar het ziekenhuis voor nadere controle, maar kon -met een nekkraag om- zelfstandig plaats nemen in de ambulance.
Daarna gingen de betrokkenen in het warme tankstation met elkaar aan tafel om de schadeformulieren in te vullen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Beerzerveld: opmerkelijke oorzaak van uitslaande brand
De brandweer van Bergentheim en van Vroomshoop (Twenterand) kreeg woensdagmorgen even na elf uur opdracht, naar de Polderweg in Beerzerveld te rijden, omdat daar in een wat afgelegen vrijstaande woning brand was uitgebroken.
Toen de spuitgasten uit Vroomshoop arriveerden, werd al snel duidelijk, dat het om een uitslaande brand ging aan de achterzijde van het pand en dat er inmiddels al aanzienlijke schade was aangericht. Om tien over elf werd opgschaald naar "middelbrand" en vijf minuten daarna kreeg ook de brandweer van Ommen opdacht, uit te rukken.
Ook werd grootwatertransport opgezet, maar inmiddels was men er gelukkig al in geslaagd, de Rode Haan de nek om te draaien, zodat de inzet van de mensen uit Ommen afgelast kon worden.
De oorzaak van de brand was curieus: een schoonmaakster had aan de achterzijde van het huis beddengoed uit het raam gehangen om te luchten. Dat bedekte daardoor de eronder gemonteerde halogeen bewakingslamp, die daarop inschakelde en het beddengoed deed ontvlam-men. De brand sloeg via het open raam over op de bovenverdieping, die daardoor zware brand- en roetschade opliep.
De onfortuinlijke interieurverzorgster had rook ingeademd en werd na eerste behandeling per ambulance overgebracht naar het Streekzieken-huis in Hardenberg. De vrouw was flink geëmotioneerd geraakt door het voorval.
-
-
-
Links de bewakingslamp, die de brand veroorzaakte; rechts o.a. de resten van het beddengoed.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Wierden: nekletsel door ongeval
Maandagavond omstreeks half negen is er een eenzijdig ongeval gebeurd op het kruispunt van de Vossenbosweg en de Erve Meijerinksweg in het buitengebied tussen Wierden en Nijverdal.
De bestuurder kon zelfstandig uit het voertuig komen, maar klaagde later toch over pijn in zijn nek, waarop een ambulance is opgeroepen.
De ambulancebroeders hebben de bestuurder onderzocht en overgebracht naar het ziekenhuis.
De oorzaak van het ongeval is waarschijnlijk gladheid.
Berger Wolves uit Wierden heeft het voertuig afgesleept
-
Foto's: Kees Verwijs

Dinsdag 24 januari 2012

Rheezerveen: opnieuw auto in sloot op beruchte T-kruising
Dinsdagavond werd een 67-jarige automobilist uit Stegeren onaangenaam verrast, toen hij er te laat achter kwam, dat de Colenbrandersweg op de T-kruising met de Elfde WIjk plotseling ophoudt en de straatverlichting ter plaatse defect was.
's Mans auto reed via de dam een bijzonder drassige akker in en viel vervolgens zijwaarts een diepe sloot in, op zo'n 20 meter van de kruising.
De bestuurder bleef ongedeerd.
Aangezien een 42-jarige Dedemsvaarter hetzelfde ruim een jaar eerder op dezelfde plek was overkomen, had berger Jan van de firma Autax de oplossing voor het bergingsprobleem al "op voorraad": hij bestelde een wiellaadschop, die -zij het met wat moeite- de drassige bodem aan kon en de Peugeot 406 stationcar voorzichtig uit de sloot wist te bergen en de nauwelijks bschadigde auto naar de kruising sleepte, waar het voertuig op de auto-ambulance gezet kon worden.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Meppel: auto zwaar beschadigd na confrontatie met boom
Op de Ruinerwoldseweg tussen Meppel en Ruinerwold is dinsdagmiddag een personenauto zwaar beschadigd geraakt.
De bestuurder reed in de richting van Meppel en botste door onbekende oorzaak met de rechterkant van de auto tegen een boom.
Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De opgeroepen brandweer van Meppel hoefde niet in actie te komen.
Een berger heeft de beschadigde auto afgevoerd
.
Foto's Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Hoogstede: automobiliste zwaar gewond na botsing met Nederlandse veewagen
Bij een ernstig verkeersongeval op de Wilsumer Straße (K 14) bij Hoogstede is een automobiliste zwaar gewond geraakt
De bestuurder van een VW Polo, die in eerste instantie in de richting van WIlsum reed, wilde ter hoogte van een café in het gehucht Kalle linksaf slaan naar de Vechtetalstraße, maar de achter hem rijdende bestuurster van een VW Lupo zag te laat, dat de Polo afremde en tikte deze auto aan. De Polo belandde hierna op de verkeerde rijbaan en kwam daardoor in botsing met een (lege) Nederlandse veewagen.
De aanhangwagen van de veewagen kwam hierdoor half gekanteld in de berm tegen een boom tot stilstand.
De in haar totaal vernielde auto ernstig beknelde automobiliste had ernstig letsel opgelopen en moest door de brandweer uit het autowrak bevrijd worden, waarbij ook een Mobiel Medisch Team in actie kwam. Het slachtoffer is per heli naar het ziekenuis in Enschede overgevlogen.
-
Foto's: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim

N381 / Westerbork: vrouw licht gewond bij eenzijdig ongeval
Bij een eenzijdig verkeersongeval, dinsdag rond 13:45 uur op de N381 ter hoogte van Beilen, is een vrouw gewond geraakt.
Ze reed vanuit Westerbork richting Beilen, toen ze nog door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor.
De bedrijfsauto, een Renault Kangoo uit 2003, slipte, knalde hard met de linkerzijde tegen een boom en kwam ondersteboven tegen een aantal jonge bomen tot stilstand. De brandweer van Westerbork kwam ter hulpverlening in actie.
Toen de hulpverleners arriveerden, bleek de onfortuinlijke bestuurster nog -ondersteboven- in de gordels te hangen.
Ze was licht gewond en werd voor nadere controle naar het ziekenhuis gebracht.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hellendoorn: vrijstaande woning brandt bijna volledig uit
In de nacht van maandag op dinsdag werd de bewoner van een vrijstaande woning aan de Nieuwstadweg in Hellendoorn rond kwart voor twee wakker van een rookmelder. Toen hij poolshoogte nam, ontdekte hij, dat er brand in of bij de keuken woedde en dat die zich razendsnel verspreidde. De man wist via een raam van zijn slaapkamer uit de woning te ontkomen en waarschuwde buren, die een eind verderop wonen en wist hen met het nodige kabaal te wekken, zodat ze 112 konden bellen.
De brandweer kon niet voorkomen, dat de woning grotendeels in de as werd gelegd.
De man, die alleen in de woning huisde, is door buren opgevangen.
-
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N48 / Ommen: flinke schade, maar geen ernstig letsel na frontale aanrijding
Berger Autax had het druk, deze dinsdagmorgen.
De eerste berging vond plaats, nadat even na zeven uur op de N48 bij het viaduct over de Balkerweg een frontale aanrijding gebeurde.
De bestuurder van een Mercedes terreinwagen, die over de N48 in de richting van Balkbrug reed, werd onverwachts geconfronteerd met een hem tegmoet komende auto, die naar links uitweek ter hoogte van de oprit richting Raalte.
Een snelle poging tot uitwijken zorgde ervoor, dat de aanrijding niet volledig frontaal gebeurde, maar beide auto's liepen desondanks flinke schade op. Ook de acht meter lange aanhanger met daarop een bouwlift, die aan Mercedes auto gekoppeld was, liep schade op.
Zowel deze bestuurder van de aangereden Mercedes als de vrouw, die richting Raalte reed en de aanrijding veroorzaakte, bleven voor zover bekend ongedeerd.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N36: bestuurster met rugletsel naar ziekenhuis na zware aanrijding in file
De volgende berging voor de mannen van Autax liet niet lang op zich wachten.
Op de N36 vormde zich al snel een flinke file tussen de rontonde van De Witte Paal (N34) en die bij het Ommerkanaal (N48), naar aanleiding van de hierboven vermelde botsing op de N48 bij Ommen.
Een achterop komende automobiliste ontging het, dat het verkeer voor haar stil stond en reed met haar Opel Astra in volle vaart op een Toyota Aygo, die achter in de file stond. De Aygo schoot vervolgens door tegen een Audi, die daarbij relatief lichte schade opliep.
Omdat de bestuurster van de zwaar beschadigde en fors korter geworden Aygo te kennen gaf, dat ze flinke pijn in haar rug had, werden brandweereenheden uit Hardenberg en Bergentheim opgeoepen om het slachtoffer uit het wrak te bevrijden.
De spuitgasten verwijderden o.a. het dak van de Toyota en zorgden ervoor, dat de gewonde zo voorzichtig mogelijk naar de ambulance overgebracht werd. De bestuurster van de Opel de de man in de Audi bleven ongedeerd.
Inmiddels waren experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse hun onderzoek gestart.
De N36 was in beide richtingen geruime tijd afgesloten tussen de rotondes.
Veel bestuurders, waaronder diverse truckers, kozen ervoor, hun voertuig te keren en een alternatieve route te nemen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Maandag 23 januari 2012

Hengelo (Ov): vrouw in woning overleden ten gevolge van misdrijf
De politie heeft maandag rond 16:26 uur het levenloze lichaam van een vrouw aan de Heraklesstraat in Hengelo aangetroffen. Al snel werd duidelijk, dat de vrouw door een misdrijf om het leven was gekomen.
Omstreeks 16:37 uur is een man aangehouden bij het politiebureau in Goor, die ervan verdacht wordt, bij de dood van de vrouw betrokken te zijn geweest. Voor het onderzoek is in Goor een auto in beslag genomen.
De politie Twente is direct een forensisch onderzoek gestart en de woning aan de Heraklesstraat wordt bewaakt tot dat is afgerond.
Ook is er een buurtonderzoek gehouden.
De politie doet nog geen nadere mededelingen over de identiteit van de arrestant en die van de overleden vrouw, noch over de wijze, waarop zij mogelijk om het leven is gebracht.
Foto's: Kees Verwijs


Gasselternijveen: inzet MMT niet nodig na ongeval
Maandag rond 19.00 uur werden de hulpverleningsdiensten opgeroepen voor een eenzijdig verkeersongeval met een Toyota HiAce bedrijfsauto op de  I.R van Veelenweg in Gasselternijveen.
Hoewel ook  het Mobiel Medisch Team  werd opgeroepen, vloog de heli -na een rondje boven het ongeval- retour basis.
Het slachtoffer -een man op leeftijd, die de auto had bestuurd- werd onderzocht door ambulancepersoneel en voor onderzoek meegenomen naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal.
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.
De weg was enige tijd afgesloten voor doorgaand verkeer.
Foto's: Herman van Oost- van Oost Media


Enschede: Hengeloër overleden ten gevolge van eenzijdig ongeval

Een 26-jarige automobilist uit Hengelo is maandagmorgen bij een eenzijdige aanrijding op de Weerseloseweg in Enschede om het leven gekomen. Een automobilist zag rond zes uur een rode auto tegen een boom staan en belde dirct 112.
Hulpverleners troffen het reeds overleden slachtoffer in het voertuig aan.
Via het onderzoek van de afdeling Verkeersongevallenanalyse kon worden vastgesteld, dat het om een eenzijdige aanrijding gaat.Hoogeveen: gewonden door kop-staart-aanrijding Middenveldweg
Op de Middenveldweg in Hoogeveen vond aan het begin van de maandagmiddag ten gevolge van onoplettendheid een kop-staartongeval plaats. In de VW Polo, die door een Opel Combo werd aangereden, zat een echtpaar met een klein meisje.
De bestuurster, die last had van pijn in haar nek, kreeg van het ambulancepersoneel een nekkraag om en is voorzichtig op een wervelplank uit de auto gehaald. Zij ging voor nader onderzoek naar het ziekenhuis.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Ramkraken op geldautomaat Rabobank Loenen en supermarkt in Enschede
Tegen vieren in de nacht van zondag op maandag was de geldautomaat van de Rabobank aan de Hoofdweg in Loenen (Gld) het doelwit van ramkrakers. De daders lieten de voor de kraak gebruikte auto achter en gingen er na hun vernietigende arbeid vandoor in een andere auto over de A50 in westelijke richting en de A12 en wisten de hen achtervolgende politie af te schudden.
Of ze geld hebben buitgemaakt is nog niet bekend.
Omdat niet duidelijk was, of zich in de achtergebleven auto explosieven bevonden, werd de omgeving afgezet en werd het voortuig door de EODD onderzocht. Bewoners van woningen in de directe omgeving werden hangende het onderzoek geëvacueerd; een aantal van hen werd opgevangen in de brandweerkazerne.De onheilsplek werd door de Technische Recherche op sporen onderzocht.
De criminelen richtten zware schade aan het gebouw en de automaat aan. De gevel, die op instorten stond, moest worden gestut.
Ongeveer een uur eerder, dus rond drie uur 's nachts, werd in Enschede een ramkraak gepleegd op een supermarkt op de Esmarkelaan.
Getuigen hoorden een harde knal en zagen dat een kleine donkere auto achterwaarts de pui van een supermarkt had geramd.
De bestuurder van de auto wist zich hierdoor toegang te verschaffen tot de winkel.
Kort hierna verliet de inbreker de winkel en ging er met de auto vandoor. Het is nog niet duidelijk of hij iets buit heeft gemaakt.
De recherche van Politie Twente vraagt getuigen, contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Foto's: Kees Verwijs


Buinerveen: vrouw gewond na ongeval door schrikreactie
Rond negen uur maandagmorgen raakte een auto van de weg, nadat de bestuurster schrok van een overstekende ree op de Koedijk.
De bestuurster gaf een ruk aan het stuur, waardoor haar auto de berm in reed, de eg over slipte en daarna in de linker bermsloot tot stilstand kwam. De alarmering voor de brandweer van  Borger werd ingetrokken, omdat het ambulancepersoneel de gewonde vrouw inmiddels uit haar benarde positie had bevrijd.
Bij het eerste onderzoek in de ambulance bleek haar beenletsel zodanig, dat opname in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal noodzakelijk was.  Berger Keizer uit Stadskanaal heeft de zwaar beschadigde Seat Altea 1.9 TDi -bouwjaar 2005- geborgen
Foto's: Herman van Oost- van Oost Media


A28 / Spier: flinke kettingbotsing
Tien auto's waren maandagmorgen in de ochtendspits betrokken bij een kettingboting op de A28 tussen Beilen en Pesse, niet ver van het van der Valk-restaurant Spier. Het ongeval werd even voor acht uur gemeld als "verkeersongeval met beknelling".
Eén gewonde, die bekneld zat, is overgebracht naar het ziekenhuis.
Het drukke ochtendverkeer liep direct vast in een file van acht à tien kilometer, omdat de rijbaan tussen Beilen en Spier was geblokkeerd.
Berger Kraal arriveerde al snel om de beschadigde voertuigen af te voeren, zodra de verkeersongevallenanalist daar toestemming voor gaf.
Binnen het uur konden voorzichtig de eerste voertuigen langs de plaats van het ongeval rijden.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.