Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juli 2012 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 15 juli 2012

De Krim: het is weer raak op de Hoofdweg....Bob en Flop slaan opnieuw genadeloos toe!
Wie dit weekend via de Hoofdweg (N377) door De Krim naar Coevorden reed, zal vreemd op hebben gekeken.
Ter hoogte van de WIlhelminastraat was -vlak boven de grond- een bord aangebracht, dat verbood, harder dan 30 kilometer per uur te rijden. "Vanwege werkzaamheden", zo probeerde het waarschuwingsbord erboven ons te doen geloven.
Het bord stond echter zo laag, dat het niet of nauwelijks nog te zien was, toen er een auto vóór geparkeerd was.
De "werkzaamheden" (een gat van misschien een vierkante meter en een hoopje zand, op zo'n drie meter afstand van de rijbaan!), vonden we enkele tientallen meters verderop. Ze werden door drie schrikhekken zeer efficiënt afgeschermd.
Van onze beruchte "kabouwters" Bob de Blunder en Flop de Bouwer weer geen spoor.

Menig weggebruiker zal zich verbaasd hebben afgevraagd, waarom hij tot een snelheid werd gemaand, waarbij zelfs een hoogbejaarde brommobilist geheid in slaap valt.

Aan de linker- (dus de verkeerde) zijde van weg stond -achter een lichtmast weggemoffeld- een bord, dat het verbod scheen te moeten opheffen; op korte afstand van de nieuwe flitspaal....


Wielen: motorcrosser zwaar gewond

Zondagmiddag heeft een 31-jarige motorcrosser zwaar rugletsel opgelopen, toen hij in een kiezelgoeve in Wielen bij Itterbeck met zijn KTM crossmotor ten val kwam in een modderig gedeelte van het terrein.
De bemanning van de ambulance verzocht om de komst van een traumaheli, om het slachtoffer zo voorzichtig mogelijk naar het ziekenhuis in Enschde over te kunnen brengen.
De politie onderzoekt het incident.

Foto's: Hartmut Gosink - Grenzlandnews


Balkbrug: brand in stacaravan fluks gedoofd

Nu de temperaturen tot weinig zomerse waarden zijn gedaald, hebben veel mensen behoefte aan wat warmte; met name 's avonds op de camping. Zo werd ook zaterdagavond in een stacaravan op een camping aan De Haar in Balkbrug een gaskachel aangestoken om het wat behaaaglijker te maken. Alleen vatte de gasslang van de fles naar de kachel direct vlam tijdens het aansteken, zodat ook de caravan in brand dreigde te vliegen.
Daadkrachtig ingrijpen van de campingeigenaar voorkwam dit echter, zodat de brandweer van Dedemsvaart en Ommen niet ter plaatse in actie hoefden te komen en de blusgroep van Balkbrug zich kon beperken tot nacontrole.
Het interieur van de caravan liep gezien de omstandigheden relatief geringe schade op en een zijruit was gesneuveld
Twee butagasflessen, die in het vakantieverblijf hadden gestaan, werden buiten neergezet.
Eén ervan vertoonde duidelijke sporen van brand.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Don Stolwijk - U S Media


Zaterdag 14 juli 2012

Zuidwolde: Qashqai uit de koers: inzittenden naar ziekenhuis

Zaterdagmiddag botste een Nissan Qashqai in de Hoofdstraat in Zuidwolde (Dr) tegen een stevige boombeschermbeugel op het trottoir rechts van de rijbaan. De inzittenden -een man en vrouw- werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Waardoor de auto uit de koers raakte is nog niet duidelijk.
Het zwaar beschadigde voertuig werd opgehaald met een bergingsauto van de firma Kraal.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Don Stolwijk - U S Media


Zwartsluis: wateroverlast na stortbui

Vanmorgen werd de brandweer van Zwartsluis na een fikse regenbui opgeroepen voor een melding van wateroverlast. Aan de Veldweg was al dat water teveel voor het riool. De straatkolken konden de toevoer niet meer aan en al snel stond de straat blank. Een bewoner zag het water zelfs tot aan de drempel van de deur komen en schakelde de hulp in van de brandweer. Met behulp van de motorspuitaanhanger werd een flinke hoeveelheid weggepompt en was het gevaar voor de bewoners geweken.
Voor de jeugd bood het onverwachte waterballet extra speelmogelijkheden.

Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Vrijdag 13 juli 2012

Holtheme: burgemeesters ondertekenen samenwerkingsovereenkomst brandweer
Donderdagavond was het ongewoon druk bij de anders zo stille Nederlands-Duitse grens bij Holtheme.
Op de overgang van de Rondweg met de Hardenberger Diek verzamelden zich rond 19:00 uur o.a. Hardenbergs burgemeester Peter Snijders, Emlichheim's Samtgemeindebürgemeisterin Daniela Kösters, de brandweercommandanten en -officieren, personeel van de brandweerposten Gramsbergen en Emlichheim en enkele persmedewerkers.

De reden voor de bijeenkomst: de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen beide gemeentes.
In het uitrukgebied van de brandweer Emlichheim vormt de omgeving van Laar een "witte plek", die niet op tijd bereikbaar is in geval van branden of andere incidenten. Met de ondertekening is niet alleen geregeld, dat de blusgroep Gramsbergen ingezet kan worden in het voor hen gemakkelijker te bereiken gebied rond Laar, maar ook, dat de brandweer van Ommen-Hardenberg voortaan om hulp gevraagd kan worden bij grote incidenten over de Duitse grens,
Na toespraken van de burgemeesters en de brandweercommandanten Uwe Rex en Martin Cuperus werd de overeenkomst getekend en werden geschenken uitgewisseld, waarna, na het koppelen van de slangen van een Nederlandse en Duitse tankautospuit, een straal water uit het Duitse waterkanon de samenwerking symboliseerde.

Uuieraard werd ook gedemonstreerd, hoe de versperring op de grens (die alleen hooguit twee meter smalle voertuigen door laat gaan) voor brandweervoertuigen weggeklapt kan worden, hoewel dat kennelijk erg weinig gebeurt, want er kwam een koevoet aan te pas om er beweging in te krijgen...
Aan de schade aan de zware constructie te zien, lukt het ook niet iedere weggebruiker, deze barrière probleemloos te passeren.
Brandweercommandant Martin Cuperus overhandigt zijn collega Uwe Rex een C2000-portofoon
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Red.: in tegenstelling tot wat er in de media beweerd wordt, bestaat er geen brandweerpost in Laar (D).
Er bestaan weliswaar plannen voor, maar de realisatie laat (op z'n minst) nog drie jaar op zich wachten.
De afgelopen week heeft de korpsleiding een mogelijk geschikt gebouw bekeken, maar aangezien er slechts twee leden van de Emlichheimer brandweer in of bij Laar wonen, terwijl er minstens vijftien voor een postbemanning nodig zijn, moeten de ontbrekende manschappen eerst aangetrokken en opgeleid worden. Hier gaan jaren overheen.
Bovendien moeten er een extra blusvoeruig en materieel aangekocht worden, waarbij de financiering ook een struikelpunt vormt.


Deurningen: twee mannen aangehouden tijdens controle op de A1

Woensdagavond 11 juli tussen 15.00 en 21.00 uur hielden politie, Douane en de Belastingdienst een verkeerscontrole op parkeerplaats Veelsveld aan de Noordbaan van de A1 bij Deurningen.
Daarbij werd onder meer gekeken naar openstaande boetes of belastingschulden.
Hierbij zijn twee verdachten -een 49-jarige man uit Heerde en een 41-jarige man uit Zwolle- aangehouden op verdenking van witwassen.

Omstreeks 20.00 uur werden bij de controle van een auto enkele tienduizenden euro’s gevonden.
De 49-jarige bestuurder van de auto kon de herkomst van het geld niet verklaren, waarna hij en zijn passagier (41) werden aangehouden op verdenking van witwassen. (Witwassen is het in het legale circuit brengen van illegaal verdiend geld).
Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Het geld en de dure auto waarin de verdachten reden zijn in beslag genomen.

De politie onderzoekt, of het geld afkomstig is van criminele activiteiten.
Tijdens de controle heeft de belastingdienst een groot aantal openstaande vorderingen geïnd en werden enkele auto’s in beslag genomen in verband met een nog openstaande belastingschuld.

Bron: Politie Twente


Donderdag 12 juli 2012

Hoogeveen: brand vernielt mat HAC '63
Op de atletiekbaan aan de Spoorlaan in Hoogeveen brak donderdagmiddag om tien over vijf brand uit.
Om onduidelijke reden was op het het gras aan de binnenzijde van de atletiekbaan een landingsmat voor polsstokhoogspringers van HAC’63, de Hoogeveense Atletiek Club, in brand geraakt.
De brand ging gepaard met behoorlijke zwarte rookwolken, die in de omgeving goed te zien waren.
Toen de brandweer arriveerde, had de ‘Rode Haan’ al flink huis gehouden en was er voor de spuitgasten weinig meer te redden.
Van de mat was -op wat verkoolde resten na- weinig meer over.
Het ijzeren dak, dat er overheen word gerold, liep flinke schade op.
Hoe groot de schade exact is, is niet duidelijk, maar volgens twee leden van de vereniging kost een nieuwe mat al gauw zo’n 10.000 euro.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen en Cuzzo


Saasveld: dode en zwaar gewonde bij aanrijding motorrijders en bestelbus Zoekerdijk
Woensdag rond 20.00 uur vond een ernstig ongeval plaats tussen een bestelbus en twee motorrijders op de Zoekerdijk in Saasveld.
Hierbij iseen 53-jarige man uit Saasveld om het leven gekomen en raakte een 45-jarige man uit Langeveen zwaar gewond.
De bestelbus reed van Saasveld over de Zoekerdijk naar de Bornestraat. Beide motorrijders kwamen uit tegenovergestelde over de Zoekerdijk.
In een flauwe bocht vond een frontale aanrijding plaats tussen de bestelbus en de motorrijders.
De 53-jarige motorrijder overleed ter plaatse; de 45-jarige motorrijder is zwaar gewond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De twintigjarige bestuurster uit de gemeente Dinkelland en haar twee passagiers (een 52-jarige man en 50-jarige vrouw uit de gemeente Dinkelland) van de bestelbus raakten niet gewond.
Personeel van het Team Verkeersongevallenanalyse van Politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval.
De Zoekerdijk is tot 22.15 uur afgesloten geweest in verband met de hulpverlening en het onderzoek van de VOA.
Bron: Politie Twente

Hoogeveen: "Meppel" in actie bij berging in Hoogeveen
Bij Hoogeveen Yachting BV aan de Anton Philipsstraat moest een vrouw aan boord van een jacht, dat op de wal lag, van boord worden gehaald
Normaliter doet de Hoogeveense brandweer dat uiteerd, maar omdat hun hoogwerker niet beschikbaar is vanwege een storing in de apparatuur, kwamen collega's uit Meppel dit keer te hulp.
Een monteur uit Finland hoopt het probleem deze week te verhelpen.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Dalen: jonge vrouw naar hospitaal na kop-staart-aanrijding
Een jonge Hoogeveense raakte woensdagochtend gewond bij een kop-staart aanrijding in Dalen.
Zes jongelui uit Hoogeveen, Hollandscheveld en Noordscheschut reden omstreeks kwart voor twaalf in twee auto’s over de Burgemeester Fonteinstraat in de richting van Dalen, op weg naar de ‘Huttenheugte’ om daar te gaan zwemmen.
Toen ze bij de viaduct van de N34 aankwamen moest de bestuurder van de voorste auto, een Hyundai Accent, remmen voor een voor hem rijdende auto uit België.
De bestuurder van een Peugeot, die achter de Hyundai reed, had te laat door, dat de Hyundai voor hem vaart minderde en botste er van achteren op. Een passagiere in de Hyundai werd door het ambulancepersoneel, met assistentie van de Coevorder brandweer uit de auto gehaald en even later met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waarna ze na onderzoek huiswaarts kon.
De experts van het Team Verkeersongevallenanalyse deden onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.
Toen het onderzoek was afgerond, was het aan de berger, de voertuigen af te voeren.
Foto's: Cuzzo

Internetcriminelen worden steeds inventiever
De tijd ligt inmiddels bijna voorgoed achter ons, dat Nigeriaanse oplichters via internetcafé's probeerden, u geld af te troggelen door u in gebrekkig Engels wijs te maken, dat u erfgenaam was van de vele miljoenen van een jaren geleden verongelukte oliebaron, bankier of dictator.

De boefjes trachten u nu echter op slimmere wijze -en op zeer grote schaal!- van uw zuurverdiende Eurootjes af te helpen door u op verdachte links in E-mails te laten klikken.
Dat hoopt men te bereiken, door u mails "van uw bank" toe te sturen, waarin u verteld wordt, dat u snel moet reageren, bijvoorbeeld, omdat uw rekening geblokkeerd wordt (of is) vanwege een belastingschuld of onderhoud aan het betalingssysteem van de bank. om zeer hoge rente te kunnen krijgen, etc.
Soortgelijke mails zijn in enorme aantallen verzonden, getuige reacties van lezers.

Trap er niet in !
Hieronder wat voorbeelden: (de links zijn "onschadelijk" gemaakt)
Geachte dames en heren,
Vorige week hebben wij uw factuur van de belastingdienst en snel maatregelen te nemen om de blokkering van uw rekening te voorkomen.
ontvangen en we hebben een voorschot van 1 000,00 euro voor uw diensten overgemaakt.
Helaas is de overboeking teruggekomen. Uw bank (ING bank) heeft ons meegedeeld dat de gegevens van uw bankrekening van de belastingdienst onjuist zijn en snel maatregelen te nemen om de blokkering van uw rekening te voorkomen .
Zou u daarom kunnen controleren of de gegevens juist zijn?
Hoogachtend,
ING Bank .
ABN AMRO is op dit moment bezig met technische werkzaamheden op de afdeling internet bankieren. Deze afdeling is bezig met het installeren van een nieuwesoftware voor het gebruik van internetbankieren. Met deze dienst willen wij van de ABN AMRO het internetbankieren voor u spamvrij maken en extra beveiligen tegen internetfraude. Om van deze dienst gebruik te kunnen maken adviseren wij u om onderstaande link aan te klikken en de gevraagde informatie in te vullen.
http://webupadteserveronline.meadeandcouk.com/abserver/online
Na het invullen van de gevraagde informatie word uw internetbankieren automatisch geupdate met de nieuwe software. Wanneer u dit eenmaal heeft gedaan word u telefonisch benaderd door één van de medewerkers van de afdeling internetbankieren, om de software volledig te installeren.
Vergeet niet dat ABN AMRO waarde hecht aan uw veiligheid en privacy.
Hartelijk dank voor uw tijd en medewerking
Hoogachtend,
Klantenservice, 2012 ABN.AMRO Bank N.V. Nederland.

Delden: verdachte gearresteerd naar aanleiding van dodelijk misdrijf
Donderdag 18 augustus 2011 is rond 07.30 uur in het Twentekanaal bij Delden ter hoogte van het viaduct van de A1 het lichaam van de 59-jarige Jan Diphoorn uit Hengelo aangetroffen. Sectie wees uit, dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

De politie Twente heeft dinsdag 10 juli een 28-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jan Diphoorn.
De man meldde zich dinsdag bij de politie. Het onderzoeksteam was al langere tijd op zoek naar deze man.
Het Team Grootschalige Opsporing onderzoekt, op welke wijze de verdachte betrokken is bij de zaak.


Hoogeveen: sleepklus voor nieuwe wrecker

Een niet alledaags tafereel woensdagmorgen op de rotonde bij de Coevorderstraatweg naar Noordscheschut.
Een kraan van 31 ton kreeg in de bocht motorpech en kon niet meer voor- of achteruit.
Een monteur trachtte ter plaatse de motor te repareren, maar uiteindelijk moest bergingsbedrijf Kraal de rijdende kraan afslepen.
Een mooie gelegenheid om met de nieuwe Volvo FH16 540 8x4 het zware gevaarte te bergen.
Medewerkers van Rijkswaterstaat regelden het verkeer dat mondjesmaat via de binnenzijde van de rotonde langs het gevaarte kon rijden.

Foto: Persfotografie Hoogeveen


Dinsdag 10 juli 2012

Hilten (D): veel schade bij kop-staart-aanrijding op de B403

Dinsdagmiddag tegen 17:00 uur gebeurde in Neuenhaus-Hilten (D) een kop-staart-aanrijding op de Bundesstrasse 403.
Een automobilist reed met zijn VW Golf in de richting van Neuenhaus, toen de bestuurder van een voor hem rijdende Mercedes Sprinter bedrijfs-wagen af wilde slaan om de Langen Barg in te rijden, maar moest stoppen om tegenliggers voorrang te verlenen.
De bestuurder van de Golf zag dit te laat en diens auto klapte hard op de Mercedes.
Geliukkig vielen er geen gewonden en kon de uit voorzorg gealarmeerde ambulance onverrichter zake retour.
De Ortsfeuerwehr Neuenhaus werd gevraagd, uit de VW lekkende vloeistoffen op te ruimen.
Eén rijbaan van de B403 was afgezet, zodat het verkeer de ongevalslokatie kon passeren.
De politie onderzoekt het ongeval.

Foto's: Hartmut Gosink - Grenzlandnews


Zwolle: opnieuw aanrijding auto - truck

Op de snelweg A28 heeft zich dinsdagmiddag opnieuw een ongeval tussen een vrachtauto en een personenauto voorgedaan ter hoogte van het industrieterrein Hessenpoort, maar nu op de rijbaan richting het noorden.
Tijdens het wisselen van rijstrook kwamen de twee met elkaar in aanraking, hetgeen resulteerde in een flinke ravage.
De Audi A4 werd totaal vernield door de klap van de vrachtauto en de daaropvolgende tik in de vangrail.
De bestuurster van de auto mocht na een kort onderzoek in de ambulance instappen in de wagen van berger Leerentveld.
Ook de vrachtautochauffeur mocht plaats nemen naast de chauffeur van de takelwagen.
Nadat de verkeersongevallenanalist alles had vastgelegd, mocht aannemersbedrijf van der Kolk met zijn veegwagen in actie komen om de resten van de weg te halen.
Tijdens de afhandeling van het ongeval waren alle rijbanen afgekruist en werd het verkeer over de vluchtstrook geleid. Hierdoor ontstond er een kleine file, die echter snel oploste, nadat alle rijbaan was vrijgegeven.

Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Staphorst: automobilist overlijdt na botsing tegen boom

Maandagavond vond aan de Reggersweg een aanrijding plaats met dodelijke afloop.
Een 26-jarige automobilist uit Staphorst, die richting Meppel reed, kwam van de Reggersweg, slipte en botste tegen een boom.
De man kwam hierbij om het leven.Maandag 9 juli 2012

Hoogeveen: automobiliste gewond ten gevolge van botsing op kruising Industrieweg

Een voorrangsfout in Hoogeveen had een botsing tot gevolg, waarbij een bestuurster ernstig gewond raakte.
De vrouw reed op de (voorrangsweg) Industrieweg, toen de bestuurder van een taxibusje van een vervoersbedrijf, waarmee werknemers naar huis gebracht werden, de Industrieweg overstak en geen voorrang verleende.
Door de botsing schoot de personenauto naar rechts over een vluchtheuvel met verkeersgeleider, die plat werd gereden.
Haar auto raakte zwaar beschadigd. De gewonde automobiliste vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Het busje met zo'n zes inzittenden was aan de verkeerde kant van de weg in de berm tot stilstand gekomen.
De inzittenden -werknemers van Alescon- waren danig geschokt, maar niet of niet noemenswaardig gewond.
Eén inzittende werd ter plaatse behandeld.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


A28: verkeerschaos na aanrijding nabij afslag 27 - Ommen
Op de auto- en autosnelwegen rond Zwolle liep het verkeer maandagmiddag volkomen vast, nadat ter hoogte van de afslag Ommen op de rijbaan richting Amersfoort een ongeval gebeurd was tussen een Suzuki Alto personenauto en een militaire trekker met dieplader.
De toedracht is nog onduidelijk.
De vrachtwagencombinatie heeft na de aanrijding met de personenauto de de rechter vangrail geplet, is van het talud gegleden en meters lager in een droge sloot geschaard.
De Suzuki-bestuurster bleef wonder boven wonder ongedeerd; de trucker is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Beide voertuigen liepen onherstelbare schade op.

Experts van de het Team Verkeersongevallenanalyse onderzochten de sporen voor het proces verbaal.
De personenauto kon na VOA-onderzoek door berger Leerentveld opgehaald worden; de vrachtwagencombinatie is maandagavond na de avondspits geborgen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: twee gewonden na forse kop-staart-aanrijding op de JC Kellerlaan

Maandagmorgen rond kwart voor negen raakten twee personenauto's onherstelbaar beschadigd als gevolg van een botsing op de JC Kellerlaan in Hardenberg. De bestuurster van een Ford Ka, die in de richting van de N34 reed, zag niet, dat voor haar een VW Passat stil stond om linksaf af te slaan naar 't Holt. Ten gevolge van de klap schoot de VW zo'n vijftien meter naar voren.

De bestuurder van de VW werd in afwachting van politie- en ambulancepersoneel in de berm door omstanders geholpen en is daar door ambu-personeel behandeld en vervolgens naar een ziekenhuis overgebracht.
De Ford-bestuurster werd door ambulancepersoneel voorzichtig uit haar auto geholpen en eveneens per ambulance weggebracht voor nadere behandeling.
Het verkeer op de Kellerlaan, waaronder deelnemers aan de Carbage-rallye, liep even vast, maar vond al snel haar weg.
Berger Autax haalde beide voertuigen op.
De bestuurders-airbag in de Ka vertoonde een duidelijk souvenir van de botsing....

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Gramsbergen: fietsster naar ziekenhuis na aanrijding op kruising

Een fietsster is maandagmorgen rond acht uur naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de kruising van de Anerdijk met De Esch, Voorstraat en de Oostermaat.
De 38-jarige vrouw uit Gramsbergen, die daar met een kind over de Esch de kruising op fietste, kreeg daar naar verluidt geen voorrang van een automobiliste 62 uit Ommen), die vanaf de Oostermaat de kruising wilde oversteken.
De Skoda Yeti personenauto liep links voor lichte schade op.

NB: in het politiepersbericht van dinsdag 10 juli staat ten onrechte, dat dit ongeval maandagmiddag gebeurd is.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Zondag 8 juli 2012

Staphorst: auto ondersteboven in sloot

Zondagmiddag werden de hulpdiensten massaal op pad gestuurd, omdat een voertuig te water was geraakt na een aanrijding op de kruising van de Spoordijk met de Dekkersweg in Staphorst.
Het ongeval ontstond, toen de bestuurder van een Peugeot de voorrangskruising overstak zonder vrije doorgang te verlenen aan een gezin uit Urk in een Opel. De auto van het gezin schampte -ondanks hevig remmen- nog net de Peugeot ter hoogte van de achteras, waardoor die onbestuurbaar werd, in de slootwal van de bermsloot botste en over de kop vloog. De auto kwam ondersteboven in de sloot tot stilstand.
Het getroffen gezin hielp de bestuurder snel uit de te water geraakte auto.
Op de wal werd de komst van de hulpdiensten afgewacht.
De brandweerkorpsen van Staphorst, Hasselt, Zwolle en Nieuwleusen waren opgeroepen voor dit incident. De korpsen uit Staphorst en het duikteam uit Hasselt boden ter plaatse hulp.
De vier inzittenden van de Opel kwamen met de schrik vrij; de bestuurder van de Peugeot is overgebracht naar een ziekenhuis.
Omdat de verklaringen van het ongeval zo duidelijk waren is van de verkeersongevallendienst niet opgeroepen.
Berger Hooikammer heeft de voertuigen afgevoerd.

Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Elim: grote houten garage aan de Marten Kuilerweg brandt volledig af

De blusgroep van Zwinderen spoedde zondag tegen de avond zich naar de Marten Kuilerweg in Elim, waar een schuur in brand zou staan. Het bleek bij aankomst echter te gaan om een houten dubbele garage achter een te koop staande woning.
De garage stond bij aankomst al volledig in brand en was overduidelijk niet meer te redden, waarop de brandweer haar uiterste best deed, de woning te behouden. Dat lukte, mede dank zij de inzet van de watertankwagen van de Hoogeveense brandweer.
De blusgroep van De Krim, die vier minuten na de eerste melding bevel kreeg uit te rukken, kwam niet ter plaatse in aktie en ook de hoogwerker uit Coevorden bleek niet meer nodig.
In de garage gingen naar verluidt een grasmaaier en een scooter verloren.
De bewoners van het pand waren afwezig, toen de brand uitbrak. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Gieten: motorrijder gewond door botsing voor brandweerkazerne
Zondagmiddag rond vier kwam op de Oelenboom in Gieten een motorrijder hard in aanvaring met een auto
Gezien de sporen op het wegdek is de motorrijder bij het ingaan van de bocht al onderuit gegaan op drijfnatte en spiegelgladde wegdek.
De man gleed over het wegdek naar de andere weghelft tegen een tegemoet komende auto.
Hij is met een -waarschijnlijk- gebroken onderarm naar het ziekenhuis in Assen overgebracht.
De automobilist kwam met de schrik vrij.
De motor was total loss.
Foto's : Herman van Oost - Van Oost Media


Emlichheim: twee Nederlanders betrokken bij flinke kop-staart-botsing op de Ölstrasse
De regenachtige zondagmiddag was nog maar net begonnen, of het ging mis op de kruising Ölstrasse - Kanalstrasse.
De bestuurder van een Nederlandse Renault Laguna wilde van de Ölstrasse linksaf slaan naar de Kanalstrasse, maar een achteropkomende landgenoot had dat te laat in de gaten en knalde -ondanks hevig remmen- met zijn Opel vol achterop.
Door de regen hadden z'n banden nauwelijks grip op het asfalt.

Er vielen twee licht gewonden. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Nordhorn vervoerd
De rijbaan werd half afgesloten, totdat de auto's door een medewerker van garagebedrijf Kronemeyer weggehaald waren.
Foto's : Andreas HeckVoor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.