Al sinds 2000 de best bezochte regionale nieuwssite

Mei 2012 (1)
© U S Media. Op alle foto's rust auteursrecht.
Voordat u materiaal van deze site gebruikt voor publikatie,
lees eerst de waarschuwing onderaan deze pagina.
Op publikatie zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming
van U S Media volgt zonder waarschuwing een factuur.


eXTReMe Tracker

Zondag 6 mei 2012

Sint Jansklooster: auto in puin na nachtelijke botsing tegen boom
De hulpverleningsdiensten werden in de nacht van zaterdag op zondag verzocht, met spoed naar de Barsbeek in Sint Jansklooster te gaan, waar volgens de melder een ongeval was gebeurd.
Op de Barsbeek ter hoogte van de Woldweg lag een volledig vernielde Volkswagen Golf op z'n kop.
De 21-jarige bestuurder uit de gemeente Steenwijkerland was wonder boven wonder zelf uit het wrak gekropen.
Hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De man was in een flauwe bocht de macht over het stuur verloren, waarop de auto met de rechtervoorkant tegen een boom botste, kantelde en ondersteboven op het asfalt tot stilstand kwam.
Omdat niet zeker was, hoeveel personen er in het voertuig hadden gezeten, zochten politie- en brandweermensen de omgeving af.
Nadat de man weer een beetje bij zijn positieven was gekomen, werd duidelijk dat hij de enige inzittende was geweest.
Een medewerker van de dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie noteerde gegevens van het ongeval en nam de nodige foto’s.
Na zijn werkzaamheden werd berger Hooikammer ingelicht om het wrak van de acht jaar oude Golf en de vele brokstukken van de weg te halen.
Tegen 02:15 uur bleef slechts de beschadigde boom achter als stille getuige van het ongeval.
Foto's: Henry Wallinga - Zwartewaterkrant


Zaterdag 5 mei 2012

Coevorden: flinke schade door aanrijding
Twee auto's raakten zaterdag zwaar beschadigd, toen ze onzacht met elkaar in kontakt kwamen op de kruising van de Gouverneur Hofstedelaan - Rembrandtlaan - Dr Picardtlaan in Coevorden.
Het incident ontstond, toen de bestuurder van een VW Caddy taxi, die van de Rembrandtlaan de kruising op reed, geen voorrang verleende aan de bestuurder van een VW Passat, die van rechts kwam. De bestuurders bleven wonderwel ongedeerd, zodat er voor de opgeroepen brandweer en het ambulancepersoneel geen bijzondere klussen te klaren vielen.
De Passat werd door de eigenaar naar huis gereden; de VW Caddy taxi werd opgehaald door berger Koolen.
Foto's: Peter Kramer en Don Stolwijk - U S Media


N36 - Mariënberg: fietsster duikelt tegen vrachtwagen
Zaterdagmiddag rond 12:53 uur werd gemeld, dat er op de N36 op de kruising bij Mariënberg een verkeersongeval was gebeurd, waarbij een gewonde was gevallen
Het bleek, dat een fietsster, die de N36 wilde oversteken, abrupt had geremd voor een trekker met bulktankoplegger, die over de N36 in de richting van Almelo reed. De vrouw vloog over het stuur van haar fiets en kwam onzacht in aanraking met de truck.
Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Hardenberg vervoerd.
De truck liep voor zover bekend geen schade op.
Er ontstond op de N36 tussen de Witte Paal en de kruising bij Mariënberg een flinke file.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Meppel: grote brand verwoest Schultehuis
Rond negen uur vrijdagavond brak er brand uit in het Schultehuis aan de Kruisstraat; het oudste pand van Meppel.
Het karakteristieke pand van ruim 400 jaar oud, bij velen bekend als voormalig café De Zaak, waarin een winkel van Top-1-Toys was gevestigd, kon ondanks de grootschalige inzet van de brandweer niet worden behouden.

Naast de eigenaar van het pand stonden ook de bewoners toe te kijken, hoe het vuur genadeloos om zich heen sloeg en het pand volledig opslokte. De hulpdiensten ontruimden uit voorzorg een naastgelegen appartementencomplex. Een tiental bewoners werd in het gemeentehuis opgevangen.
Volgens de Hoofd Officier van Dienst is de brand ontstaan op de bovenste verdieping.
De manschappen hebben nog geprobeerd een binnenaanval uit te voeren, maar vanwege de intense hitte moest de ploeg zich al snel terugtrekken. Hierdoor was het blussen onmogelijk en moest er worden gewacht totdat de brand uitslaand werd. Voor de brandweer een vervelende situatie, omdat het leek alsof er niets gedaan werd.
“Het was gewoon te gevaarlijk om het pand te betreden” aldus de Hoofdofficier van Dienst van brandweer Drenthe.

Tegen elf uur kwam het bovenste deel van de trapgevel naar beneden, maar rond middernacht was de brand onder controle en kon er worden begonnen met nablussen. Dit zal zeker nog de gehele nacht in beslag nemen. Ook zal gekeken worden of de rest van de gevel moet worden neergehaald om instortingsgevaar te voorkomen.De brandweer van Meppel kreeg bij het bestrijden van deze grote brand de hulp van korpsen uit Ruinen, Ruinerwold, De Wijk/Koekange en Steenwijk. Door deze inzet kon voorkomen worden dat de naastgelegen panden ook ten prooi vielen aan de vlammen. Wel liepen de panden rook en waterschade op. Bij de brand raakten niemand gewond.
Foto's Henry Wallinga - Zwartewaterkrant

Vrijdag 4 mei 2012

Veel belangstelling voor Dodenherdenking jubilerend De Krim

In het dit jaar 150 jaar bestaande De Krim werden zoals gebruikelijk de doden uitgebreid herdacht bij het oorlogsmonument aan de Parallelweg.
Dit gebeurde door een brede vertegenwoordiging van de bevolking van het dorp, waarbij de jeugd -en uiteraard naast diverse instanties ook de brandweer- weer bij de kranslegging en de bloemenhulde aanwezig waren.
In toespraken en gedichten werd de herinnering aan de oorlogstijd levend gehouden, zodat de gevallenen hun leven niet tevergeefs geofferd hebben.

Onder de knop FOTOREPORTAGE een reeks sfeerbeelden.


A28: gewonde bij kop-staart-botsing op knooppunt Hoogeveen

Vrijdagmiddag deed zich op het knooppunt Hoogeveen een aanrijding voor, waarbij één persoon zodanig gewond raakte, dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd.
In de drukte had de bestuurder van een Peugeot 205 te laat in de gaten, dat het verkeer richting Assen plots heftig remde.
Het gevolg was, dat hij op zijn voorganger knalde.
Bij het ongeval waren de auto’s betrokken van een groep vrienden uit Hoogeveen, die terugkwamen van een vakantie.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen

A37 / Oosterhesselen: automobilist naar ziekenhuis na buiteling

Vrijdagmiddag beleefde een 25-jarige werknemer van een dienstverleningsbedrijf een angstaanjagend avontuur op de A37.
De man reed in oostelijke richting en kwam op anderhalve kilometer voor het viaduct bij de afslag Oosterhesselen met z'n Citroën Berlingo door nog onopgehelderde oorzaak de middenberm. Hij probeerde de fout met een ruk aan het stuur te corrigeren.
De abrupte stuurbeweging leidde er toe, dat de auto begon te tollen en achterstevoren de bermsloot in dook, nogmaals een buiteling maakte en volledig vernield op zijn linker zijkant met de neus in de bijna-droge sloot tot stilstand kwam.

De man kon op eigen gelegenheid uit het wrak van de dienstauto komen en kon op adem komen in de auto van een -eveneens flink geschrok-ken- vrouwelijke voorbijganger.
Een medewerker van Rijkswaterstaat, die toevallig in de buurt was, beveiligde de plaats des onheils in afwachting van politie, brandweer en (drie) ambulances.
Het slachtoffer is voor onderzoek met een ziekenauto meegegaan naar een ziekenhuis.
Toen berger Koolen de auto op zijn wielen zette, kwam er een flinke wolk bluspoeder van een tijdens de crash afgegane brandblusser uit de laadruimte vrij.
Het voorval leidde tot een file van drie kilometer in de richting van knooppunt Holsloot.
Foto's: Don Stolwijk - U S MediaDonderdag 3 mei 2012

Dedemsvaart: eik spat uit elkaar door blikseminslag
Donderdagmorgen rond half zes is de bliksem ingeslagen in een eik aan de Reestweg in Dedemsvaart.
De boom spatte door het natuurgeweld volledig uit elkaar en en delen van de eik werden op ruime afstand in het land teruggevonden.
Ook een hekje met prikkeldraad sneuvelde en er ontstond een krater van een meter diep.

N36 / Vriezenveen: vijf gewonden na frontale aanrijding tankauto - personenauto (update)

Rond 14:10 uur zijn vijf inzittenden, waaronder een baby, gewond geraakt, toen de Peugeot 307 stationwagon, waar ze in zaten, frontaal op een trekker met tankoplegger botste op de N36 ter hoogte van Vriezenveen bij parkeerplaats Smokkelpad.
De personenauto werd bestuurd door een 28-jarige man uit Vriezenveen; de Scania vrachtwagen door een 56-jarige man uit Ubbena (Dr).

De inzittenden van de personenauto (de 28-jarige man, een 55-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Vriezenveen en een 24-jarige vrouw uit Vroomshoop en haar vier weken oude zoontje) raakten gewond. De auto van het vijftal, die in de richting van Almelo reed, kwam door nog onduidelijke oorzaak op de verkeerde weghelft en raakte de hen tegemoet komende trekker aan de linker voorzijde.
De trekker verloor hierbij het linker deel van de voortrein en botste tegen de vangrail aan de oostzijde van de autoweg.
De chauffeur van de truck bleef ongedeerd; de vijf gewonden, die door de brandweer uit het wrak van de personenauto bevrijd moesten worden, zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Almelo en Enschede.
De gewonde 24-jarige vrouw is met de traumaheli naar het MST in Enschede overgevlogen.
De N36 werd tussen Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk volledig afgesloten vanwege het VOA-onderzoek.
De berging van de Peugeot en de trekker en oplegger, die uitgevoerd werd door de firma Wolves uit Wierden, nam geruime tijd in beslag.
Ook moest de berm gedeeltelijk afgegraven worden.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

N34 / Drouwen: keerpoging op autoweg leidt opnieuw tot aanrijding

Donderdagmiddag even na enen werd aan de brandweer van Borger doorgegeven, dat zich op de N34 bij hectometerpaal 85.3 nabij Drouwen een verkeersongeval had voorgedaan, waarbij twee personenauto's betrokken waren.
Naar het zich laat aanzien, werd het ongeval veroorzaakt door een bejaarde automobilist, die met zijn grijze Mercedes 300D in de richting van Gasselte reed en merkte, dat hij verkeerd was gereden.
Hij nam daarop de onverstandige beslissing, op de autoweg, waar 100 km/uur mag worden gereden, vanaf een noodparkeerplaats te keren.
's Mans auto werd hierbij in de linker flank aangereden door een achterop komende blauwe Toyota Yaris Verso.
De bestuurster van de Toyota is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd; de Mercedesbestuurder bleef ongedeerd.
Experts van de afdeling VOA noteerden de gegevens voor het proces verbaaal.Woensdag 2 mei 2012

Hoogeveen: veel schade, maar geen letsel door aanrijding

Een auto van de gemeente Hoogeveen kreeg woensdagmiddag geen voorrang op de Zuidwoldigerweg van de bestuurster van een vanaf de Korenstraat komende Fiat Panda.
Ten gevolge van de botsing reed de ambtenaar met de Fiat Doblo tegen een in de middenberm staande boom.
Zowel de bestuurder als de bestuurster van de Panda kwamen er ongeschonden vanaf.
De voertuigen werden door berger Kraal uit Hoogeveen en De Jonge uit Elim afgesleept.
Het is nog maar de vraag, of de boom de schade aan de schors overleeft. Een boom van een dergelijk formaat kost al snel € 3.000,-.

Foto's: Persfotografie Hoogeveen


Vollenhove: palingrokerij brandt uit
De palingrokerij van vishandel Konter aan de Haven in Vollenhove is woensdagmorgen getroffen door een uitslaande brand.
Het vuur, dat rond tien uur in de rokerij ontstond, verwoestte die afdeling volledig, maar de brandweer wist de omringende panden van de vishandel, waaronder de winkel en een woning met garage te behouden; mede dank zij de inzet van de hoogwerker van Steenwijkerland.
Dakpannen van het uitgebrande pand werden door de spuitgasten in veiligheid gebracht.
Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Dinsdag 1 mei 2012

Nijverdal: letsel door kettingbotsing op de Wierdensestraat (update)
Dinsdagmiddag tegen half zes werden de hulpverleningsdiensten gealarmeerd voor een kettingbotsing met vier auto's, die op de Wierdensestraat (N35), net buiten Nijverdal richting Wierden had plaats gevonden.
De bestuurder van de achterste auto merkte zijn voorganger te laat op en reed er achterop. Deze botste vervolgens op de auto ervoor, die ook weer op zijn voorganger reed.
De 37-jarige Almelose bestuurder van de achterste auto is door de brandweer uit het voertuig gehaald en per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto, die als eerste van achteren werd aangereden (een 20-jarige man uit Almelo), is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en kon daarna zijn weg vervolgen.
Een 34-jarige man uit Almelo en een 36-jarige man Hellendoorn bleven ongedeerd. Hun auto moest wel worden afgesleept, evenals de auto van de 37-jarige man uit Almelo.
Het Nijverdalse brandweerkorps werd bijgestaan door collega's uit Rijssen.
Berger Wolves uit Wierden heeft de auto's afgesleept.
Foto's: Kees Verwijs


Hoogersmilde: eerste drie delen van nieuwe zendmast geplaatst

Dinsdagmiddag rond 14:00 uur zijn de onderste drie segmenten van de nieuwe zendmast van de telecomtoren in Hoogersmilde gemonteerd.
Dit gebeurde met behulp van een speciale Kamov KA32 A12 helicopter van Russische makelij, die eigendom is van het Zwitserse bedrijf Heliswiss.
In rap tempo werden de elk vier meter hoge segmenten van het terrein bij de toren op zo'n honderd meter opgehesen naar het betonnen plateau, waar een hoogtevreesvrij team de segmenten monteerde.
Even na tweeën zaten de eerste drie segmenten op hun plaats en werd de heli voor vandaag aan de grond gezet.
IJs en weder dienende zal de montage van de zendmast eind mei gereed zijn en is de toren inclusief de mast dan 303 meter hoog.

De publieke belangstelling leidde soms tot verstoppingen op de Beilervaart, die voor de gelegenheid met grote kunststof blokken versmald was tot enkelbaans weg en waar verkeerslichten files moesten voorkomen. Helaas parkeerden diverse -vooral oudere- automobilisten hun auto er ondanks het stopverbod en reden sommigen zelfs vierkant door rood, zodat ze halverwege met tegenliggers geconfronteerd werden en achteruit terug naar af konden. Dit uiteraard tot grote hilariteit van de talrijke toeschouwers.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Gronau: groot alarm vanwege vermoed chemicaliënlek

Na een vier uur durende inzet kon uiteindelijk vastgesteld worden, dat de vrees voor een lekkage van gevaarlijke stoffen ongegrond was
Rond kwart over één maandagmiddag werd groot alarm geslagen, omdat vermoed werd, dat er giftig en milieugevaarlijk ethyleendibromide vrijkwam uit één van een lading van vier 125-liter-vaten.
Zo'n zeventig brandweerlieden van de korpsen Gronau en Wessum zetten het terrein van de firma Nellen & Quack af in het kader van een grootschalige uitruk vanwege gevaarlijke stoffen.

Het vermoeden, dat de stof weglekte, ontstond, toen men bij het laden van de vaten op een Britse truck een afzetting bij een veiligheidsventiel van één van de containers ontdekte.
Brandweerlieden in chemiepakken verkenden de vaten, waarna ze gelost en in de schaduw op het terrein in een container veiligheid gebracht werden. De vaten bleken uiteindelijk niet te lekken.


Maandag 30 april 2012

Uelsen: felle brand in berging beschadigt woning aan de Hardinghauser Straße

Het was kantje boord, maandagmiddag. In een berging naast een meergezinswoning aan de Hardinghauser Straße in het centrum van Uelsen woedde een felle brand, die al oversloeg naar de woning.
De brandweer van Uelsen en Velhausen, die met flink wat mensen en meerdere voertuigen uitrukte, wist op het nippertje te voorkomen, dat de woning ook uitbrandde. Het dak aan de zijgevel liep door de vlammen en de stralingshitte aanzienlijke schade op en meerdere ruiten sprongen.
De schuur brandde volledig uit. De rook, die de woning hing, werd met een overdrukventilator uit het pand verwijderd.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de politie denkt aan ofwel kortsluiting of as van een barbecue.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


Hardenberg: nachtelijke uitruk brandweer vanwege brand in leegstaand gebouw

Even na half twee in de nacht van zondag op maandag werd er alarm geslagen vanwege brand in een leegstaand pand aan de J H Prengerlaan in het centrum van Hardenberg. Ondat er gevreesd werd, dat zich een slachtoffer in het gebouw bevond, was er bij de eerste melding al direct opgeschaald naar "middelbrand".
Bij aankomst bleek er rook onder het dak van het voormalige gymzaal vandaan te komen.
Een snelle verkenning wees uit, dat de vrees voor slachtoffers ongegrond was.
De brandweer was de brand, die waarschijnlijk was aangestoken, snel meester, waarna een overdrukventilator de rook uit het gebouw blies.
Het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media


N343 / Bergentheim: vrouw naar ziekenhuis na botsing met uitgebroken koe
Een ouder echtpaar kreeg tegen elven in de nacht van zondag op maandag de schrik van hun leven, toen ze over de van Roijensweg (N343) in zuidelijke richting reden en even ten zuiden van de afslag naar Bergentheim geconfronteerd werden met een koe, die op de rijbaan liep.
Tijd om te remmen was er niet: het uit een weiland uitgebroken dier werd vol door de auto geraakt en overleed enige tijd later aan haar verwon-dingen. De hevig geschrokken passagiere werd in afwachting van een ambulance door omwonenden opgevangen en op haar gemak gesteld.
De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, begeleid door haar man, die bij de crash ongedeerd bleef.
De onherstelbaar beschadigde Daewoo Kalos werd door berger De Jonge opgehaald.

Foto's: Don Stolwijk - U S Media

Voor oudere nieuwspagina's zie het archief


Waarschuwing !
Door deze site te bezoeken gaat u akkoord met onderstaande voorwaarden.
Op alle foto's, afbeeldingen en teksten op de sites van U S Media rust auteursrecht.
Enigerlei publikatie van ons auteursrechtelijk beschermde tekst en/of beeldmateriaal zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming is een inbreuk op het auteursrecht en wordt zonder uitzondering beantwoord met een schikkingsvoorstel
via een gespecialiseerd bedrijf.