Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Maart 2012 (4)

© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


Maandag 26 maart 2012

De Lichtmis: berging neergestorte heli voorspoedig verlopen
Maandagmorgen vroeg werd er een begin gemaakt met het in veiligheid brengen van de helicopter, die zondag in het meertje bij hotel-restaurant de Koperen Hoogte neerstortte. De heli werd met behulp van een ballon vol lucht aan de rotor-as boven water geha\ald en voor een eerste inspectie en verzegeling door de Luchtvaartpolitie van de KLPD, die de heli voor onderzoek in beslag heeft genomen.
Er kwam een grote telekraan aan te pas om de heli over de omheining te tillen en op de langs de vaart gereed staande dieplader te laden.
De operatie was rond 11:00 uur afgerond.
Foto's: Don Stolwijk en Henry Wallinga


A32: grafstenen over de snelweg
Een 61-jarige man uit Hoogeveen is maandagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de A32 tussen de afslagen Meppel-Noord en Havelte.
De man bestuurde een kleine Iveco trekker met een grote oplegger, geladen met ca negen ton aan marmeren onderdelen van geruimde graven.
Hij was op weg naar Drachten, toen het op circa 500 meter voor de afslag Havelte mis ging. De combinatie is waarschijnlijk gaan slingeren en onbestuurbaar geraakt en eindigde met veel geweld tegen de rechter vangrail, pal voor een wetering.
Debestuurder is door de brandweer uit de cabine gehaald en per ambulance weggebracht.

Nadat twee experts van de dienst Verkeersongevallenanalyse de omstandigheden hadden opgetekend, kon berger Leerentveld de trieste resten van de totaal vernielde trekker en de oplegger weghalen. De combinatie (die bestuurd mag worden door een BE-rijbewijshouder) en de lading worden elders gewogen om uit te vinden, of er sprake is van overbelading.
De A32 is urenlang afgesloten geweest tussen voornoemde afslagen, hetgeen tot flinke files leidde in noordelijke richting.
Foto: Don Stolwijk - U S Media

Zondag 25 maart 2012

Vriezenveen: auto brandt uit aan de Paterswal
Zondagavond om 19.20 werd de brandweer opgeroepen om naar een autobrand aan de Paterswal te gaan.
Van verre waren de zwarte rookwolken al te zien. Ter plaatse bleek er een blauwe Fiat Punto, bouwjaar 2008 volledig in brand te staan bij de kruising Paterswal / Leidijk Oost.
Op het wegdek lagen nog resten van de auto; de auto zelf stond in het weiland. De brandende auto was namelijk met een verreiker van de weg in de wei verplaatst, nog voor de brandweer arriveerde. De brandweer slaagde er in, de vlammen snel te doven.
Berger Wolves heeft de totaal verwoeste auto weggesleept.
Foto's: Kevin Sand


Emlichheim: schuur en garage in brand aan de Haftenkamper Diek
Bij het mooiste lenteweer rukte de Ortsfeuerwehr Emlichheim zondagmiddag uit naar de Haftenkamper Diek in Emlichheim, waar een garage in brand stond.Van verre was al een donkere rookkolom te zien.
Bij aankomst werd duidelijk, dat niet alleen de garage, maar ook de aangrenzende schuur in brand stonden.
Twee bluseenheden met ademluchtapparatuur wisten erger te voorkomen.
Van de Haftenkamper Diek (Kreisstrasse 16) werd vanwege het bluswerk één rijbaan afgesloten.
De oorzaak van de brand wordt door de politie uitgezocht.
brand emlichheim
brand emlichheim
Foto's: Hartmut Gosink - Freiw. Feuerwehr Emlichheim


Ansen: twee vrouwen naar ziekenhuis na aanrijding
Zondagmiddag vond op de Kerkdijk in Ansen een aanrijding plaats tussen een Fiat 500 (bouwjaar 2011) en een Jaguar van het S type (bj 2001). In de Fiat 500 zat een moeder met twee kinderen; in de Jaguar een man en vrouw, zo vertelden buurtbewoners, die te hulp waren geschoten.
De auto’s reden elkaar tegemoet en raakten elkaar met de linker voorkant.
De Fiat klapte daarna met de achterzijde tegen een muurtje van een tuinscheiding.
De kinderen kwamen met de schrik vrij, evenals de man uit de Jaguar.
De vrouwen werden per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.
Eén van de vrouwen kreeg een neksteum om en werd op de wervelplank gelegd.
De kinderen kregen na controle door medisch personeel een beertje cadeau.
gaslek slagharen
gaslek slagharen
Foto's: © U S Media


De Lichtmis: heli stort in meertje tijdens start van platform
Zondagmiddag werd gemeld op P2000, dat zich bij de Koperen Hoogte in De Lichtmis (gemeente Zwolle) een luchtvaartongeval had voorgedaan. Al snel werd duidelijk, dat een helikopter tijdens de start van het heliplatform in het omringende meertje gevallen was, maar ook, dat de 52-jarige piloot uit Poeldijk, een 41-jarige man uit De Lier en diens negenjarig zoontje zich zwemmend in veiligheid hadden kunnen brengen en ongedeerd waren.
Voor de hulpverleners, waaronder politie-, brandweer- en ambulancepersoneel, was er dus weinig te doen.
De gehuurde heli -een ongeveer twee jaar oude Robinson R44 van Helicon bv uit Lelystad- was vrij kort na de crash al onder water verdwenen.
De melding lokte veel mensen met camera's naar de plaats des onheils.
gaslek slagharen
brand lindestraat zwolle
Foto's: © U S Media

Meer foto's


Beilen: gewonde door bijna-frontale botsing op de Mussels
Op De Mussels even buiten Beilen, vond rond middernacht in de nacht van zaterdag op zondag een bijna-frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto’s.
Een bestuurder moest door de brandweer van Beilen uit zijn auto worden gehaald. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.
In de andere auto zat een jonge vrouw, die na controle door medisch personeel met familieleden naar huis kon.
Beide bestuurders werden beschermd door de airbags, toen de auto’s tegen elkaar botsten met hun linkervoorkant.
Na de klap kwamen beide voertuigen tot stilstand in de berm, vlak voor een bermsloot; de één aan de linkerkant van de weg, de ander er tegenover.
Een 26-jarige inwoner van Assen liep letsel op en is door de brandweer uit zijn voertuig geholpen.
De 45-jarige bestuurster van de andere auto en een met haat meerijdend 15-jarig meisje uit Wijster bleven ongedeerd

De Mussels is een onverlichte weg, die ’s nachts in enigszins mistige omstandigheden verraderlijk kan zijn, omdat er geen middenstreep is, maar wel aan beide kanten van de weg een fietsrijstrook is gemarkeerd.
De dienst Verkeersongevallenanalyse onderzoekt de oorzaak van het ongeval.
gaslek slagharen
brand lindestraat zwolle
gaslek slagharen
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Zwolle: groot alarm vanwege brand in studentenwoning
ZOndagmorgen om 06:12 uur werd de Zwolse brandweer gealarmeerd, omdat er brand was uitgebroken in een door studenten bewoonde portiekwoning aan de Lindestraat, nabij de Deventerstraatweg in Zwolle. Nog geen minuut later werd er al opgeschaald naar "middelbrand", om 06:20 uur naar "grote brand" en nog vijf minuten later naar "zeer grote brand", waarschijnlijk in verband met de risico's, die de dichte bewoning met zich meebracht. De brand bleek op de zolderverdieping van een door meerdere studenten bewoond pand te woeden en sloeg al na korte tijd uit het dak. Desondanks was men de brand, die volgens de persvoorlichter mogelijk door een kaars is veroorzaakt, na ongeveer een uur meester.
Twee bewoners zijn met rookinademingsverschijnselen voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd
gaslek slagharen
brand lindestraat zwolle
gaslek slagharen
gaslek slagharen
gaslek slagharen
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Zaterdag 24 maart 2012

Luttenberg: brandweer verslaat de Rode Haan in strijd om woonboerderij
In het begin van de zaterdagavond ontdekte een achterbuurman vanuit zijn honderden meters verderop staande veestal, dat er rook vrijkwam uit het dak een rietgedekte woonboerderij aan de Luttenbergerweg in Luttenberg.
De man wist de bejaarde bewoners tijdig op het dreigende gevaar te attenderen en belde 112.
De toegang tot het pand -een honderden meters lang, smal weggetje- viel niet mee en ook de waterwinning voor het blussen van de hardnek-kige vuurhaarden onder het dak was geen alledaags klusje.
Met behulp van zwaar materieel, waaronder een verreiker, konden de spuitgasten de vlammen alsnog op de gewenste hoogte te lijf gaan, hoewel er ook van binnenuit geblust werd en er een en ander van de inboedel in veiligheid gebracht kon worden.

De inzet van een groot aantal manschappen en materieel en miljoenen liters water bleek niet tevergeefs: tegen kwart voor negen waren de vlammen en de meeste rook in het deels circa 300 jaar oude pand verleden tijd.
De brand- en waterschade is groot.
gaslek slagharen
gaslek slagharen
gaslek slagharen
gaslek slagharen
gaslek slagharen
gaslek slagharen
gaslek slagharen
gaslek slagharen
Foto's: Don Stolwijk - U S Media en Kevin Sand


Slagharen: Honda CR-X Del Sol total loss, bestuurder gewond

Opnieuw werden brandweerploegen uit Slagharen en Hardenberg opgetrommeld, nadat zaterdagmorgen rond kwart voor acht gemeld was, dat zich op de N377 - Weverijweg een aanrijding had voorgedaan in Slagharen. Het ongeval had echter op de Weverijweg (N852) plaats gevonden.
De bestuurder van een Honda CR-X Del Sol was tussen de aansluiting met de Hoogeveenseweg en de Witmanweg de macht over het stuur verloren, waardoor de auto de bermsloot in dook, vervolgens de weg op stuiterde en pas zo'n twintig meter van het botspunt tot stilstand kwam.
De Slagharense blusploeg was er bijzonder snel bij en begon direct met het vakkundig bevrijden van het slachtoffer, dat zich op de passsagiersstoel van de twoseater bevond.
Korte tijd later arriveerde het hulpverleningsvoertuig uit Hardenberg ter ondersteuning van de Slagharenaren.

De auto uit 1994 was uitgerust met een inklapbaar "Del Sol / Targa Top" waarbij de rolbeugel met hydraulisch redgereedschap weggeknipt moest worden om de bestuurder zo voorzichting mogelijk op een wervelplank te kunnen bergen en zo bijkomend rug- en nekletsel te vermijden.
De gegevens van de vrij zeldzame auto werden daartoe opgezocht met het Crash Recovery System computerprogramma (z. foto).
Nadat het slachtoffer naar de ambulance was overgebracht, kon berger Jan van de firma Autax de onherstelbaar beschadigde auto ophalen.
In het ziekenhuis bleek, dat het slachtoffer - een inwoner van Noordscheschut- en rugwervelfractuur had opgelopen.

gaslek slagharen
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Slagharen: verwijderen boomstomp leidt tot gaslek

Vrijdagavond werden brandweerploegen uit Slagharen en Hardenberg opgetrommeld in verband met een gaslek bij een woning aan de Coevorderweg Noord in Slagharen.
De heer des huizes was bijna gereed met het verwijderen van de boomstomp van een honderd jaar oude linde was, toen hij onverwacht een pal naast de stronk liggende verborgen aardgasleiding met de bijl raakte.
De meldkamer stuurde de spuitgasten er op af, die de situatie rond het gaslek beoordeelden en de omgeving beveiligden in afwachting van een monteur van Cogas. Die dopte de leiding af, nadat de stronk vrijgelegd was en een medewerker van hout- en bouwmaterialenhandel Peters de zware stronk zonder moeite met de kraan van de vrachtwagen uit de grond getrokken had.
De inzet werd beloond met een smakelijk kopje koffie.

gaslek slagharen
brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Valthermond: automobilist gewond door aanrijding met tractor

Vrijdagmorgen werden de hulpverleningsdisnsten gealarmeerd vanwege een ongeval met een "zwaar voertuig" op de kruising van de Drentse Mondenweg en de Dreef in Valthermond.
Bij aankomst bleek, dat een automobilist op de kruising een tractor, die een veldspuit trok, aan het inhalen was, terwijl die net op dat moment linksaf sloeg. De auto klapte tegen de achterzijde van de veldspuit, waarbij de man in de personenauto bloedend letsel opliep.
Hij werd door de brandweer "uitgeknipt", waarbij het portier aan de bestuurderszijde werd verwijderd. Het slachtoffer is per ambulance weggebracht naar een ziekenhuis.
De motorkap van de onherstelbaar beschadigde vijftien jaar oude Ford Fiesta was bij de botsing vast komen te zitten aan de aanhanger en het vergde enige kracht om het wrakstuk los te krijgen. De aanhanger leek nauwelijks beschadigd.
Een expert van de VOA noteerde de relevante informatie. De automobilist heeft waarschijnlijk niet gezien, dat de moeilijk te ontwaren richtingaanwijzer aan stond.
Hoewel het tijdens het onderzoek wat nevelig was, bleek dat naar verluidt niet het geval, toen de aanrijding ontstond.

brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Donderdag 22 maart 2012

Goor: auto slipt sloot in; bestuurster naar ziekenhuis

Een 43-jarige automobiliste uit Enschede raakte donderdagmorgen gewond bij een eenzijdige aanrijding op de N347 in Goor.
De melding van het ongeval kwam omstreeks 06.30 uur bij de politie binnen.
De automobiliste uit Enschede, die uit de richting van Delden kwam, verloor ter hoogte van de Zomerweg de macht over het stuur, waardoor de auto in een droge bermsloot tot stilstand kwam. De gewonde vrouw werd door de brandweer uit haar voertuig gehaald en per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De auto was rijp voor de sloop.

brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Kees Verwijs - Verwijsfotografie


Spier: wielrijders verrast door slordige autobestuurder

Op een fietspad langs de Oude Postweg in Spier werden twee toerrenners plots geconfronteerd met een Mercedes personenauto, die van een parkeerplaats van het plaatselijke hotel pardoes wegreed en de twee schepte.
Eén van hen raakte daarbij gewond aan het hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nadere behandeling.
De schade aan de fietsen, die door een nader werden weggebracht, viel mee.
Het onderzoek van de VOA bestond uit het maken van foto’s van de plaats en het voertuig.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Hoogeveen: materiële schade door moment van onoplettendheid

Een automobilist, die vanuit parkeerstand wegreed op op het viaduct De Koppeling (nabij het ziekenhuis in Hoogeveen), lette donderdagmorgen niet goed op achteropkomend verkeer, waardoor een bestuurster, die met haar zoontje aan kwam aanrijden, werd verrast en op de linkerzijkant van de optrekkende auto botste.
Door de klap schoot de aangereden auto de lage bosjes van de smalle middenberm in en bleef daar steken.
Deze Mazda Demio kon daardoor niet meer verder rijden en moest worden weggetakeld door berger De Jonge uit Elim.
De andere auto een Peugeot 406, raakte beschadigd aan de voorkant en verloor een bumper. Berger Kraal nam deze auto voor zijn rekening.
Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.

ongeval hoogeveen
ongeval hoogeveen
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Woensdag 21 maart 2012

Drogteropslagen: brand in hobbyschuurtje snel onder controle
De Dedemsvaartse brandweer spoedde zich woensdagmiddag naar Drogteropslagen, waar ergens aan de gelijknamige straat brand in een schuurtje moest woeden. Dat werd even zoeken, omdat de meldkamer NO-Nederland het huisnummer niet in de P-2000-alarmering vermeld had en de put van de brandkraan onder het voorjaarsgras verdwenen was, maar zowel het pand als de put werden snel opgespoord.
Er kwam al een flinke hoeveelheid witte rook uit het houten schuurtje, dat naar verluidt voor knutselwerk aan o.a. motorfietsen in gebruik is, maar de brand, die door werkzaamheden ontstaan was en onder een werkbank woedde, kon snel geblust worden.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Emlichheim (D): bejaarde fietser zwaar gewond bij aanrijding op de Ölstrasse
Woensdagmorgen rond tien uur is een 88-jarige inwoner van Emlichheim levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Ölstrasse met de Heideweg. De bejaarde fietser stak de Ölstrasse over zonder op het daar rijdende vekeer te letten en werd werd aangereden door de Audi, bestuurd door een 31-jarige inwoner van Dalen (NL).
Ht letsel was zodanig, dat een Mobiel Medisch Team naar de plaats des onheils werd overgevlogen. Het slachtoffer werd per heli naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.
Ingenieursbureau Diekel legde de omstandigheden rond het voorval vast ten behoeve van het proces verbaal.
De weg was in verband hiermee tot 12:15 uur afgesloten.
brand kropswolde

brand kropswolde

brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Andreas Heck


Klazienaveen: uitslaande brand verwoest complex Emco (update 22-03, 18:50 u)
Woensdagmorgen tegen kwart voor negen werd er groot alarm geslagen in verband met een brand, die uitgebroken was in een gebouw van de EMCO-Groep aan de Kwakel in het kassengebied ten noordoosten van Klazienaveen.
Naar verluidt is de brand het gevolg van kortsluiting in een groepenkast, die gepaard ging met een flinke steekvlam. De monteur, die de sluiting veroorzaakte, liep tweedegraads brandwonden in zijn gezicht op. De man -een 28-jarige inwoner van Dalen- is per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd.

De brand breidde zich na enige tijd uit naar de loodsen van het tuinonderhoudsbedrijf, die daardoor voor zover bekend volledig verloren gingen.
Het vuur, dat gepaard ging met enkele doffe knallen en met enorme witte en later grijze en zwarte rookwolken, greep dermate snel om zich heen, dat de brandweer enige tijd zelfs opschaalde naar GRIP-2 en van heinde en ver versterking liet aanrukken, waaronder materieel uit Borger en de hoogwerker uit Coevorden.
Bij het bedrijf werken ruim honderd mensen.

UPDATE donderdag 22-03:
het slachtoffer is donderdagmorgen uit het ziekenhuis ontslagen. Hij had brandwonden aan gezicht en handen.
De Kwakel Klazienaveen
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


A28 / Staphorst: nachtelijke zware aanrijding - A28 afgesloten
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft zich op de A28 ter hoogte van verkeersknooppunt Lankhorst een ernstig verkeersongeval voorgedaan, waarbij één zwaar en een lichter gewonde zijn gevallen.
Toegesnelde hulpverleners troffen een blauwe Volkswagen Golf aan, die ondersteboven op het asfalt lag en tegen de bermsloot een Peugeot Partner bedrijfsauto. De Peugeotbestuurder had ernstig letsel opgelopen.
Duikers hebben de brede, maar ondiepe sloot afgezocht om er zeker van te zijn, dat er geen slachtoffers in het water lagen.
In verband met de afhandeling van de aanrijding is de A28 tussen Staphorst en De WIjk geruime tijd afgesloten geweest.
Nadat de dienst Verkeersongevallenanlyse de omstandigheden had onderzocht, haalde berger Hooikammer de onherstelbaar beschadigde voertuigen op.
brand kropswolde

brand kropswolde

brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Gramsbergen: weer een Franse auto in brand....
De bestuurster van een Renault Megane was rond kwart voor twee net de parkeerplaats opgereden om haar dochter naar zorgcentrum 't Welgelegen aan de Voorstraat te brengen, toen ze ontdekte, dat er brand was uitgebroken onder de motorkap van haar op LPG gestookte Renault Megane.
De vrouw wist haar auto op een relatief veilige plaats tot stilstand te brengen en griste nog snel wat waardevolle spullen uit de auto, voordat de Rode Haan zijn verwoestende werk verder uit kon voeren.
De Gramsberger brandweer was er snel bij en doofde de brand met water en schuim, maar helaas haddden de vlammen al onherstelbare schade aangericht. De rook had er trouwens al voor gezorgd, dat de brandweer door het afgaan van een rookmelder van het zorgcentrum gealarmeerd werd, voordat de autobrand via de telefoon aangekondigd kon worden...
De lading blusschuim, die rond het getroffen voertuig achterbleef, werd keurig weggespoten.
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Don Stolwijk - U S media

Dinsdag 20 maart 2012

Hasselt: automobilist gewond ten gevolge van aanrijding Zandvoortweg
Bij een ongeval op de kruising van de Verkavelingsweg met de Zandvoortweg is vanmorgen één gewonde gevallen.
De bestuurder van een Peugeot 407 wilde vanaf de Zandvoortweg linksaf de Verkavelingsweg op rijden, maaar zag daarbij een van rechts komende Renault Megane Scenic over het hoofd.
De voertuigen kwamen hard met elkaar in aanraking op het midden van de kruising.
De Renault gleed nog een eindje door, maar kwam net voor een greppel tot stilstand.
De bestuurder van de Renault is op een wervelplank uit zijn voertuig gehaald en met letsel aan nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de Peugeot kwam ongeschonden uit zijn voertuig.
Beide voertuigen zijn totaal vernield en werden afgevoerd door bergingsbedrijf Hooikammer.
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Kropswolde: man vermist na grote brand aan de Woldweg
In de nacht van maandag op dinsdag is met man en macht gezocht, omdat men vreesde, dat er een man in de puinhopen van een afgebrande boerderij zou kunnen liggen.
De brand, die aan de Woldweg (N386) woedde, werd dinsdag even na half één om uur gemeld en de alarmering werd al na korte tijd opgeschaald naar "middelbrand".
Desondanks bleek het gebouw en een bij het gebouw staande personenauto niet te redden.
Een tweede auto -met Pools kenteken- bleef wel gespaard.
Aangezien niet duidelijk was, of er slachtoffers waren gevallen, zocht de brandweer de rokende puinhopen af met een graafkraan, maar de zoekactie bleef vooralsnog zonder resultaat. Bij daglicht werd verder gespeurd, maar er werd niemand aangetroffen.

Voor de woning was op 12 april vorig jaar een sloopvergunning aangevraagd, maar het College van burgemeester en wethouders van Hoogezand-Sappemeer had over de aanvraag tot op heden nog geen beslissing genomen.
brand kropswolde
brand kropswolde
brand kropswolde
Foto's: Herman van Oost - Van Oost MediaZondag 18 maart 2012

N34: noodstop voor ree leidt tot aanrijding

Zondagavond ontstond er flinke schade ten gevolge van een kop-staart-aanrijding op de N34 tussen de afslag Anerveen en Coevorden, toen de bestuurder van een Mercedes Combi met een Nordhorner kenteken hard op de rem ging voor een overstekende ree.
De bestuurder van een achter deze auto rijdende rode Peugeot 206 had de noodstop niet verwacht en botste vol achter op de Mercedes.
Gelukkig bleven zowel het echtpaar in de Peugeot en de Mercedesbestuurder nagenoeg ongedeerd, zo bleek na een check in de ambulance.
De Peugeot was echter total loss.

ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
Foto: Don Stolwijk - U S Media


Almelo: nog steeds raadsels rond oorzaak val uit flatwoning (update)

Politie Twente onderzoekt de toedracht van de val van een 46-jarige Almelose uit haar flatwoning aan de Jan Steenstraat.
De zwaar gewonde vrouw werd daar rond 19.00 uur gevonden. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.
Het rechercheteam houdt een technisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek.
De 45-jarige partner van de vrouw is voor verhoor aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen, of hij betrokken is bij dit voorval.

Het onderzoeksteam vraagt getuigen, die rond bovenstaand tijdstip iets verdachts hebben gezien in de Jan Steenstraat of over andere informatie beschikken, die bij kan dragen aan dit onderzoek, contact op te nemen met 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.

De 45-jarige Almeloër, die zondag voor verhoor werd aangehouden, is maandagmiddag vrijgelaten.
Er kan niet worden aangetoond, dat de man betrokken was bij de val van de vrouw.
ongeval N340 Ommen
Foto: Alwin Winkel


Staphorst: slachtoffer ongeval partner eerder omgekomen automobiliste (video-update)

Ruim 15 minuten nadat de eerste ploeg van Brandweer Staphorst was gealarmeerd voor een ongeval letsel, werd ook de tweede ploeg op pad gestuurd, nadat een 112-fotograaf bij toeval ontdekte, dat ook aan de J J Gorterlaan een auto tegen een boom was gereden.
De bestuurder van dit voertuig zat bekneld in zijn voertuig en moest ook bevrijd worden, waarbij de brandweer het dak van de Opel Astra knipte, om de man uiterst voorzichtig uit het compleet vernielde voertuig te halen.

Kort na de aanrijdingen rouleerden er geruchten, dat de 45-jarige man de partner was van de vrouw, die kort daarvoor zeer zwaar gewond raakte, toen ze Veldhuisweg tegen een boom was gebotst. De politie bevestigde de relatie en meldde zondagmiddag, dat de vrouw was overleden.
De politie zoekt uit, of er causaal verband tussen de twee incidenten bestaat, maar kon de man nog niet verhoren vanwege de ernst van zijn letsel.

Een expert van de dienst Verkeersongevallenanalyse bracht de omstandigheden in kaart. De auto werd door de firma Hooikammer afgevoerd

auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

IJhorst: automobiliste overlijdt na botsing tegen boom (video-update)

Op de Veldhuisweg in IJhorst is in de nacht van zaterdag op zondag een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.
Ze verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur van haar Volkswagen Corrado en botste frontaal op een boom.
De brandweer van Staphorst knipte op verzoek van het medisch personeel met hydraulisch redgereedschap een deur weg om de vrouw zo via de wervelplank uit de auto te halen. Hierna is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar ze overleed.

De vrouw -een 48-jarige inwoonster van IJhorst- bleek de partner te zijn van de 45-jarige man, die even daarna zwaar gewond in zijn auto werd aangetroffen, nadat hij op de J J Gorterlaan tegen een boom was gereden.

Een verkeersongevallenanalist legde de situatie vast voor het proces verbaal.
Bergingsbedrijf Hooikammer voerde de totaal vernielde wagen af.

ongeval ijhorst
ongeval ijhorst
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant
video ongeval ijhorst


A28: personenauto ramt traag Pools busje

Zondag in de vroege morgen vond er een ongeval plaats op de A28, vlak voor de afslag De Wijk.
Een Toyota Corolla personenauto met twee inzittenden knalde achter op een Poolse Fiat Ducato bestelbus, die naar verluidt met circa 90 km/uur op de rechterbaan reed.
Bij het ongeval raakte één inzittende van de personenauto gewond. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De Pool bleef ongedeerd.
De klap was onverwacht en heftig voor de Poolse bestuurder. De man wist niet wat hem overkwam, toen hij door de achterop komende auto met hoge snelheid werd aangereden. Zijn bus schoot de boterzachte berm in, kantelde en kwam total loss in de houtwal tot stilstand.
De Toyota was door de klap in de middenberm beland, ploegde door het gras en kwam tegen de vangrail tot staan.
De brandweer van post Noordwijk kon binnen blijven, want er bleek na korte tijd geen sprake van beknelling.
Vanwege het weinige verkeersaanbod op deze vroege zondagmorgen konden de opruimingswerkzaamheden en afsleep van beide voertuigen plaats vinden zonder veel verkeershinder op te leveren.

auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
auto tegen boom staphorst
Foto's: Persfotografie Hoogeveen

Dedemsvaart: taxibuspassagier gewond door rondvliegend glas

Een twintigjarige man uit Bergentheim is zaterdagavond gewond geraakt, toen er stenen werden gegooid naar de discobus, waarin hij meereed. De discobus, die van Hardenberg onderweg was naar Balkbrug, werd bij de oprit naar de N377 bekogeld, waarbij één steen door de ruit vloog en de man door rondvliegend glas een verwonding aan zijn gezicht opliep.
De chauffeur heeft een groep jongens gezien, die mogelijk de stenen hebben gegooid. Naar hen is een onderzoek ingesteld.


Zwolle: auto vliegt uit de bocht en singel in; inzittende neemt de benen (update)

De medewerkers van de hulpverleningsdiensten werden in de nacht van zaterdag bruut uit hun slaap gehaald, daar er een voertuig te water was geraakt aan de Rhijnvis Feithlaan in Zwolle. De auto was daar uit de bocht gevlogen en in de singel beland.
Getuigen zagen de bestuurder de wal op klauteren en wegrennen; politiemensen wisten de drijfnatte vluchtende man (25) op de Hanekamp te achterhalen en hielden hem aan op grond van het verlaten van de plaats van een ongeval. Hij weigerde in het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse en kon geen rijbewijs tonen.

Omdat onduidelijk was of er meer personen in het voertuig zaten, zocht een duiker van brandweer Zwolle het water af.
Nadat alles was afgezocht bleek dat er geen personen meer in het voertuig zaten en werd de auto door berger Leerentveld uit het natte element getakeld

ongeval ijhorst
ongeval ijhorst
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Zaterdag 17 maart 2012

N340: bijna frontale botsing; één gewonde.

Twee automobilisten, die zaterdagmiddag over de N340 van Ommen in de richting van Zwolle reden, kregen even voorbij het Varsenerviaduct (N48) de schrik van hun leven, toen een tegenligger langzaam maar zeker op de verkeerde weghelft op hen af kwam.
Een 62-jarige Mazda-bestuurder uit 't Harde wist nog door snel uit te wijken naar de ventweg, een botsing met de spookrijder te vermijden, maar de bestuurder van een Mercedes was minder gelukkig: zijn auto klapte bijna frontaal op die van de tegenligger.
Omdat er sprake was van beknelling van de veroorzaker, werden ook de Ommer brandweer en meerdere ambulances opgeroepen.
De politie sloot de hoofdrijbaan voor alle verkeer; niet alleen voor de hulpverlening, maar ook om de VOA de kans te geven, alle sporen vast te kunnen leggen. Weeggebruikers konden de plaats des onheils echter via de ventwegen passeren.

De bejaarde man, die de aanrijding veroorzaakte, doordat hij waarschijnlijk tijdens de rit onwel was geworden, werd voorzichtig uit de auto bevrijd. Hiertoe verwijderde de brandweer met hydraulisch redgereedschap het portier aan de bestuurderszijde. De man is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De Mercedesbestuurder en het uit 't Harde afkomstige echtpaar bleven ongedeerd en hun auto liep lichte schade op.
De twee zwaar beschadigde auto's werden opgehaald door bergingsbedrijf Autax.

ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
ongeval N340 Ommen
Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Nieuw Schoonebeek: twee mannen naar ziekenhuis na botsing op de Kerkenweg

Bij een forse aanrijding op de kruising Kerkenweg - Boôvenen - Dr Ir H.A. Stheemanstraat in Nieuw Schoonebeek zijn zaterdag rond 12:30 uur twee automobilisten gewond geraakt.
De aanrijding ontstond, toen de 26-jarige bestuurder van een zwarte BMW, die van zijn woonplaats Weiteveen in de richting van Schoonebeek reed over de Kerkenweg, geen voorrang kreeg van de 79-jarige bestuurder van een zilvergrijze Volvo, die ondanks het stopbord van de Boôvenen zonder te stoppen de kruising op reed.
De BMW raakte de Volvo in de flank, waarna beide auto's aan de overzijde van de kruising in een bermsloot tot stilstand kwamen.
Het letsel van de man in de BMW leek mee te vallen, maar dat van de Volvobestuurder baarde zorgen; reden om de brandweer erbij te halen en de bejaarde man -een inwoner van Schoonebeek- begeleid te bevrijden om bijkomend letsel te vermijden.

Nadat dat gebeurd was, werd de de toedracht van het voorval door twee experts van de dienst Verkeersongevallenanalyse uitgeplozen.
Berger Koolen ruimde de wrakstukken en de wrakken op. Een medewerker van Waterschap Velt en Vecht legde olie-absorberende Empteezy-doeken en -rollen in de door de brandweer afgedamde bermsloot om de flinke hoeveelheid de uit de auto's weggelekte dieselolie op te ruimen.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hoogeveen: kantje boord
De bewoners van een woning aan de Jan van der Veenstraat in Hoogeveen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapt aan een ernstige situatie, toen in de bijkeuken kortsluiting ontstond en een koelkast in brand raakte.
Enkele gezinsleden waren al in diepe slaap verzonken, toen de vrouw des huizes, die nog niet naar bed was, rond twee uur werd verrast door rook en stank en de brand ontdekte.
Via 112 alarmeerde zij de brandweer en maakte de huisgenoten wakker.
Haar man maakte korte metten met de brand door er emmers water over te gooien. Hij liep daarbij een lichte rookvergiftiging, op maar had geen medische verzorging nodig. De inzet van de brandweer bleef beperkt tot nacontrole.
bermbrand rijssen
bermbrand rijssen
Foto: Persfotografie HoogeveenVrijdag 16 maart 2012

Rijssen: bermbrand aan de Geskesdijk snel bedwongen
Ook vrijdagmiddag kwam de Rijssense brandweer in aktie; nu voor een bermbrand aan de Geskesdijk, die om zeven minuten over half drie gemeld werd.
De berm bleek al over een afstand van zo'n 50 meter in brand te staan, maar de spuitgasten wisten met twee stralen de vlammen te doven.
bermbrand rijssen
-bermbrand geskerdijk rijsssen
Foto: Kees Verwijs - Verwijsfotografie


Rijssen: auto brandt uit in de Nassaustraat

Vrijdagmorgen rond zes uur werd de eigenaar van een Opel Corsa opgeschrikt door een brand in zijn auto.
Buurtbewoners hebben nog geprobeerd, met een brandblusser de vlammen te doven, waarna de brandweer de klus afmaakte.
De vijf jaar oude Opel Corsa kan als verloren worden beschouwd.

Foto: Kees Verwijs - Verwijsfotografie

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.