Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2012 (3)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.

Zondag 18 maart 2012


N34: noodstop voor ree leidt tot aanrijding

Zondagavond ontstond er flinke schade ten gevolge van een kop-staart-aanrijding op de N34 tussen de afslag Anerveen en Coevorden, toen de bestuurder van een Mercedes Kombi met een Nordhorner kenteken hard op de rem ging voor een overstekende ree.
De bestuurder van een achter deze auto rijdende rode Peugeot 206 had de noodstop niet verwacht en botste vol achter op de Mercedes.
Gelukkig bleven zowel het echtpaar in de Peugeot en de Mercedesbestuurder nagenoeg ongedeerd, zo bleek na een check in de ambulance.
De Peugeot was echter total loss.

ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: nog steeds raadsels rond oorzaak val uit flatwoning

Politie Twente onderzoekt de toedracht van de val van een 46-jarige Almelose uit haar flatwoning aan de Jan Steenstraat.
De zwaar gewonde vrouw werd daar rond 19.00 uur gevonden. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.
Het rechercheteam houdt een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek.
De 45-jarige partner van de vrouw is voor verhoor aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen, of hij betrokken is bij dit voorval.

Het onderzoeksteam vraagt getuigen, die rond bovenstaand tijdstip iets verdachts hebben gezien in de Jan Steenstraat of over andere informatie beschikken, die bij kan dragen aan dit onderzoek, contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.

ongeval N340 Ommen
Foto: Alwin Winkel

Staphorst: slachtoffer ongeval partner eerder omgekomen automobiliste (video-update)

Ruim 15 minuten nadat de eerste ploeg van Brandweer Staphorst was gealarmeerd voor een ongeval letsel, werd ook de tweede ploeg op pad gestuurd, nadat een 112-fotograaf bij toeval ontdekte, dat ook aan de J J Gorterlaan een auto tegen een boom was gereden.
De bestuurder van dit voertuig zat bekneld in zijn voertuig en moest ook bevrijd worden, waarbij de brandweer het dak van de Opel Astra knipte, om de man uiterst voorzichtig uit het compleet vernielde voertuig te halen.

Kort na de aanrijdingen rouleerden er geruchten, dat de 45-jarige man de partner was van de vrouw, die kort daarvoor zeer zwaar gewond raakte, toen ze Veldhuisweg tegen een boom was gebotst. De politie bevestigde de relatie en meldde zondagmiddag, dat de vrouw was overleden.
De politie zoekt uit, of er causaal verband tussen de twee incidenten bestaat, maar kon de man nog niet verhoren vanwege de ernst van zijn letsel.

Een expert van de dienst Verkeersongevallenanalyse bracht de omstandigheden in kaart. De auto werd door de firma Hooikammer afgevoerd

auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

IJhorst: automobiliste overlijdt na botsing tegen boom (video-update)

Op de Veldhuisweg in IJhorst is in de nacht van zaterdag op zondag een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
Ze verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur van haar Volkswagen Corrado en botste frontaal op een boom.
De brandweer van Staphorst knipte op verzoek van het medisch personeel met hydraulisch redgereedschap een deur weg om de vrouw zo via de wervelplank uit de auto te halen. Hierna is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar ze overleed.

De vrouw -een 48-jarige inwoonster van IJhorst- bleek de partner te zijn van de 45-jarige man, die even daarna zwaar gewond in zijn auto werd aangetroffen, nadat hij op de J J Gorterlaan tegen een boom was gereden.

Een verkeersongevallenanalist legde de situatie vast voor het proces verbaal.
Bergingsbedrijf Hooikammer voerde de totaal vernielde wagen af.

ongeval ijhorst
ongeval ijhorst
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant
video ongeval ijhorst

A28: personenauto ramt traag Pools busje

Zondag in de vroege morgen vond er een ongeval plaats op de A28, vlak voor de afslag De Wijk.
Een Toyota Corolla personenauto met twee inzittenden knalde achter op een Poolse Fiat Ducato bestelbus, die naar verluidt met circa 90 km/uur op de rechterbaan reed.
Bij het ongeval raakte één inzittende van de personenauto gewond. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De Pool bleef ongedeerd.
De klap was onverwacht en heftig voor de Poolse bestuurder. De man wist niet wat hem overkwam, toen hij door de achterop komende auto met hoge snelheid werd aangereden. Zijn bus schoot de boterzachte berm in, kantelde en kwam total loss in de houtwal tot stilstand.
De Toyota was door de klap in de middenberm beland, ploegde door het gras en kwam tegen de vangrail tot staan.
De brandweer van post Noordwijk kon binnen blijven, want er bleek na korte tijd geen sprake van beknelling.
Vanwege het weinige verkeersaanbod op deze vroege zondagmorgen konden de opruimingswerkzaamheden en afsleep van beide voertuigen plaats vinden zonder veel verkeershinder op te leveren.

auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Dedemsvaart: taxibuspassagier gewond door rondvliegend glas

Een twintigjarige man uit Bergentheim is zaterdagavond gewond geraakt, toen er stenen werden gegooid naar de discobus, waarin hij meereed. De discobus, die van Hardenberg onderweg was naar Balkbrug, werd bij de oprit naar de N377 bekogeld, waarbij één steen door de ruit vloog en de man door rondvliegend glas een verwonding aan zijn gezicht opliep.
De chauffeur heeft een groep jongens gezien, die mogelijk de stenen hebben gegooid. Naar hen is een onderzoek ingesteld


Zwolle: auto vliegt uit de bocht en singel in; inzittende neemt de benen (update)

De medewerkers van de hulpverleningsdiensten werden in de nacht van zaterdag bruut uit hun slaap gehaald, daar er een voertuig te water was geraakt aan de Rhijnvis Feithlaan in Zwolle. De auto was daar uit de bocht gevlogen en in de singel beland.
Getuigen zagen de bestuurder de wal op klauteren en wegrennen; politiemensen wisten de drijfnatte vluchtende man (25) op de Hanekamp te achterhalen en hielden hem aan op grond van het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij weigerde in het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse en kon geen rijbewijs tonen.

Omdat onduidelijk was of er meer personen in het voertuig zaten, zocht een duiker van brandweer Zwolle het water af.
Nadat alles was afgezocht bleek dat er geen personen meer in het voertuig zaten en werd de auto door berger Leerentveld uit het natte element getakeld

ongeval ijhorst
ongeval ijhorst
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Zaterdag 17 maart 2012

N340: bijna frontale botsing; één gewonde.

Twee automobilisten, die zaterdagmiddag over de N340 van Ommen in de richting van Zwolle reden, kregen even voorbij het Varsenerviaduct (N48) de schrik van hun leven, toen een tegenligger langzaam maar zeker op de verkeerde weghelft op hen af kwam.
Een 62-jarige Mazda-bestuurder uit 't Harde wist nog door snel uit te wijken naar de ventweg, een botsing met de spookrijder te vermijden, maar de bestuurder van een Mercedes was minder gelukkig: zijn auto klapte bijna frontaal op die van de tegenligger.
Omdat er sprake was van beknelling van de veroorzaker, werden ook de Ommer brandweer en meerdere ambulances opgeroepen.
De politie sloot de hoofdrijbaan voor alle verkeer; niet alleen voor de hulpverlening, maar ook om de VOA de kans te geven, alle sporen vast te kunnen leggen. Weeggebruikers konden de plaats des onheils echter via de ventwegen passeren.

De bejaarde man, die de aanrijding veroorzaakte, doordat hij waarschijnlijk tijdens de rit onwel was geworden, werd voorzichtig uit de auto bevrijd. Hiertoe verwijderde de brandweer met hydraulisch redgereedschap het portier aan de bestuurderszijde. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De Mercedesbestuurder en het uit 't Harde afkomstige echtpaar bleven ongedeerd en hun auto liep lichte schade op.
De twee zwaar beschadigde auto's werden opgehaald door bergingsbedrijf Autax.

ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Nieuw Schoonebeek: twee mannen naar ziekenhuis na botsing op de Kerkenweg

Bij een forse aanrijding op de kruising Kerkenweg - Boôvenen - Dr Ir H.A. Stheemanstraat in Nieuw Schoonebeek zijn zaterdag rond 12:30 uur twee automobilisten gewond geraakt.
De aanrijding ontstond, toen de 26-jarige bestuurder van een zwarte BMW, die van zijn woonplaats Weiteveen in de richting van Schoonebeek reed over de Kerkenweg, geen voorrang kreeg van de 79-jarige bestuurder van een zilvergrijze Volvo, die ondanks het stopbord van de Boôvenen zonder te stoppen de kruising op reed.
De BMW raakte de Volvo in de flank, waarna beide auto's aan de overzijde van de kruising in een bermsloot tot stilstand kwamen.
Het letsel van de man in de BMW leek mee te vallen, maar dat van de Volvobestuurder baarde zorgen; reden om de brandweer erbij te halen en de bejaarde man -een inwoner van Schoonebeek- begeleid te bevrijden om bijkomend letsel te vermijden.

Nadat dat gebeurd was, werd de de toedracht van het voorval door twee experts van de dienst Verkeersongevallenanalyse uitgeplozen.
Berger Koolen ruimde de wrakstukken en de wrakken op. Een medewerker van Waterschap Velt en Vecht legde olie-absorberende Empteezy-doeken en -rollen in de door de brandweer afgedamde bermsloot om de flinke hoeveelheid de uit de auto's weggelekte dieselolie op te ruimen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: kantje boord
De bewoners van een woning aan de Jan van der Veenstraat in Hoogeveen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapt aan een ernstige situatie, toen in de bijkeuken kortsluiting ontstond en een koelkast in brand raakte.
Enkele gezinsleden waren al in diepe slaap verzonken, toen de vrouw des huizes, die nog niet naar bed was, rond twee uur werd verrast door rook en stank en de brand ontdekte.
Via 112 alarmeerde zij de brandweer en maakte de huisgenoten wakker.
Haar man maakte korte metten met de brand door er emmers water over te gooien. Hij liep daarbij een lichte rookvergiftiging, op maar had geen medische verzorging nodig. De inzet van de brandweer bleef beperkt tot nacontrole.
bermbrand rijssen
bermbrand rijssen
Foto: Persfotografie Hoogeveen


Vrijdag 16 maart 2012

Rijssen: bermbrand aan de Geskesdijk snel bedwongen
Ook vrijdagmiddag kwam de Rijssense brandweer in aktie; nu voor een bermbrand aan de Geskesdijk, die om zeven minuten over half drie gemeld werd.
De berm bleek al over een afstand van zo'n 50 meter in brand te staan, maar de spuitgasten wisten met twee stralen de vlammen te doven.
bermbrand rijssen
-bermbrand geskerdijk rijsssen
Foto: Kees Verwijs - Verwijsfotografie


Rijssen: auto brandt uit in de Nassaustraat

Vrijdagmorgen rond zes uur werd de eigenaar van een Opel Corsa opgeschrikt door een brand in zijn auto.
Buurtbewoners hebben nog geprobeerd, met een brandblusser de vlammen te doven, waarna de brandweer de klus afmaakte.
De vijf jaar oude Opel Corsa kan als verloren worden beschouwd.

Foto: Kees Verwijs - Verwijsfotografie


Donderdag 15 maart 2012

Slagharen: Attractiepark verkocht aan Parques Reunidos

De kogel is door de kerk: de geruchtenstroom rond de verkoop van Attractiepark Slagharen blijkt op waarheid te berusten.
Het Attractiepark liet donderdagmiddag in een persbericht weten, dat het park is overgenomen door het Spaanse Parques Reunidos, dat wereldwijd diverse attaractieparken beheert, waaronder een reeks themaparken in de VS.
In 1963 opende de familie Bemboom het overbekende Shetland Ponypark, dat sinds 2008 Attractie- en Vakantiepark Slagharen heet en nu o.a. 40 attracties, 5.000 slaapplaatsen, een winkelcentrum, restaurants, zwem- en sportfaciliteiten telt. Er werken ongeveer duizend mensen.
De Parques Reunidos Group heeft 72 soorten vrijetijdsparken in 11 landen, vooral in Europa en de Amerika.
De directie van Slagharen zegt nu te kunnen profiteren van de kennis en ervaring van de nieuwe collegaparken.

Foto: Don Stolwijk - U S Media

N381: licht letsel ondanks flinke buiteling

Een automobiliste, die over de N381 onderweg was in de richting van Emmen, mag van geluk spreken, dat ze uiteindelijk slechts een buil op haar hoofd overhield na de schuiver, die ze ter hoogte van Sleen maakte. Naar verluidt was de vrouw bezig tijdens de rit haar stoel te verstellen en verloor ze daardoor de macht over het stuur.
Na de nodige capriolen kwam de auto op z'n linker zijkant in een droge bermsloot en tegen enkele boompjes en een houten paal tot stilstand.
De schade aan het voertuig leek -gezien de aard van het ongeval- mee te vallen. De auto werd opgehaald door bergingsbedrijf Koolen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Woensdag 14 maart 2012

Vriezenveen: automobilist gewond bij aanrijding door foute keermanoeuvre

Dinsdag rond 13:50 uur vond een ongeval plaats op de N36 bij Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Een 64-jarige automobilist stond met zijn auto stil op de invoegstrook bij Westerhaar in de richting van Vriezenveen, omdat hij wilde keren om richting Hardenberg te rijden.
Vanuit de richting Hardenberg kwam een vrachtwagen, bestuurd door een 66-jarige man uit Beers (NB).
De trucker zag de auto op de invoegstrook keren en moest krachtig remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen.
Hierbij raakte de 64-jarige man uit Notter gewond. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Hij krijgt een proces-verbaal in verband met het keren op een invoegstrook.
Als gevolg van het ongeval is de N36 in beide richtingen tot 15.00 uur afgesloten voor het overige verkeer


Dinsdag 13 maart 2012

De Krim: plaatsing nieuwe digitale flitskast gereed (video-update)

De voorbereidingen voor de plaatsing van een digitale flitspaal aan de Hoofdweg (N377) in de Krim gingen vandaag verder.
Vanmorgen werden de sleuven voor de detectielussen gefreesd, nadat de lijnen met smetlint op het wegdek waren aangebracht.
Daartoe werd steeds één rijbaan van de -toch al niet te brede- Hoofdweg afgezet.
In de loop van de dag werd de oude (analoge) Gatso flitspaal verwijderd en vervangen door een moderne versie van Traffipax.
Wanneer de meetapparatuur en de camera in de kast geplaatst worden, is nog niet bekend.
(Zie de video voor meer info over de leverancier)

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Coevorden: auto rolt Spoorsingel in

Een inwoonster van Coevorden keek dinsdagmiddag na een bezoek aan de C1000 supermarkt vreemd op, toen ze ontdekte, dat de auto van haar moeder, die ze even daarvoor op de parkeerplaats bij de Spoorsingel geparkeerd had, verdwenen was.
Ze begon te vermoeden, dat iemand de auto ontvreemd had, maar toen ze een groepje mensen aan de waterkant ontdekte en daar informeerde, wat er loos was, kwam ze al snel tot de conclusie, dat de auto achteruit het water in gereden was en inmiddels op de bodem van de singel lag.
Gelukkig had de wagen, die niet op de handrem had gestaan, op zijn weg over de parkeerplaats, de rijbaan en de oever geen schade aangericht.
De Coevorder brandweer rukte weliswaar uit, maar hoefde verder niet in aktie te komen.
Tweee duikers van bergingsbedrijf Koolen lokaliseerden de auto en zo kon de verzopen en -verzekeringstechnisch gezien- onherstelbaar beschadigde (één jaar oude) Ford Ka in veiligheid gebracht worden

Foto's:Don Stolwijk - U S Media


Wilsum (D): automobiliste overlijdt na aanrijding met drie loslopende paarden

Maandagavond is bij een ongeval op de B403 een 25-jarige vrouw uit Wilsum levensgevaarlijk gewond geraakt, toen ze met haar auto in het donker op drie loslopende paarden botste.
De dieren, die uit een weiland uitgebroken waren, liepen maandagavond rond half acht onverwacht uit een bosperceel de weg op en de bestuurster van de Volkswagen Lupo werd hierdoor volkomen verrast, hoewel tegenliggers haar nog met lichtsignalen probeerden te waarschuwen.
De auto kwam na de botsing in een diepe greppel naast de weg tot stilstand.
Het slachtoffer, dat zwaar hoofdletsel opgelopen had, werd door de brandweer uit het wrak van haar auto bevrijd en in de ambulance verzorgd, waarna ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Meppen werd overgebracht, waar ze die avond overleed.

Twee van de drie paarden overleefden de eerste klap niet.
Een derde paard, dat ook door een achter de Lupo rijdende Opel Corsa aangereden werd, liep zwaar gewond nog circa 20 meter weg.
De bestuurder van deze Opel Corsa -een zestigjarige man uit Laar- verkeerde in shocktoestand.
Voor zover bekend heeft ook het derde paard de uitbraak met z'n leven moeten bekopen.

De eigenares van de dressuurpaarden arriveerde met haar dochter (12) kort na het voorval op de plaats des onheils.
Het geschokte meisje moest aanzien, hoe haar geliefde paard dood op de rijbaan lag.

De aanrijdingen vond plaats op de B403 ter hoogte van de steenfabriek op de rijbaan richting Wilsum.
De B 403 was in verband met reddings- en opruimwerkzaamheden urenlang afgesloten.
De politie kon maandagavond nog geen informatie verstrekken over de toedracht van het voorval.

-
Foto's: Andreas Heck


Maandag 12 maart 2012

Dalerpeel: natuurbrand op bekend terrein
Maandagmorgen rukte de blusgroep van Zwinderen uit naar een hen inmiddels overbekend terrein, nadat een meisje, dat op de fiets op weg was naar school, gebeld had met de mededeling, dat er brand woedde in het natuurgebied bij de Oranjestraat, achter de ijsbaan.
De spuitgasten gingen de vlammen eerst met vuurzwepen te lijf, maaar de inzet van water onder hoge druk bleek onvermijdelijk, omdat de vlammen zich rap verspreidden.
Het terrein werd daarna met het waterkanon van de Emmer brandweer met 2.000 liter per minuut doorweekt om herhaling zoveel mogelijk te voorkomen. In dit gebied heeft namelijk de afgelopen jaren al tientallen keren brand gewoed
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


De Krim: nieuwe digitale flitspaal binnenkort actief (update)
De oude flitspaal, die al vele maanden (zo niet jaren) voor Jan-met-de-korte-achternaam langs de Hoofdweg (N377) nabij de kruising met de Wilhelminastraat staat, wordt dezer dagen door een nieuwe vervangen.
Maandagmorgen waren een man of drie hard in de weer om een stalen kastje te plaatsen, dat de electriciteitsvoorziening moet gaan verzorgen.
Dinsdag wordt de oude Gatso-paal verwijderd en wordt een nieuwe digitale flitspaal van Robot Traffipax geplaatst.
Die dag worden de rijbanen van de N377 ter hoogte van de Wilhelminastraat voorzien van meetlussen.
U kunt dus binnen afzienbare tijd gekiekt worden, als u harder dan 54 km/uur (na meetcorrectie) langs hectometerpaal 38.2 snelt...
Foto © U S Media


Gieten / Rolde: twee rietgedekte panden afgebrand
In de afgelopen nacht hebben in Noord-Drenthe twee grote branden gewoed op nog geen tien kilometer van elkaar.
Rond 02:00 uur werd de brandweer gealarmeerd in verband met een brand in de rietgedekte antiekboerderij Klein Hilbingshof aan de Bonne in Gieten. Dit pand ging volledig verloren.

Om 03:19 uur werd eveneens brand gemeld in de rietgedekte kunstgalerie Kamps aan de Kamps in een bosachtig gebied ten zuiden van Ballo bij Rolde. Ook dit gebouw bleek niet te redden. Voor zover bekend zijn er bij beide branden geen gewonden gevallen.
Gezien de omstandigheden behoort brandstichting niet tot de onwaarschijnlijkheden.
Foto's: Herman van Oost ( van Oost Media )


Zwolle: gewonden door botsing Katerdijk

Zondagavond zijn twee automobilisten en een jong passagiertje na een aanrijding op de kruising van de Katerdijk met de Blaloweg overgebracht naar het ziekenhuis.
Het ongeval ontstond, toen een bestuurster van een zwarte Fiat vanaf de Blaloweg richting de Zwartewaterallee wilde rijden.
Vanuit de Zwartewaterallee stuurde de bestuurder van een grijze Volvo de Katerdijk op.
Op de kruising kwamen de voertuigen hard met elkaar in aanraking; waarschijnlijk, doordat één van de automobilisten 'door rood is gereden'.
Verkeersongevallenanalisten onderzoeken de zaak.
De totaal vernielde auto's werden door bergingsbedrijf Leerentveld afgevoerd.
Het verkeer werd tijdens de afhandeling van het ongeval omgeleid

Foto's: Henry Wallinga

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.