Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2012 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 10 juni 2012

Staphorst: man aangehouden na ongeval op de Scholenweg

zaterdagavond sloeg op de Scholenweg een auto over de kop en kwam op de zijkant in de berm terecht.
De bestuurder, een 54-jarige man uit de gemeente Staphorst, bleek na een uitgebreide controle in een ambulance slechts een schrammetje opgelopen te hebben. Zijn voertuig was total loss en werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

De man had bij het opnemen van een verklaring aan de agenten moeite, zijn evenwicht te bewaren en rook naar het gebruik van alcoholhou-dende drank. De blaasproef resulteerde in 995 ug/l.
De man is zijn rijbewijs kwijt en kan een proces-verbaal verwachten voor rijden onder invloed.

Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Zaterdag 9 juni 2012

Hardenberg: open dag brandweer Hardenberg en Ommen daverend succes
Hoewel de weergoden niet mee leken te werken en zo nu en dan een buitje lieten neerdalen, kwam diract na de start van de open dag op het terrein van de Hardenberger brandweer flinke aantal geïnteresseerden opdagen en bleef het de gehele dag tot het slot -rond vier uur 's middags- gezellig druk.
Er was dan ook zat te beleven: demonstraties zoals o.a. vlam in de pan, slachtofferredding, crash tender, een antieke brandweerwagen (etc), maar ook konden de bezoekers ritjes door Hardenberg maken in een brandweerwagen. Hiervoor was zoveel belangstelling, dat de ene wagen, die oorspronkelijk voor dit doel ingezet zou worden, al direct op geen stukken na aan de vraag kon voldoen.
De rij wachtenden liep dan ook op tot dik 20 meter, zodat meerdere voertuigen ingezet moesten worden.

Ook voor de jeugd was er zat te doen, zoals uit de reportage duidelijk blijkt.
Aan de gezellige en leerzame dag werd niet alleen door de Hardenberger brandweer meegewerkt, maar ook de Koninklijke Marechaussee, berger Autax, Ortsfeuerwehr WIlsum, brandweer Rijnmond, Jeugdbrandweer Coevorden, de Brandwondenstichting (enz.) namen actief deel aan het programma.

De organisator kan terugkijken op een geslaagde open dag, die uiteraard mede bedoeld was, om mensen te interesseren voor een functie als brandweervrijwilliger. Of dat doel gehaald is, zal in de nabije toekomst blijken.

(Emiel Geerding)

Almelo: commotie over te water geraakte auto
Nadat eerder deze week een verwarde geest in Coevorden voor verwarring zorgde, brak er zaterdagmiddag ook ontstentenis uit na een vergelijkbaar incident in Almelo.
Een 25-jarige man uit Rijssen zorgde al voor lichte paniek door vreemd en gevaarlijk rijgedrag op de snelweg A35, maar het relaas nam een bizarre wending, toen de man aan de Buitenhaven Oostzijde nabij de waterzuivering zijn acht jaar oude BMW 740D het water in duwde.
De man was hierna zelf ook het water in gegaan en riep tegen omstanders, dat er nog mensen in de auto zaten. Die namen het zekere voor het onzekere en belden 112; mede, omdat niet duidelijk was, of zich inderdaad nog mensen in het voertuig bevonden.
De twee agenten die als eerste ter plaatse waren, zijn direct het water ingegaan en hebben de auto doorzocht met behulp van twee omstanders, maar hebben geen inzittenden aangetroffen. De man is uit het water gehaald en aangehouden
De meldkamer stuurde diverse hulpverleners, waaronder traumaheli met een Mobiel Medisch Team, naar de opgegeven plek.
Na een intensieve zoektocht met duikers en een brandweerboot met sonarapparatuur bleek de vrees voor drenkelingen ongegrond.
De verwarde dader is aangehouden. Zijn motief zou liggen in de relationele sfeer. Er is een bloedproef genomen.
Foto's: Foto's: Kevin Sand


Vrijdag 8 juni 2012

Schoonebeek: motorrijder gewond door botsing met afslaande auto
De bestuurder van een Kawasaki ZX600 motor is vrijdagavond gewond geraakt ten gevolge van een aanrijding op de Europaweg bij Schoone-beek. De man, die in oostelijke richting over de Europaweg reed, werd onaangenaam verrast, toen hij een Volvo 440 dwars op zijn pad vond, die uit de richting van Nieuw Schoonebeek kwam en naar links afsloeg naar het erf van een woonboerderij.
De motorrijder ging onderuit en de motor botste tegen de rechter zijkant van de auto.
De 22-jarige motorrijder uit Enschede, die deels onder de auto en zijn motor terecht kwam, liep beenletsel op en is na bevrijding door de Schoonebeeker brandweer en eerste behandeling op de plaats van het ongeval per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De inzittenden van de Volvo -een Nederlands echtpaar uit Hoogstede (D)- kwam met de -hevige- schrik vrij.
De auto en de motor zijn opgehaald door bergingsbedrijf Koolen, nadat een verkeersongevallenanalist zijn onderzoek afgerond had.
Foto's: Don Stolwijk - US Media


Hoogeveen: Volvo plet lichtmast
Op de rotonde in de Mr. Cramerweg / Melkweg is een Volvo 440 uit de bocht gevlogen en heeft daardoor een lantaarnpaal platgereden.
De bestuurster verloor de macht over het stuur van haar "automaat", doordat ze met haar handen verkeerd uit kwam. Voordat ze haaar stuurfout kon herstellen, schoot de auto berm in.
Uit angst voor een elektrische schok en om van de schrik te bekomen, bleef ze in haar voertuig zitten, tot de man van de Rendo arriveerde.
De oudere dame werd daarna snel thuis gebracht.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

N48: kettingbotsing ter hoogte van de Linderweg
Op de N48 even ten noorden van het viaduct van de Linderweg zijn vrijdag rond 15:50 uur drie auto's beschadigd ten gevolge van een ketting-botsing. Howel enkele inzittenden in ambulances onderzocht zijn, bleek ziekenhuisopname niet noodzakelijk.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Vroomshoop: hennepkwekerij ontdekt
In de Willem de Zwijgerstraat in Vroomshoop is woensdag een hennepkwekerij met 204 planten op de zolder van een woning gevonden.
De planten zijn in overleg met de officier van justitie ter vernietiging in beslag genomen.
De stroom werd illegaal en op gevaarlijke wijze afgetapt. De 32-jarige bewoner is aangehouden
Bron: persvoorlichting Regiopolitie Twente

Hardenberg: tieners op inbrekerspad
Drie tieners (15, 16 en 17 jaar) uit de gemeente Hardenberg werden op donderdag 31 mei en maandag 4 juni aangehouden.
De zestienjarige hoofdverdachte wordt verdacht van maar liefst achttien woninginbraken in Hardenberg en Gramsbergen; de andere twee verdachten waren bij enkele van deze woninginbraken aanwezig.
Daarnaast worden de jongens verdacht van vernielingen en inbraken op verschillende boten, diefstal uit auto’s en brandstichting in een bosperceel aan de Boslaan.
Bij de woninginbraken werden onder meer sieraden en geld buitgemaakt.
De drie zijn opgesloten in het politiebureau en zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Bron: persvoorlichting Regiopolitie IJsselland

Balkbrug: ravage na slippartij op Oud Avereest (update)
Te hulp gesnelde omwonenden, die donderdagavond even na half elf een harde klap hadden gehoord, troffen op de Oud Avereest een complete ravage aan.
Niet alleen stond er midden op de weg een volledig vernielde personenauto, maar de berm links en rechts lag bezaaid met wrakstukken en hengelsportattributen.
De auto, die richting Balkbrug had gereden, was op het natte wegdek geslipt en vervolgens de linker berm in gegleden, waar de slippartij gestuit werd door een tweetal bomen, die de auto aan voor- en achterzijde zwaar beschadigden.
De bestuurder -een 47-jarige Hardenberger- was wonderwel goed aanspreekbaar en werd bijgestaan door buurtbewoners, totdat ambulance- en politiepersoneel arriveerde.
De blusgroep van Balkbrug werd opgeroepen om het wegdek schoon te maken, maar men moest daarmee wachten, totdat het VOA-team met hun werk klaar was.

Volgens een getuige had de auto "een behoorlijke snelheid" gehad. Ter plaatse geldt een maximum van 60 kilometer per uur.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 7 juni 2012

Ommen: licht gewonde door aanrijding op de Hammerweg
Donderdagmiddag rond kwart voor zes raakten twee auto's flink beschadigd ten gevolge van een aanrijding op de Hammerweg (N341), die het gevolg was van een voorrangsfout van de bestuurder van een zwarte Volvo V70, die van de Kasteellaan de Hammerweg opdraaide.
Hij verleende daarbij geen voorrang aan een groene Opel Astra station wagon, die in de richting van Den Ham reed.
Na de klap schoot de Astra schuin de kruising over en kwam vlak voor een dikke eik tot stilstand.
De Opel-bestuurder bleef ongedeerd, maar de man uit de Volvo is met licht letsel met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor een nadere controle.
Voor de Ommer brandweer was geen levensreddend werk weggelegd en de ploeg kon na het strooien van absorberende korrels op weggelekte vloeistoffen retour kazerne.
Berger Autax haalde de -waarschijnlijk onherstelbaar- beschadigde voertuigen op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Schoonebeek: vier woningen ontruimd vanwege gaslek
Bij een woning aan de Kooikerslaan ontstond donderdag tijdens het aanleggen van het glasvezelnetwerk een aardgaslek.
Omdat het dit keer om een lekkage ging, waarbij het gas bij de voordeur de kruipruimte van een seniorenwoning binnenstroomde, werd het zekere voor het onzekere genomen en werden politie en de Schoonebeeker brandweer opgeroepen, die vier woningen liet ontruimen.
Netbeheeerder Enexis liet met een minikraantje een gat graven om de leiding op te sporen en de gastoevoer af te kunnen sluiten.
Nadat dat rond kwart voor twee gebeurd was, zette de brandweer een overdrukventilator in om het gas uit de betreffende woning te blazen.

Naar verluidt komt het in Schoonebeek zeer frequent voor, dat er gasleidingen lek raken bij het aanleggen van glasvezelkabels; alleen wordt niet in alle gevallen een beroep gedaan op de brandweer, zoals vandaag...
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: zaterdag open dag brandweer
De brandweer Hardenberg-Ommen houdt op zaterdag 9 juni een open dag in en rond de brandweerkazerne aan de Europaweg in Hardenberg. Iedereen is deze dag welkom voor een kijkje achter de schermen.

De brandweer draait bijna helemaal op vrijwilligers.
Een team van 160 vrijwillige brandweermannen en –vrouwen staat paraat om branden te blussen van branden of hulp te verlenen na een ongeval. De vrijwilligers willen graag laten zien hoe het werkt bij de brandweer. Daarom houden ze op zaterdag 9 juni een open dag.

Deze dag is er van alles te doen in en rond de kazerne. Medewerkers van de brandweer geven demonstraties hulpverlening en brandbestrijding. Belangstellenden kunnen een rondleiding krijgen door de kazerne en mogen mee rijden in de
brandweerwagen. Jonge brandweermannen en –vrouwen kunnen hun brandweerdiploma halen.
De open dag wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.
In verband met de beperkte parkeerruimte wordt aangeraden om op de fiets te komen.
dw_main
Zelf vrijwilliger worden?
Voor mensen, die overwegen zelf vrijwilliger te worden bij de brandweer, wordt een speciale rondleiding georganiseerd.
Aanmelden hiervoor kan via telefoon 0523 263627 of door een e-mail te sturen naar brandweer@hardenberg.nl.


Enschede: vier gewonden ten gevolge van botsing op de Wethouder Beversstraat (UPDATE)
Bij een verkeersongeval in de Wethouder Beversstraat in Enschede zijn woensdagmiddag vier gewonden gevallen.
Tegen half zes werden de hulpverleningsdiensten opgeroepen voor een "ongeval letsel".
Het bleek, dat er drie voertuigen onzacht met elkaar in aanraking waren gekomen.
Een 20-jarige automobilist uit Enschede wilde van de Texellaan rechtsaf de Wethouder Beversstraat op rijden.
Hierbij botste hij tegen de auto van een 24-jarige automobilist uit Enschede, die op de Wethouder Beversstraat reed en uit de richting van de Zuiderval kwam.
De auto van de 24-jarige man schoot vervolgens door tegen die van een 33-jarige man uit Enschede.
De passagiere van de 33-jarige (een 33-jarige vrouw), de 24-jarige automobilist zelf en zijn twee inzittenden (24, 29 jaar) uit Enschede raakten gewond. De brandweer heeft het dak van de BMW 7 serie moeten verwijderen.
Ze werden ter controle door ambulances naar het ziekenhuis overgebracht
De straat was aan beide kanten voor het verkeer afgesloten. De politie heeft een omstander aangehouden, die de straat toch in wilde gaan
Foto's: Kees Verwijs

Hoogeveen: Seat uit de bocht op knooppunt / kop-staartbotsing op de dr A Philipsstraat

Op de A28 bij het knooppunt Hoogeveen vloog dinsdagmiddag een Seat Ibiza op de afslag Hoogeveen uit de bocht gevlogen.
De bestuurder, die naar eigen zeggen beslist niet te hard reed, gleed met de achterkant van de auto weg op het natte asfalt en ging over de verhoogde berm. Deze is ter bescherming aangelegd, om te voorkomen dat auto's, die uit de bocht vliegen, tegen de bomen botsen.
De schade aan de auto bleef gering, omdat de bestuurder tijdig de handrem aantrok. Hij bleef ongedeerd.

Op de dr Anton Philipsstraat in Hoogeveen vond diezelfde middag een kop- staartaanrijding plaats, waarbij behoorlijke schade werd aangericht.
De bestuurder van een Citroen ZX Allure had te laat in de gaten, dat voorgangers afremden voor een op de rijbaan stilstaande vrachtwagen.
Het gevolg was een zwaar beschadigde neus, terwijl de aangereden Audi (met trekhaak) een scheve bumper en ontzette achterklep opliep.
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 6 juni 2012

Ringe (D): twee zwaar gewonden op de Kanalstrasse: getuigen gezocht

Twee zwaar gewonden ten gevolge van een frontale botsing op de Kanalstraße in Ringe (D).
Een 33-jarige man uit Dalerpeel (NL) reed tegen 07:10 uur met een Ford Escort van Emlichheim in de richting van Georgsdorf.
Vlak voor de kruising met de Meppener Straße botste hij met z'n volgeladen auto en dito aanhangwagen frontaal op eenhem tegemoet komende VW Fox, die bestuurd werd door een negentienjarige vrouw uit Bawinkel.

De bestuurders zijn met ernstig letsel naar het ziekenhuis in Nordhorn gebracht.
De kruising is tot ver in de ochtend afgesloten.

Omdat de toedracht niet duidelijk is, zoekt de politie de bestuurder van een witte Volkswagen T4-bus, die rond het tijdstip van de botsing de kruising passeeerde in de richting van Emlichheim en mogelijk getuige was van het voorval.
Was u getuige, neem dan kontakt op met de politie in Emlichheim via 05943 92000 of vanuit NL 0049 5943 92000.

Foto's: Hartmut Gosink -Vrijwillige Brandweer Emlichheim
dw_main

Coevorden: mysterie rond te water geraakte Mercedes (update)
Politie, brandweer en ambulancepersoneel is woensdagmorgen op grote schaal uitgerukt, nadat er rond negen uur een verontrustende alarmering binnen was gekomen: auto te water aan de Krimweg in Coevorden.
Men vond nabij de rotonde een auto, waarvan nog maar een klein deel boven water uit stak.
De31-jarige in Hoogeveen wonende bestuurder, die ongedeerd uit het voertuig was gekomen, vertelde de hulpverleners, dat hij met een passagier in de auto had gezeten en via het gazon langs de Edisonweg het water in zou zijn gereden.
Een getuige vertelde, dat de twee in de auto kennelijk na een ruzie hard weg zouden zijn gereden en te water waren geraakt.

Er werd direct een zoekaktie met brandweerduikers op touw gezet, maar van de vermeende passagier was geen spoor te vinden in de met de kraan van het haakarmvoertuig uit het water getakelde Mercedes A160, noch in het water zelf.
Rond half elf werd de actie daarom gestaakt.

De bestuurder, die niet in het bezit is van een rijbewijs, is aangehouden, omdat hij vermoedelijk onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Hij is naar het Bethesdaziekenhuis gebracht,waar zijn verwondingen mee bleken te vallen.
In het ziekenhuis heeft een arts een bloedproef genomen.
Het bloedmonster wordt in het laboratorium onderzocht op aanwezigheid van verdovende middelen.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Nieuweroord: geleende Peugeot brandt volledig uit
Op de Geeserraai in Nieuweroord brandde dinsdagavond om even na tienen een Peugeot volledig.
De bestuurder en een passagier reden in de auto, die ze geleend hadden van een familielid, in de richting van het Mekelemeer.
De auto vatte echter onverwachts vlam, waarop beiden maar net op tijd ongeschonden uit wisten te stappen.
Direct werd via 112 de brandweer gealarmeerd, maar de auto stond niet veel later al in lichterlaaie.
De blusgroep van Zwinderen bluste de brand. De totaal verwoeste auto werd door een berger afgevoerd.
Foto's: Cuzzo

Assen: hoofdbureau van politie Balkengracht ontruimd vondst explosief
Het hoofdbureau van de politie aan de Balkengracht in Assen is dinsdagmiddag ontruimd, nadat duidelijk werd, dat zich in de afdeling Recherche tussen in beslag genomen materiaal een explosef zou bevinden. Ook de acht arrestanten in de cellencomplex werden elders ondergebracht. Hter terrein rond de toren werd met een zeer grote hoeveelheid linten afgebakend, waarbij zelfs de uitrit van het Tinq zelftank-station tegenover het gebouw afgesloten werd.
Personeel van de Explosievenopruimingsdienst Defensie (EODD) onderzocht het materiaal en bracht het naar buiten, waar het rond acht minuten over zeven met een forse knal tot ontploffing gebracht werd.
De politie wil in het belang van het onderzoek geen mededelingen doen over de aard en de herkomst van het nu vernietigde materiaal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 5 juni 2012

Oud Bergentheim: motorrijder overlijdt ten gevolge van botsing met auto (update)
De bestuurder van een Honda RC47 650 cc motor is dinsdagavond overleden bij een ongeval op de Hardenbergerweg in Oud Bergentheim.
De man reed in de richting van Hardenberg en merkte te laat, dat er voor hem twee auto's gestopt waren, omdat de bestuurster van de voorste auto -een blauwe Hyundai Trajet- af wilde slaan naar de Buurtweg, maar moest wachten vanwege tegenliggers.
De motor botste daarop -na een flink remspoor- op de achterzijde van de achterste auto, een Peugeot 206.
De motorrijder -een 73-jarige inwoner van Hardenberg- overleed ter plaatse.
De omstandigheden werden opgetekend door twee experts van het Team Verkeersongevallenanalyse van de Regiopolitie IJsselland.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dedemsvaart: vakkundig ingrijpen voorkomt grote brand
Dinsdagmorgen tegen negen uur werd gemeld, dat er een "woningbrand" was uitgebroken in de Julianastraat in Dedemsvaart.
Toen bleek, dat er brand woedde boven het systeemplafond in kledingwinkel "De Boxx", pal onder de houten vloer van de eerste verdieping, schaalde de meldkamer snel op naar "middelbrand".
De eigenaar, die niet aanwezig was, toen de brand uitbrak, spoedde zich naar het pand en maakte goed gebruik van zijn bij een bedrijfshulp-verleningscusus opgedane ervaring.
Hij wist de brand met twee schuimblussers te doven en voorkwam daarmee, dat de vlammen zich door het pand konden verspreiden.
Toen de brandweer even later arriveerde, bleek alleen nacontrole noodzakelijk, maar de blusser bleek geen half werk te hebben geleverd.
De schade bleef nu beperkt tot een zwartgeblakerd houten plafond, een beschadigd verlichtingsnetwerk en enkele verloren gegane systeem-plafondplaten.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Kampen: grootscheeps onderzoek na schietincident Jan Ligthartstraat
In de Jan Ligthartstraat in Kampen is maandagavond even na half acht een gewonde gevallen bij een schietincident.
Voor zover nu bekend waren twee mannen daar met elkaar in gesprek geweest over een zaak in de relationele sfeer.
Dit mondde vermoedelijk uit in een conflict, waarop de ene man de andere man -een dertigjarige Kampenaar- met een vuurwapen in het been schoot.
Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Voor zover bekend is de dader nog op vrije voeten.
De politie heeft ten behoeve van het forensisch onderzoek de omgeving hermetisch afgegrendeld.
Nadat een speurhond de huls van een pistoolpatroon had gevonden, is de omgeving rond tien uur vrijgegeven.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant
dw_main

Maandag 4 juni 2012

N34 / Hardenberg: opnieuw zware aanrijding op beruchte kruising
EVen na half acht maaandagavond was het wederom raak op de beruchtste kruising in de N34: "De Boshoek"
Dit keer betrof het een kop-staart-aanrijding, waarbij drie personenauto's en een trekker met oplegger betrokken waren en één automobilist gewond raakte.
De aanrijding ontstond, toen de bestuurder van een Ford Focus, die in de richting van Ommen reed, voor de kruising stopte om linksaf af te slaan naar de Hessenweg. Een achter de Ford rijdende 29-jarige inwoner van De Krim remde af en stopte zijn Seat Leon achter de Ford, hetgeen niet werd opgemerkt door de bestuurder van een trekker met oplegger, waardoor de truck vol op de achterzijde van de Seat botste.
De Seat vloog vervolgens over de vluchtheuvel en kwam tot stilstand tegen een wachtende Fiat Punto Evo, die daardoor aan de linkerzijde schade opliep. Ook de achterzijde van de Ford kreeg een flinke tik.
Wonder boven wonder was de man uit De Krim de enige, die letsel opliep. Hij werd door brandweer- en ambulancepersoneel uit zijn vier maanden geleden nieuw aangeschafte Seat geholpen, waarbij het dak van de auto geknipt werd.
De omstandigheden rond het voorval werden door twee experts van het Team Verkeersongevallenanalyse opgetekend.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Westerhaar: vrouw naar ziekenhuis na aanrijding op de Sibculoseweg
De brandweer kwam er maandagmiddag aan te pas om een vrouw uit een van achteren aangereden personenauto te kunnen bevrijden.
De bestuurder van een VW Caddy bedrijfsauto, die over de Sibculoseweg uit de richting van de N36 kwam, had niet tijdig in de gaten, dat de zwarte Daewoo Kalos personenauto, die voor hem reed, gestopt was om tegemoetkomend verkeer, om linksaf de Rozenstraat in te kunnen slaan.
Hierdoor ontstond een flinke kop-staart-aanrijding en liepen beide auto's behoorlijke schade op.
Vanwege nek- of rugklachten besloot het ambulancepersoneel, de brandweer het dak van de auto te laten knippen om het slachtoffer, dat naast de bestuurder had gezeten, zo voorzichtig mogelijk uit de auto te kunnen halen. De vrouw is vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De bestuurders van de voertuigen bleven ongedeerd.
Het drukke avondspitsverkeer kon om en om langs de ongevalslokatie rijden.
De auto's werden weggehaald door berger Wolves.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media
Voor meer foto's zie ook de sites van Alwin Winkel, Kevin Sand en Wim Meijerink


Almelo: twee mannen na inbraak gearresteerd
Zondag zijn twee mannen aangehouden, die ervan verdacht worden, te hebben ingebroken bij een autobedrijf aan de Plesmanweg in Almelo. Omstreeks 04.30 uur werd de politie gemeld, dat er ingebroken werd bij het autobedrijf.
Agenten onderzochten samen met een beveiliger het terrein en vonden sporen, waaruit bleek, dat een deur met een rood/oranje voorwerp was opengebroken. Vervolgens werden op de Plesmanweg twee personen aangetroffen, die in eerste instantie beweerden, zojuist een aanrijding te hebben gehad. Bij controle van de auto, waar de twee mannen in zaten, werd een rood/oranje tang gevonden.
De 25-jarige man uit Gronau en een 33-jarige Enschedeër zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak.


Noordscheschut: Rode Haan verwoest twee auto's
Omstreeks kwart over vijf maandagmorgen hoorde een echtpaar vreemde knallende geluiden en ontdekte, dat hun auto, die geparkeerd stond aan de Meester Kosterweg, in brand stond. Ze alarmeerden direct de brandweer.
De auto rolde brandend een paar meter naar voren, de struiken in en de vlammen sloegen over op een Toyota Starlet.
De Hoogeveense brandweer bluste de brand. Beide voertuigen werden door een berger opgehaald.
Foto's: Cuzzo.nl


Zondag 3 juni 2012

Vroomshoop: woning doorzocht in verband met handel in GHB

Vrijdag heeeft de politie rond 21:00 uur een inval gedaan in een woning aan de Korhoensingel vanwege een onderzoek naar handel in GHB.
Bij deze inval is een 25-jarige man uit Vroomshoop aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum van de Politie Twente, waar hij nader is verhoord. Hij is inmiddels vrijgelaten. De woning is vrijdagavond doorzocht, waarbij goederen in beslag zijn genomen.
Het onderzoek wordt voortgezet.


Enschede: explosie in woning aan de Kiepe
In de nacht van zaterdag op zondag vond rond 1.20 uur er een explosie plaats in een woning aan De Kiepe in Enschede.
Toen politie en brandweer bij de woning aankwamen, lagen de voordeur en glas voor het huis.
In verband met de veiligheid van hulpverleners en omgeving werd de Explosievenopruimingsdienst Defensie (EODD) opgeroepen.
Zij gaven na een kort onderzoek het sein veilig.
Hierop kon de recherche van Politie Twente starten met hun onderzoek en het veilig stellen van sporen. Dit onderzoek wordt vandaag voortgezet. De toedracht van de explosie is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

Zaterdag 2 juni 2012

Zwolle: voorbijgangers ontdekken auto met gewonde man
Aan de Haersterveerweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag e en 23-jarige automobilist uit Abbega gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
De inzittenden van een andere auto ontdekten even na half twee een VW Polo, die midden op de weg stond. De bestuurder zat gewond in zijn auto.
Vermoedelijk is de man uit de richting van de Agnietenberg gekomen, in de bocht rechtdoor gegaan en heeft de auto daarna een lantaarnpaal en een boom geraakt. De brandweer heeft hem uit zijn auto geknipt. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht.
Er is een bloedproef genomen ter controle op alcoholgebruik. De uitslag is nog niet bekend.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Vrijdag 1 juni 2012

Ringe (D): drie voertuigen betrokken bij botsing op de L44
Vrijdagavond tegen half zeven werd de Ortsfeuerwehr Ringe-Neugnadenfeld opgeroepen voor hulpverlening bij een ongeval op de Emlicheimer Straße (L44) in Ringe, waarbij drie voertuigen waren betrokken
Daar was -ter hoogte van de Pollstege- een VW-bus gestopt op de de Emlichheimer Straße om passagiers uit te laten stappen, terwijl de 21-jarige bestuurster van een Renault, die richting Hoogstede reed, linksaf naar de Pollstege wilde afslaan.
Ze meoest hierbij de VW-bus inhalen, maar zag daarbij een haar tegemoet komende bestelauto over het hoofd, die richting Emlichheim reed.
Beide voertuigen liepen door de daarop volgende botsing flinke schade op.
De stilstaande VW-bus werd aan de bestuurderszijde -licht- beschadigd.

De 54-jarige bestelautobestuurder (een inwoner van Steinfurt) en de 21-jarige inwoonster van Ringe, die de Renault bestuurde, liepen licht letsel op. Ze zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De inzittenden van de VW-bus bleven ongedeerd. De brandweer van Ringe-Neugnadenfeld, die met drie voertuigen en tien man was uitgerukt, reinigde het wegdek en regelde het verkeer. Politiemensen uit Emlichheim onderzoeken de omstandigheden rond de aanrijding.


Veenoord: bromfietser naar ziekenhuis na botsing met trekker met oplegger
Een bomfietser is vrijdag tegen het begin van de avond gewond geraakt ten gevolge van een verkeersongeval in Veenoord.
Het incident ontstond, toen de jonge man, die van de Industrieweg de kruising met de Bedrijvenweg op reed, maar daarbij geen voorrang verleende aan een trekker met oplegger, die net de spoorwegovergang gepasseerd was en richting Boerdijk reed.
De bromfietser werd door de klap, die hij van de voorzijde van de Volvo trekker kreeg, weggeslingerd in de richting van de Oude WIlhelmsweg.
Te hulp geschoten ambulancepersoneel constateerde, dat de bromfietser nog aanspreekbaar was. Hij is per ambulance voor nadere behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.
De Yamaha TZR50 bromfiets, die flinke schade had opgelopen, stond pas een week of zes op naam van de nieuwe eigenaar.
Experts van de afdeling Verkeersongevallenanalyse legden de omstandigheden munitieus vast ter ondersteuning van het proces verbaal.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Donderdag 31 mei 2012

Ommen: wijze les voor fietser
Donderdag om 11:48 uur werden politie en een ambulance opgeroepen voor een verkeersongeval aan de Nieuwelandstraat in Ommen.
Een jongeman, die naar het gemeentehuis fietste om zijn pas gehaalde autorijbewijs op te halen, zag, doordat hij bezig was met zijn GSM, een achteruit rijdende vrachtwagen over het hoofd. Hij reed in volle vaart met het voorwiel van zijn dik 30 jaar oude Gazelle Rental damesfiets tegen de achterbumper van de oplegger, waarna hij met zijn hoofd tegen de trailer sloeg.
Gelukkig reed de vrachtwagenchauffeur niet hard en merkte hij de aanrijding op en stopte bijtijds.
Een buurtbewoonster had de klap gehoord en kwam toegesneld met natte washandjes en een handdoek om de hoofdwond schoon te maken.
De jongen is door ambulancepersoneel gecontroleerd, waarna hij door een toevallige vriendeijke passant werd afgezet bij het gemeentehuis, zodat hij alsnog zijn rijbewijs op kon halen.
De grootste zorg van de jongen bleek mee te vallen: zijn mobiele telefoon bleef onbeschadigd.
Z'n fiets is wel toe aan wat nieuwe onderdelen... zo die nog te krijgen zijn.
Foto's: Rik Verbeek - RV Fotografie


SIbculo: moeilijk te vinden brandje in het Vleggepark
Even voor half 12 werd er een brand gemeld, die aan de achterkant van het Vleggepark zou woeden.
De politie, die als eerste arriveerde, kwam echter voor een gesloten slagboom te staan. Er werd daarom besloten, eerst een ander deel van het park af te zoeken naar de brand en de brandweer van Bergentheim ging eveneens op onderzoek uit.
De brandweer demonteerde de slagboom om zich toegang tot het terrein te verschaffen.
Uiteindelijk vond de bemanning van de tankautospuit de brand en ging het vuurtje met één straal hoge druk te lijf.
De blusklus werd afgemaakt door de tankwagen van Hardenberg, die er duizenden liters water op spoot.
De meest waarschijnlijke oorzaak van het fikkie is broei in snoei- en maaiafval.

Hoogeveen: auto in bermsloot A28

Op de A28 bij Hoogeveen is woensdagavond de bestuurder van een Peugeot 307 de macht over het stuur verloren, toen hij wilde invoegen op de A28 en links van hem voertuigen bleken te rijden. Invoegen werd dus lastig, zeker toen het einde van de oprit was bereikt.
De auto van de man, een huisarts uit Hoogeveen, kwam via de berm achterstevoren en total loss in de droge bermsloot tot stilstand.
De man kon zelf uit zijn voertuig komen en werd door het ambulancepersoneel onderzocht.
Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

Foto's : Persfotografie Hoogeveen

Emlichheim: brandweer in actie bij "brand" in biogasinstallatie Aatalstrasse
Het was een verontrustende alarmering, die in het begin van de avond bij de leden van de Emmelkamper brandweer binnenkwam: brand in een biogasinstallatie aan de Aatalstrasse. Temeer, daar bekend is, dat het daar om flinke vergistings- en opslagtanks gaat.
Men speurde dan ook naarstig de horizon af naar grote onheilspellende rookwolken of tekenen van explosies. Niets van dat alles...

Bij aankomst werd dan ook al snel duidelijk, dat het om een oefening ging.
Naast het blussen van een brand in de kelder met de machinekamer moesten er twee slachtoffers in veiligheid gebracht worden:
één was onwel geworden in de machineruimte en de ander werd vermist.
Het tweede slachtoffer werd echter snel gevonden: hij lag elders op het terrein, bekneld onder een betonnen pilaar.
De spreider (foto 2) bood geen soelaas, dus werd een hefkussen op ademlucht ingezet om de pilaar van het slachtoffer te tillen.
Dat lukte voorspoedig.
Ook het tweede slachtoffer kon vlot geborgen worden en de brand was rap onder controle.
Na een korte evaluatie (laatste foto) keerde de circa 25 man (+ 1 vrouw) sterke ploeg terug naar het Feuerwehrhaus aan de Stokmanstrasse, waar hen een heerlijke en welverdiende grill-maaltijd wachtte !
Foto's : Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: fietsster geschept door auto
Op de Mathijsenstraat in Hoogeveen is woensdagmorgen een fietsster aangereden door de bestuurster van een Fiat Panda, die linksaf de Fleminghof wilde inslaan en de vrouw daarbij kennelijk over het hoofd zag.
De fietsster sloeg met haar hoofd hard tegen de voorruit, die dientengevolge sneuvelde.
De vrouw, die nog wel aanspreekbaar was, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht
Foto's : Persfotografie Hoogeveen

Venebrugge: brand in bosperceeltje snel bedwongen met waterkanon
Wonsdagmorgen even na elf uur rukten blusgroepen uit Bergentheim en Hardenberg uit naar de Emtenbroekerdijk in Vennebrugge, waar brand in een bos zou woeden.
De brandweer kwam net op tijd om de -zo te zien- uit de hand gelopen afvalbrand te doven, voordat de gehele groep bomen, die rond een vrijstaande woning stonden, vlam kon vatten.
De watertankwagen met zijn waterkanon kwam hierbij goed van pas: het gebied rond de brandhaard werd in no-time doorweekt om opnieuw oplaaien te voorkomen, hetgeen een hoop handwerk bespaarde.

Vanwege de aanhoudende droogte geldt inmiddels Code Geel, hetgeen inhoudt, dat het zo droog is, dat er in natuurgebieden extra brandgevaar dreigt. Als er brand uitbreekt, rukt de brandweer mogelijk met extra materieel en personeel uit.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media


Collendoorn: jonge fietsster naar ziekenhuis na aanrijding op de Middenweg
Woensdagmorgen is een inwoonster van Slagharen (Schuinesloot) gewond geraakt, toen ze op de Middenweg in Collendoorn door een auto werd geschept.
Het meisje, dat uit de richting van haar woonplaats kwam, sloeg van het fietspad rechtsaf naar de Venneweg, maar zag kennelijk de van achteren naderende Citroën Xsara Break niet.
De automobiliste probeerde nog door vol op de rem te gaan een aanrijding te voorkomen, hetgeen niet meer lukte: die fietsster sloeg tegen de voorruit en viel op het wgedek.
Ze is na onderzoek in de ambulance voor nader onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd. Gelukkig bleek het letsel niet erger dan kneuzingen.
Uit het remspoor kan worden afgeleid, dat de auto, die rond half negen door berger De Jonge werd opgehaald, niet te hard heeft gereden.

Foto's : Don Stolwijk - U S Media

Dinsdag 29 mei 2012

Nieuwleusen: inhalende automobilist gewond door aanrijding met afslaande tractor
De bestuurder van een Mercedes 190E is dinsdagavond rond half zeven door de brandweer uit zijn auto geknipt, nadat de man gewond was geraakt bij een botsing met een tractor op de kruising Westeinde - Buldersweg in Nieuwleusen.

De man, die over het Westeinde uit de richting van Zwolle kwam, had daar een voor hem rijdende tractor in willen inhalen, terwijl de trekker-bestuurder net van plan was linksaf te slaan naar de Buldersweg.
Die twee voornemens gingen niet goed samen: de Mercedes raakte de tractor ter hoogte van het voorwiel, ging over de kop en kwam op z'n rechter zij tot stilstand. De tractor werd door de klap naar rechts geduwd.

De automobilist werd vanwege een armwond en mogelijk rug- en nekletsel zo voorzichtig uit zijn auto gehaald, nadat het dak van de Mercedes door de brandweer weg was geknipt met hydraulisch redgereedschap en naar een Zwols ziekenhuis overgebracht.

De Mercedes -bouwjaar 1984- was total loss.
De tractor liep voor zover bekend nauwelijks schade op en de tractorbestuurder bleef ongedeerd.
Het incident werd onderzocht door VOA-experts uit Zwolle.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media

Halle (D): Nederlander levensgevaarlijk gewond door ontsnapte kip
Dat zelfs een kip levensgevaar in het verkeer kan opleveren, werd zondag duidelijk in Halle bij Uelsen (D).
De uit een pluimveebedrijf ontsnapte vogel vloog even na half vier 's middag tussen de spaken van de fiets van een 86-jarige Nederlander, die met een groepje fietsers over de Liststrasse reed.
De man liep ten gevolge van de val levensbedreigend hoofdletsel op.
Het slachtoffer is per traumaheli naar een ziekenhuis in Enschede overgevlogen.

N36: weer ongeval op beruchte kruising bij Mariënberg
Het was weer raak op de N36 op de kruising bij de afslagen naar Beerze en Mariënberg, die in de volksmond "Marinus de Bruin" wordt genoemd.
Dit keer bleef het gelukkig bij flinke blikschade, hoewel de melding van de politiepersvoorlichting gewag maakte van letsel.
De oorzaak van de aanrijding was een voorrangsfout van de bestuurster van een Fiat Panda, die de N36 wilde oversteken richting Beerze, maar kennelijk een Hyundai Atoz-Prime, die over de autoweg richting Almelo reed, over het hoofd zag.
Beide dames bleven ongedeerd en omdat er geen letsel gevallen was, kon men volstaan met het invullen van een Europees schadeformulier.
Berger Autax haalde beide auto's op.
Foto's : Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.