Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2012 (2)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Zondag 11 maart 2012

Tubbergen: dronken brokkenpiloot eindigt rit in sloot; passagier naar ziekenhuis

Zaterdag rond 23.30 uur werd gemeld, dat er een auto in een sloot langs de Denekamperweg in Tubbergen lag.
Eén van de passagiers, een 23-jarige man uit Vriezenveen, is met letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht
De bestuurder van de Daihatsu Cuore -een 36-jarige man uit Vriezenveen- was zichtbaar onder invloed van alcohol.
Bovendien bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard vanwege met rijden onder invloed. Hij is aangehouden.
De ademanalyse op het politiebureau wees 1,95 promille uit; goed voor een proces-verbaal.Meppel: door het oog van de naald

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks kwart voor twee kwam er bij de meldkamer een melding binnen over een woningbrand aan het Jufferenpad in Meppel. Politiemensen, die snel ter plaatse waren, meldden, dat er diverse spullen, waaronder een bankstel, tegen de gevel van de woning in brand stonden.
Door de enorme hitte waren enkele ramen gesprongen en dreigde de brand naar de woonkamer door te slaan.
De Meppeler brandweer slaagde er in, de vlammen met twee stralen hoge druk te bedwingen.
De spuitgasten controleerden met een warmtebeeldcamera nog op vuurresten, maar die waren niet te vinden, dus kon er ingepakt worden.
Personeel van de gemeente heeft de verbrande resten van de stoep gehaald en afgevoerd.
Hoe groot de schade in de woning is, is nog onduidelijk. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Foto: Henry Wallinga

Pas op voor mail met "Tijdelijke geld terug actie!"

Momenteel worden er grote aantallen mails verzonden met als onderwerp "Tijdelijke geld terug actie" en als afzender "Energiebedrijf" .
De geadresseerde zou een directe cash back van honderd Euro krijgen, een Salora LED TV c.q. een JVC Everio videocamera.
De afzender van dit verdachte stuk proza is "BudgetBazar, eigendom van Mailhouse Media Ltd" in Amsterdam, dat volgens het mailtje gevestigd is aan de H.J.E. Wenckebachweg 200 in Amsterdam. Op dit adres in het Amstel Business Park bevindt zich echter het bedrijf AccountView

Wie een goed anti-virus en anti-malware prgramma gebruikt, wordt automatisch gewaarschuwd, de links in het mailtje niet te openen.
Wis dit mailtje dus direct om evt. besmetting van uw pc te voorkomen!Vriezenveen: auto in brand

Zaterdagmiddag werd de brandweer van Vriezenveen opgeroepen om naar de Kerkstraat in Vriezenveen te gaan, waar een auto in brand stond. Het brandende voertuig bleek naast een woning te staan.
De politie heeft nog geprobeerd, de brand met een brandblusser te doven en buren schoten te hulp met een tuinslang.
De brandweer heeft de motorkap opengebroken en de brand definitief geblust.

Foto's: Alwin WInkelZaterdag 10 maart 2012

Nieuw Amsterdam: twee auto's total loss na voorrangsfout
Zaterdagmiddag rond 16.30 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Dikkewijk WZ en de Vierslagenweg (N853) in Nieuw Amsterdam
De bestuurder van een Mitsubischi Colt wilde van de Dikkewijk WZ de Vierslagenweg op rijden in de richting van Emmen, maar zag een Peugeot Partner, die over de Vierslagenweg richting Schoonebeek reed, over het hoofd.
Er is één slachtoffer -een vrouwelijke passagier van de Mitsubishi- per ambulance afgevoerd; de overige betrokkenen raakten niet gewond.
De komst van de brandweer van Emmen werd gecancelled, daar de betrokkenen de auto's op eigen kracht hadden verlaten.
De VOA heeft het ongeval in kaart gebracht, waarna berger Koolen heeft de zwaar beschadigde auto’s afvoerde.
Foto's: Peter Kramer - www.trekkerslepcoevorden


Ommen: uitslaande brand verwoest schuur melkveehouderij

Zaterdagmiddag werd er rond vier uur groot alarm geslagen vanwege wat in eerste instantie gemeld werd als "woningbrand" aan de Varseneresweg in Ommen. De grote witte rookwolken waren al vanaf Balkbrug zichtbaar en er werd dan ook vrij snel opgeschaald naar middelbrand (nu voor een (asbestgedekte) schuur aan de Varsenerweg). Naast de Ommer brandweer rukte ook de hoogwerker van de Zwolse brandweer uit, maar die hoefde ter plaatse niet in aktie te komen.
De uitslaande brand woedde in een oude schuur, waar veel stro in was opgeslagen en waarin ca tien jonge kalveren stonden. Met hulp van buren slaagde men er snel in, deze dieren in veiligheid te brengen.
Ondanks intensief bluswerk ging het gebouw volledig verloren, maar de brandweer slaagde er wel in, de omringende gebouwen, waaronder een grote nieuwe stal met melkvee, te behouden.
Om het bluswerk te bespoedigen, werd het gebouw met een graafkraan van een loonbedrijf uit Balkbrug afgebroken.

Foto's: RV Fotografie en Don Stolwijk - U S MediaDen Velde: autobrand met een luchtje

Rond kwart over zeven zaterdagmorgen werd een brandende auto ontdekt op de Rondweg in Den Velde, op ca 200 meter van de Kanaalweg.
De brandweer van Gramsbergen was de brand, die in het interieur woedde, snel meester, maar het openen van de motorkap en de kofferbak vergde het nodige breekwerk. In de Ford Mondeo werden op het eerste gezicht geen bijzondere goederen aangetroffen, maar de politie toonde wel belangstelling voor de herkomst van het voertuig, omdat de bestuurder niet aanwezig was en de kentekenplaten ontbraken.
Toen dat onderzoek was afgerond, haalde berger Autax de onherstelbaar beschadigde auto op voor nader onderzoek door de Technische Recherche Noord. De auto is afgelopen maandag na een proefrit niet ingeleverd bij een autobedrijf in Klazienaveen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Vrijdag 9 maart 2012

Nieuw Dordrecht: automobilist naar ziekenhuis na aanrijding met afslaande auto
Bij een ongeval op de Herenstreek in Nieuw-Dordrecht raakte vrijdagmiddag omstreeks 14:45 uur een 23-jarige automobilist uit Emmer Compascuum gewond.
De man reed in een Suzuki Alto vanuit Nieuw-Dordrecht in de richting van Barger-Compascuum. Naar verluidt haalde de man drie auto's in, terwijl een 51-jarige vrouw in een zilverkleurige Nissan inhaalde, die op dat moment afsloeg om de inrit naar haar woning in te rijden.
De man verloor hierdoor de controle over de auto en botste tegen een boom. Hij kwam in zijn auto, die behoorlijk in elkaar zat, bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. De man had o.a. botfracturen aan zijn rechter been.
Na enige tijd was de man bevrijd, waarna hij werd overgebracht naar een ziekenhuis. Een expert van de dienst verkeersongevallenanalyse van de politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Toen dat onderzoek was afgerond, voerde een berger de twee auto’s af.
Foto's: www.cuzzo.nl


A28: verdwaald wild zwijn versus personenauto

Op de A28 tussen Spier en Beilen is donderdag tegen middernacht een inwoner van Assen met zijn auto tegen een wild zwijn gereden.
Ten gevolge van de klap raakte de auto, die op de rechterbaan richting Assen reed met een snelheid van 120 km/uur, van de weg en botste tegen een boom.
De man kon de auto nog enigszins in een recht spoor houden in de erg zachte berm, maar kon niet voorkomen, dat hij met toch nog een behoorlijke snelheid tegen een boom botste, waarbij de auto een sprongetje naar links maakte.
De Assenaar raakte niet gewond, zo bleek na controle door de medewerkers van de ambulance.
De bestuurder verklaarde het dier niet te hebben gezien, maar dat hij wel plots een klap en een lichtflits waarnam.
De lichtflits was vermoedelijk de ontsteking van de airbag.
Het wilde zwijn, dat het ongeval niet overleefde, vloog bij de aanrijding door de lucht en kwam terecht in de bermsloot van de middenberm. Personeel van Rijkswaterstaat zal het ca 75 kilo zware kadaver in de loop van de dag weghalen.

Foto's: Persfotografie HoogeveenDonderdag 8 maart 2012

Papenvoort: truck en personenauto botsen op de N857: vrouw gewond
Donderdag rond half twee zijn een Renault Twingo en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen op de N857 tussen Borger en Papenvoort. De trucker (47) verleende naar verluidt geen voorrang op de kruising van de N857 met het Oostereind.
De automobiliste raakte hierdoor in haar wagen bekneld en is door de brandweer van Borger bevrijd. Het slachtoffer (een 22-jarige Emmense) is per ambulance naar het Wilhelmina-ziekenhuis in Assen overgebracht.
De toedracht van de aanrijding wordt uitgezocht door de experts van de VOA Drenthe.
Foto's: Herman van Oost - Van Oost Media


Woensdag 7 maart 2012

Elim: auto brandt uit aan de Prieswijk
Rond half drie in de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de blusgroep van De Krim opdracht uit te rukken naar de Prieswijk in Elim, omdat daar een personenauto in brand stond. Bij aankomst was direct al duidelijk, dat de blauwe Fiat niet meer te redden was.
De water- en schuimvoorraad van de volgens de geldende afspraken mede uitgerukte watertankwagen van de Hoogeveense brandweer hoefde niet gebruikt te worden.
De grotendeels uitgebrande personenauto werd weggehaald door berger Kraal.
-
Fotos: www.cuzzo.nl

Dinsdag 6 maart 2012

Met 200 over de vluchtstrook
Het Polizeikommissariat in Nordhorn is op zoek naar de bestuurder van een rode Porsche Boxster, die volgens meerdere melders donderdag j.l. vanaf 18.15 uur diverse gevaarlijke escapades uithaalde. Deze auto reed in eerste instantie over de A30 in de richting van Nederland, waar hij tussen tussen de afslagen Rheine-Nord en knooppunt Schüttorfer Kreuz inhaalde, waar dat niet toegestaan is. De bestuurder wisselde naar verluidt met 200 kilometer per uur van de linker rijstrook naar de vluchtstrook, passeerde zo twee voertuigen en schoot daarna weer naar de linker rijstrook.
Bij de afrit Bad Bentheim/Nordhorn verliet de Porsche de Autobahn en reed verder in de richting van Nordhorn.
Maar ook op de Bundesstraße 403 pleegde de bestuurder diverse verkeersovertredingen.
Getuigen van de foute inhaalmanoeuvre en de bestuurders van de twee rechts ingehaalde auto's wordt verzocht, kontakt op te nemen met de politie in Nordhorn ( vanuit Duitsland tel. 05921 3090, vanaf NL: 0049 5921 3090)


Maandag 5 maart 2012
Geen bijzonderheden


Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.