Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Juni 2012 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 24 juni 2012

Hollandscheveld: schuur van voormalig tuincentrum brandt volledig af (update)
De vlammen laaiden hoog op tijdens een brand in een schuur, die deel uitmaakte van het voormalig tuincentrum "De Zweetdruppel" aan het Eerste Zandwijkje in Hollandscheveld.
De brand, die zondag rond 15:10 uur gemeld werd, ging gepaard met zware grijze witte rookwolken -die door de wind laag over de grond in de richting van het dorpscentrum dreven-, explosies van gasflessen en en het voortdurend geknal van oververhitte asbest dakplaten.
In eerste instantie leek het er op, dat de groene loods naast een woning in brand stond, maar al snel bleek het om de oude opslagschuur van het tuincentrum, die er achter stond, te gaan.
Hoewel de brandweer de vuurzee vrij snel meester was, gingen het bouwwerk en de in de schuur opgeslagen bloempotten volledig verloren.
De eigenaar, die op het terrein woont, was op verjaardagvisite.
UPDATE:
De brand is onstaan, toen drie veertienjarige jongeren uit Hollandscheveld op zolder in de loods bezig waren, een molotovcocktail te fabriceren door een fles met benzine te vullen. Omdat het binnen erg donker was, werd er bijgeschenen met een aansteker, waardoor de benzinedampen ontbrandden. De jongeren, die op het nippertje wisten te vluchten, meldden zich kort hierna bij de politie
Omwonenden, die naar de brand waren gaan kijken, ontdekten, dat ze niet naar hun woning terug konden vanwege het vrijgekomen asbest.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Persfotografie Hoogeveen


De Krim is gereed voor een UFO-invasie
We zijn zo langzamerhand wel gewend aan de capriolen, die wegbeheerders uithalen met bizarre borden en vreemde adviezen, maar wat er sinds kort aan belijning op het wegdek van de Hoofdweg (N377) in De Krim aangebracht is, spant absoluut de kroon!
In een groot deel van de bebouwde kom zijn namelijk niet één of twee strepen aangebracht, maar -u ziet het goed!- maar liefst VIER strepen naast elkaar !
Op één wegdeel staan nu in het midden van de weg twee parallelle doorgetrokken strepen, maar er tussen nòg twee onderbroken strepen.
"Mag je hier nu wel of niet inhalen?", zal menig weggebruiker zich vertwijfeld afvragen.
We hebben er de verkeerswetgeving er voor alle zekerheid nog ampel op nageslagen, maar deze combinatie is nergens omschreven.
Even verderop zijn de buitenste strepen -ter hoogte van uitritten- onderbroken, maar bij de binnenste belijning gebeurt dat op vaste afstanden.

We vermoeden, dat de gemeente Hardenberg De Krim in het diepste geheim aan het voorbereiden is op een invasie van buitenaardse wezens en dat de Hoofdweg als landingsbaan voor vliegende schotels gaat dienen.
Zodra de extraterrestrials geland zijn, brengen we u op de hoogte.
De Hoofdweg is er in ieder geval al klaar voor, zo te zien...
Medio november vorig jaar troffen we al even vreemde belijning aan, elders op de N377...


Zaterdag 23 juni 2012

Zuidlaren: benzinelucht in zorgcentrum stelt brandweer voor een raadsel
Zaterdagmorgen om half acht werd de vrijwilligers van de brandweer Zuidlaren gevraagd, met spoed naar verzorgingstehuis Tienelswolde aan de Ludinge in Zuidlaren te gaan. Doorgaans blijkt het dan te gaan om een -loze- automatische brandmelding, maar dit keer meldden de piepers een "gas/vreemde lucht" en rukte de post Zuidlaren uit met een tankautospuit en kwam ook een eenheid van de politie in aktie.

In het verzorgingstehuis bleek inderdaad een zeer sterke benzinelucht te hangen, die bij vlagen ook buiten te ruiken was.
De bron bleef echter onvindbaar, waarop werd ook het korps van Vries ter assistentie werd gevraagd.
Na ongeveer een uur zoeken ontdekte men de oorzaak: de broek van één van de medewerkers, die bij een ongeval met een bromfiets met benzine was besmeurd.
Nadat het kledingstuk naar buiten was gebracht en de boel een beetje gelucht was, keerde de brandweer terug naar de kazerne.


Voor de derde achtereenvolgende zaterdag konden brandweerfans hun hart ophalen; dit keer in Schoonoord, waar de brandweer een open dag organiseerde.
Uiteraard was er van alles te beleven op brandweergebied, zoals een reddingsactie van de bemanning van het HV-voertuig van "Borger" waarbij de huidige Dennis-wagen in actie kwam, maar er was ook een antieke Dennis brandweerwagen te bewonderen.
Verder liet de crashtender van vliegbasis Leeuwarden zijn spierballen zien en was de inmiddels overbekende ladderwagen uit de VS ook hier weer te zien. Ook de andere instanties op hulpverleningsgebied gaven acte de présence.
In de kazerne was informatie te verkrijgen, o.a. van Veilig Verkeer Nederland en diverse andere standhouders.
Voor de sterksten onder ons werd er een brandblusserwerpwedstrijd georganiseerd.
Gelukiig werkte ook nu het weer wederom mee, zodat niets een geslaagde open dag in de weg stond.
Foto's: Don Stolwijk


Vrijdag 22 juni 2012

Almelo: brand verwoest textiel- en kledingbedrijf en bovenwoning aan de Bornsestraat

De eigenaar van een textiel- en kledingbedrijf aan de Bornsestraat deed vrijdagmorgen tegen tienen een onthutsende ontdekking, toen hij de deur van zijn magazijn opende: de opslagruimte stond in lichterlaaie.
Snel werden de reeds aanwezige personeelsleden naar buiten gedirigeerd en 112 gebeld, waar men al vroeg hoog opschaalde; uiteindelijk
-om 10:10 uur- naar "zeer grote brand".
De brand in het magazijn achter het hoofdgebouw was zeer moelijk bereikbaar vanwege de grote hoeveelheid schuurtjes, schuttingen en de minimale bewegingsruimte (foto).
Het vuur kon zich uitbreiden naar het hoofdgebouw en de woning erboven.
De brand ging gepaard met afwisselend dichte zwarte, grijze en witte rook, die de woonwijk in dreef, maar volgens metingen geen direct gevaar voor de volksgezondheid opleverde. Wel werd de ruime omgeving van het pand voor het verkeer afgesloten.
De woningen naast het getroffen pand bleven behouden. De bewoners moesten tijdelijk elders onderdak zien te vinden.

UPDATE:
Er moest nadien nog diverse keren nageblust worden. Zelfs twee dagen nadien -zondag 24 juni 11:51 uur- moest de brandwer terugkomen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Kevin Sand


A28 - Zuidwolde: met afval geladen vrachtwagencombinatie op z'n kant

Vrijdagmorgen tegen half vijf belandde een vrachtwagencombinatie, die over de A28 van Meppel richting Hoogeveen reed, in de berm en kantelde op de vangrail ter hoogte van de Zuidwoldigerweg. De lading van 35 ton afval uit de twee containers viel van het talud.
De gealarmeerde brandweer hoefde niet in actie te komen, toen duidelijk werd, dat de vrachtwagenchauffeur -een 21-jarige man uit Elburg- en zijn bijrijder al in veiligheid waren.
De berging, die met een telekraan vande firma Stouwdam en een wrecker van berger Kraal werd uitgevoerd, vond na de ochtendspits plaats.
Het verkeer op de A28 werd daartoe omgeleid.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Persfotografie Hoogeveen

Dedemsvaart: vrijstaande woning aan de Julianastraat brandt grotendeels uit

Rond half drie in de nacht van donderdag op vrijdag ontdekte een bewoonster van een woning boven de Aldi supermarkt aan de Julianastraat, dat er in de woning van de buurman brand woedde. De bewoner, die op de benedenverdieping lag te slapen, kon het brandende pand tijdig verlaten.
De uitslaande brand woedde in eerste instantie voornamelijk in de achterste deel van de eerste verdieping en de zolder, maar breidde zich langzaam uit naar de voorzijde van het pand en het dak. De rookwolken trokken in noordoostelijke richting via de Zwiersstraat naar de Langewijk.
Hoewel het vuur vanaf de achterzijde moeijlijk te bestrijden viel, lukte het de brandweer, die ook mensen en materieel uit Balkbrug en de watertankwagen uit Ommen inzette, rond 04:15 uur de brand onder controle te krijgen, voordat de rode haan ook de benedenverdieping in de as kon leggen. De bovenverdiepingen brandden volledig uit; op de begane grond ontstond veel roet- en waterschade.
Om de bussen vrije doorgang te verlenen, werden de aanvoerslangen, die over de rotonde in de Langewijk lagen, rond half vijf weggehaald.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 21 juni 2012

Weer: onweersbuien leiden niet tot ernstige problemen
De verwachte regen- en onweersbuien die vanuit het zuiden over het land trokken, hebben geen ernstige overlast veroorzaakt, hoewel er wel diverse wateroverlastproblemen gemeld werden; met name in Twente.
De flinke regenval zorgde voor storingen in de ontvangst van satellietsignaal bij schotelontvangst, maar veel meer dan een minuut of tien duurde dit ongemak niet.
Voor zover bekend brak er alleen rond half elf in een schuur aan de Krommesteeg in Genemuiden brand uit na blikseminslag.

Gees: cabine bedrijfsauto brandt uit
Op ’t Hooge Loo in het bos bij Gees vloog om even na half twee een bedrijfsauto van een mechanisatiebedrijf in brand.
De bestuurder reed in de auto in de richting van de Mepperstraat, toen er opeens brand uitbrak.
Hij bracht de auto snel tot stilstand en alarmeerde de brandweer.
In afwachting van de brandweer werden er nog snel wat spullen, waaronder gereedschap, uit de auto gehaald.
Meteen brandblusser en een collega, die achter hem reed in een bestelbus, werd het vuur gedoofd.
De blusgroep van Zweeloo, die kort daarop arriveerde, hoefde alleen na te blussen, maar de cabine van de ruim twaalf jaar oude bestelauto brandde volledig uit.
De wagen werd door een collega met een tractor naar de thuisbasis in Gees gebracht
Foto's: Cuzzo


Annen: Volvo total loss na frontale botsing met boom
Een Volvo stationcar is woensdagmiddag onherstelbaar beschadigd geraakt ten gevolge van een confrontatie met een boom aan de Eexterweg, de provinciale weg van Annen naar Eext.
De 35-jarige bestuurder uit Annen, die de macht over het stuur was verloren, kwam er zonder kleerscheuren vanaf.
De Annenaar bleek gedronken te hebben: de ademanalyse wees 235 ug/l uit.
Zijn hond, die er na het eenzijdige ongeval vandoor was gegaan, is enige tijd later -eveneens ongedeerd- teruggevonden.
Foto's: Wim BrouwerWoensdag 20 juni 2012

Zwolle: scootmobilist naar ziekenhuis na botsing met auto
De bejaarde bestuurder van een scootmobiel is woensdagmiddag per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op de kruising van de Campherbeeklaan met de Kranenburgweg in de Zwolse wijk Berkum.

De man reed tegen drie uur in de richting van de Meppelerstraatweg de kruising op, maar kreeg geen voorrang van de bestuurster van een Toyota Prius, die over de Campherbeeklaan naar de Kranenburgweg reed. Waarschijnlijk werd het zicht naar rechts van de automobiliste belemmerd door een hek en twee borden, die -waarschijnlijk ten onrechte- half op het fietspad bij de kruising waren neergezet ter aanduiding van wegwerkzaamheden. Op of aan het fietspad vonden namelijk tot de volgende kruising geen werkzaamheden plaats.
De auto raakte de scootmobiel met de rechter voorzijde en duwde deze in de richting van de Kranenburgweg.
Getuigen verleenden de op het wegdek gevallen scootmobilist eerste hulp, totdat ambulancepersoneel arriveerde.
De scootmobiel liep onherstelbare schade op.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Hellendoorn: zoektocht naar brandende auto
Een man zat maandag halverwege de avond rustig te vissen aan het Overijssels Kanaal, toen wielrenners hem er van de overzijde van het kanaal op attendeerden, dat er rook uit zijn Opel Astra kwam.
Toen hij een begin van brand constateerde en 112 belde, kon hij niet aangeven, waar hij zich precies bevond.
De centralist vermoedde, dat de auto aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop stond en gaf dit adres aan de brandweer door, maar uit de route-beschrijving van de man (maar vooral afgaande op de de zwarte rookwolken van de inmiddels volledig in brand staande auto) kwam men uiteindelijk op de Noordelijke Kanaaldijk in Hellendoorn uit.
Hoewel de brandweer de brand snel wist te blusssen, bleef er van de auto weinig bruikbaars over.
Berger Wolves ontfermde zich over het wrak.

Beerzerweg: levensgevaarlijke situatie door losgechoten aanhanger met betonplaten
Maandag aan het eind van de middag ontstond er een levensgevaarlijke situatie op de Beerzerweg (Ommen-Beerze), toen een zware, met grote betonplaten geladen aanhangwagen losschoot van een Caterpillar wiellaadschop en tegen / langs de machine schoot, waarbij het linker achterwiel van de macine vernield werd.
Twee tegemoet komende auto's werden door de losgeschoten aanhanger beschadigd. Van de eerste sneuvelde o.a. de linker zijspiegel; van de volgende -een Peugeot 306, bouwjaar 1999- werd de linker zijkant opengereten. Deze auto was total loss.
De ellende bleef beperkt tot blikschade, hoewel de schrik er goed in zat bij de betrokkenen.
Hoe de dissel los kon raken wordt door experts van de VOA uitgezocht.

Dinsdag 19 juni 2012

Geesbrug: bromscooterbestuurder naar ziekenhuis na botsing op de Coevorderstraatweg
Een bromscooterrijder uit Geesbrug raakte dinsdag aan het begin van de avond gewond door een aanrijding in zijn woonplaats
De man (38) reed van de Berkenlaan de kruising met Coevorderstraatweg op, toen van rechts een BMW naderde.
De bestuurster (41) uit Geesbrug kon de scooterrijder niet meer ontwijken, waarop een botsing volgde.
De jongeman kwam ten val en raakte gewond. Hij werd door het ambulancepersoneel met assistentie van de politie op de wervelplank gelegd, waarna hij op de brancard de ambulance in werd geschoven en naar het ziekenhuis in Hoogeveen is overgebracht.
De bestuurster van de BMW en haar dochter kwamen met de schrik vrij.
De verkeersongevallendienst van de politie Groningen deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
De licht beschadigde BMW kon verder rijden. De scooter werd door een kennis van de jongeman opgehaald.
Foto's: www.cuzzo.nl

Gramsbergen: Eveno Racing "Classic TT"

Eveno Racing Gramsbergen organiseert dit jaar, samen met de motorclub Gramsbergen en het Classic Racing Team, de negende “Classic TT Gramsbergen” op het circuit in Anerveen.
Eveno Racing zet zich in om jonge talentvolle wegracecoureurs financieel te ondersteunen en maakt dat mogelijk, door het benaderen van sponsoren en het organiseren van een evenement als de Classic TT.
In 2012 ondersteunt Eveno Racing de vijftienjarige coureur Dennis Koopman uit Heino, die uitkomt in de Honda Moriwaki GP3 Juniorcup.

De afgelopen jaren kwamen veel grote namen uit het verleden aan de start, zoals Giacomo Agostini, Phil Read en dit jaar zullen wederom Nederlandse toppers van weleer te zien zijn tijdens de Classic parade, zoals Marcel Ankoné, Jan Huberts en Aalt Toersen.

Vrijdagavond worden de motoren in Gramsbergen nabij café Bolte technisch gekeurd.
Ze rijden dan onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de plaats van keuring en terug.
Bij deze keuring tussen 18.30 uur en 20.15 uur zijn een aantal  bijzondere racemotoren te zien en te horen: Honda, BMW, Yamaha, Ducati, MV Agusta, etc. Een must voor de liefhebber !
Daarna zal er op vrijdagavond in de tent op het rennerskwartier nog een gezellige avond zijn, waarbij iedereen welkom is.

Zaterdag racedag

De trainingen vangen aan op zaterdagmorgen om 10.00 uur, de races rond 13.00 uur.
Er worden demo-races verreden in de 50, 125, 250, 350 en 500cc en de zijspanklasse en de oldtimerklasse.
En er zal een " Classic parade" worden gereden met bijzondere motoren en bekende namen van weleer.

Evenals vorige jaren is dankzij de sponsoren van Eveno Racing de toegang gratis.
Kom dus allen naar het circuit in Anerveen voor een prachtige dag motorsport in Gramsbergen
!

Kijk voor meer informatie ook op onze website: www.eveno-racing.nl


Vriezenveen: verdachte garresteerd na brandstichting
De Twentse politie heeft maandagavond een 33-jarige Vriezenvener aangehouden op verdenking van brandstichting.
De politie kreeg omstreeks 21:45 uur een melding over een autobrand op de Koningsweg in Vriezenveen.
Agenten zagen, dat op een parkeerplaats aan de Koningsweg een geparkeerde auto in brand stond.
Door het snelle optreden van de brandweer bleef de schade aan de auto binnen de perken.
Getuigen hadden een man bij de auto gezien, die was weggereden in een opvallende auto.
Met het signalement van de man en de auto kon de politie de 33-jarige man later op de avond in een woning aan de H.J. Meijersstraat in Vriezenveen aanhouden. De verdachte voor verder onderzoek opgesloten in het Politie-arrestantencentrum.

Neuenhaus: brandweer zeer snel aanwezig bij ernstig ongeval
Een eenheid van de brandweer Neuenhaus was maandagavond erg snel ter plaatse, toen ze in het kader van een oefening op de Landesstraße 44 / Veldhausener Straße reden en even verderop -ter hoogte van de Scholtenstiege- een ongeval tussen een bromfietser en een motorrijder gebeurde.
De twee bestuurders waren onderuit gegaan en ernstig gewond geraaakt, toen ze beiden vielen en zo'n kleine twintig meter over het asfalt gleden.
De driekoppige bemanning van de brandweerauto verleende direct eerste hulp en alarmeerde de ambulancedienst, waarop twee ambulances en een noodarts uitrukten.
Nagekomen collega's van de brandweerlieden beveiligden de ongevalslokatie.
De twee gewonden werden overgebracht naar de Euregio-Kliniek in Nordhorn.
De politei onderzocht de omstandigheden rond het voorval, waarna het wegdek gereinigd kon worden.
De L 44 was ten gevolge van de afhandeling van de aanrijding een uur afgesloten.
Het verkeer werd omgeleid.
Foto: Christian Bergmann - Freiw. Feuerwehr Neuenhaus

Maandag 18 juni 2012

Geesbrug: automobiliste en kind licht gewond bij bijna-frontale botsing
Bij een botsing op de Lantschapsweg bij Geesbrug zijn maandagmiddag tegen vijf uur de bestuurster (43) van een Hyundai Atos-Prime en haar twee passagiertjes met licht letsel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
De 48-jarige bestuurder van de andere auto -een VW Fox- bleef ongedeerd. Het ongeval vond plaats in een bocht, niet ver van de Verlengde Hoogeveense Vaart.
Hoogst waarschijnlijk heeft één van de bestuurders niet voldoende rechts gehouden, waarop de auto's elkaar met de linker voorzijde raakten.
Wie het ongeval heeft veroorzaakt, moet blijken uit het onderzoek van het Team Verkeersongevallenanalyse Drenthe.
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Emlichheim: brand verwoest in Nederland gestolen vrachtwagen
De brandweer van Emmelkamp werd maandagmorgen om 11:35 uur gealarmeerd in verband met een brandende vrachtwagen op een niet voor het verkeer opengestelde zandweg langs het Coevorden-Piccardie-Kanal, ter hoogte van de Neuerostrasse in Emlichheim.
De cabine van de kleine truck stond bij aankomst stond al volledig in brand, toen de bluseenheden arriveerden.
Twee met ademluchtapparatyuur uitgeruste blusgroepen slaagden er in, de brand snel te bedwingen.
Volgens de eerste melding zou zich mogelijk nog iemand in het brandende voertuig bevinden, maar dat vermoeden werd niet bevestigd. De bestuurder bleek onvindbaar. De auto (kenteken BH-LN-12, eigendom van zanger Thomas Berge) werd dinsdag 12 juni in Enschede gestolen en zondagavond in Hoogstede gebruikt bij een inbraak. Rond 21:12 uur duwden de dieven met de vrachtauto de poort van Metallbau HML aan de Bathorner Straße in Hoogstede open en laadden twee ton metaal in de laadbak, zo blijkt uit bewakingscamerabeelden
Het metaal is vervolgens vermoedelijk maandagmorgen in Nederland verkocht, waarna de lege vrachtwagen naar Emlichheim gereden is en langs het Coevorden-Picardie-Kanaal in brand is gestoken.


Foto: Hartmut Gosink - Freiwillige Feuerwehr Emlichheim


IJsselland en Twente: bliksem richt zware schade aan
De fikse, maar korte onweersbuien, die maandagmorgen in noordoostelijke richting over de regio trokken, hebben op zeker vier plaatsen aanzienlijke schade aangericht.
Zo sloeg de bliksem in het dak van een woning aan het Mercuriusplein in Borne, waarbij vooral de zolder beschadigd werd.
Het natuurgeweld trof ook een woning aan de van Haersoltemarke in Zwolle.

Ook in een veeschuur van een melkveehouderij aan de Dalfsen brak brand uit, nadat het gebouw door de bliksem getroffen was. Hier werd vanwege de waterwinning en de mogelijke uitbreiding opgeschaald naar "grote brand" en kwamen ook brandweereenheden uit Zwolle in actie, maar de reeds aanwezige spuitgasten wisten de vlammen vlot de baas te worden. (zie de twee foto's hieronder).
In Hattem sloeg de bliksem met een hevige knal in in een rietgedekte woonboerderij uit 1861, die -op een steenworp van de IJssel en de A28- aan de Geldersedijk in Hattem stond.
De twee bewoners en hun honden bleven ongedeerd en de brandweer kon een nabijgelegen woning, waarin een oudere dame woonde, en een (op dat moment lege) schapenstal behouden, maar de oude boerderij brandde helaas tot de grond toe af en stortte grotendeels in.


Foto: Don Stolwijk - U S Media

Zondag 17 juni 2012

Balkbrug: BMW door brand zwaar beschadigd
De eigenaar van een BMW 320i Coupe heeft maar drie maanden plezier van zijn aankoop gehad.
De man reed over de Zwolseweg (de parallelweg van de N377), toen hij ontdekte, dat er brand in de kofferbak van zijn auto was uitgebroken. Snel zette hij de BMW stil op de Zelhorstweg en probeerde 112 te bellen, maar dat verliep niet naar wens, doordat hij nog niet gewend was aan z'n nieuwe GSM.
Gelukkig snelde een alerte buurtbewoner te hulp met een zes-kilo-schuimblusser, zodat de brand bij aankomst van de blusgroep al geblust was en alleen nog wat stralen water voor alle zekerheid nog had.

Het vuur is waarschijnlijk ontstaan door sluiting in of bij de accu.
De BMW -bouwjaar 1992- werd door berger Klaas van de firma Autax naar een schadeherstelbedrijf in Dedemsvaart gebracht, waar expertise waarschijnlijk als conclusie "total loss" zal hebben.

Foto's: Don Stolwijk - U S MediaHerdenking omgekomen brandweerlieden
Op zaterdag 16 juni heeft de eerste Nationale Brandweerherdenking plaatsgevonden.
Tijdens deze herdenking werd stilgestaan bij alle brandweermensen, die sinds 1945 zijn omgekomen bij repressief optreden.
In Arnhem werd een landelijk monument onthuld door minister Opstelten.
Het nationale monument is een aanvulling op de herdenkingsplaatsen die al in gemeenten en kazernes zijn ingericht voor omgekomen brandweercollega’s.
Tijdens de herdenking werd een ereteken gevormd door twee waterstralen uit straalpijpen, die elkaar op 10 meter hoogte treffen en daarmee een ereboog vormen. Tevens hing de brandweervlag bij de kazerne halfstok.

Op hetzelfde tijdstip als de herdenking in Arnhem, om 14:30 uur, werden in het hele land herdenkingen met het ereteken georganiseerd.
Zo ook bij de brandweerkazerne in Norg, waar de plaatselijke brandweerpost zijn medewerking verleende (foto).
Hoewel er in Norg bij de brandweer gelukkig nog nooit een collega is omgekomen, werd daarmee toch eer betoond aan omgekomen brandweermensen in den lande.
Tegelijkertijd wordt hiermee aandacht gevraagd voor de risico’s van het brandweervak.
Brandweermensen doen hun werk voor de samenleving en daar zijn risico’s aan verbonden.

Foto: Arnaud Poelman - www.brandweernorg.nl
Zaterdag 16 juni

Vasse: drama op boerenerf: kleuter aangereden door vrachtwagen
Bij een noodlottig ongeval op het erf van een boerderij aan de Denekamperweg in Vasse is aan het eind van de ochtend een driejarig jongetje uit Vasse om het leven gekomen. Het gezin, waar het kind deel van uitmaakte, was daar op bezoek.
Bij een schuur werden werkzaamheden verricht, waarbij gebruik gemaakt werd van een vrachtwagen.
Bij het verplaatsen van de vrachtwagen werd het jongetje aangereden.
Inzet van de hulpdiensten mocht niet meer baten. Het jongetje is ter plaatse overleden.
De Politie Twente stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van dit tragische ongeval


Hoogeveen: zeer succesvolle 112-dag
Mede dank zij de inzet van honderden hulpverleners, het fraaie -bijna geheel droge- weer en de komst van vele duizenden belangstellenden kan de organisatie van de Hoogeevense 112-dag, die zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur in het centrum van de stad georganiseerd werd, terugkijken op een zeer succesvol evenement.


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief

Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.